ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :

 
 
Αρφαρά  Καλαμάτας φωτογραφίες από 1η  εκδήλωση Κυριακή 13/121/2015  
Βίντεο  1: Ιουλία Κατσαμπάνη- Παπατζίκη ... 
 Αρφαρά Μεσσηνίας    εκδήλωση 13/12/2015: https://youtu.be/IEjENgI436E .-                             
Βίντεο 2  : κ. Νίκας πρόεδρο Πλατύ . Αρφαρά Καλαμάτας  από εκδήλωση 13/12/2015 : https://youtu.be/JIcrreqI4NQ .-
Βίντεο 3 : Ιερέας Μιχάλης Ε. Μπούρας ,   ΑΡΦΑΡΑ 13/12/2015  Εκδήλωση : https://youtu.be/cPEGYCl45v4 , .-    
  Video 4  : Η  κυρία Νατάσα Μπελογιάννη ,
Αρφαρά 1η Εκδήλωση  13/12/2015 :
https://youtu.be/BgOLsP8QJQM .-

Video 5 : ΑΡΦΑΡΑ  από 1η εκδήλωση  Η νεολαία εν όψη νέων προκλήσεων 13/12/2015:
https://youtu.be/OARkvgZbBtg .-
Αρφαρά  Καλαμάτας    εκδήλωση  13/12/2015:   https://youtu.be/YrCavQe7H7U .-
ARFARA  1η εκδήλωση  Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 13/12/2015 :   https://youtu.be/LF_CPEjhld0 .-  
  
Κεντρική πλατεία  Καλαμάτας Μεσσηνίας   ~ 
Σήμερα 13/12/2015 εορτάζουν:
Κυριακή των Αγίων Προπατόρων, Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης, Αγία Λουκία η παρθένος
~
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός...Αν αρνηθείς (σημ. την ύπαρξη) το σατανά, θα πει ότι δεν είσαι ορθόδοξος... Ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να τον γνωρίσουμε και να τον αγαπήσουμε.

~
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
13 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου (1) (†δ΄αι.). Λουκίας της παρθένου (2) (†304). Ιερομάρτυρος Γαβριήλ, αρχιεπισκόπου Βελιγραδίου, Πεκίου και πάσης Σερβίας, του εν Προύσση μαρτυρήσαντος (†1659). Οσίων Άρεως του σοφού και Αρσενίου του εν τω Λάτρω.
(1)Μαρτύρησαν κατά την περίοδο των διωγμών του Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, όταν ο Ευστράτιος βασανίστηκε απο τον Λύσιο και υποχρεώθηκε να φορέσει σιδερένια παπούτσια με δηλητηριασμένα καρφιά, το σκότωσαν τοποθετώντας τον σε καμίνι. Ο Αυξέντιος αποκεφαλίστηκε και ο Μαρδάριος κρεμάστηκε ανάποδα από τρύπες που του άνοιξαν στους αστραγάλους. Στον Ευγένιο του έκοψαν τη γλώσσα και τα χέρια και με αυτό το τρόπο πέθανε. Ο Ορέστης πέθανε αφού τοποθετήθηκε σε πυρακτωμένο κρεβάτι.
(2) H Λουκία η παρθένος έζησε γύρω στα μέσα του τρίτου αιώνα. Καταγόταν από τις Συρακούσες της Σικελίας. Μοναχοκόρη, είχε ορφανέψει μικρή από τον πατέρα της και έμεινε μόνη με τη μητέρα της, η οποία ήταν βαριά άρρωστη με μία ανίατη ασθένεια. Έχοντας απελπιστεί από τις άκαρπες προσπάθειες των ιατρών, ευελπιστούσαν μόνο στη Θεία Χάρη για την ίαση της ασθένειάς της. Γι` αυτό μετέβηκαν στην Κατάνη, όπου βρίσκονταν το λείψανο της αγίας Αγαθής. Το βράδυ που έπεσε να κοιμηθεί η Λουκία, αφού είχε προσευχηθεί θερμά για την υγεία της μητέρας της, είδε την αγία Αγαθή σε όραμα. Η αγία της είπε ότι η μητέρα της θα γιατρευτεί, αλλά η ίδια θα στεφθεί το στέφανο του μαρτυρίου. Η Λουκία περιχαρής, ξύπνησε το πρωί για την ανάρρωση της μητέρας της, αλλά και για το μαρτυρικό στέφανο που την περίμενε. Όταν γύρισαν στις Συρακούσες την κατήγγειλαν στον αυτοκράτορα Δέκιο, λόγω του φιλανθρωπικού και χριστιανικού της έργου. Επειδή δεν απαρνήθηκε την πίστη της στον Κύριο, διατάχθηκε ο θάνατός της. Η αγία Λουκία παρέδωσε το πνεύμα της κάτω από το ξίφος του δημίου.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστη - 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ    https://youtu.be/BBp_77qKwHM?list=PL39609B35298A9A5A  .-


***    Φωταγωγήθηκε το καράβι στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)          
       
 
 
 
 
   
 
 
Μετά το φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία, σειρά χθες το απόγευμα πήρε το στην παραλία Καλαμάτας, το οποίο φωταγωγήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου και παιδιών.
Στην εκδήλωση, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, το παρών έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης, ολυμπιονίκες και μέλη του Λιμενικού Ταμείου, ενώ τα παιδιά φώτισαν την ατμόσφαιρα με το πέταγμα αερόστατων.
Καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης από το Σύλλογο Γυναικών Μάνης έψηναν λαλάγγια και κερνούσαν τον κόσμο.
Με επιτυχία το 1o Santa Fun and Run στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)
Video: 1.-  Καράβι στην παραλία της Καλαμάτας , https://youtu.be/5prn2fgq9ps  ,.-
  2.- Παραλία Καλαμάτας 12-12-2015 , https://youtu.be/8X5AZoXrVeE

***   Μέσα σε μια ημέρα προσπάθησαν να εξαπατήσουν 25 άτομα         
     
Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά εικοσιπέντε περιπτώσεις απάτης κατηγορείται ότι έκανε ή επιχείρησε ένας 29χρονος Βούλγαρος μέσα σε μια ημέρα, μαζί με άλλα άτομα, στην Αρκαδία. Όπως και στις περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί στη Μεσσηνία, θύματα είναι ηλικιωμένα άτομα.
Σε βάρος του 29χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για δήθεν  τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 10.12.2015 έως 11.12.2015, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, είχαν εξαπατήσει 2 γυναίκες, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη 22 άτομα, από τα οποία το ένα, δυο φορές.
Από την δράση τους, είχαν αποσπάσει συνολικά   10.500 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στις παθούσες, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ξεπερνά τις 275.000 ευρώ.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 29χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

***  Πολυπληθές ακροατήριο στη διάλεξη της Ξ. Αραπογιάννη για την Αρχαία Θουρία στην Αθήνα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διάλεξη της δρος Ξένης Αραπογιάννη στις 8 του μήνα στην Αθήνα για «Το Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας», που διοργανώθηκε από τους Φίλους του Νομισματικού Μουσείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο. Το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο κατά το μεγαλύτερο μέρος του αποτελούνταν από αρχαιολόγους, καθηγητές Αρχαιολογίας και Ιστορίας και Φίλους του Νομισματικού Μουσείου, παρακολούθησε με ζωηρό ενδιαφέρον το θέμα της διάλεξης, στο οποίο έγινε αναλυτική αναφορά στην Ιστορία και Τοπογραφία της Θουρίας, στα αποτελέσματα των ανασκαφών που διενεργεί εκεί η κα Αραπογιάννη, καθώς και στη λατρεία του Ασκληπιού στη Μεσσηνία κατά την αρχαιότητα. Στο τέλος της διάλεξης έγινε συζήτηση και η ομιλήτρια απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη επιθυμία να επισκεφθούν το ταχύτερο τον αρχαιολογικό χώρο της Θουρίας. - 

***  Επισκευή των πλυντηρίων- στεγνωτηρίων στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών με δωρεά Κωνσταντακόπουλου

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών η ανακατασκευή του χώρου και η επισκευή των πλυντηρίων-στεγνωτηρίων με μία σημαντική δωρεά από την οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου. Πρόκειται για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που ταλαιπωρούσε το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, δίνοντας πια τη δυνατότητα και στις δύο δομές υγείας (ΚΕΦΙΑΠ και Νοσοκομείο Κυπαρισσίας) να πλένουν και να στεγνώνουν καθημερινά όλο τον ιματισμό τους στον εκεί χώρο, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μία αξιόλογη εξοικονόμηση πόρων. Με την κίνηση αυτή, επίσης, εκκενώνεται σημαντικός χώρος στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ο οποίος και θα αξιοποιηθεί άμεσα για την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σχετικά ο Γιώργος Μπέζος, διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας, εξέφρασε ευχαριστίες «στην οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, για την αγάπη και τη συνεχή στήριξη στα θέματα Υγείας στη Μεσσηνία» - 

***  Να είμαστε όλοι εκεί…          
      
Άλφα το στερητικό της Aγάπης για τα A-δέσποτα ζώα και τους Ά-καρδους ανθρώπους... Κάθε χρόνο, όταν έρχεται η εποχή των bazaar για τα αδέσποτα και παρατημένα στους δρόμους ζώα, αυτό το στερητικό Άλφα για την οφειλόμενη φροντίδα τροφής και στέγης στα σκυλιά και στα γατιά, την απαραίτητη αγάπη και μια αγκαλιά ζεστή, δημιουργεί τύψεις που διαρκούν λίγο.
Κάθε χρόνο τα ίδια, ποτέ καλύτερα, συχνά χειρότερα, τα πάθη των τετράποδων, γεννημένων για να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι μιας οικογένειας, ενός σπιτικού, ενός ζευγαριού, ενός μοναχικού ανθρώπου που η συντροφιά θα επούλωνε πολλές πληγές του, ζητούν την προσοχή μας.
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησία και προσφέρουν εθελοντικά αγάπη και στέγη στα αποκαλούμενα «αδέσποτα», που από κάποιο σπίτι, από κάποια οικογένεια πετάχθηκαν στο δρόμο, στα αζήτητα, μόλις είδαν το φως ενός κόσμου που δεν έχει συνείδηση του εγκλήματος, που είναι «να πετάξεις ένα νεογέννητο στα σκουπίδια, ή ένα γέρικο ζωάκι, έξω, στο δρόμο, μόλις ο άνθρωπος που το αγαπούσε έφυγε από τη ζωή...».
O Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και οι επαγγελματίες του Πεζόδρομου Αμφείας – Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα ζώα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρες: 12:00 – 22:00.
Με κεντρικό σύνθημα «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, μην αγοράζεις...» μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί, σ’ ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο event και να γίνουμε όλοι ο Άγιος Βασίλης των αδέσποτων ζώων.    Να είμαστε όλοι εκεί.   Α.Π. 

***  Λυκειομαγειρέματα του Λυκείου των Ελληνίδων        
     
Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του, με πολλές εκπλήξεις,  διοργανώνει σήμερα Κυριακή το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας στην Αγ. Νικολάου 17, από τις 10.00 το πρωί.

 ***  Γιορτές στην ανεργία για χιλιάδες εργαζομένους...          
       
Μόνο από το Δήμο Καλαμάτας μέχρι τον Ιανουάριο θα αποχωρήσουν 170 άτομα
-Παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στην 5μηνη Κοινωφελή Εργασία μέσω του ΟΑΕΔ στους Δήμους ζητά η ΚΕΔΕ
 Οι Δήμοι της χώρας σήμερα λειτουργούν οριακά, εξαιτίας τόσο της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, που ξεπερνά το 60% τα τελευταία χρόνια, όσο και λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ιδιαίτερα στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών αλλά και στις κοινωνικές δομές, η έλλειψη προσωπικού είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Το δε ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και να κλείσουν κρίσιμες σημασίας κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Δήμων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, είναι υπαρκτό.
Είναι ενδεικτικό ότι στο Δήμο Καλαμάτας τα 170 περίπου άτομα που δούλευαν με 5μηνη σύμβαση εργασίας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν φύγει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο κενό στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Αυτός είναι ο λόγος που η ΚΕΔΕ, όσον αφορά στους εργαζομένους που απασχολούνται στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας και οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα, ζητά από την κυβέρνηση να τους αντιμετωπίσει με ισότιμο τρόπο, όπως έκανε με τους υπόλοιπους εργαζομένους που απασχολούνταν με παρόμοιο εργασιακό καθεστώς και οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν.
Ζητά, δηλαδή, να δοθεί η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων των εργαζόμενων στην 5μηνη Κοινωφελή Εργασία μέσω του ΟΑΕΔ στους Δήμους.
Για την ΚΕΔΕ δεν υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια. Το ίδιο ισχύει και για τους Δήμους. Πρέπει να αντιμετωπίζονται από την κεντρική κυβέρνηση ισότιμα και να δίνονται σε όλους ίσες ευκαιρίες, για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες. 

***  Παρίστανε τον ανάπηρο και έκρυβε στο αναπηρικό καροτσάκι το καλάσνικοφ

Μία απίστευτη απόπειρα ληστείας συνέβη το πρωί της Παρασκευής σε τράπεζα στην Ηλιούπολη. Επίδοξος ληστής μπήκε μέσα, παριστάνοντας τον ανάπηρο. Για την ακρίβεια, ήταν πλήρως εξοπλισμένος… Καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ είχε σκεπαστεί και με μία κουβέρτα. Όχι, ωστόσο, γιατί κρύωνε αλλά για να μπορέσει να κρύψει ένα καλάσνικοφ. Μόλις, λοιπόν, κατάφερε να μπει μέσα στην τράπεζα, πέταξε την κουβέρτα, έβγαλε το καλάσνικοφ και υπό την απειλή του ζήτησε να του δώσουν ότι χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. Για κακή του τύχη δεν έπεισε για τις άγριες προθέσεις του και οι υπάλληλοι αντέδρασαν έντονα, με εκείνον να παρατάει κουβέρτα και αναπηρικό καροτσάκι και να το βάζει στα… πόδια! www.star.gr . - 

***   Γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας στις νηστείες;
Μια πραγματική ιστορία που μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας στις νηστείες
Μια πραγματική ιστορία που μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας στις νηστείες.
Κάποτε εις το Μοναστήρι της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου, κατά την ημέρα επισήμου εορτής ευρισκόμεθα εις την επίσημο τράπεζα, τόσο οι Πατέρες και αδελφοί, όσο και αρκετοί λαϊκοί.
Ανάμεσα στους λαϊκούς υπήρχε κι κάποιο παιδί , από όσο ενθυμούμαι, του δημοτικού σχολείου.
– Γέροντα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτησι, είπε ο μικρός μαθητής.
– Να σε ακούσω παιδί μου, απεκρίθη ο Γέροντας , χωρίς να περιφρονήση την ηλικία του.
– Η Εκκλησία εκανόνισε κατά τη νηστεία να τρώμε μερικά φαγητά και μερικά άλλα όχι. Γιατί, λοιπόν, τα ερρύθμισε κατ’ αυτόν τον τρόπο; Γιατί δεν έβαλε το αντίθετο ακριβώς πρόγραμμα και, όταν νηστεύουμε , να τρώμε κρέας;
Οι πατέρες ήρχισαν να χαμογελούν ,με την πρωτότυπη πράγματι ερώτησι: Γιατί να μην είναι νηστήσιμο το κρέας και αρτύσιμα τα φασόλια;
– Μη γελάτε συνεβούλευσε με σοβαρότητα ο Γέροντας: Το ερώτημα είναι πολύ αξιόλογο.
– Άκουσε παιδάκι μου. Εάν υποθέσουμε ότι έτσι απεφάσιζαν οι Πατέρες , τότε όλοι μόνιμα θα «ενηστεύαμε» και ποτέ δεν θα «κατελύαμε».
Και αμέσως άρχισε να αναλύη γιατί η εκκλησία τα όρισε κατ’ αυτόν τον τρόπο και όχι αντιστρόφως.
Με επιχειρήματα επεξηγούσε? διατί προς εξάσκηση πρέπει να καταλύωμε τα πιο απλά και όχι τα πιο εύγευστα φαγητά.
Μετά ανέφερε και αρκετά επιχειρήματα με τα οποία εσυσχέτισε τη νηστεία με την πνευματική ανάβασι του ανθρώπου και με τη διανοητική πρόοδο δια της μελέτης.
– Το πολύ και καλό φαγητό , κατέληξε, δεν υποβοηθά ούτε εις την πνευματική ζωή ούτε και εις την ανάγνωσι. Διότι κατά τους αρχαίους «πλατεία γαστήρ λεπτόν νουν ου τίκτει».
– Το πλήρες στομάχι με τερψιλαρύγγια φαγητά δεν επιτρέπει εις τον νου να χρησιμοποιή όλες του τις δυνάμεις και δυνατότητες. Η πολυφαγία εξασθενίζει τη βούλησί μας. Τότε εκδηλώνουμε μειωμένη αντίστασι προς τις προκλήσεις του ποτού, του τσιγάρου, των ηδονών, της αμαρτίας και κάθε είδους διαφθοράς.
Έτσι η συζήτηση έφτασε ες μεγάλο βάθος και με αρκετές προεκτάσεις!
Η άσκησις, η σωματική και η διανοητική, αποτελεί βασικό στοιχείο της προόδου του ανθρώπου. Ασφαλώς δε, η λιτή διατροφή υποβοηθά σημαντικά αυτήν την άσκησι.
Εδώ υπογραμμίζουμε ότι η άσκησις δεν αποτελεί αυτοσκοπό , αλλά μέσο και μέθοδο ανόδου και προόδου του ανθρώπου που είναι συνάμα διττής συνθέσεως, ήτοι χοϊκός και πνευματικός.
Πηγή: «ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ      του π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ»   Αρχιμ. Ιεροθέου Αργύρη
Ιεροκήρυκος       Εκδόσεις “ ΥΠΑΚΟΗ”    www.agioritikovima  .-

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Ντέρμπι από τα παλιά σήμερα με Σπάρτη         
      
Η νίκη είναι το μοναδικό που έχουν όλοι στο μυαλό τους στο καλαματιανό στρατόπεδο για τη σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕ Σπάρτης που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, για την 11η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Καλαματιανού επιθετικού Βασίλη Αθανασόπουλου: «Η Σπάρτη είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά πιστεύω πως θα κερδίσουμε, γιατί είναι ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για μας και το θέλουμε πάρα πολύ, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούμε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού -χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψουμε πραγματικά. Στην έδρα μας έχουμε πλεονέκτημα και έχουμε αποδείξει σε ανάλογα δύσκολα παιχνίδια ότι πιάνουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μπαίνουμε πολύ δυνατά από το α’ ημίχρονο και θα ήταν ιδανικό αν καταφέρουμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ. Είναι βέβαια ένα παιχνίδι με όλες τις ιδιαιτερότητες του τοπικού και ιστορικού ντέρμπι και μάλιστα με κίνητρο για τον αντίπαλό μας την προσπάθεια που κάνει για άνοδο. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθει και με αρκετό κόσμο στο πλευρό του, αλλά σίγουρα και οι δικοί μας φίλαθλοι θα έχουν δυναμική παρουσία στο γήπεδο και αυτό θα μας δώσει επιπλέον ψυχολογικό πλεονέκτημα».
Η αποστολή
Χωρίς να υπολογίζει τον τραυματία Δούμουρα και τους Καραλή, Κωνσταντίδη , Διαμάντη, οι οποίοι αποτελούν παρελθόν από την ομάδα μετά την προχθεσινή προπόνηση, κατέληξε στα πλάνα του για το σημερινό παιχνίδι ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης. Στην 18άδα που ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, χθες το μεσημέρι στο Στάδιο, συμπεριλήφθηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές:
Θωμάς, Παλιούρας, Λίπι, Λένγκα, Νινιός, Καλαγκάνης, Ρήγας, Κακαλής, Γαλανόπουλος, Κουντάνης, Τσιμικλής, Κολημήτρας, Κερμενίδης, Τορεζάνι, Γιακουμής, Αθανασόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Αγγελόπουλος
Το σημερινό πρόγραμμα (11η αγωνιστική)
Ώρα έναρξης 3 μ.μ.
Ηρακλής Ψαχνών-Βύζας
Κανάρης-Αιολικός
Δόξα Ν. Μανωλάδας-ΠΑΟ Βάρδας
Παναρκαδικός-Ερμιονίδα
Καλαμάτα-ΑΕ Σπάρτης
ΑΟ Λεβάντε-Παναργειακός
ΑΟ Χαλκίδας-ΠΑΟ Λουτρακίου
 Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Ποδόσφαιρο Σούπερ Λίγκα 
Σάββατο  12/12/2015 :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΑΕΚ  1-1  .- ^
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ  0-1  .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  0-0 .- ^
Video  :
.-Πανιώνιος-ΑΕΚ  1-1  γκόλ  δηλώσεις 14η  αγων, 12/12/2015 : https://youtu.be/mdYqA0JfrJo , .-                               
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΑΕK  1-1  14η  αγων, γκόλ Πανιωνίου 12/12/2015 : https://youtu.be/_pAIjNMz9wg .- 
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  0-1 14η  αγων   12/12/2015 το γκόλ   : https://youtu.be/WjYwamBAvd4 , .-   
Κυριακή   13/12/2015  :
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 1-0
(45'+ Ντομίνγκες)
Λεβαδειακός -ΠΑΟΚ
Ατρόμητος Αθ.-Καλλονή
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης
Ξάνθη-Ομάδα Β (Βέροια)

*** Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής  Στη Football League:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Λάρισα 1-1
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
15:00 Κισσαμικός - Πανελευσινιακός  1-0 .-
15:00 Ζάκυνθος - Χανιά  3-3  .-
15:00 Ολυμπιακός Βόλου - Αγροτικός Αστέρας  0-0 .-
15:00 Πανσερραϊκός - Αχαρναϊκός   3-0 .-
15:00 Εργοτέλης - Παναχαϊκή  3-1  .-
18:00 Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα

*** Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος  : 11η  αγωνιστική 
Ηρακλής Ψαχνών -Βύζας Μεγάρων  1-0 .-
Κανάρης Χίου  -Αιολικός
Δόξα Ν. Μανωλάδας - Παμβρουπρασιακός  2-1 .-
Παναρκαδικός - Ένωσης Ερμιονίδας   0-0 .-

Π.Σ. Καλαμάτας -Α.Ε. Σπάρτης   1-1 .-  { 5΄ ο Τορεζάνι , 14΄  ο Ηλιόπουλος  }
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παλιούρας, Γαλανόπουλος, Καλαγκάνης, Λένγκα, Τσιμικλής, Ρήγας, Νινιός, Αθανασόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τορεζάνι, Κερμενίδης.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Δημολιός, Γκαλίτσιος, Σπηλιωτόπουλος, Οικονομόπουλος, Ραχήμ, Μπιταξής, Αναστασόπουλος, Τάντιτς, Ηλιόπουλος
* Διακοπή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Δυναμιτάκι (!) έσκασε μπροστά τον τερματοφύλακα της Σπάρτης. Διακοπή του αγώνα.
Λεβάντε Ζακύνθου- Παναργειακός
Χαλκίδα -ΠΑΟ Λουτρακίου


***Α΄  ΕΠΣΜεσσηνίας   14η αγωνιστική
Ανδρούσα – Εθνικός Μ.  1-1 .- ^  Σα
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Κ.   1-2.-^  Σα
Αρφαρά – Πάμισος Μ.  0-3 .- ^    Σα
Τ. Άγρας – Μεσσηνιακός  1-1
Κυπαρισσία – Μιλτιάδης  2-1
 Απόλλων Κ. – Δώριο  0-0 
Διαβολίτσι – Θουρία  1-1
Πύλος – Σπερχογεία  5-2

***  Α1   ΕΠΣΜεσσηνίας    12η αγωνιστική
Χανδριναϊκός -Α.Ε. Αβίας  1-1  .-  Σα
Αίαντας Κ. – Ασπρόχωμα  0-1 .-   Σα
Αναγέννηση Π. – Κεραυνός Κ.   2-1 .-  Σα
 Εράνη Φ. – Χώρα 2-0
 Μεθώνη – Ομόνοια 1-0
  Πεταλίδι – Ηρακλής Κ. 1-1
Νέος Άρις – Κορώνη  1-2
 
***Β΄ ΕΠΣΜεσσηνίας  1ος  όμιλος 10η αγωνιστική
ΑΕ Αιθαίας – Πλατύ
Αστέρας Μ. – Άμφεια
Καλό Νερό – ΑΕ Γαργαλιάνων  3-1 Σα
Πανιώνιος – Ηρακλής Κυπ.
Κοπανάκι – Θύελλα Μερ.    1-0  Σα
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Πατίστα
  2ος  όμιλος  10η αγωνιστική
Ατρόμητος Καλ.  -ΑΕΚ  Καλαμάτας 0-6  .-   Δευτέρα  07-12-2015 
Παναθηναϊκός Κ. – Βλαχόπουλο  0-2  .-  Σα
Θύελλα Χαρ. – Δόξα Κ. 1-1
Ανάληψη – ΑΟ Στενωσιάς  0-0
Καλλιθέα – Ακαδ. Παμίσου  2-0
Πράσινα Π. – Ατρόμητος Κ.
ΑΕ Μάνης – ΑΕΚ Κ.  0-0

***  Γ΄ ΕΠΣΜεσσηνίας
1η αγωνιστική--8η  αγωνιστική  1ος  όμιλος
ΑΟ Λεΐκων – Ίκαρος Κ. 3-3
ΑΟ Βέργας – Θύελλα Π.  3-0  α.α.
Αστ. Βαλύρας – Ερμής Κ.
ΠΑΟΚ – Πανευαϊκός  1-6
1η αγωνιστική-- 8η  αγωνιστική 2ος  όμιλος
ΑΕ Λογγάς – Νέστωρ Πύλου
ΑΣ Φυτειάς – Άρις Κ.  7-1
ΑΟ Χατζή – ΑΟ Νέδουσα
Θησέας Κ. – Δαναός   1-1

*** Κύπελλο ερασιτεχνών Μεσσηνίας:
Πανθουριακός - Α.Ο.  Κυπαρισσίας  1-1 .-  Τε  09-12-2015  .-
***  Πολλοί προτιμούν το Τζόκερ, άλλοι κρατούν τον θείο- 15,5 εκατ ευρώ μοιράζει απόψε          
     
Η διαφήμιση του Τζόκερ αναφέρει «Άσε τον θείο, πιάσε το Τζόκερ»… Παρ’ όλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που κρατούν τον σίγουρο θείο και δε ρισκάρουν στο Τζόκερ.
Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που φτάνουν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και με ένα απλό δελτίο για μερικές ώρες κάνουν σχέδια και όνειρα για το πώς θα διαχειριστούν τα κέρδη. Άλλωστε, κανείς δεν ξέρει... Κι αν σου κάτσει; 15,5 εκατομμύρια είναι αυτά και προέκυψαν έπειτα από 16 συνεχόμενες κληρώσεις χωρίς νικητή στην πρώτη κατηγορία.
Μάλιστα, στο διαδίκτυο διαβάσαμε μέχρι και οδηγό διαχείρισης των χρημάτων στον/ στους νικητές.
Βρεθήκαμε, λοιπόν, χθες σε πρακτορεία της Καλαμάτας και μιλήσαμε με πράκτορες και υποψήφιους εκατομμυριούχους για την αποψινή κλήρωση.
Από εμάς καλή επιτυχία σε όλους!     ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ 
 
Χρήστος Βορίλας Υπάρχουν πάρα πολλές συμμετοχές, αλλά με μικρά ποσά. Ο κόσμος παίζει 2,5 με 3 ευρώ, το πολύ 10 ευρώ. Πολλοί επιλέγουν την τυχαία επιλογή στους αριθμούς, ενώ υπάρχουν και έτοιμα από εμάς για τους παίκτες. Σταθερά, βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που παίζουν τα δικά τους νούμερα, νούμερα που είναι ημερομηνίες γέννησης, επέτειοι, αριθμοί που είδαν σε μια ταμπέλα στο δρόμο. Βέβαια, θεωρώ ότι τα νούμερα είναι θέμα της τύχης.
Συστήματα που δίνουν περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν, αλλά είναι και το οικονομικό θέμα στη μέση. Αν δεν είχαμε την κρίση και τα capital control, θεωρώ ότι θα είχε γίνει χαμός, θα έπαιζαν περισσότεροι.
Το Τζόκερ έχει καιρό να εμφανιστεί στην Καλαμάτα και το περιμένουμε, ελπίζω μόνο να μην είναι μόνο ένας ο τυχερός.

Νίκος Γραμματικός
Έχει αρκετή κίνηση σε σχέση με τη συνηθισμένη. Τα ποσά που παίζει ο καθένας απέχουν, αλλά ο μέσος όρος είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν μόνοι τους τα νούμερα που θα παίξουν.
  
Σταυρούλα Πουλάκου- Κουβαρά
Ακόμα δεν υπάρχει πολλή κίνηση για αυτή την κλήρωση. Αυτή ανεβαίνει την Κυριακή και κορυφώνεται λίγο πριν από την κλήρωση. Γενικότερα δεν υπάρχει τρελή κίνηση σε σχέση με το ποσό που μοιράζει το Τζόκερ. Ο κόσμος επιλέγει τα πιο μικρά ποσά, συνήθως παίζει 2.5 ευρώ δηλαδή.
Τέλος, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους και μακάρι να υπάρξει νικητής από την Καλαμάτα.
  
Σοφία Ρούση
Μέχρι στιγμής η κίνηση είναι καλή, αλλά όχι όση περιμέναμε, βέβαια όσο περνούν οι ώρες, όλο και αυξάνεται. Ο κόσμος ρίχνει και τυχαία επιλογή και δικά του νούμερα, ενώ τα ποσά κυμαίνονται από 2,5 έως 5 ευρώ.
  
Αδαμαντία Δημοπούλου
Η κίνηση είναι αυξημένη, αλλά όχι κάτι τρομερό. Ο κόσμος επιλέγει να παίζει δελτία αξίας κυρίως των 2,5 ευρώ. Δελτία μπορούν να καταθέτουν μέχρι τις 9.30 το βράδυ και πιστεύω ότι το απόγευμα θα υπάρξει η μεγαλύτερη κίνηση.
  
Γιάννης Μερκούρης
Λόγω του τζακ-ποτ η κίνηση είναι αυξημένη. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση έχει παίξει και η εποχή, αφού είμαστε κοντά στις γιορτές. Η αξία του δελτίου που θα ρίξει ο καθένας διαφέρει, αφού υπάρχει μεγάλη γκάμα παικτών, με πιο συνηθισμένο το δελτίο των 2,5 ευρώ.
ΠΑΙΚΤΕΣ 

κ. Γιώργος
Παίζω σε κάθε τζακ-ποτ, αλλά και γενικότερα σε όλες τις κληρώσεις. Συνήθως ρίχνω δελτία των 2,5 ή 5 ευρώ, ενώ τις περισσότερες φορές παίζω τυχαία επιλογή.
Αν μας κάτσει, θα τακτοποιήσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει νικητής. Βλέπω γύρω μου ότι ο κόσμος παίζει, είναι και αυτό μια ελπίδα.
  
κ. Παναγιώτης
Είχα σταματήσει να παίζω, αλλά τώρα με τα τζακ- ποτ ξεκίνησα, τα λεφτά που μοιράζει είναι πολλά. Αν μου τύχει, σε παντρεύω κιόλας (γέλια).
  
κ. Πανάγος
Είμαι σταθερός παίκτης του Τζόκερ, παίζω ένα ευρώ την εβδομάδα. Πολλά τα λεφτά, αλλά δε βαριέσαι... και να μου τύχει, 420 την εβδομάδα θα παίρνω. Πάντως και να μου τύχουν, η ζωή μου δεν πρόκειται να αλλάξει.
  κ. Τιμόθεος
Παίζω το καθιερωμένο μου Τζόκερ, το δελτίο που έριξα ήταν αξίας 2,5 ευρώ. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσω, αλλά έπαιξα!
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Υ.Γ.: Μέχρι τις 10.00 το βράδυ μπορώ κι εγώ να κάνω όνειρα και σχέδια, αφού ο κύριος Χρήστος Βορίλας «με κέρασε» ένα δελτίο του Τζόκερ και οφείλω να τον ευχαριστήσω και από εδώ. - 

 *** Πρόταση γάμου στο γήπεδο ο αρχηγός του ΠΑΟ, στη διαιτητή          
      
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει χθες το απόγευμα στην έδρα του τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου (0-2 το ματς με γκολ του Αλ. Ψώνη με πέναλτι στο 8’ και φάουλ στο 64’), στο ντεμπούτο του Ζώη Δούβα στον πάγκο, όμως η συνάντηση της 12ης Δεκεμβρίου 2015 για τη 10η αγωνιστική της Β’ Τοπικής της ΕΠΣΜ θα μείνει στην ιστορία χάρις στη ρομαντική πρωτοβουλία του αρχηγού των «πρασίνων» Σ. Κριτσωτάκη, να κάνει πρόταση γάμου στο γήπεδο στην αγαπημένη του διαιτητίνα Τ. Τσαούση.
Με τη …συνέργεια των συμπαικτών του που κρατούσαν το πανό με την σχετική ερώτηση ο Σωτήρης  ζήτησε το χέρι της Τάνιας, η οποία δεν θα μπορούσε να αρνηθεί φυσικά.
Το μόνο ίσως που θα στενοχώρησε λίγο τον έμπειρο ποδοσφαιριστή είναι ότι στο 20’ το δοκάρι του στέρησε τη χαρά να αφιερώσει κι ένα γκολ στην αγαπημένη του.
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε κάθε ευτυχία στο ποδοσφαιρικό ζεύγος και έναν γάμο όπως ονειρεύονται!

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~            
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                                                                                                                                      
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   44507 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2695 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2695   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9843  βίντεο   .- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου