ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
~Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω
Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω
  Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

 ~  Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ :
Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.
Δύο μέρες πριν το Πάσχα, καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο. Η τιμή του ήταν γύρω στα τριακόσια δηνάρια, πολύτιμο άρωμα και γι' αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ' όλους ο Ιούδας. Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, για να μην αποτραπεί απ' το καλό της σκοπό. Ανέφερε μάλιστα και τον ενταφιασμό Του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ιούδα από τη προδοσία, αλλά μάταια. Τότε απέδωσε στη γυναίκα την μεγάλη τιμή να διακηρύσσεται το ενάρετο έργο της σε ολόκληρο την οικουμένη.
Ο Ιερός Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι δύο ήταν οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο. Οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές αναφέρουν μια και την ίδια γυναίκα, που πήρε την ονομασία πόρνη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όμως κάνει λόγο για άλλη γυναίκα, αξιοθαύμαστη και σεμνή, τη Μαρία την αδελφή του Λαζάρου, που άλειψε τα άχραντα πόδια Του σκουπίζοντας τα με τις τρίχες των μαλλιών της.
~ ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ  : ....
Ἦχος πλ. δ'.
Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός, καὶ μακάριος ὁ δοῦλος, ὃν εὑρήσει γρηγοροῦντα, ἀνάξιος δὲ πάλιν, ὃν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα. Βλέπε οὖν ψυχή μου, μὴ τῷ ὕπνῳ κατενεχθής, ἵνα μῄ τῷ θανάτῳ παραδοθῇς, καὶ τῆς βασιλείας ἔξω κλεισθῇς, ἀλλὰ ἀνάνηψον κράζουσα· Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διὰ τῆς Θεοτόκου ἐλέησον ἡμᾶς.
(Μετάφραση Ανδρέας Θεοδώρου)
Να, ὁ Νυμφίος ἔρχεται στὸ μέσο τῆς νύχτας, κι εὐτυχισμένος θὰ εἶναι ὁ δοῦλος ποὺ θὰ τὸν βρεῖ (ὁ Νυμφίος) ξάγρυπνο νὰ τὸν περιμένει· ἀνάξιος ὅμως πάλι θὰ εἶναι ἐκεῖνος, ποὺ θὰ τὸν βρεῖ ράθυμο καὶ ἀπροετοίμαστο. Βλέπε, λοιπόν, ψυχή μου νὰ μὴ βυθιστεῖς στὸν πνευματικὸ ὕπνο, γιὰ νὰ μὴν παραδοθεῖς στὸ θάνατο (τῆς ἁμαρτίας) καὶ νὰ μείνεις ἔξω τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ. Ἀλλὰ ἀνάνηψε κράζοντας· Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος εἶσαι ἐσὺ ὁ Θεὸς· σῶσε μας διὰ τῆς προστασίας τῶν ἐπουρανίων ἀσωμάτων δυνάμεων (τῶν Ἀγγέλων).
 ~
Η αγάπη δεν πουλιέται στα σούπερ μάρκετ
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ γυναίκα έχει λιγότερη λογική και περισσότερη καρδιά. Ο άντρας έχει περισσότερη λογική και λιγότερη καρδιά. Το ευαγγέλιο μόνο τη γυναίκα λέει «πόρνη» και όχι τον άντρα, διότι η γυναίκα στον έρωτα δίνει και την καρδιά της, ενώ ο άντρας δίνει μόνο το σώμα του, συνήθως για να ικανοποιήσει τις ορμές του. Η γυναίκα θέλει αγάπη και πρέπει να της δίνουμε αγάπη. Ο άντρας πρέπει να δίνει αγάπη στη γυναίκα του, γιατί τα σούπερ μάρκετ δεν πουλάνε αγάπη.
~

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....

*** Ανάσταση στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά»! 
Ανάσταση στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά», το βυζαντινό μνημείο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα τελεστεί φέτος, ύστερα από περισσότερα από 130 χρόνια!
Στην πάλαι ποτέ Αρχιεπισκοπή Χριστιανουπόλεως, οι πιστοί και κάτοικοι του χωριού και της περιοχής προσμένουν τη λαμπρή στιγμή που τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου! Πλήθος πιστών και επισήμων της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, καθώς και πολιτικοί παράγοντες της Μεσσηνίας, αναμένεται να συμμετάσχουν ευλαβικά στην Ακολουθία της Ανάστασης στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά»!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Στους 10 κλασικούς προορισμούς με ιδιαίτερα έθιμα για το Πάσχα η Καλαμάτα 
Το Πάσχα αποτελεί κάθε χρόνο μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα σύντομο και ευχάριστο διάλειμμα, που θα σας φέρει πιο κοντά σε οικογένεια, φίλους και Εκκλησία. Πρωταγωνιστές των ημερών είναι τα έθιμα και τα ήθη που αναβιώνουν σε διάφορες γωνιές της χώρας μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και μαγεύουν ντόπιους και επισκέπτες.
Είτε στο βουνό είτε με φόντο το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, ακολουθούν δέκα κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί, γνωστοί για τα ξεχωριστά πασχαλινά τους δρώμενα, τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις μέρες των εορτών.
  Μονεμβασιά -Ρομαντική ατμόσφαιρα
και άρωμα άλλης εποχής
Η καστροπολιτεία του Ρίτσου θα σας μαγέψει με το άρωμα μιας άλλης εποχής, τη ρομαντική της ατμόσφαιρα αλλά και τα αγριολούλουδά της, που γίνονται ένα με το κλίμα κατάνυξης. Τι πρέπει να γνωρίζετε αν βρεθείτε εκεί; Οι λειτουργίες γίνονται στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, με αποκορύφωμα την περιφορά του Επιταφίου στα πλακόστρωτα σοκάκια του κάστρου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, υπό τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του Δήμου. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναβιώνει και το έθιμο του καψίματος του Ιούδα στον περίβολο της εκκλησίας.
Μην παραλείψετε να χαζέψετε τη θέα της Μονεμβασιάς από ψηλά και συγκεκριμένα από την Αγία Σοφία, μια εκκλησία του 1100 μ.Χ., που βρίσκεται στο χείλος του κάθετου γκρεμού.
  Καλαμάτα -Ο πόλεμος με τις σαΐτες
Η Καλαμάτα γιορτάζει το Πάσχα με τα ιδιαίτερα έθιμά της, με κορυφαίο το σαϊτοπόλεμο που αναβιώνει κάθε Κυριακή του Πάσχα. Η παράδοση θέλει τους Μεσσήνιους να χρησιμοποιούσαν τις σαΐτες για να σταματήσουν την επιδρομή του ιππικού των Τούρκων. Κάθε χρόνο η πόλη προσκαλεί όσους θέλουν να βιώσουν από κοντά αυτό το έθιμο και να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα. Όσοι συμμετέχουν στο σαϊτοπόλεμο, χωρίζονται σε μπουλούκια και φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, εκτοξεύουν τις χάρτινες σαΐτες, που είναι γεμάτες με μπαρούτι.
  Λεωνίδιο -Μαγευτικό Πάσχα
με πολύχρωμα αερόστατα
Η πρωτεύουσα της Τσακωνίας λάμπει ολόκληρη μέσα στο φαντασμαγορικό σκηνικό που δημιουργούν τα πολύχρωμα αερόστατα που ελευθερώνονται στον ουρανό με το πρώτο «Χριστός Ανέστη» στις ενορίες και για 30-40 λεπτά τον κατακλύζουν, προσθέτοντας 500-600 αστέρια σ’ αυτά της ανοιξιάτικης γλυκιάς αναστάσιμης νύκτας. Στα γραφικά σοκάκια του Λεωνιδίου μπορείτε να περπατήσετε και να «μεθύσετε» από το έντονο άρωμα των καμένων νεραντζιών.
  Μετέωρα -Αγγίζοντας το θεϊκό
Μια εμπειρία διαφορετική από όλες τις άλλες υπόσχεται να σας χαρίσει το Πάσχα στα Μετέωρα, εκεί όπου ο επισκέπτης έρχεται σε απόσταση αναπνοής από τον ουρανό. Οι κατανυκτικές ολονυχτίες υπό το φως των κεριών, οι ψαλμωδίες και η βυζαντινή μουσική μαγεύουν τους πιστούς. Το Πάσχα στα Μετέωρα δε χαρακτηρίζεται από υπερβολές, αντιθέτως ο λιτός και διακριτικός στολισμός των επιτάφιων είναι χαρακτηριστικός. Οι λειτουργίες στις μονές ξεκινούν στις επτά το απόγευμα. Το βράδυ της Ανάστασης η λειτουργία αρχίζει στις 9.00. Όταν ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», οι πόρτες ανοίγουν για όσους θέλουν να αποχωρήσουν, αλλά η λειτουργία συνεχίζεται για τους πιστούς που θέλουν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το τελετουργικό.
  Σπέτσες - Κλασική και κοντινή επιλογή
Για όσους από εσάς θέλετε να ξεκινήστε από νωρίς τις καλοκαιρινές σας διακοπές στα ελληνικά νησιά, τότε το Πάσχα αποτελεί μια καλή αφορμή για να κάνετε την αρχή και να κλείσετε εισιτήριο για έναν από τους πιο κοντινούς και κλασικούς προορισμούς, τις Σπέτσες. Όπως σε όλα τα ελληνικά νησιά, έτσι και στις Σπέτσες το Πάσχα είναι μαγικό. Το νησί αυτό που είναι γνωστό ως Ριβιέρα των vip, την άνοιξη ανθίζει ολόκληρο και γεμίζει από μεθυστικά αρώματα. Ο εορτασμός του Πάσχα γίνεται με ιδιαίτερη κατάνυξη, με θέα τη θάλασσα και τα έθιμα δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Τη Μεγάλη Παρασκευή αρχίζουν οι περιφορές των επιταφίων από τους ναούς του Αγίου Νικολάου, της Αναλήψεως, του Αγίου Αντωνίου και του Αγίου Ιωάννη και συναντιούνται στην πλατεία του Ποσειδωνίου. Κάθε ενορία του νησιού ακολουθεί και αναβιώνει τα δικά της έθιμα: στην ενορία της Ανάληψης καίνε μια βάρκα, ενώ στην πλατεία της Κουνουπίτσας πραγματοποιείται το «κάψιμο του Ιούδα» την Κυριακή του Πάσχα.
  Άνδρος -Εκρηκτική Ανάσταση λίγες
ώρες μακριά από την Αθήνα
Το ήσυχο και αρχοντικό νησί, που βρίσκεται μόνο δύο ώρες μακριά από την Αττική και προσκαλεί τον κόσμο να γιορτάσει το Πάσχα με στιγμές κατάνυξης και όμορφες εικόνες. Αυτήν την περίοδο η Άνδρος αλλάζει χαρακτήρα και γίνεται πιο φασαριόζα, για αυτό και λέγεται ότι έχει κατακτήσει τον τίτλο των πιο «βροντερών» εορτασμών από πολλά άλλα μέρη της χώρας. Πρωταγωνιστές εδώ είναι τα μάσκουλα, τα παλιά μαντεμένια κανόνια που γεμίζουν πυρίτιδα και βροντούν προς κάθε κατεύθυνση και εκπλήσσουν τους επισκέπτες. Τα μοναστήρια και οι εκκλησίες του νησιού σφύζουν από κόσμο, ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή, οπότε οι Επιτάφιοι από τις τρεις Ενορίες της Χώρας συναντιούνται στην Πλατεία Καΐρη. Ένα από τα έθιμα που δεν πρέπει να χάσετε είναι η «Γιορτή του λεμονιού», κατά την οποία οι νοικοκυρές του νησιού ετοιμάζουν και προσφέρουν στον κόσμο γλυκά με βάση το λεμόνι των κήπων τους.
Μετά την Ανάσταση ο ουρανός της Άνδρου φωτίζεται από χιλιάδες βεγγαλικά και την Κυριακή του Πάσχα ο «λαμπριάτης» έχει την τιμητική του. Τι είναι αυτός; Κατσικάκι ή αρνί γεμιστό, που ψήνεται σε ξυλόφουρνο αργά για 8-10 ώρες! Ήδη τρέχουν τα σάλια μας!
  Ύδρα- Ο Επιτάφιος μπαίνει στη θάλασσα
Εδώ η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα θα σας μείνουν αξέχαστα. Ένας διαχρονικός προορισμός για εσάς που θέλετε να συνδυάσετε το Πάσχα με τη θάλασσα και να μην απομακρυνθείτε πολύ από την πρωτεύουσα. Η Ύδρα έχει αρχοντική ομορφιά και την άνοιξη όλο το νησί είναι ανθισμένο. Η χαρακτηριστικότερη στιγμή κατά τον εορτασμό του Πάσχα είναι η περιφορά του Επιταφίου στα καλντερίμια και τις γειτονιές του νησιού τη Μεγάλη Παρασκευή και η είσοδος του Θαλασσινού Επιταφίου, που περιφέρεται στη συνοικία Καμίνι μέσα στο νερό, όπου διαβάζεται η Ακολουθία.
Την ημέρα του Πάσχα, ο Ιούδας τιμωρείται από τα όπλα των ντόπιων και έπειτα τον κρεμούν για να παραδοθεί στις φλόγες. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε αμυγδαλωτά!
  Πάτμος – Λειτουργίες με θέα στο
πέλαγος και σκορπισμένες λεβάντες
Το νησί έχει το δικό του μοναδικό σοφιστικέ και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και γιορτάζει το Πάσχα με κατάνυξη και μεθυστικό άρωμα από τις σκορπισμένες λεβάντες και ανθόνερο, με θέα το απέραντο μπλε του ουρανού και της θάλασσας. Η Πάτμος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο, οπότε αν θελήσετε να την επισκεφτείτε, θα πρέπει να βρείτε ένα κοντινό νησί, το οποίο εξυπηρετείται από πτήσεις και μετά να φτάσετε σε αυτήν με κάποιο πλοίο ή δελφίνι. Ίσως αυτό φαίνεται αρκετά κουραστικό και χρονοβόρο, όμως αξίζει τον κόπο. Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας τελούνται στο ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη. Ένα από τα έθιμα που αναβιώνουν στο νησί και εντυπωσιάζουν είναι η Τελετή του Νιπτήρος, που τελείται το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην Πλατεία Δημαρχείου και η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης, που τελείται τη Μεγάλη Παρασκευή, στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, ενώ το Ευαγγέλιο στη λειτουργία της Αγάπης διαβάζεται σε επτά γλώσσες!
  Τήνος -Ο επιτάφιος με το φλεγόμενο σταυρό
Την αποκαλούν «νύφη των Κυκλάδων» και είναι το νησί της πίστης και των θαυμάτων. Η Τήνος ντύνεται με τα ανοιξιάτικά της και γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της τρόπο, αφού συνδυάζει την κατάνυξη που επιβάλλουν οι Άγιες ημέρες με τη θρησκευτική παράδοση και τις ομορφιές της. Τη Μεγάλη Παρασκευή, επιτάφιοι, τόσο καθολικοί όσο και ορθόδοξοι, στολισμένοι περίτεχνα, συγκεντρώνονται στην εξέδρα της παραλίας στην πλατεία της Χώρας και εκεί ψάλλονται τα εγκώμια. Στη συνέχεια ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου μπαίνει στη θάλασσα με αναμμένους πυρσούς και φλεγόμενο σταυρό.
  Κέρκυρα – Το διασημότερο
Πάσχα της Ελλάδας
Επιλέξαμε να κλείσουμε με διασημότερο Πάσχα της Ελλάδας, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου, την Κέρκυρα, εκεί όπου η λαμπρότητα και η επισημότητα αναδεικνύονται σε όλο τους το μεγαλείο. Οι φιλαρμονικές του νησιού βρίσκονται όλες τις ημέρες εκείνες στους δρόμους. Το Μεγάλο Σάββατο οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό, τους μπότηδες, από τα μπαλκόνια τους, υπό τον ήχο βροντερών κανονιοβολισμών και οι επισκέπτες – λαοθάλασσα για την ακρίβεια- στήνονται κάτω από αυτά για να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία και να φωτογραφηθούν.
Αν περιμένετε να σουβλίσετε αρνί στην Κέρκυρα, ξεχάστε το! Μπορεί το Πάσχα να το επιβάλλει, αλλά οι ντόπιοι τρώνε σούπα αυγολέμονο με 2-3 κρεατικά και αφήνουν το αρνάκι για τη δεύτερη μέρα.   ΠΗΓΗ: BOVARY.GR

***  Έως την 30ή Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις 
Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει φέτος να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τους Δασικούς Χάρτες, με την οποία επίσης παρατείνεται κατά 1 μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα και μειώνεται ο αριθμός των δόσεων από 8 σε 6.
Ακόμη στην τροπολογία προβλέπονται σημαντικές διευκολύνσεις για τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους.
Με την τροπολογία ρυθμίζεται, επίσης, με ευνοϊκό τρόπο το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν χιλιάδες αγρότες οι οποίοι λόγω αναδρομικών επιδοτήσεων που έλαβαν το 2016 για το έτος 2015 και τα προηγούμενα έτη, εμφανίζονταν να υπερβαίνουν το όριο των 5.000 ευρώ που απαιτεί η ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ. Στην τροπολογία προβλέπεται συγκεκριμένα ότι για την ένταξη των αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ θα λαμβάνεται υπόψη μόνο το ποσό των επιδοτήσεων που αφορούν στο έτος 2016.
Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να καταβάλουν μόνο ένα μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που εξαρτάται από το διάστημα που θέλουν να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να παραλάβουν τις πινακίδες. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι για την άρση της ακινησίας του ΙΧ για ένα μήνα θα πρέπει να καταβάλουν τα 2/12 του κόστους των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για 3 μήνες τα 4/12 των τελών, ενώ για το όποιο υπόλοιπο διάστημα τα δωδέκατα που απομένουν συν 2/12.
Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, προβλέπεται ότι από φέτος και στο εξής η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα είναι η 30ή Ιουνίου και όχι η 30ή Απριλίου που προέβλεπε ως τώρα ο νόμος. Βέβαια και πέρυσι υπήρξε αλλαγή στην προθεσμία, η οποία με νομοθετική διάταξη είχε ορισθεί στις 15 Ιουλίου.  

*** «Μύλος» στα κόμματα με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο… 
«Χάθηκε η μπάλα» σε κόμματα και παρατάξεις το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την υπόθεση της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αρχικά ήρθε η Νέα Δημοκρατία με την επερώτηση των 10 βουλευτών Πελοποννήσου, αλλά και των αρμόδιων τομεαρχών του κόμματος, να «αδειάσει» τον περιφερειάρχη που εκλέχθηκε με την υποστήριξή της, φέρνοντας σε προφανή «αμηχανία» στελέχη της Ν.Δ. που είναι εκλεγμένα στην Περιφέρεια…
Για να μην αισθάνονται άβολα μόνο τα στελέχη της Ν.Δ. στην Περιφέρεια, ήρθε η κυβέρνηση με τη διυπουργική του Σαββάτου, προεδρεύοντος του Αλέκου Φλαμπουράρη, να εγκρίνει τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να «αδειάσει» με τη δική της σειρά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια που για χρόνια «πολεμούσαν» το συγκεκριμένο έργο…
Τι άλλο θα δούμε σ’ αυτό το μακρόχρονο «σήριαλ» με τα σκουπίδια της Πελοποννήσου, είναι σίγουρο ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.
Κ. Γαζ. 

***  Πάνω από 150 προτάσεις για το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην Καλαμάτα 
Πάνω από 35 φορείς έλαβαν μέρος στη δημόσια διαβούλευση του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, που μαζί με τους πολίτες κατέθεσαν πάνω από 150 προτάσεις, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, που ως αντιδήμαρχος ανέλαβε το χειρισμό του θέματος.
Ειδικότερα, από τη δημόσια διαβούλευση προέκυψαν τα εξής οφέλη:
•φορείς και πολίτες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μέλλον της πόλης, σε τρία θεματικά εργαστήρια: υποδομές, επιχειρηματικότητα και κοινωνικά ζητήματα
•αναδείχθηκε ο, ιδιαίτερα σημαντικός, επιστημονικός και κοινωνικός ρόλος των φορέων της πόλης
•δημιουργήθηκε μία μεγάλη δεξαμενή ιδεών και προτάσεων, οι οποίες, ακόμη και αν δεν επιλεγούν στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, αποτελούν σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον και την υλοποίησή τους μέσω άλλων Προσκλήσεων του ΕΣΠΑ.
Πλέον, μετά το Πάσχα, θα διαμορφωθεί από το Δήμο Καλαμάτας και το σύμβουλό του, καθηγητή Δημήτριο Οικονόμου, το τελικό σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Ακολούθως, η τελική πρόταση του Δήμου Καλαμάτας θα επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκδώσει.

*** «Σταυρωμένη» η τοπική αγορά ελπίζει στη δική της Ανάσταση 
Δύο εφιαλτικοί μήνες ήταν οι προηγούμενοι για τις περισσότερες επιχειρήσεις της Καλαμάτας, καθώς είδαν τα ταμεία τους για κάποιες μέρες να μην κάνουν σεφτέ! Εκ των πραγμάτων, όπως μας είπαν, ο Μάρτιος είναι μήνας στον οποίο η αγορά έχει μια πτώση, αφού έχουν προηγηθεί οι εκπτώσεις, όμως ο φετινός «παρά ήταν γδάρτης».
Από την άλλη, αρκετά ήταν τα καταστήματα που άνοιξαν την Κυριακή, ενώ από χθες ισχύει και το πασχαλινό ωράριο. Ωστόσο, αυτό που διαπιστώνουν οι έμποροι, καθώς και όποιος σταθεί για λίγο στο κέντρο της Καλαμάτας, είναι ότι μεν κυκλοφορεί κόσμος, όμως δεν κρατά σακούλες, κάτι που σημαίνει ότι δεν ψωνίζει.
  Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας
Μιλώντας με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, μας είπε ότι η αγοραστική κίνηση είναι από πολύ μειωμένη έως ανύπαρκτη σε πολλά καταστήματα. Η ίδια αποδίδει αυτή την κατάσταση στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί για ακόμα μια περίοδο στη χώρα, «ο κόσμος είναι φοβισμένος και δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, ενώ πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται και χειρότερες καταστάσεις.
Πλέον όλοι καταναλώνουν τα απολύτως απαραίτητα και, όπως τα Χριστούγεννα, έτσι και το Πάσχα, το εορταστικό τραπέζι δε θα έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν τα παλιότερα χρόνια».
Ελπίδα για την κα Ψιλάκη είναι αρχικά να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, που θα ηρεμήσει και τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, οι καταστηματάρχες ελπίζουν αυτή την εβδομάδα που θα λειτουργήσουν με το πασχαλινό ωράριο να υπάρξει κάποια κίνηση.
Ρωτώντας την κα Ψιλάκη για το πώς βλέπει το μέλλον της τοπικής αγοράς, απάντησε: «Δυστυχώς, θα μπουν κι άλλα λουκέτα σε καταστήματα της πόλης, με τα καταστήματα που ανοίγουν να είναι κατά πολύ λιγότερα από αυτά που κλείνουν».
  Β. Κορκίδης: «Η οικονομική ανάσταση της ελληνικής αγοράς θα αργήσει»
Η κατάσταση που αναφέραμε πιο πάνω δεν επικρατεί μόνο στην Καλαμάτα, ενώ να σημειωθεί ότι σε άλλες περιοχές τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης, Κορκίδης δήλωσε σχετικά: «Παρά το γεγονός ότι η αγορά συνεχίζει και θα συνεχίσει και μετά το Πάσχα να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, είναι παρήγορο ότι σε γενικές γραμμές οι τιμές των τροφίμων παραμένουν σταθερές σε σύγκριση με πέρυσι, παρά τις μετατάξεις πολλών βασικών αγαθών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24%, αλλά και την επανεμφάνιση έπειτα από χρόνια του πληθωρισμού, με 1,2-1,3%.
Οι τιμές, μάλιστα, των αμνοεριφίων, που είναι σημείο αναφοράς της πασχαλινής αγοράς, φαίνεται να κινούνται κοντά στα 6 ευρώ το κιλό και στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Δεν αναμένεται, βεβαίως, κανένα θαύμα από την πασχαλινή κίνηση, αφού από την αρχή του χρόνου η αγορά διακατέχεται από ένα αρνητικό καταναλωτικό κλίμα, πληρώνοντας έτσι για άλλη μία φορά πολύ ακριβά το κόστος των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Η αγορά το μόνο που περιμένει άμεσα είναι η καταβολή του δώρου του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.
Επίσης, ελπίζει πως οι καταναλωτές ίσως φανούν λιγότερο φοβισμένοι μετά τα πρόσφατα, καθόλου βέβαια αναίμακτα, αλλά τουλάχιστον καλύτερα νέα από τη Μάλτα, αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Όλα, πάντως, δείχνουν ότι και φέτος οι Έλληνες θα εορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου, αλλά η οικονομική ανάσταση της ελληνικής αγοράς θα αργήσει πολύ να έρθει».
Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ακόμη ότι, παρά την καταρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς στο Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα, η αναβλητικότητα της αξιολόγησης επί πέντε μήνες έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα και ανασφάλεια στην αγορά. «Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει εγκλωβιστεί και υπολειτουργεί σε ένα περιβάλλον όπου ο τζίρος μειώνεται, μαζί με τη ρευστότητα και τις καταθέσεις, ενώ αυξάνονται κόκκινα δάνεια, ληξιπρόθεσμες οφειλές και λουκέτα. Σε μια τραυματισμένη πραγματική οικονομία είναι δύσκολο να επέλθουν θεαματικές βελτιωτικές αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα. Η πασχαλινή αγορά είναι μικρής διάρκειας και έντασης και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να επουλώσει πληγές που δημιουργήθηκαν έπειτα από τόσα χρόνια ανεπιτυχών μνημονίων» πρόσθεσε.
  Το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα της Καλαμάτας
Μ. Τρίτη 8.30-14.30, 17.30-21.00
Μ. Τετάρτη 8.30-14.30, 17.30-21.00
Μ. Πέμπτη 8.30-14.30, 17.30-21.00
Μ. Παρασκευή 8.30-15.00 Κλειστά
Μ.  Σάββατο 8.30-17.00 Κλειστά
Κυριακή Πάσχα κλειστά
Δευτέρα Πάσχα κλειστά
Δευτέρα Αγ. Πνεύματος κλειστά
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** «Μικρή» η Εκκλησία των Ταξιαρχών για τη χορωδιακή συνάντηση… 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και τεράστιο ενδιαφέρον από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Απριλίου η 23η Συνάντηση Χορωδιακής Θρησκευτικής Μουσικής στον Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα. Παράλληλα, όμως, σε μια ακόμα σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση στη πόλη μας το τελευταίο διάστημα, αρκετοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ή να παρακολουθήσουν όρθιοι και στριμωγμένοι τη σπουδαία αυτή βραδιά, που διήρκεσε περισσότερες από 3 ώρες.
Με τη συμμετοχή 7 χορωδιών είναι λογικό ο Ι. Ν. των Ταξιαρχών να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εκδήλωσης. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό, ή το κόστος που χρειάζεται εκδηλώσεις σαν αυτές να πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Χορού, αλλά σίγουρα οι διοργανωτές θα πρέπει δουν το ζήτημα πιο σοβαρά τα επόμενα χρόνια, ειδικά από τη στιγμή που στη Χορωδιακή Συνάντηση, που αποτελεί θεσμό πλέον, συμμετέχουν όλο και περισσότερες χορωδίες.  Κ. Γαζ.

***  Ας θυμόμαστε όλοι το Πάσχα του 2015
Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα έφθασε, ας θυμόμαστε όλοι την «ανθρωποθυσία» που σημειώθηκε στην περιοχή μας το Πάσχα του 2015! Νέοι άνθρωποι έφυγαν από κοντά μας και άλλοι ακρωτηριάστηκαν για ένα άκρως «χαζό» και επικίνδυνο έθιμο, όπως αυτό με τα αυτοσχέδια, και όχι μόνο, «δυναμιτάκια»… Μακάρι να είναι οι «τελευταίοι» που έφυγαν με αυτό τον τρόπο και να μην ξαναζήσουμε άλλο Πάσχα ανάλογο με αυτό το 2015!  Κ. Γαζ.

***  Σύμβαση μίσθωσης για το «Βασιλικόν» 
Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου – πρώην ξενοδοχείου «Βασιλικόν», ως ξενοδοχείου παραδοσιακού τύπου, από το δήμαρχο Καλαμάτας, τη μισθώτρια και τον εγγυητή.
Πλειοδότρια, κατόπιν διαγωνισμού, για την εκμίσθωση και αξιοποίηση αυτού του δημοτικού ακινήτου, μεταξύ των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Σφακτηρίας, αναδείχθηκε η κα Φρόσω Παπανικολάου, που προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 1.200 ευρώ. Η δε διάρκεια της μίσθωσης είναι 25 έτη.
Το «Βασιλικόν» αποτελεί τμήμα διωρόφου διατηρητέου κτηρίου, με εμβαδόν (μεικτή επιφάνεια εισόδου α' ορόφου, μεσοπατώματος, α' ορόφου και δώματος) 413,96 τ.μ. εντός οικοπέδου επιφάνειας 292,80 τ.μ.
Εκτιμάται ότι η λειτουργία του θα αποτελέσει το έναυσμα, ώστε και άλλα παραδοσιακά κτήρια του ευρέος Ιστορικού Κέντρου να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία, όπως συμβαίνει στο Ναύπλιο.

***  Ευχαριστίες για 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος από το Δήμο Μεσσήνης 
Η παράσταση της θεατρικής ομάδας των σπουδαστών της Royal Academy of Dramatic Art (RADA) «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, που δόθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά την τελετή λήξης του 6ου Διεθνές Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, επαναλήφθηκε την περασμένη Παρασκευή στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας Μεσσήνης για τους μαθητές των εκεί σχολείων.
Στο πλαίσιο δε της επιτυχούς ολοκλήρωσης του 6ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης ευχαριστεί θερμά τους επιχειρηματίες της περιοχής που προσέφεραν απλόχερα και αφιλοκερδώς συσκευασίες δώρου τοπικών προϊόντων της Μεσσήνης για τις θεατρικές ομάδες που έλαβαν μέρος. «Η κίνησή τους αυτή», σχολιάζει, «λειτούργησε ως φορέας τουριστικής προβολής της περιοχής μας, καθώς τα προϊόντα ταξίδεψαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που προσέφεραν προϊόντα τους είναι οι:  «Κωνσταντόπουλος Α.Ε.- Ένωση Μεσσηνίας, Μεσσηνιακή παράδοση- Μαρία Δουβόγιαννη, Politis Home Made Sweet Delights και Συνεταιρισμός «Συκική».
Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα  το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ, καθώς και τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας που αποτύπωσαν φωτογραφικά τις υπέροχες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Εκκλησιαστήριο Αρχαίας Μεσσήνης και διέθεσαν αφιλοκερδώς το φωτογραφικό υλικό στο Δήμο Μεσσήνης.

*** Η πρόγνωση του καιρού  σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 12/4/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Στα χέρια της Αστυνομίας ο τσαντάκιας ποδηλάτης που «χτυπούσε» στο κέντρο της Καλαμάτας 
Ανθρωποκυνηγητό είχαν εξαπολύσει εδώ κι ένα μήνα οι αστυνομικοί, προκειμένου να συλλάβουν τον ληστή με το ποδήλατο που ανενόχλητος «χτυπούσε» στο κέντρο της Καλαμάτας.
Συνήθως ο 43χρονος, όταν έβλεπε μια γυναίκα μόνη, κατέβαινε από το ποδήλατό του και με τη χρήση βίας έκλεβε την τσάντα της.
Μάλιστα, σε μια περίπτωση κάμερα ασφαλείας καταστήματος κατέγραψε τη δράση του. Ειδικότερα, πλησίασε μια γυναίκα και αφού κατέβηκε από το ποδήλατό του, την έσπρωξε και την έριξε κάτω.Η γυναίκα προσπαθούσε να κρατήσει την τσάντα της, αλλά ο 43χρονος χωρίς κανένα φόβο συνέχισε την προσπάθειά του να την κλέψει. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο περιστατικό ο άνδρας δεν μπόρεσε να πάρει ολόκληρη την τσάντα, αλλά μόνο το πορτοφόλι που περιείχε. Στη συνέχεια ανέβηκε στο ποδήλατό του και χάθηκε στα στενά των Ταξιαρχών.
Αυτό το βίντεο ήταν που είδαν οι αστυνομικοί και ξεκίνησαν να τον ψάχνουν σε όλη την πόλη. Τελικά ο θρασύτατος τσαντάκιας έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας το βράδυ της Δευτέρας και πάνω του βρέθηκαν έξι ναρκωτικά δισκία, τρίφτης και συσκευή καπνίσματος κάνναβης, όπως και δύο σουγιάδες.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε ότι ο 43χρονος είχε καταφέρει να κλέψει τρεις γυναίκες, αφαιρώντας προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ η Αστυνομία κατέσχεσε το ποδήλατό του.  Π.Μπ.

***  ΤΡΟΜΟΣ και ΑΙΜΑ στη Γερμανία ! Άρωμα ισλαμικής τρομοκρατίας;...

~ Σοκαρισμένη είναι η Γερμανική κοινωνία αλλά και η παγκόσμια ποδοσφαιρόφιλη κοινότητα καθώς πριν από λίγο έγιναν τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της ομάδος Ντόρτμουντ, το οποίο κατευθυνόταν στο γήπεδο της ομάδος για τον αγώνα Ντόρτμουντ-Μονακό.
Το περιστατικό έγινε 10 χλμ. από το γήπεδο, στον δρόμο Wittbraucker.

Υπάρχει ένας τραυματίας, ο Μάρκ Μπάρτρα, παίκτης της ομάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ποδοσφαιριστής έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε ελαφρώς από θραύσματα στο χέρι. Το πούλμαν έχει υποστεί πολλές ζημιές, καθώς έσπασαν πολλά παράθυρα, ενώ έχουν σκάσει και τα λάστιχα.

Θυμίζουμε ότι μέλος της ομάδος είναι και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος βρισκόταν επίσης, στο λεωφορείο εκείνη τη στιγμή. Όπως ενημέρωσε και η ΕΡΤ, ο Σωκράτης είναι καλά στην υγεία του.
Σε ανάρτηση της, η διοίκηση της Ντόρτμουντ, καθησύχασε τον κόσμο ενημερώνοντας ότι το γήπεδο είναι ασφαλές, και δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Πάντως στο γήπεδο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.
Οι παίκτες είναι σοκαρισμένοι, ενώ ο προπονητής της ομάδος, Τόμας Τούχελ, είναι πολύ σοκαρισμένος, καθώς ήταν πολύ κοντά στο σημείο που έσπασαν τα τζάμια.
Ο αγώνας, μετά από απόφαση της UEFA, αναβάλλεται και θα γίνει αύριο στις 20.45 (ώρα Ελλάδος).

***  Τύμπανα ΠΟΛΕΜΟΥ !  Το ΙΡΑΝ τους οδηγεί στον ΟΛΕΘΡΟ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Το Ιράν το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει να διεισδύει για τα καλά στη Μέση Ανατολή, και σ’ αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο πόλεμος στην περιοχή της Συρίας.
Το Ιράν, ως σύμμαχος της Συρίας και της Ρωσίας έχει ήδη σημαντικό ρόλο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους αλλά και στον εμφύλιο της Συρίας. Ταυτόχρονα, οι σχέσεις με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι εξαιρετικές. Ο στόχος του Ιράν είναι διττός: πρώτον, η έξοδος στην Μεσόγειο, μέσω του Λιβάνου, και δεύτερον η περικύκλωση του Ισραήλ, ενός μεγάλου εχθρού της αλλά και της Χεζμπολάχ.
Η Ρωσία για τους δικούς της λόγους προσπαθεί να βοηθήσει το Ιράν σε αυτό του τον στόχο, καθώς έτσι έχει τη στήριξή του στον πόλεμο της Συρίας, και μάλιστα σχεδιάζει ήδη την δημιουργία ενός αγωγού που θα ξεκινάει από το Ιράν, θα περνάει από το Ιράκ, μετά στη Συρία και θα καταλήγει στη Μεσόγειο μέσω του Λιβάνου.
Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Εάν επιχειρήσει αυτό τον αποκλεισμό το Ιράν, θα τεθεί αυτόματα ζήτημα επιβιώσεως για το κράτος του Ισραήλ οπότε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, θα φροντίσει το Τελ Αβίβ να σταματήσει αυτό το σχέδιο, με πιθανότερο τρόπο τον πόλεμο.
Από την άλλη και η Ρωσία, χρησιμοποιεί μεν το Ιράν για τους δικούς της σκοπούς, όμως δεν θα αφήσει το Ιράν ανεξέλεγκτο να αναφλέξει έτσι απλά την περιοχή. Οπότε, πιθανότατα θα εμποδίσει επίσης μια τέτοια διείσδυση που μόνο τον πόλεμο μπορεί να επιφέρει. Γι’ αυτό πολλοί θεωρούν ότι το σχέδιο για τον αγωγό (Ιράν-Μεσόγειος) περισσότερο για απειλή δημοσιεύτηκε, αλλά η Ρωσία δεν έχει σκοπό να ρισκάρει κάτι τέτοιο με έναν πόλεμο που δεν ξέρει κανείς τι τέλος μπορεί να έχει.
 Δείτε εδώ μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του Ζαν Κοέν, σχετικά με την προσπάθεια διεισδύσεως του Ιράν στη Μέση Ανατολή και τα αποτελέσματα αυτής:
Βίντεο : Το Ιράν διεισδύει σιγά σιγά στη Μ.Α. , https://youtu.be/5rT6cwNV2d0 .-

*** Δείτε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ της ΝΔ και του αρχηγού της...

~  «Δικαιολογημένη» χαρακτήρισε την επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, με αφορμή την επίθεση με χημικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που εκτιμάται ότι η χημική επίθεση μπορεί να ήταν ακόμα και προϊόν προβοκάτσιας.
Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, «καμία ανοχή σε εκείνους που δολοφονούν παιδιά με χημικά όπλα στη Συρία. Η φρίκη προξενεί δικαιολογημένη αντίδραση».

Γίνεται αντιληπτή η στήριξη του προέδρου της ΝΔ στις ΗΠΑ...
Παράλληλα, και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως «ορθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διασποράς και χρήσης χημικών όπλων, τόσο από τις Η.Π.Α. όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Οι εικόνες των δολοφονημένων, από χημικά όπλα, παιδιών στη Συρία είναι εφιαλτικές. Συγκλονίζουν κάθε ανθρώπινη συνείδηση.
Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί και να παραμένει απαθής. Άλλωστε, υπάρχει πλήρες πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει ρητά τη χρήση των χημικών όπλων. Η Σύμβαση για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, της Παραγωγής, της Αποθήκευσης και της Χρήσης των Χημικών Όπλων και την Καταστροφή τους, είναι σε ισχύ από το 1997».

***  Ανήλικοι στη Μεσσήνη έβαλαν χέρι σε ταμειακή μηχανή 
Δύο τσιγγάνοι, 16 ετών, αφαίρεσαν το απόγευμα της Δευτέρας από την ταμειακή μηχανή μαγειρείου στη Μεσσήνη χρήματα. Η παρατηρητικότητα, όμως, του καταστηματάρχη, αλλά και οι κάμερες ασφαλείας που διέθετε, ήταν αυτά που οδήγησαν τους ανήλικους στα χέρια της Αστυνομίας.
Ειδικότερα, όταν ο καταστηματάρχης αντιλήφθηκε ότι λείπουν χρήματα από την ταμειακή του, ειδοποίησε την Αστυνομία, που μέσω του βίντεο είδε τους δύο 16χρονους να τα αφαιρούν. Όταν αυτοί συνελήφθησαν, ομολόγησαν την πράξη τους. Μάλιστα, πάνω τους βρέθηκαν 35 ευρώ, ενώ υπέδειξαν στους αστυνομικούς σημείο στο οποίο είχαν κρύψει άλλα 176 ευρώ, τα οποία και επεστράφησαν στο θύμα. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, το ποσό που εκλάπη άγγιζε τα 500 ευρώ.  Π.Μπ.

***  Αγριεύουν οι τράπεζες – Τελεσίγραφο σε στρατηγικούς κακοπληρωτές με καταναλωτικά δάνεια και κάρτες 
Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές μπαίνουν στο στόχαστρο των τραπεζών, οι οποίες εντείνουν τη «μάχη» για τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, το επόμενο διάστημα περισσότεροι από 50.000 δανειολήπτες θα λάβουν εξώδικα για την εξόφληση του συνόλου της οφειλής τους προς τις τράπεζες εντός τριών ημερών, αφήνοντας ωστόσο «παράθυρο» για κάποιου είδους ρύθμιση.
Στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες και σε πρώτη φάση ειδοποιούνται οι δανειολήπτες που δεν έχουν πληρώσει δόσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 720 ημερών.
Την ίδια ώρα στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιορισμό των «κόκκινων δανείων» οι τράπεζες απευθύνονται και σε όλους τους δανειολήπτες με «κόκκινες «οφειλές καλώντας τους να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και προσφέροντας λύσεις περισσότερο ελαστικές από ό,τι στο παρελθόν, αφού το ζητούμενο είναι η επιστροφή στην κανονική αποπληρωμή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό από τα καθυστερούμενα δάνεια και μέσα στις προθεσμίες και τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM.
Οι τράπεζες θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2019 να έχουν μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 40 δισ. ευρώ, δηλαδή στα 66,7 δισ. από τα 106,9 δισ. ευρώ που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο.
ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr

***  Αίτηση ακύρωσης των δασικών χαρτών για να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Με νέα του πολιτική παρέμβαση προς την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ζητά την άμεση διόρθωση των σφαλμάτων των δασικών χαρτών πριν από την κύρωσή τους και τονίζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης αν παραμείνουν στη σημερινή τους κατάσταση και θα αναζητήσει αστικές ευθύνες σε κάθε κατεύθυνση».
Ο περιφερειάρχης στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνει ότι οι μέχρι τώρα διορθωτικές ενέργειες, αφενός, κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση και, αφετέρου, αποδεικνύουν τη βασιμότητα των ζητημάτων που έχει θέσει με τις προηγούμενες επιστολές και παρεμβάσεις του, όπως και την αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών και όχι επιφανειακών ρυθμίσεων.
Ο κ. Τατούλης επισημαίνει ακόμη τα σφάλματα που εντοπίζονται και δεν αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά αποτελούν συστηματικά σφάλματα ή σφάλματα μεγάλης κλίμακας, και είναι αναγκαία η διόρθωσή τους πριν από την έκδοση της απόφασης κύρωσης.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται:
1. Στην αυθαίρετη μετατροπή των «αναδασωτέων εκτάσεων» σε «δασικές εκτάσεις». Πρόκειται για εντελώς παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια που έχει ως συνέπεια τη μετατροπή χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικών καλλιεργειών σε δασικές εκτάσεις μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή καήκαν.
2.Τον αυθαίρετο χαρακτηρισμό ως «δασικών εκτάσεων» τμημάτων οριοθετημένων οικισμών, εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και αγροτικών διανομών, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δε θεώρησαν τα εν λόγω όρια. Πρόκειται για διαστροφή που επιβάλλει στον πολίτη να αποδείξει ότι το σπίτι που έχτισε νόμιμα είναι μέσα σε σχέδιο πόλεως ή οικισμό, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έκαναν την δουλειά τους.
3.Τον αυθαίρετο χαρακτηρισμό ως δασικών εκτάσεων κληροτεμαχίων διανομών του υπουργείου Γεωργίας. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις διανομές μοναστηριακών κτημάτων που δεν είχαν ψηφιοποιηθεί από την ΕΚΧΑ ΑΕ και ουσιαστικά έχουν αγνοηθεί. Στην Πελοπόννησο έχουν αγνοηθεί περισσότερες από 150 διανομές συνολικής έκτασης άνω των 120.000 στρεμμάτων μοναστηριακών κτημάτων, που διενεργήθηκαν μετά την υπογραφή της σύμβασης του 1952 μεταξύ της Ελληνικής Πολιτείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
4. Τον αυθαίρετο χαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων καλλιέργειας καστανιάς και καρυδιάς στους ορεινούς όγκους με την ένδειξη (ΔΔ), δηλαδή δάσος το 1945 και δάσος σήμερα ή, ακόμη χειρότερα, (ΑΔ), δηλαδή, αργός το 1945 και δάσος σήμερα. Πρόκειται για συστηματικό σφάλμα που καλύπτει πολλές χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, το οποίο μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμιά αυτοψία (όπως προβλέπεται) στις εκτάσεις των δασικών πολυγώνων.
«Η επιλογή για αποκλειστικά ηλεκτρονική ανάρτηση, σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος που απαιτείται να καταβάλει κάποιος πολίτης για την υποβολή αντιρρήσεων, καθιστούν την ανάρτηση προσχηματική» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Τατούλης και σημειώνει ότι «με βεβαιότητα οδηγούμαστε σε δασικούς χάρτες που θα περιλαμβάνουν χιλιάδες λαθών, δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο ένα ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα, όπως είναι ο δασικός χαρακτήρας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ένα προϊόν όπως οι δασικοί χάρτες, όταν δε στέκει στην κοινή λογική, απαξιώνεται, αποκτά την κρίσιμη μάζα εναντίωσης και εν τέλει δεν εφαρμόζεται και ανακαλείται».
Ειδική αναφορά κάνει ο περιφερειάρχης στις συνέπειες που έχει ένας κακής ποιότητας δασικός χάρτης, με πλειάδα σφαλμάτων οφειλόμενα σε μη εφαρμογή των τεχνικών προδιαγραφών που ισχύουν για τη σύνταξή του και αφορούν στην ασφάλεια των συναλλαγών, την είσπραξη των αγροτικών επιδοτήσεων και την αδειοδότηση νέων επενδύσεων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη διαστρέβλωση και εν τέλει απαξίωση ενός ιδιαίτερα κρίσιμου θεσμικού εργαλείου όπως είναι οι δασικοί χάρτες. Είναι αποφασισμένη και δε θα επιτρέψει «ένας σχεδιασμός με σφάλματα όπως αυτά που ήδη περιγράψαμε, ο οποίος μόνο κατ’ επίφαση προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία, να δημιουργήσει ένα αβέβαιο και γκρίζο τοπίο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου ικανό να ακυρώσει την αναπτυξιακή δυναμική που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε, να επιτρέψει στους πραγματικούς καταπατητές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο αξιοποιώντας τις αδυναμίες του συστήματος και να αναγκάσει χιλιάδες πολίτες που εσφαλμένα επηρεάζονται από δασικά πολύγωνα για να αποδείξουν το αυτονόητο να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ και, τελικά, να οδηγηθούν μαζικά στα δικαστήρια».
Στη βάση των ανωτέρω ο κ. Τατούλης Πελοποννήσου κρίνει αναγκαία:
-την παράταση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για ένα εξάμηνο. Η παράταση του 1.5 μήνα που δόθηκε είναι πολύ μικρή
-την υποχρεωτική ενσωμάτωση των θεσμικών γραμμών που οριοθετούν τις αστικές περιοχές πριν από την κύρωση του δασικού χάρτη
-τη γενναία απομείωση του προβλεπόμενου ειδικού τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων στο ποσό των 5 ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το τέλος για την υποβολή αντιρρήσεων στα αναρτημένα κτηματολογικά στοιχεία στις αναρτήσεις του Εθνικού Κτηματολογίου
-τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας στις Περιφέρειες και στους Δήμους να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αντιρρήσεις ατελώς, προκειμένου να διορθώνονται μαζικά λάθη μεγάλης κλίμακας, όπως π.χ. η εσφαλμένη μετατροπή σε «δασική έκταση» των καλλιεργειών καστανιάς και καρυδιάς.
-την ουσιαστική αναζήτηση των αναγκαίων ενεργειών μέσα από τις οποίες θα διορθωθούν τα συστηματικά λάθη μεγάλης κλίμακας, αλλά και η μη ενσωμάτωση όλων των θεσμικών γραμμών
-τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ουσιαστική δημοσιότητα και την παροχή της δυνατότητας στους πολίτες να πληροφορηθούν με επάρκεια και ακρίβεια τους χαρακτηρισμούς που αφορούν στην ιδιοκτησία τους και να ασκήσουν τυχόν αντιρρήσεις χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ.

*** Για τον Μελιγαλά και τον Μπελογιάννη 
Εξαιρώντας τους βιολογικούς απογόνους των νεκρών, θεωρώ πως είναι ανοησία να ασχολείται κάποιος με σφαγές που έγιναν (όχι μόνο στην Ελλάδα) πάνω από 70 χρόνια πριν. Ιδιαίτερα αν κανείς χρησιμοποιεί τις χυδαιότητες τις οποίες συνηθίζει ο Αθανάσιος Λενής – άντε να θυμηθούμε και τα κονσερβοκούτια. Για τους ιδεολογικούς επίγονους, βέβαια, των ταγματασφαλιτών είναι σκέτη τυμβωρυχία.
Ο εμφύλιος είναι ο πιο σκληρός πόλεμος και στην Ελλάδα είχαμε ένα σκληρότατο εμφύλιο. Σπανιότερα από ιδεολογία, περισσότερο από συμφέροντα και άνομες επιδιώξεις, αλλά και για αντεκδίκηση, γίνονταν άγρια εγκλήματα – από ΟΛΕΣ τις πλευρές. Στον Μελιγαλά, λοιπόν, το ’44, καθώς οι δυνάμεις κατοχής αποχωρούσαν καταστρέφοντας, εκτός από κάποιους ιδεολόγους ή λόγω θυμάτων αντικομουνιστές, είχαν μαζευτεί ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες, δωσίλογοι, παρακρατικοί – άνθρωποι που φοβούνταν την οργή του λαού. Στην αρχή, μάλιστα, υπήρχε και γερμανική φρουρά, που είχε αποκρούσει την πρώτη επίθεση του ΕΛΑΣ. Στο τέλος, βέβαια, οι αντάρτες επιβλήθηκαν και ακολούθησαν σφαγές αντεκδίκησης, λεηλασίες και στρατοδικείο. Νεκρούς είχαν και οι δύο πλευρές και η Πηγάδα χρησιμοποιήθηκε σαν «εύκολος» τρόπος ταφής.
Ο Μπελογιάννης τώρα, που «χρησίμευσε» σαν εύκολο θύμα του ΙΔΕΑ. Κατ’ αρχάς καταδικάστηκε σε θάνατο δυο φορές, την πρώτη μάλιστα με στρατοδίκη τον αρχιχουντικό Παπαδόπουλο. Ο Πλαστήρας μετά τη διεθνή κατακραυγή τού απένειμε χάρη. Στη δεύτερη δικάστηκε σαν κατάσκοπος (όλοι οι αριστεροί χαρακτηρίζονταν κατάσκοποι τότε) και ο Πλαστήρας δεν μπόρεσε να αντέξει στις πιέσεις κι έτσι τον εκτέλεσαν σαν κλέφτες, Κυριακή ξημερώματα, μέρα και ώρα που δε γίνονταν εκτελέσεις.
Το χειρότερο είναι πως καταδικάστηκε μια ακόμη φορά από το κόμμα του. Λίγο πριν από την εκτέλεση ο Πλουμπίδης έστειλε δήλωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη – το κόμμα αμέσως την κατήγγειλε ως προβοκάτσια. Ίσως γι’ αυτό λίγο πριν από την εκτέλεσή του ο Μπελογιάννης είπε στην Έλλη Παππά «ότι πάμε να πεθάνουμε για ένα λάθος».
Ίσως το πιο σημαντικό κατ’ εμέ είναι η μικροψυχία και η μιζέρια που αναδύεται από όλους αυτούς που σήμερα «ξανακαταδικάζουν» τον Μπελογιάννη. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν για την ιδεολογία του, την ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ του δε τη σέβονται;
Μπάμπης Κάρβελης
 Υ.Γ. Με την ευκαιρία. Με πασίγνωστα τα εγκλήματα των ναζί, τις χιλιάδες των θυμάτων, τις άπειρες περιουσίες που βούτηξαν οι κλεφταράδες, με την κλοπή του κράτους κ.λπ. κ.λπ., πώς μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν πατριώτες και την ίδια ώρα χαιρετούν ναζιστικά;

Απάντηση σε άρθρο Μπ. Κάρβελη
 
Όντως, 70 χρόνια μετά - όπως υποστηρίζει ο αγαπητός Μπάμπης Κάρβελης - θα έπρεπε να έχουμε συμφωνήσει ως κοινωνία στα  αυτονόητα.
  Οι υποστηρικτές της παλικαριάς του Μπελογιάννη (όπως και ο Μπάμπης Κάρβελης) θα μπορούσαν να έχουν πάρει ένα μάθημα από τα λεγόμενα του Τάκη Λαζαρίδη (που καταδικάστηκε με τον Μπελογιάννη σε θάνατο) : << Αντί για εγκαίνια μνημείων που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν να διχάζουν και να να αναζωπυρώνουν τα πάθη και τα μίση του παρελθόντος, θα έπρεπε εμείς οι κομμουνιστές, καi μαζί ο Τσίπρας και η παρέα του, να κρύψουμε το πρόσωπο από ντροπή και να κλάψουμε πικρά >> (1), << Δεν είχαμε δικαίωμα να θυσιάζουμε τις ζωές αθώων συμπατριωτών μας >> (2), << Δεν μπορεί κανείς να είναι υπερήφανος για τους αγώνες του όταν διαπιστώνει ότι οι αγώνες του αυτοί όχι μόνο δεν ωφέλησαν, αλλά ως μόνο αποτέλεσμα είχαν βαρύτατο υλικό και ανθρώπινο κόστος για την πατρίδα >> (3).
  Όσον αφορά στην πρώτη παραπομπή του, ο Παπαδόπουλος αντιτάχθηκε στην επιβολή θανατικής ποινής ! (4). Ας θυμηθούμε τη γενναιοδωρία της Μεταπολίτευσης στο θέμα των υπερήλικων και ακίνδυνων χουντικών...Όπως επίσης, ίσως δε γνωρίζει την επιστολή που έστειλε ο Μπελογιάννης από τη φυλακή και ζητούσε από την ΕΔΑ να τον βάλει υποψήφιο στις εκλογές εκτιμώντας ότι θα εκλεγεί και θα αποτρέπετο η εκτέλεσή του.  Αλλά η ΕΔΑ του Γιάννη Πασαλίδη  αρνήθηκε (5).
  Ο Μπελογιάννης ούτε είναι ούτε επιζήτησε να γίνει <<ήρωας της δημοκρατίας>>. Είναι ήρωας του ΚΚΕ.
  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
(1) ''Δημοκρατία'', 1/4/2017, σελ 1
(2) ''Δημοκρατία'', 1/4/2017, σελ 3
(3) ΤΟ ΒΗΜΑ, 2/4/2017, σελ 14, συνέντευξη στον Λάμπρο Σταυρόπουλο
(4) ''Όταν ο Παπαδόπουλος μειοψήφισε στη δίκη Μπελογιάννη'', του ιστορικού συγγραφέα Μάνου Χατζιδάκι, ''Δημοκρατία'', 2/4/2017, σελ 11
(5) ''Οι ευθύνες και η στάση της Αριστεράς'', του Γεώργιου Σούρλα (πρ. υπουργού-αντιπρόεδρου της Βουλής), ''Δημοκρατία'', 2/4/2017, σελ 11
  ΥΓ. Καταλαβαίνω τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που ανάγκασαν τον αγαπητό Μπάμπη Κάρβελη  να με τσουβαλιάζει στους ανόητους, χυδαιολόγους, μίζερους και μικρόψυχους.
ΥΓ2. Για το αν οι ταγματασφαλίτες (όπως ο Στούπας) ήταν προδότες, θα χρειαστεί ξεχωριστό άρθρο.
Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

***Αθλητική ενημέρωση :

***  Έκρηξη στο πούλμαν της Ντόρτμουντ- Καλά στην υγεία του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος 
Είδηση σοκ από την Γερμανία λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μονακό.
Κατά την αναχώρηση του πούλμαν των "κίτρινων", εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγη μπροστά από το όχημα, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το πούλμαν.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα (που ήταν να ξεκινήσει βασικός), ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ έσπασαν αρκετά τζάμια, οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλους μικρο-τραυματίες.
Λίγο αργότερα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ με tweet ενημέρωσε πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι ασφαλείς (πέραν του Μπάρτρα που έχει κοπεί στο χέρι), ενώ στο γήπεδο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι βέβαιο πως τα επόμενα λεπτά θα γίνουν όλοι οι έλεγχοι για να διασφαλιστεί η κανονικότητα.
Στο γήπεδο πάντως υπήρξε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα πως θα γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές σε λίγο.  contra.gr

***  Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Είμαι καλά…» 
Σε επικοινωνία που είχε ο ΣΠΟΡ FM 94,6 με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο Έλληνας αμυντικός επιβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του είναι καλά στην υγεία τους...
Ψύχραιμος, παρά το σοκ από την έκρηξη κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
Σε επικοινωνία που είχε ο ΣΠΟΡ FM 94,6 και ο Σωτήρης Ταμπάκος με τον Έλληνα αμυντικό, εκείνος επιβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του σωματικά.
Ο «Πάπα» τόνισε πως επικρατεί πανικός και υπάρχει παντού αστυνομία, η οποία τσεκάρει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.
Αυτή την ώρα κι ενώ όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν σε θέση να πει πολλά περισσότερα, ο στόπερ της Ντόρτμουντ (όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του) επικοινωνεί με την οικογένειά του για να τους καθησυχάσει όσον αφορά την ακεραιότητά του μετά τα όσα συνέβησαν.

***  Καλάθια και στην παράταση για καλό σκοπό από Δικηγόρους-Μηχανικούς… 
Το μπάσκετ στην υπηρεσία της άθλησης, της διασκέδασης, της ανάπτυξης κοινωνικών δεσμών και της ανθρωπιάς χθες στο Κλειστό της Μεσσήνης, όπου συναντήθηκαν οι ομάδες του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και οι Μηχανικοί ΤΕΕ Μεσσηνίας.
Το σύνολο των εσόδων από την εκδήλωση θα διατεθεί για το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμάτας κι αυτή ήταν η αφορμή να αναμετρηθούν ξανά οι δύο ομάδες, δίνοντας μαθήματα αλληλεγγύης.
Το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα όμως και όλοι όσοι συμμετείχαν, με τους αγωνιζόμενους να κάνουν εντός παρκέ και κάτω από τα καλάθια το καλύτερο που μπορούσαν. Και …δεν ήθελαν να τελειώσει γι’ αυτό το ματς οδηγήθηκε στην παράταση μετά την ισόπαλη κανονική διάρκεια 42-42 και με τελικούς νικητές τους Δικηγόρους με 45-44, αλλά μόνο στα χαρτιά, αφού νικητές είναι όλοι…
Τα 10λεπτα: 13-7, 22-20, 32-30, 42-42 κ.α. 45-44 παρ.
Διαιτητές: Καραμπάγιας-Μπακετέας
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (Κορογώνας): Σουρίλας 4 (1), Καράμπελας, Αλεξόπουλος 3 (1), Σκούλικας, Μάρκου, Μακρής 3 (1), Ξεροβάσιλας 16 (3), Πανταζόπουλος, Σταματόπουλος 2, Μάραντος 17 (1).
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΕΕ (Κοσμόπουλος): Μπουσούνης 1, Σταυρόπουλος, Παπαδόπουλος 7 (1), Γιαννακόπουλος 5 (1), Κανάκης 15, Γαϊτάνης 5, Κωνσταντακόπουλος, Παναγόπουλος, Σταφαρίκας, Γιατράκος 11.

***


 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .- 
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5463  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3536   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3543  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.542  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου