ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης  Τετάρτη 17  Σεπτεμβρίου  2014  :



***  Μεσσηνιακό άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  :

***  Άρνηση αναισθησίας για χειρουργεία σε παιδιά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας         
           
Λύθηκε το πρόβλημα έπειτα από σχετική παρέμβασή του Συνηγόρου του Πολίτη
Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε καταγγελία εις βάρος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας για κατ’ επανάληψη άρνηση χορήγησης αναισθησίας σε προγραμματισμένα χειρουργεία παιδιών, με αιτιολογία την έλλειψη εκπαίδευσης και την αδυναμία τήρησης των οδηγιών που προβλέπονται για τη χορήγηση αναισθησίας στα παιδιά. Την ίδια στιγμή από το Χειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου συνέχιζαν να προγραμματίζονται χειρουργεία και να αναβάλλονται, αυξάνοντας την ταλαιπωρία των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους. Τελικά τα παιδιά μεταφέρονταν σε νοσοκομεία άλλων πόλεων για να μπορέσουν να χειρουργηθούν.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε χθεσινή ανακοίνωση, στην οποία φαίνεται ότι, έπειτα από σχετική παρέμβαση, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Όπως σημειώνεται, «ο Συνήγορος ζήτησε τη γνώμη του νοσοκομείου και τις έγγραφες απόψεις του Αναισθησιολογικού Τμήματος ως προς το θέμα. Η ∆ιοίκηση του νοσοκομείου δεν έλαβε θέση για το πρόβλημα, ούτε πήρε μέτρα για την επίλυσή του.
Ο Συνήγορος του Πολίτη επανήλθε ζητώντας από τη Διοίκηση να ενεργήσει ώστε να υπάρξει εσωτερική συνεννόηση των τμημάτων του νοσοκομείου και να μην προγραμματίζονται χειρουργεία που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν υπήρξε και καμία άλλη θετική εξέλιξη πάνω στο θέμα των χειρουργείων, μολονότι έγγραφο της διευθύντριας του Αναισθησιολογικού Τομέα πληροφορούσε ότι οι συνθήκες είχαν πλέον αλλάξει και ότι ο Αναισθησιολογικός Τομέας ήταν σε θέση να παρέχει την προβλεπόμενη από τις οδηγίες παιδιατρική αναισθησία.
Επιπλέον, η Αρχή παρατήρησε ότι για δεύτερη φορά στο ίδιο νοσοκομείο δε διερευνώνται σωστά οι καταγγελίες των πολιτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εντοπισμού των προβλημάτων και λήψης των κατάλληλων μέτρων, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Μετά από αυτή την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας αποφάσισε τη χορήγηση αναισθησίας σε παιδιά, προκειμένου να αποφευχθεί εφεξής η οικονομική και ψυχική ταλαιπωρία των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους, που αναγκάζονται να φύγουν για εξειδικευμένο νοσοκομείο».Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Εκπλήξεων συνέχεια στη σύνθεση της Δημοτικής Αρχής από τον Π. Νίκα          
            
Πειραματίζεται με νέα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά
Ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις ήταν η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ένα από τα θέματα που κράτησαν ζεστή την ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα ήταν κι αυτό της ανακοίνωσης - στελέχωσης της Δημοτικής Αρχής με δημοτικούς συμβούλους στα Νομικά της Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, αλλά και στις διάφορες δημοτικές επιτροπές.
Στις εκπλήξεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί η τοποθέτηση του Χάρη Βγενή στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με αντιπρόεδρο την Παναγιώτα Ντίντα. Ο νέος πρόεδρος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην παραλιακή ζώνη και επιπλέον είναι πρόεδρος ναυταθλητικού σωματείου. Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο κ. Βγενής αναλαμβάνει ένα νομικό πρόσωπο στο οποίο τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γίνουν «πράματα και θάματα». Μεταξύ αυτών είναι ο σχεδιασμός για τη λειτουργία υδρατοδρομίου στο λιμάνι, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του, η δημιουργία θαλάσσιου πάρκου. Ο κ. Νίκας μίλησε για προϋπολογισμό έργων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Νίκος Μπασακίδης και αντιπρόεδρος, με αρμοδιότητα τον αθλητισμό, ο Γιάννης Μπάκας.
Όπως είπε ο δήμαρχος, στο σχεδιασμό είναι τα ΚΑΠΗ να φύγουν από το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και να ενταχθούν στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, όπως επίσης σχεδιάζεται η επανίδρυση του Αθλητικού Φορέα.
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερα αναφορά στην ανάπτυξη νέων παιδικών σταθμών στην επικράτεια του Δήμου Καλαμάτας. Όπως είπε, «μέχρι σήμερα συντηρούμε οκτώ κέντρα μαζί με αυτό στη Βέργα, αλλά στόχος μας είναι να ιδρύσουμε δύο ακόμα παιδικούς στην Καλαμάτα και τρεις σε Λέικα, Αρφαρά, Θουρία».
Τέλος, για την πληρότητα του ρεπορτάζ να αναφέρουμε ότι πρόεδρος της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών αναλαμβάνει ο νέος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάββας, ενώ παρουσία θα έχει και ο Αργύρης Κουδούνης.
Από την άλλη πλευρά, ψάχνοντας τους «χαμένους» και τους «κερδισμένους» της πρώτης μισής θητείας της Δημοτικής Αρχής, θα λέγαμε ότι τα περισσότερα «παράπονα» θα πρέπει να έχουν ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Παναγιώτης Καρατζέας, αλλά και η πρώην αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, αν και λόγω προσωπικών της θεμάτων δε θα μπορούσε να παρακολουθήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής στο βαθμό που ζητά ο κ. Νίκας.
«Κερδισμένοι» είναι οι περισσότεροι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε θέσεις-κλειδιά της Δημοτικής Αρχής, δείχνοντας έτσι ότι ο δήμαρχος και θέλει να... ρισκάρει, αλλά και κρατά τις απαραίτητες ισορροπίες. Το στοίχημα γι' αυτόν είναι οι επιλογές του να τον δικαιώσουν. Ο χρόνος θα δείξει...    Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Βουτιά του ΕΝΦΙΑ και στη Μεσσηνία         
           
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
 Έως 98% ενδέχεται να φτάσουν οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες 2.531.171 ακινήτων σε 1.268 περιοχές της χώρας εκτός αντικειμενικού συστήματος, όπου τα αρχικά εκκαθαριστικά του φόρου προκάλεσαν σοκ στους ιδιοκτήτες και «αναταράξεις» στην κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικά, στην Κοινότητα Άμφεια του διαμερίσματος της Θουρίας η φορολογική αξία ενός στρέμματος, με βάση την οποία υπολογίστηκε ο ΦΑΠ του 2013, ήταν 40.880 ευρώ, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ-όπου η φορολογητέα αξία δείχνει τις τιμές ανά στρέμμα με τις οποίες βγήκαν τα λανθασμένα εκκαθαριστικά-φτάνει στις 174.924.
Στο Καρτερόλι του Δήμου Μεσσήνης οι αντίστοιχες τιμές ήταν 25.500 και 148.500, ενώ στο Στάσιμο της Δημοτικής Κοινότητας Είρας 21.504 έναντι 205.824!
Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έχει δώσει εντολή, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, στις αρμόδιες υπηρεσίες, να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στη διόρθωση των λαθών και τα νέα εκκαθαριστικά να αρχίσουν να αναρτώνται από την ερχόμενη Δευτέρα στο Taxisnet.
Οι κατάλογοι με τις τιμές και τις περιοχές που θα γίνουν οι διορθώσεις βρίσκονται ήδη από την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και οι υπάλληλοι εργάζονται κυριολεκτικά νυχθημερόν για να διορθώσουν αντικειμενικές αξίες που βγάζουν μάτι.
Τα στοιχεία με βάση τα οποία τρέχουν ήδη οι διορθώσεις των εκκαθαριστικών όσων φορολογουμένων έχουν δικαιώματα επί ακινήτων σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού δείχνουν ότι οι φόροι που θα κληθούν τελικά να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δε θα έχουν καμία σχέση με τα πέραν κάθε φαντασίας ποσά που προέκυψαν κατά την αρχική εκκαθάριση.
Α.Π. 

*** Φρένο από το ΣτΕ στην Κηπούπολη         
            
Στο αρμόδιο υπουργείο ο Δήμος Καλαμάτας για να προλάβει τα… χειρότερα
Κι ενώ ιδιοκτήτες, εργολάβοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και άλλοι άμεσα εμπλεκόμενοι περίμεναν την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη μελέτη της Κηπούπολης, ώστε να βάλουν μπροστά την οικοδόμηση της περιοχής, το θερινό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας άλλαξε άρδην τα δεδομένα.
Όπως έγινε γνωστό στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, από το δήμαρχο Παν. Νίκα, ο εισηγητής του θέματος δε δέχτηκε την πρόταση για αρτιότητα στα 600 μέτρα, αν και δέχεται το σκεπτικό για κατά παρέκκλιση οικόπεδα. Πρότεινε ο Δήμος να επανεξετάσει το θέμα, προτείνοντας μεγαλύτερη αρτιότητα με συντελεστή δόμησης 0,6, ώστε η περιοχή να μη χάσει τον «πράσινο» χαρακτήρα της.
Όπως είναι φυσικό, η παραπάνω απόφαση πάει πίσω μια ιστορία που φαινόταν τελειωμένη, έπειτα από δεκαετίες ταλαιπωρίας. Χθες το μεσημέρι έγινε σύσκεψη των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, υπό την προεδρία του δημάρχου. Εκείνο που αποφασίστηκε είναι η άμεση αντίδραση του Δήμου Καλαμάτας, κι έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης και η προϊσταμένη της Πολεοδομίας, Παναγιώτα Κουράκλη, θα επισκεφθούν το αρμόδιο υπουργείο, με σκοπό να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η πρόταση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Βεβαίως, η Δημοτική Αρχή, αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν προτείνει η αρτιότητα να είναι στα 600 μέτρα και ο συντελεστής δόμησης στο 0,6.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας συνεδρίασε στα μέσα του καλοκαιριού και η αρμόδια εισηγήτρια θα κατέθετε την εισήγησή της όσον αφορά στον έλεγχο νομιμότητας της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης Καλαμάτας.
Αν όλα πήγαιναν καλά, η κύρωση της πολεοδομικής μελέτης θα γινόταν στη συνέχεια με την υπογραφή και δημοσίευση Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Θα ακολουθούσε η υπογραφή απόφασης από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με την οποία θα εγκρινόταν και η πράξη εφαρμογής.
Υπενθυμίζουμε ότι το Κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) ενέκρινε την Πολεοδομική Μελέτη Κηπούπολης, σύμφωνα με τις προτάσεις του Δήμου Καλαμάτας. Το θέμα απασχόλησε το Κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ για 2,5 περίπου ώρες και τις απόψεις του Δήμου είχε στηρίξει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας.
Οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έγιναν αποδεκτές ήταν οι εξής: α. αρτιότητα 600 m2 και συντελεστής δόμησης 0.6. β. κατά παρέκκλιση να δίδεται η δυνατότητα με την πράξη εφαρμογής να προκύπτουν άρτια οικόπεδα εμβαδού 300 m2.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ

 Όπως ανακοινώθηκε από το Σύλλογο Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Ν. Μεσσηνίας, τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου συνήλθε στην πρώτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στα γραφεία του. Οι εκλεγέντες συγκροτήθηκαν σε Σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Χανδρινού Πηνελόπη Αντιπρόεδρος: Γραμματικός Αλέξανδρος Γεν. Γραμματέας: Τούμπανου Μαρία Ταμίας: Μάραντος Γεώργιος Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων: Μαγγανάς Ιωάννης Μέλη: Τσατσοπούλου Αναστασία, Αθανασοπούλου Αικατερίνη Αναπληρωματικοί: Μανδαλώζη Μαρία, Πράττης Γεώργιος. -

***  20 αιώνες φυλακή σε 4 Σύρους δουλέμπορους         
            
Άφωνοι έμειναν, χθες νωρίς το απόγευμα, τέσσερις Σύροι, όταν άκουσαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας να επιβάλει 491 χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή 7 εκατομμυρίων ευρώ στον καθέναν για παράνομη μεταφορά 69 Σύρων αλλοδαπών μέσω θαλάσσης.
Μπορεί ο κάθε κατηγορούμενος να καταδικάσθηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης για τη μεταφορά κάθε μετανάστη, αλλά κατά το ελληνικό ποινικό δίκαιο η ανώτερη ποινή που μπορούν να εκτίσουν είναι τα 25 χρόνια.
  Για Ιταλία και μετά Σουηδία
Σκάφος, μόλις 2 μέτρων, έπειτα από μηχανική βλάβη, 52 ν.μ. νότια του ακρωτηρίου Ταίναρο, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν παράνομα 73 Σύροι. Οι 69 υπέδειξαν τέσσερις ως τον κυβερνήτη και τα μέλη του πληρώματος, που θα τους μετέφεραν στην Ιταλία και από εκεί στη Σουηδία.
Σύμφωνα με κατάθεση Σύρου, που αναγνώσθηκε, αυτός και οι συμπατριώτες τους, λαθραία και λόγω του πολέμου, πέρασαν από τη Συρία στην Τουρκία και αντί 5.500 δολαρίων συμφώνησαν τη μεταφορά τους. Έδωσαν μπροστά 3.500 δολάρια και από τα παράλια της Τουρκίας, με ψαροκάικο, τους πήγαν στα διεθνή ύδατα, όπου τους παρέλαβε πλοίο που θα τους οδηγούσε στην Ιταλία. Η συμφωνία ήταν πως μόλις έφταναν στην Ιταλία θα επικοινωνούσαν με δικό τους άνθρωπο, ώστε να δώσουν στο κύκλωμα τα υπόλοιπα χρήματα για να συνεχισθεί το ταξίδι τους.
Παρουσιάσθηκε, όμως, πρόβλημα με τις μηχανές και αναγκάσθηκαν να ζητήσουν βοήθεια από τις αρχές μεσοπέλαγα.
Μάλιστα, στην κατάθεση ανέφερε ότι ο κυβερνήτης επικοινώνησε με τους αρχηγούς της ομάδας στην Τουρκία, οι οποίοι του έδωσαν οδηγίες να σβήσει το όνομα του πλοίου και να πετάξει τα χαρτιά όλων στη θάλασσα.
  «Καμπάνες»
Οι τέσσερις Σύροι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας πως δεν ήταν μέλη του πληρώματος, αλλά είχαν πληρώσει για να φύγουν από τη Συρία που γινόταν πόλεμος.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή τους, τονίζοντας πως και είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δομή και διακριτούς ρόλους, με διαρκή και διεθνή δράση. Μάλιστα, τόνισε ότι η δράση τους δεν περιοριζόταν μόνο στη μεταφορά τους και την κερδοσκοπία, αλλά είχαν τη δυνατότητα να τελέσουν κι άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς οι 69 μετανάστες βρίσκονταν υπό την απόλυτη εξουσία τους.
Τελικά, το δικαστήριο τους αθώωσε για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τους καταδίκασε επιβάλλοντας σε κάθε έναν 15 χρόνια κάθειρξης και 200.000 ευρώ για τη μεταφορά κάθε μετανάστη. Έπειτα από συγχώνευση των ποινών, το άθροισμα έβγαλε 491 χρόνια κάθειρξης και 7 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για κάθε κατηγορούμενο. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 18/9/2014 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr 

***  Προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ στην Πηγάδα του Μελιγαλά         
          
«Γνωστοί-άγνωστοι» προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα μέχρι την Κυριακή
Κάποιοι, γνωστοί – άγνωστοι, αποφάσισαν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα στη Μεσσηνία, εν όψει των εκδηλώσεων της Κυριακής στο Μελιγαλά, οργανώνοντας μια καθαρή προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ.
Από τις ανακοινώσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, του δήθεν έγκλειστου κατ’ οίκον βουλευτή της Δ. Κουκούτση, αλλά και της Τομεακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μεσσηνία, μόνο στη φαντασία ορισμένων «καμένων» θα μπορούσε το ΚΚΕ, όπως λένε, να γράψει τα συνθήματα για τα οποία «κατηγορείται» στην Πηγάδα του Μελιγαλά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση, «τη Δευτέρα το μεσημέρι η ΤΟ Καλαμάτας της ΧΑ με ανακοίνωσή της κατηγόρησε με αισχρό τρόπο το ΚΚΕ για “βεβήλωση του μνημείου στο μαρτυρικό τόπο της πηγάδας του Μελιγαλά”. Στην πραγματικότητα άθλιοι προβοκάτορες έγραψαν στις μάντρες του μνημείου συνθήματα με κόκκινο χρώμα, τα οποία προσπάθησαν να τα συνδέσουν με το κόμμα μας, υπογράφοντας ως “ΚΚΕ”, “ΕΑΜ”, “ΕΛΑΣ”».
Φαίνεται ότι οι «φουσκωτοί άγνωστοι» δε βρήκαν άλλον τρόπο για να προκαλέσουν ενδιαφέρον για την εκδήλωση, παρά μόνο οργανώνοντας ενέργειες όπως η αναγραφή συνθημάτων στο μνημείο.
Όπως έγραφε, χθες, και ο Παντελής Μπουκάλας στην «Καθημερινή», «στον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πολλά έχουν συμβεί και πολλά έχουν γίνει γνωστά για τη δράση των ταγμάτων εφόδου, απαρτισμένων από (φιλο)ναζιστές που καμώνονται τους υπερέλληνες.
Ακόμα όμως είμαστε στα μισά του δρόμου σε πολλά: στη διαλεύκανση του ίδιου του εγκλήματος στο Κερατσίνι. Στην ερμηνεία με πολιτικούς και κοινωνικούς όρους της έλξης που ασκεί η βιαιότατη χρυσαυγίτικη δράση σε αρκετούς της μετεφηβικής ηλικίας με κορμιά πρησμένα από τα “βελτιωτικά” και μυαλά πρησμένα από τα αναβολικά της πούρας ελληνοφροσύνης, αλλά και σε τύποις μεγαλύτερούς τους. Στην ερμηνεία του 10% που αποσπά εξακολουθητικά η Χ.Α. σε εκλογές και γκάλοπ, ακόμα και μετά την πιστοποίηση ότι πρόκειται για συμμορία με φασιστικού τύπου λειτουργία. Τέλος, στην αντιμετώπιση του χρυσαυγίτικου φαινομένου και πάλι με όρους πολιτικούς και ιδεολογικούς, αφού αποδείχθηκε πως οι αστυνομικοδικαστικοί δεν αρκούν για να πείσουν ένα κομμάτι της κοινωνίας και τους καιροσκοπούντες Μπαλτάκους.
Και μόνο οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που αποκαλύφθηκαν, με συνομιλητές στελέχη και βουλευτές της Χ.Α. και με περιεχόμενο της συζήτησής τους, τους κρωγμούς χαράς (“τους λιώσανε! τους λιώσανε!”) για την ενέδρα που είχαν στήσει εις βάρος μελών του ΚΚΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, και τους κρωγμούς ύβρεων κατά του νεκρού Παύλου Φύσσα (όπως παλαιότερα κατά του νεκρού Αλέξη Γρηγορόπουλου), αρκούν για να φανερώσουν από ποιο άθλιο υλικό είναι φτιαγμένη η “ελληνοψυχή” τους: μίσος και πάλι μίσος.
Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο εξέπεσε η θεωρία περί παραστρατημένων ψηφοφόρων που γρήγορα θα ξαναβρούν το φως τους. Μια θεωρία που βόλεψε για πολύ πολλούς, ιδίως όσους κηρύσσουν ότι “τα γονίδια του Έλληνα είναι αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά”.
Οι ευρωεκλογές του Μαΐου έδειξαν ότι από οποιονδήποτε δρόμο κι αν οδηγήθηκε στην αρχή στη Χ.Α. ο ένας στους δέκα Έλληνες ψηφοφόρους την ψηφίζει πλέον επειδή εν τω μεταξύ έχει ταυτιστεί μαζί της, γνωρίζοντας καταλεπτώς την ιδεολογία της και τις αιματηρές συνέπειές της.
Συνεχίζει να την υποστηρίζει με πείσμα, όταν πια δεν υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιόν των ηγετών της, για την παραστρατιωτική της δομή, για τη φενακιστική ελληνοκαπηλεία της, για το μέχρις αίματος μίσος της για τους ξένους κάθε είδους: ως προς τη φυλή, τη θρησκεία, τις ιδέες, το χρώμα, την ερωτική συμπεριφορά, τη φυσική κατάσταση». Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***   Μονόδρομος με άπειρες δυνατότητες…         
   
Είχα κάποτε μια φίλη που είχε πάρει πτυχίο από το Πολυτεχνείο. Ήταν φαβορί. Το διέθετε το μυαλό η κοπέλα, μαζί με πείσμα και αφάνταστη εργατικότητα.
Το πακετάκι ήταν πλήρες…
Εξασφάλισε με την αποφοίτησή της και μια υποτροφία για το Μ.Ι.Τ.
Και αυτή σκεπτόταν αν ήθελε να πάει στην Αμερική ή όχι. Αν το Μ.Ι.Τ. ήταν για τα μέτρα της (!) και άλλα πολλά…
Τη σκέφθηκα χθες το απόγευμα. Και αν μπορούσα να της έδινα άλλο όνομα, σήμερα θα την ονόμαζα «Μεσσηνία».
Ένα δρόμο έχει κι αυτή για να απογειωθεί. Να ακολουθήσει την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη.
Το κάνει; Ναι, θα μπορούσαν να απαντήσουν κάποιοι.
Μήπως αποσπασματικά;
Γιατί προγραμματισμός σημαίνει συλλογικό, καλομελετημένο σχέδιο πάνω απ’ όλα.
Τη μαγική λεξούλα «συλλογικό» μην την παραβλέπετε…
Το αποσπασματικό είναι χάσιμο χρόνου, δυνάμεων και χρημάτων.
Γιατί, όταν αναφερόμαστε στον τουριστικό και αγροτικό τομέα, μιλάμε για άπειρες δυνατότητες.
Ας ομονοήσουν, λοιπόν, φορείς και πολιτικοί προς χάριν αυτού του τόπου.
Όποιοι δεν το επιθυμούν, θα φέρουν καίρια την ευθύνη κι εμείς οφείλουμε να μην το ξεχάσουμε…
Α.Α. 

*** Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Μεσσηνίας

 Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Πέμπτη, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, από τις 8.00 έως τις 10.00 το πρωί, στις περιοχές των πρώην Δήμων Ανδρούσας-Ιθώμης και στην Κοινότητα Τρικόρφου. - 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  ΒΙΝΤΕΟ  από χθεσινούς  αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ  Τρίτης  16/09/2014  :
~** Τσάμπιονς Λιγκ    αγωνιστικής    16/09/2014 αποτελέσματα   από 8 οκτώ  αγώνων : http://youtu.be/pqXTdskNqZY ,
~**ΟΣΦΠ-Ατλέτικο Μ  3-2 τέλος αγώνος    16/09/2014: http://youtu.be/JFZKnbYSBpA ,
~**ΟΣΦΠ- ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης  3-2  1ο  γκολ 16/09/2014 : http://youtu.be/nPoNGNJXC20 ,
~**ΟΣΦΠ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης   3-2  3ο  γκολ 16/09/2014 : http://youtu.be/qGQd0oSV2JQ ,
~** ΟΣΦΠ- ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης  ημίχρονο  2-1  16/09/2014 : http://youtu.be/C1Kz4vCtbow .

** Στους αγώνες της πρεμιέρας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα χθες  Τρίτη  16/09/2014 Αποτελάσματα :
Εδώ είναι Πειραιάς: Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
1ος όμιλος
Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2.-
Τα γκόλ : Ο Μαζουάκου στο 13', ο Αφελάι στο 31' και ο Μήτρογλου στο 73' ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν οι Μάντζουκιτς (38') και Γκριζμάν στο 86'.Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)Κίτρινες: Ντομίνγκες, Μανιάτης - Γκάμπι, Κόκε, ΓκριζμάνΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57΄ Φουστέρ) , Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69 Εντινγκά), Μήτρογλου.ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (56΄ Γκριζμάν), Σουάρεθ (75΄ Νίγκεθ), Γκαρθία (66΄ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.
Γιουβέντους - Μάλμε 2-0

2ος όμιλος
Λίβερπουλ - Λουντόγκορετς 2-1
Ρεάλ Μαδρίτης - Βασιλεία 5-1

3ος όμιλος
Μονακό - Λεβερκούζεν 1-0
Μπενφίκα - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης   0-2

4ος όμιλος
Γαλατάσαραϊ - Άντερλεχτ 1-1
Ντόρτμουντ - Αρσεναλ 2-0

***  Δεν προλαβαίνει Βύζαντα ο Σαλαπάτας – Βελτιώνεται οργανωτικά η Καλαμάτα

   ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Μέρα ξεκούρασης ήταν η χθεσινή για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ματς της πρεμιέρας με την Κύμη, ωστόσο ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών πέρασε το Δημοτικό Στάδιο ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα. Πρόκειται για παίκτες που είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, είτε χρειάζεται να ανεβάσουν στροφές εν όψει της συνέχειας. Αυτό που προέκυψε από την χθεσινή ημέρα είναι ότι ο τραυματισμός του Τέλη Σαλαπάτα στους προσαγωγούς αποδεικνύεται πιο σοβαρός από ότι αρχικά φάνηκε. Ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος της αναμέτρησης της πρώτης αγωνιστικής, ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στους προσαγωγούς και θα μείνει λίγες ημέρες εκτός γηπέδων, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι στα Μέγαρα. Πάντως, ο χρόνος «απενεργοποίησής» του δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Υπολογίζεται ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς. Όπως και να έχει ο κ. Κουρμπανάς δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του, όπως άλλωστε και την τριάδα των Σκάρου, Αργυρόπουλου και Δημητριάδη.Καλά τα νέα για Δημητριάδη, θετικά μηνύματα για Σκάρο Ο τελευταίος πάντως είναι στην τελική ευθεία για να επανέλθει και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο να τον δούμε άμεσα να μπαίνει στην αποστολή. Θετικά είναι τα μηνύματα και για τον Σκάρο, καθώς βγαίνει νικητής με το χρόνο και ξεκινά άμεσα πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Δεν αποκλείεται να επιστρέψει και νωρίτερα από το διάστημα που είχε αρχικά ανακοινωθεί.Μέσα και ο Πολυχρόνης Όσον αφορά το νεαρό Πολυχρόνη, που είχε αποκλειστεί από το παιχνίδι της πρεμιέρας εξαιτίας ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, σήμερα θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα κι αν βγάλει τις προσεχείς προπονήσεις χωρίς πρόβλημα, ενδέχεται να μπει στην αποστολή για το ματς της δεύτερης αγωνιστικής.Ανεβάζει επίπεδο στο οργανωτικό κομμάτι Δεν έρχονται καλά νέα μόνο από το μέτωπο των τραυματισμών, ανάλογα προέκυψαν και στο κομμάτι της οργάνωσης, αφού η εικόνα ήταν αρκετά καλή στο παιχνίδι της Κυριακής. Ειδικότερα, μπορούμε να αναφερθούμε στο χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων, όπου υπήρχε ξεκάθαρος σχεδιασμός και θύμισε εποχές Β’ εθνικής, με τους υπευθύνους να τοποθετούν ακόμη και ψυγείο για νερά και αναψυκτικά. Εάν στο παραπάνω προσθέσουμε και την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιεί ο Νίκος Νίκας στο διαφημιστικό – χορηγικό επίπεδο, τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι εκεί η ομάδα θα τα πάει καλά.Υποχρεωμένοι να πιάσει το σφυγμό του κόσμου Δεν μπορούμε να πούμε πάντως ότι το ίδιο καλά είναι τα μηνύματα που ήρθαν από την παρουσία του κόσμου στον αγώνα με την Κύμη. Μολονότι πρεμιέρα και πολλοί θα περίμεναν αρκετό κόσμο στο Δημοτικό Στάδιο, που λογικά θα διψούσε για να παρακολουθήσει την ομάδα στα επίσημα αποκαλυπτήριά της, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Στο ξεκίνημα βρίσκονταν λίγο περισσότεροι από 500 θεατές στο χώρο των κερκίδων και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο αριθμός αυξήθηκε φτάνοντας τους 800 με 1.000. Προφανώς αυτό αποτελεί ένα μήνυμα, κυρίως για τη διοίκηση, ίσως και για το αγωνιστικό τμήμα, που οφείλει να πιάσει το σφυγμό του κόσμου και να τον φέρει στο γήπεδο, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύναμη που μπορεί να μεταφέρει αυτός στην ομάδα.Καλούν τους φιλάθλους οι διοικούντες του Βύζαντα Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η διοίκηση του Βύζαντα Μεγάρων, ζητώντας από τους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» για να παρακολουθήσουν το ματς με την Καλαμάτα, στην οποία γίνεται ιδιαίτερη μνεία και αναφέρεται ως μία από τις ιστορικότερες ομάδες της κατηγορίας. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Βύζαντα έχει ως εξής: «Την Κυριακή 21/9, ώρα 4:30μμ. η ομάδα του Βύζαντα Μεγάρων αντιμετωπίζει, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, στον πρώτο εντός έδρας αγώνα, στο Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών», την ομάδα της Καλαμάτας. Δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της κατηγορίας έρχονται αντιμέτωπες σε ένα από τα δυνατά «ντέρμπυ» που επιφυλάσσει ο φετινός «μαραθώνιος» της Γ' Εθνικής. Γι αυτό η διοίκηση του Βύζαντα θεωρεί ότι η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη, ώστε να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια η οποία επιχειρείται και να δώσει την ώθηση ο λαός του Βύζαντα απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο.» Του Νίκου Μπαλόπουλου - 

***  Εκδήλωση στην Καλαμάτα για τα δέκα χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Με τα θετικά και τα αρνητικά του το 2004 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για τον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο. Φέτος συμπληρώνοντας δέκα χρόνια από τους πολυσυζητημένους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και είναι μια καλή αφορμή για συζήτηση, προβληματισμό, αποτίμηση, αλλά και αθλητική γιορτή για τα παιδιά. Το «Elite» και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους, προετοιμάζοντας για το προσεχές Σαββατοκύριακο στους χώρους του παραλιακού ξενοδοχείου μια πολυεπίπεδη εκδήλωση που θα φέρει στην Καλαμάτα περίπου 20 Ολυμπιονίκες και ανθρώπους που έζησαν από κοντά τη μεγάλη διοργάνωση. Η διημερίδα θ’ αρχίσει το απόγευμα του Σαββάτου, με επιδείξεις Ολυμπιακών Αθλημάτων από Έλληνες πρωταθλητές, με τους διοργανωτές να προσκαλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν, δύο ενδιαφέρουσες ενότητες ομιλιών, ενώ την Κυριακή θα γίνει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της μάστιγας των πνιγμών που και φέτος προκάλεσε πολυάριθμες απώλειες ζωών στη χώρα μας, αλλά και ειδικά στην περιοχή μας. Τέλος, θα βραβευθούν σπουδαίοι Μεσσήνιοι αθλητές, όπως είναι ο Λούης Τσάτουμας που κατέκτησε φέτος τη 2η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης, ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης και η διεθνής 15χρονη πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Βασιλική Μπάκα. Όλα αυτά παρουσίασαν χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Διευθυντής του ξενοδοχείου «Εlite» Νίκος Μαλαπέτσας, η Μεσσήνια πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη και η γενική γραμματέας, Κάτια Ζυγούλη, ενώ παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, ο Γιάννης Μπάκας, άρτι ορισθείς αντιπρόεδρος του αθλητικού Φορέα. Η Μανιάτισσα αργυρή Ολυμπιονίκης του 2004 ξεκίνησε ευχαριστώντας τον κ. Μαλαπέτσα και τον ιδιοκτήτη του «Elite» κ. Κάρτσωνα για τη φιλοξενία και εν γένει συνεργασία και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διημερίδας 20-21 Σεπτεμβρίου: «Θα ξεκινήσουμε το Σάββατο στις 5 το απόγευμα με επιδείξεις Ολυμπιακών Αθλημάτων, όπως τοξοβολία, τζούντο, μπάντμιντον από τον καλαματιανό σύλλογο, καθώς δεν έχουμε ακόμη Ολυμπιονίκες σε αυτό το άθλημα, ρυθμική γυμναστική, που θα κάνουν τα μέλη μας με τη συμμετοχή παιδιών, τα οποία και προσκαλούμε να συμμετάσχουν στην αθλητική αυτή γιορτή. Στις 6.30 μ.μ., με αφορμή τα 10 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, θα γίνει στο πλαίσιο ημερίδας ανασκόπηση του 2004 με βιώματα Ολυμπιονικών, εθελοντών, δημοσιογράφων και από την τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Στη δεύτερη ενότητα θα τεθεί το ερώτημα τι έχουμε κληρονομήσει από τους Ολυμπιακούς αγώνες, με διαπιστώσεις και προτάσεις από επιφανείς ανθρώπους του αθλητισμού. Στην 3η ενότητα θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών που είναι πάρα πολλές και πάντα στόχο έχουν την προαγωγή του αθλητισμού, του πολιτισμού, της υγείας και της παιδείας. Τέλος, θα γίνει ξενάγηση στην έκθεση Ολυμπιακών Κειμηλίων που ξεκίνησε για 6 μήνες και συνεχίζει, ελπίζουμε για πολύ καιρό ακόμη…», κατέληξε η κα Κοζομπόλη, δίνοντας …πάσα στην Ολυμπιονίκη της πάλης, Βούλα Ζυγούρη, η οποία με τη σειρά της αναφέρθηκε στο πρόβλημα του υψηλού αριθμού πνιγμών σε θάλασσα και πισίνες κατά τους θερινούς κυρίως μήνες: «Ξέροντας ότι δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη σημασία θέλουμε να θίξουμε το θέμα της ασφάλειας στο νερό, αναδεικνύοντας τρεις πτυχές. Τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης που θα παρουσιάσουν στην πισίνα του «Elite» οι Ολυμπιονίκες μας, τεχνικές διάσωσης από πιστοποιημένη ομάδα και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, με προσομοίωση θύματος πνιγμού και ανακοπής από ομάδα του Ωνασείου». «Είναι η αρχή» συνέχισε η γενικής γραμματέας του ΣΕΟ «για να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο η περιοχή στο θέμα και να γίνει ο άξονας πάνω στον οποίο θα δημιουργηθούν δράσεις, ώστε άμεσα από του χρόνου να έχουμε μείωση των περιστατικών πνιγμού στη χώρα μας».Μπάκας: Ανάγκη για αναβάθμιση αθλητικών χώρων Ο αντιπρόεδρος του αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Μπάκας, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους και το «Elite» για την έκθεση ολυμπιακά κειμήλια η αναφέρθηκε στην ανάγκη «συντήρησης, αναβάθμισης και απόκτησης περισσότερων αθλητικών χώρων. Χώρων όπου θ’ ασχολούνται μικροί και μεγάλοι. Δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε στον τομέα του αθλητικού τουρισμού αν δεν υπήρχαν οι σημαντικοί χώροι που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας και οι οποίοι πρέπει να αναβαθμιστούν περεταίρω, Βεβαίως η ευθύνη πέφτει επάνω σε μας, στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά και στην Πολιτεία η οποία πρέπει να μας συνδράμει με γενναίες χρηματοδοτήσεις ή με την ένταξη σε κάποια προγράμματα ευρωπαϊκά για να μπορούμε αυτούς τους χώρους να τους λειτουργήσουμε ακόμα καλύτερα» κατέληξε ο κ. Μπάκας.Νίκος Μαλαπέτσας: Το Elite πάντα αρωγός του αθλητισμού… Ο διευθυντής του «Εlite», Νίκος Μαλαπέτσας άνοιξε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου κάνοντας μια εκτενή αναφορά στη σχέση που διατηρεί διαχρονικά το ξενοδοχείο με τον αθλητισμό: «Το ξενοδοχείο Elite City Resort εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να δημιουργήσει μία εστία πολιτισμού και αθλητισμού. Δημιούργησε την Έκθεση που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο μας με τίτλο «Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων» όπου έγινε με πολύ κόπο και χρήμα και αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Σκεφτείτε ότι την έκθεσή μας την έχουν επισκεφτεί πάνω από 6.000 κόσμος μέσα σε αυτούς και αρκετοί ξένοι, καθώς και σχολεία όλης της χώρας κυρίως από Αθήνα αλλά και από τους γύρω νομούς. Επίσης, έχουν φιλοξενηθεί και ξεναγηθεί αρκετοί Έλληνες Ολυμπιονίκες (Πύρρος Δήμας, Νίκος Κακλαμανάκης) καθώς και αρκετοί επώνυμοι όπως η υπουργός Πολιτισμού κ. Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο, ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς με αποκορύφωμα τον πρωθυπουργό μας κ. Αντώνη Σαμαρά και αρκετοί ακόμα. Με σταθερές ενέργειες τον τελευταίο 1,5 χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι η Καλαμάτα είναι μια ιδανική πόλη για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες θα προκύψουν και σημαντικά οφέλη για την πόλη μας. Άλλωστε, ο Αθλητικός τουρισμός αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού με σταθερά ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Στην Καλαμάτα έχουν κάνει στο παρελθόν προετοιμασία μεγάλοι αθλητές και μάλιστα με μεγάλες επιτυχίες, αρκετοί από αυτούς -αν όχι όλοι- διέμειναν στο ξενοδοχείο μας. Αναφέρω μερικούς Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές που έκαναν προετοιμασία στην Καλαμάτα: ΕΛΛΗΝΕΣ Πατουλίδου, Δεβετζή (τριπλούν), Μπακογιάννη (ύψος), Μανιάνι – Τζελίλη (ακόντιο), Κελεσίδου (δίσκος), Παπακώστας (ύψος), Γκατσιούδης (ακόντιο), Ξάνθου (μήκος), Τσιαμήτα (τριπλούν), Ιακωβάκης (400 εμπ.), Φιλιππίδης (επί κοντώ), Στεφανίδη (επί κοντώ), Παπαδιάς (100 μ.), Παυλακάκης (100 μ.), Κόφφα (200 μ.). ΞΕΝΟΙ Ισινμπάγεβα (επί κοντώ), Κοσταντίνοβα (ύψος), Τσιτσέροβα (ύψος), Σλεσαρένκο (ύψος), Ελεσίνα (ύψος), Στιόπινα (ύψος), Μούτολα (800 μ.), Κασπάρκοβα (τριπλούν), Τσάιημπερς (100 μ.), Μοκοένα (μήκος), Κλούγκιν (ύψος), Καπουστίν (τριπλούν), Κότοβα (μήκος), Έρκι Νόολ (δέκαθλο), Κάντερ (δίσκος), Μαρίνοβα (τριπλούν), Βένεβα (ύψος), Σταμπόλοβα (400 μ.), Μαρκόφ (τριπλούν) Επίσης το 1998 το Σεπτέμβρη την Καλαμάτα επισκέφθηκαν 100 Ολυμπιονίκες σε εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Συλλόγου Ολυμπιονικών. Το 1996 το σύνολο της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών έκανε προετοιμασία στην Καλαμάτα και το Elite City Resort. Από το 2000-2006 η Εθνική Ομάδα του Κατάρ και επίσης οι ομάδες της Βουλγαρίας και της Ρωσίας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεχίζουμε την παράδοση ως πόλη αλλά και ως ξενοδοχείο, μεγάλοι αθλητές να ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους πριν από ένα μεγάλο αγώνα και στο τέλος να δικαιώνονται. Φέτος, ο συντοπίτης μας Λούης Τσάτουμας ολοκλήρωσε την προετοιμασία στην Καλαμάτα, διέμεινε στο ξενοδοχείο μας καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ζυρίχη. Ευχόμαστε το ίδιο να συμβεί και του χρόνου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο. Ακόμα να αναφέρουμε ότι η Καλαμάτα και συλλογικά έχει βοηθήσει στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ο Μεσσηνιακός υπήρξε από τα ενεργά σωματεία της εποχής και μάλιστα ιστορικά καταγράφονται αγώνες επιλογής στη σημερινή πλατεία Φραγκόλιμνας. Το ξενοδοχείο θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε αθλητική οργάνωση και θα συνεχίσει την προσπάθειά του για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο ρεύμα αθλητών – τουριστών που θα προετοιμαστούν για νέες επιτυχίες σε επόμενες διεθνείς συναντήσεις». - 

*** Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων έχει ως εξής για σήμερα  Τετάρτη  17/09/2014 :Live όλη η δράση στα «αστέρια» του Champions League...
5ος όμιλος
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας   5 -1  , (4-0) .-  5΄,  31΄ Ζερβίνιο , 10΄ Ο Ιτούρμπε , 20΄ Μαϊκόν  , 50΄ αυτογκόλ Ιγκνασέβιτς , ,82΄  Μούσα ,
Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι   1-0  , (0-0) .- , 91΄ Μπόατενκ

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ  1-0   ,(1-0) .-  29΄ Πικέ ,
Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν  1-1    , (0-1) .- 14΄ Καβάνι  , 74΄ Σούνε ,

7ος όμιλος
Τσέλσι – Σάλκε     1-1  , (1-0) .- 11΄ Φάμπρεγκας , 62΄ Χούντελααρ ,
Μάριμπορ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας    1-1   , (0-0).- 80΄ Νάνι  ,91΄ Λούκα Ζάχοβιτς

8ος όμιλος
Πόρτο – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ   6-0    , (3-0) .- 6' , 33΄ , 57΄ Μπραϊμί , 38΄Μαρτίνεζ , 60΄  Λόπεζ , 76΄Αμπουμπακάρ ,
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σαχτάρ Ντόνετσκ    0-0   , (0-0).-

Live όλη η δράση στα «αστέρια» του Champions League...
***  Οι  συνθέσεις  των  αγώνων της  σημερινής  ημέρας  17/09/2014 :
5ος Όμιλος
Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Αστόρι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ιτούρμπε, Τότι, Ζερβίνιο.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λέονιντ Σλούτσκι): Ακιβφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Ιγκνιάσεβιτς, Ναμπάμπκιν, Μπερεζούτσκι, Τόσιτς, Μιλάνοφ, Ερεμένκο, Νάτσο, Μούσα, Ντούμπια.
  

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Ραφίνια, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Γκέτσε, Αλάμπα, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.
Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ντεμικέλις, Κομπανί, Σανιά, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Νασρί, Χεσούς Νάβας, Σίλβα, Τζέκο.

6ος Όμιλος
 Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Τσάβι, Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαρτρά, Σέρζι Ρομπέρτο, Αντριάνο, Ντάνι Αλβες, Σαμπέρ, Μουνίρ.
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Αντωνιάδης, Σέρχιο, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίτσιους, Γκόμες, Αλωνεύτης, Ντε Βισέντι, Σεριντάν.
  

Αγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Βαν Ράιν, Βέλτμαν, Μοϊσάντερ, Μποϊλέσεν, Βιεργκέβερ, Κλάασεν, Σκένε, Σερέρο, Σίγκτουρντσον, Αντερσεν.
Παρί Σεν Ζερμέν (Λορέν Μπλάν): Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Βαν ντε Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Λούκας, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.

7ος Όμιλος
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Φιλίπε Λουίς, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Ραμίρες, Γουίλιαν, Αζάρ, Ντρογκμπά.
Σάλκε (Γιενς Κέλερ): Φέρμαν, Φουχς, Αϊχάν, Μπόατενγκ, Αόγκο, Σαμ, Νοϊστέντερ, Χέγκερ, Ντράξλερ, Μέγιερ, Χούντελααρ.

  Μάριμπορ (Αντε Σιμούντζα): Χαντάνοβιτς, Ραΐσεβιτς, Βίλερ, Αργκους, Φιλίποβιτς, Σαλάλιχ, Ιμπραΐμι, Βρσιτς, Στογιάνοβιτς, Μερτέλι, Τάβαρες.
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Μάρκο Σίλβα): Ρουί Πατρίσιο, Μαουρίτσιο, Τζέφερσον, Σαρ, Τσέντριτς, Αντρέ Μάρτινς, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντιέν Σίλβα, Σλιμανί, Καρίλο, Νάνι

8ος Όμιλος
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Γκουρπέγκι, Μπαλενθιάγα, Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε, Μικέλ Ρίκο, Ιμπάι Γκόμεθ, Μπενιάτ, Μουνιαΐν, Αντούριθ.
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόβ, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σρνα, Αζεβέδο, Στεπανένκο, Φερνάντο, Ντάγκλας Κόστα, Αλεξ Τεϊσέιρα, Τάισον, Λουίζ Αντριάνο.

Πόρτο (Χουλέν Λαποτέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ιντι, Μαϊκόν, Αλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Μπραΐμι, Ερέρα, Κουαρέσμα, Αντριάν, Τζάκσον Μαρτίνες.
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Αλεξάντρ Γιερμάκοβιτς): Τσέρνικ, Κλάγκους, Φλιπένκο, Μπλαντένοβιτς, Πολιάκοβ, Λιχτάροβιτς, Βολόντκο, Αλεξίεβιτς, Ολέκνοβιτς, Γκορντέιτσουκ, Ροντιόνοβ

*** 

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2062     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2086   video.- 
Σύνολον                                                        7795   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    643.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   228 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/
~ http://bromobrysi.blogspot.gr/2014_03_01_archive.html ,
~*  https://www.facebook.com/groups/1457837701152462/   ,  ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  Μέλη  ,
~** https://www.facebook.com/ioanna.georgakopoulou =  Ιωάννα  Γεωργακοπούλου .-
https://www.facebook.com/groups/501422786670498/  , Αμφικτυονία-Amphictyonic League Ελληνισμού .-
 ~* http://www.siatista.info/ .- ΣΙΑΤΙΣΤΑ .-
~ https://www.facebook.com/groups/adieksodosnews/ , Αγγελος Πολύζος  .-
~ https://www.facebook.com/ancientmessini , Αρχαία  Μεσσήνη ….
~ https://www.facebook.com/groups/758309067562640/  Αγρίνιο Ενημέρωσης .- 
                                                     
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-~
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html ,.-      

1 σχόλιο:

  1. ~ Η ζωή δεν έγινε για το φαγητό αλλά το φαγητό για τη διατήρηση της ζωής . Η ζωή δηλαδή είναι σύμμετρος προς την ανάγκη όχι προς την ηδονή .- {Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-
    ~ Το πολύ και το καθόλου σκοτώνει .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή