ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές - Διαλογές  αναρτήσεων Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014   :

~ ΟΙ  ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  ΚΑΙ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  ,...ΔΕΝ  ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ  ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ  !!

~ ΤΙΠΟΤΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΕ  ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ  ΞΕΝΟ ,..ΟΛΑ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑ ΜΑΣ  ΟΛΑ  ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ   !!

*** ΣΥΡΙΖΑ-Ρεπούση αρνούνται τις γενοκτονίες!
ΡεπούσηΣτην «γραμμή» της Άγκυρας, ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε τις σοβαρές ενστάσεις του για το άρθρο 2 επικαλούμενος την ποινικοποίηση της άποψης, ενώ και η Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ τάσσεται κατά της επίμαχης διάταξης, η οποία, όπως είπε, «στρέφεται κατά της ελεύθερης έκφρασης…
γνώμης». Τα άλλα άρθρα δηλαδή την ενισχύουν;
«Διαχωρίζω πλήρως την στάση μου από την θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δηλώνω παρών για το όλο σχέδιο νόμου» δήλωσε η Ρεπούση από το βήμα της Βουλής όσον αφορά το «αντιρατσιστικό».
Να σημειωθεί πως το άρθρο 2 αναφέρεται στις γενοκτονίες εναντίον των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Κανονικά πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον πολιτικές κυρώσεις για άτομα που αρνούνται σφαγές ανθρώπων, έστω και αν πρόκειται για ένα μόνο άτομο. WWW.pygmi.gr .-

***  Τα βότανα και η σημασία τους για την υγεία
3000-βότανα-έχουν-αντικαρκινική-δράση
Η Ελλάδα, μπορεί να θεωρηθεί ως μία χώρα αντιθέσεων και μεγάλης ποικιλίας σε όλα τα πράγματα που την περιβάλουν. Οι αντιθέσεις αυτές, στο κλίμα και το έδαφος, έχουν την επίδραση τους σ’ όλα τα ζωντανά πλάσματα πού την κατοικούν, με αποτέλεσμα την ύπαρξη μιας αφάνταστης ποικιλίας τοπικών παραλλαγών, ανθρώπων, ζώων, πουλιών και φυτών.
Έτσι εξηγείται πώς, πάνω σε μια τόσο μικρή χώρα, ζουν πάνω από 6.000 είδη φυτών κι’ απ’ αυτά το ένα δέκατο περίπου, είναι αποκλειστικά ελληνικά και μοναδικά στων κόσμο. Πολλά απ’ αυτά κάνουν πανέμορφα λουλούδια και όταν ανθίζουν ομορφαίνουν το περιβάλλον που μεγαλώνουν με έναν τρόπο μαγικό, ακόμα και αν αυτά βρίσκονται πάνω σε κάποιον βράχο ή μέσα σε ένα καταπράσινο λιβάδι. Ανάμεσα σ’ αυτά τα ασήμαντα πλάσματα, πού τα προσπερνούμε με αδιαφορία ή τα πατάμε με τα πόδια μας, βρίσκονται τα πιο πολύτιμα γιατρικά που για χιλιάδες χρόνια θεράπευαν το λαό μας.
Δεν είναι περίεργο πώς όλα σχεδόν τα φαρμακευτικά φυτά ή βότανα όπως τα λέει ο πολύς κόσμος, είναι είδη κοινά και με μεγάλη περιοχή εξάπλωσης. Μόνο πάνω σε τέτοια είδη μπορούσαν να πειραματισθούν οι άνθρωποι, να συγκρίνουν εμπειρίες προερχόμενες από διαφορετικές περιοχές και εποχές και να καταλήξουν στην κοινή αποδοχή κάποιας ιδιότητας τους. Από τα πανάρχαια χρόνια, όλοι οι λαοί του κόσμου χρησιμοποιούσαν βότανα για να θεραπεύσουν τις αρρώστιες.
Οι κλασσικοί Έλληνες συγγραφείς και γιατροί της αρχαιότητας, όπως ο Ιπποκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Διοσκουρίδης και ο Γαληνός έγραψαν διάφορα συγγράμματα για τις θεραπευτικές ιδιότητες και τον τρόπο χρήσης των φυτών, βασισμένοι στις λαϊκές παραδόσεις του καιρού τους. Στα χρόνια του Μεσαίωνα και της Τουρκοκρατίας ή χρήση των βοτάνων ήταν πολύ διαδεδομένη στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι λαϊκοί γιατροί, γνωστοί με τ’ όνομα Κομπογιαννίτες ή Βικογιατροί (από το φαράγγι του Βίκου όπου συνέλεγαν τα φυτά που χρησιμοποιούσαν), παρέδιδαν τις συνταγές προφορικά ή γραπτά, από γενιά σε γενιά κι’ από δάσκαλο σε μαθητή, ανακατεύοντας τες πολλές φορές με μάγια ή προσευχές, που καμιά θεραπευτική άξια δεν είχαν, αλλά χρησίμευαν για να δημιουργήσουν στον άρρωστο το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα, την πίστη ότι θα γίνει καλά.
download-τα-φαρμακευτικά-φυτά-της-Ελλάδας-1
Δυστυχώς, από τις αρχές του αιώνα μας, ή βοτανοθεραπεία άρχισε να εγκαταλείπεται και τα φυτά αντικαταστάθηκαν κατά μεγάλο μέρος από διάφορα χημικά παρασκευάσματα. Οι τελευταίοι λαϊκοί θεραπευτές κυνηγήθηκαν από τους επιστήμονες και τους μοντέρνους γιατρούς σαν απατεώνες και πολλοί απ’ αυτούς βρέθηκαν στη φυλακή, παρόλο πού συχνά είχαν στο ενεργητικό τους εντυπωσιακές θεραπείες. Αυτή η μεγάλη αλλαγή στη στάση των ανθρώπων απέναντι στα βότανα ήταν το αποτέλεσμα της ανάπτυξης της χημικής-φαρμακευτικής βιομηχανίας και της επιστημονικής Ιατρικής που θεωρούσαν τους κομπογιαννίτες επικίνδυνους ανταγωνιστές. Βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε και το γεγονός ότι πολλοί απατεώνες, θέλησαν να παραστήσουν κατά καιρούς τους θεραπευτές, κοροϊδεύοντας τον κόσμο με ψεύτικες συνταγές. Αυτό συντέλεσε ώστε να χαθεί ακόμα πιο πολύ ή εμπιστοσύνη του κόσμου για τα βότανα και ή λέξη «κομπογιαννίτης» να καταντήσει συνώνυμη του απατεώνα.
Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι επιστήμονες από διάφορες-χώρες, θέλησαν να μελετήσουν τα φυτά πού φημίζονταν σαν θεραπευτικά. Μελετώντας τα λοιπόν, διαπίστωσαν γρήγορα πώς περιείχαν ουσίες πραγματικά πολύτιμες για την Ιατρική. Στη συνέχεια, απομόνωσαν τις ουσίες αυτές κι’ έφτιαξαν διάφορα σκευάσματα, που αποδείχθηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά από τα αντίστοιχα συνθετικά γιατί ο οργανισμός τα αφομοίωνε καλύτερα.
Σήμερα κυκλοφορούν στον κόσμο εκατοντάδες φάρμακα προερχόμενα από φυτά και ολόκληρα εργοστάσια ασχολούνται με την παραγωγή σκευασμάτων από φυσικές και μόνο ουσίες.
Όσον άφορα την Ελλάδα, το ζήτημα της εκμετάλλευσης των φαρμακευτικών βοτάνων βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ληστρικής συλλογής τους από διάφορους κερδοσκόπους μέσα στη φύση. Έτσι, ορισμένα είδη έχουν σχεδόν εξαφανισθεί από περιοχές που άλλοτε αφθονούσαν. Μόνο με συστηματική καλλιέργεια θα μπορέσει να γίνει εκτεταμένη εκμετάλλευση χωρίς καταστροφή, και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να στραφεί το κράτος και οι ιδιώτες, έχοντας πάντα στο μυαλό τους το σεβασμό απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.
Συγγραφέας: Δ. Ζαραγιάννης

*** Τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν!
1. Στρεσάρονται λιγότερο
τα-μυστικά-όσων-δεν-αρρωσταίνουν
Σε περιόδους έντονου άγχους, ο οργανισμός, για να υποστηριχτεί η κατάσταση εγρήγορσης, παράγει μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης και κορτιζόλης και παράλληλα καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μειώνεται έτσι η ικανότητά του να καταπολεμά βακτήρια και ιούς.
Στην περίπτωση που προκληθούν μόνιμες διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας του στρες και συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. μια γενετική προδιάθεση, δεν είναι απίθανο το ανοσοποιητικό σύστημα να αρχίσει να αντιμετωπίζει τον ίδιο τον οργανισμό σαν ξένο σώμα και συχνά να στρέφεται εναντίον διάφορων οργάνων, προκαλώντας αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ρευματοειδή αρθρίτιδα, θυρεοειδίτιδα).
Έρευνες δείχνουν, επίσης, ότι οι αγχωμένοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές νόσους, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος (π.χ. γαστρίτιδα, έλκος) και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη.
Το άγχος έχει επιπτώσεις και στη γυναικεία γονιμότητα, στην υγεία του δέρματος, επηρεάζει το μεταβολισμό και συνδέεται με στυτική δυσλειτουργία, ενώ συχνά επιδεινώνει ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας, όπως π.χ. η οστεοπόρωση και το βρογχικό άσθμα.
2. Αγαπούν τα βακτήρια
Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν με το χώμα, μην πλένετε συνεχώς τα χέρια σας με αντιβακτηριδιακό σαπούνι, σταματήστε να ανησυχείτε αν το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό. Με λίγα λόγια, βάλτε λίγη βρομιά στη ζωή σας! Αυτό συμβουλεύουν οι ειδικοί, αφού έχει πλέον αποδειχθεί πως η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να ευθύνεται εν μέρει για την εκδήλωση άσθματος, εκζεμάτων και γενικότερα αλλεργίας, κυρίως στα παιδιά.
Μάλιστα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρούνελ του Λονδίνου παρακολούθησαν περισσότερα από 13.000 παιδιά από την εμβρυϊκή τους ηλικία μέχρι και μετά την ηλικία των 16 ετών και βρήκαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή σύντομα μετά τη γέννα, αύξαναν τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος των παιδιών τους.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι τα ποσοστά αλλεργιών στους ανθρώπους που ζουν σε «αποστειρωμένα» διαμερίσματα της πόλης είναι υψηλότερα από αυτά όσων κατοικούν στην επαρχία. Η επαφή μας από μικρή ηλικία με τα μικρόβια βοηθά στη δημιουργία αντισωμάτων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα και άρα την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στις αρρώστιες.
3. Προτιμούν τις φυσικές θεραπείες με βότανα
Μπορεί η δυτική ιατρική να καταφεύγει συνήθως στα φάρμακα ως μόνο τρόπο αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων υγείας, κανείς όμως δεν μπορεί να παραβλέψει και το ρόλο της φύσης.
Πρώτος ο Ιπποκράτης είχε μιλήσει για τη δύναμη των φυτών και των βοτάνων που, χάρη στις ιδιότητές τους, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Μάλιστα, από τα περίπου 250 φυτά που χρησιμοποιούσε στους ασθενείς του, αρκετά αποτελούν τη βάση ακόμα και σύγχρονων φαρμάκων.
Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ο καθένας μπορεί να βρει ένα πολύτιμο βότανο για κάθε πρόβλημα (π.χ. υπέρταση, παχυσαρκία, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα). Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως θα πρέπει να προμηθευτούμε όποιο βότανο υπάρχει στην αγορά για να παραμείνουμε υγιείς.
Μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας είναι μια αρχή. Η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού, για παράδειγμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και το λίπος, ενώ φαίνεται να έχει ακόμα και αντικαρκινική δράση χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, γνωστές ως κατεχίνες.
4. Κοιμούνται περισσότερο
Ο επαρκής ύπνος, αλλά όχι ο υπερβολικός (πάνω από 8-9 ώρες καθημερινά), θεωρείται παράγοντας μακροζωίας. Μάλιστα, έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έδειξε ότι όσοι κοιμούνται περισσότερες από 6 ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
Η έλλειψη ύπνου έχει ουσιαστικά αντίστοιχες επιπτώσεις στον οργανισμό με τις καταστάσεις στρες, αφού παράγεται περισσότερη κορτιζόλη (γνωστή ως «ορμόνη του στρες»), η οποία ανεβάζει την πίεση του αίματος, αυξάνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Επίσης, μελέτες σε ανθρώπους που εργάζονται νύχτα δείχνουν αυξημένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του εντέρου.
Οι επιστήμονες αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά στο γεγονός ότι τα άτομα αυτά εκτίθενται στο φως το βράδυ, επομένως ο οργανισμός τους παράγει λιγότερη μελατονίνη, ορμόνη που θεωρείται ότι έχει προστατευτική δράση απέναντι στον καρκίνο.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια απέδειξαν επίσης ότι οι ενήλικοι που κοιμούνται λίγες ώρες καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι.
Οι ώρες ύπνου που χρειάζεται ο καθένας για να ξεκουραστεί είναι βέβαια θέμα ιδιοσυγκρασίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών αυξάνεται όταν κοιμόμαστε λιγότερες από 6-7 ώρες.
5. Τρώνε λιγότερο
Εδώ και δεκαετίες, οι επιστήμονες γνωρίζουν, από μελέτες σε ζώα, ότι η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων καθημερινά συνεπάγεται επιπλέον χρόνια ζωής. Μελετητές όμως από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν ανακάλυψαν ότι η μειωμένη κατανάλωση θερμίδων συνδέεται και στους ανθρώπους με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών νοσημάτων και διαβήτη.
Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, για να επιμηκύνουμε τη ζωή μας και φυσικά να απομακρύνουμε τον κίνδυνο νοσημάτων που σχετίζονται με τα παραπανίσια κιλά (π.χ. διαβήτης, υπέρταση, αυξημένα λιπίδια στο αίμα κλπ.), πρέπει να περιορίσουμε πρώτα από όλα τις θερμίδες που προέρχονται από τα απλά σάκχαρα (όπως η ζάχαρη), αφού η αύξηση της ινσουλίνης που προκαλούν, φαίνεται να σχετίζεται με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής μας.
6. Κάνουν συχνά αποτοξίνωση
Πολλά από τα χημικά που χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως π.χ. οι διοξίνες και τα PCBs, δεν υπήρχαν στο περιβάλλον τον προηγούμενο αιώνα. Ίσως αυτή να είναι και η αιτία που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αυξηθεί τα ποσοστά εμφάνισης ασθενειών (π.χ. καρκίνων) που σχετίζονται με την έκθεση σε τοξικές ουσίες, λένε οι ειδικοί.
Αν και δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα οφέλη της αποτοξίνωσης, μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας που θα βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τα συσσωρευμένα στο σώμα μας χημικά δεν μπορεί παρά να ωφελήσουν την υγεία μας. Αναλυτικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης θα βρείτε στο «Φάκελο Αποτοξίνωση», στη σελ. 22 αυτού του τεύχους.
7. Διατηρούν την ισορροπία του pH τους
Το σώμα είναι υγιές όταν διατηρεί την αλκαλική/όξινη ισορροπία του (το pH) σε κανονικά επίπεδα (ουδέτερο είναι το 7). Αν τα επίπεδα του pH είναι χαμηλότερα από το μέσο όρο, εμφανίζονται συμπτώματα (π.χ. αίσθημα κόπωσης, στομαχικά προβλήματα).
Εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με λαχανικά, περιορίζουμε τον κίνδυνο να υπάρχει αυξημένο όξινο περιβάλλον στο σώμα και θωρακίζουμε την υγεία του οργανισμού μας. www.Vita.gr 
*** Πέντε συμβουλές για μακροζωία και υψηλή ποιότητα ζωής
Όλοι μας επιδιώκουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη μακροζωία και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ζωής. Αν και η μοντέρνα ιατρική επιστήμη έχει επιτύχει την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, το κόστος αυτού του επιτεύγματος οδηγεί όμως συχνά σε σημαντικά χαμηλότερη ποιότητα ζωής.
Ακολουθούν πέντε απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές συμβουλές ώστε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής έως τα βαθιά μας γεράματα.
Βελτιώστε την διατροφή σας
Ένα πρότυπο υγιεινής διατροφής αποτελεί ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία μιας μακράς και υγιούς ζωής. Βέβαια, εξαιτίας των μολυσμένων τροφίμων και της πολλαπλότητας των διαθέσιμων τροφίμων χαμηλής θρεπτικής αξίας, ο στόχος αυτός καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολος.
Η επιλογή βιολογικών τροφίμων ή «whole foods» αποτελεί μία άριστη λύση. Τα βιολογικά τρόφιμα που είναι φρέσκα, καθαρά και που καταναλώνονται με όσο το δυνατόν μικρότερη επεξεργασία/μαγείρεμα (σ.σ. pentapostagma.gr – σχεδόν ωμά) θα συντελέσουν εν πολλοίς στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Παραδείγματα μερικών αντίστοιχων βιολογικών τροφίμων περιλαμβάνουν:
  • Μία ευρεία γκάμα διαφορετικών χρωματιστών λαχανικών και φρούτων (εισαγωγή χρώματος στη διατροφή μας)
  • Λαχανικά και κεφίρ που έχουν υποστεί ζύμωση
  • Ανεπεξέργαστοι και φυτρωμένοι σπόροι
  • Ωμοί φυτρωμένοι ξηροί καρποί, σπόροι και όσπρια
  • Βόειο κρέας που τρέφεται με χορταρικά, βιολογικό κοτόπουλο και ωμά γαλακτοκομικά
Ο κανόνας που θα πρέπει να ακολουθείται εν γένει είναι να επιλέγετε τρόφιμα που θα είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα, βιολογικά, μη-επεξεργασμένα και με λιγότερο δυνατό μαγείρεμα (μαγείρεμα κυρίως σε περιπτώσεις που υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία). Αν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα θα παρέχετε στον οργανισμό σας πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ενζύμων και προβιοτικών.
Μειώστε το άγχος
Εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι περίπου το 70% έως και 80% όλων των επισκέψεων των ασθενών στους γιατρούς οφείλονται σε προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος.
Τα ο άγχος αποτελεί μία σοβαρότατη πηγή προβλημάτων υγείας, που μειώνει σημαντικά το επίπεδο της ποιότητας ζωής.
Το στρες μπορεί να απορρυθμίσει όλα τα συστήματα του οργανισμού, γεγονός που οδηγεί σε πολλές από τις ασθένειες του σύγχρονου κόσμου. Το άγχος οφείλεται εν πολλοίς για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, για τις παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, του δέρματος, του νευρολογικού συστήματος, καθώς και με συναισθηματικές διαταραχές.
Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας
Η αποτοξίνωση αποτελεί τον φυσικό τρόπο του οργανισμού για την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Εάν ο οργανισμός δεν αποβάλλει τις τοξίνες, και υπάρξει υπερσυσσώρευση τότε επιταχύνεται η διαδικασία της γήρανσης και ζημιώνεται σημαντικά η λειτουργία του ανοσοποιητικού και του ορμονικού συστήματος, που αφήνει τον οργανισμό ευάλωτο σε ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας/την ηλικία.
Οι πολύ μεγάλες ποσότητες χημικών στοιχείων στα τρόφιμα που καταναλώνουμε, στο νερό, την ατμόσφαιρα και στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας έχουν μειώσει τις άμυνες μας απέναντι στις νόσους και έχουν αδρανοποιήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Βελτιώστε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας κατά του καρκίνου καθώς και κατά μίας ευρείας «γκάμας» βακτηριακών, ιικών και μυκητιακών λοιμώξεων.
Με την γήρανση η λειτουργία του ανοσοποιητικού εξασθενεί αφήνοντας τον οργανισμό ευάλωτο σε ασθένειες που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία.
Εξισορροπήστε τις ορμόνες σας
Οι ορμόνες που σχετίζονται με τη γήρανση συμπεριλαμβάνουν την τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη όπως και την μελατονίνη, την αυξητική ορμόνη, την κορτιζόλη και την DHEA. Όταν υπάρχει ανισορροπία στα επίπεδα των συγκεκριμένων ορμονών τότε μπορεί να υπάρξει μία πλειάδα προβλημάτων για τον οργανισμό που είναι κρίσιμης σημασίας για τις ζωτικές λειτουργίες που είναι γνωστό ότι επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. www.pentapostagma.gr ,.-

***  Ντομάτες: 10 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας
10-σημαντικοί-λόγοι-για-να-τρώτε-περισσότερες-ντομάτες
Γνωρίζατε ότι οι ντομάτες είναι οι πιο «δημοφιλείς» καλλιέργειες λαχανικών στον κόσμο; Οι ντομάτες συγκεντρώνουν σημαντικά και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας συνεισφέροντας σημαντικά στη μακροζωία. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών A και C και φολικού οξέος.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε ποικιλία ευεργετικών θρεπτικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως το άλφα-λιποϊκό οξύ, το λυκοπένιο, η χολίνη, το φολικό οξύ, το β-καροτένιο και η λουτεΐνη.
Παρακάτω ακολουθούν δέκα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό από τη συστηματική κατανάλωση ντομάτας:
1. Διατηρούν το δέρμα υγιές
Οι τομάτες περιέχουν λυκοπένιο – σε υψηλές ποσότητες. Το λυκοπένιο και τα αντιοξειδωτικά συστατικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV ενώ παράλληλα αναστέλλουν τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα.
2. Οικοδόμηση ισχυρών οστών
Οι τομάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα ασβεστίου και βιταμίνης Kπου είναι εξίσου ωφέλιμα για την επανόρθωση και την ενδυνάμωση των οστών. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την οστική μάζα καθιστώντας την τομάτα μία καλή τροφή για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης.
3. Προλαμβάνουν τον καρκίνο
Ένας αριθμός μελετών έχει καταδείξει ότι οι ντομάτες  – με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο – μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αρκετών τύπων καρκίνου όπως του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του πνεύμονα, του προστάτη και του καρκίνου του στομάχου. Το λυκοπένιο είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που λειτουργεί επιβραδύνοντας τον δείκτη ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.
4. Βελτιώνουν την ποιότητα ύπνου 
Η πρόσθεση τομάτας στη διατροφή σας όχι μόνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά η βελτίωση του ύπνου θα βοηθήσει σημαντικά όλους τους τομείς της ζωής σας.
5. Βελτιώνουν την όραση
Οι τομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης A που είναι σημαντική για την καλή όραση.
6. Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Έχουν χαμηλές θερμίδες, πολλά θρεπτικά συστατικά και υψηλή ενεργειακή «απόδοση». Περιέχουν, επίσης, νερό σε υψηλά ποσοστά μειώνοντας το αίσθημα όρεξης. Επιπρόσθετα, οι τομάτες βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας με τις φυτικές ίνες που περιέχουν και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό.
7. Προστασία κατά του καρκίνου του προστάτη
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι όγκοι καρκίνου του προστάτη μεγάλωναν με πολύ μικρότερο ρυθμό σε αρουραίους που τρέφονταν με τομάτες.
8. Μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Οι τομάτες συνεισφέρουν σημαντικά στην υγεία της καρδιάς. Είναι αποτελεσματικές στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης δοθείσης της υψηλής περιεκτικότητας τους σε βιταμίνη Β, φυλλικό οξύ, νιασίνη και κάλιο. Μειώνουν έτσι τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και άλλων προβλημάτων στην καρδιά.
9. Μειώνουν τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα
Οι τομάτες μπορούν να μειώσουν τη ζημιά που προκαλείται από το κάπνισμα. Περιέχουν κουμαρικό οξύ και χλωρογενικό οξύ που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τα καρκινογόνα στοιχεία που παράγονται από τον καπνό του τσιγάρου.
10. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Οι τομάτες αποτελούν μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. www.pentapostagma.gr , .-

*** Αυτός είναι ο Μοναχός που σκοτώθηκε στο Άγιο Όρος πριν λίγες μέρες
22Τον περασμένο Ιούλιο εκάρη Μοναχός ο Αθανάσιος Χιλιανδαρινός. Φωτογραφίες από την κουρά του .
Ο Μοναχός Αθανάσιος Χιλανδαρινός, κατά κόσμο Νεμπόισα Κοβάτσεβιτς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Πέμπτης έχοντας ένα τραγικό θάνατο , στην προσπάθειά του να βοηθήσει δύο πυροσβέστες των οποίων το όχημα έπεσε σε χαράδρα 70 μέτρων, ήταν νέος Μοναχός αφού η κουρά του έγινε πριν ενάμισυ μήνα, στα μέσα Ιουλίου.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την κουρά του.21 19 13 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01
agioritikesmnimes.blogspot.gr

***  ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΘΟΡΙΟ 500.000% ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ IQ
odotopastaΔημοφιλή φθοριούχος οδοντόκρεμα περιέχει 5.000 PPM φθοριδίου νατρίου – σχεδόν 500.000% πέρα από το επίπεδο που είναι γνωστό ότι βλάπτει το σώμα σας. Αυτές τις μέρες είμαι πραγματικά σοκαρισμένος από ένα πρόσφατο εύρημα.
Σοκαρίστηκα, όμως, όταν έμαθα ότι κάποιος ήξερε ότι χρησιμοποιούσε πραγματικά μια απο τον γιατρό συνιστώμενη οδοντόπαστα που περιέχει ένα επιβλητικό 5.000 φθόριο PPM. Αυτό είναι 5.000 φορές, ή 5.000% υψηλότερο από το ποσό του φθορίου που έχει συνδεθεί με τους κορυφαίους ιατρικούς επαγγελματίες με 25% αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης των όγκων, την καλλιέργεια των κυττάρων του καρκίνου, καθώς και τη μείωση του ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗΣ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ  :  http://youtu.be/zDip56R5hUs  ,.- http://thesecretrealtruth.blogspot.com .-

*** Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ… ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ
megas_aleksandros
Μετά την χθεσινή είδηση βόμβα από Σερραίο Βουλευτή όπου φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Aπό ανθρώπους που είναι μέσα στην ανασκαφή μου έχει μεταφερθεί πως είναι πλέον πολύ πιθανόν ο τάφος να είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μόνο μπορώ να πω και πως ο Θεός φαίνεται ότι αγαπάει την Ελλάδα» , η εκδοχή της ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Τύμβο Καστά γίνεται όλο και πιο ρεαλιστική.
Η αγωνία πάντως επιτείνεται για τα αποτελέσματα των ανασκαφών που αναμένονται σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις εντός των ερχόμενων δυο εβδομάδων. Μαζί επιτείνεται και το ενδιαφέρον των ξένων και εγχώριων μέσων ενημέρωσης. Η είδηση για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου Μακεδονικού τάφου που εντοπίσθηκε στην Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου.
www.triklopodia.gr  , .-

***  ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Μουσουλμάνοι βιάζουν 2 Χριστιανές μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου!
biasmos
Όσοι θεωρούν ακόμα τρελά τα σενάρια περί «θρησκευτικού πολέμου» και καθαρών πλέον διώξεων εναντίον όλων των χριστιανών από το Ισλάμ, ας δουν αυτό το βίντεο.
«Χριστιανές… Χριστιανές» λένε οι κραυγές που ακούγονται από τον φρενήρη όχλο των «Allahu Akbar», την ώρα που μια συμμορία από άγριους μουσουλμάνους βιάζει δύο χριστιανές γυναίκες μέρα μεσημέρι στους δρόμους του Καΐρου. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν μερικά χρόνια με τη γνωστή πολεμική ανταποκρίτρια του CBS, Lara Logan, όταν τη βίασαν 300 Αιγύπτιοι, κατά τη διάρκεια κάλυψης από την ίδια του ρεπορτάζ της εξέγερσης στην Αίγυπτο.
Οι υπόλοιποι Χριστιανοί εκείνη την ώρα προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν, αλλά περικυκλώθηκαν από ένα πολυπληθή και ανεξέλεγκτο μουσουλμανικό όχλο, ο οποίος τους ανάγκασε να καταφύγουν σε ένα καθεδρικό ναό. Τότε, ο όχλος των μουσουλμάνων, εκτός εαυτού, άρχισε να εκσφενδονίζει βόμβες μολότοφ στους στριμωγμένους μέσα στο ναό Χριστιανούς, με απερίγραπτες σκηνές αλλοφροσύνης να διαδραματίζονται.
Το Ισλάμ, άλλωστε, δίνει το δικαίωμα σε όλους τους μουσουλμάνους «να σκοτώσουν και να βιάσουν κάθε μη μουσουλμάνο». Μπορούν να βιάσουν μικρά κορίτσια και γυναίκες, να σφάξουν αθώους ανθρώπους, να κάψουν παιδιά ζωντανά και να σφαγιάσουν εκατομμύρια χριστιανών στο όνομα της «ειρηνικής» θρησκείας τους. Και αυτό γιατί ο Αλλάχ τους «είναι πολύ ανελέητος με τους “απίστους”».
Για την ιστορία, οι δράστες τέτοιων υπάνθρωπων ενεργειών δεν αισθάνονται καμία απολύτως τύψη! Αντιθέτως, σύμφωνα με τη θρησκεία τους, θα πρέπει να νιώθουν πολύ υπερήφανοι, επειδή έγιναν καλύτεροι μουσουλμάνοι και πιο άξιοι του Αλλάχ. Βλέπετε, ο παράδεισος του Ισλάμ, με αυτές τις αποτρόπαιες σφαγές, έρχεται ένα βήμα ακόμα πιο κοντά τους, με πολλές Ουρί (ομαδικό σεξ) , άφθονο φαΐ και ποτάμια κρασιών.
Και επειδή πλέον ψηφίστηκε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιου είδους «ρατσιστική προβοκάτσια», αλλά για μια ζοφερή καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι χριστιανικές μειονότητες παντού στον ισλαμικό κόσμο και δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται πραγματικά και να κάνει κάτι γι’ αυτό…
Δείτε το βίντεο:   video : http://youtu.be/E5eO3wctOwI ,.-
 

***

*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου