ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 08 Απριλίου 2018 .
Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  !
~

~ ** Το Άγιο Φως να φωτίσει τις ζωές μας και να τις γεμίσει ευτυχία και αγάπη. !   Σας ευχόμαστε υγεία, ευημερία και χαρά. !
Σας ευχαριστούμε που μας επιλέγετε για την καθημερινή σας ενημέρωση. !
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!  H Ανάσταση του Κυρίου μας να αναστήσει προς επίλυση , όλων των προβλημάτων του κάθε ενός μας ξεχωριστά ! Αληθώς Ανέστη ο Κύριός μας ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ΟΛΟΥΣ  μας !!
~ ***  Πότε έγινε η Ανάσταση :
~ Του Σ.Ν.Σάκκου, ομοτ.καθηγ.Παν/μιου
Τα Ευαγγέλια δεν αναφέρουν πότε έγινε η ανάσταση του Χριστού.
Το μόνο που μας πληροφορούν είναι ότι το πρωί «της μίας σαββάτων», δηλαδή το πρωί της δίκης μας Κυριακής ημέρας, οι μυροφόρες βρήκαν κενό το μνήμα και οι άγγελοι τις απηύ­θυναν το μήνυμα ότι ο Χριστός ηγέρθη.
*  Σύμφωνα με τα δεδομένα της ευαγγελικής ιστορίας ο Χριστός πρέπει να αναστήθηκε το πρωί της Κυριακής, την 4η φυλακή της νύχτας, δηλαδή μεταξύ 3 και 6 η ώρα. Πράγματι, ο Κύριος πέθανε πάνω στο σταυρό στις 3 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής. Αφού έμεινε τρεις μέρες στον άδη, όπως λένε οι προφητείες, πρέπει η παραμονή του στο τάφο να πήρε και ώρες από την Κυριακή· οπότε έχουμε Παρασκευή, Σάββατο και μέρος της Κυριακής στον άδη με τους νεκρούς, και Κυριακή χαράματα η Ανάσταση.
Πριν ακόμη oι μυροφόρες φθάσουν στο μνήμα, ο Ιησούς Χριστός είχε αναστηθεί, ενώ οι ρωμαίοι στρατιώτες φύλαγαν έναν άδειο τάφο! Ο σεισμός, που έγινε αργότερα και αποκύλισε το λίθο του τάφου, δεν ήταν για να αναστηθεί ο Κύριος, αλλά για να διαπιστωθεί η Ανάσταση.
Η σωστότερη ώρα για να γιορτάζουμε την Ανάσταση είναι, λοιπόν, πρωί-πρωί την Κυριακή. Ο εορτασμός κατά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου και ιστορικά δεν στέκεται αλλά και πρακτικά δεν εξυπηρετεί. Τη νυκτερινή αυτή ώρα τα πλήθη, οι αδιάφοροι και τυπικοί χριστιανοί, παίρνουν τη λαμπάδα τους και το κόκκινο αυγό και στέκονται από μια συνήθεια στο προαύλιο του ναού, μέχρι να ακουστεί το «Χριστός ανέστη».
~ Και μόλις αρχίσει ο Όρθρος και ακουστεί το «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού», σαν για να επιβεβαιώσουν την προφητεία, σηκώνονται και φεύγουν στο σπίτι τους. Τρέχουν να απολαύσουν τη μαγειρίτσα, περιφρονώντας το θείο τραπέζι με το μόσχο το σιτευτό. Αλλά και για τους πιστούς η ώρα αυτή είναι κόπος και ταλαιπωρία. Κουρασμένοι και νυσταγμένοι δεν μπορούν να απολαύσουν τη μεγάλη γιορτή.
Για να ‘ναι λαμπρή η ήμερα του Πάσχα, όπως Λαμπρή την ονόμαζαν οι παλαιότεροι, πρωί-πρωί πρέπει να χτυπούν οι καμπάνες, όπως τα Χριστούγεννα. Καθώς μάλιστα ιδιαίτερα ευνοεί και η εποχή, μέσα στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα θα χαίρονται και θ’ απολαμβάνουν πραγματικά οι πιστοί στην αναστάσιμη ακολουθία τη Λαμπρή τους.
~ **  Ανάσταση στο Φανάρι- Ο Οικ.Πατριάρχης ευχήθηκε την επιστροφή των δύο Ελλήνων (ΦΩΤΟ)

  ~  ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου.
 * Οπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη τα μεσάνυχτα του Μ.Σαββάτου της τελετής της Αναστάσεως στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό, και ακολούθως απηύθυνε Μήνυμα για την εορτή του Αγίου Πάσχα προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Εκφράζοντας τις ευχές του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε:
«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός, ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το «Χριστός Ανέστη» και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειές και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες, και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίησή και την χαρά μας και τη συγκίνησή μας.
Λοιπόν, αδελφοί και τέκνα αγαπημένα: Χριστός Ανέστη, σε όλους εσάς που γεμίσατε απόψε την αυλή του Πατριαρχείου μας, του μεγάλου αυτού Μοναστηριού της πίστεως και του Γένους. Χριστός Ανέστη σε όλους όσοι μας παρακολουθούν από μακρυά – σε όλο τον κόσμο, γιατί για όλο τον κόσμο σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριός μας. Χρόνια Πολλά».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι «μέσα σε αυτό το πανηγύρι της πίστεως, μέσα στη γοητεία της Ανοίξεως, μέσα στην έξαρση της χαράς και της αγαλλιάσεως, ένα στοιχείο ξεχωρίζει και φανερώνει το μεγαλείο της αγαθότητος του Θεού στον μέγιστο βαθμό: είναι η ελευθερία την οποία Εκείνος χαρίζει στον άνθρωπο και τώρα και πάντοτε! Ενώ τελεσιουργείται το μυστήριον της σωτηρίας μας, ο άνθρωπος διατηρεί το δικαίωμα να κοινωνήσει με τον αναστημένο Κύριο μόνον εάν το θέλει! Αυτή η ελευθερία, αυτή η αρχοντική στοργή του Ιησού Χριστού είναι και το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς ένα κόσμο ο οποίος βασανίζεται φυλακισμένος στις εγωπαθείς επιδιώξεις και στους ιδιοτελείς σκοπούς του. Αυτή η πρόταση ζωής είναι το δώρο της Μητρός Εκκλησίας προς τους προσκυνητές του Αληθινού Θεού μέσα σε αυτές τις αγιασμένες αυλές αλλά και σε ολόκληρη την Οικουμένη!».
Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από Ιεράρχες του Θρόνου.
Εκκλησιάστηκε ο Πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, με την οικογένειά του, οι Στρατιωτικοί Ακόλουθοι της Ελλάδος στην Άγκυρα και πλήθος πιστών».

~**  ΠΑΣΧΑ 2018 στο ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Video :
---------------------------------------------------------------------
1.- Κυριακή Πάσχα στο Αρφαρά ψήνοντας 08/04/2018 :
https://youtu.be/0Eogt8wCQZI .-
2~*Πάσχα 08/04/2018 Αρφαρά στην βεράντα:
https://youtu.be/d09paekECrI .-
3~*ΠΑΣΧΑ 08/04/2018 ΑΡΦΑΡΑ στο σπίτι παππού : https://youtu.be/OMSuBa0PAzs .-
4~*Πάσχα 08/04/2018 χορεύει η Δεσποινούλα ψήνει Νίκος : https://youtu.be/zkPDmVlrdh0 .-
5~*Πάσχα Αρφαρά 2018 ψήνοντας τρώγοντας χορεύοντας 08/04/2018: https://youtu.be/ASxS9sz6PlA .-
6~ Πάσχα 08/04/2018 ψήνοντας στο σπίτι στο Αρφαρά: https://youtu.be/HsaikyTN7yM .-
7~ Πάσχα Αρφαρά παιδιά κι΄ εγγόνια ψήνουν 08/04/2018: https://youtu.be/JHlY_djPrh8 .-
8~Πάσχα Νίκος Βασίλης ψήνουν Αρφαρά 08/04/2018: https://youtu.be/NHQ9u4pZqOw .-
9~Πάσχα ο μεγάλος γιος ψήστης Αρφαρά 08/04/2018:
https://youtu.be/XgwJPtyoiog .-
10~ Πάσχα στο Αρφαρά 2018 παιδια εγγόνια ψήνουν διασκεδάζου τρώνε: https://youtu.be/DYxeGJH4T_k .-
11~*Ανάσταση στο ΑΡΦΑΡΑ 08/04/2018:
https://youtu.be/bIhZyzlr9cA  .-  .-
12~*ΑΡΦΑΡΑ 08/04/2018 Πάσχα  Ι Ν  Αγιοι Θεόδωροι:
https://youtu.be/I6xUYe9RHsw   .-
13~ ΠΑΣΧΑ στο Αρφαρά 08/04/2018:
 https://youtu.be/IymBL8KBHPg .-
~**
~*Ακολουθεία Νυμφίου Κυριακή Βαΐων 01/04/2018 Αρφαρά :
~*ΑΡΦΑΡΑ Κυριακή βράδυ Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Ακολουθεία Νυμφίου: https://youtu.be/bXFTW5EWk2s  .-
~*Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 01/04/2018 Εβδομάδα Παθών Κυρίου μας: https://youtu.be/cuOGAeCI4wA  .-
~*Εβδομάδα 1η Παθών 1-04-2018  ψέλνει ο Παναγιώτης Κουτσομύτης: https://youtu.be/9wbn4i10WLA  .-
~*Εβδομάδα Παθών Αρφαρά 1/4/2018 Ψέλνει ο Παππά Μιχάλης:
https://youtu.be/ma-PLPmJ1hU  .-
~*Μ .Τετάρτη 04/04/2018 Ευχέλαιο στο Αρφαρά:
https://youtu.be/AptYnjm4f6k  .-
~*Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρά Ευχέλαιο 04/04/2018 Μ. Τετάρτη:
https://youtu.be/mgcwcXrmwaY  .-

~**  Μόσχα: Παρουσία του Βλ.Πούτιν η Αναστάσιμη Ακολουθία (ΦΩΤΟ)




~ Την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Χριστού Σωτήρα παρακολούθησε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
*  Μαζί του ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντεβέντεφ με τη σύζυγό του Σβετλάνα αλλά και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.
Μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας ο Ρώσος πρόεδρος και ο Ρώσος πρωθυπουργός μοίρασαν και δώρα για το Πάσχα σε πιστούς.

~ ** Ανάσταση στην Καλαμάτα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)









~ Με λαμπρότητα τελέστηκε στην πόλη της Καλαμάτας η Ακολουθία της Αναστάσεως, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
*  Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως, προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατα­κλύσει την πλατεία του Ναού κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το Αναστάσιμο Φως.
~ Ο κ. Χρυσόστομος, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και κάτω από τους ήχους των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε σε όλους το «Χριστός Ανέστη», ευχόμενος χρόνια πολλά και η χαρά της Αναστάσεως να πλημμυρίζει την καρδιά του κάθε ανθρώπου με αγάπη και ελπίδα.
Στη συνέχεια, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.


*** Συναγερμός’ στο «Πεντάγωνο»! TI ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ τα ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ των Ε.Δ
 
~ H τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και το ΓΕΕΘΑ βρίσκεται σε συναγερμό. Τα στοιχεία δημιουργούν προβληματισμό κι εγρήγορση και κυρίως η επίλυση άμεση.
* Το μεγάλο πρόβλημα είναι η γήρανση και κατ’ επέκταση η μείωση του Ελληνικού Στρατού. Μάλιστα αυτό συμβαίνει στην κρίσιμη στιγμή που σχεδόν σε όλα τα Εθνικά Μέτωπα υπάρχει συναγερμός.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι δημόσιες τοποθετήσεις κυρίως πρώην στρατιωτικών για τη λήψη άμεσων μέτρων όπως η αύξηση της θητείας ώστε να αντιμετωπιστεί η ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα. Ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρίζουν πάντως πως η αύξηση της θητείας δεν είναι απαραίτητα λύση. Μάλιστα κάνουν λόγο για τη μεγάλη φυγή των νέων στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας και σπουδών καθώς οι περισσότεροι δεν επιστρέφουν.
«Μία επέκταση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς θα συνεισέφερε στην αύξηση του δυναμικού μόλις κατά 8-10%, κι αυτό σε βάθος χρόνου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.
Αυτό που απαιτείται, λένε, είναι ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υποχρεωτική θητεία στα 18, εθελοντική στράτευση γυναικών αλλά και προσλήψεις ΕΠΟΠ, έτσι ώστε να ανανεωθεί αλλά και να αυξηθεί σημαντικά το στρατιωτικό προσωπικό. (ΠΗΓΗ πληροφοριών ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ)
Σε κάθε περίπτωση τα Επιτελεία εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα (χωρίς να προκρίνεται αυτό της αύξησης της Θητείας). Τα στοιχεία- όσα μπορούν να δημοσιευτούν- είναι τα εξής:
Ο στρατός της Τουρκίας διαθέτει 510.000 στελέχη (αν και μετά το πραξικόπημα εκτιμάται ότι απομακρύνθηκαν 30.000 αντιφρονούντες), και ο Ελληνικός, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, 133.000 (σε 80.000 υπολογίζονται οι μόνιμοι). Το δυναμικό του ελληνικού Στρατού Ξηράς υπολογίζεται στις 93.000 έναντι περίπου 400.000 του τουρκικού. Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει 20.000 στελέχη και άλλα 20.000 η αεροπορία ενώ η Τουρκία 50.000 και 60.000 αντίστοιχα.

*** Πύρινη κόλαση στον Πύργο Τραμπ! Ένας νεκρός
~ Πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στον 50ό όροφο του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη το Σάββατο.
Ένας άντρας ηλικίας 67 ετών έχασε τη ζωή του ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διατηρεί γραφείο και ιδιωτική οικία στον 66ο όροφο του κτιρίου, δεν βρισκόταν εκεί, όπως και κανένα άλλο μέλος της οικογένειας του.
Σε ανάρτηση του στο twitter, o Tραμπ ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και ανέφερε ότι ήταν «πολύ περιορισμένη (καλά χτισμένο κτίριο)» κι ότι «οι άνδρες (και οι γυναίκες) της πυροσβεστικής έκαναν σπουδαία δουλειά».
* Donald J. Trump
@realDonaldTrump




 













***Το “Εθνικό Πλοίο” που πρώτα προσυπέγραψαν και μετά απλώς το ΛΗΣΜΟΝΗΣΑΝ… (ΒΙΝΤΕΟ)
Η ελληνική σχεδιαστική ομάδα Als NSD (Naval Ship Designs) του Ιωάννη Τζαγκαράκη, μαζί με την εταιρεία Veritas International Ltd, το Εργαστήριο Μελέτης Πλοίου της Σχολής Ναυπηγών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, καθώς επίσης και με την βοήθεια και συνδρομή εξειδικευμένων οίκων…
εταιριών και επιστημονικών φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού στους διαφόρους τομείς, προχώρησαν από το στάδιο της μελέτης αντίληψης στην μελέτη σχεδίασης (design study), και μετέπειτα στη μελέτη μέρους του βασικού σχεδιασμού, ώστε να μπορεί το πλοίο να ναυπηγηθεί σε ελληνικά ναυπηγεία.
Του Γιώργου Τσιμπούκη,
Από τότε πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες παρουσιάσεις και τροποποιήσεις της αρχικής σχεδίασης της κορβέτας Als Class® 100 σύμφωνα με τις εξελισσόμενες απαιτήσεις του Πολεμικό Ναυτικό και την ενσωμάτωση όλων των σύγχρονων εξελίξεων, όπως για παράδειγμα ο ενιαία ολοκληρωμένος ιστός.
Με βάση την κορβέτα Als Class® 100, η ελληνική σχεδιαστική ομάδα Als NSD (Naval Ship Designs) ανέπτυξε σχεδιάσεις οικογένειας Πολεμικών Πλοίων με τον γενικό προσδιορισμό χαρακτηρισμό Als Class®, με επί μέρους χαρακτηρισμούς Als Class® 80, 90, 100, 125 και 140 με τους αριθμούς να καταδεικνύουν το ενδεικτικό μήκος του σκάφους.
Ένα από τα πλοία αυτά της οικογενείας Als® Class, είναι και η Als® Class 125, που είναι μια φρεγάτα άμυνας περιοχής μεγάλου εκτοπίσματος και με σημαντικά μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες σε σύγκριση με τις κορβέτες Als Class® 90 και Als Class® 100.
Το 2015, με προτροπή του τότε ΑΓΕΕΘΑ, δημιουργήθηκε / υλοποιήθηκε η σχεδίαση στο αρχικό της στάδιο και στην συνέχεια υποβλήθηκε πρόταση για την ολοκλήρωση της Σχεδίασης της Als Class® 125, μέχρι του επιπέδου του Βασικού Σχεδιασμού.
Η ραγδαία επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών δεν επέτρεψε, όπως είναι γνωστό την απαρχή κανενός κυρίου προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης σχεδίασης.
Ας σημειωθεί ότι υπήρξε διαχρονική αποδοχή και υποστήριξη της προσπάθειας αυτής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς επίσης και από τον σημερινό Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα ο οποίος στις 16/9/2013 κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει ότι φρεγάτες τύπου FREMM είναι ακατάλληλες για την Ελλάδα και τάχθηκε εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων. Χαρακτήρισε δε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την ιδέα για τη ναυπήγηση του εθνικού πλοίου την οποία και υιοθέτησε.
Προκειμένου να προωθηθεί και εν τέλει να υλοποιηθεί η ιδέα της ελληνικής σχεδίασης πολεμικού πλοίου, έχει υποβληθεί νεότερη πρόταση για την εξέταση αδαπάνως για το ΥΠΕΘΑ, όλων των τύπων των οποίων έχει αναπτυχθεί σχεδίαση. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η σχεδιαστική συσχέτιση και η επιχειρησιακή ικανοποίηση των άμεσων και μελλοντικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού σε νέα σκάφη καθώς και του τρόπου απόκτησης τους σε καθεστώς περιορισμένων πόρων.
Προς την κατεύθυνση αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπάρχοντα συγκροτήματα και να υιοθετηθεί πρόγραμμα διαδοχικής ολοκλήρωσης. Θετικά μπορεί να λειτουργήσει η στοχευμένη συνεργασία με κατάλληλους φορείς του εξωτερικού.
Όντας καταγεγραμμένη η ραγδαία αύξηση της Τουρκικής ναυτικής ισχύος με την ταυτόχρονη γήρανση του Ελληνικού Στόλου, είναι άμεσα αναγκαία η χρησιμοποίηση όλου του υπάρχοντος Εθνικού Δυναμικού σε όλους τους τομείς. Αφετηρία είναι η ευφυής σχεδίαση πλοίων που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και μάλιστα σε βάθος χρόνου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον υφιστάμενο περιορισμό των πόρων.
Παράλληλα είναι δυνατή η ταχεία αναδιάρθρωση των «αμυντικών» ναυπηγείων. Εφ’ όσον αρχίσει άμεσα το έργο της σχεδίασης είναι εφικτό με το πέρας της αναδιάρθρωσης να πραγματοποιηθεί η έναρξη της κατασκευής του σκάφους που θα έχει επιλεγεί.
~  Το μόνο που χρειάζεται είναι η αρχική απόφαση για την ολοκλήρωση της σχεδίασης και απόκτηση του «Εθνικού Πλοίου»
Στην συνέχεια παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά της Als® Class 125 ΑΑW (Anti Air Warfare) Frigate, ενός σκάφους της οικογενείας πολεμικών πλοίων Als® Class που έχει σχεδιαστικά αναπτυχθεί και προταθεί στο Π.Ν., αλλά δεν είναι και το μόνο σκάφος που μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω.
Γενικά
Η Φρεγάτα Περιοχής ‘Als® Class 125’, είναι μια Μονάδα Κρούσης Επιφανείας πολλαπλών ρόλων / αποστολών, κατάλληλα εξοπλισμένη για την επιβολή ισχυρού πλήγματος στον αντίπαλο για την απόκτηση και διατήρηση του θαλάσσιου ελέγχου στις περιοχές των Ναυτικών Επιχειρήσεων.
Είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα και συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου, χαρακτηρίζεται δε από ισχυρά χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας (τεχνολογία stealth), με μειωμένη ακουστική, θερμική και μαγνητική υπογραφή.
Το σκάφος διαθέτει επιχειρησιακές ικανότητες σε όλες τις μορφές πολέμου και είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για επιχειρήσεις σε κορεσμένο και μικτό επιχειρησιακό περιβάλλον όπως το Αιγαίο. Η Φρεγάτα Περιοχής ‘Als® Class 125’ είναι σχεδιασμένη να επιχειρεί σε ανοικτές και κλειστές θάλασσες, κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ασφάλεια, διαθέτοντας παράλληλα μεγάλη ικανότητα αυτοπροστασίας έναντι κάθε απειλής.
Το σκάφος διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένες δυνατότητες ανθυποβρυχιακής δράσης, οι οποίες και ενισχύονται και με την παρουσία και δυνατότητα επιχειρησιακής εκμετάλλευσης οργανικού ελικοπτέρου. Τα οπλικά συστήματα που διαθέτει το σκάφος επιτρέπουν τον εντοπισμό, παρακολούθηση και ταυτόχρονη προσβολή πολλών διαφορετικής μορφής στόχων.
Η Φρεγάτα Περιοχής ‘Als® Class 125’ διαθέτει ικανοποιητικό εκτόπισμα, μεγάλη ακτίνα ενεργείας και αυτονομία, ταχύτητα και ευελιξία και είναι εξοπλισμένη με ένα υπερσύγχρονο και ευέλικτο σύστημα πρόωσης (CODAG-συνδυασμός αεριοστρόβιλου και μηχανών ντίζελ).
Το όραμα της ανάπτυξης του Εθνικού Πλοίου
Συνοπτικά:
Το κόστος απόσκτησης αντιστοίχων σκαφών είναι ιδιαίτερα υψηλό και το μεγαλύτερο μέρος, στην περίπτωση πρόσκτησης ετοίμων μονάδων, θα καταβληθεί πλήρως στο εξωτερικό.
Την ίδια στιγμή η χώρα μας διαθέτει αξιόλογες Ναυπηγικές υποδομές ολοκληρωμένες σε Μονάδες και πολύ μεγάλη εμπειρία στην ναυπήγηση πολεμικών σκαφών επιφάνειας και υποβρύχιων, που βρίσκονται σε αναδιάρθρωση και θα χρειασθούν σύντομα την ανάθεση προγραμμάτων. Επιπλέον, υπάρχουν έμπειρες μελετητικές και άλλες εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούντα στο χώρο της άμυνας που διαθέτουν πληθώρα ικανών και έμπειρων επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων
Στο δυναμικό αυτό προστίθεται τμήμα του τεράστιου δυναμικού της Εμπορικής Ναυτιλίας που μπορεί να συνεισφέρει σε πόρους (πιθανές στοχευμένες χορηγίες), προσωπικό και σε εισαγωγή νέων επιχειρηματικών προτύπων.
Λαμβανομένης επί πλέον υπόψη της στενότητας οικονομικών πόρων για μεγάλο διάστημα στο μέλλον, προκύπτει η αναγκαιότητα έναρξης του προγράμματος σχεδίασης και κατασκευής του εθνικού πλοίου εκμεταλλευόμενοι το εγχώριο δυναμικό (βιομηχανία, επιστημονικούς φορείς και τις δεξιότητες και ικανότητες των Ελλήνων), με τα ακόλουθα οφέλη:
-Ελαχιστοποίηση της εξάρτησης της χώρας μας από το εξωτερικό
-Μείωση του κόστους των εξοπλιστικών προγραμμάτων
-Μεγιστοποίηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας
-Μείωση της τελικής τιμής
-Αύξηση της απασχόλησης σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας (ελληνική ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία)
-Σχεδίαση σκαφών σύμφωνα με τις ειδικότερες επιχειρησιακές ανάγκες του ΠΝ
-Αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας γνώσης και εμπειρίας στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.
-Μαζική αντικατάσταση των παλαιών μονάδων του ΠΝ
-Δημιουργία προϋποθέσεων για την σχεδίαση και κατασκευή σκαφών για εξαγωγή

defence-point.gr

*** Ξεσάλωσε ο Μποζντάγ: «Ανεπαρκείς πολιτικοί της Ελλάδας» διαταρράσσουν τις σχέσεις με την Τουρκία
 
Μεταξύ άλλων διατύπωσε: «Οι προκλητικές και άδικες δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας»
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις που έχουν ως στόχο Έλληνες υπουργούς, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ορισμένοι «ανεπαρκείς» πολιτικοί προσπαθούν να τορπιλίσουν τις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας.
Σε δύο μηνύματά του στο Twitter o Μπεκίρ Μποζντάγ, που είναι και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, έγραψε: «Η Τουρκία έχει κάνει πολλά θετικά βήματα για να βελτιώσει και να δυναμώσει τη σχέση της με την Ελλάδα. Παρά αυτή την αλήθεια, ορισμένοι ανεπαρκείς πολιτικοί της Ελλάδας έχουν στόχο να διαταράξουν αυτές τις σχέσεις».
~ Με δεύτερο tweet επανέρχεται και συμπληρώνει: «Η Τουρκία επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα. Οι προκλητικές και άδικες δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αξιολογώντας τη στάση της Τουρκίας ως αδυναμία δεν είναι προϊόν εξυπνάδας και οράματος».
Ο Μποζντάγ υποστήριξε ότι είναι είναι υπέρμαχος των καλών σχέσεων με την Ελλάδα, για την ενίσχυση των οποίων έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα.
* protothema

***  Αμερικανική “ασπίδα” έναντι της τουρκικής επιθετικότητας; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ή ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ;..
 
Η διεύρυνση της αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό μόνο άσχετη δεν δύναται να είναι από την αλλαγή στάσης της Τουρκίας απέναντι στο ΝΑΤΟ.
* Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κάκιστο σημείο κάτι που αλλάζει τα σχέδια των ΗΠΑ για την παρουσία τους στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Χαρακτηριστικά την Πέμπτη 12 Απριλίου, θα γίνει στο ΥΠΕΘΑ ακόμη μία σύσκεψη μεταξύ υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων και Ελλήνων επιτελών. Θέμα η περαιτέρω ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, η οποία ήδη έχει ενισχυθεί.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
Στη Λάρισα έχει αναπτυχθεί το προσωπικό που θα εξυπηρετεί δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper, που μετασταθμεύουν στην Ελλάδα.
Οι Αμερικανοί επιθυμούν τη μεταστάθμευση και ιπτάμενων τάνκερ είτε στη Λάρισα είτε στο Άκτιο.
Επιθυμούν την εγκατάσταση Ειδικών Δυνάμεων στη Σούδα.
Επιθυμούν μόνιμο στόλο αεροσκαφών στα αεροδρόμια της Ελλάδας.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό δημιουργεί μία επίπλαστη ανακούφιση στην Ελλάδα. Λέμε όμως επίπλαστη καθώς είναι δεδομένο πως οι ΗΠΑ επιθυμούν η Τουρκία να επιστρέψει στην αμερικανική αγκαλιά. Αν ο Ερντογάν αποφασίσει να το πράξει, τότε να είμαστε σίγουροι πως οι ΗΠΑ θα κοιτάξουν το συμφέρον τους κι απλά θα μας… αφήσουν…

*** Τρεις χάρτες αποκαλύπτουν τα σχέδια του Ερντογάν! Ετοιμάζει ένταση στο Αιγαίο το 2018
~ Αποφασισμένη να κρατήσει ψηλά την ένταση στα νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου εμφανίζεται η Άγκυρα καθώς δημοσιοποίησε το ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.
Σε αυτό προαναγγέλλει τη δέσμευση μεγάλων περιοχών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ως πεδίων βολής για την πραγματοποίηση ασκήσεων.
Οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν την κύρια πηγή εντάσεων στο Αιγαίο, καθώς αφορούν περιοχές στις
οποίες η αρμοδιότητα έκδοσης «Αναγγελιών» ανήκει στην Ελλάδα και πολύ συχνά επικαλύπτουν περιοχές που έχει δεσμεύσει για ασκήσεις η ελληνική πλευρά στα διεθνή ύδατα και διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Η Διεύθυνση Ναυτιλίας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην έκδοσή της για το 2018 οριοθετεί και παρουσιάζει χάρτες με τις περιοχές που μονομερώς και αυθαίρετα δεσμεύει και μάλιστα για μεγάλο διάστημα σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου και της Μεσογείου, με τρόπο τέτοιο, όμως, ώστε να παραπέμπει σε αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.
Η Τουρκία δεσμεύει και πάλι (χάρτης Α) τέσσερα πεδία βολής στο κέντρο του Αιγαίου από την Θάσο μέχρι και την Αμοργό, σε μια προσπάθεια να αποκόψει στα δύο το Αιγαίο στη βάση των γνωστών διεκδικήσεων της για επιχειρησιακή διχοτόμηση του αρχιπελάγους στον 25ο μεσημβρινό.
Χάρτης Α
~ Η δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών και μάλιστα για μεγάλο διάστημα αντίκειται στην διεθνή πρακτική για αποφυγή δέσμευσης μεγάλων περιοχών και για μεγάλο διάστημα ενώ δημιουργεί και σοβαρό πρόβλημα στις θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή, όπως είναι το Αιγαίο
Η Τουρκία επίσης δεσμεύει για ασκήσεις περιοχές οι οποίες αποκόπτουν, όπως φαίνεται (στον χάρτη Β), την Λέσβο και από Βορρά και από Νότο, ενώ επίσης αποκλείεται και η Χίος μέσω των τουρκικών σχεδιασμών.
Χάρτης Β

Στην Ανατολική Μεσόγειο (χάρτης C) είναι επίσης αποκαλυπτικός των προθέσεων της Τουρκίας ο τρόπος με τον οποίο προαναγγέλλεται η δέσμευση επίσης εκτεταμένων περιοχών οι οποίες λειτουργούν ως «πένσα» γύρω από το Καστελόριζο. Αυτές διακόπτουν τη συνέχεια της περιοχής από την Ρόδο μέχρι το Καστελόριζο ενώ με συγκεκριμένο πεδίο βολής επιχειρείται να σταλεί μήνυμα, μια και δεσμεύεται περιοχή στο αρχικό ακόμη τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Μεσόγειο, Ανατολικά της Καρπάθου, περιοχή όπου η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Χάρτης C
του Νίκου Μελέτη για το  hellasjournal.com

*** O τρόμος ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ! Το χρονικό της φονικής επίθεσης
 ~ Δύο άνθρωποι, μια γυναίκα 51 ετών και ένας άνδρας 65, σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν το Μεγάλο Σάββατο (07.04.2018) κατά την αιματηρή επίθεση στο Μύνστερ.
Ένας 48χρονος, Γερμανός πολίτης, έριξε το μίνιβαν στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν πάνω στο πλήθος που ήταν καθισμένο στο εξωτερικό εστιατορίου στο πολυσύχναστο, τουριστικό, εμπορικό κέντρο του Μύνστερ – μιας πόλης που φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες φοιτητές. Λίγο αργότερα και αφού είχε σπείρει τον θάνατο και τον τρόμο αυτοκτόνησε μέσα στο ματωμένο μίνι βαν.
Ωστόσο, απομένουν κάποια σκοτεινά σημεία όσον αφορά την ενέργεια.
Το χρονικό του τρόμου
Στις 15:27 τοπική ώρα (16:27 ώρα Ελλάδας), το βαν έπεσε πάνω στα μέλη του προσωπικού και πελάτες που κάθονταν στα τραπέζια στο εξωτερικό του καφεστιατορίου Grosser Kiepenkerl, στην πόλη Μίνστερ, στη βορειοδυτική Γερμανία.
Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας 65 ετών και μια γυναίκα 51 -και τα δύο θύματα εργάζονταν στο εστιατόριο, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης- σκοτώθηκαν. Είκοσι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων περίπου δέκα βρίσκονται σε «σοβαρή» κατάσταση, σύμφωνα με τον Χέρμπερτ Ρόιλ, τον υπουργό Εσωτερικών της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ο δράστης σταμάτησε το αυτοκίνητό του αμέσως μετά και αυτοκτόνησε μέσα σε αυτό με πυροβόλο όπλο, κατά την αστυνομία.
Γερμανός και ακροδεξιός ο δράστης
Επρόκειτο για «Γερμανό, όχι πρόσφυγα, όπως διαδόθηκε παντού», υπογράμμισε ο Ρόιλ. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, πίσω από την αιματηρή επίθεση είναι ο 48χρονος Γενς Ρ. (Jens R) που είχε προβλήματα ψυχικής υγείας. Είχε ήδη κάνει μια απόπειρα αυτοκτονίας και πρόσφατα, είχε αναφερθεί στην πρόθεσή του να τερματίσει τη ζωή του με θεαματικό τρόπο, σύμφωνα με γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Κατά την εφημερίδα Westfälische Nachrichten, ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε διαπράξει μικροαδικήματα, αλλά και διότι φέρεται να είχε διακινήσει ναρκωτικά. Είχε μια δουλειά, μια θέση σε εταιρεία βιομηχανικού σχεδιασμού, αλλά αντιμετώπιζε επαγγελματικές δυσκολίες.
Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ακόμη ότι ο δράστης της ενέργειας είχε σχέσεις με κύκλους της άκρας δεξιάς, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Bild και το περιοδικό Der Spiegel, μέσα στο διαμέρισμά του, όχι μακριά από τον τόπο όπου διέπραξε την επίθεση, βρέθηκε ένα τουφέκι εφόδου AK-47. Ωστόσο κατ’ άλλα μέσα ενημέρωσης, το όπλο ήταν ρεπλίκα ή ακόμα και παιχνίδι, όχι πραγματικό και λειτουργικό τουφέκι εφόδου. Λίγη ώρα μετά την επίθεση μεταδόθηκε πως στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα «ύποπτο αντικείμενο» και κλήθηκαν πυροτεχνουργοί, πάντως αργότερα ξεκαθαρίστηκε από τις αρχές ότι δεν υπήρχε βόμβα. Βρέθηκαν μόνο ένα πιστόλι με το οποίο ρίχνει κανείς φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.
~ Το κίνητρο;
Παραμένει ασαφές. Το μόνο βέβαιο: οι αρχές απέκλεισαν το σενάριο τζιχαντιστικής ενέργειας, όπως εκείνη που είχε αιματοκυλισει το Βερολίνο τον Δεκέμβριο του 2016 με δράστη έναν Τυνήσιο η αίτηση του οποίου για τη χορήγηση ασύλου είχε απορριφθεί, που έριξε το φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά.
Έδρασε μόνος ο 48χρονος;
Αρχικά, η αστυνομία έκανε λόγο για καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που ανέφεραν πως είδαν πιθανούς συνεργούς του άνδρα να βγαίνουν από το αμάξι πριν από την τραγωδία. Αλλά δεν έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο που να υποστηρίζει αυτή την υπόθεση.
Ο εισαγγελέας Μάρτιν Μπότσενχαρτ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί που διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση «την εξετάζουν από όλες τις οπτικές γωνίες».
RT
@RT_com    
vehicle ramming UPDATE:
- 4 dead
- 30 injured
- At least 6 in critical condition (media citing police)
- Driver committed suicide
- Motive remains 'unclear'
https://on.rt.com/92rb 

*** EKTAKTO! H τουρκική κυβέρνηση ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς 
~ Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής.
Όπως τόνισε, οι δύο άντρες δεν θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα για την έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
~   Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο Ρ.Τ. Ερντογάν συνέδεσε, την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.
«Δεν είναι δίκαιο να ασχολείστε τόσο με τους δύο Έλληνες στρατιώτες ενώ δεν ασχολείστε με την έκδοση των Τούρκων πραξικοπηματιών» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet στο περιθώριο της συνόδου Τουρκίας – ΕΕ στη Βάρνα στα τέλη Μαρτίου.

***  Aνάσταση με μολότοφ! Εκρήξεις στον Νέο Κόσμο
 Ο Νέος Κόσμος τα τελευταία δέκα χρόνια γιορτάζει την Ανάσταση με τον πιο «εκρηκτικό» τρόπο! Μολότοφ, εκρήξεις και φωτιές κάνουν τους δρόμους έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως να μοιάζουν με «βομβαρδισμένο τοπίο».
Μόλις ακουστεί το Χριστός Ανέστη και αρχίσουν να χτυπούν οι καμπάνες, ταυτόχρονα με τα βεγγαλικά οι… μολότοφ πέφτουν βροχή στον κεντρικό δρόμο και από τις δύο πλευρές της γέφυρας με το θέματα να «κόβει την ανάσα».
Ο κόσμος που το γνωρίζει, συγκεντρώνεται στα πλάγια σε ψηλό σημείο σε απόσταση ασφαλείας και στην κυριολεξία η νύχτα γίνεται μέρα από την φωτιά και τις εκρήξεις. Είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό θέαμα για γερά νεύρα και κυρίως για γερά αφτιά, γιατί πραγματικά νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πόλεμο!
~Να σημειωθεί ότι στο σημείο υπήρχαν και δυνάμεις των ΜΑΤ!
~Easter 2018, Neos Kosmos, Athens, Greece / Κολαση!!! Ανασταση 2018, Αναλήψεως, Νεος Κοσμος : https://youtu.be/scGVhgifu4g .-
~ Χριστος ανεστη Απο NightLight_DNL με παρουσία των ΜΑΤ Νεος Κοσμος 2018 : https://youtu.be/Nt3oH6OCSpo  .-
Φωτογραφίες από Eurokinissi  newsit.gr

*** Χριστός Ανέστη! Το "Θάρρος" σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα! 
Χριστός Ανέστη! Το "Θάρρος" σας εύχεται Χρόνια Πολλά - Καλό Πάσχα με υγεία ,ευτυχία και ειρήνη για όλο τον κόσμο! 

*** Η Πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας (φωτογραφίες) 
 
 
 
Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Πρώτη Ανάσταση στη Μεσσηνία.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, με τη συμμετοχή της Καθηγουμένης και πλήθους πιστών.
Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε καλή Ανάσταση και ο Αναστάς Κύριος να χαρίζει υγεία και να σκέπη την ζωή όλων.

***  Στην Πύλο βρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (φωτογραφίες) 
 
 
 
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, βρέθηκε από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και σήμερα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην Πρωθυπουργός χθες το βράδυ παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους της Πύλου, ψέλνοντας όπως συνηθίζει με τη χορωδία των συντοπιτών του τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής. Σήμερα Μ. Σάββατο αναχώρησε για το Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγους του Γεωργίας όπου θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη θεία λειτουργία. Μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό στον Ιερό Ναό της Πύλου βρέθηκαν ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς και ο πολιτευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία Μίλτος Χρυσομάλλης. Κατά τη διαμονή του στη Μεσσηνία ο Αντώνης Σαμαράς είχε συναντήσεις με φίλους από τα παλιά αλλά και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό .
Φωτογραφιες: Κώστας Κάραλης 

*** 22 συλλήψεις κάθε μέρα το Μάρτιο στην Πελοπόννησο 
Πάνω από 22 συλλήψεις καθημερινά γίνονταν το μήνα Μάρτιο από τις αστυνομικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, συνελήφθησαν συνολικά 679 άτομα. Ειδικότερα, 12 για ληστεία, 81 για κλοπή και απόπειρες, δύο για απάτη, 50 για παράβαση περί ναρκωτικών, 19 για παράβαση νόμου περί όπλων, ένα για παράβαση περί εκρηκτικών-βεγγαλικών, εννέα για παράβαση Ν. περί αρχαιοτήτων, τρία για παράβαση Ν. περί παιγνίων, πέντε για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, 188 για παράβαση περί αλλοδαπών, έξι για πλαστογραφία, ένα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, τρία για λαθρεμπόριο, δύο για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, επτά για ΓΟΚ, 150 για ΚΟΚ, εννέα για ενδοοικογενειακή βία, 56 για καταδιωκτικά έγγραφα και 75 για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, υγειονομικού κανονισμού κ.λπ.).
  Εξιχνιάσεις
Εξιχνιάσθηκαν 31 υποθέσεις ληστείας, 139 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, 13 υποθέσεις απάτης, 1 υπόθεση για αρχαία, 42 υποθέσεις για ναρκωτικά, 19 υποθέσεις για όπλα, 1 υπόθεση για βεγγαλικά. 3 υποθέσεις πλαστογραφίας και 3 υποθέσεις λαθρεμπορίου.
Εξαρθρώθηκαν ακόμη μία εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην Κορινθία, όπως και μία δεύτερη στη Μεσσηνία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε λαθρανασκαφές με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων σε περιοχές των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Δράμας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας. Συνελήφθησαν εννέα άτομα, όλα τους μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη έξι, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τουλάχιστον 9 περιπτώσεις λαθρανασκαφής και παράνομης αρχαιολογικής έρευνας.
  Κατασχέσεις
Από τις υποθέσεις αυτές κατασχέθηκαν: 8.192,9 γραμμάρια χασίς, ηρωίνη 17,25 γραμμαρίων, 14 δενδρύλλια κάνναβης, 200 ναρκωτικά χάπια, 6 τσιγαριλίκια, 130 γραμμ. μεθαδόνης, 5 κυνηγετικά όπλα, 3 πιστόλια, 7 άλλα όπλα και πυρομαχικά, 551 φυσίγγια διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες, 401 εκρηκτικά, 120 μέτρα και 49,7 χιλιόγραμμα εκρηκτικές ύλες, 2.073 βεγγαλικά-κροτίδες-παιδικά αθύρματα κ.ά., το ποσό των 1.714,9 ευρώ, 44 πλαστά χαρτονομίσματα, 23 κινητά τηλέφωνα, 2 οχήματα, λαθραίος καπνός 510 γραμμ., 357 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2 τρίφτες κάνναβης, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 6 ζυγαριές ακριβείας και 3 συσκευές ανίχνευσης μετάλλων.
Τέλος, το Μάρτιο κλάπηκαν 171 οχήματα και βρέθηκαν 43. Β.Β.

*** «Κατάπαυση πυρός» 
Λουκέτα έχουν μπει στις πόρτες του Διοικητηρίου στον 4ο όροφο όπου στεγάζονται υπηρεσίες και το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Τα λουκέτα μπήκαν αμέσως μετά την ανακάλυψη του «κοριού», αν και δε νομίζουμε ότι έπειτα από τέτοιες εξελίξεις θα επιχειρούσε κανείς οτιδήποτε.
Οι εορταστικές μέρες που διανύουμε έφεραν «κατάπαυση πυρός» για το φλέγον θέμα και από Τρίτη τα... σπουδαία. Β.Β.

*** Πέταξαν στάμνες και γαρίφαλα στο ναού του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
Για ακόμα μια χρονιά, με ξεχωριστό τρόπο γιορτάσθηκε η Ανάσταση, στο ναό του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα.
Ειδικότερα, όταν ο ιερέας έψαλε το Χριστός Ανέστη, στο δρόμο έξω από την εκκλησία έσπασαν στάμνες, ενώ στον κόσμο έφτασαν γαρίφαλα!
Video: Πάσχα Καλαμάτα- Άγιος Γεώργιος- Στάμνες   , https://youtu.be/cLa1Jr6kA7g .-
Βίντεο 2 : Άγιος Γεώργιος- Πάσχα 2018 Καλαμάτα , https://youtu.be/pkPhMplTTIk .-

*** 22χρονος προσπάθησε να κλέψει το ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα 
Ένας νεαρός, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, έσπασε το τζάμι της πόρτας της Αγίας Αικατερίνης προκειμένου να κλέψει το ναό.
Όμως ο 22χρονος έγινε αντιληπτός από τον κόσμο που ενημέρωσε την Αστυνομία.
Τελικά ο νεαρός εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.

***  Apple και Καλαμάτα 
Ευχαρίστηση προκάλεσε, με σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και ευρύτερα, ο σχεδιασμός της Apple – τον οποίον απεκάλυψε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg – να χρησιμοποιεί επεξεργαστές δικής της κατασκευής στους υπολογιστές Mac και όχι μικροτσίπ της εταιρείας Intel. Ο σχεδιασμός, που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, έχει λάβει το όνομα «Καλαμάτα», κάτι που προκάλεσε εντύπωση και ευχαρίστηση, λόγω προβολής της πόλης.
Τα παραπάνω υποστηρίζει το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής και η σχετική ανακοίνωση σωστά επισημαίνει τα παραπάνω… Α.Π.

***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Για μια θύμηση :
  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
 ***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 Η εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-76 νίκη εντός
23 .- 23-02-2018  ,  ΚΙΜΚΙ    78-61 ήττα   εκτός
24.- 02-03-2018 ,  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  87-85  ήττα  εντός
25.- 08-03-2018  ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  92-75 ήττα    εκτός
26.- 16-03-2018  , ΜΑΛΑΓΑ  70-99 νίκη εκτός
27.- 20-03-2018 , ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 91-71 νίκη  εντός
28.- 22-03-2018 . ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 75-76 νίκη εκτός
29.- 30-03-2018 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ  75-56   νίκη εντός
30.- 05-04-2018 , ΜΙΛΑΝΟ  95-96 παρ . νίκη  εκτός κ.α. 87-87 .-^
 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  παρ 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-

21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  80-79 νίκη  εκτός
23.- 22-02-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ  80-70 νίκη   εντός
24.- 02-03-2018 , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 87-85 νίκη εκτός
25.- 09-03-2018 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  87-79  νίκη εντός
26.- 15-03-2018 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  63-90  ήττα εντός
27.- 21-03-2018 , ΤΣΣΚΑ Μόσχας  89-81  ήττα εκτός
28.- 23-03-2018 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  89-82  νίκη  εντός
29.- 30-03-2018 , ΜΑΛΑΓΑ  87-85  ήττα  εκτός
30.- 06-04-2018 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  85-86 ήττα  εντός κ.α. 80-80 .-

*** Πρόγραμμα πλέϊ οφ  για το Βελιγράδι Euroleague στο μπάσκετ :
17-04-2018:
ΤΣΣΚΑ - ΚΙΜΚΙ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μ.
18-04-2018 :
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ
19-04-2018 :
ΣΤΣΣΚΑ Μ. ΚΙΜΚΙ Μ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μ.
20-04-2018 :
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ
24-04-2018 :
ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ -ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
25-04-2018 :
ΚΙΜΚΙ Μ. - ΤΣΣΚΑ Μ.
ΡΕΑΛ Μ. -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

***

~
  ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .- 

~ **  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 08 Απριλίου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-  Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  !
~ **
***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6306   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.159   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου