ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαϊου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28  Μαϊου  2014  :


****  http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=22559ΚΑΛΑΜΑΤΑ  σήμερα  !! .-














***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
***  Ξεκίνησε η ωοτοκία της Caretta caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο         
           
Τα ξημερώματα της Δευτέρας εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ η πρώτη φωλιά Caretta caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στη θέση μεταξύ των οικισμών Αγιαννάκη και Ελαίας.
Από τα μέσα Μαΐου νέοι επιστήμονες, εθελοντές, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του κόσμου, περιπολούν καθημερινά τις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων πεδίου του Συλλόγου. Ειδικά στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο, αναμένεται η συμμετοχή 100 και πλέον ατόμων, κυρίως νέων επιστημόνων, οι οποίοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να συμβάλουν στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής.
Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος, όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, φιλοξενεί τη δεύτερη (μετά τη Ζάκυνθο) σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο. Ο πυρήνας του βιοτόπου εντοπίζεται στο νοτιότερο τμήμα του Κόλπου και δη στα 10 χλμ. παραλίας μεταξύ του ποταμού Νέδα και του χωριού Καλό Νερό, όπου γίνεται το 86% της φωλεοποίησης.
Επιπλέον, η περιοχή χαρακτηρίζεται από την πλουσιότερη και πιο εκτεταμένη στην Ελλάδα ζώνη αμμολόφων. Λόγω της φωλεοποίησης του απειλούμενου είδους αλλά και της ύπαρξης του εκτεταμένου οικοσυστήματος θινών, η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 με την ονομασία «Θίνες Κυπαρισσίας» (κωδικός: GR 2550005) και από την 1/9/2006 έχει αναγνωριστεί ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας.
Δυστυχώς, η έλλειψη νομικού πλαισίου προστασίας και σχεδίου διαχείρισης στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο εκτρέφει έντονα τα γνωστά συμπτώματα της απρογραμμάτιστης και ανεξέλεγκτης «ανάπτυξης-αξιοποίησης» που υποβαθμίζουν τη μοναδική αυτή περιοχή. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται οικόπεδα, χτίζονται βίλες πάνω στους αμμόλοφους, καταστρέφοντας την παράκτια βλάστηση και διανοίγονται παράνομα δρόμοι πρόσβασης στη θάλασσα. Είναι το γνωστό «σενάριο καταστροφής» μιας οικολογικά ευαίσθητης περιοχής, όπου η Πολιτεία δεν κατάφερε να θέσει έγκαιρα περιβαλλοντικούς όρους, ώστε η όποια ανάπτυξη να γίνει σωστά και να ωφελήσει την περιοχή ουσιαστικά και όχι ευκαιριακά.
Χαρακτηριστικό της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι η πρώτη φωλιά για τη φετινή σεζόν απέχει λίγα μόλις μέτρα από μια αυθαίρετα διανοιχθείσα προς τη θάλασσα δίοδο. Ακριβώς λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου προστασίας του Νοτίου Κυπαρισσιακού Κόλπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε το Μάρτιο του 2014 την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Πληροφορίες: Παναγιώτα Θεοδώρου, Υπεύθυνη Προγράμματος Πελοποννήσου – τηλ.: 6951009785
 
*** Ημερίδα για «Ενδοσχολική βία – Ο θεσμός της διαμεσολάβησης»         
   
Επιμορφωτική ημερίδα διοργανώνει το Δίκτυο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το 3o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Σάββατο, 31 Μαΐου, στις 9.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα «Ενδοσχολική βία – Ο θεσμός της διαμεσολάβησης», για ένα σχολείο απαλλαγμένο από τη βία και τον εκφοβισμό.
Η ημερίδα περιλαμβάνει δύο μέρη. Το πρώτο είναι θεωρητικό, ανοιχτό στο κοινό και αναφέρεται γενικότερα στην ενδοσχολική βία, στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και το θεσμό της διαμεσολάβησης, ενώ το δεύτερο είναι βιωματικό εργαστήριο στη διαμεσολάβηση και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και άλλα επιστημονικά στελέχη των φορέων.
Στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετασχόντων για τον τρόπο εκπαίδευσης των συνομήλικων διαμεσολαβητών σε Νηπιαγωγείο - Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε θέματα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.  
 
***  Πρώιμο καλοκαίρι ήταν και πέρασε, αλλάζει πάλι ο καιρός         
           
Μετά την απότομη εμφάνιση του καλοκαιριού τις τελευταίες ημέρες θα έρθει και πάλι το φθινόπωρο. Το διάγραμμα θερμοκρασίας στα 850 hpa (1400μ υψόμετρο) εμφανίζει πτώση θερμοκρασίας 10 βαθμών Κελσίου. Η πτώση θα αρχίσει την Πέμπτη και θα κορυφωθεί την Παρασκευή μένοντας 2-3 μέρες σε αυτό το επίπεδο. Επίσης την Πέμπτη και λιγότερο την Παρασκευή θα έχουμε κάποιες ασθενείς βροχές ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και κάποιες καταιγίδες. Οι επόμενες μέρες θα συνοδεύονται κατά διαστήματα και από ισχυρές ριπές ανέμων.
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 28/5/2014 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά τη διάρκεια που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής θα βρίσκεται στο 8.7 (πολύ υψηλός).
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρές ποσότητες.    Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr

***  Πανελλήνιες 2014: Με Νεοελληνική Γλώσσα ξεκινούν οι μαθητές 

«Είμαι απόλυτα έτοιμος. Προετοιμάστηκα καλά τα δύο τελευταία χρόνια και πλέον το βασικό μου μέλημα είναι να κρατήσω την ψυχραιμία μου και την ηρεμία μου για να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα» ανέφερε ο Στρατής Δ., ο οποίος από σήμερα μαζί με άλλους 105.000 συνομηλίκους του θα αρχίσει τον εξεταστικό μαραθώνιο για μία από τις 70.305 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και τις άλλες 2.000 θέσεις στις παραγωγικές σχολές. Ο ίδιος στοχεύει μία θέση της Ιατρικής Αθηνών. Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν με την καθιερωμένη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας, που περιέχει την Έκθεση. Ήδη, η αρμόδια γενική γραμματεία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει πανέτοιμη για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου για τα υποχρεωτικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (μάθημα επιλογής) και τα ειδικά μαθήματα. Οι εξετάσεις θα αρχίζουν στις 8.30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. Για τα Ισπανικά, που θα εξετασθούν στις 30/6, η ώρα έναρξης της εξέτασης είναι 4.00 μ.μ. και η ώρα προσέλευσης 3.30 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, πλην των Σχεδίων -Ελεύθερου και Γραμμικού- που είναι έξι ώρες, και του Ελέγχου Μουσικών Ικανοτήτων, που είναι περίπου 20 λεπτά. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου, μπλε στιλό, γομολάστιχα και τα απαραίτητα όργανα (π.χ. διαβήτης) για το μάθημα. Δεν επιτρέπονται κινητό τηλέφωνο (ενεργοποιημένο ή μη), διορθωτικό (blanco) και αριθμομηχανή, ενώ επιτρέπεται ένα μπουκάλι νερό. Στα 14 εξεταστικά κέντρα της Μεσσηνίας θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 1.060 μαθητές, αριθμός μικρότερος κατά 80 άτομα σε σύγκριση με τον περσινό… Στην Καλαμάτα τα εξεταστικά κέντρα είναι τέσσερα, συν το ειδικό εξεταστικό κέντρο, και από ένα λειτουργούν στη Μεσσήνη, τη Θουρία, την Κορώνη, την Κυπαρισσία, την Πύλο, τους Γαργαλιάνους, την Καρδαμύλη, το Μελιγαλά και τα Φιλιατρά. Α.Π. - 

***  Η εγγραφή σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

 Αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνονται δεκτές από 2 έως 27 Ιουνίου. Τα έντυπα αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής θα δίδονται και στο γραφείο διαχείρισης του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Βύρωνος 67 και Σωκράτους. Για την επανεγγραφή, θα δίδονται και στους Παιδικούς Σταθμούς. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 9.00 έως 12.00 καθημερινά, στο γραφείο του Φορέα. Πληροφορίες: τηλ. 27210 23341, κα Παπασαραντοπούλου και κα Γεωργαρά. Τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται είναι: Αίτηση εγγραφής, αίτηση επανεγγραφής, υπεύθυνη δήλωση, ατομική κάρτα υγείας παιδιού (συμπληρώνεται από παιδίατρο) και ενημερωτικό σημείωμα για τους γονείς. - 

***  Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας διοργανώνει «Λευκή Νύχτα»          
    
«Λευκή Νύχτα» αποφάσισε να διοργανώσει το Σάββατο 7 Ιουνίου στην Κυπαρισσία ο Εμπορικός Σύλλογος «Η Πρόοδος». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι να κουραστούν οι επισκέπτες της Κυπαρισσίας.
Σε σχετική του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί εμπόρους, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και ξενοδόχους να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή, που θα πλαισιωθεί από τρία μουσικά σχήματα, γεμίζοντας με ευχάριστες νότες τη βραδιά, κάνοντας τη βόλτα των επισκεπτών ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να στολίσουν με τον καλύτερο τρόπο τις βιτρίνες των καταστημάτων τους συμμετέχοντας στο διαγωνισμό «καλύτερη βιτρίνα», ενώ θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες.
Θα πρέπει να αναρτήσουν την αφίσα του Εμπορικού Συλλόγου «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ», συμμετέχοντας στο εκπτωτικό κουτάκι της.
Ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει στα καταστήματα να προσφέρουν μικρό κέρασμα στους επισκέπτες των καταστημάτων τους.
Χορηγοί θα γίνονται δεκτοί, αφού δηλώσουν συμμετοχή έως και σήμερα, ενώ τα ξενοδοχεία θα πρέπει, επίσης έως σήμερα, να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην αφίσα της εκδήλωσης, με προσφορά διαμονής «Λευκής Νύχτας» ή τριημέρου.
Πληροφορίες δίνονται από τους Δημ. Αβδάλα 2761024960 και Έφη Ευαγγελίδου
2761023262, ενώ η αφίσα θα διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Αρχονταρίκι», από το Σάββατο 31 Μαΐου. 

***   Μας κούφαναν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι          
           
Το ότι δεν υπήρχαν έτοιμα πακέτα με ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών το «έζησαν» σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι, οι οποίοι και έπρεπε να συλλέξουν όσα ήθελαν.
Την καλύτερη ατάκα, όμως, άκουσα σε εκλογικό τμήμα που βρέθηκα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα, άτομο που ήταν στα ψηφοδέλτια έλεγε: «Μπορείτε να πάρετε μόνοι σας ό,τι θέλετε ή εδώ έχουμε τα 5 επικρατέστερα»!
Πραγματικά με κούφανε! Έτσι πήγα να δω ποια είχε επιλέξει ως επικρατέστερα. Τελικά, η γυναίκα-  exit poll τα πήγε καλά. Απλά δεν είχε υπολογίσει ένα κόμμα, που τελικά ήταν στα 5 πρώτα. Π.Μπ. 

***  Επιστημονική ημερίδα για την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας από ΑΕΙ και ΤΕΙ          
           
Επιστημονική ημερίδα συνδιοργανώνουν τα ΑΕΙ της Πελοποννήσου μεθαύριο Παρασκευή, 30 Μαΐου, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου (11.30- 21.15).
Πρόκειται για τη δεύτερη κοινή εκδήλωση των δύο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ. Αντικείμενό της, η σωστή διακυβέρνηση και η επιχειρηματικότητα ως προϋποθέσεις της περιφερειακής ανάπτυξης.
Συμβάλλοντας στο διάλογο για την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας τα δύο ΑΕΙ διαμορφώνουν ένα πλαίσιο δημόσιου προβληματισμού για το πώς μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη:
-η επιχειρηματικότητα στον τομέα του τουρισμού και η αγροτο-διατροφική δραστηριότητα
-η καινοτομία και η νεανική επιχειρηματικότητα
-η ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και
-η περιφερειακή και τοπική διακυβέρνηση.
Έχουν, δε, κληθεί να χαιρετίσουν και να παρέμβουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Στις ενότητες της ημερίδας συμμετέχουν επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, καθώς και ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και ερευνητές.
 
***  37χρονος με χασισοκαλλιέργεια 78 δενδρυλλίων στον Άγιο Νικόλαο Μάνης

 Συνελήφθη από τη δίωξη ναρκωτικών Της Βίκυς Βετουλάκη Αν και ο Ιούνιος δεν έχει μπει ακόμα, ιδιαίτερα ανεπτυγμένα βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας 78 χασισόδεντρα στη δασική περιοχή «Δελφίνα» στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Δυτικής Μάνης, για την καλλιέργεια των οποίων συνελήφθη και ομολόγησε ένας 37χρονος από την περιοχή. Τα χασισόδεντρα, από 70 εκατοστά έως 1,2 μέτρα ύψος, ήταν ακόμα σε γλάστρες, όμως ο 37χρονος είχε ήδη διαμορφώσει έκταση για τη μεταφύτευσή τους.78χασισόδεντρα Έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, το πρωί της Δευτέρας έγινε έρευνα στην περιοχή από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Καρδαμύλης και εντοπίσθηκε η φυτεία, αποτελούμενη από 78 δενδρύλλια κάνναβης. Η χασισοφυτεία βρισκόταν σε έκταση που ανήκε στον 37χρονο, ενώ ποτιζόταν με λάστιχο που ξεκινούσε από ελαιοπερίβολο του δράστη και είχε συνδεθεί από το αγωγό ύδρευσης που είχε εκεί. Μάλιστα, σε αρκετά σημεία το λάστιχο κρυβόταν κάτω από το χώμα.Ευρήματα Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο που εντόπισαν τη φυτεία, βρέθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, ενώ τα 78 δενδρύλλια ήταν φυτεμένα σε γλάστρες. Οι αστυνομικοί βρήκαν έτοιμο το χώρο για μεταφύτευση των φυτών, ενώ συνέλεξαν διάφορα αντικείμενα που έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα. Επίσης, στο χώρο της φυτείας βρέθηκε κάνναβη, βάρους 32 γραμμαρίων, η οποία επίσης κατασχέθηκε. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: χασίς βάρους 150,6 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης βάρους 3,2 γραμμαρίων, 2 ζυγαριές ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία-διακίνηση των ναρκωτικών. Ο 37χρονος χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας και στη συνέχεια στον ανακριτή, απ’ όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. - 

***  Σενάριο για ρύθμιση χρεών που αποτελούν θηλιά για χιλιάδες Μεσσήνιους πολίτες

  Οι οφειλές στη ΔΟΥ Καλαμάτας θηλιά για χιλιάδες πολίτεςΣενάριο για νέα ρύθμιση χρεών σχεδιάζει το υπουργείο ΟικονομικώνΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει την καθημερινότητα του πολίτη στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία γεμάτη άλυτα προβλήματα. Ένα από αυτά... κρατούσα στα χέρια μου χθες. Ήταν ένα χαρτί από τη ΔΟΥ Καλαμάτας (σ.σ. δεν έχει σημασία σε ποιον αναφερόταν) που πληροφορούσε τον κάτοχό του ότι, αν μέσα σε 15 ημέρες δεν έχει φροντίσει να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ύψους 14.000 περίπου ευρώ, θα ξεκινήσουν κατασχέσεις στην περιουσία του. Η ρύθμιση που μπορεί να κάνει μέχρι σήμερα ο οφειλέτης είναι 12μηνη, δηλαδή να πληρώνει κάθε 30 ημέρες πάνω από 1.000 ευρώ για να μην του πάρουν και τα... ρούχα που φοράει. Και δικαίως αναρωτιέσαι: Αν, αγαπητοί μου φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, του περίσσευαν κάθε μήνα τόσα χρήματα, δε θα είχε καν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό, όμως, το κράτος δεν το ενδιαφέρει. Γι’ αυτό και στο τέλος Απριλίου 3.344.246 φορολογούμενοι, περισσότεροι από ένας στους τρεις, είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα, από τις αρχές του 2014, είχαν ήδη στο τέλος Απριλίου σκαρφαλώσει στα 4,323 δισ. ευρώ και εκτιμάται πως σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ. Αντί, δηλαδή, να προβούν σε λογικές ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να πληρώνουν οι πολίτες, τους σφίγγουν όλο και πιο πολύ τη θηλιά. Μέχρι να πνιγούν. Υπό το βάρος οδυνηρής πραγματικότητας και μετά την παγωμάρα στις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση αποφάσισε να το ξανασκεφτεί και να ξεκινήσει να εκλιπαρεί την τρόικα να αυξηθούν οι δόσεις εξόφλησης, από τις 12 σε τουλάχιστον 48. Όπως ανέφεραν αθηναϊκά δημοσιεύματα, υπό το βάρος των απογοητευτικών στοιχείων για το βουνό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ψηλώνει μήνα μήνα επικίνδυνα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν πως και η τρόικα δεν μπορεί παρά να βάλει νερό στο κρασί της. Και σχεδιάζουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, ώστε το συντομότερο δυνατό οι φορολογούμενοι - με ιδιαίτερη έμφαση στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους - να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους ληξιπρόθεσμους φόρους τους σε τουλάχιστον 48 μηνιαίες δόσεις. Κατά τις πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, έχει εισηγηθεί ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό να υπάρξει νέα γενναία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι 48 δόσεις φαντάζουν για ορισμένες πηγές της Καραγιώργη Σερβίας το μίνιμουμ που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την τρόικα, αν και δε λείπουν και οι πιο φιλόδοξοι που θέτουν τον πήχη στις 100 δόσεις.ΕΣΕΕ: ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΟΡΟ-ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ Ευνοϊκότερους όρους για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητεί η ΕΣΕΕ, με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επικαλείται στην επιστολή της δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία κάνουν λόγο για κυβερνητικό σχεδιασμό για νέα ρύθμιση των φορολογικών οφειλών προς το Δημόσιο.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΞΥΠΝΗΣΑΝ Για τον επίλογο να αναφέρουμε το χθεσινό κεντρικό άρθρο από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»: «Χρειάστηκε το μήνυμα της κάλπης για να ξυπνήσουν στην κυβέρνηση: αγνοώντας προφανώς ότι η ψήφος περνάει – και – από την τσέπη, άφησαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία να συσσωρεύονται, χωρίς να έχουν προβλέψει μία δυνατότητα ρύθμισής τους σε πολλές δόσεις! Τώρα ψάχνουν λύση, αλλά τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν ληξιπρόθεσμα ύψους ενός δισ. ευρώ. Χρειάζεται και άλλη απόδειξη για την υπερφορολόγηση των Ελλήνων; Η επίκληση της τρόικας – και των απαιτήσεών της – δεν πείθει: προηγήθηκαν οι τρομερές αυξήσεις στο φόρο των καυσίμων, που πάγωσαν τα νοικοκυριά και οδήγησαν σε μείωση των εσόδων, χωρίς μάλιστα να παταχθεί το λαθρεμπόριο... Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει τι πρέπει να αλλάξει. Το γνωρίζουν, όμως, και οι πολίτες – που περιμένουν πράξεις εδώ και τώρα. Και όχι σε δόσεις!». - 

*** Οι αδυναμίες του νέου συστήματος στο πάρκινγκ του Νέδοντα

  Έξω φρενών ήταν αναγνώστης μας με το νέο σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή από τη Δευτέρα στο πάρκινγκ του Νέδοντα. Το παιδί του, ηλικίας 7 μηνών, έπρεπε να εμβολιαστεί από παιδίατρο και θέλησε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ. Από εκεί και μετά, άρχισαν τα ευτράπελα, καθώς το καρότσι που μετέφερε στο πορτ μπαγκάζ δεν είχε άλλη δίοδο να βγει από το χώρο, παρά μόνο από την είσοδο και την έξοδο, που ήταν όμως κατειλημμένες από αυτοκίνητα. Έτσι, το ταλαίπωρο μωρό αναγκάστηκε να μείνει στον ήλιο για ικανό διάστημα. «Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, θα πρέπει να έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και στη συνέχεια να θέσουμε αυτό που έχουμε προγραμματίσει σε εφαρμογή, αλλά, δυστυχώς, ενώ θέλουμε να διεκδικήσουμε την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, δεν μπορούμε να επιλύσουμε πρώτα ούτε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Χειρότερα, δηλαδή, και από τριτοκοσμική χώρα», παρατήρησε και εκτιμώ πως έχει δίκιο. Χ.Χ. -
 
***  Η κλίση του ρήματος νοσώ
 Νίκη χωρίς ανατροπή ήταν ο χθεσινός τίτλος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που- και κατά την προσωπική μου εκτίμηση-εκφράζει στο απόλυτο το αποτέλεσμά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με κάτι λιγότερο από 4% τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός, ωστόσο, που, σε συνδυασμό με το 8% του ΠΑΣΟΚ-Ελιάς, το οποίο οφείλεται στην εξαφάνιση της ΔΗΜΑΡ και την εμφάνιση του Ποταμιού με 6,5%, δε φέρνει τα πάνω-κάτω στο πολιτικό σκηνικό, παρότι ο Αλέξης ζήτησε εθνικές εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νίκη του παγιώνεται ως κόμμα εξουσίας, αλλά τούτη την ώρα δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός παλλαϊκού κινήματος που μπορεί να σαρώσει και να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, δεδομένων των μνημονίων, της ανεργίας, του κοψίματος των συντάξεων και ενός κάρου δεινών που ταλαιπωρούν και θα ταλαιπωρούν επί μακρό και άγνωστο χρονικό διάστημα την ελληνική κοινωνία. Αυτό καταγράφεται στα πλην του. Πάμε παρακάτω. Η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και με τη βούλα. Δεν πρόκειται, πια, για διαμαρτυρόμενους πολίτες, αλλά συνειδητούς που, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, της δίνουν το δικαίωμα να έχει λόγο, και σοβαρό, στα πολιτικά πράγματα, παρότι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της είναι στον Κορυδαλλό για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τινές άλλοι βουλευτές της στον προθάλαμο του σωφρονιστικού καταστήματος. Εδώ, θα μου πείτε, εξελέγη δήμαρχος Βόλου ο υπόδικος Μπέος και δήμαρχος Πειραιά ο, επίσης, κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, Μαρινάκης. Ο Μώραλης θα υπάρχει στο Δημαρχείο της πόλης ως αχυράνθρωπος. Ο Μαρινάκης, παρεμπιπτόντως, έκανε ζημιά και στον Σγουρό, τον οποίο καθάρισε εν χρω, επειδή ο τελευταίος είχε υποσχεθεί στον Μελισσανίδη ότι θα έβαζε πλάτη να χτίσει η ΑΕΚ γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα μου πείτε, τώρα, πού κολλάει αυτό; Εδώ είναι όλη η ιστορία. Η ποδοσφαιρική κόντρα μεταφέρθηκε στην πολιτική, επειδή επί κυβέρνησης Σαμαρά ο Μελισσανίδης πήρε τον ΟΠΑΠ, που σημαίνει χορηγίες και ούτω καθεξής, και τούτο για τον Μαρινάκη ήταν casus belli. Γι’ αυτό και η κάθοδος δικού του συνδυασμού στον Πειραιά και η κόντρα στον Σγουρό. Άλλωστε, με τη Δούρου, πριν από την πρώτη Κυριακή, είχαν συναντηθεί και δημοσίως, επιβεβαιώνοντας, μάλιστα, τη συνάντηση εκατέρωθεν. Αυτό δεν ήταν παρά ένα μήνυμα στην apoliτique (;) μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού. Το μήνυμα ελήφθη και έφθασε στις κάλπες. Νοσηρά φαινόμενα... του Δημήτρη Γιατράκου - 

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,       3333  video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1804   video .- 
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1789  video.- 
Σύνολον                                                     6925 βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2528.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas   
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    574 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  171.
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,
***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-         
~    www.aroma-elladas.gr  ,                            
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                              
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .    
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-  
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-                                                                                                                              http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .-    
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                  
 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                           
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014    Αυτογραφία  16 /05/2014                                                                                                                                              ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 , .-
~     http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014  

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-

~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-
~     http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-             
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/21-2014.html ,      Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαΐου 2014  .-                   
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 22  Μαΐου  2014 .-
~    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  22  Μαϊου  2014  , .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  23  Μαϊου   2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/2014-26-2014.html  , ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/26-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/27-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  27  Μαΐου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .



***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου