ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις Παρασκευή 03 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 :
"Ο Σύλλογος Κυριών Αρφαρών θα πραγματοποιήσει εκδρομή για τη γιορτή της μητέρας την Κυριακή 10 Μαϊου 2015 στην Ύδρα και τις Σπέτσες. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2721052362 (Μωραγιάννη - ώρες καταστήματος)"


  ARFARA Απρίλη - 03-2015 το φεγγάρι βραδιάζοντας: : http://youtu.be/fkdSCAnuM0A ,



*** 3 Απριλίου
Νικήτα του ομολογητού (1), ηγουμένου της μονής Μηδικίου (†824), Ιωσήφ του υμνογράφου (2) (†833). Μαρτύρων Βιθυνίου, Γλαύκου, Δίου και Ελπιδοφόρου. Νεομαρτύρος Παύλου του Ρώσου, του απελεύθερου (†1683). Οσίου Ιλλυριού.

(1) O όσιος Νικήτας καταγόταν από την Καισαρεία της Βιθυνίας και έζησε τον 8ο αι. Βρέφος ακόμη έμεινε ορφανός από μητέρα και την ανατροφή την ανέλαβαν η ενάρετος γιαγιά του και ο ευσεβής Φιλάρετος, ο πατέρας του ο οποίος ανέθεσε από πολύ ενωρίς την εκπαίδευσή του σε κάποιο κληρικό φημισμένο για τις παιδαγωγικές και πνευματικές του αρετές. Έτσι ο νεαρός Νικήτας απόκτησε αξιόλογη κοσμική και πνευματική παιδεία. Σε νεαρή ηλικία αποσύρθηκε στην περίφημη Μονή του Μηδικίου, όπου γρήγορα, για τις πολλές του αρετές, κατέκτησε την αγάπη και την εκτίμηση όλων των αδελφών της Ι. Μονής, οι οποίοι μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής, Νικηφόρου, τον εξέλεξαν ηγούμενο. Στη νέα του θέση, απέδειξε την ανύστακτη μέριμνά του για πνευματική πρόοδο των αδελφών της Μονής και αποδύθηκε σε σκληρούς αγώνες κατά των δυσεβών εικονομάχων. Για το λόγο αυτό απομακρύνθηκε βίαια από το μοναστήρι του και υπέστη διάφορες φυλακίσεις και εξορίες. Όλες όμως αυτές οι κακουχίες δυνάμωναν το φρόνημά του και την πίστη του. Τελικά εγκαταστάθηκε σε κάποιο ερημικό μετόχι στο βόρεια της Κωνσταντινούπολης. Εκεί ο περίφημος αυτός Ομολογητής παρέδωσε ειρηνικά την αγία του ψυχή στον Δημιουργό του.
(2) O όσιος Ιωσήφ γεννήθηκε στη Σικελία από ενάρετους γονείς, τον Πλουτίνο και την Αγάθη. Μετά το θάνατο του πατέρα του αποσύρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Διακρίθηκε για την καλλιγραφική του γραφή και την σύνθεση περιώνυμων εκκλησιαστικών ύμνων. Αργότερα μετέβη στην Κωνσταντινούπολη όπου επειδή αντέδρασε στο διατάγματα των εικονομάχων εκδιώχθηκε στη Ρώμη. Αργότερα επανήλθε στη Κωνσταντινούπολη και εκοιμήθη σε βαθύ γήρας το 842.
~ 03/04 Απολυτίκιο Αγ. Ιωσήφ του Υμνογράφου - 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/NbtmBzbtNhY ,

~***  Εκδηλώσεις για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι
     
Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή, 5 Απριλίου, για την επέτειο γέννησης του ήρωα της Επανάστασης του 1821, στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, στον τόπο γέννησής του, στη θέση Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τελεσθεί τρισάγιο προ του ανδριάντα του ήρωα, από το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενώ θα απαγγελθούν ποιήματα από μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Οιχαλίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, διευθυντής Λυκείου Μελιγαλά.
Τέλος, θα αποδοθούν παραδοσιακοί χοροί  από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Μελιγαλά και το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου. 
***  Ξέσπασε σε κλάματα ο Δ. Μακρέας ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου 

Ένοχους έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων, του δυο από τους τρεις κατηγορουμένους για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, την προηγούμενη Τετάρτη, στην περιοχή της Σπλαντζιας.
Στον κατηγορούμενο Σ. επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και 10 μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και στον δεύτερο κατηγορούμενο Κ. ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Τον τρίτο κατηγορούμενο, τον οποίο ο ίδιος ο γιατρός αλλά και άλλοι μάρτυρες στην κατάθεσή τους στο δικαστήριο δεν αναγνώρισαν ως κάποιον από εκείνους που συμμετείχαν στην επίθεση, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.
Η ποινή δεν έχει μετατροπή σε χρηματική ποινή ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης 5000 ευρώ ο καθένας.
Ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης και ξέσπασε σε κλάματα για τη δικαίωση.

***  «θα σας κάνω να γελάσετε για τελευταία φορά», είπε η 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της
     
Μία σπουδάστρια μαχαίρωσε τρείς συμμαθήτριες της εν ώρα μαθήματος, περίπου στις 5 το απόγευμα, μέσα στο τμήμα Νοσηλευτών της Σχολής του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη 83 στου Ρέντη.
Η αστυνομία διερευνά τα αίτια που οδήγησαν στο περιστατικό, που συνέβη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μάθημα, προκαλώντας σοκ στους υπόλοιπους μαθητές αλλά και τους καθηγητές της Σχολής, με δράστρια μία 22χρονη η οποία συνελήφθη και εξετάζεται στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη.
Σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια Πειραιά, η 22χρονη φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της ενώ στο σημείο όπου εξελίχθηκε στο συμβάν βρέθηκαν δύο μαχαίρια.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκε σημείωμα που γράφει ότι συμμαθήτριές της είχαν επιθετική συμπεριφορά μαζί της. Αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά και δίνει ονόματα.
Συμμαθητές της 22χρονης αναφέρουν πως πρόκειται για μια μικροκαμωμένη κοπέλα, που δεχόταν πειράγματα για την εμφάνισή της γενικά από μαθητές στη σχολή ενώ πριν αρχίσει το μάθημα, απευθύνθηκε προς τους συμμαθητές της λέγοντάς τους πως είναι η τελευταία φορά που γελούν σ'αυτή την τάξη!  Αν συμβαίνει αυτό τότε πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό bullying που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία και θυμίζει την πρόσφατη αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Οι τρεις σπουδάστριες, δύο Αλβανικής υπηκοότητας 20 και 22 ετών και μία 20χρονη Ελληνίδα, μεταφέρθηκαν με τραύματα στα χέρια στο Αττικό νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η 22χρονη, ελληνικής υπηκοότητας, ξαφνικά σηκώθηκε από το θρανίο, έβγαλε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στις συμμαθήτριες της (δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα) με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρείς στα χέρια. «Θα σας κάνω να γελάσετε για τελευταία φορά», τους φώναξε.
Οι τραυματισμένες σπουδάστριες διακομίστηκαν στο Αττικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί έραψαν τις πληγές τους και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Επικράτησε πανικός με καθηγητές και μαθητές να τρέχουν πανικόβλητοι και να προσπαθούν να σταματήσουν την κοπέλα. Η 22χρονη μαθήτρια συνελήφθη και κρατείται.
Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απόπειρα ανθρωποκτονίας. www.imerisia.gr

*** Χρυσοφόρο χάος στις μισθώσεις παραλιών από τους Δήμους
     
Για πολύ κόσμο ο συνδυασμός «ξαπλώστρα-ομπρέλα-καντίνα» είναι επαρκής αιτία... για να αποφύγουν μια παραλία. Για τους Δήμους, όμως, και το κράτος, η μίσθωση των παραλιών οδηγεί κάθε χρόνο στα ταμεία πολύτιμα έσοδα. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως όλα στη χώρα μας, η «αγορά» αυτή οργανώνεται κάθε χρονιά στο παρά πέντε ή ακόμα κι αφότου ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Επιπλέον, ελέγχεται σπανίως, συνήθως μετά μια καταγγελία ή ένα ατύχημα. Η φετινή χρονιά δεν ξεφεύγει από τον κανόνα, καθώς τα αρμόδια υπουργεία έχουν καθυστερήσει δραματικά την έκδοση της απαραίτητης απόφασης.
Η υπόθεση, όμως, περιεπλάκη έτι περαιτέρω, από την απόφαση του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ να κηρύξει αντισυνταγματική τη διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος μίσθωσης από το Δημόσιο στους Δήμους.
Η ιστορία έχει ως εξής: Οι παραλίες και οι αιγιαλοί όλης της χώρας ανήκουν στο Δημόσιο, το οποίο αποφασίζει κατά περίπτωση για τα έργα που πραγματοποιούνται σε αυτές (λ.χ. λιμενικά) ή τη μακροχρόνια παραχώρηση της χρήσης τους (λ.χ. σε ένα ξενοδοχείο).
Εξαίρεση αποτελεί η μίσθωση αιγιαλών και παραλιών για «απλή χρήση», δηλαδή για λόγους αναψυχής με ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλες υποχρεωτικά προσωρινές κατασκευές.
Η παραχώρηση από το Δημόσιο προς τους Δήμους γίνεται ετησίως με βάση κάποιους κανόνες (διαφύλαξη κοινόχρηστου χαρακτήρα, ελάχιστες αποστάσεις κ.λπ.). Οι Δήμοι με τη σειρά τους τις μισθώνουν σε ιδιώτες, αποδίδοντας το 20% στο κράτος.
Δημήτρης Καφαντάρης
Το πρώτο φετινό πρόβλημα είναι ότι η έκδοση της απόφασης έχει καθυστερήσει. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ,  δήμαρχο Πύλου- Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, «θα έπρεπε να έχει βγει από το Φεβρουάριο! Ήδη έχουν γίνει δεκάδες αιτήσεις από ξενοδοχεία, καφετέριες και άλλους ιδιώτες. Οι συμβάσεις, όμως, απαιτούν μια διαδικασία, η οποία χρειάζεται χρόνο. Έχουν υπάρξει χρονιές που οι μισθωτές άρχισαν άτυπα να εκμεταλλεύονται μια παραλία από τον Ιούνιο και η σύμβαση υπεγράφη τον Αύγουστο – και φυσικά δεν μπορεί να ζητηθεί μίσθωμα για την περίοδο πριν από την υπογραφή της σύμβασης. Άρα χάνονται έσοδα και για το Δημόσιο και για τους Δήμους. Επιπλέον, η καθυστέρηση συχνά οδηγεί σε “κανιβαλισμό”. Δηλαδή, διάφοροι “καουμπόηδες” καταπατούν τις παραλίες και... άντε να τους βγάλεις».
Επίσης, ο κ. Καφαντάρης θεωρεί την απόφαση παράλογη, δεδομένου ότι οι αποφάσεις για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους έχουν διαχρονικά συμβάλει στην καθαριότητα των ακτών, στη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου, στην τουριστική αξιοποίηση, την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των λουομένων, με την τοποθέτηση ναυαγοσωστών, αλλά και στην εξασφάλιση για όλα τα παραπάνω ανταποδοτικών εσόδων για τους Δήμους.
Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», «η διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος μίσθωσης από το Δημόσιο στους Δήμους έχει κάποια πλεονεκτήματα, εάν προωθηθεί έγκαιρα.
Αλλά όπως έκρινε το Ε΄ τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου (απ.646/2015) ύστερα από προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.
Όπως έκρινε το ΣτΕ, με τη συλλήβδην παραχώρηση όλων των παραλιών “δε διασφαλίζεται η προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων, που κινδυνεύουν από την υπερεκμετάλλευση, ούτε διαφυλάσσεται η κοινοχρησία τους”. Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην επταμελή σύνθεση του τμήματος με δικάσιμο την 3η Ιουνίου 2015.
Η απόφαση του ΣτΕ αποτυπώνει μια πραγματικότητα: την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες, ιδίως των τουριστικών περιοχών, κάθε καλοκαίρι, ακόμη και μέσα σε υποτίθεται αυστηρά προστατευόμενες περιοχές. Οι δε έλεγχοι είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.
Το 2013 το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ορίσει συνυπεύθυνες στις μισθώσεις τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες. Αιτία, η βεβαιότητα ότι τα χρήματα που απέδιδαν οι Δήμοι στο Δημόσιο ήταν ελάχιστα σε σχέση με τα πραγματικά τους έσοδα, μεγάλο μέρος των οποίων κινούνταν “κάτω από το τραπέζι”.
Τα έσοδα όντως αυξήθηκαν άμεσα, αλλά οι κτηματικές υπηρεσίες παρέλυσαν. “Μία υπηρεσία με 1 ή 2 μηχανικούς για 50 παραλίες ή 10 νησιά δεν είναι σε θέση να κάνει ελέγχους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι κτηματικές υπηρεσίες έχουν επιπλέον την ευθύνη της χάραξης του αιγιαλού, των μισθώσεων των κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών και πολλά άλλα, με ελάχιστο προσωπικό”, λέει στην “Κ” στέλεχος της υπηρεσίας στη νησιωτική Ελλάδα, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
“Καθόμαστε, λοιπόν, και κοιτάμε το χάλι. Αν υπήρχαν πέντε κλιμάκια μηχανικών να γυρίζουν το καλοκαίρι τα νησιά και να ελέγχουν τους μισθωτές των παραλιών, το Δημόσιο θα είχε πολλαπλάσια έσοδα και η κατάσταση των παραλιών θα ήταν σαφώς καλύτερη από το σημερινό χάος”».   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Ξεκινούν συστηματικά από τη Μεγάλη Εβδομάδα οι ψεκασμοί για τα κουνούπια
     
Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στη Μεσσηνία το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, όπως τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση της κοινής  επιτροπής παρακολούθησης  της προγραμματικής σύμβασης «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών είναι τριετές, ύψους 830.000 ευρώ, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2013 και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 65% από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οι Δήμοι συμμετέχουν με το υπόλοιπο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα γίνονταν δειγματοληψίες σε περιοχές του Κάμπου της Μεσσήνης και στη Γιάλοβα, όπως και έλεγχοι για προνύμφες, ώστε να γίνεται ακόμα και τη χειμερινή περίοδο ψεκασμός.
Η επιτροπή του προγράμματος αποφάσισε τη συγκρότηση 6 συνεργείων με 12 άτομα, τα οποία από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινούν συστηματικά τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ώστε τη θερινή περίοδο το πρόβλημα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
Έμφαση θα δοθεί και πάλι στις περιοχές που κατά «παράδοση» παρουσιάζουν προβλήματα, όπως ο κάμπος της Μεσσήνης και η περιοχή της Γιάλοβας.  Β.Β.

*** Η αστυνομία βρήκε τη φυτεία και τώρα ψάχνει τους καλλιεργητές (φωτογραφίες)
    
  Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη από -233- φυτά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (2.4.2015) το πρωί, επιχείρηση σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από  -233- φυτά κάνναβης, σε κυτία προβλάστησης (προθήκες), τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός καλλιέργειας.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

***  Άρθρο-«βόμβα» Πανούση για τις καταλήψεις και τη σχέση της Αριστεράς
      
«Αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα» - «Την Αριστερά του Τίποτα δεν την έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος» - «Πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους;»
Συνέχεια στους τριγμούς που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης η εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής και η «κατάργηση» του υπουργείου Δημοσίας Τάξης δίνει άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και αρμόδιου για θέματα αστυνομίας Γιάννη Πανούση.
Ο κ. Πανούσης με άρθρο του που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» καταγγέλλει όσους πιστεύουν ότι «Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία» δύο ημέρες μετά την απόφαση για συγχώνευση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Καλεί, δε, «να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι "χωρίς πρόσωπο"».
«Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους τα μηνύματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης ο κ. Πανούσης.
Καρφώνει, μάλιστα, όσους νοούν ότι η «αριστερή αστυνομία» μπορεί να αφήνει αστυνομικούς να καίγονται από κουκουλοφόρους.
Το άρθρο του κ. Πανούση έχει ως εξής:
Πρέπει να συννενοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο».
Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαίωματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποιίησης και κοινωνικής συναίνεσης.
ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνησίων»...
ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιους ελέγχονται; www.protothema.gr .-

*** «Ιός» χτύπησε τους φωτεινούς σηματοδότες
       
Από «μεταδοτική ασθένεια», παρατηρεί η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος», φαίνεται ότι πάσχουν οι φωτεινοί σηματοδότες στην Καλαμάτα. Μετά το πρόβλημα που υπήρχε στους φωτεινούς σηματοδότες στο νοσοκομείο (το οποίο αποκαταστάθηκε με μεγάλη καθυστέρηση), τις τελευταίες ημέρες, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, παρατηρείται παρόμοιο φαινόμενο  βλάβης των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Ζαφείρη στο Ασπρόχωμα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και η κίνηση των πεζών, ενώ η πιθανότητα ατυχήματος αυξάνεται σε ένα πολύ σημαντικό κόμβο στην έξοδο της πόλης, σε κατοικημένη περιοχή.
Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να προχωρήσει στην αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης και να υιοθετήσει ένα μηχανισμό άμεσης αντιμετώπισης παρόμοιων προβλημάτων στους φωτεινούς σηματοδότες, καθώς παρουσιάζονται συχνά στην ευρύτερη περιοχή.   Α.Π. 

*** Ψάξε ψάξε, δε θα το βρεις!
      
Τζόκερ πρέπει να παίξεις για να βρεις το ανατολικό πεζοδρόμιο στην οδό Ηρώων, σε τμήμα της πάνω από την Κρήτης. Έστω και να θέλει απλώς να περπατήσει κάποιος σε αυτή την περιοχή, είναι αδύνατον να το κάνει στο πεζοδρόμιο. Μόνο στην άκρη του οδοστρώματος μπορείς να το κάνεις.
Β.Β. 

*** «θα σας κάνω να γελάσετε για τελευταία φορά», είπε η 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της
     
Μία σπουδάστρια μαχαίρωσε τρείς συμμαθήτριες της εν ώρα μαθήματος, περίπου στις 5 το απόγευμα, μέσα στο τμήμα Νοσηλευτών της Σχολής του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη 83 στου Ρέντη.
Η αστυνομία διερευνά τα αίτια που οδήγησαν στο περιστατικό, που συνέβη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μάθημα, προκαλώντας σοκ στους υπόλοιπους μαθητές αλλά και τους καθηγητές της Σχολής, με δράστρια μία 22χρονη η οποία συνελήφθη και εξετάζεται στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη.
Σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια Πειραιά, η 22χρονη φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της ενώ στο σημείο όπου εξελίχθηκε στο συμβάν βρέθηκαν δύο μαχαίρια.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκε σημείωμα που γράφει ότι συμμαθήτριές της είχαν επιθετική συμπεριφορά μαζί της. Αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά και δίνει ονόματα.
Συμμαθητές της 22χρονης αναφέρουν πως πρόκειται για μια μικροκαμωμένη κοπέλα, που δεχόταν πειράγματα για την εμφάνισή της γενικά από μαθητές στη σχολή ενώ πριν αρχίσει το μάθημα, απευθύνθηκε προς τους συμμαθητές της λέγοντάς τους πως είναι η τελευταία φορά που γελούν σ'αυτή την τάξη!  Αν συμβαίνει αυτό τότε πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό bullying που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία και θυμίζει την πρόσφατη αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Οι τρεις σπουδάστριες, δύο Αλβανικής υπηκοότητας 20 και 22 ετών και μία 20χρονη Ελληνίδα, μεταφέρθηκαν με τραύματα στα χέρια στο Αττικό νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η 22χρονη, ελληνικής υπηκοότητας, ξαφνικά σηκώθηκε από το θρανίο, έβγαλε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στις συμμαθήτριες της (δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα) με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρείς στα χέρια. «Θα σας κάνω να γελάσετε για τελευταία φορά», τους φώναξε.
Οι τραυματισμένες σπουδάστριες διακομίστηκαν στο Αττικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί έραψαν τις πληγές τους και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Επικράτησε πανικός με καθηγητές και μαθητές να τρέχουν πανικόβλητοι και να προσπαθούν να σταματήσουν την κοπέλα. Η 22χρονη μαθήτρια συνελήφθη και κρατείται.
Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απόπειρα ανθρωποκτονίας.  www.imerisia.gr .-

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
  Livescore ΠΑΟ - Άλμπα (40-33 20') για την νίκη-πρόκριση
*** Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:
Όλα για όλα για την πρόκριση στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 2 Απριλίου  2015  :
Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου   66-68 , (40-33).-
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Ρουστού Νουράν (Τουρκία).
~ Τα  δεκάλεπτα  : 21-23 , (40-33),55-46 ,66-68 .-
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Γαλατασαράι (Τουρκία)   81-72 .-^
Δεκάλεπτα: 23-23, (43-42), 58-53, 81-72. -
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  85-80 , (41-41) .-^
Τα δεκάλεπτα: 17-25, 41-41, 64-62, 85-80.-

Παρασκευή, 3 Απριλίου  2015  :
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 76-70 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 10-3 23
Μπαρτσελόνα 10-3 23
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5 21
Παναθηναϊκός 7-6 20
Άλμπα Βερολίνου 7-6  20
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-8 19
Ερυθρός Αστέρας 3-10 16
Γαλατάσαραϊ 2-11 15

6ος ΟΜΙΛΟΣ

 Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015 :
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 75-94,(40-50) .- ^
Δεκάλεπτα: 18-29, 42-50, 55-81, 75-94.-
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία) 93-76,(42-29)  .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-29, 61-47, 93-76 .-^

Παρασκευή, 3 Απριλίου  2015 :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ολυμπιακός  77-70 .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 86-78 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11-2 24
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 10-3 23
Ολυμπιακός 9-4 22
Αναντολού Εφές 6-7 19
Λαμποράλ Κούτσα 6-7 19
Αρμάνι Μιλάνο 4-9 17
Νίζνι Νόβγκοροντ 3-10 16
Μάλαγα 3-10 16


***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4108  video .- 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2418    video.-  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 416   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        8942  βίντεο   .-
***
*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  του  ΜΑΡΤΙΟΥ  2015 :

~Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 28  και  29  Μαρτίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/28-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Μαρτίου  2015 :   ARFARA NEWS  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/28-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Σάββατο 28/03/2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/28032015.html .-
~ Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779 , ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 ,  Γαλατάσαραϊ- Παναθηναϊκός 84-86  27/03/2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-

ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημέρωσες  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-
ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-


  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3845.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 377. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    943/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   346 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 364  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                            STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ
 

1 σχόλιο:

  1. ~ Η φιλοφροσύνη κάνει φίλους, η ειλικρίνεια γεννάει το μίσος. Τερέντιος, περ185-159 π.Χ., Ρωμαίος κωμωδιογράφος
    ~ Σκέψου αν θα αισθανόσουν άνετα να δώσεις το κλειδί του σπιτιού σου στους δυο καλύτερούς σου φίλους. Αν όχι, βρες άλλους καλύτερους φίλους. H. Jackson Brown, Jr., 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
    ~ Υποθέτω ότι δεν έχεις πολλούς φίλους. Ούτε κι εγώ. Δεν εμπιστεύομαι αυτούς που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι δεν ξέρουν πραγματικά κανέναν. Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας
    ~ Υπάρχει πολύ περισσότερο έρωτας στη φιλία παρά φιλία στον έρωτα. Paul Lefevre Geraldy, 1885-1983, Γάλλος συγγραφέας
    ~ Αν ψάχνεις για ένα φίλο, θα ανακαλύψεις ότι είναι δυσεύρετοι. Αν είσαι διατεθειμένος να είσαι φίλος, θα τους βρεις παντού. Zig Ziglar, 1926-2012, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή