ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή Δημοψηφίσματος 05 Ιουλίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015  :
  ~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
 ~ Δημοψήφισμα εκλογές στο Αρφαρά Καλαμάτας 05/07/2015 : http://youtu.be/jKOTiAssW9w ,
~ Εκλογές δημοψήφισμα στο Αρφαρά 05/07/2015 πάμε για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ !: http://youtu.be/4h2NgQBT3EY ,


~ Στην ουρά για 50 ευρώ ! Ντροπή ! Τράπεζα Πειραιώς Μελιγαλά 05-07-2015: http://youtu.be/TXmYiri7Fk8 ,
~

~

~
***  Τώρα  τι κάνουμε  ;;
~ Αυτοί που  εκβιάζουν με τελεσίγραφα.....!!!

"Η Ελλάδα έκανε ένα βήμα προς το Grexit" λέει η Μόσχα

Η Ελλάδα προχώρησε ένα βήμα πιο κοντά προς την έξοδο από την Ευρωζώνη, δήλωσε  Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας.

"Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε» ότι αυτό σημαίνει "ένα βήμα προς την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ", είπε ο Alexei Likhachev στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. enikos.gr
~
***  Αποτελέσματα  Δημοψηφίσματος  05-07-2015 :


Εγγεγραμμένοι     8.623.410
Ενσωμάτωση         88,69 %
Ψήφισαν         62,05 %
Ακυρα/Λευκά      5,79 %
ΝΑΙ      38,55 % .-
ΟΧΙ     61,46%   .-
~ Αύριο   λέγεται  για  παραίτηση  Γιάννη  Βαρουφάκη .....; προς  διευκόλυνση ...του Αλέξη  Τσίπρα  ...! ;;
***  Νέα καταγγελία για την εκλογική διαδικασία         
    
Μετά την καταγγελία του ΚΚΕ έφθασε στο «Θάρρος» δεύτερη καταγγελία, αυτή τη φορά από την Αντωνία Μπούζα.
Ακολουθεί η καταγγελία:
 - Αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω την ενόχλησή μου ως δημοκρατικός πολίτης για όσα συμβαίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στα εκλογικά τμήματα , στο Πεταλίδι.
Σε κάθε εκλογική διαδικασία υπάρχουν κάποιοι , που θεωρούν πως οι πολίτες του Πεταλιδίου δεν μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους και χρειάζονται την άκομψη χειραγώγησή τους. .
Προβαίνω στην ενημέρωση αυτή, επειδή είναι ο τόπος μου και τον πονάω κι επειδή βλέπω κάποιοι αμετανόητοι και προκλητικοί, να κάνουν  τα ίδια και χειρότερα κάθε φορά, σε σημείο μάλιστα να ενοχλούνται και να πιέζονται οι πολίτες και να αναγκάζονται να διαμαρτυρηθούν.
Έτσι και σήμερα στη σημερινή εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος ,η γνωστή ιστορία επανελήφθη στο Πεταλίδι, από κάποιους που αδίστακτα προκαλούν , θεωρώντας ως φαίνεται, πιθανή ενίσχυση του βιογραφικού τους την κομματική υπηρεσία και μάλιστα  σε ένα εθνικό γεγονός όπως είναι το δημοψήφισμα, όπου τα χρώματα και τα κόμματα δεν έχουν θέση.
Οι συμπατριώτες μου, που και σήμερα βίωσαν τις  ίδιες οχλήσεις , ας  αγνοήσουν την κομματική προκλητικότητα και ας ασκήσουν με ελευθερία το δημοκρατικό τους δικαίωμα, καταδικάζοντας την αντιδημοκρατική πρακτική.
Μεσσήνη 5 Ιουλίου 2015
Αντωνία Μπούζα 
 ~
***  Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Σαμαράς...
-  Ραγδαίες οι εξείξεις στη ΝΔ: Με μήνυμά του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφού ζήτησε και ευχήθηκε να βρεθεί λύση στο μεγάλο ελληνικό ζήτημα, παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Σαμαράς ανέλαβε τις ευθύνες του για την πορεία του κόμματος και όρισε ως μεταβατικό Πρόεδρο τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Σαμαράς: Κράτησα αυτή τη στάση για να έχουμε συσπείρωση του ναι. Καταλαβαίνω πως η παράταξη μας χρειάζεται νέα αρχή. Παραιτούμαι από την ηγεσία και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος.
 Έκαναν διχαστικό δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες.
Ο Τσίπρας να απομονώσει τα μέλη της κυβέρνησης του που θέλουν τη δραχμή.
Η κυβέρνηση έχει 48 ώρες και έχει την αποκλειστική ευθύνη να πάει να διαπραγματευτεί με ένα όχι που εκείνη προκάλεσε.
Να βάλουμε τη χώρα στην ανάκαμψη.
 Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να επιτύχει χωρίς αυτό να σβήνει τις ευθύνες της. Να σβήσουμε την απειλή διχασμού. Αυτό είναι το ζητούμενο τώρα.
 Την επικράτηση του όχι κάποιοι την ερμηνεύουν ως πρόθεση της χώρας να βγει από το ευρώ. Καλώ τους εταίρους να βοηθήσουν τη χώρα για να μείνουμε στο ευρώ. Κάθε τι άλλο θα ήταν ιστορικό λάθος για την Ευρώπη. Ο λαός μας είναι υπέρ του ευρώ ξεκάθαρα.
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣΤην έκανε ΠΟΛ.ΑΝ και Παραιτήθηκε ο Εφιάλτης Σαμαράς από τη ΝΔ! (βίντεο) Ο Άδωνις πάει σε Μοναστήρι



Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος θα αναλάβει την οργάνωση των διαδικασιών για εκλογή νέας ηγεσίας στη Συγγρού. Σε έντονα δραματικό τόνο, υπερασπιζόμενος τις επιλογές το, ο κ. Σαμαράς είπε: Κράτησα τέτοια στάση για να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του «Ναι» και από σήμερα παραιτούμαι. Πάλεψα για να τα αποτρέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Εύχομαι οι κίνδυνοι να μην βγουν αληθινοί. Κάθε δύσκολη απόφαση που πήρα ήταν για να αποφύγει η χώρα μια δύσκολη εξέλιξη.Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ. ΕΠΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ. ΦΩΤΟ>>ΒΙΝΤΕΟ>>

-
 
~
*** Σύνοδος Κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης την Τρίτη, τί εκβιαστικό δίλημμα τίθεται στον Τσίπρα
Σε έκτακτη σύγκληση συνόδου των χωρών της Ευρωζώνης για την Τρίτη συμφώνησαν το βράδυ της Κυριακής, αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο τηλέφωνο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και αναμένεται να μιλήσει και με την Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει η Bild.
- Συμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα δοθεί το δίλημμα στον Αλέξη Τσίπρα του Grexit ή της αποδοχής της πρότασης των θεσμών.
-  Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, Τσίπρας - Ολάντ συνομίλησαν λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος για την επικράτηση του «όχι». Άλλωστε, νωρίτερα την Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος είχε τονίσει πως  ό,τι και αν ψηφίσουν οι Έλληνες, εκείνος θα συνεχίσει να θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ.
-  Ειδικότερα, ελάχιστα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε ότι αύριο, Δευτέρα, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συναντηθούν στο Παρίσι προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα.
-  Όπως ανακοίνωσε το Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν συνάντηση στις 19.30 (ώρα Ελλάδας) μετά την οποία θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας για να εκτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
-  «Η συνάντηση είναι μέρος της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
-  Αλλά και όπως ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, η συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ θα πραγματοποιηθεί αύριο προκειμένου οι δύο ηγέτες να έχουν μια «κοινή εκτίμηση» όσον αφορά στην κατάσταση που θα διαμορφωθεί έπειτα από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τις προτάσεις των Θεσμών, σημειώνοντας πως στο επίκεντρο θα βρεθεί και η «συνέχιση της στενής γαλλογερμανικής συνεργασίας πάνω στο θέμα».  koutipandoras
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
~
*** Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα: "Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις" (BINTEO)
tspras zontana
 - Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μίλησε στους έλληνες πολίτες και ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους "χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες που στήριξαν τη χώρα μας" στους δρόμους.
"Αποδείξαμε πως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αποδείξαμε πως ο λαός όταν έχει πίστη, αντέχει τις δυσκολίες. Ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο καθένας, είμαστε όλοι ένα. Ευχαριστώ τους χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στις πόλεις της Ευρώπης. Σήμερα με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες, οι έλληνες έκαναν πολύ γενναία επιλογή. Η εντολή είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας θέσης, και όχι εντολή ρήξης. Αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, υπάρχουν βιώσιμες και δίκαιες λύσεις. Το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι, ο ελληνικός λαός απάντησε ότι θέλουμε την Eυρώπη της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης
Ο λαός έδωσε την απάντηση σε ποια Ευρώπη θέλουμε. Από αύριο θα προσέλθουμε στη διαπραγμάτευση με άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως την κατάσταση στις τράπεζες και την ανθρωπιστική κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με ένα πλάνο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων που θα εγκριθεί από την ελληνική κοινωνία, και με ένα σχέδιο άμεσων επενδύσεων. Αυτή τη φορά θα βρίσκεται στη διαπραγμάτευση και το θέμα του χρέους, γεγονός που παραδέχθηκε και το ΔΝΤ με την έκθεσή του. Θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συγκαλέσω συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να ακούσω τις προτάσεις τους και να ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες μου. " 
Βίντεο  , Αλ. Τσίπρας: Ιστορική νίκη του ελληνικού λαού για βιώσιμη συμφωνία , https://youtu.be/ZdVe9VQ1ylI .-

~
***
-  Τεντωμένα νεύρα στα τηλεοπτικά πλατό απόψε και απίστευτοι διάλογοι μεταξύ προσκεκλημένων με ανταλλαγή ύβρεων όπως «είσαι ψυχασθενής».
Στο στούντιο του Mega ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος ενεπλάκη σε έντονο φραστικό διάλογο με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου αλλά και την δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου.
Όταν ο συγγραφέας σχολίασε το «Οχι» του δημοψηφίσματος, είπε πως πρόκειται για «νίκη του Σόιμπλε. Καλύτερο δώρο δεν μπορέσαμε να του κάνουμε» και πρόσθεσε:
Τατσόπουλος: «Το λόμπι της δραχμής του εξωτερικού συνδυάστηκε με το λόμπι της δραχμής του εσωτερικού. Νικητής είναι ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Μιχαλολιάκος. Νομιμοποιήσατε τους φασίστες».
Φωτίου: Μεγαλύτερο μέτωπο από εσάς στη ΧΑ δεν υπάρχει.
Τατσόπουλος: Αν δεν ήταν η ΧΑ τα ποσοστά σας θα ήταν 40%. Αν είχα λεφτά σαν εσάς εξασφαλισμένα στο εξωτερικό θα ήμουν σαν εσάς, θα έκανα κι εγώ το λαϊκισμό αυτό
Φωτίου: Μπορώ να σας κάνω μήνυση αύριο.
Τατσόπουλος: Καν'τε μου ό,τι θέλετε. Δεν έκανα εγώ αστυνομική έρευνα για το πόθεν έσχες σας, η βουλή το έδωσε στη δημοσιότητα
Φωτίου: Ντροπή! Για έναν άνθρωπο που δούλεψε 42 χρόνια. Πώς μιλάτε έτσι;.
Τατσόπουλος: Θα μιλάω όπως θέλω. Σε αριστερούς του χαβιαριού θα μιλάω όπως θέλω.
Φωτίου: Να έρθουν οι άντρες με τα άσπρα να σας πάρουνε. Δεν μπορεί ο κάθε απατεώνας να λέει ό,τι θέλει για το πρόσωπό μου.
Καλογεροπούλου: Είσαι ψυχασθενής!
Τατσόπουλος: «Το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ με είπε ψυχασθενή
Καλογεροπούλου: Τυχαία είσαι έξω.
Τα χειρότερα απεφεύχθησαν τελικά καθώς οι παρουσιαστές, Ολγα Τρέμη και Νίκος Ευαγγελάτος, αναγκάστηκαν να σηκωθούν όρθιοι για να επέλθει η ηρεμία στο στούντιο.   iefimerida.gr
~
*** LAROUCHE: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ» !!!

Ο Lyndon LaRouche είναι Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής του κινήματος LaRouche, ο οποίος μέσα στο άρθρο του αναπτύσσει την άποψη ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πλασματικό. «Το Ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος»....

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και «το χρέος της» είναι πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη.
Αν αυτό δεν συμβεί, η επιδείνωση και τελικά η πτώχευση του συνόλου του υπερατλαντικού τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί, όπως και οι αντιπαραθέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας… Και η απειλή του Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει πραγματικότητα…
Η υπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αρνείται να κλείσει η αισχροκερδής Wall Street αισχροκέρδειας και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew υποστηρίζει την άρνηση, μεταξύ άλλων και με απειλητικά τηλεφωνήματα προς τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.
Τι απαιτούν Ομπάμα, Μέρκελ και λοιποί εξουσιαστές να κάνει η Ελλάδα, αντί για τερματισμό αυτής της πανευρωπαϊκής απάτης από τις τράπεζες; Θέλουν να… τρέξει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 4,5% της ετήσιας οικονομίας της, αποκλειστικά και μόνο για να πληρώσει το «ελληνικό χρέος».
Γνωρίζετε τι θα σήμαινε αυτό αν προωθούνταν ως λύση για τις Ηνωμένες Πολιτείες;
Να… τρέξουν ένα φορολογικό πλεόνασμα 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, προκειμένου η κυβέρνηση να πληρώσει το χρέος της.
Δεν θα ακούσετε τον Ομπάμα ή τον υποτακτικό του, Lew να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία… Γιατί;  Γιατί απλά, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ…
Το «ελληνικό χρέος» είναι μια απάτη, ίδια με τη διάσωση TARP εδώ στις ΗΠΑ. Γίνεται εκτύπωση των $ 4 τρισεκατομμυρίων σε νέα κεφάλαια για να καλύψουν τα χρέη της Wall Street. Και δράστες είναι οι ίδιες οι συστημικές τράπεζες. Απλά η Ελλάδα δεν έχει τον πολιτικό ηγέτη που θα αντισταθεί για ν’ ανατρέψει την κατάσταση, αφού κυβερνήθηκε από δωσίλογους όλα αυτά τα χρόνια.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μεγάλες τράπεζες πήραν τα εκατομμύρια και τα μετέτρεψαν σε τοξικά χρεόγραφα που ανατίναξαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το σύνολο της οικονομίας το 2008. Η κυβέρνηση τους γλίτωσε την ίδια ώρα που το βιοτικό επίπεδο των πολιτών βυθίστηκε.
Στην Ευρώπη, οι τράπεζες αγόρασαν τα χρεόγραφα ενυπόθηκων δανείων από τις τράπεζες των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα έκαναν εκατομμύρια unrepayable subprime δάνεια των δικών τους – όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά και για τις κυβερνήσεις, χωρίς τα μέσα για να τα εξοφλήσουν, όπως εκείνες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και άλλων.
Μεγάλες τράπεζες της Wall Street είχαν εμπλακεί, ιδίως η Goldman Sachs, η οποία δημιούργησε τα «μαγικά» παράγωγα: Το «Πάρτε ένα τραπεζικό δάνειο για την Ελλάδα», το κάνουν να μοιάζει με ένα απλό «νόμισμα ανταλλαγής» και όχι ένα χρέος – αλλά δέκα χρόνια αργότερα το μετατρέπουν σε ένα πολύ μεγαλύτερο χρέος.
Η κρίση χρέους στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ξέσπασε το 2009, ένα χρόνο αργότερα από την κρίση που σημειώθηκε στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.
Τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες ήταν εξίσου υπερχρεωμένες, δημιούργησαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το αντίστοιχο δηλαδή TARP (Troubled Asset Relief Program), ύψους 1 τρισ. δολαρίων.
Διέσωσαν τους τραπεζικούς κολοσσούς, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας «μόνο» τα 600 δισ. για να πληρώσουν τα ανεξόφλητα χρέη των κυβερνήσεων. Τα 275 δισ. δολάρια καταβλήθηκαν για την αποπληρωμή του «ελληνικού χρέους».
Αυτή η τεράστια τραπεζική διάσωση εγκρίθηκε από την ελληνική, την ιρλανδική και άλλες κυβερνήσεις και πέρασε κατευθείαν στις τράπεζες που υπήρξαν οι subprime δανειστές τους.
«Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το γεγονός είναι πρωταρχικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Μπορεί να βυθιστεί η Wall Street εξαιτίας του. Αν υποβαθμιστεί η ελληνική απάτη, θα ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση του διεθνούς υπερατλαντικού συστήματος, όπως το σύστημα της Wall Street, το βρετανικό κ.α.
Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλεται το χρέος και όχι στους Έλληνες»~ Lyndon LaRouche
Η απάτη με το Ελληνικό χρέος είναι κλασικό κόλπο.
Το 2009 το χρέος στην Ελλάδα ήταν 300 δισ. δολάρια. Στη συνέχεια, η χώρα έλαβε δύο τεράστια πακέτα διάσωσης για το 2010 και το 2012, περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα. Λιγότερο από το 10% των εν λόγω 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων έμεινε στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση. Τουλάχιστον το 90% των χρημάτων αυτών πήγε κατευθείαν και άμεσα στην Deutsche Bank, την HSBC, την JPMorgan Chase, καθώς και στους υπόλοιπους καρχαρίες, ενώ αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου δόθηκαν στα hedge funds.
Η πρώην υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη έχει προσκομίσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μόνο το 3% των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μόνες τράπεζες που αναγκάστηκαν να διαγράψουν το «Ελληνικό χρέος» ήταν οι Ελληνικές.
Οι τράπεζες της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου διατήρησαν το τοξικό χρέος στο «ενεργητικό» τους, εγγυημένο 100% από την ευρωπαϊκή απάτη διάσωσης.
Όλο αυτό οδήγησε στη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών, αναγκάζοντας την Ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί άλλα 50 δισ. δολάρια για να τις διασώσει. Έτσι, αντί να μειώνεται, το ελληνικό χρέος αυξανόταν. Μία απόλυτη απάτη!
Στη συνέχεια, από το 2010 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, κλπ υποχρεώθηκαν να πληρώσουν το «λογαριασμό» για τη διάσωση των τραπεζών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Επέβαλαν τόσο σκληρά μέτρα λιτότητας που οι πολίτες τους μετανάστευσαν, τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν και η αιθαλομίχλη έπνιξε τις πόλεις, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν για τη θέρμανσή τους.Μετά από πέντε χρόνια «τιμωρίας» και αφού 250 δισ. δολάρια δόθηκαν στις τράπεζες, το χρέος της Ελλάδας από τα 300 αυξήθηκε στα 350 δισ…
~
***  Συντριπτική επικράτηση του ΟΧΙ με πάνω από 61% - 55% στη Μεσσηνία!         
       
-  Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, στο 20,57% της επικράτειας, το «όχι» συγκεντρώνει 60,47 %, έναντι 39,53 % που συγκεντρώνει το «ναι» - Η συμμετοχή ξεπέρασε το 50%
Καθαρό προβάδισμα του «όχι» δείχνουν τα  αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ η  εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από την Singular Logic δείχνει πως το «όχι» θα ξεπεράσει το 61%.
Στη Μεσσηνία με ενσωμάτωση στο 50%
το ΟΧΙ λαμβάνει 55%
το ΝΑΙ λαμβάνει 45% 
~
*** Την παραίτηση Αντώνη Σαμαρά ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη

Τηλεφωνική επικοινωνία της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά σημειώθηκε προ ολίγου, με την κα Μπακογιάννη να ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ να υποβάλει την παραίτηση του από την ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Μπακογιάννη φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά πως αν αυτή είναι το πρόβλημα είναι διατεθειμένη να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία και να παρατηθεί και αυτή. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ -
~
*** Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς         
      
Την παραίτησή του «από σήμερα» από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς.
Την ηγεσία του κόμματος αναλαμβάνει προσωρινά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Αναλυτικά ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο ελληνικός λαός μίλησε! Σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες. Πάνω σε ερώτημα ασαφές. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μια βιώσιμη συμφωνία σε 48 ώρες, όπως υποσχέθηκε! Και δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό!
Η κυβέρνηση έχει πια την αποκλειστική ευθύνη! Την αποκλειστική ευθύνη να πάει να διαπραγματευθεί με ένα ΟΧΙ, που εκείνη προκάλεσε! Την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μια συμφωνία αμέσως, χωρίς την οποία η χώρα βουλιάζει μέρα με την μέρα. Την αποκλειστική ευθύνη να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα του κόμματός της που τοποθετούνται, ανοικτά πια, υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και πολλοί από εκείνους που ψήφισαν ΟΧΙ, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης αμέσως!
Είχαμε προειδοποιήσει ότι την επικράτηση του ΟΧΙ, θα την ερμηνεύσουν  κάποιοι στην Ευρώπη, ως πρόθεση της Ελλάδας να βγει από το ευρώ. Αυτό θα ήταν ένα τραγικό λάθος. Και οφείλει η κυβέρνηση να ανατρέψει αυτή την εντύπωση αμέσως. Καλώ τους εταίρους μας στην ευρωζώνη να βοηθήσουν τη χώρα να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Εκεί είναι η θέση μας. Κάθε τι διαφορετικό, θα ήταν ένα μεγάλο ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη.
Άλλωστε, ο ελληνικός λαός είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς! Και χρειάζεται μια βιώσιμη συμφωνία τώρα! Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, για να ανοίξουν οι τράπεζες, για να μειωθεί η ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία. Αυτό είναι η πρώτη και κύρια ευθύνη της κυβέρνησης από απόψε το βράδυ. Την καλούμε να προχωρήσει χωρίς καμιάν αργοπορία. Και της ευχόμαστε να το επιτύχει. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σβήνει και τις μεγάλες ευθύνες της…
Και το πιο σημαντικό: Να εξουδετερώσουμε, όλοι μαζί, την απειλή διχασμού. Να παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι! Αυτό που μοιάζει τόσο «αυτονόητο», είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα. Και η μεγάλη ευθύνη. Για όλους μας!
Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως είχαμε καταφέρει, με αγώνα και με μόχθο, να βάλουμε τη χώρα στην ανάκαμψη και να αποκαταστήσουμε αίσθημα ασφαλείας και μέσα στην Ελλάδα και στον περίγυρό μας.
Σε ό,τι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης, για να διευκολύνω να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του ΝΑΙ. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη Παράταξή μας χρειάζεται  μια «νέα αρχή». Από σήμερα, λοιπόν, παραιτούμαι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και ζήτησα ήδη από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός Πρόεδρος. Και να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες.
Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί! Ως κυβέρνηση αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, για μιαν Ελλάδα καλύτερη μέσα στην Ευρώπη. Ως αντιπολίτευση αγωνίστηκα για να αποφύγει ο τόπος τα χειρότερα. Προειδοποίησα εγκαίρως για εκείνα που επρόκειτο να συμβούν. Πάλεψα για να τα αποτρέψω. Πολλές φορές είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Και μέσα κι έξω. Σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Τώρα οι κίνδυνοι που επισήμανα επαληθεύονται. Εύχομαι, ειλικρινά, να μην βγουν αληθινοί ως το τέλος.
Μοναδικός μου οδηγός, πάντα, ήταν και είναι η συνείδησή μου. Και η αίσθηση χρέους προς την Ελλάδα. Κάθε δύσκολη απόφαση που πήρα, ήταν για να αποφύγει η χώρα μας μιαν άλλη, ακόμα πιο οδυνηρή, εξέλιξη. Αυτό δυστυχώς, δεν έγινε κατανοητό από όλους. Κι ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες.
Η Πατρίδα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Και η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η μεγάλη Ευρωπαϊκή Παράταξη, οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό πολύ σύντομα. Θα είμαι δίπλα της. Και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα. Όπως υπήρξα σε όλη μου τη ζωή...
 ~
***  Υποστηρικτές του «ΟΧΙ» στην πλατεία της Καλαμάτας         
      
Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, υποστηρικτές του «ΟΧΙ» ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται για να πανηγυρίσουν αλλά και να συζητήσουν για την καθαρή νίκη της επιλογής τους.
Πλέον το μυαλό όλων, είναι στην επόμενη ημέρα και πως μπορεί αυτή η καθαρή νίκη, να αποτελέσει ένα δυνατό όπλο στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. 
 ~
***  Α. Τσίπρας: Πάμε σε διαπραγματεύσεις - Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις         
      
«Εχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη»
Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, μιλώντας λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και την επικράτηση του «όχι».
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το σημερινό δημοψήφισμα αποτελεί μια μεγάλη νίκη και μια  λαμπρή σελίδα στην ιστορία, τονίζοντας ότι ο λαός απέδειξε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα ενότητας προς του πολίτες υπογραμμίζοντας πως ό,τι και αν επέλεξε ο καθένας στην κάλπη, «από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα».
«Από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει πως η εντολή που του έδωσε σήμερα ο λαός δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη.
«Σήμερα κάνατε μια πολύ γενναία επιλογή, ωστόσο, έχω πλήρης συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη και θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή», ανέφερε, σημειώνοντας πως από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευση με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας. protothema.gr
  ~
*** Σύγκρουση αυτοκινήτων με τραυματισμό στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

  Ισχυρή σύγκρουση δυο ΙΧ αυτοκινήτων έγινε στην διασταύρωση των οδών Μητρ. Μελετίου & Υπαπαντής, το βράδυ της Κυριακής στην Καλαμάτα. Το ατύχημα συνέβη όταν το ένα αυτοκίνητο παραβίασε το STOP επι της Υπαπαντής. Από τη σύγκρουση μια γυναίκα τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. - 
~
*** Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαδικασία του δημοψηφίσματος στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)           
      
 
 
 
 
 
 
 
Αν και στο πάρα πέντε, λόγω σοβαρών καθυστερήσεων στο υλικό, χθες το μεσημέρι ετοιμάσθηκαν και στάλθηκαν οι σάκοι για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στους Δήμους της Μεσσηνίας.
Προβλήματα υπήρξαν και με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, καθώς πολλοί διορισμένοι από την Αθήνα δεν παρουσιάσθηκαν, ωστόσο τα κενά καλύφθηκαν εγκαίρως από το Πρωτοδικείο από αναπληρωτές και δικηγόρους της Καλαμάτας.
  Στο παρά πέντε
Από νωρίς χθες το πρωί, στον 4ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπήρξε έντονος πυρετός διεργασιών, προκειμένου να ετοιμασθούν οι σάκοι που παρέλαβαν αργά το μεσημέρι οι Δήμοι και να εφοδιασθούν τα εκλογικά κέντρα.
Παρά τις σοβαρές δυσκολίες, κυρίως ως προς την προμήθεια υλικών, το αρμόδιο τμήμα της Αντιπεριφέρειας κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.
Όπως ήταν αναμενόμενο, προβλήματα παρουσιάσθηκαν και με τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Κυρίως οι διορισμένοι στη Μεσσηνία, από την Αθήνα, δεν παρουσιάσθηκαν για να παραλάβουν το διορισμό τους. Από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας ξεκίνησε αγώνας δρόμου και τα κενά αναπληρώθηκαν από τους αναπληρωματικούς, ενώ για μερικά που δεν αρκούσαν, κλήθηκαν δικηγόροι της Καλαμάτας για να αναλάβουν καθήκοντα.
  Μόνο με σταυρό
Η σημερινή διαδικασία είναι ανάλογη εκείνης των εκλογών. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 7.00 το απόγευμα. Εκτιμάται ότι περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εντός της επικράτειας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Εξαιρούνται:
α) Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση
β) Όσοι στερήθηκαν το δικαίωμα αυτό, λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.
Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια. Στο πρώτο αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ενώ το δεύτερο θα είναι λευκό.
Στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μία εκ των απαντήσεων: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.
Η επιλογή γίνεται μόνο με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση.
Λευκό θα λογίζεται και το ψηφοδέλτιο εάν δε φέρει σταυρό.
Για να είναι νόμιμο, το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.
Της Βίκυς Βετουλάκη       Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 ~
***  Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Τσίπρας 
Θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει
Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Τσίπρας
- Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θα ζητήσει απόψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε σε διαγγελμά του για τα αποτελέσματα του σημερινού δημοψηφίσματος.
- Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, στο συμβούλιο θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει τις επόμενες ημέρες, αλλά και να ακούσει τις δικές τους προτάσεις.
- Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έκανε λόγο για “λαμπρή σελίδα” στην ιστορία της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός απέδειξε πως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Έκανε επίσης λόγο για “ιστορική και γενναία” επιλογή του λαού, που δεν απάντησε στο πλαστό ερώτημα “ευρώ ή δραχμή”, αλλά στο ερώτημα ποια Ευρώπη θέλει, και επέλεξε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.
- Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως από αύριο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, με άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση των τραπεζών και γενικότερα της οικονομικής σταθερότητας, και διεμήνυσε πως αυτή τη φορά θα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το ζήτημα του χρέους, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ που χαρακτηρίζει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
- Διεμήνυσε ακόμα πως η χώρα χρειάζεται ενότητα, συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
~
***   ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  06/07  :
 
  • 371 π.Χ. : Οι Θηβαίοι υπό τον Επαμεινώνδα συντρίβουν τους Σπαρτιάτες στην περιοχή των Λεύκτρων Βοιωτίας και διασφαλίζουν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο
  • 1850 : Λήγει ο αποκλεισμός των ελληνικών παραλίων από το βρετανικό στόλο, μετά την ικανοποίηση μέρους των απαιτήσεων των Βρετανών στην υπόθεση Πατσίφικο
  • 1951 : Η ανασχηματισθείσα κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, χάρη κυρίως στην υποστήριξη του Λαϊκού Κόμματος και του Πλαστήρα
  • 1996 : Την αναστολή όλων των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο, για την περίοδο αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών, συμφωνούν Ελλάδα και Τουρκία
~
*** Ο βασιλικός και οι ευεργετικές του ιδιότητες
 Ο βασιλικός είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βότανα και η επιστημονική ονομασία του είναι Ocimum basilicum. Ο βασιλικός είναι ποώδες, μονοετές ή πολυετές φυτό 20-100εκ., με φύλλα μέχρι 10εκ. μακρόστενα, μυτερά και διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα από ποικιλία σε ποικιλία (πλατόφυλλος - ψιλλόφιλος βασιλικός), πράσινα ή ιωδίζοντα ή μελανωπά και άνθη μικρά άσπρα ή ροζ που σχηματίζουν στάχεις στις κορφές των βλαστών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν περισσότερες από 60 ποικιλίες βασιλικού. Ανάλογα τα είδη έχει και διαφορετική ονομασία όπως αθάνατος, πλατύφυλλος, σγουρός κλπ.
Ιστορία του βασιλικού
Ο βασιλικός αναπτύσσεται σήμερα σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο αν καιπροέρχεται από την Ινδία όπου ήταν ιερό φυτό αφιερωμένο στον Κρίσνα και τον Βισνού. Η λέξη βασιλικός προέρχεται από την ελληνική λέξη βασιλεύς. Ωστόσο από την αρχαιότητα μεταφέρθηκε στην Ευρώπη όπου έγινε πολύ δημοφιλής στην λεκάνη της Μεσογείου. Στην Ελλάδα το έφερε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν από την εκστρατεία του στις Ινδίες μεταξύ των άλλων έφερε και το του βασιλέως φυτό. Εκείνος τον είδε στην Ινδία, εντυπωσιάστηκε, και ο στρατός του τον μετέφερε στην Ευρώπη. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν εκτιμούσαν το φυτό καθώς πίστευαν ότι οι σκορπιοί προτιμούσαν να φωλιάζουν κάτω από τις γλάστρες του και ότι η έντονη μυρωδιά του ήταν είδος κατάρας. Τον θεωρούσαν λοιπόν σημάδι θανάτου. Αντίθετα οι Ρωμαίοι το θεωρούσανερωτικό φίλτρο, σημάδι αγάπης και φυλακτό.
Οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν μαζί με άλλα φυτά στις ταριχεύσεις και οι Γαλάτες το χρησιμοποιούσαν σε τελετές εξαγνισμού μαζί με νερό πηγής. Πιθανόν από εκεί να κρατάει τις ρίζες του και το χριστιανικό έθιμο του αγιασμού με τον βασιλικό. Οι νεοέλληνες αντίθετα με τους προγόνους τους εκτιμούν το φυτό και πιστεύουν ότι απωθεί τα κουνούπια. Είναι βέβαιο, όμως ότι οι Έλληνες τον γνώριζαν πολύ πριν από την εκστρατεία του Αλέξανδρου και τον αναφέρουν προγενέστεροι του ποιητές. Η Ελληνική λαϊκή παράδοση συνδέει το φυτό με την Αγία Ελένη: Όταν πήγε στην Παλαιστίνη αναζητώντας το σταυρό του Χριστού, είδε ένα θάμνο που μοσχομύριζε. Το θεώρησε θεϊκό σημάδι. Έσκαψε κάτω από τη ρίζα του και βρήκε τον σταυρό, το πιο ιερό σύμβολο του χριστιανικού κόσμου! Ένα παλιό γνωμικό λέει πως “όπου φυτρώνει βασιλικός δε πηγαίνει το κακό” και “όπου υπάρχει βασιλικός, δε ζει το κακό“. Όταν ο βασιλικός δωρίζεται φέρνει καλή τύχη σε ένα νέο σπιτικό. Το χρησιμοποιούν μάλιστα πολύ στην μαγειρική. Ο βασιλικός χρησιμοποιείται στην κηπουρική, την αρωματοποιία, την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική και σαν θεραπευτικό υλικό.
Οφέλη για την υγεία
• Προστατεύει το DNA: Ο βασιλικός περιέχει ενεργά συστατικά που ονομάζονται πολυφαινόλες ή αλλιώς φλαβονοειδή, τα παρέχουν προστασία σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτά είναι το orientin και το vicenin, τα οποία είναι δύο υδατοδιαλυτά φλαβονοειδή που προστατεύουν τα κύτταρα και τα χρωμοσώματα από την ακτινοβολία και το οξυγόνο που προκαλεί οξείδωση.
• Αντιβακτηριακές ιδιότητες: Ο βασιλικός έχει αποδειχθεί ότι παρέχει προστασία ενάντια της ανεπιθύμητης βακτηριακής ανάπτυξης. Αυτές οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του βασιλικού δεν συνδέονται με τα μοναδικά φλαβονοειδή του, αλλά αντ’ αυτού με τα πτητικά έλαια του, τα οποία περιέχουν εστραγόλη, λιναλοόλη, κινεόλη, ευγενόλη, σαβινένιο, μυρκένιο, και λιμονένιο, ουσίες με σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι η εστραγόλη και η ευγενόλη προστατεύουν έναντι στη δράση μικροοργανισμών, όπως ο σταφυλόκοκκος και οι ψευδομονάδες. Επιπλέον, εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα του βασιλικού στον περιορισμό της ανάπτυξης πολλών βακτηριδίων, όπως: Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Yersinia enterocolitica, και Pseudomonas aeruginosa.
• Αντιφλεγμονώδη δράση: Η ευγενόλη στο βασιλικό έχει αντιφλεγμονώδη δράση με τον ίδιο τρόπο όπως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) και μπορεί να προσφέρει συμπτωματική ανακούφιση στη ρευματοειδή αρθρίτιδα ή χρόνιες φλεγμονές του εντέρου. Η ευγενόλη έχει την ικανότητα να εμποδίζει τη δραστηριότητα ενός ενζύμου του οργανισμού που ονομάζεταικυκλοοξυγενάση (COX). Υπάρχουν δύο ισομορφές του ενζύμου, η COX-1 και η COX-2. Η κυκλοοξυγενάση καταλύει τη μετατροπή του αραχιδονικού οξέος στα παράγωγα της προσταγλανδίνης.
Οι αναστολείς της COX-1 μπορούν να προκαλέσουν ορισμένα προβλήματα, όπως αιμορραγία στο στομάχι, όταν τα ΜΣΑΦ λαμβάνονται τακτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αναστολείς της COX-2 μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία και στην πρόληψη του καρκίνου και επιπλέον έχουναντιαγγειογενετική δράση, επομένως η χορήγηση τους μπορεί να επηρεάσει την αγγειογένεση και κατ' επέκταση την επούλωση της αναστόμωσης του παχέος εντέρου.
• Θρεπτικά συστατικά: Ο βασιλικός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικήπροβιταμίνη Α, που βοηθάει στο άσθμα, στην οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, που προάγει την καρδιαγγειακή υγεία, καλίου και βιταμίνης C και πολύ καλή πηγή σιδήρου και ασβεστίου.
Επιλογή, Συντήρηση, Χρήση
Πως διαλέγω καλό βασιλικό
Όποτε έχετε την δυνατότητα, να επιλέγετε φρέσκο βασιλικό περισσότερο από την αποξηραμένη μορφή του, διότι έχει ανώτερη γεύση. Τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού θα πρέπει να φαίνονται ζωντανά και έχουν ένα βαθύ πράσινο χρώμα. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από σκούρα στίγματα ή κιτρινίλες.
Πως να το συντηρείτε
Ο φρέσκος βασιλικός θα πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο τυλιγμένος σε ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Μπορεί επίσης να αποθηκευτεί στην κατάψυξη, είτε ολόκληρος είτε τεμαχισμένος, μέσα σε αεροστεγή δοχεία. Εναλλακτικά, μπορείτε να παγώσετε το βασιλικό σε παγοθήκες καλύπτοντας με νερό ή ζωμό που μπορεί αργότερα να προστεθεί κατά την παρασκευή σούπας ή μαγειρευτών φαγητών. Ο αποξηραμένος βασιλικός θα πρέπει να διατηρείται σε ένα ερμητικά σφραγισμένο γυάλινο δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, για περίπου έξι μήνες.
Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης
Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται κυρίως αποξηραμένα φύλλα της πλατύφυλλης ποικιλίας το άρωμα των οποίων μοιάζει λίγο με αυτό του γλυκάνισου. Αρωματίζει διάφορα ψητά, σαλάτες, βραστά, κοκκινιστά, σούπες κ.τ.λ. ενώ ταιριάζει πολύ σε σάλτσες που έχουν ως βάση τη φρέσκια ντομάτα.
• Συνδυάστε φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, παρμεζάνα και ελαιόλαδο για να φτιάξετε μια σάλτσα πέστο, ιδανική για ζυμαρικά ή σολομό.
• Απολαύστε μια παραδοσιακή ιταλική σαλάτα από φρέσκα φύλλα βασιλικού πάνω φέτες ντομάτας και τυρί μοτσαρέλα.
• Συνδυάστε βασιλικό, ελαιόλαδο και κρεμμύδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και προσθέστε το μείγμα σε ντοματόσουπα.
• Απολαύστε ένα φλιτζάνι ζεστό και αναζωογονητικό τσάι βασιλικού με έγχυση ψιλοκομμένων φύλλων βασιλικού σε βραστό νερό για οκτώ λεπτά.
• Συνδυάστε 50ml απόσταγμα μαστίχας ή λικέρ μαστίχας, 5ml σιρόπι ζάχαρης ή 1 κ.γ. ζάχαρη (μειώστε στο μισό αν χρησιμοποιήσετε λικέρ μαστίχας ), 2 φέτες λεμόνι, 6 φύλλα βασιλικού, σόδα και τριμμένο πάγο. Σε ένα ψηλό ποτήρι λιώστε με γουδοχέρι τις φέτες λεμόνι με τον βασιλικό και τη ζάχαρη.
Προσθέστε τη μαστίχα και τον τριμμένο πάγο. Τελειώστε με λίγη σόδα, ανακατέψτε και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.
Μία κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός 5 γρ. περιέχει:
Νερό (gr.) 4.9
Ενέργεια (Kcal) 1
Πρωτεΐνες (gr.) 0.17
Λιπαρά (gr.) 0.03
Υδατάνθρακες (gr.) 0.14
Φυτικές Ίνες (gr.) 0.1
Ασβέστιο (mg) 9
Σίδηρο (mg) 0.17
Μαγνήσιο (mg) 3
Φώσφορο (mg) 3
Κάλιο (mg) 16
Νάτριο (mg) 0
Ψευδάργυρο (mg) 0.04
Βιταμίνη C (mg) 1
Θειαμίνη (mg) 0.002
Ριβοφλαβίνη (mg) 0.004
Νιασίνη (mg) 0.048
Βιταμίνη B-6 (mg) 0.008
Βιταμίνη A (IU) 280
Πηγη madata
~
***
~
***
~   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9281   βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4438 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 475 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.197  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   483 .-      

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  ~

  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  05  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου