ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016 :
~  

Στήριξε το θάρρος σου στο Θεό..., και να μην αρχίσης την εργασία του καλού έργου με διψυχία, που οδηγεί στη χαυνότητα, για να μη φτάση να γίνη ανώφελος ο κόπος σου και αφόρητη η εργασία της (πνευματικής) καλλιεργείας σου. Άρχισε το αγαθό με ανδρεία και αδίστακτη πίστη στο Θεό... (Αβ. Ισαάκ).
Γεροντικόν


~ 14 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Απολλωνίου του κληρικού, Αρριανού του ηγεμόνος και των συν αυτοίς μαρτύρων (†286-287). Θύρσου, Καλλινίκου, Λευκίου (1), Φιλήμονος του αυλητού και Υπατίου.
(1) Οι άγιοι Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος έζησαν τον 3ο αιώνα. Κατάγονταν από τη Βιθυνία και κατοικούσαν στην Καισάρεια. Ήταν γόνοι επιφανών οικογενειών και διήγαν ευσεβή και ταπεινό βίο. Μαρτύρησαν, όταν ο αυτοκράτορας Δέκιος κήρυξε σκληρό διωγμό κατά των χριστιανών. Χωρίς να φοβηθεί τις απειλές των ειδωλολατρών, ο Λεύκιος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στον έπαρχο Κουμβρίκιο, στον οποίο και ομολόγησε την πίστη του. Δεν δίστασε να ελέγξει τον έπαρχο, που προσπαθούσε με κάθε μέσο, να περιορίσει την διάδοση του χριστιανισμού. Εξοργισθείς ο Κουμβρίκιος διέταξε το βασανισμό του αγίου. Αφού υπέστη φρικτά βασανιστήρια, ο Λεύκιος πέθανε με αποκεφαλισμό. Η γενναία στάση του αγίου οδήγησε μπροστά στον ηγεμόνα και τον Θύρσο, ο οποίος ομολόγησε με θάρρος ότι Κύριος και Θεός του είναι ο Ιησούς Χριστός. Για την ομολογία του αυτή υπέστη φοβερά βασανιστήρια, γεγονός που οδήγησε στη χριστιανική πίστη τον ειδωλολάτρη ιερέα Καλλίνικο. Οι δύο άνδρες βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Ο Καλλίνικος αποκεφαλίστηκε, ενώ ο Θύρσος θανατώθηκε με πριόνια από τους δήμιους.~ 
Σήμερα 14/12/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος, Άγιοι Φιλήμων, Απολλώνιος, Αρριανός και οι τέσσερις Προτεκτοράτοι
~
Ἦχος γ'. Τὴν ὡραιότητα.
Tὴν ἑξαστέλεχον μαρτύρων φάλαγγα, ᾀσμάτων ἄνθεσιν ἀνευφημήσωμεν, ὡς καθαιρέτας τοῦ ἐχθροῦ καὶ στύλους τῆς εὐσεβείας· Θύρσον καὶ Φιλήμονα καὶ στερρὸν Ἀπολλώνιον, Ἀρριανόν Καλλίνικον καὶ τὸν ἔνδοξον Λεύκιον· αὐτοὶ γὰρ οὐρανίων χαρίτων κόσμῳ πυρσεύουσι τὴν αἴγλην.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Θύρσου, Λεύκιου και Καλλινίκου - 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  : https://youtu.be/qXYMK17lQ10  .-


*** «Μάγεψε» την Καλαμάτα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος 
 
 
 
 
 
 
Μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες της Ορθόδοξης και όχι μόνο Εκκλησίας βρίσκεται από χθες στην Καλαμάτα και, μάλιστα, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης. Ο λόγος για τον Αρχιεπίσκοπο πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.
Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής, όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή του. Στη συνέχεια τελέσθηκε δοξολογία, ενώ ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Στο λόγο του ο κ. Χρυσόστομος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, ενώ έκανε γνωστή τη σχέση του με τη Μεσσηνία.
Όπως ενημέρωσε, μπορεί ο κ. Αναστάσιος να μην έχει συγγένεια εξ αίματος με το νομό, αλλά έχει εκκλησιαστική, αφού είχε χειροτονηθεί επίσκοπος Ανδρούσας.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος. Αφού ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο, μίλησε για την παρουσία του στην πόλη, μια παρουσία που του είναι οικεία, αφού με τη Μεσσηνία έχει ιδιαίτερο δέσιμο, ενώ τη χαρακτήρισε ευλογημένο τόπο.
Αυτά που τον συνδέουν με το νομό, όπως είπε, είναι δύο γεγονότα: Αρχικά, ότι εδώ το 1974 χρίστηκε επίσκοπος και ότι η χειροτονία του έγινε από τον τότε μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη. Έτσι όταν λειτουργεί, μνημονεύει το μητροπολίτη που τον χειροτόνησε αλλά και τη Μεσσηνία.
Στη συνέχεια περιέγραψε στους παρευρισκομένους στο ναό την εικόνα που αντίκρισε, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αλβανία, μια εικόνα διάλυσης, με ναούς ισοπεδωμένους και τους πρώτους εκκλησιασμούς να γίνονται κάτω από δέντρα, υπό κλίμα διωγμού.
Μετά το πέρας της δοξολογίας ο κ. Αναστάσιος μετέβη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε  ο Δήμος προς τιμή του ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Καλαμάτας, ενώ του απονεμήθηκε το βραβείο Παναγιώτη Φωτέα.
Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε η πρόεδρος Μαρία Οικονομάκου, με το δήμαρχο Καλαμάτας να ανεβαίνει στη συνέχεια στο βήμα και να μιλά για το έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη του που η πόλη θα έχει πλέον έναν τόσο ξεχωριστό δημότη.
Ακολούθησε η απονομή του βραβείου Παναγιώτη Φωτέα, με τον πρόεδρο της επιτροπής Μαριανό Καράση να διαβάζει τα πρακτικά για την επιλογή και να παραδίδει το έπαθλο, που ήταν μια επιταγή ύψους 3.000 ευρώ.
Τότε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ανακοίνωσε ότι το ποσό θα μοιραστεί στα τρία, με το ένα μέρος να πηγαίνει στο Γηροκομείο Καλαμάτας, το δεύτερο στο Ορφανοτροφείο Δυρραχίου και το τρίτο στο Γηροκομείο Τιράνων.
Η βραδιά συνεχίστηκε με την επίδοση σε φοιτητές των υποτροφιών που ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος είχε θεσπίσει στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και σημαντικού στοχαστή.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τη γυναικεία χορωδία «Μελίφωνο» του Δήμου Καλαμάτας.
Η σημερινή ημέρα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου περιλαμβάνει επισκέψεις σε διάφορα σημαντικά σημεία της πόλης.
Η αρχή θα γίνει στις 10.00 το πρωί, οπότε θα γίνει επίσκεψη στο Μουσείο Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Κοσμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, «ΒΙΚΤΩΡΙΑ Γ. ΚΑΡΕΛΙΑ». Μια ώρα αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το  Αρχαιολογικό  Μουσείο Μεσσηνίας.
Το απόγευμα, σε ειδική τελετή, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα χρίσει τον κ. Αναστάσιο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου με θέμα «Φως Χριστού και Ευρώπη».
Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί αύριο, οπότε, λίγο πριν αναχωρήσει, θα επισκεφθεί την Ανδρούσα, όπου θα προσκυνήσει στο ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Τελευταίος σταθμός στη Μεσσηνία θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου θα τον ξεναγήσει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.
Βίντεο : ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 13-12-2016 , https://youtu.be/yjP02gDpgeI  .-

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** 5 ορκωμοσίες σήμερα στην Καλαμάτα σε ΑΕΙ & ΤΕΙ 
Από σήμερα πτυχιούχοι θεωρούνται φοιτητές του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αφού και στα δύο Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Καλαμάτας έχουν προγραμματιστεί ορκωμοσίες.
Ειδικότερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ορκωμοσίες  στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου καθώς και στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στις 12 θα πραγματοποιηθεί ορκωμοσία για τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας.
Στις 12:30 έχει προγραμματιστεί ορκωμοσία στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών (ΔΜΥΠ &ΤΑ) του Τεχνολογικού Ιδρύματος της πόλης.
Τέλος στη 1 το πτυχίο τους θα λάβουν οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Δείτε εδώ αργότερα φωτογραφίες και βίντεο από τις σημερινές ορκωμοσίες

***  Santa Fun: Η πιο διασκεδαστική-εορταστική-χαρούμενη εκδήλωση της χρονιάς… 
«Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, η πόλη της Καλαμάτας θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Αϊ Βασίληδες όλων των ηλικιών στο Santa Fun στην πιο διασκεδαστική-εορταστική-χαρούμενη εκδήλωση της χρονιάς» σημειώνουν οι διοργανωτές και προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει, τονίζοντας και τα παρακάτω:
Σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το  Santa Fun μας βάζει στο χαρμόσυνο κλίμα των γιορτών, αφού πλήθος συμμετεχόντων θα ντυθούν με στολές του Άγιου Βασίλη και θα διασχίσουν μια διαδρομή  στο κέντρο της Καλαμάτας με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική  πλατεία της Καλαμάτας!
Ενδιάμεσα θα υπάρχουν επτά σταθμοί με κεράσματα!
Προάγοντας τον αθλητισμό και την άσκηση που όλες και όλοι αναζητούμε, αλλά και τη φιλανθρωπία, την ομαδικότητα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ο κάθε δρομέας θα μπορεί να συμμετάσχει με το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ για την εγγραφή και την παραλαβή στολής, ενώ μέρος του ποσού θα διατεθεί στα παιδιά με αυτισμό.
Χωρίς  χρονομέτρηση και ανταγωνισμό, περπατώντας οι Αϊ Βασίληδες κάθε ηλικίας  αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους του κέντρου, με σκοπό να γίνουν μέρος μιας γιορτής, όπου όλοι μαζί θα διασκεδάσουν ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν και το Χριστουγεννιάτικο τους δώρο σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη!
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Κλασικού Αθλητισμού του Α.Ο.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Τέλος, θα ακολουθήσει γιορτή με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και κλήρωση δώρων!
Οι εγγραφές για το 1ο Santa Fun, πραγματοποιούνται στο κατάστημα Cosmos  στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από όπου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν και τις στολές του Αγ.  Βασίλη. (περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6944204473)
Με μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό, πραγματοποιώντας μια υπέροχη βόλτα στο κέντρο της πόλης, με μουσική, χορό, κεράσματα, όλοι ντυμένοι με στολές Αϊ Βασίλη σκοπός μας είναι να προάγουμε την αξία της φιλανθρωπίας και της ομαδικότητας μέσα από τον αθλητισμό,…γιατί πιστεύουμε στα  θαύματα …και στον Αϊ Βασίλη!
Πάρε τη στολή σου και έλα στο 1ο SANTA FUN ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Καλαμάτα…

*** Κηδεύτηκε στη Μεταμόρφωση η 35χρονη μητέρα 
Μέσα σε βαρύ κλίμα και με το δολοφόνο να γυρνάει ακόμα ελεύθερος, καθώς παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς, κηδεύτηκε χθες στο χωριό της η 35χρονη μητέρα που βρέθηκε δολοφονημένη το πρωί της Παρασκευής.
Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, είπαν το τελευταίο αντίο  στην 35χρονη  μητέρα 4 ανήλικων παιδιών, από τον Ενοριακό Ναό Αγίων Πάντων στο χωριό Μεταμόρφωση, απ’ όπου κατάγεται.
Παρά τις συνεχιζόμενες έρευνες της Αστυνομίας και τις καταθέσεις που έχουν παρθεί από πάρα πολλά άτομα στην περιοχή, η ταυτότητα του δράστη παραμένει ακόμα άγνωστη.
Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, έχοντας πυροβοληθεί στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο. B.B.

***  Εξιχνιάσθηκαν από την Ασφάλεια Καλαμάτας μια ληστεία και δύο κλοπές 
Μία ληστεία και δύο διαρρήξεις σε σπίτια, εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μετά από ταυτοποίηση αποτυπωμάτων που είχαν βρεθεί.
Η ληστεία είχε γίνει σε βάρος 63χρονου, στις 9.2.2013, στην Καλαμάτα. Οι ληστές είχαν σκαρφαλώσει στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Φαρών και είχαν μπει στο διαμέρισμα του 63χρονου από το ανασφάλιστο παράθυρο του μπάνιου.
Οι ληστές ακινητοποίησαν τον άντρα και του αφαίρεσαν 300 ευρώ, 200 δολάρια και ένα κινητό τηλέφωνο.
Για την υπόθεση κατηγορείται ένας 42χρονος Αλβανός, καθώς βρέθηκε αποτύπωμά του.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση και των συνεργών του.
Επίσης, από την Ασφάλεια, εξιχνιάστηκε μία κλοπή σε σπίτι που είχε συμβεί στις 25.8.2012. Ταυτοποιήθηκε ότι  αυτός που μπήκε σε ισόγεια κατοικία στην Καλαμάτα και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ και 50 ευρώ, είναι ένας 39χρονος.
Τέλος, δράστης κλοπής που είχε γίνει στις 3.12.2012, επίσης σε ισόγεια οικία στην Καλαμάτα, είναι ένας 35χρονος Αλβανός. Είχε αφαιρέσει 2 αντρικά μπουφάν, 4 γυναικείες τσάντες και το ποσό των 900 ευρώ.
 
*** Άσχημη εικόνα στο κέντρο της πόλης 
Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το «ξήλωμα» του περιπτέρου, το οποίο βρισκόταν απέναντι από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Και στο σημείο όπου ήταν η βάση του περιπτέρου, σήμερα χάσκει ένας λάκκος και γύρω από αυτόν έχουν απομείνει σκόρπιες σανίδες, μπάζα και σπασμένα τζάμια.
Πέρα από τους κινδύνους που επιφυλάσσει ο λάκκος για τους διερχόμενους συμπολίτες μας, αυτή η άσχημη εικόνα στο κέντρο σχεδόν της πόλης και μάλιστα κοντά στο Μέγαρο Χορού, δεν συγκινεί κανέναν;  Πόσοι μήνες πρέπει να περάσουν ακόμα για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση;
Σταύρος Καλυβιώτης

***  Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας 
Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει απόψε την προβολή  ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δ.Σ.Ε., με τίτλο "Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε". Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, που μεταξύ άλλων περιέχει φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από το αρχείο του ΚΚΕ, αλλά και αρχεία που δόθηκαν από άλλους αγωνιστές - μαχητές και τις οικογένειες τους και βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Όλα αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται δεκαετίες τώρα, για την διάσωση και ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται μέρος, ηχογραφημένης ομιλίας του Ζαχαριάδη σε Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. Ιδιαίτερο κάλεσμα απεύθυνε το μέλος του Τ.Γ. Μεσσηνίας Βασίλης Μπίζας, στους εν ζωή μαχητές του Δ.Σ.Ε. και τους απογόνους τους.
Όπως είπε ο κ. Μπίζας το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτελεί προσπάθεια του κόμματος, με οπτικοακουστικό τρόπο ώστε να γίνει γνωστή την ιστορία του ΔΣΕ, της κορυφαίας στιγμής όπως είπε της ταξικής πάλης στη χώρα . Κλείνοντας,  κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τα λαό να βρεθούν στο αμφιθέατρο ώστε να γνωρίσει αυτή την ιστορία αλλά και να μάθει τα συμπεράσματα του ΚΚΕ.
Οι θέσεις του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο
Στη συνέχεια ο κ. Μπίζας ενημέρωσε ότι την Κυριακή στον «Ριζοσπάστη»  δημοσιεύονται οι θέσεις της Κ.Ε. για το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί, από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Έτσι, κάλεσε όλο τον κόσμο την Κυριακή μέσα από τον «Ριζοσπάστη» να ενημερωθεί για τις θέσεις του Κινήματος.  Τέλος, κλείνοντας κάλεσε το λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό και  ενημέρωσε ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα μέλη του Κινήματος θα βρεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης για  να ενημερώσουν τον κόσμο για τις θέσεις του ΚΚΕ.
Π.Μπ.

*** Χάθηκαν 400 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο στη Μεσσηνία 
Θετικό ωστόσο το ετήσιο ισοζύγιο προλήψεων και αποχωρήσεων 
 Η οικονομική κρίση δυσχεραίνει συνεχώς την κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό τομέα, με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας και να αυξάνεται η ανεργία. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες συζητήσεις για τα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις, η εικόνα στην αγορά εργασίας είναι δύσκολη.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" για τη μισθωτή εργασία, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 37.667 θέσεις.
Ειδικότερα, η Μεσσηνία παρουσιάζεται με το… πρόσωπο του Ιανού στην αγορά εργασίας. Το μήνα Νοέμβριο το ισοζύγιο ήταν αρνητικό, ενώ, συνολικά το 2016 το πρόσημο υπήρξε θετικό.
Έτσι, μέχρι τον προηγούμενο μήνα είχαμε 1.885 αναγγελίες πρόσληψης, 849 αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης, 608 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου, 836 λήξεις συμβάσεων αορίστου χρόνου. Έτσι, το σύνολο αποχωρήσεων έφτασε στις 2.293, παρουσιάζοντας αρνητικό πρόσημο 408 προσλήψεων.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας από τις αρχές του 2016 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου καταγράφηκαν 25.064 αναγγελίες πρόσληψης, 12.110 οικειοθελούς αποχώρησης, 4.713 καταγγελίες συμβάσεων, 7.219 λήξεις συμβάσεων. Το σύνολο μεταφράζεται σε 24.042, γεγονός που καταδεικνύει ότι παραμένει θετικό κατά 1.022 προσλήψεις.
Γενικότερα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 7.144, 3.556, 2.011, 2.637, 8.204, με αποτέλεσμα το ισοζύγιο να είναι αρνητικό κατά 1.060 προσλήψεις.
Πανελλαδικά, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 157.385 ενώ οι αποχωρήσεις σε 195.052. Από τις 195.052 συνολικά αποχωρήσεις, οι 66.978 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 128.074 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
  Θετικό το ισοζύγιο στο 11μηνο
 Την υψηλότερη επίδοση πρώτου ενδεκάμηνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, καταγράφει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».
Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.987.838 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.862.710, εκ των οποίων οι 1.059.001 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 803.709 οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Επομένως, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου ενδεκάμηνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 125.128 νέες θέσεις εργασίας.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Η Μεσσηνία απογειώνεται και με το “Grace Kalamata” 
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ (LIBRA): Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 Η Καλαμάτα γίνεται σημείο αναφοράς και η Μεσσηνία απογειώνεται τουριστικά και με την υλοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του “GraceKalamata”. Εκτενείς αναφορές για αυτό και τον όλο σχεδιασμό του ομίλου “LibraGroup” του ομίλου Λογοθέτη γίνονται σήμερα στον αθηναϊκό τύπο, με τις εξελίξεις φυσικά να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή μας
 Ο Έλληνας μεγιστάνας
 libra-1.jpg
  Ο Γιώργος Λογοθέτης είναι από τους ισχυρότερος επιχειρηματίες στον κόσμο, με όραμα, στρατηγική, φιλοδοξία, ρεαλισμό και το βλέμμα πάντα στραμμένο στην Ελλάδα. Νησιώτης στην καταγωγή, με πατέρα από την Κίμωλο και μητέρα από τη Χίο, γεννήθηκε στο Λονδίνο και κατέκτησε τις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία.
Η καριέρα του και τα κατορθώματά του, ενώ είναι μόλις 41 ετών, είναι αξιοσημείωτα σε επιχειρηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Μέσα σε 22 χρόνια δημιούργησε έναν όμιλο ελληνικών συμφερόντων με παγκόσμια εμβέλεια. Προτού καν κλείσει τα 40 το όνομά του είχε γραφτεί στη λίστα των «40 under 40» πλουσίων του αμερικανικού περιοδικού «Fortune», εκπροσωπώντας, τότε, τη γενιά των 30άρηδων businessman. Ο Γιώργος Λογοθέτης έχτισε μια επιχειρηματική αυτοκρατορία, τον όμιλο-κολοσσό Libra, με μαγιά τη ναυτιλιακή εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του, τη Lomar Shipping. «Δώσε μου τόπο να σταθώ και τη Γη θα μετακινήσω», είχε πει ο Αρχιμήδης και είναι αυτό ακριβώς που έκανε πράξη ο νεαρός Έλληνας επιχειρηματίας. Μόνο που ο δικός του τόπος ήταν η θάλασσα και μόλις τρία πλοία.
  Η μηνιγγίτιδα
 Η ζωή του Γιώργου Λογοθέτη δεν του χαμογέλασε από την αρχή. Ήταν λες και έπρεπε να δοκιμαστεί και μάλιστα σκληρά. Προτού κλείσει τα τρία του χρόνια, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. Στην παιδική ψυχή του χαράχτηκαν εικόνες από τα νοσοκομεία και την προσπάθεια να παραμείνει στη ζωή. Ένα απλό κρυολόγημα μπορούσε να τον οδηγήσει στον θάνατο. Συχνά έμενε στο κρεβάτι για μία εβδομάδα λόγω διάφορων ασθενειών που έπλητταν το ανοσοποιητικό του σύστημα - μια συνεχής μάχη που διαμόρφωσε κατά μεγάλο ποσοστό τον χαρακτήρα του. Στα 36 του, όμως, μόλις πριν από πέντε χρόνια, υποβλήθηκε σε μία εγχείρηση που τον λύτρωσε.
Παρά το πρόβλημα υγείας, στάθηκε στα πόδια του και σε ηλικία 19 ετών το 1994 ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, εισήλθε στην οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση το 1993 και έναν χρόνο αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος προτού κλείσει τα είκοσι. Μέσα σε 10 χρόνια όχι μόνο γιγάντωσε τις επιχειρήσεις της θάλασσας, αλλά ίδρυσε και τον όμιλο Libra, το 2003.
Είναι επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν 30 θυγατρικές εταιρείες στις πέντε ηπείρους. Ο όμιλος έχει επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στους τομείς της ναυτιλίας, της αεροπλοΐας, του real estate, των ξενοδοχείων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ διαθέτει και ένα ολοένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο με διάφορες άλλες επενδύσεις. «Η Libra είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και, ως εκ τούτου, παραμένουμε πιστοί στις οικογενειακές αξίες, ταυτόχρονα όμως ενθαρρύνουμε τη διαφορετικότητα και την πρωτοβουλία. Καθεμία από τις 30 επιχειρήσεις που αποτελούν το Libra Group απολαμβάνει σημαντικό βαθμό αυτονομίας. Πιστεύουμε ότι η εμπειρία και η βαθιά γνώση των τοπικών συνθηκών συμβάλλει σε τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις και εξασφαλίζει τη λειτουργική αποδοτικότητα», είχε δηλώσει σε ξένα ΜΜΕ ο Γιώργος Λογοθέτης.
  Τουρισμός
libra-3.jpg
 Έντονη είναι η δραστηριότητα του κ. Λογοθέτη και στον τουρισμό. Με δύο brands, αρχικά τα Grace Hotels και στη συνέχεια τα ανερχόμενα Aria Hotels, ο όμιλος ενισχύεται σταθερά στον κλάδο φιλοξενίας του ομίλου, όπου άρχισε να δραστηριοποιείται προ 12ετίας. Η αρχή είχε γίνει το 2004, από τη Βόρεια Αμερική, με την εξαγορά μιας σειράς ξενοδοχείων, εστιατορίων και μαρίνων στην ακτή του Μέιν και του Βερμόντ. Πλέον, μέσω των Grace Hotels, ο όμιλος έχει παρουσία στο κομμάτι της φιλοξενίας σε πέντε ηπείρους, ενώ το δίκτυο των Aria Hotels που έχουν επικεντρώσει τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα προσθέτει κάθε χρόνο και νέα μέλη κάτω από την ομπρέλα του.
Το Libra Group φαίνεται ότι στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στον τουριστικό κλάδο. Τα Grace Hotels διαθέτουν σήμερα 15 πολυτελή boutique ξενοδοχεία σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη, σε τέσσερις ηπείρους.
Στην Ελλάδα το πρώτο ξενοδοχείο λειτούργησε το 2007 και σήμερα η αλυσίδα έχει τα «Grace Mykonos» και «Grace Santorini» στη χώρα μας, τρία ακόμη ξενοδοχεία στις ΗΠΑ («The Vanderbilt Grace», «The Mayflower Grace», «The White Barn Inn»), το «Grace Cafayate» στην Αργεντινή, το «Grace Panama» στον Παναμά. Στα ξενοδοχεία που πρόκειται να ανοίξουν προσεχώς και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι κατασκευαστικές-αδειοδοτικές διαδικασίες είναι τα «Grace Marrakech» στο Μαρόκο και «Grace St. Moritz» στην Ελβετία, με ορίζοντα λειτουργίας το 2019, αλλά και τα «La Dolfina Grace» στην Αργεντινή, «Grace Kalamata» και «Grace Kea» στην Ελλάδα.
    Ειδικά όσον αφορά στα δύο νέα μέλη της αλυσίδας στη χώρα μας, το «Grace Kalamata» περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή στα εν εξελίξει έργα του Libra Group και αντιστοιχεί σε μια επένδυση περί τα 80 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 βίλες, ενώ η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη στην Κέα θα έχει δυναμικότητα 32 δωματίων και σουιτών με 17 τουριστικές βίλες προς πώληση.
Ο σχεδιασμός, με προτεραιότητα το πιο προχωρημένο «Grace Kalamata», ήταν να ανοίξει για τη θερινή σεζόν του 2017, ωστόσο ο αρχικός προγραμματισμός έχει μετατεθεί προς τα πίσω.
 Των Μηνά Τσαμόπουλου, Δημήτρη Παφίλα, Στεφανίας Σούκη

*** Δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να συμβαίνουν αυτά! Nα φύγουν ΤΩΡΑ...

~  Επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, η πληροφορία που ήθελε Έλληνα διπλωμάτη με θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο  να διατηρεί ερωτική σχέση με υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα (διαβάστε το αντίστοιχο θέμα ΕΔΩ).
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος ερωτήθηκε γα τα δημοσιεύματα που σχολίαζαν τη σχέση, αλλά και για τη σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.
"Ντρέπομαι τόσο για το δημοσίευμα όσο και για την ερώτηση του κ. Λοβέρδου. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του με κριτήρια την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα την εντιμότητα. Κάποιοι, ακολουθώντας χυδαίο κιτρινισμό, μπορεί να θεωρούν ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών του πρωθυπουργού. Θεωρούμε αυτή τη θέση απολύτως απαράδεκτη", απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.
Δημήτρης Τζανακόπουλος , https://youtu.be/culh-yyYbrE  .-
~  Σας παραθέτουμε την ερώτηση του κ,. Λοβέρδου προς τον Αλέξη Τσίπρα:
"Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα διαβάζουμε για ένα ζήτημα Ιδιαιτέρως ευαίσθητο, τόσο για την εθνική μας ασφάλεια, όσο και για την ελευθερία και προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η διφυής υπόσταση του συγκεκριμένου θέματος επιβάλλει γενικές αναφορές κι όχι εξειδικευμένο λόγο.
Γι’ αυτό, λοιπόν, σας ρωτώ:
*   Μήπως ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που εξ ορισμού χειρίζεται σοβαρότατα διπλωματικά θέματα της χώρας, θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα και την υπηρεσία του από άλλη θέση κι όχι από αυτήν του διπλωματικού σας γραφείου;
*   Μήπως η κοινή λογική αλλά και η διεθνής εμπειρία επιβάλλουν έναν τέτοιον από μέρους σας χειρισμό;
*   Μήπως οι κινήσεις αυτές πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα και με διακριτικότητα, πριν άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης και των ΜΜΕ δώσουν στο θέμα αδιάκριτες αλλά και προσβλητικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα διαστάσεις;".
Η ερώτηση του κ. Λοβέρδου αφορά πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τίτλο: "Σύμβουλος του Μαξίμου με Τουρκάλα της Πρεσβείας".

***  ΣΟΚΑΡΕΙ η σκληρή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Οι Έλληνες ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ για το ΤΙΠΟΤΑ...

~  Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και τον τρόπο που έχουν διαμορφώσει τη ζωή των ανθρώπων στην Ανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας περιλαμβάνονται την τελευταία ευρείας κλίμακας έρευνα Life in Transition Survey (LiTS) (Η Ζωή σε Μετάβαση) της Τράπεζας, οι Έλληνες υποφέρουν περισσότερο σε σύγκριση με τους πληθυσμούς της Αν. Ευρώπης κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008-09.
Συγκεκριμένα, το 76% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση μισθών ή συντάξεων, έχει χάσει τη δουλειά του, καθυστερεί να πληρωθεί ή έχει μειωθεί το ωράριο εργασίας. Το 44% των ελληνικών νοικοκυριών παίρνει μειωμένη σύνταξη ή μισθό, πάνω από το 24% των νοικοκυριών έχει τουλάχιστον έναν άνεργο και περισσότερο από το 51% έχει μειώσει τα βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και φάρμακα.
"Σε σύγκριση με τα νοικοκυριά της Ανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα LiTS II το 2010 (στην οποία επίσης γινόταν λόγος για βαθύ αντίκτυπο της πρόσφατης κρίσης), οι Έλληνες αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη μείωση της κατανάλωσης βασικών και μη βασικών ειδών και υπηρεσιών σε μεγαλύτερο βαθμό", υπογραμμίζει η έρευνα.
Επιπλέον, από του ερωτηθέντες, μόνο το 16% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. "Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι, παρά τις πρόσφατες πολιτικές αλλαγές και τις προσπάθειες οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, οι Έλληνες δεν βλέπουν την κατάστασή τους να βελτιώνεται στο προσεχές μέλλον", καταλήγει η έκθεση.

***  125 Χρόνια Είμαστε στην Πρώτη Γραμμή

~ 125 Χρόνια Είμαστε στην Πρώτη Γραμμή …
 Σταύρος Κωνσταντάς  Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Φέτος η Εθνική Ασφαλιστική γιορτάζει 125 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελληνική Ασφαλιστική  Αγορά.  Στο μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα, από την ίδρυση της το 1891 με κύριο μέτοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η εταιρεία συνδέθηκε με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά και ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.  Αρωγός και ενεργός υποστηρικτής της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, έχει συμβάλλει αποτελεσματικά στην κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών της οικογένειας, του ελεύθερου επαγγελματία, του επιχειρηματία, προσφέροντας πάντα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες  που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες.
Σήμερα, η Εθνική Ασφαλιστική διατηρώντας τον ηγετικό της ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται και να θέτει υψηλούς στόχους πάρα τη συνεχιζόμενη κρίση την οποία βιώνει η χώρα μας.
Η εταιρεία εξακολουθεί να παραμένει  κερδοφόρα. Ο Όμιλος παρουσίασε για το 2015 κέρδη προ φόρων €78εκ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά €105 εκ, διατηρώντας παράλληλα υψηλά παραγωγικά αποτελέσματα. Η παραπάνω εξέλιξη στην κερδοφορία είναι αποτέλεσμα του εντεινόμενου ελέγχου του κόστους ζημιών στους κλάδους ζωής και αυτοκινήτου, της αποτελεσματικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, της ενίσχυσης και συνεχούς εκπαίδευσης του εταιρικού παραγωγικού δικτύου πωλήσεων, καθώς και της αποτελεσματικής διαχείρισης των λειτουργικών εξόδων.
Επιλογές οι οποίες έχουν οδηγήσει σε διατήρηση και αύξηση του πελατολογίου που σήμερα αριθμεί 1εκ. πελάτες, σε συνεχή αύξηση του επιπέδου ικανοποίησης πελατών, στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού brand προϊόντων υγείας, το Full, το οποίο επεκτείνεται μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, στην αναγνώριση και τιμητική διάκριση της εταιρείας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της λαμβάνοντας συνεχείς βραβεύσεις για τα παραγωγικά δίκτυα πωλήσεων, όπως για το προϊόν υγείας Full και την πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphones και tablets, Ethnodigos.
 Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνία και στεκόμαστε αρωγός σε κάθε προσπάθεια στήριξης των ευπαθών ομάδων της.
Παράλληλα, πρωταρχικός και κυρίαρχος στόχος μας πέρα από κάθε στρατηγική εταιρικής ανάπτυξης είναι η φροντίδα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Τον άνθρωπο πέρα από τους αριθμούς. Από ιδρύσεώς της η εταιρεία υπηρετεί ενεργά και πολλές φορές αθόρυβα το ανθρωποκεντρικό της όραμα που καθορίζει κάθε δραστηριότητά της. Στην μακροχρόνια πορεία της μέσα από σημαντικά ιστορικά γεγονότα έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την κοινωνικής της ευαισθησία. Με διακριτικότητα στέκεται πάντα δίπλα στο κοινωνικό σύνολο υποστηρίζοντας δράσεις και φορείς που προσφέρουν σημαντικό έργο σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σε τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της επιστήμης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε ομάδες που πλήττονται σήμερα λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης. Το 2016 η Εθνική Ασφαλιστική ενίσχυσε σημαντικά την προσπάθεια της μητρικής εταιρείας της, Εθνική Τράπεζα, για την ανακούφιση των προσφύγων, των κοινωνικά ευπαθών ομάδων της χώρας μας, την ανάδειξη της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από το πρόγραμμα Act4Greece, αλλά και μιας σειράς άλλων μεμονωμένων δράσεων.
Για την Εθνική Ασφαλιστική η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δεν μετουσιώνεται σε ένα σύνολο δράσεων με στόχο την προβολή, αλλά αποτελεί ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται.

*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Υλοποίηση προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού 
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας ανακοινώνει την υλοποίηση προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού με τμήματα «Άθληση και γυναίκα», «Άσκηση στην Γ’ Ηλικία», «Προετοιμασία για ΑΕΙ», «Άσκηση ενηλίκων» και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους για εγγραφή σε αυτά.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Οργανισμού 2721020257 εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο διαδικτυακό τόπο kalamata.gr

***  Συνέχεια  σήμερα και αύριο ,  3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Τετάρτη 14/12/2016
  Καλλιθέα-Παναιτωλικός 1-5 , (0-4) .-
 Τα γκολ : με τέρματα των Ρόσα στο 15΄ (σουτ) και 73΄ (σουτ), Μαρκόφσκι στο 21΄ (κεφαλιά) και 27΄ (σουτ), Κλέσιο στο 39΄ (σουτ). Η Καλλιθέα μείωσε στο 84΄ με τον Τοπάλι (σουτ).
Καλλιθέα: (Τάκης Γκώνιας) Ντούνης, Λεβέντης, Πάτας, Μουκτάρης, Σταμόπουλος, Γκίνι, Κατσικογιάννης (60′ Τοπάλι), Μάκο, Σταματάκος (75′ Ηλιάδης), Τσίπρας, Γουόρντεν (61′ Σμυρλής).
Παναιτωλικός: (Γιάννης Ματζουράκης) Κριστιάνο, Μύγας, Ρότσα, Κουτρουμάνος, Χαντάκιας, Μάκος (76' Καμαβουάκα), Μάρκος Πάολο ((63′ Βασιλούδης), Ρόσα, Ουάρντα, Κλέσιο (63′ Γιαννιώτης), Μαρκόφσκι.

  Πανθρακικός-Ατρόμητος   0-3 , (0-2) .-
Στους «16» πέρασαν Ατρόμητος, Παναιτωλικός
Τα γκολ : σε τέρματα του Τόνσο στο 11΄ και του Μπαστακού στο 14΄, ενώ ξανά ο Τόνσο με εξαιρετική ατομική ενέργεια διαμόρφωσε στο 53΄
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Τζελέπης, Πολίμος, Πετρούσης, Γκιντίδης, Κάρδαρης (74΄ Κυριαλάνης), Πλέγας (79΄ Μηλιός), Γαβριηλίδης, Ηλιάδης (65΄ Ψάλτης), Κουσίδης, Μπεκατώρος, Χαλκιαδάκης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Ν. Παπαδόπουλος, Κιβρακίδης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κατράνης, Ούμπιντες (30΄ Νάστος), Κεϊτά, Στόιτσεφ, Λημνιός (63΄ Γκουγκούδης), Τόνσο (60΄ Δ. Παπαδόπουλος), Μπαστακός.

 ΑΟ Χανιά-Πλατανιάς   1-2  , (1-2) .-
Τα γκολ :  στο 4ο αυτογκόλ σε λάθος απόκρουση του Ντιλαβέρ. ,   Στο 24' ο Γιακουμάκης με πλασέ ισοφάρισε και στο 27' ο Ηλιάδης σέντραρε και ο Ντίνας με κεφαλιά έκανε το 2-1.
ΧΑΝΙΑ: Αθανασίου, Ζέρης, Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Θεολόγου, Νικολόπουλος, Φουρλάνος, Ηρακλής, Μάνιας (89′ Μαργαρίτης), Σταματής (57′ Ντούμος), Αποστολόπουλος (65′ Λύρας).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μενδρινός, Γιακουμάκης, Ηλιάδης (72′ Τσουράκης), Γιορέντε, Ντίνας (81′ Σκαρντοβέλι), Πριντέτα, Αποστολόπουλος, Ντίντακ, Ντιλαβέρ (68′ Γκνιάτιτς).

  Αναγέννηση Καρδίτσας- Κέρκυρα 0-6 ,(0-3) .-
Τα  γκολ : στο 3' με τον Ανδρεόπουλο, στο 23' ο Γεωργίου έκανε το 2-0 και στο 45' ο ίδιος παίκτης το 3-0. Άλλα τρία γκολ μπήκαν στο β' ημίχρονο. Στο 52' ο Γεωργακόπουλος έκανε το 4-0, στο 57' ο Ανδρεόπουλος το 5-0 και στο 76' πάλι ο Γεωργακόπουλος .-
Αναγέννηση Καρδίτσας (Μάγγος): Γεωργαντζάς, Τζάνης, Μπλέντι (46′ Τσόπελας), Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Καλλιβωκάς (46′ Φέτσης), Σμίλτος, Υφαντής, Ξέρας, Μοσχάκης (69′ Βουκομάνοβιτς), Μυργιώτης.
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Αραματζής, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου (58′ Τρεπεκλής), Ζορμπάς (46′ Γεωργακόπουλος), Γκομέζ, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος, Επστάιν (69′ Γκερέκος), Τουράμ, Νίκιτς, Αντιλέχου.

  Λαμία-ΑΕΚ  0-0 , (0-0) .-
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Παπαργυρίου, Αυγενικού (65΄ Τσουκαλάς), Όμο, Μπουλούλης (90+2΄ Πατσαρούχας), Βάντερσον, Βασιλόγιαννης, Ντουρμισάι (88΄ Βαλλιός)
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίας (85΄ Ντίντακ), Τσέλιος, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Πατίτο), Αλμέιδα (76΄ Πέκχαρτ)

  Τρίκαλα-ΑΕΛ  1-0 .-
Τα γκολ : Στο 90΄ σφραγίστηκε ο επίλογος στο έπος των Τρικάλων, όταν όλη η ΑΕΛ βρισκόταν μπροστά, ο Γιαννιτσάνης έφυγε μόνος του, ξεπέρασε και τον Καβουσάκη και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Κίτρινες: Μουμίν - Αναστασόπουλος, Μαρουκάκης
 ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Λεάντρο, Μουμίν, Ριζογιάννης, Μίνγκας (50΄ Γιαννιτσάνης), Μπαϊκαρά, Στεφάνοβιτς (84΄ Σακρακατσάνος), Κουσκουνάς (68΄ Δουκάκης).
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Ναβάρο (55΄ Ουρτάδο), Κόντορ, Γκόλιας, Φάρκας, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (56΄ Ντοντό), Ντέλετιτς, Κουτσιανικούλης (75΄ Καπός), Μαρουκάκης.

  Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ   0-7  .-
Τα  γκολ : Στέφανο Αθανασιάδη στο 48΄ και στο 52΄ με νέα κεφαλιά του Περέιρα έγινε το 2-0., στο 58΄ έφτασαν στο 3-0 με τον Σάκχοφ,στο 70΄ με τον Μυστακίδη και στο 75΄ με τον Κουλούρη, Πέλκα (77΄, 91΄) «γράφτηκε» το τελικό 7-0.-
Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Χρ.Δημόπουλος): Στεργιώτης, Κορομηλάς (61΄ Μουντοκαλάκης), Καμπούρης, Τσούπρος, Τσίγκρος, Κωστόπουλος (46΄ Δημόπουλος), Σταματάκης, Κασναίτση, Γραικός, Ναούμ, Παλαιολόγος (69΄ Ορφανίδης).
ΠΑΟΚ (Βλ. Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου (64΄ Κοροβέσης), Βαρέλα (64΄ Πούγγουρας), Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Χαρίσης, Σάκχοφ, Περέιρα, Πέλκας, Μυστακίδης, Αθανασιάδης (54΄ Κουλούρης).

~** Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο:Κισσαμικός-Λεβαδειακός 1-1
Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4
Αγροτικός Αστέρας-Ξάνθη 1-1
Άρης-Βέροια 0-0
Καλλιθέα-Παναιτωλικός 1-5
Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-3
ΑΟ Χανιά-Πλατανιάς 1-2
Αναγέννηση Καρδίτσας- Κέρκυρα 0-6
Λαμία-ΑΕΚ 0-0
Τρίκαλα-ΑΕΛ 1-0 
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ 0-7
 Πέμπτη 15/12/2016
 15:00 Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα
15:00 Σπάρτη-Ολυμπιακός
17:15 Πανσερραϊκός-Πανιώνιος
19:30 ΟΦΗ-Ηρακλής
Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 15/12

***  Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας χθές  13-12-2016 :
Τρίτη 13-12-2016 :
Κισσαμικός-Λεβαδειακός 1-1 .-
προκρίνουντε και οι δύο .-
Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)
Κίτρινες : Παντελάκης, Βλάχος - Καλτσάς, Βασιλείου, Μάγκας
 ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Πολίτης, Φυντικάκης (77` Λουβιτάκης), Παντελάκης (46` Σεληνιωτάκης), Γκούμας, Κουρέλλας, Αντωνιάδης, Λαρανιέϊρα, Βλάχος (77` Καβράκης), Μαρτίνεθ, Ποκόνγκ, Μάντζης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζεζίνιο (77` Καψάκης), Μάντζιος, Βασιλείου (69` Μάγκας), Γιακουμάκης, Τόπι, Καλτσάς, Ουόν, Μιλιάζες, Παππάς (54` Σενκα).

Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4 .-
προκρίνεται ο Αστέρας .-
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Αιγινιακός: Τόλιος, Τοπαλίδης, Πασαλίδης, Ζούρκος, Ζγκούρι, Καρακώστας (43′ λ.τρ. Μουκίδης), Ρανγκέλοφ (60′ Κυζιρίδης), Γιαζιττζόγλου (73′ Παντεκίδης), Πατράλης Λίολιος, Γκούρτσας.
Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Κυριακόπουλος, Χαμντάνι, Μπέρτος, Τσουκαλάς (63′ Γιαννούλης), Ινγκλέσιας, Μάσα, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (58′ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (46′ Φαρίνια).

Αγροτικός Αστέρας-Ξάνθη 1-1 .-
προκρίνεται η Ξάνθη .-
Αγροτικός Αστέρας: Γουναρίδης, Γκέσιος, Βαφέας, Αργυρίου, Κουκόλης, Μπουζτίκος, Χατζής, Τριανταφυλλάκος, Γκέκας (65′ Φελίπε), Θεοδωρίδης (71′ Τεγούσης), Πάλλας (58′ Πάτο).
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντε Λούκας, Γουάλας, Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (61′ Τριάδης), Νιέτο (78′ Σολτάνι), Ορφανίδης Π. (73′ Λουσέρο), Λισγάρας, Καμαρά.

Άρης-Βέροια 0-0  .-
προκρίνεται ο Άρης .-
Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
Άρης: (Νίκος Αναστόπουλος) Αναγνωστόπουλος, Τσουμάνης, Καράμπελας ((46′ Ιντζίδης), Μπούρμπος, Ρόβας, Γκεράο, Ντόγος (63΄ Τζανακάκης, Ανάκογλου, Βουτσιάς, Παυλίδης ((46′ Μιλούνοβιτς), Καπνίδης.
Βέροια: (Θωμάς Γράφας) Καντιμοίρης, Καλί (61΄ Δόρης, Μελίσσης ((46′ Μαυριάς), Βασιλαντωνόπουλος, Παπαστεριανός, Μαρτίνες, Λινάρδος, Μεληκιώτης, Χαροντάκης, Κάλβο ((46′ Ασίγκμπα), Μίλιεβιτς.

***

~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .- 
~
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3284   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3262 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 626  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου