ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  ...
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους  μας ..... !!

Όταν αγωνίζεται με ελπίδα ο άνθρωπος, έρχεται η θεία παρηγοριά και νιώθει έντονα η ψυχή τα χάδια της αγάπης του Θεού.
 
             ~     Φωτογραφίες  από την Βουδαπέστη  Ουγγαρίας  .....


~   1 Σεπτεμβρίου
Μνήμη συνάξεως της υπεραγίας Θεοτόκου των Μιασηνών. Του αγίου Ιησού του Ναυή (1). Μαρτύρων Αειθαλά και Αγαθοκλείας. Των αδελφών Ευόδου, Καλλίστης και Ερμογένους. Αμμούν του διακόνου και των συν αυτώ 40 γυναικών παρθένων (2) και ασκητριών. Μάρτυρος Αγγελή του χρυσοχόου (†1680) • Συμεών του Στυλίτου (3) (†459) και Μάρθας της μητρός αυτού. Μελετίου του νέου και Ευανθίας. Νικολάου του «Κουρταλιώτου» (†1670) και Αντωνίου του εν Αγυιά.
(1) Ήταν Εβραίος γιος του Ναυή και διάδοχος του Μωϋσή του προφήτη, μετά τον θάνατο του οποίου ανέλαβε την αρχηγία του λαού και τον οδήγησε μαζί με την κιβωτό στην Παλαιστίνη. Αφού την κατέλαβε, την μοίρασε στους Ισραηλίτες, τους οποίους κυβέρνησε για 27 χρόνια. Απεβίωσε 110 χρονών.
(2) Οι άγιες 40 παρθένες και ασκήτριες: Αδαμαντινή, Καλλιρόη, Χαρίκλεια, Πηνελόπη, Κλειώ , Θάλεια, Μαριάνθη, Ευτέρπη, Τερψιχόρη, Ουρανία, Κλεονίκη, Σαπφώ, Ερατώ, Πολύμνια, Δωδώνη, Αθηνά, Τρωάδα, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Θεονόη, Θεανώ, Ασπασία, Πολυνίκη, Διόνη, Θεοφάνη, Ερασμία, Ερμηνεία, Αφροδίτη, Μαργαρίτα, Αντιγόνη, Πανδώρα, Χάιδω, Λάμπρω, Μόσχω, Αρηβοΐα, Θεονύμφη, Ακριβή, Μελπομένη, Ελπινίκη, και Αμμούν ο διδάσκαλος αυτών.
(3) Καταγόταν από ένα χωριό της Κιλικίας το Σισάν. Έζησε επί βασιλείας Λέοντος του Α` και πατριαρχίας Μαρτυρίου στην Αντιόχεια. Από νεαρή ηλικία αφοσιώθηκε στο Θεό και θέλησε να ασκητεύσει κοντά στον όσιο Ηλιόδωρο για δέκα χρόνια. Όμως η ανάγκη του για εντονότερες ασκητικές δοκιμασίες ήταν έντονη και έτσι πήρε την απόφαση να ζήσει πάνω σ` ένα στύλο για σαράντα ολόκληρα χρόνια.  ~

Σήμερα 01/09/2017 εορτάζουν:

Αρχή της Ινδίκτου, Αγίες Τεσσαράκοντα Παρθένες και Ασκήτριες και Αμμούν ο διδάσκαλος αυτών, Όσιος Συμεών ο Στυλίτης, Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο όρος της Μυουπόλεως
~   Ἦχος β’.
~    Ὁ πάσης δημιουργὸς τῆς κτίσεως, ὁ καιροὺς καὶ χρόνους ἐν τῇ ἰδίᾳ ἐξουσία θέμενος, εὐλόγησον τὸν στέφανον τοῦ ἐνιαυτοῦ τῆς χρηστότητός σου Κύριε, φυλάττων ἐν εἰρήνῃ τοὺς Βασιλεῖς καὶ τὴν πόλιν σου, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, καὶ σῶσον ἡμᾶς.
~* Απολυτίκιο Αρχής της Ινδίκτου (αρχή του νέου Εκκλησιαστικού έτους) - 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/YPpmzWVoFQ8  .-

~
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
 
Άγιος Μίκαλλος

Άγιος Μίκαλλος
 
Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού
~
~**  Τα Lidl αφαίρεσαν το σταυρό από εκκλησίες της Σαντορίνης (ΦΩΤΟ)
~ «Σκανδαλίστηκα από τα μαγαζιά Lidl που για να πουλήσουν τα ελληνικά προιόντα τους σβήνουν πάνω στις φωτογραφίες της Ελλάδας ένα μέρος του τοπίου της και της κουλτούρας της », μας γράφει το βράδυ της Τρίτης ο Antoine από το Βέλγιο, μέσω της πορτοκαλί γραμμή Alertez-nous. « Σας αφήνω να δείτε τις φωτογραφίες », προσθέτει.
* Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ένα από τα πιο ωραία ελληνικά τοπία ημιεμβληματικό. Δεν είναι η Ακρόπολη αλλά βέβαια είναι μια μικρή εκκλησία ορθόδοξη όπου το έντονο μπλε των τρούλων είναι σε contraste με το λευκό των τοίχων της και που βρίσκεται στην πλευρά ενός βράχου στο νησί της Σανατορίνης, αληθινό μικρό κόσμημα της Μεσογείου.
Αυτό είναι το τοπίο που επιλέχθηκε να κοσμήσει τα περιτυλίγματα-συσκευασίες της γκάμα ελληνικών προιόντων ERIDANOUS « Original Greek Product » (« αυθεντικό ελληνικό προιόν »). Moυσακάς, γιαούρτι,καρπούζια ή ακόμη φέτα πωλούνται στα Lidl υπό αυτή την μάρκα και τη φωτογραφία της ωραίας ορθόδοξης εκκλησίας και των τρούλων της στο έντονο μπλε. Αλλά ο Antoineμετέφερε μια μικρή λεπτομέρεια. Πάνω σε όλες τις συσκευασίες όπως το δείχνει μια β φωτογραφία που περιέβαλε όλες τις στέγες οι σταυροί εξαφανίστηκαν. Αυτοί σβήστηκαν.
Ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο της Lidl ποιό ήταν το κίνητρο αυτό της απόσυρσης. « Αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων γιατί δεν επιθυμούμε ν΄αποκλείσουμε καμιά θρησκευτική πίστη», απάντησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού εμπορικού γίγαντα μεγάλης διανομής. « Είμαστε μια εταιρεία που σέβεται τη διαφορετικότητα και αυτό εξηγεί την αντίληψη αυτής της συσκευασίας « , πρόσθεσε. Νομιμοποιούμαστε οπότε ν΄αναρωτηθούμε γιατί οι υπηρεσίες marketing του ομίλου δεν επέλεξαν άμεσα για ένα τοπίο ένα μη θρησκευτικό μνημείο.
«Ολη η ελληνική κοινότητα έχει σκανδαλιστεί και καλεί σε μποικοτάζ του Lidl, αυτό είναι μη ανεκτό! », εκτιμά από την πλευρά του ο Antoine. Εσείς τι νομίζετε; RTL 31/8/17
~ Σεβασμός στη διαφορετικότητα δεν σημαίνει εξάλειψη αυτής, εξομοίωση, μηδενισμός, λογοκρισία,πολιτισμική αλλοίωση αλλά ακριβώς το αντίθετο ανάδειξη της.
Η αφαίρεση των σταυρών από τους τρούλους έστω και διαφημιστικής καμπάνιας παραπέμπει στις ενέργειες των φανατικών τζιχαντιστών που έσπαγαν τους σταυρούς και τους αφαιρούσαν από τις εκκλησίες σε Ιράκ, Συρία.
Υφέρπει μια μισαλλόδοξη πίστη εναντίον χριστιανικών συμβόλων και αν ναι ποια;
Στο βωμό του εφήμερου κέρδους, του εμπορίου,του ανταγωνισμού της αγοράς αποκαθηλώνονται σύμβολα και αξίες διαχρονικές, διαγράφονται πολιτισμικές αναφορές, βεβηλώνονται ιερά.
Ποιά είναι η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Σαντορίνη, του Συνδέσμου και ενώσεων ελλήνων καταναλωτών, της ελληνικής κοινής γνώμης;
Τι μέτρα έχουν πάρει οι αρμόδιοι φορείς, που, πότε και πως προσέφυγαν κατήγγειλαν ή ήγειραν τις νόμιμες αξιώσεις από το γερμανικό όμιλο που αυθαιρετώντας καταπατά και παραγράφει αναπαλλοτρίωτη πολιτισμική κληρονομιά, πως έχουν αντιδράσει οι κατά τόπους στο εξωτερικό αντιπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και της Ορθόδοξης εκκλησίας και οι ελληνικές κοινότητες της διασποράς;
Aυτή η καμπάνια ουσιαστικά σηματοδοτεί το πέρασμα από την »εμπορευματοποίηση της θρησκείας » στην εμπορευματοποίηση της α-θρησκείας ή του ουδετερόθρησκου.


~** Πατριαρχική χοροστασία στον εσπερινό της Ινδίκτου στη Μονή Βαλουκλή (ΦΩΤΟ)
 
 

  
 
 

~  Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστάτησε χθες (Πέμπτη 31/8/2017), στον Εσπερινό της εορτής της Ινδίκτου, στην Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, με τη συμμετοχή ιεραρχών του Θρόνου και πολλών πιστών.
* Ο Πατριάρχης στο τέλος του Εσπερινού χειροθέτησε νέο Άρχοντα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.


***  Capital Controls: Τι αλλάζει από σήμερα 
Τα capital controls είναι εδώ αλλά από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, ελαφρώς… αλλαγμένα!
Οι αλλαγές είχαν ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και από σήμερα, πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη, τίθενται σε ισχύ.
Τι αλλάζει στα capital controls
Πλέον, μπορούμε να κάνουμε αναλήψεις έως 1.800 ευρώ κατ΄ ανώτατο όριο, με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα.
Η ανάληψη μετρητών δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα.
Παρέχεται, όμως, η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε μήνα.
Ανάληψη άνω των 1.800€ θα μπορούν να κάνουν μόνο όσοι καταθέτουν φυσικό χρήμα στην τράπεζα (ανάληψη έως και το 100% των ποσών που καταθέτουν) και για εμβάσματα από το εξωτερικό (ανάληψη του 50% του ποσού του εμβάσματος).  newsit.gr

***  «Λαδερή»… η φετινή χρονιά στη Μεσσηνία 
Μπορεί και να ξεπεράσει τους 50.000 τόνους η ελαιοπαραγωγή 
 Θετικά είναι τα μηνύματα από τη Μεσσηνία για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, η οποία αναμένεται με μεγαλύτερη και ακόμα πιο ποιοτική παραγωγή σε σχέση με την προηγούμενη. Όπως αναφέρουν όλα τα στοιχεία, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες ελαιοκομικές περιοχές, τόσο η ανθοφορία όσο και η καρπόδεση των δέντρων εξελίχθηκαν ομαλά, ενώ έχει αποτραπεί μέχρι στιγμής η επέλαση του δάκου.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η εξέλιξη της παραγωγής θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ειδικά όσον αφορά στο πρόγραμμα δακοκτονίας, δεν είναι λίγες οι αρμόδιες διευθύνσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, από έλλειψη φαρμάκων μέχρι και καθυστερήσεις στις αναλήψεις έργων.
Ειδικότερα, η πιο επικίνδυνη περίοδος για την ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας ξεκινά πλέον, με το πρόγραμμα δακοκτονίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα κι αν οι διαδικασίες των διαγωνισμών δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί θετικά, ενώ ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, Γ. Κυριακόπουλος, επέστησε την προσοχή για μυκητολογικές προσβολές που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  Δακοπροσβολή
Μέχρι τώρα έχουν γίνει ψεκασμοί δακοκτονίας στις παραλιακές, κυρίως, περιοχές της περιοχής αρμοδιότητας της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, οι οποίες είναι οι πλέον ευαίσθητες, καθώς και στις περιοχές όπου ο προϋπολογισμός του έργου επιτρέπει τρεις ψεκασμούς.
Ο κ. Κυριακόπουλος παρατήρησε πως οι έως τώρα πληθυσμοί του δάκου, όπως αποτυπώνονται από το δίκτυο παγιδοθετών που έχει αναρτηθεί από τον εργολάβο παγιδοθεσίας, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Κυρίως λόγω του συνδυασμού υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας κατά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες.
Ωστόσο, το επόμενο δίμηνο, Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, είναι και το πιο κρίσιμο για την ύπαρξη ενδεχόμενων δακοπροσβολών και γι’ αυτό θα γίνουν δύο ψεκασμοί ανά τοπική κοινότητα, με βάση πάντα τις ενδείξεις των δακοσυλλήψεων.
  Μυκητολογικές προσβολές
Επίσης, υπογράμμισε ότι πλέον μπαίνουμε και στο κρίσιμο διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με τις κατάλληλες επεμβάσεις οι μυκητολογικές προσβολές, εναντίον του γλοιοσπόριου και του κερκόσπορα.
Επίφοβες είναι οι περιοχές όπου το μικροκλίμα ευνοεί τη δημιουργία υψηλής υγρασίας και εκεί που την προηγούμενη περίοδο παρουσιάσθηκαν σοβαρά προβλήματα μυκητολογικών προσβολών.
Σε ό,τι αφορά τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, αυτός που αφορά στην παγιδοθεσία έχει σταλεί για προληπτικό έλεγχο στον Επίτροπο, ενώ ο διαγωνισμός που αφορά στους ψεκασμούς βρίσκεται στη διαδικασία αποστολής στο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα, από το οποίο θα γίνει προληπτικός έλεγχος. Ύστερα από αυτή τη διαδικασία των προληπτικών ελέγχων, θα ακολουθήσει η υπογραφή πλέον των συμβάσεων με τους ανάδοχους εργολάβους.
  Παραγωγή
Τέλος, σε ό,τι αφορά την παραγωγή, ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι είναι θετικές οι εκτιμήσεις και φαίνεται να πηγαίνει καλά. Όπως είπε, υπολογίζεται ότι θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη της περσινής, εκτιμώντας ότι αν δεν έχουμε ακραία δυσμενή φαινόμενα, η παραγωγή στην περιοχή αρμοδιότητας της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας θα κυμανθεί στους 30.000 τόνους.
Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη παραγωγή στην περιοχή αυτή καταγράφηκε πρόπερσι με 38.000 τόνους.
Φέτος, μαζί με την παραγωγή στην ΔΑΟΚ Τριφυλίας, αναμένεται το σύνολο της ελαιοπαραγωγής σε επίπεδο νομού να κινηθεί ενδεχομένως και πάνω από 50.000 τόνους.
  Εξαιρέσεις
Στο μεταξύ, με χθεσινή απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, εξαιρέθηκαν από τη διενέργεια διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού ελαιοδέντρων, στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου, οι περιοχές: Καινούργιο Χωριό, Ευαγγελισμός, Μεθώνη, Φοινίκη, Φοινικούντα, Καλλιθέα, Μεσοχώρι, Χωματάδα και Πύλα.
Η απόφαση αυτή θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Αιτήσεις για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το ΙΕΚ ΟΑΕΔ 
Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ.
Οι ωρομίσθιοι θα απασχοληθούν στα προγράμματα κατάρτισης των ΙΕΚ ΟΑΕ∆ με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.
  Αίτηση
Όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr. Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την προκήρυξη, υποβάλλονται από τον υποψήφιο στο ΙΕΚ πρώτης προτίμησής του (όπου και προκηρύσσεται ο κλάδος και η ειδικότητά του), αλλιώς αποστέλλονται στο ΙΕΚ πρώτης προτίμησής του, ταχυδρομικώς συστημένα ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς.
Οι υποψήφιοι, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, έχουν δικαίωμα να επιλέξουν ΙΕΚ μίας μόνο Περιφερειακής Ενότητας. Οι αξιολογικοί πίνακες επιλογής θα ισχύουν για ολόκληρο το έτος κατάρτισης 2017-2018. Πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται από την προκήρυξη, δίνονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr και στα κατά τόπους ΙΕΚ  του ΟΑΕΔ.
  Οι ειδικότητες
Οι ειδικότητες που ζητούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό για το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στη Μεσσηνία, είναι:
-ΠΕ/Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΤΕΙ) ΠΕ00 Διαιτολογίας ΑΕΙ, ΠΕ04.01 Φυσικοί, ΠΕ04.02 Χημικοί, ΠΕ04.04 Βιολόγοι, ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας, ΠΕ07 Γερμανικής Φιλολογίας, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ09 Οικονομολόγοι, ΠΕ12.04 Μηχανολόγοι, ΠΕ12.07 Ναυπηγοί, ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγοι, ΠΕ12.06 Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, ΠΕ14 Ιατροί, ΠΕ14.01.03 Δερματολόγοι, ΠΕ17.02 Μηχανολόγοι ΑΣΕΤΕΜ, ΠΕ17.06 Μηχανολόγοι ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ, ΠΕ17.06.01 Ναυπηγοί, ΠΕ17.03 Ηλεκτρολόγοι ΑΣΕΤΕΜ, ΠΕ17.07 Ηλεκτρολόγοι ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ, ΠΕ17.04 Ηλεκτρονικοί ΑΣΕΤΕΜ, ΠΕ17.08 Ηλεκτρονικοί ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ, ΠΕ18.18 Οχημάτων, ΠΕ18.01 Γραφικών Τεχνών, ΠΕ18.35.01 Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΠΕ18.35.02 Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΠΕ18.02 Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΠΕ18.03 Λογιστικής, ΠΕ18.04 Αισθητικής, ΠΕ18.26 Γραφιστικής, , ΠΕ18.36.01 Διατροφής και Διαιτολογίας, ΠΕ18.36.02 Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, ΠΕ18.40 Εμπορίας και Διαφήμισης Marketing, ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ, ΠΕ20 Πληροφορικής.
-ΤΕΙ/ΤΕ01-Πτυχιούχοι ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ΤΕ01.03 Μηχανικοί Αυτοκινήτων, ΤΕ01.20 Αισθητικής, ΤΕ01.40 Ηλεκτρολόγοι Αυτοκινήτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Η Θωμαΐς Σταμούλη νέα διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού- Παραμένουν Γυφτάκης και Λαμπρινίδης 
Η χορεύτρια και επί πολλά χρόνια δασκάλα της Δημοτικής Σχολής Χορού της «Φάρις», Θωμαΐς Σταμούλη, είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντριά της. Η επιλογή της έγινε μεταξύ του καλλιτεχνικού προσωπικού της «Φάρις» και όχι με διαγωνισμό, διότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών δεν εγκρίθηκαν θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών για τις τρεις σχολές της «Φάρις»!
Ειδικότερα, στη Θωμαΐς Σταμούλη ανατέθηκαν, με προχθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», καθήκοντα καλλιτεχνικής διευθύντριας. Ανάλογη διαδικασία έγινε για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, τα καθήκοντα του οποίου ανατέθηκαν στον Στάθη Γυφτάκη, όπως και για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου, όπου τα καθήκοντα ανατέθηκαν στον Παναγιώτη Λαμπρινίδη…
Πάντως, από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και τον εκπρόσωπό της, Τάσο Πολυχρονόπουλο, διατυπώθηκαν ανησυχίες για τους κινδύνους σχετικά με τη διατήρηση της ποιότητας του καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού έργου από τις Σχολές και ιδιαίτερα τη Σχολή Χορού, λόγω της αποχώρησης καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού προσωπικού αξίας, που ερχόταν κυρίως από την Αθήνα.
Η απάντηση της προέδρου της «Φάρις», δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Μπελογιάννη,  ήταν ότι τα προβλήματα δημιουργούνται από το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, το οποίο δεν επιτρέπει να προσληφθούν καλλιτεχνικοί διευθυντές, ενώ και το ενιαίο μισθολόγιο είναι αποτρεπτικό για έναν καλλιτέχνη εκπαιδευτικό από την Αθήνα να συνεργαστεί με τις Σχολές της «Φάρις», γιατί μόνο τα έξοδα για τις μετακινήσεις του θα είναι υψηλότερα από τις αποδοχές του.

***  Θέμα εβδομάδων η αμφίδρομη κίνηση στην Κάλλας 
Μια μονοδρόμηση που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Περιμετρικού Καλαμάτας στην ανατολική γειτονιά πρόκειται να λυθεί σε μερικές εβδομάδες, όπως ανακοινώσε ο δήμαρχος Π. Νίκας.
Ειδικότερα, στην οδό Μαρίας Κάλλας προβλεπόταν αμφίδρομη κίνηση οχημάτων, κάτι που δε συμβαίνει εξαιτίας προβλήματος με την απαλλοτρίωση οικοπέδου που υπάρχει στο σημείο. Έτσι, καθημερινά δεκάδες είναι οι οδηγοί που στρίβουν παράνομα στην οδό, ενώ δεν έχουν λείψει και οι συγκρούσεις οχημάτων.
Σχετικά με το ζήτημα ο κ. Νίκας δήλωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος είναι υπόθεση του Μορέα και του υπουργείου Υποδομών, ενώ γίνονται μετρήσεις και θα παρθούν αποφάσεις το επόμενο διάστημα. Ο Δήμος, όπως είπε, έχει τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί λύση για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Το όλο ζήτημα συνδέεται με μια ιδιοκτησία που πρέπει να πληρωθεί από το υπουργείο Υποδομών, ώστε να γίνει αμφίδρομη η κυκλοφορία.
Όσο για το πότε θα γίνει αυτό, ανέφερε ότι είναι θέμα εβδομάδων «να κλείσει», όπως και άλλα σημεία του Περιμετρικού που πρέπει να τακτοποιηθούν. Π.Μπ.

*** Ύστερα από 18 χρόνια αποχωρεί από το ΤΕΙ Πελοποννήσου ο Δημήτρης Βελισσαρίου 
Ξεχωριστή μέρα ήταν η χθεσινή για τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Δημήτρη Βελισσαρίου, αφού από σήμερα θεωρείται συνταξιούχος.
Όπως σχολίασε ο ίδιος, δεν αποχωρεί επειδή το θέλει ούτε υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης, αλλά αυτοδίκαια, αφού συμπλήρωσε το ανώτατο όριο ηλικίας που θα μπορούσε να υπηρετήσει στον ακαδημαϊκό κλάδο.
Ένα χώρο στον οποίο εργάστηκε για πολλά χρόνια, αφού στο ΤΕΙ ήταν για 18 έτη, ενώ πριν επί 20 έτη ασχολούνταν με την έρευνα.
Σχετικά με την πορεία του στο Ίδρυμα, όπως είπε, υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις, ελπίζοντας κι αυτός να έβαλε κάποιο λιθαράκι, ώστε να πάει λίγο πιο πάνω.
Κλείνοντας δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα συγκινημένος που η αποχώρησή του συμπίπτει με την υπογραφή του μνημονίου με τα Παιδικά Χωριά SOS.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο Ίδρυμα θα οριστεί προσωρινή διοίκηση μέχρι τις 30 Νοέμβριου, ενώ μετά θα προκύψει το νέο Δ.Σ., έπειτα από την προκήρυξη που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες. Π.Μπ.

***  Με 35 εκθέτες και δρώμενα η 6η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» 
Τριάντα πέντε εκθέτες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, την Αττική και την Κρήτη συμμετέχουν στην αγροτική έκθεση του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ενώ τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 20.00, στο χώρο δυτικά του Αναψυκτηρίου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
«Η έκθεση επεκτείνει το βεληνεκές της, με περισσότερους εκθέτες σε σχέση με πέρυσι, υπηρετώντας πάντοτε τον ίδιο σκοπό: να αναδείξει τα ποιοτικά αγροτοδιατροφικά μας προϊόντα, το λαϊκό μας πολιτισμό και τις παραδόσεις μας», σημειώνει ο δήμαρχος σε χαιρετισμό, που περιλαμβάνεται στο καλαίσθητο φυλλάδιο της 6ης «Άρτος – Οίνος – Έλαιον».
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τρόφιμα, ποτά και, φυσικά, καλλυντικά. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές γευσιγνωσίες ελαιολάδου σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, στο χώρο της έκθεσης, από τις 20.30 έως τις 22.30, στο περίπτερο του Σχολείου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου.
Την τελευταία ημέρα θα παρουσιασθούν στο κοινό δρώμενα του τρύγου και της οινοποίησης, ώστε οι παλιοί να θυμηθούν και οι νέοι να γνωρίσουν μια καίριας σημασίας διαδικασία του ετήσιου κύκλου της αγροτικής παραγωγής.
Το πρόγραμμα της 6ης έκθεσης αγροτικών και τοπικών προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» περιλαμβάνει και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

*** Παιδικά Χωριά SOS: Η κυβέρνηση αντί να βοηθά επιβάλλει φορολόγηση 
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες για να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΕΙ Πελοποννήσου το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS, Δημήτρης Βάττης.
Στα περιθώριο της παρουσίας του στην πόλη, του ζητήσαμε να σχολιάσει το ζήτημα που προκύπτει με τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία στο συγκεκριμένο σωματείο, όπως και σε άλλους εθελοντικούς οργανισμούς.
Ο κ. Βάττης υποστήριξε ότι δυστυχώς ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα μεγάλο βάρος για τα Παιδικά Χωριά και δεν αφορά μόνο στα ακίνητα που χρησιμοποιεί, αλλά και τα κληροδοτήματά του. Κληροδοτήματα που ούτε μπορούν να εκμεταλλευτούν ούτε και να πουλήσουν.

Έτσι «το βάρος αυτό δεν έχει καταφέρει καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα να το βγάλει από τους κοινωνικούς φορείς», παρότι, όπως είπε, επιτελούν ένα έργο που η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να κάνει.
Κατά τη γνώμη του κ. Βάττη, θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή το κράτος να συμμετέχει στην περίθαλψή αυτών των παιδιών. Ειδικότερα σε άλλες χώρες υπάρχει ένα κονδύλι για το κάθε παιδί και ορίζεται το ποσοστό συμμετοχής του κράτους. Από την άλλη, στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν υπάρχει συμμετοχή, αλλά επιβάλλεται και φορολόγηση.  Π.Μπ.

***  Η Κυπαρισσία θρηνεί για τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο (Αμπατζή) 
Στο πένθος βυθίστηκε η Κυπαρισσία και δη η ιστορική Αρκαδιά, η Πάνω Πόλη, με το άκουσμα της εκδημίας του Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Αμπατζή).
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν πολυσχιδής προσωπικότητα. Άνθρωπος της οικογένειας, της εκκλησίας, της κοινωνίας, της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, της προσφοράς, της αγάπης και αλληλεγγύης. Υπηρέτησε ευσυνείδητα τους συνανθρώπους του και συμπατριώτες του ως διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Είχε δε αναπτύξει πλούσια και έντονη δράση στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Κυπαρισσίας, τη Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, το Σύλλογο Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» και το Σύλλογο «Αγία Τριάδα», καθώς και το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, όπως και άλλους τοπικούς συλλόγους.
Επίσης, ήταν ιεροψάλτης στον ιστορικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος, ρήτορας και πολυγραφότατος λαογράφος στην Τριφυλιακή Εστία, το Νέο Βήμα της Κυπαρισσίας, τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ είχε εκδώσει και βιβλίο για την ιστορία της Άνω Πόλης, με θύμησες από τις γειτονιές και τους ανθρώπους της εποχής που έζησε μικρό παιδάκι μέχρι και τις πρόσφατες μέρες. Με ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, των ηθών και εθίμων, της παράδοσης. Με αγάπη για την Κυπαρισσία και διαρκές μέλημά του την προκοπή και πρόοδό της, όπως και την ευημερία των συμπατριωτών του.
Με τη σύζυγό του, Νίκη, απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ηλία και την Καλλιόπη.
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ξεκίνησε προχθές το ταξίδι στην αιωνιότητα και χθες οι οικείοι του, συγγενείς, φίλοι και πλήθος λαού τον αποχαιρέτησαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, ενώ η σορός του οδηγήθηκε με πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου.  Καλό ταξίδι, Πάνο Αμπατζή!

*** Έγκλημα διαρκείας η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού  
Καταγγέλλουν 127 κάτοικοι της δυτικής παραλίας
 Ανοικτή επιστολή των Κατοίκων και Φίλων Δυτικής Παραλίας και Ευρύτερης Περιοχής για το θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας υπογράφουν 127 κάτοικοι της περιοχής.
Σημειώνεται, λοιπόν, στην ανοιχτή επιστολή: «Οι κάτοικοι και φίλοι της Δυτικής Παραλίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, προβαίνουν στην κάτωθι δήλωση, σχετικά με την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, αλλά και της γενικότερης αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι Αρχές της πόλης, όσον αφορά στον έλεγχο απόθεσης λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή.
Σε μια απέλπιδα αλλά και πολλοστή προσπάθεια να εισακουστούμε απευθυνόμαστε, ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, τόσο στις δημοτικές και περιφερειακές Αρχές του τόπου, όσο και στους συμπολίτες μας Καλαματιανούς, καθώς το συγκεκριμένο θέμα μάς αφορά όλους!
Οι κάτοικοι της Δυτικής Παραλίας απευθύνουν έκκληση ώστε να σταματήσει ο διαρκής εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής, που έχει ως αποτέλεσμα τη συστηματική υποβάθμιση της περιοχής που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, της περιοχής που παράγει πολύτιμα γεωργικά προϊόντα και της περιοχής που θα έπρεπε να αποτελεί ισότιμο τμήμα της Καλαμάτας.
Σας δηλώνουμε, για ακόμη μια φορά, ότι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την απίστευτη δυσωδία που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και από τις διάφορες απορροές της περιοχής που ανεξέλεγκτα δέχεται κάθε λογής λύματα εδώ και χρόνια, απειλώντας άμεσα την υγεία μας. Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η υποβάθμιση της περιοχής και ιδιαίτερα της Δυτικής Παραλίας είναι πλέον πασιφανής.
Μια απλή επίσκεψη οποιουδήποτε συμπολίτη ή συμπολίτισσάς μας, τόσο στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, αλλά και στα διάφορα κοντινά κανάλια απορροής, θα τον/την πείσει ότι κάτι στην όλη υπόθεση “βρωμάει”.
Άλλωστε ουκ ολίγες είναι οι καταγγελίες μας, τόσο για τον ελλιπή τρόπο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού όσο και για τις πολλές φορές επιτυχημένες προσπάθειες απόθεσης βοθρολυμάτων σε κανάλια της γύρω περιοχής από ανεύθυνους επαγγελματίες αποκομιδής τους, που δρουν ανεξέλεγκτα, εξαιτίας της αμέλειας των υπευθύνων.
Οι αρχές του τόπου έχουν αφήσει εδώ και καιρό στην τύχη του ένα σημαντικό τμήμα της πόλης, που σε οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη χώρα του κόσμου θα αποτελούσε κατ’ ελάχιστον αντίστοιχης σημασίας περιοχή για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης.
Όποιος από τους συμπολίτες μας αμφιβάλλει για τις διαστάσεις του θέματος που αναδεικνύουμε με αυτήν μας την επιστολή, μπορεί να κάνει μια αυτοψία στο βιολογικό καθαρισμό και σίγουρα θα καταλάβει πολλά περισσότερα.
Επίσης, όποιος θεωρεί ότι το ζήτημα δεν τον αφορά, με μεγάλη λύπη θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε ότι αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα θα έρθει και στη δική του “γειτονιά”, μιας και ο όμορφος Μεσσηνιακός μας κόλπος έχει πεπερασμένη ανοχή στη μόλυνση και τα σημάδια της θα εμφανιστούν κάποια στιγμή και στην ανατολική μεριά της πόλης. Ελπίζουμε τότε να μην είναι αργά. Με βάση όλα τα παραπάνω, έχουμε τις εξής προτάσεις:
-Άμεση αξιολόγηση της ποιότητας και του τρόπου λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού από ανεξάρτητη και έγκριτη Αρχή
-Διαρκής παρακολούθηση και αξιολόγηση της επιβάρυνσης της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα, από τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους
-Ουσιαστική αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και διαρκής έλεγχος όσον αφορά στην αυστηρή τήρηση των κανόνων λειτουργίας του
-Διαρκής και αυστηρός έλεγχος της παράνομης απόθεσης λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή και τιμωρία των υπευθύνων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».
Οι κάτοικοι και οι φίλοι της Δυτικής Παραλίας και της ευρύτερης περιοχής: Αποστολάκης Παναγιώτης, Φραγκισκάκης Αθανάσιος, Δρούγας Νικόλαος, Βεργινάδη Αγγελική, Φραγκισκάκη Αγγελική, Τσελίκη Δήμητρα, Δούβας Γεώργιος, Σκιαδά Διαμάντω, Κοιλάκου Μαρίνα, Δούδα Σοφία, Φωτεινάκης Δημήτριος, Φραγκισκάκη-Ξυγκώρου Διαμάντω, Σκιαδά Δήμητρα, Κάγκαρης Ιωάννης, Μασουρίδης Σωτήρης, Γαλανοπούλου Γεωργία, Βεργινάδης Πολυζώης, Σιαμπής Βασίλειος, Μπακέας Παναγιώτης, Βασάλος Δημήτριος, Μέκα Κατερίνα, Βεργινάδη Αφροδίτη, Σιαμπής Παναγιώτης, Παντελόπουλος Σπύρος, Γύφτουλας Αθανάσιος, Μαλαπάνης Νίκος, Σιαμπής Ηλίας, Παντελόπουλος Αναστάσιος, Φραγκισκάκη Ελένη, Κοκκάλα Παναγιώτα, Σαμπατάκου Αθανασία, Φραγκισκάκης Πέτρος, Αλεξίδου-Φυλακτίδη Ελισάβετ, Μαλαπάνης Γεώργιος, Δημόπουλος Ξενοφών, Φραγκισκάκης Βασίλειος, Βλαχογεωργακόπουλος Πέτρος, Γεωργιάδης Ιωάννης, Μιχαλόπουλος Βασίλειος, Βλαχογεωργακοπούλου Σταυρούλα, Βαϊτσόπουλος Αντώνης, Φραγκισκάκης  Παναγιώτης, Μέκο Πόνυ, Γεωργιάδης Αναστάσιος, Φραγκισκάκη Αφροδίτη, Μιχαλοπούλου Αθανασία, Ζαγαρέλος Διονύσιος, Νικολόπουλος Γεώργιος, Φραγκισκάκη Ειρήνη-Βασιλική, Παντελοπούλου Παρασκευή, Δούβας Ιωάν. Γεώργιος, Ηλιοπούλου Μαρία, Παντελοπούλου Κωνσταντίνα, Φραγκισκάκης Γεώργιος, Διαμαντόπουλος Γεώργιος, Χρονόπουλος Μιλτιάδης, Παντελοπούλου Μαρία, Διαμαντόπουλος Αντώνης, Σμυρλής Στάθης, Γαλανοπούλου Σμαραγδή, Παντελόπουλος Νίκος, Πράτης Βασίλειος, Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος, Παντελόπουλος Παν. Σπύρος, Σμυρλή Ντίνα, Μπούχαλης Γεώργιος, Σπανού Ευσταθία, Τσόκας Δημήτριος, Διαμαντοπούλου Γεωργία, Σταθοπούλου Ευγενία, Σπανός Ιωάννης, Μουραφέτης Νικόλας, Χριστόπουλος Θεόδωρος, Φωτέα Μαρία, Ψυχωγιοπούλου Βασιλική, Χριστοπούλου Βασιλική, Πανταζάτου Κων/να, Δρούγας Γεώργιος, Τσαμπούρης Χρήστος,, Πανταζάτου Ντέμη (Δήμητρα), Χρισοπούλου Ευσταθία, Τσαντήλας Ιωάννης, Μιχαλοπούλου Βούλα, Μαρινοπούλου Παναγιώτα, Αλεξόπουλος Μπάμπης, Πράτης Γιάννης, Μαρινόπουλος  Γιώργος, Σπυροπούλου Στεφανία, Δημητροπούλου Δέσποινα, Μητροπούλου Αγγελική, Μιχαλόπουλος Λυκούργος, Πανταζάτου Κων/να, Αντωνόπουλος Αντώνιος, Ξηρογιάννης Γεώργιος, Κασούμης Δημήτριος, Μπάκουρη Μαρία, Κοζομπόλης Στέλιος, Τσαντίλας Ιωάννης, Δαμουρά Αθηνά, Τσαντύλα Θεοδότη, Κομινάκη Καλλιρόη, Λύτρα Αντιγόνη, Μάντη Αθανασία, Ζουριδάκη Αμαλία, Δρούγας Θεόδωρος, Καλαντζής Δημήτρης, Δρούγα Μαρία, Ζηρογιάννη Δώρα, Δημητρόπουλος Θανάσης, Δρούγα Νίκη, Χριστόπουλος Νίκος, Χριστόπουλος Παναγιώτης, Πιέρρος Περικλής, Χριστοπούλου Π. Μαρία, Πιέρρος Γιώργος, Σαΐνη Γεωργία, Χριστόπουλος Δημήτρης, Πιέρρου Γεωργία, Κατσίβα Αναστασία, Βαρδαλάς Χρήστος, Πιέρρος Κώστας, Παπανικολόπουλος Παναγιώτης, Κατσίβα Φανή, Παπανικολόπουλος Βασίλης, Κατσίβας Θανάσης  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Έκπτωτη η «ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική» από το έργο «Ριζόμυλος – Πύλου» 
Έκπτωτη κήρυξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Μεσσηνίας την εταιρεία «ΚΑΣΤΑΤ  Τεχνική» από το έργο «Βελτίωση – συντήρηση τμήμα Ριζόμυλου – Πύλου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
Η εταιρεία είχε αναλάβει το έργο με έκπτωση 58,68% και στις 3 Αυγούστου στάλθηκε ειδική πρόσκληση με εντολή να εκτελέσει συγκεκριμένες εργασίες. Συγκεκριμένα, τη διάνοιξη και τον καθαρισμό οχετού στο όριο του Ριζόμυλου, όπου καταλήγει η πρόσφατα κατασκευασμένη επενδεδυμένη τάφρος, για την ομαλή απορροή των ομβρίων της οδού, την απομάκρυνση των λίθων και χωμάτων του πέτρινου τοίχου αντιστήριξης από την επενδεδυμένη τάφρο για την ομαλή απορροή των ομβρίων και την αποκατάσταση της πρόσβασης προς τα γύρω αγροκτήματα, που λόγω της κατασκευής της επενδεδυμένης τάφρου ανάντη αυτής και την απορροή των ομβρίων υδάτων έχει προσωρινά διακοπεί.
Ωστόσο, ο ανάδοχος δε συμμορφώθηκε, μετά την αυτοψία που έγινε στο έργο και, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη νομοθεσία, κηρύχθηκε έκπτωτος.  Β.Β.

***  Οι μετανάστες έφυγαν, τα σκουπίδια έμειναν στο πρώην κτήριο νοσηλευτικής (φωτογραφίες) 
Π. Νίκας: Πρέπει το κράτος να δημιουργήσει κέντρα φιλοξενίας
 Μπορεί οι μετανάστες που φιλοξενούνταν στο κτήριο της πρώην Σχολής Νοσηλευτικής να έχουν φύγει εδώ και μέρες, όμως μόνο καλή δεν είναι η εικόνα που αυτό παρουσιάζει. Στα παράθυρα υπάρχουν κρεμασμένα ρούχα, εντός τρόφιμα, ενώ απέξω γραφεία και καρέκλες που χρησιμοποιούνταν από τις Αρχές κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των μεταναστών.
Σε ερώτηση που θέσαμε στο δήμαρχο Καλαμάτας γι’ αυτή την κατάσταση και τι, τελικά, θα γίνει σε περίπτωση που έρθουν ξανά μετανάστες, ο κ. Νίκας επανέλαβε ότι το θέμα αφορά στο κράτος.
Σχετικά με το κτήριο, ανέφερε ότι έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ έχει καθαριστεί αρκετές φορές. Μάλιστα, όταν ξεκίνησε ο καθαρισμός, τα υπόγεια ήταν σε άθλια κατάσταση, αφού βγήκαν ολόκληρα φορτηγά με σκουπίδια, ενώ εντός υπήρχαν και άνθρωποι σε ημιθανή κατάσταση. Πλέον το κτήριο θα απολυμανθεί εκ νέου και ο Δήμος βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των μελετών, ενώ, όπως είπε, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει αρχίσει η διαδικασία ανακατασκευής παρακείμενου χώρου για να εγκατασταθεί η ΔΕΥΑΚ.
Σχετικά με ενδεχόμενη άφιξη μεταναστών στην πόλη, ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι είναι δουλειά του κράτους και όχι του Δήμου, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής, η ίδρυση και λειτουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών. Η κυβέρνηση, σχολίασε, έχει λάβει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ για την υποδοχή των μεταναστών σε κατάλληλα κέντρα, όπου θα τηρούνται ανθρώπινες συνθήκες, οπότε είναι δική τους δουλειά. Υπάρχουν-συνέχισε- πάρα πολλοί χώροι, όπως κατασχεμένα κτήρια, κλειστά ξενοδοχεία κ.λπ., σε όλη τη χώρα και πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός από πλευράς κράτους για την υποδοχή αυτών των ανθρώπων, που έρχονται στην Ευρώπη για μια καλύτερη μοίρα, που τελικά δεν έχουν, όπως δείχνουν τα πράγματα.
Ως Δήμος, όπως είπε ο κ. Νίκας, έχουμε την υποχρέωση να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, κι αυτό ήδη γίνεται με χρήματα του δημοτικού προϋπολογισμού όταν χρειάζεται.
Κλείνοντας ανέφερε ότι το κράτος πρέπει να σπεύσει να δημιουργήσει δομές με τα χρήματα που έχει πάρει.
«Είναι άδικο και για τους μετανάστες να πεινούν και να σέρνονται, εφόσον υπάρχουν χρήματα για αυτό το σκοπό» πρόσθεσε.  Π.Μπ.
 
***  Πνίγηκε 60χρονος στον Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας
Νεκρός ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας το απόγευμα της Πέμπτης ένας 60χρονος άνδρας. Ο άτυχος άνδρας, για άγνωστη αιτία, έχασε τις αισθήσεις του στην άκρη της παραλίας. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι κάτι συμβαίνει έσπευσε ο ναυαγοσώστης και τον έβγαλε στη στεριά καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, όπως το ίδιο έπραξαν και διασώστες του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκαν για το συμβάν. Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

***  Νέος «ιός» σαρώνει το Facebook 
Τα μάτια τους ανοιχτά και το ποντίκι σε «εγρήγορση» θα πρέπει να έχουν οι χρήστες του Facebook, αφού ένας νέος «ιός» διακινείται στο δημοφιλές μέσο. Ο ιός «παριστάνει» έναν από τους φίλους του θύματος και μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων στέλνει ένα λινκ κάποιας γνωστής ιστοσελίδας, όπως του youtube.com. Έπειτα ζητά από το χρήστη να κατεβάσει ένα λογισμικό. Αυτό είναι που κάνει τη ζημιά και καταστρέφει τον υπολογιστή εντελώς.
Το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε από τον ερευνητή ασφαλείας του διαδικτύου Ντέιβιντ Τζάκομπι, ο οποίος επίσης έγινε στόχος. Δήλωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα από έναν από τους φίλους του, με τον οποίο σπανίως επικοινωνεί στην πραγματικότητα, με ένα λινκ και ένα εικονίδιο που υποδήλωνε «σοκ».
«Έπειτα από λίγα λεπτά που επεξεργαζόμουνα το μήνυμα, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε ο ίδιος. Παραδέχθηκε, πάντως, πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πώς ξεκίνησε ο ιός και ζήτησε από όλους τους χρήστες του facebook να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  Α.Π. 

***


***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Η Ελλάδα κλώτσησε το δώρο της Κύπρου, 0-0 με την Εσθονία
Στα προκριματικά του ΜουντιάλΗ Ελλάδα κλώτσησε το δώρο της Κύπρου, 0-0 με την Εσθονία
~  Η Εθνική έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει από σήμερα τη δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο και να εξασφαλίσει, εκτός απροόπτου, την πρόκριση στα μπαράζ πρόκρισης για το Μουντιάλ της Ρωσίας.
  Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέταξε δυο βαθμούς στο Φάληρο απέναντι στην Εσθονία, που με αποθέωση του κατενάτσιο πήρε το 0-0, απέναντι πάντως σε μια «χλωμή» ελληνική ομάδα.
 Κι αν η κατάσταση παραμένει ακόμη υπό διαχείριση στον όμιλο, αυτό η Εθνική το οφείλει στην... Κύπρο, που με μια μεγαλειώδη ανατροπή επέστρεψε από το 0-2 στην έδρα της για να νικήσει τη Βοσνία με 3-2 και να κρατήσει τη «γαλανόλευκη» στη δεύτερη θέση του γκρουπ, με δύο βαθμούς διαφορά από τους Βαλκάνιους.
  Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους διεθνείς να ψάχνουν το κεφάλι του Απόστολου Βέλλιου, ο οποίος ανάγκασε μόλις στο 4ο λεπτό τον Ακσάλου σε δύσκολη απόκρουση στην αριστερή γωνία του, μετά τη σέντρα του Τζαβέλλα.
   Ακολούθως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να απειλήσει πριν από το 28΄, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη η κεφαλιά του Μανωλά βρήκε τον Εσθονό τερματοφύλακα να αντιδρά ενστικτωδώς αλλά σωτήρια.
 Στο 30΄ ένα καλό σουτ του ιδιαίτερα «ορεξάτου» Τάσου Δώνη έφυγε άουτ και κάπου εκεί ξεθύμανε η επιθετική δραστηριότητα της Εθνικής στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς Φορτούνης και Μάνταλος δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες, ενώ οι πέντε αντίπαλοι αμυντικοί (3 στόπερ) δημιουργούσαν... συμφόρηση πέριξ κι εντός της εσθονικής περιοχής.
  Ίδια γεύση και στην επανάληψη, με την Ελλάδα να μη βρίσκει ρυθμό, να μην έχει εμπνεύσεις και τους κατ΄ εξοχήν δημιουργικούς παίκτες της να μένουν στα «ρηχά». Η περιοχή των Εσθονών ήταν απροσπέλαστη για τους διεθνείς, που μπορούσαν να μπουν σε αυτή μόνο με στημένες μπάλες καθώς οι Έλληνες μέσοι δεν πατούσαν σε αυτή. Ως εκ τούτου, οι παίκτες του Σκίμπε δεν έκαναν ούτε μια ευκαιρία (!) και μοιραία οι βαθμοί «πέταξαν».
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιράν Λιανί (Ισραήλ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέτσος - Τενίστε, Κλάβαν
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Ρέτσος, Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος (65΄ Σταφυλίδης), Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Μάνταλος (80΄ Μπακασέτας), Φορτούνης, Δώνης, Βέλλιος (70΄ Διαμαντάκος).
ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Μπαράνοφ, Γιάαγκερ, Κλάβαν, Τενίστε, Κάιτ, Ντιμίτριεφ (81΄ Αντόνοφ), Καλάστε (89΄ Μίλερ), Ζενιόφ, Κρούγκλοφ, Άνιερ (90΄+3 Ταμ).

~* Το πρόγραμμα της 7ης και της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2018 στην ευρωπαϊκή ζώνη έχει ως εξής:
1ος όμιλος
Λουξεμβούργο-Λευκορωσία 1-0
(60΄ Ντα Μότα

Γαλλία-Ολλανδία 4-0
(14΄ Γκριεζμάν, 73΄,88΄ Λεμάρ, 90΄+1 Εμπαπέ)

Βουλγαρία-Σουηδία 3-2
(12΄ Μανόλεφ, 33΄ Κονσταντίνοφ, 79΄ Τσότσεφ - 28΄ Λούστινγκ, 44΄ Μπεργκ)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Γαλλία 7 5-1-1 15-5 16
Σουηδία 7 4-1-2 14-7 13
Βουλγαρία 7 4-0-3 12-14 12
Ολλανδία 7 3-1-3 17-6 10
Λευκορωσία 7 1-2-4 4-12 5
Λουξεμβούργο 7 1-1-5 7-17 4

2ος όμιλος

Πορτογαλία-Νήσοι Φαρόε 5-1
(3΄,28΄πεν,65΄Ρονάλντο, 58΄ Καρβάλιο, 85΄ Ολιβέιρα - 38΄ Μπάλντβινσον)

Ουγγαρία-Λετονία 3-1
(6΄ Κάνταρ, 26΄ Σάλαϊ, 68΄ Σολοβιόνς - 40΄ Φρεϊμάνις)

Ελβετία-Ανδόρα 3-0
(43΄,63΄ Σεφέροβιτς, 67΄ Λιχτστάινερ)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Ελβετία 7 7-0-0 15-3 21
Πορτογαλία 7 6-0-1 27-4 18
Ουγγαρία 7 3-1-3 11-8 10
Νήσοι Φαρόε 7 1-2-4 3-15 5
Ανδόρα 7 1-1-5 2-16 4
Λετονία 7 1-0-6 3-15 3

3ος όμιλος

Σαν Μαρίνο-Β. Ιρλανδία 1/9
Νορβηγία-Αζερμπαϊτζάν 1/9
Τσεχία-Γερμανία 1/9
Αζερμπαϊτζάν-Σαν Μαρίνο 4/9
Β. Ιρλανδία-Τσεχία 4/9
Γερμανία-Νορβηγία 4/9

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Γερμανία 6 6-0-0 27-1 18
Β. Ιρλανδία 6 4-1-1 11-2 13
Τσεχία 6 2-3-1 9-5 9
Αζερμπαϊτζάν 6 2-1-3 3-9 7
Νορβηγία 6 1-1-4 6-10 4
Σαν Μαρίνο 6 0-0-6 1-30 0

4ος όμιλος
Γεωργία-Ιρλανδία 2/9
Σερβία-Μολδαβία 2/9
Ουαλία-Αυστρία 2/9
Ιρλανδία-Σερβία 5/9
Αυστρία-Γεωργία 5/9
Μολδαβία-Ουαλία 5/9

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Σερβία 6 3-3-0 13-7 12
Ιρλανδία 6 3-3-0 8-4 12
Ουαλία 6 1-5-0 9-5 8
Αυστρία 6 2-2-2 9-8 8
Γεωργία 6 0-3-3 6-10 3
Μολδαβία 6 0-2-4 4-15 2

5ος όμιλος

Καζακστάν-Μαυροβούνιο 1/9
Ρουμανία-Αρμενία 1/9
Δανία-Πολωνία 1/9
Αρμενία-Δανία 4/9
Πολωνία-Καζακστάν 4/9
Μαυροβούνιο-Ρουμανία 4/9

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Πολωνία 6 5-1-0 15-7 16
Μαυροβούνιο 6 3-1-2 14-7 10
Δανία 6 3-1-2 10-6 10
Ρουμανία 6 1-3-2 7-7 6
Αρμενία 6 2-0-4 7-14 6
Καζακστάν 6 0-2-4 4-16 2

6ος όμιλος
Σλοβακία-Σλοβενία 1/9
Λιθουανία-Σκωτία 1/9
Μάλτα-Αγγλία 1/9
Αγγλία-Σλοβακία 4/9
Σλοβενία-Λιθουανία 4/9
Σκωτία-Μάλτα 4/9

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Αγγλία 6 4-2-0 10-2 14
Σλοβακία 6 4-0-2 12-4 12
Σλοβενία 6 3-2-1 6-3 11
Σκωτία 6 2-2-2 9-10 8
Λιθουανία 6 1-2-3 6-11 5
Μάλτα 6 0-0-6 2-15 0

7ος όμιλος
Αλβανία-Λιχτενστάιν 2/9
Ισραήλ-ΠΓΔΜ 2/9
Ισπανία-Ιταλία 2/9
Ιταλία-Ισραήλ 5/9
Λιχτενστάιν-Ισπανία 5/9
ΠΓΔΜ-Αλβανία 5/9

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Ισπανία 6 5-1-0 21-3 16
Ιταλία 6 5-1-0 18-4 16
Αλβανία 6 3-0-3 7-8 9
Ισραήλ 6 3-0-3 9-12 9
ΠΓΔΜ 6 1-0-5 8-13 3
Λιχτενστάιν 6 0-0-6 1-24 0

8ος όμιλος

Κύπρος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-2
(65΄ Χριστοφή, 67΄ Λαμπάν, 76΄ Σωτηρίου - 33΄ Σούνιτς, 44΄ Βίσκα)

Βέλγιο-Γιβραλτάρ 9-0
(16΄ Μέρτενς, 18΄,61΄,67΄ Μουνιέ, 21΄,38΄,84΄πεν. Λουκάκου, 27΄ Βίτσελ, 35΄ Αζάρ)

ΕΛΛΑΔΑ-Εσθονία 0-0
Εσθονία-Κύπρος 3/9
ΕΛΛΑΔΑ-Βέλγιο 3/9
Γιβραλτάρ-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3/9

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Βέλγιο 7 6-1-0 33-2 19
ΕΛΛΑΔΑ 6 3-4-0 10-3 13
Βοσνία 7 3-2-2 15-8 11
Κύπρος 7 3-1-3 8-11 10
Εσθονία 7 1-2-4 5-17 5
Γιβραλτάρ 7 0-0-7 3-33 0

9ος όμιλος

Φινλανδία-Ισλανδία 2/9
Ουκρανία-Τουρκία 2/9
Κροατία-Κόσοβο 2/9
Κόσοβο-Φινλανδία 5/9
Ισλανδία-Ουκρανία 5/9
Τουρκία-Κροατία 5/9

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Κροατία 6 4-1-1 11-2 13
Ισλανδία 6 4-1-1 9-6 13
Τουρκία 6 3-2-1 11-6 11
Ουκρανία 6 3-2-1 9-5 11
Φινλανδία 6 0-1-5 4-10 1
Κόσοβο 6 0-1-5 3-18 1
~*  Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.
Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ, για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.
Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πήρε τον έμπειρο Νίκο Κουρέλλα και πάει Πύλο για φιλικό η Καλαμάτα 
Μια ακόμα σημαντική μετεγγραφή «έκλεισε» χθες η Καλαμάτα προσθέτοντας στο δυναμικό της τον 24χρονο αριστερό μπακ χαφ Νίκο Κουρέλλα (απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση). Παρά το σχετικά νεαρόν της ηλικίας του πρόκειται για έμπειρο ποδοσφαιριστή, με σημαντική παρουσία στην Β’ και τη Γ’ Εθνική. Πέρυσι είχε μια γεμάτη σεζόν με τον Κισσαμικό, ενώ σε υψηλότερο επίπεδο έχει ακόμα αγωνιστεί στην ΑΕΚ, την Καβάλα και τον Αγροτικό Αστέρα. Ξεκίνησε από τον Πυρσό Γρεβενών, απ’ όπου κατάγεται, έπαιξε στην 2η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Γ’ Εθνική έχει αγωνιστεί ακόμη με τα χρώματα του Σουφλιού και της Ζακύνθου.
Ο Κουρέλλας είχε την ευκαιρία χθες για ένα πρόγραμμα αποφόρτισης και θα συμμετάσχει μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές των «μελανόλευκων» στην πρωινή προπόνηση, ενώ το απόγευμα η ομάδα θα αναχωρήσει για την Πύλο, όπου στις 6 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Τσικλητήρα, σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι. Πλην του Σαραντόπουλου, ο οποίος συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ενόπλων, και του Νίκου Δημητρίου, που αποφασίστηκε να παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα, ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Ζαλίκας, αναμένεται να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του για το απογευματινό τεστ, συμπεριλαμβανομένων του Τσουλάκου (ξεπέρασε τον τραυματισμό του) και του Ρονκάτο που αποκτήθηκε και ενσωματώθηκε με την ομάδα την περασμένη Τρίτη.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Πήρε τον Αντώνη Νυφαδόπουλο, νέο τεστ με Καλαμάτα
Ο 23χρονος αμυντικός Αντώνης Νυφαδόπουλος (έχει αγωνιστεί σε Κ-20 Ολυμπιακού Πειραιώς, Αχαρναϊκό, Θρασύβουλο Φυλής, Προοδευτική, Ατρόμητος Πειραιά, Αστέρα Βάρης, Ιάλυσο Ρόδου) είναι το δέκατο μετεγγραφικό απόκτημα του Τσικλήτηρα Πύλου.
Η διοίκηση της ομάδας  της Πύλου το τελευταίο διάστημα κινήθηκε πολύ δραστήρια  στο μετεγγραφικό  «παζάρι» και ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης έχει πλέον ένα «γεμάτο» ρόστερ για τις υποχρεώσεις  στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και το Κύπελλο Μεσσηνίας.
Τέλος, δυνατό φιλικό ματς μ την Καλαμάτα δίνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο γήπεδό του ο Τσιλητήρας Πύλου.

~** Με το δεξί η Γερμανία, Ιταλία, έκπληξη η Γεωργία του Ζούρου
Στον 2ο Όμιλο...
Με το δεξί η Γερμανία, Ιταλία, έκπληξη η Γεωργία του Ζούρου

~   Η Γερμανία επικράτησε με 75-63 της Ουκρανίας στο Τελ Αβίβ στην πρώτη αγωνιστική του 2oy ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2017. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σρέντερ που σταμάτησε στους 32 πόντους, ενώ από την Ουκρανία πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίσουλα με 12 πόντους.
Η Ουκρανία ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκε με 16-9 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια η Γερμανία ανέβασε την απόδοσή της και με ηγέτη τον Σρέντερ έκανε την ανατροπή και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 6 πόντων(39-33).
Στο δεύτερο ημίχρονο η «νατσιονάλμανσαφτ» είχε τον έλεγχο του αγώνα ανεβάζοντας την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (58-47 στο 30΄). Στο τέταρτο δεκάλεπτο και ένω όλα έδειχναν πως η νίκη είχε κριθεί, η Ουκρανία κατάφερε να μείωσει στους 7 δύο λεπτά πριν την λήξη. Ο Σρέντερ όμως ήταν εκεί για την Γερμανία και με δικά του καλάθια οδήγησε την ομάδα του στο πρώτο ροζ φύλλο στο φετινό Ευρωμπάσκετ.
Τα δεκάλεπτα: 9-16, 39-33, 58-47, 75-63
Γερμανία (Φλέμινγκ): Λο 5, Βόιτμαν 8, Στάιγκερ 2, Τάντα 2, Τάις 7, Μπέντσινγκ 17 (3), Σρέντερ 32 (5), Άκπιναρ, Μπαρτέλ 2, Τίμαν.
Ουκρανία (Μούρζιν): Πουστοζβόνοφ 6, Κολτσένκο 5, Λουκασόβ, Οτβερτσένκο 8 (1), Λίποβι 2, Κορνιγιένκο 2, Μπομπρόβ 5, Ζαϊτσέβ 4 (1), Κραβτσόβ 3, Πούστοβι 11, Κόνιεβ 5 (1), Μισχούλα 12 (2)

Λιθουανία-Γεωργία 77-79  
«Μάχη σώμα με σώμα» έγινε για 40 λεπτά στον δεύτερο αγώνα της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ στην «Τελ Αβίβ Αρίνα», με την ομάδα του Ηλία Ζούρου, Γεωργία να συνεχίζει τις μεγάλες εμφανίσεις της, μετά τις θετικές εντυπώσεις που άφησε στα φιλικά προετοιμασίας και να κάνει την έκπληξη, 79-77, απέναντι στην ισχυρή Λιθουανία.
Ο Τορνικέ Σενγκέλια σημείωσε 29 πόντους, αλλά στα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου ήταν ο Μάικλ Ντίξον Τζούνιορ που με δικούς του πόντους έκανε τη διαφορά. Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 74-72, 3:28΄΄ πριν τη λήξη, ο Ντίξον ισοφάρισε σε 74-74, ο Μαρκοϊσβίλι «έγραψε» το 74-76, για να κάνει το 74-78 πάλι ο Ντίξον, μετά από λάθος πάσα του Καλνιέτις και κλέψιμο του Σανάτζε. Εν συνεχεία, ο Κουζμίνσκας πήγε στη γραμμή των βολών, μετά από φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, αλλά ευστόχησε μόνο στη μία, 75-78.
Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Ρεάλ Μαδρίτης Γιόνας Ματσιούλις προσπάθησε να γίνει «ήρωας» για τη Λιθουανία, με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι στην επόμενη φάση, 77-78, με τον Ντίξον, όμως να ευστοχεί εν συνεχεία μόνο στη 2η βολή, 78-79.
Το τρίποντο της απελπισίας από τον Ματσιούλις δεν βρήκε στόχο και η Γεωργία του Ηλία Ζούρου μπήκε με το... δεξί στο Ευρωμπάσκετ. Οι Σανάτζε (13π.), Ντίξον (12π.), Σερμαντίνι (9π.) και Πατσούλια (8π., 10ρ.) ακολούθησαν σε πόντους τον Σενγκέλια για τους νικητές. Από την ομάδα του Νταϊνιους Αντομάιτις, πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Κουζμίνσκας με 18π., 7ρ., ενώ 15π. πρόσθεσε ο Καλνιέτις.
Οι Γεωργιανοί υπέπεσαν μόνο σε 10 λάθη έναντι 16 της Λιθουανίας που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της στα ριμπάουντ (38 - 32) και τα 8 (στα 27 πάντως) τρίποντά της (3/15 τρίποντα η Γεωργία). Η ομάδα του Ηλία Ζούρου «εξαργύρωσε« τις 24/29 βολές (13/22 οι Λιθουανοί) και τα 3 περισσότερα εύστοχα δίποντα! Τραυματίστηκε ο Γκιόργκι Τσιντσάτζε της Γεωργίας στα μέσα της δεύτερης περιόδου και αποχώρησε. Δύο ώρες πριν το τζάμπολ, αφίχθη στο Τελ Αβίβ (από τις ΗΠΑ) ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 39-34, 57-59, 77-79
Διαιτητές: Λεσκάνο (Αργεντινή), Κιουλίν (Ρουμανία), Γιλμάζ (Τουρκία)
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Αντομάιτις): Καλνιέτις 15(1), Γιουσκεβίτσιους 2, Ματσιούλις 9(1), Γκετσεβίτσιους 7(2), Βαλαντσιούνας 9, Κουζμίνσκας 18(3), Μοτιεγιούνας 4, Μιλάκνις 4(1), Γκουντάιτις 2, Ουλανόβας 7.
ΓΕΩΡΓΙΑ (Ζούρος): Ντίξον 12(1), Γκαμκρελίτζε, Μπόισα, Πατσούλια 8(10ριμπ.), Τσιντσάτζε 2, Σερμαντίνι 9, Σανάτζε 13(1), Μαρκοϊσβίλι 6, Μπερισβίλι, Σενγκέλια 29(1), Λονταρίτζε.

Ιταλία-Ισραήλ 69-48
Με την Ιταλία να ξετυλίγει τις αμυντικές αρετές της στο δεύτερο ημίχρονο και να περιορίζει το Ισραήλ σε μόλις 16 πόντους (9π. στο γ' δεκ. και 7π. στο δ' δεκ.), η «σκουάντρα ατζούρα» δεν... αγχώθηκε στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ 2017.
Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα επικράτησε άνετα με 69-48 και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της, απέναντι στους «οικοδεσπότες» του Β' ομίλου.
Πρώτος σκόρερ της Ιταλίας ο Μάρκο Μπελινέλι με 18 πόντους, ενώ από το Ισραήλ, που δεν είχε όνειρα ανατροπής με μόλις 1/14 τρίποντα, ξεχώρισε ο Όμρι Κάσπι με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 21-15, 36-32, 51-41, 69-48
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπούλτο (Ισπανία), Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Τσίτσι (Αλβανία)
Ιταλία (Έτορε Μεσίνα): Χάκετ 7(1), Μπελινέλι 18(6), Αραντόρι 3, Φίλοϊ 12(2), Μπίλιγκα, Μέλι 9, Κουζίν 4, Τσιντσαρίνι, Αμπάς, Μπάλντι Ρόσι, Μπερνς, Ντατόμε 16(4).
Ισραήλ (Έρεζ Έντελσταιν): Χάουελ 9, Ντόσον 5(1), Μέκελ 8, Ελιγιάχου 4, Κάσπι 18(9ριμπ.), Πνίνι, Χαλπερίν, Μπλάιζερ, Τιμόρ, Οχαγιόν 4.

Α' ΦΑΣΗ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 Α' ΟΜΙΛΟΣ

Σλοβενία-Πολωνία 90-81
Ισλανδία-Ελλάδα 61-90
Γαλλία-Φινλανδία 84-86 παρ. (72-72κ.α.)

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Γερμανία-Ουκρανία 75-63
Λιθουανία-Γεωργία 77-79
Ιταλία-Ισραήλ 69-48

1/9/2017 :
Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Ουγγαρία-Κροατία
Ισπανία-Μαυροβούνιο
Ρουμανία-Τσεχία

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Βέλγιο-Μεγάλη Βρετανία
Σερβία-Λετονία
Τουρκία-Ρωσία
ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

***

~**  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .- 
~*
~*
~    ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-03-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/news-04-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 05- Αυγούστου - 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/08/news-05-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ .... Σάββατο 05 Αυγούστου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 06  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,,, από το .. 20008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/08/news-06-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 08  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-08-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  -2- Τρίτη  08  Αυγούστου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης     ....από  το  2008:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-2-08-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 09  Αυγούστου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/news-09-2017.html .-
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από το 2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Αυγούστου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το    2008  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-11-2017.html .-
~* ΤΑ  500 ονόματα και οι Εικόνες της ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ  :Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/08/500-11-2017-500.html .- 
~** H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/08/news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 13  Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/08/news-13-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-14-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 05  έως και 13 Αυγούστου 2017  :Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 ..Μια   αθλητικά ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/05-13-2017-14-2017.html .-  
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 15 Αυγούστου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/news-15-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/08/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   Arfara News  2  Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωση  ...από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-2-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-18-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 19  Αυγούστου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2006 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/08/news-19-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 20 Αυγούστου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το 2008  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-20-2017.html .-  
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΄Δευτέρα 21  Αυγούστου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2017/08/arfara-news-21-2017.html .-
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 13 Αυγούστου -20 Αυγούστου 2017 : Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017  ~Μια   αθλητικά ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/13-20-2017-21-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το 2008   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-22-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 23  Αυγούστου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-24-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 25 Αυγούστου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....από το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-25-2017.html .- 
~*   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ....το  Α-και το  Ω ...
΄Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017  ..
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFRA NEWS Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το 2008 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/08/arfra-news-26-2017.html . -
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 27 Αυγούστου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσή μας ...από το 2008   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-27-2017.html .- 
~* 
  ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ Σαββατοκύριακο  26  και 27  Αυγούστου 2017Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/27-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 28  Αυγούστου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-28-2017.html .-  
~* Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 29 Αυγούστου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-29-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS  Τετάρτη 30 Αυγούστου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/arfaranews-30-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 31 Αυγούστου  2017 : Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/08/news-31-2017.html .-  
~* 
 

Δημιουργία! ...Ευλογία! ....Ευτυχία!! ...
~**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5793   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3698   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3694  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.175   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου