ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα   Τρίτη  07  Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
Η ΠΡΟΣΓΊΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ 6/8/2012!!!
Το  ποντικάκι μας ενημερώνει !!!  :

**




























*** Ενώ διαφωνούν Περιφέρεια και Δήμοι: Εντός του Αυγούστου ανακοινώσεις για τα σκουπίδια       
Ενώ διαφωνούν Περιφέρεια και Δήμοι: Εντός του Αυγούστου ανακοινώσεις για τα σκουπίδια
* Μέσα στον Αύγουστο το υπουργείο Περιβάλλοντος θα γνωστοποιήσει την πολιτική του ως προς την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την υλοποίηση της μόνιμης λύσης που έχει δρομολογηθεί από την αιρετή περιφέρεια.
Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ανακοινώνοντας ότι αύριο Τετάρτη, θα συνεδριάσει στην Τρίπολη ο περιφερειακός φορέας διαχείρισης (ΦοΔΣΑ) για να προτείνει στο ΥΠΕΚΑ τους χώρους όπου προτείνεται να εγκατασταθούν πλήρη συγκροτήματα διαχείρισης, με κέντρο διαλογής, κομποστοποιητή και δεματοποιητή.
Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι οι δήμοι έχουν διαφορετική προσέγγιση από την Περιφέρεια για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς η Περιφέρεια προτείνει δεματοποίηση και μόνο, ενώ οι δήμαρχοι προτείνουν κομποστοποίηση, ανακύκλωση και δεματοποίηση των αδρανών με μία μονάδα ανά νομό -και επιπλέον μία, στην Πύλο και μία στο Κρανίδι.
Παράλληλα, ο Π. Νίκας επαναλέλαβε ότι ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε στην πρόσφατη σύσκεψη στην Αθήνα ότι θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση, έτσι ώστε η «ημερομηνία λήξης» των ΧΑΔΑ να είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012.
Πρόσθεσε ακόμα ότι ο υπουργός -που, όπως είπε ο δήμαρχος, είναι αρμόδιος για το θέμα των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα- είπε ότι η Ε.Ε. θα φανεί ανεκτική αν καταδειχθεί ότι γίνονται βήματα για την επίλυση του προβλήματος.
Μετά από τα παραπάνω, ο δήμαρχος -απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε»- είπε ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση δεν θα αποδεχθεί την επιβολή κανενός προστίμου για τις χωματερές:
«Ούτε ηθικά γίνονται δεκτά τα πρόστιμα, αφού δεν είναι δυνατόν να κλείσουν οι ΧΑΔΑ χωρίς να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης, αλλά ούτε και οικονομικά, γιατί δεν έχει λογική η πολιτεία από τη μια να χρηματοδοτεί τους δήμους και από την άλλη να επιβάλει πρόστιμα ζητώντας πίσω τις πιστώσεις που διέθεσε», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.
Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι ο λόγος δεν γίνεται για τα σκουπίδια της Καλαμάτας και μόνο, αλλά για τα απορρίμματα και των 5 νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αναφερόμενος ειδικά στη Μεσσηνία, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι υπάρχουν 3 με 4 χώροι, οι οποίοι διαθέτουν μελέτες -«πρέπει να αξιοποιηθούν οι μελέτες, για τις οποίες έχουν διατεθεί χρήματα από το δημόσιο και την Ε.Ε.» τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, προσθέτοντας πως θα γίνει «ό,τι είναι επιστημονικά σωστό».
Β.Γ.Μ.
*** Τεράστια προβολή της Πύλου από το CNN Türk με αφορμή το γάμο Πόλατ-Γκινοσάτη      
Τεράστια προβολή της Πύλου από το CNN Türk με αφορμή το γάμο Πόλατ-Γκινοσάτη
* Σημαντική προβολή για την Πύλο και την ευρύτερη περιοχή μέσω του μεγάλου τηλεοπτικού τουρκικού δικτύου CNN Türk, το οποίο φιλοξένησε ημίωρο αφιέρωμα για την Πύλο και την Costa Navarino στην εκπομπή “Hayat Gezince Güzel” του γνωστού δημοσιογράφου Φατίχ Τουρκμένογλου. To οδοιπορικό στην Πύλο που παρουσίασε καταπληκτικά πλάνα της περιοχής περιλαμβάνει συνομιλίες του δημοσιογράφου με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και πλάνα από την Costa Navarino, με Τούρκους επιχειρηματίες να παίζουν γκολφ και να μιλούν για την περιοχή και τις σχέσεις των δύο λαών.
Η οικονομική ανάπτυξη, η οποία σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην γειτονική χώρα έχει κάνει τους Τούρκους, τους δεύτερους πιο... ανοιχτοχέρηδες μετά τους Ρώσους σώζοντας σε πολλές περιοχές την κατάσταση στον τομέα του τουρισμού. Φυσικά μία τέτοια προβολή από ένα τηλεοπτικό δίκτυο που έχει εκατομμύρια τηλεθεατές στην Τουρκία μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Δεν αποκλείεται πάντως το συγκεκριμένο αφιέρωμα να σχετίζεται με τον πολυσυζητημένο πλέον ελληνοτουρκικό γάμο της Εντά Πόλατ, κόρης του γνωστού Τούρκου μεγιστάνα Αντάν Πόλατ με τον Ελληνα Δημήτρη Γκινοσάτη, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου και αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες προσκεκλημένους, οι οποίοι θα φθάσουν στην περιοχή στην πλειοψηφία τους από αέρος και θαλάσσης.
Οι μελλόνυμφοι μάλιστα έχουν κατασκευάσει μέχρι και ιστοσελίδα (www.edandimitris.com) με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστούν οι υψηλοί καλεσμένοι στον.... ελληνοτουρκικό γάμο στην Costa Navarino.
Στην ιστοσελίδα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τους καλεσμένους, όσον αφορά τις εκδηλώσεις για το γάμο, τον τρόπο ταξιδιού προς την Πύλο, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τη μαρίνα της Πύλου κ.ά.
Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Μετά το πρώτο καλωσόρισμα προς τους προσκεκλημένους, υπάρχει ενημέρωση για τις τρεις δεξιώσεις που θα λάβουν χώρα στην Costa Navarino τις ημέρες του γάμου. Ειδικότερα δεξιώσεις θα πραγματοποιηθούν την παραμονή, ανήμερα και την επομένη του γάμου, με τον... κώδικα ένδυσης να διαφέρει κατά περίπτωση. Καθημερινό θα πρέπει να είναι το ντύσιμο στη δεξίωση της Παρασκευής, επίσημο στη γαμήλια δεξίωση το βράδυ του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί και μπιτς πάρτι.
Παράλληλα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο προσέγγισης της περιοχής με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και αντίστροφα. Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν επίσης για την κράτηση δωματίων στην Costa Navarino, αλλά και για την έκδοση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη μετάβαση στην Ελλάδα. Πρόκειται πραγματικά για μία πρωτόγνωρη κίνηση, αφού δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αναρτημένες ιστοσελίδες για γάμους -ενδεικτικό προφανώς της επισημότητας του γεγονότος.
Αναμφισβήτητα το γεγονός και μόνο ότι η Μεσσηνία, έστω και μέσα από έναν γάμο, τυγχάνει διεθνούς προβολής είναι κάτι σημαντικό. Αν το συνδυάσουμε και με τους εκατοντάδες επιφανείς Τούρκους που θα επισκεφθούν την περιοχή το προσεχές διάστημα, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε τις προοπτικές που για μία ακόμα φορά ανοίγονται για τη Μεσσηνία. Απαραίτητη προϋπόθεση να αφήσουμε πίσω τις έχθρες του παρελθόντος και να αντιληφθούμε ότι μόνο αν η σχέση με τους γείτονες είναι καλή μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Σε αντίθετη περίπτωση η ανασφάλεια και η καχυποψία αποτελούν το... διαβατήριο για την υπανάπτυξη. Δ.  .Πλ.

***Πυροβολούσαν και άρπαξαν 6.150 ευρώ από διανομέα: Ληστεία στον Αρι για τις συντάξεις του ΟΓΑ      
Πυροβολούσαν και άρπαξαν 6.150 ευρώ από διανομέα: Ληστεία στον Αρι για τις συντάξεις του ΟΓΑ
*
Ληστεία με πυροβολισμούς έγινε χθες το πρωί στην πλατεία του Αρι, ενώ ο ταχυδρομικός διανομέας μοίραζε τις συντάξεις του ΟΓΑ μέσα σε... ψησταριά.
Οι δυο ληστές άρπαξαν 6.150 ευρώ αφού πυροβόλησαν 2 φορές στο ταβάνι του μαγαζιού. Στη συνέχεια διέφυγαν πυροβολώντας πάλι για εκφοβισμό με ένα παλιό μηχανάκι χωρίς πινακίδες, σκορπίζοντας τον τρόμο στον κόσμο.
Περίοικοι που έζησαν το σκηνικό, λένε πως η θρασύτατη ληστεία διήρκεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και σκόρπισε τρόμο στον κόσμο και πανικό σε όλο το χωριό.
Η ληστεία έγινε χθες στις 9 το πρωί. Σύμφωνα με περιγραφές, στην πλατεία βρισκόταν αρκετός κόσμος και πολλές γυναίκες ήταν συγκεντρωμένες έξω από την ψησταριά για να πάρουν τις συντάξεις του ΟΓΑ. Μόλις έφτασε ο διανομέας και ξεκίνησε η πληρωμή μέσα στο μαγαζί, σταμάτησε στο δρόμο ένα παλιό μηχανάκι χωρίς πινακίδες, με δυο άντρες που φορούσαν κράνη. Ο ένας έτρεξε στην ψησταριά κρατώντας ένα πιστόλι και πυροβόλησε 2 φορές, ενώ μέσα στο χώρο βρίσκονταν και συνταξιούχοι. Αρπαξε τα χρήματα κι έφυγε πυροβολώντας ακόμα μια φορά καθώς έβγαινε, κρατώντας τα λεφτά. Ανέβηκε στο μηχανάκι που οδηγούσε ο συνεργός του κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες στην περιοχή και η Σήμανση εξερεύνησε το χώρο για στοιχεία. Μέχρι αργά χθες δεν είχαν προκύψει αποτελέσματα από την έρευνα, η οποία διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Ο Κώστας Εξαρχόπουλος πετάχτηκε από το μαγαζί του κι έτρεξε προς την ψησταριά για να προλάβει το ληστή, όμως σταμάτησε όταν πυροβόλησε προς τη μεριά του. Οπως λέει: "Είχαν πολύ θράσος οι ληστές. Εγιναν όλα μέσα σε 20 - 30 δευτερόλεπτα. Σκόρπισαν τον πανικό κι έφυγαν".
Ο Βασίλης Νίκας βρισκόταν κοντά σε παράθυρο του σπιτιού του όταν άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό και παρακολούθησε όλο το σκηνικό. "Ηταν πολύ χαλαροί οι ληστές" λέει περιγράφοντας τα όσα είδε από μακριά.
Ο Θανάσης Μαρκόπουλος διαμαρτύρεται για την εγκληματικότητα στην περιοχή. Οπως λέει, παρά τις δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή πως ο κόσμος δεν πρέπει να πάρει το νόμο στα χέρια του, οι πολίτες δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατευθούν, την ώρα που βλέπουν να γίνονται περιπολίες από έναν μόνο αστυνομικό.
Να θυμίσουμε πως πριν 4 μήνες είχε καταγγελθεί ακόμα μια ληστεία σε βάρος του ταχυδρομικού πράκτορα τότε. Τρεις κουκουλοφόροι είχαν ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του και του είχαν αρπάξει 11.600 ευρώ. Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

*** "Κυνηγοί μετάλλων" στα εργοτάξια του "Μορέα"       

*
Οι κυνηγοί μετάλλων ρημάζουν τα οικοδομικά σίδερα από τα εργοτάξια του "Μορέα" στον περιφερειακό της Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 2 φορτωμένα αγροτικά και συνέλαβαν 3 άτομα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Την Παρασκευή το απόγευμα εντόπισαν ένα αγροτικό φορτωμένο με σίδερα οικοδομής τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν κλαπεί λίγη ώρα νωρίτερα από εργοτάξιο του Μορέα. Συνελήφθησαν ο 18χρονος τσιγγάνος και ο 36χρονος Αλβανός που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.
Το Σάββατο το πρωί η ομάδα "Σ" συνέλαβε έναν 30χρονο τσιγγάνο που μετέφερε με το αγροτικό του κλεμμένα σίδερα από το ίδιο εργοτάξιο.
 ***Συκική: Από 0,85 έως 1,58 ευρώ το κιλό η τιμή των σύκων       
 **
Συκική: Από 0,85 έως 1,58 ευρώ το κιλό η τιμή των σύκων
*
~**Η Συκική με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους παραγωγούς ότι αγοράζει σύκα ανάλογα με την ποιότητα από 0,85 ευρώ έως 1,58 ευρώ το κιλό. Αναλυτικά η Συκική θα αγοράζει 1,58 ευρώ το κιλό την ποιότητα Α΄, 1,38 ευρώ το κιλό την Β1, 1 ευρώ την Β2 και 0,85 ευρώ το κιλό την Γ1.


***  Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καταγγέλουν πρόσληψη του προέδρου της Δ.Κ. Πύλου στη ΔΕΥΑ       
Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καταγγέλουν πρόσληψη του προέδρου της Δ.Κ. Πύλου στη ΔΕΥΑ
* Με επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καταγγέλλουν ότι στη ΔΕΥΑ Πύλου έχει προσληφθεί ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Κωνσταντίνος Νεραντζόγλου. Αναλυτικά η επιστολή:
"Στην Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Πύλου (Δ.Ε.Υ.Α.Π) και με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 131/20-2-12 απόφαση του προέδρου της κ. Παύλου Φιλόπουλου προσελήφθησαν (6) άτομα, στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Π και αφορά στην «Επιχορήγηση επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών» διάρκειας (27) μηνών.
Με την ανωτέρω απόφαση του προέδρου κ. Παύλου Φιλόπουλου προσελήφθη ως εργάτης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Νεραντζόγλου Κων/νος για το χρονικό διάστημα από 21-2-2012 ως 20-5-2014.
Ο νόμος 3852/2010 που είναι ο κώδικας των καλλικρατικών δήμων στο άρθρο 14 αναφέρεται στα κωλύματα και ασυμβίβαστα των δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας. Στο ανωτέρω άρθρο 14 και ειδικότερα στις παρ 1.γ και 3β εδαφ. 2 αναφέρεται με σαφήνεια ότι δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέσεις εργασίας με τον Δήμο και τις Δ.Ε.Υ.Α οι ανωτέρω αιρετοί.
Η ανωτέρω πρόσληψη αποτελεί σαφή παραβίαση του Ν. 3852 αλλά και του Ν. 1069/1980.
Ολα τα ανωτέρω κρίθηκαν αναγκαία να γραφούν για να γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες σας, αλλά και οι έχοντες ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού ότι προσλήψεις όπως η ανωτέρω αποτελούν παράβαση καθήκοντος.
Στις κάθε είδους προσλήψεις προσωπικού που γίνονται στους δήμους είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη οι αιρετοί να βολεύουν τους εαυτούς τους.
Σε επιστολή που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας στις 25 Ιουλίου 2012, ο συνδημότης μας από την Δ.Ε. Πύλου, Γιαννόπουλος Παναγιώτης δικηγόρος, γράφει με ιδιαίτερη γλαφυρότητα ότι: «Στον ίδιο δήμο, (Πύλου – Νέστορος), συμβαίνει το ηθικώς παράδοξο και πολιτικώς απαράδεκτο πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας να απασχολείται με συμβατικό δεσμό και έναντι αμοιβής στην Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης».
Κύριε δήμαρχε,
Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν στο δήμο μας, από δικούς σας προέδρους, και βέβαια όλα αυτά είναι εις γνώση σας, εκτός αν παραδεχθείτε ότι δεν γνωρίζετε τι σας γίνεται, είσαστε υποχρεωμένος να ζητήσετε άμεσα τις παραιτήσεις των ανωτέρω προέδρων από τις αμειβόμενες θέσεις που κατέχουν, αλλά και από το Δημοτικό και Κοινοτικό Συμβούλιο στα οποία έχουν εκλεγεί. Είναι ηθικώς τουλάχιστον απαράδεκτο μετά την αποκάλυψη της ανωτέρω σκανδαλώδους πρόσληψης οι ανωτέρω να εκπροσωπούν τους δημότες σε οποιοδήποτε συμβούλιο.
Η παραμονή τους σε οποιαδήποτε θέση, θα δείξει σαφώς ότι όχι μόνο γνωρίζετε (που συμβαίνει οπωσδήποτε) αλλά και εξακολουθείτε να καλύπτετε τις ενέργειες των ανωτέρω προέδρων και οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου.
Στην παρούσα οικονομική κατηφόρα που έχουμε πάρει ως κράτος είμαστε υποχρεωμένοι, όλοι οι αιρετοί στους δήμους, να δείξουμε με το παράδειγμά μας ότι βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες μας, ότι κατανοούμε τα προβλήματά τους και συμπαραστεκόμαστε σε όλους όσους αντιμετωπίζουν το τέρας της ανεργίας. Είναι αδικαιολόγητο και κολάσιμο να βολεύουμε τους ημετέρους με την πρώτη θέση που δημιουργούμε ή εξαγγέλλουμε.
Οι αιρετοί έχουμε εκλεγεί για να είμαστε μπροστάρηδες στη λύση των προβλημάτων των δημοτών μας.
Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να απαλύνουμε τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στους δημότες μας και ιδιαίτερα στην καταστροφική οικονομική συγκυρία που διάγουμε.
Απευθυνόμενοι μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας στους δημότες μας, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση και καμία παραχώρηση σε όσες ενέργειες παραβιάζουν το νομικό, και πολύ περισσότερο τον ηθικό κώδικα που πρέπει να διέπει την λειτουργία του δήμου μας, και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για τον ανωτέρω σκοπό.
Η κοινή γνώμη είναι ανάστατη.
Τα σχόλια που ακούγονται είναι από πικρόχολα και καυστικά ως υβριστικά.
Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι δεν εμπλεκόμαστε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην πρόσληψη του κ. Νεραντζόγλου Κων/νου στην επιχείρηση της Δ.Ε.Υ.Α Πύλου.
Καταγγέλλουμε ενώπιον των δημοτισσών και δημοτών μας την πράξη αυτή που προσβάλλει και αμαυρώνει την εικόνα μας ως Δημοτικού Συμβουλίου, και πολύ περισσότερο των προέδρων που εμπλέκονται.
Δηλώνουμε ότι θα απευθυνθούμε σε κάθε προϊσταμένη αρχή προκειμένου πέρα από την ηθική δικαίωση να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα".
Οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας
Αναστάσιος Τσορώνης, Φώτης Αγγελόπουλος, Δημήτρης Γαιτάνης, Γεώργιος Γιαλλελής, Γεώργιος Λαζόγιαννης, Κωνσταντίνος Νικήτας, Ρούλα Μουρδουκούτα - Χατζηβέη
***  Ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει υπολειτουργία της Α' Παθολογικής       
Ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει υπολειτουργία της Α' Παθολογικής
*  Την υπολειτουργία της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με ευθύνη και της διοίκησης του ιδρύματος μάλιστα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.
Ο σύλλογος κάνει λόγο για αποδυνάμωση της εν λόγω κλινικής, «χωρίς ενημέρωση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριάς της».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, αναφέρονται τα εξής:
«Είναι γνωστή σε όλους, πολύ δε περισσότερο σε όσους κατέχουν θεσμικές θέσεις στα όργανα διοίκησης του Νοσοκομείου, η πτωχή στελέχωση των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου της πόλης μας.
Αντί να ζητηθεί η στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό για την αξιοπρεπή και ασφαλή λειτουργία τους, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να λειτουργήσει η Α΄ Παθολογική με δύο ιατρούς μόνο, (καθόσον η τρίτη ιατρός τελεί σε αναρρωτική άδεια) και χορηγήθηκε άδεια, άνευ αποδοχών, για ένα χρόνο, στον τέταρτο ιατρό της κλινικής. Να σημειωθεί ότι η άδεια δόθηκε χωρίς ενημέρωση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας της κλινικής, στην οποία ανακοινώθηκε όταν είχε ήδη χορηγηθεί.
Οπως η ίδια μας ανέφερε, παρά τις προσπάθειές της να ενημερωθεί για την αποδυνάμωση της κλινικής της, κανένα θεσμικό όργανο του Νοσοκομείου και κανένας φορέας δεν το έπραξε, ούτε έλαβε καμία απάντηση στις προσφυγές της στα αρμόδια όργανα.
Ο Ι.Σ.Μ. συμπαρίσταται στην διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής, τόσο στον αγώνα για να αντεπεξέλθει στα αυξημένα καθήκοντά της και στην διεκδίκησή της για μια κλινική στελεχωμένη με αξιόμαχο προσωπικό, όσο και στην απαίτησή της να διαλευκανθεί η υπόθεση της χορήγησης αδείας σε ιατρό της κλινικής της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε την στάση του εισηγητή του θέματος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ο οποίος όφειλε να γνωρίζει -και πράγματι γνώριζε- την κατάσταση της Α΄ Παθολογικής Κλινικής.
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί η στάση του διοικητή του Νοσοκομείου, του οποίου μοναδικό καθήκον θα έπρεπε να είναι η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τις κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου. Ο θεσμικός ρόλος του απαιτεί διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες που επιβάλλονται από νόμους και εγκυκλίους.
Ο Ι.Σ.Μ. θεωρεί αυτονόητο καθήκον του τον αγώνα για ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας με ιατρικό και άλλο προσωπικό και καταγγέλλει την οποιαδήποτε, έξω από διαφανείς διαδικασίες, επιχείρηση αποδυνάμωσης των κλινικών του Νοσοκομείου. Συνιστά στους ιατρούς-μέλη του, που στελεχώνουν τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου, να λειτουργούν με κύριο κριτήριο την ενδυνάμωση του νοσοκομειακού ιδρύματος που υπηρετούν».

*** Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στο Ανεμοδούρι
Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν  στην πυρκαγιά στο Ανεμοδούρι '
'
*
Τρεις πολίτες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά , τραυματίστηκαν στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.



Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνουν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
** * Σήμερα και αύριο 42 βαθμοί Κελσίου και στη Μεσσηνία
Σήμερα και αύριο 42 βαθμοί Κελσίου και στη Μεσσηνία
* Θερμοκρασίες μέχρι και 42 βαθμούς Κελσίου -κατά τόπους- προβλέπει η ΕΜΥ τις επόμενες ημέρες στη Μεσσηνία, λόγω του νέου κύματος καύσωνα που από χθες πλήττει την περιοχή μας, αλλά και μεγάλο μέρος της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, τόσο ο Δήμος Καλαμάτας, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας γνωστοποίησαν ότι για τις επόμενες ημέρες θα διαθέσουν στη χρήση του κοινού διάφορους κλιματιζόμενους χώρους.
Ειδικότερα, από το δήμο ανακοινώθηκε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας -μέχρι και την Πέμπτη- θα παραμένουν ανοιχτοί οι κλιματιζόμενοι χώροι των ΚΑΠΗ, κυρίως για τα ηλικιωμένα άτομα, τα νήπια και όσους έχουν προβλήματα υγείας που επιδεινώνονται με τη ζέστη.
Από την πλευρά της Π.Ε. Μεσσηνίας εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι διατίθεται για το κοινό -μέχρι και την Παρασκευή- ο κλιματιζόμενος χώρος του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου.
Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία μεθαύριο Πέμπτη, ενώ σημαντική πτώση αναμένεται από την Παρασκευή -και κυρίως το Σάββατο 11 Αυγούστου.-
*** Εγκαινιάζει τον τομογράφο ο Λυκουρέντζος Εγκαινιάζει τον τομογράφο ο Λυκουρέντζος
* Την Παρασκευή 10 Αυγούστου εγκαινιάζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο πρόσφατα εγκατεστημένος μαγνητικός τομογράφος, αλλά και η μονάδα υποκατάστατων του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
Η εκδήλωση, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, θα γίνει στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος και έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 12 το μεσημέρι.







*** “Χορού ένστικτο“ από τον Σταύρο Καλαματιανό
“Χορού ένστικτο“ από τον Σταύρο Καλαματιανό

Συνέντευξη  στη Γιούλα Σαρδέλη
~ Μία πλούσια και άκρως εμπεριστατωμένη έρευνα πάνω στην ιστορία του χορού παρουσιάζει ο Λάκωνας συγγραφέας Σταύρος Καλαματιανός στο βιβλίο του "Χορού ένστικτο" στο οποίο παρουσιάζει το χορό ως ανθρώπινη ανάγκη έκφρασης από την αρχαιότητα, μέχρι σήμερα. Στις σελίδες του ο αναγνώστης βλέπει για πρώτη φορά διαστάσεις του χορού, οι οποίες έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και τη δική τους σημασία στο σημερινό κοινωνικό πλαίσιο.
- Πόσο καιρό διήρκησε η έρευνα του βιβλίου σας;
"Στα τέλη του 2006 αποφάσισα να ξεκινήσω μια συστηματική έρευνα συλλέγοντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό για 5 χρόνια περίπου. Το βιβλίο εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2011".
-Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης που σε οδήγησε στην συγγραφή αυτού του βιβλίου; Δεν βλέπουμε συχνά βιβλία σχετικά με τα ιστορικά στοιχεία του χορού.
"Η αγάπη μου για τον χορό, η ανάγκη βαθύτερης γνώσης του αντικειμένου μου, η ευθύνη που αισθάνομαι απέναντι στους μαθητές μου και η απουσία ενός αντίστοιχου βιβλίου, με οδήγησαν στην έρευνα για την προσωπική μου γνώση. Στη διάρκεια αυτής της πορείας, θεώρησα πως η γνώση που αποκτούσα έπρεπε να προσφερθεί σε όσους αγαπούν τον χορό, είτε είναι ερασιτέχνες είτε είναι επαγγελματίες. Η έρευνα της ιστορίας του χορού είναι ένα δύσκολο αντικείμενο για τον ερευνητή - συγγραφέα. Σε αντίθεση με άλλες τέχνες, ο χορός δεν μας αφήνει αντικείμενα που να μαρτυρούν το μακρινό παρελθόν του. Αποκτούμε στοιχεία μέσω της αποτύπωσής του από τέχνες όπως π.χ. ζωγραφική, γλυπτική κ.α. Επίσης η μεγάλη καταπίεση που δέχτηκε ο χορός για αιώνες, από θρησκευτικούς και κοινωνικούς παράγοντες απέκλεισαν την καταγραφή του στα περισσότερα επίσημα κείμενα κάνοντας την έρευνα πολύ δύσκολη".
- Στη συγγραφή του βιβλίου σας έχει επηρεάσει ο τόπος καταγωγής σας, η Λακωνία; Είναι μια περιοχή που ιστορικά σχετίζεται με τον χορό;
"Το πείσμα μου, η "ξεροκεφαλιά" μου και η επιμονή μου, που είναι έντονα στοιχεία των Λακεδαιμονίων, επικράτησαν κατά την διάρκεια της έρευνας. Σίγουρα έχω επηρεαστεί στον τρόπο σκέψης και στην περιέργεια του να ανακαλύπτω. Οσο αφορά την Λακωνία χορευτικά, είναι μια παρεξηγημένη περιοχή καθώς το προφίλ των σκληροτράχηλων πολεμιστών της είναι αυτό που έχει επικρατήσει στην μνήμη μας. Από την αρχαία Ελλάδα όμως, ο χορός στην Λακωνία κατείχε εξέχουσα θέση αφού αποτελούσε την υποχρεωτική βασική εκπαίδευση των πολιτών - οπλιτών. Με ιδιαίτερα αγαπημένο τους τον Πυρρίχιο χορό, οι Λακεδαιμόνιοι πολεμούσαν χορεύοντας".
- Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε από το βιβλίο σου το κεφάλαιο...για το κίνημα εναντίον του χορού. Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει ο περισσότερος κόσμος. Γιατί και πότε ο χορός ξεσήκωσε κοινωνικές αντιδράσεις;
"Ο χορός μεταφέρει το μέλλον που αργότερα εμφανίζεται ως το παρόν στις κοινωνίες. Πάντα υπάρχει η αντίσταση του παλαιού στο καινούργιο προσπαθώντας να καταργήσει και να απαγορεύσει οτιδήποτε εκφράζει αυτή την αλλαγή. Ας σκεφτούμε τον εαυτό μας στην εφηβική μας ηλικία. Οι χοροί μας προμήνυαν την κοινωνική αλλαγή που ήρθε στα επόμενα χρόνια. Τι έλεγαν οι γονείς μας για τους χορούς μας; Δεν τους ενέκριναν, όποιος τους χόρευε έπαιρνε μέρος σε κάτι "κακό", μη αποδεκτό, αφού για αυτούς κοινωνικά "σωστό" ήταν αυτό που χόρευαν οι ίδιοι. Δεν θυμόταν όμως πως το δικό τους "σωστό" ήταν κάποτε "λάθος" για τους δικούς τους γονείς. Με απλά λόγια αυτό συμβαίνει από την αρχή της δημιουργίας της ανθρώπινης κοινωνίας και σε συνδυασμό με την ισχυρή θρησκευτική κουλτούρα της κάθε εποχής, οδηγούμαστε σε αφορισμούς, απαγορεύσεις, αμαρτωλούς χορούς και συλλήψεις των χορευτών".
- Ποιος θα έλεγες πως είναι ο δυσκολότερος Ελληνικός χορός και γιατί;
"Βηματολογικά δεν θεωρώ κανέναν χορό δύσκολο. Η δυσκολία είναι στην έκφραση, στην κατάθεση ψυχής από τον χορευτή και στην απόδοση του ύφους του χορού. Για έναν ερασιτέχνη θεωρώ πως ο δυσκολότερος χορός είναι ο σόλο χορός όπως π.χ. το ζεϊμπέκικο. Στο σόλο χορό δεν μπορεί να νοιώσει την ασφάλεια που του παρέχει η ομάδα όπως π.χ. στο Καλαματιανό. Είναι ολομόναχος, μόνος με τον εαυτό του".
-Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες οι αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα, στα έθιμα και τις πεποιθήσεις των προγόνων μας. Θα έλεγες πως στον χορό που ξέρουμε σήμερα, μπορούμε να αναγνωρίσουμε "αρχαία" σημάδια;
"Μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα όχι μόνο για σημάδια αλλά για αποδείξεις της συνέχειας του χορού από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα. Παρατηρώντας τοιχογραφίες, αγγεία, αγάλματα και γραπτές μαρτυρίες σε κείμενα της αρχαιότητας και συγκρίνοντάς τα με τους σημερινούς χορούς, βλέπουμε: ίδιες λαβές κρατημάτων, φορές (σχήματα) των χορών, αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι χορευτές όπως κύμβαλα, μαντήλια, ίδιες ονομασίες χορών, βηματολογικές περιγραφές και πολλά άλλα. Γι' αυτό όλες οι απαντήσεις στις καίριες ερωτήσεις και πολλά ακόμα στοιχεία βρίσκονται αναλυτικά στο βιβλίο μου "Χορού ένστικτο" το οποίο μπορεί να το προμηθευτεί κανείς μέσω της ιστοσελίδας www.dance-instinct.gr".

*** Η Κίρκη Νταμίκη δεύτερη στον "Open mic Messinia": "Κανείς μας δε σκέφτηκε το έπαθλο"
Η Κίρκη Νταμίκη δεύτερη στον
* Η ΚΙΡΚΗ ΝΤΑΜΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ OPEN MIC MESSINIA


Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ταλέντων "Open mic Messinia" κατέκτησε η Κίρκη Νταμίκη, η οποία σήμερα μιλά στην "Ε" για τα όνειρά της και για τη σχέση της με τη μουσική. Παρότι αυτοδίδακτη, αρκετοί Καλαματιανοί την ήξεραν ήδη, από τις μουσικές βραδιές που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν, γι' αυτό και τη στήριξαν με τέτοια θέρμη στην ψηφοφορία…
"Από πολύ μικρή ηλικία, επειδή ο πατέρας μου έπαιζε κιθάρα, μου έδειξε κάποια βασικά πράγματα. Δεν πήγα σε ωδείο, έμαθα τραγούδια και άρχισα και τραγουδούσα … μόνη μου! Τα ακούσματα μου είναι κυρίως ροκ, γι' αυτό και επέλεξα να μάθω κιθάρα" λέει η ίδια σχετικά με την πρώτη της επαφή με τη μουσική.
Οσο για το πώς και δεν σπούδασε μουσική, η Κίρκη παραδέχεται πως αυτό ήταν ένα λάθος της. Ομως παρόλα αυτά, την πρώτη της μπάντα την έφτιαξε στο σχολείο και λεγόταν "Φιάσκο"! Μετά ήρθε στην Καλαμάτα και σπούδασε Γεωπονική και παράλληλα έφτιαχνε το ρεπερτόριό της. Αρχισε να τραγουδά σε μαγαζιά στην Καλαμάτα (Καστράκι, παραλία Elite) και τελικά παντρεύτηκε και εδώ! Ετσι, δεν το έχει σκεφτεί επαγγελματικά ακόμα, για να φύγει στην Αθήνα.
Τραγουδά διαφορά είδη μουσικής, περισσότερο έντεχνο, αλλά και ελαφρύ λαϊκό και λαϊκό. Δουλεύει σαν δασκάλα Αγγλικών. Ξέρει Γαλλικά και γενικά της αρέσει να ερμηνεύει σε όλες τις γλώσσες.
Αγαπημένοι της ερμηνευτές: η Μποφίλιου, η Αλεξίου, ο Νταλάρας, ο Ρέμος, η Βίσση.
Τι της άφησε το "Open mic Messinia", τι της έμεινε από αυτή την εμπειρία; Η Κίρκη απαντά πως δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των διαγωνιζομένων. "Κανείς μας δε σκέφτηκε το έπαθλο. Ο λόγος που λάβαμε μέρος, ήταν για να μας δει ο κόσμος, να μας μάθει και να υπάρξει μια πρόταση για να παρουσιάσουμε το ταλέντο μας στον κόσμο"… τονίζει κλείνοντας. Γ.Σαρ.


**** Αυτό το 15άχρονο κορίτσι εσύ (ξέρεις «ποιός») το γύμνωσες, εσύ το βίασες, εσύ το τσάκισες…
~ Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Ένα 15άχρονο κορίτσι χαροπαλεύει στην εντατική.
Πως νοιώθεις (δήθεν) «Προοδευτικέ Πολυπολιτισμικέ Αμύντορα» για το «κατόρθωμά» σου;
Βιασμένη, με τσακισμένο το κεφάλι και το κορμί της παλεύει για τη ζωή της.
Πως νοιώθεις εγχώριε Προστάτη του αλλοδαπού Κτήνους για το έγκλημά σου;
Είσαι αρκετά ευχαριστημένος;
Παιδί ακόμη…κι όμως έζησε έναν τέτοιον ανομολόγητο κι ασύλληπτο εφιάλτη.
Εσύ που επέτρεψες απερίσκεπτα σ’ αυτό το αλλοδαπό κτήνος να μπει στην χώρα και να περιφέρει την θανάσιμη ψυχική αρρώστια του, πως νοιώθεις τώρα;
Αυτό το παιδί απλά θέλησε να κάνει το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο. Αυτό που κάθε Ελληνόπουλο έκανε άφοβα μέχρι πριν κάμποσα χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο. Μια βόλτα. Μια απλή βόλτα στην παραλία. Όπου συνάντησε τον χειρότερο εφιάλτη της.
Γονιέ, απλέ καθημερινέ Έλληνα Πολίτη, πως νοιώθεις τώρα για την αδιαφορία σου;
Όταν κάποιοι σου φώναζαν ότι θα έρθει και η σειρά σου, πάρε την τύχη στα χέρια σου, κουνήσου, σφύριζες κλέφτικα. «Σιγά τώρα, σ’ εμένα θα τύχει;»…έτσι δεν έλεγες; Γιατί τάχα φοβούμαι ότι έτσι εξακολουθείς να λες και τώρα δυστυχώς;
~Ένα μικρό παιδί, ένα (ακόμη) Ελληνόπουλο δέχτηκε δολοφονική επίθεση από έναν αλλοδαπό αδίστακτο φονιά. Για ένα κινητό λέει το ανθρωποειδές. Χτυπήθηκε βάναυσα στο κεφάλι της. Ξεγυμνώθηκε. Βιάστηκε. Πετάχτηκε από ψηλά πάνω στα βράχια. Για να καλύψει το έγκλημά του, λέει. Για να μπορέσει να ξαναεγκληματίσει, υπονοεί. Τόση αξία έχει η ανθρώπινη ζωή στα μέρη του. Και μέσα στον νοσηρό αιματηρό κολασμένο ψυχικό του κόσμο επίσης. Καμία απολύτως αξία. Έτσι έμαθε, έτσι κάνει. Του είναι αδιάφορο εαν στην Ελλάδα δεν είναι επιθυμητό και αποδεκτό αυτό το «πνεύμα ζωής». Όχι. Η Ελληνική κοινωνία ΟΦΕΙΛΕΙ να ασπαστεί τα δικά του αιματηρά ήθη και έθιμα, τον «δικό του τρόπο ζωής». Έτσι λέει ο άθλιος τρόπος σκέψης, η εγκληματική φιλοσοφία ζωής στην οποία εμβαπτίστηκε στα μέρη του.
Πως νοιώθεις Έλληνα επιχειρηματία που τόλμησες να δώσεις δουλειά σ΄αυτό το κτήνος; Που του έδωσες το περιθώριο να «λάβει θέση πυρός» (εναντίον Ελλήνων, ενάντια στα παιδιά σου, στην οικογένειά σου, στους Γέροντές σου) μέσα στην Ελληνική κοινωνία; Αδιαφορείς, έτσι; Το κέρδος σου νά’ ναι καλά. Αυτό είναι το μόνο που σε μέλλει.
Ένα 15άχρονο κορίτσι ίσως δεν ζει αύριο. Κι αν ζήσει, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια που ήταν πριν απ’ αυτό τον εφιάλτη που έζησε. Έχασε για πάντα την ζωή που είχε δικαίωμα να ζήσει.
Όλοι εσείς που επιτρέψατε σ’ αυτό το αρρωστημένο κτήνος να περάσει τα σύνορα, να πάρει θέση στην Ελληνική κοινωνία και να κάνει αυτό το ανόσιο έγκλημα, πως νοιώθετε τώρα;
Αδιαφορείτε. Είναι απλό. Κρύβεστε πίσω από την γενικότητα των (δήθεν) «προοδευτικών θεωριών» σας.
Κάποιοι άλλοι κρύβεστε πίσω από την «γραφειοκρατία» που επιτρέπει τον πλουτισμό σας αρκεί να κάνετε τα «στραβά μάτια».
~ Κάποιοι άλλοι ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να «σταθείτε άπραγοι» πίσω από το τετριμμένο «εγώ διαταγές εκτελώ, δεν ξέρω τίποτα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν ασκώ πολιτική»….
Κάποιοι άλλοι «ιθύνοντες» κρύβεστε πίσω από την ασφάλεια των «φρουρών» σας. Αυτούς που πληρώνετε με την βαριά φορολόγηση της φτωχολογιάς.
Μερικοί, ίσως – ενώ κάποιοι άλλοι τον συνέλαβαν για άλλη παράβαση – φροντίσατε να τον αφήσετε «ελεύθερο». Για να «ξαναεγκληματίσει». Και μάλιστα σε «χειρότερο βαθμό» από την πρώτη φορά. Γιατί το «ατιμώρητο έγκλημα» αναπόφευκτα «εκεί οδηγεί». Στο «χειρότερο έγκλημα». Κι αν όχι αυτό το συγκεκριμένο κτήνος, κάποιον άλλο σίγουρα. Όπως εκείνο το άλλο ανθρωποειδές, ο Γεωργιανός που κατέσφαξε την άμοιρη γυναίκα μέσα στο σπίτι της πριν λίγες ημέρες.
Τον είχατε στα χέρια σας και τον ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ!
Κάνατε τουλάχιστον, όλοι εσείς οι «υπεύθυνοι» (Πολιτικής, Κοινωνίας, Πολιτείας) τον κόπο να σκεφτείτε ότι αύριο ίσως τύχει στο δικό σας παιδί αυτός ο εφιάλτης; Ή μήπως ο «μηχανιστικός καλορυθμισμένος εγκέφαλός σας το θεωρεί ως απαγορευμένη διαδικασία σκέψης» κάτι τέτοιο;
Μάλλον όχι. Αρνείστε να το σκεφτείτε και μόνο. Αλλιώς θα βλέπαμε δημόσια πράξεις μετανοίας σας. Πράξεις «διορθωτικές». Αλλαγή της πολιτικής σας και της καθημερινής πρακτικής σας.
Όχι. Τίποτα δεν άλλαξε στον «προσαρμοσμένο» politically correct νοητικό μικρόκοσμό σας.
Το βλέπουμε στο διαδίκτυο. Στα ΜΜΕ. Στις ημερίδες και τις «εκδηλώσεις» σας Πολιτικοί «Προστάτες του Πολυπολιτισμού και της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών». Παντού.
Οι οπαδοί σας αναμασούν διαρκώς την ίδια καραμέλα. «Θα μπορούσε να ήταν Έλληνας ο εγκληματίας. Δεν έχει καμία σημασία που είναι αλλοδαπός».
Αδιαφορείτε επιδεικτικά για τις στατιστικές «πατρότητας/εθνικότητας του ωμού εγκλήματος». Και που δείχνουν ΕΠΙΜΟΝΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ τους λαθρομετανάστες.
Είστε «ανεπίδεκτοι» συνειδητοποίησης του εγκλήματος που συντελείται. Είστε άκρως επικίνδυνοι πλέον. Για την ίδια τη ζωή του Ελληνικού λαού.
~ Αυτοχριστήκατε προστάτες αυτών των αλλοδαπών αποκτηνωμένων ανθρωποειδών. Και όχι μόνον αρνείστε να δείτε το έγκλημά σας αλλά τολμάτε να συνεχίζετε να καλείτε ακόμη περισσότερους αποκτηνωμένους λαθρομετανάστες να έρθουν και να περιφέρουν την φονική ψυχική αρρώστια τους στον τόπο μας.
Είστε άκρως επικίνδυνοι για την Εθνική Ασφάλεια πλέον με την πολιτική σας στάση και συμπεριφορά.
Τελείτε έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού. Έγκλημα επίμονο και διαρκείας. Έγκλημα «κατά συρροήν». Εν πλήρη γνώση σας.
Το ίδιο και οι Πολιτειακοί Παράγοντες που σας επικροτούν και σας στηρίζουν.
Το ίδιο και τα ΜΜΕ που σας προσφέρουν αφειδώς την στήριξή τους.
Το ίδιο και ο «πανταχόθεν κυρίαρχος (δήθεν) προοδευτικός» καλλιτεχνικός χώρος που φροντίζει διαρκώς να καλύπτει το έγκλημά σας και να ωραιοποιεί την εικόνα σας προς τον «θεατή/δέκτη της αντεθνικής προπαγάνδας σας».
Εσείς τοποθετήσατε εκείνο το κτηνώδες ανθρωποειδές μέσα στην Ελληνική κοινωνία απέναντι από το ανήλικο θύμα του.
Εσείς της δώσατε το θανάσιμο χτύπημα.
Εσείς της λυώσατε το κεφάλι χτυπώντας το αλύπητα.
Εσείς την ξεγυμνώσατε.
Εσείς βιάσατε αυτό το παιδί.
Εσείς το πετάξατε αδίστακτα να τσακιστεί πάνω στα βράχια.
Είναι το παιδί σου….
έχει όνομα αυτό το παιδί…δεν είναι ένας απλός αριθμός στις στατιστικές σου όπως θα ήθελες…όπως θα προσπαθήσεις και πάλι να το μετατρέψεις….λέγεται ΜΥΡΤΩ…να το θυμάσαι αυτό…λέγεται ΜΥΡΤΩ και είναι το ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ….
Κι όμως το ξεγύμνωσες…το βίασες….του τσάκισες το κεφάλι…αδίστακτα…αδιάφορα….
Και θα επωμιστείς τις συνέπειες. Τα επίχειρα των βδελυρών πράξεών σου.
Σύντομα.
Πόσους φόνους, πόσα βιασμένα παιδιά, πόσους σφαγμένους γέροντες πιστεύεις ότι θ’ αντέξει αυτή η υπνωτισμένη από την προπαγάνδα σου Ελληνική κοινωνία;
Σύντομα.
~  Σύντομα αυτή η κοιμισμένη κοινωνία θ’ αντιληφθεί τι της κάνεις τόσα χρόνια, θα σηκωθεί και θα σε πατήσει κάτω σαν το φίδι που πήγε ύπουλα για μια φορά ακόμη να δαγκώσει, αλλά έγινε αντιληπτό.
Σύντομα εγκληματία…
Έλληνα (;) εγκληματία πολιτικέ υποστηρικτή των Φονιάδων του Λαού σου….
Γιώργος Ανεστόπουλος
filologos10.wordpress.com
 ~**ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....Μαντέψτε τι άλλο απεχθάνεται η Νέα Τάξη. Την ουσία του Ελληνισμού, και τα δύο μαζί διδάσκουν την ελευθερία του φρονήματος και της επαφής με το Θείο. Ιδιότητες που αν μείνουν ζωντανές Παγκόσμια Χούντα δεν γίνεται. Για αυτό το λόγο δεν τους ενδιαφέρει να χτυπήσουν τον Αμερικανισμό, ή τον Ιταλισμό, η τον Γερμανισμό, η ελευθερία του φρονήματος υπάρχει μόνο στον Ελληνισμό.
~** Τα τελευταία 40 χρόνια,όλοι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί από όλα τα κόμματα σε επίπεδο του Δημαρχείου, στο επίπεδο της Νομαρχίας και στο Εθνικό επίπεδο μαζί με όλους τους διεφθαρμένους δημοσίους (τα μεγάλα κοράκια) υπαλλήλους κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν την πατρίδα και τώρα είναι ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε να την σώσουν!!!!!!!!!!!!!
~**Oταν θα έρθει η δική μας βασιλεία θα απαγορεύσουμε όλες τις θρησκείες εκτός από την δική μας". Η συγκεκριμένη ρήση είναι παρμένη από τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών. Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι χριστιανοί φανερώνει και το Σιωνιστικό υπόβαθρο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
~**«Έλληνες να είστε περήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό.»
~**«Η Ελληνική γλώσσα είναι μία γλώσσα η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, όλες τις προϋποθέσεις μιάς γλώσσης διεθνούς... εγγίζει αυτές τις ίδιες τις απαρχές του πολιτισμού... η οποία όχι μόνον δεν υπήρξε ξένη πρός ουδεμία από τις μεγάλες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου πνεύματος, στην θρησκεία, στην πολιτική, στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, αλλά υπήρξε και το πρώτο εργαλείο, – πρός ανίχνευση όλων αυτών – τρόπον τινά η μήτρα... Γλώσσα λογική και συγχρόνως ευφωνική, ανάμεσα σε όλες τις άλλες...»
~**
ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή  ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
   ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .- 
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html , .- Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-  
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
 ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Μεσσηνιακά και Άλλα .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012_17.html , Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .- ** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ,.-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~**


 ~** Terzis Mitropanos Τo tholomeno mou mialo:
http://youtu.be/BeMpksvNlkE  ,

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου