ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018 ,.
~

 
 
~ 16 Ιανουαρίου
Η προσκύνησις της τίμιας αλύσεως του αγίου και ενδόξου αποστόλου Πέτρου. Μαρτύρων Ελασίππου, Μεσίππου και Πευσίππου των αυταδέλφων και Νεονίλλης (1) (†161-180). Δάνακτος του αναγνώστου, εξ Αυλώνας Βορείου Ηπείρου.Νεομαρτύρων Δαμασκηνού του μοναχού (2) και πρεσβυτέρου, του εν Γαμπρόβω Τυρνόβου (†1771) και Νικολάου του Μυτιληναίου.
(1) Ήταν αδέλφια και κατάγονταν από την Καππαδοκία. Ήταν ειδωλολάτρες και το επάγγελμά τους ήταν να εξημερώνουν και να ιππεύουν άγρια άλογα. Η γιαγιά τους όμως, Νεονίλλη, ήταν χριστιανή. Με την συνεχή προσευχή της και την επιρροή που ασκούσε στα εγγόνια της κατόρθωσε να τα φέρει κοντά στο Χριστό. Όμως αυτή η αλλαγή στην πίστη δεν άργησε να γίνει γνωστή. Τους ασκήθηκαν πιέσεις για να αρνηθούν το Χριστό, αυτοί όμως ομολόγησαν με θάρρος τη πίστη τους. Για να τους βασανίσουν άναψαν τεράστιες φωτιές και τους οδήγησαν μπροστά στις φλόγες για να φοβηθούν. Οι άγιοι, όμως, ομολογόγησαν με ακόμη περισσότερη δύναμη την πίστη τους. Τότε οι βασανιστές τους έριξαν στη φωτιά κι έτσι έλαβαν τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. Η γιαγιά τους όταν πληροφορήθηκε το μαρτύριο των εγγονών της δάκρυσε και παρακάλεσε τον Πανάγαθο Θεό να τελειώσει κι εκείνη την επίγεια ζωή της θεάρεστα.
(2)Καταγόταν από το χωριό Γράμποβο της Βουλγαρίας. Νέος ήλθε στο Άγιο Όρος, όπου μόνασε στην μονή Χιλανδαρίου. Οι πατέρες της μονής εκτιμώντας την αρετή και τις ικανότητές του, τον έστειλαν στην πόλη Σφιστόβ της Βουλγαρίας για να διευθετήσει κάποια υπόθεση της μονής, δηλ. την απόδοση της οφειλής κάποιου τούρκου σε αυτήν. Ο τούρκος όμως κατηγόρησε τον άγιο και τον έσυρε βίαια στον κριτή για να πετύχει την καταδίκη του σε θάνατο με αγχόνη. Έτσι στις 16 Ιανουαρίου 1771, παρέδωσε με μαρτυρικό τρόπο την μακάρια του ψυχή.
~
  ~ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΛΕ ..τώρα σε χρειάζεται  η ΕΛΛΑΔΑ !!μας..
 ~ Ο Μακαριστός Χριστόδουλος στο Σύνταγμα :
             https://youtu.be/uh2de6Yyb24   .- 
~ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ :
            https://youtu.be/ciwrrQUFAeE   .-
Αρχιεπίσκοπος  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
~~** ΑΥΤΟΙ  ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .!!!!!!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!
~1.- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
~2.-  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΣ
~  Επιστολή του Βεροίας Παντελήμονος στον Αρχιεπίσκοπο για την Μακεδονία – Ζητά συμμετοχή της Εκκλησίας
 
 ~ Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο απέστειλε ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων για το θέμα της Μακεδονίας. Ο Σεβασμιώτατος τονίζει την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή της Εκκλησίας στις δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, καθώς όπως τονίζει, «η ιστορική συγκυρία καλεί και πάλι την Εκκλησία να σταθεί πρωτοστάτης εις τον αγώνα».
 * Ο Σεβασμιώτατος ενώνει τη φωνή του με αυτούς που ζητούν τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
 ~ Διαβάστε την επσιτολή του Μητροπολίτη Βεροίας…

~   Κίτρους Γεώργιος: «Η Μακεδονία είναι ελληνική – Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο»
~  Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος μέσω μηνύματός του τονίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας προσθέτοντας ότι το όνομα δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Παράλληλα, ο Ιεράρχης καλεί τους πιστούς να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη. Είναι ο πρώτος που επίσημα δηλώνει εκφράζει τη θέση αυτή.
~ Αναλυτικά το μήνυμά του
ΜΗΝΥΜΑ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ επί του Μακεδονικού ζητήματος.
Με μεγάλο ενδιαφέρον και δικαιολογημένη ανησυχία παρακολουθούμε όλοι μας τις τελευταίες εξελίξεις για το φλέγον εθνικό θέμα της Μακεδονίας.
Όλοι επιθυμούμε να δοθεί, επιτέλους, λύση στο χρονίζον αυτό θέμα.Η λύση, όμως, που θα δοθεί να μην είναι σε βάρος της ιστορικής αλήθειας και των εθνικών δικαίων της Ελλάδας.
Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους βόρειους γείτονές μας. Ένα όνομα που θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, δεν θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Θα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στις διμερείς σχέσεις.
*  Έτσι, λοιπόν:
Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την εθνική ιστορία μας.
Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.
Δεν το διαπραγματευόμαστε.
Δεν το εκχωρούμε σε κανένα.
Χαιρετίζουμε με εθνική υπερηφάνεια το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 2.00 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.
Συμμετέχουμε όλοι μαζί, μαζικά και αγωνιστικά. Διακηρύσσουμε με όλους τους Έλληνες ότι:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !

***  Δηλώσεις- φωτιά του Βλαντίμιρ Πούτιν για κουμμουνισμό, Ορθοδοξία και λείψανα Αγίων
~  Αίσθηση έχουν προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν που συνέκρινε την κομμουνιστική ιδεολογία με τον χριστιανισμό και το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία με τα λείψανα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Άγιο Όρος και αλλού.
*  Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξή του για ντοκιμαντέρ, απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε στην ρωσική τηλεόραση τα εξής:
«Ίσως αυτό που θα πω να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.
»Καταρχάς, η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν ακόμα πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς.
»Υπήρχαν χρονικές περίοδοι μάχιμου αθεϊσμού, κατά τις οποίες οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά παράλληλα γεννιόταν μια νέα θρησκεία.
»Η κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό, στην πραγματικότητα. Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, δικαιοσύνη: όλες οι αξίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, περιλαμβάνονται σε αυτή.
»Και ο «Ηθικός Κώδικας της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού» (ένα κείμενο με 12 κανόνες που ήταν διαδεδομένο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης); Πρόκειται για μετουσίωση, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε».
Ο Πούτιν πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας το δέος που εμπνέει το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στους κομμουνιστές με εκείνο που νιώθουν οι χριστιανοί αντικρίζοντας τα λείψανα αγίων.
«Κοιτάξτε, η σορός του Λένιν τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο. Πώς διαφέρει αυτό από τα λείψανα των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Χριστιανοσύνης γενικότερα;
~ »Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει ανάλογη παράδοση στη χριστιανική πίστη. Αν πάει όμως κάποιος στο Άγιο Όρος και ρίξει μια ματιά, θα δει ότι υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί. Υπάρχουν και εδώ, στη χώρα μας».
Μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924, η σορός του ταριχεύτηκε και ξεκίνησε να εκτίθεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μαυσωλείο, στην Κόκκινη Πλατεία.
Η προσωπολατρεία του Λένιν και άλλων ηγετών ήταν κομμάτι της σοβιετικής ιδεολογίας και η συζήτηση για τον ενδεχόμενο κανονικού ενταφιασμού του ξεκίνησε από τις πρώτες κιόλας μέρες της Περεστρόικα, τη δεκαετία του ’80.
Οι δηλώσεις του Πούτιν, αν και προκάλεσαν δυσαρέσκεια σε πολλούς πιστούς Χριστιανούς, έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα του.
«Νομίζω ότι αυτή η τοποθέτηση του προέδρου καταφέρνουν να εξομαλύνουν με πολύ αποτελεσματικό και λογικό τρόπο τη διαμάχη γύρω από το θέμα του μαυσωλείου.
»Οι κομμουνιστές και οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία κατανοούν ότι ο κομμουνισμός είναι κοντά στον Χριστιανισμό, όσο μακριά βρίσκονται από αυτόν ο καπιταλισμός και το σημερινό οικονομικό συστημα στη χώρα μας», τόνισε αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας.
Βεβαίως ο Πούτιν δεν είπε αυτό. Δεν είπε ότι ο κομμουνισμός είναι κοντά στον χριστιανισμό, είπε ότι ο κομμουνισμός δεν είναι πολιτική ιδεολογία αλλά θρησκεία.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι ο πρώτος που αποκαλεί τον κομμουνισμό θρησκευτική οργάνωση. Πολλοί στοχαστές σε όλο τον κόσμο, και αρκετοί Έλληνες, έχουν υποστηρίξει εδώ και χρόνια ότι ο κομμουνισμός είναι μάλλον θρησκεία παρά πολιτική ιδεολογία.

*** Απομακρύνθηκαν οι βράχοι και άνοιξε πάλι η Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης 
 
 
Από το πρωί της Τρίτης μηχανήματα βρέθηκαν στο 15ο χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας- Σπάρτης και αποκατέστησαν την κυκλοφορία.
Η κυκλοφορία στην Ε.Ο. είχε διακοπεί από χθες το βράδυ όταν βράχοι αποκολλήθηκαν και έκλεισαν το δρόμο.
Video: Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης  ,   https://youtu.be/sOv-072zFMQ .-

*** Μεγάλη κατολίσθηση βράχων στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης 
Το βράδυ της Δευτέρας μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στο 16ο χλμ της Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης.
Ο όγκος των βράχων ήταν τόσο μεγάλος που έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο.

*** Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» 
Ενημερωτική εκδήλωση για τη συμμετοχή σε Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αξιοποιώντας το νέο Πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» αύριο Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (πλατεία 23ης Μαρτίου).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω», τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες, τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους για πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις.
Το Πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» παρέχει σημαντική βοήθεια σε ελληνικές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας την παρουσία τους σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού με μειωμένο κόστος, την οποία αξίζει να αξιοποιήσουν εξωστρεφείς εταιρείες, προκειμένου να προωθηθούν στις διεθνείς αγορές ή να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα παρουσία τους σε αυτές.

*** Στο έλεος αδέσποτων βοοειδών χωριά στον Ταΰγετο 
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα βοοειδή στον Ταΰγετο δεν είναι καινούργιο. Μάλιστα, ο Δήμος Καλαμάτας έχει προχωρήσει επανειλημμένως σε υποβολή μηνύσεων, μια και με την κατάσταση που υπάρχει τα ζώα βόσκουν ανεπιτήρητα στα χωριά της περιοχής του Ταΰγετου και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε κήπους, δένδρα και υποδομές σε αυτές τις ορεινές Κοινότητες.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Νίκας είχε περιγράψει το πρόβλημα ως εξής: «Το πρόβλημα που υπάρχει στην Αλαγονία είναι εξόχως σύνθετο και θα κάνουμε μία προσπάθεια, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα, για την αντιμετώπισή του. Έχομε ένα μεγάλο αριθμό μοσχαριών, βοδιών, αγελάδων που περιφέρονται στην περιοχή της Αλαγονίας.
Είναι διαπιστωμένο ότι τα περισσότερα από αυτά τα ζώα - για να μην πω όλα – ανήκουν σε Αλαγόνιους ή σε πολίτες που έχουν την καταγωγή από την Αλαγονία. Δεν είναι μόνο ένα όνομα ιδιοκτήτη το οποίο ακούγεται, “είναι του τάδε”. Αυτό είναι πρόσχημα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αυτά τα ζώα ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες, σχεδόν απ’ όλα τα χωριά της Αλαγονίας».
Και είχε προσθέσει: «Υπάρχει εμπλοκή πολλών υπηρεσιών. Υπάρχει εμπλοκή της εφορίας, διότι πολλά απ’ αυτά τα ζώα δεν έχουν ενώτια. Σφάζονται και πωλούνται χωρίς φορολογικά παραστατικά. Υπάρχει εμπλοκή της Διεύθυνσης Υγείας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, διότι πιθανότατα να υπάρχουν ασθένειες και να κινδυνεύει ο πληθυσμός. Υπάρχει εμπλοκή του Δασαρχείου, διότι ενώ επιτρέπεται η ελεύθερη βοσκή, όχι όμως χωρίς επιτήρηση, αυτά τα ζώα δεν επιτηρούνται. Επίσης, υπάρχει εμπλοκή της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ο Δήμος θα κάνει και κάνει ό,τι μπορεί. Το πρόβλημα δε θα αντιμετωπισθεί, αν οι κρατικές υπηρεσίες συνεχίσουν να αδιαφορούν, αποσείοντας ευθύνες».
  Δικαστήριο στις 22 Ιανουαρίου 2018
Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν στις 22 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες 600 βοοειδών τα οποία κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα επί δύο χρόνια σε περιοχές του Ταϋγέτου, προκαλώντας τρόμος στους κατοίκους και καταστροφές.
Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, οι ιδιοκτήτες τους «με πρόθεση διατάραξαν την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους, από την πράξη τους αυτή δε αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο».
Οι κατηγορούμενοι ήταν ιδιοκτήτες 600 βοοειδών, μεγάλου σωματικού βάρους, τα οποία άφησαν να περιφέρονται ελεύθερα και ανεπιτήρητα, σε ημιάγρια κατάσταση, σε πολυπληθείς αγέλες το διάστημα 2013 έως 2015.
  Κατηγορούμενοι και αντιδήμαρχοι
Επίσης, για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και αντιδήμαρχοι, οι οποίοι φέρονται να «παρέλειψαν να αποτρέψουν τη διατάραξη ασφάλειας της συγκοινωνίας», ενώ κατηγορούνται και για «παράβαση καθηκόντων της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος στους ιδιοκτήτες των ζώων, με τη συνέχιση της παράνομης εκμετάλλευσής τους».

*** Κίνημα Αλλαγής: Από 16 έως 18 Μαρτίου το συνέδριο 
Τα περίπου εξακόσια μέλη της οργανωτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων και οι Μεσσήνιοι Τάκης Αναστόπουλος, Γιάννης Χριστόπουλος, Μενέλαος Γερονικολός, Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Τσαπόγας και Τάσος Αποστολόπουλος, έφυγαν από την αίθουσα της συνεδρίασης που σηματοδότησε την έναρξη της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής διαπιστώνοντας από τις ομιλίες των μελών του πολιτικού συμβουλίου ότι δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφωνίες επί της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο νέος φορέας μέχρι τις εκλογές.
  Τι πρότειναν για τους συνέδρους
- Πώς θα εκλεγούν
Ο πολυκομματικός χαρακτήρας του νέου σχήματος απαιτεί, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, να λειτουργήσει κρατώντας ισορροπίες ανάμεσα στα κόμματα που τον αποτελούν, και τους υποψηφίους που πήραν μέρος στην κούρσα για την εκλογή επικεφαλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκφράζονται διαφορετικές προσεγγίσεις για τη σύνθεση του σώματος του συνεδρίου.
Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε να εκλεγεί τουλάχιστον το 50% της σύνθεσης του συνεδρίου «στο οποίο θα συμμετέχουν και εκλεγμένοι από θεσμικούς φορείς της Κοινωνίας, της Αυτοδιοίκησης, της Παραγωγής, των Εργαζομένων, των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων και των Κινήσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, αφού επισήμανε ότι «το κόμμα δεν είναι λάφυρο κανενός αλλά ανήκει στους 210 χιλιάδες συνιδρυτές του», πρότεινε να υπάρξει δέσμευση «ότι το άθροισμα των διορισμένων συνέδρων θα είναι μικρότερο από τους εκλεγμένους συνέδρους». «Πρέπει στις 4 του Μάρτη να υπάρχει μαζική συμμετοχή των πολιτών για να καταλάβουν ότι αυτοί παίρνουν το ιδρυτικό συνέδριο στα χέρια τους, κι όχι οι αποφάσεις να ληφθούν σε κλειστούς χώρους» σχολίασε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε τον «κανόνα του τριάντα»: «Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι γυναίκες. Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι νέοι κάτω των 40 ετών. Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Το 30% των συνέδρων πρέπει να έρχονται από περιοχές εκτός Αθήνας και εκτός Θεσσαλονίκης. Μπορούμε να πετύχουμε αυτά τα τέσσερα τριαντάρια αρκεί να το αποφασίσουμε. Αρκεί να σκεφθούμε έξω από το κομματικό κουτί» είπε χαρακτηριστικά.  Α.Π.

*** Μια απέραντη αποθήκη – σκουπιδότοπος η παραλία 
Με αφορμή σχόλιο για την παραλία της Καλαμάτας στο φύλλο της Κυριακής, μου ήρθε στο μυαλό η κατάσταση που κάθε χρόνο βλέπουμε, όταν κλείνουν τα εκεί «λαμπερά», κατά τα άλλα, καταστήματα.
Παρατημένες ξαπλώστρες, ομπρέλες, ράμπες, σίδερα, καμπίνες, όσα, μεταξύ άλλων, θα δει κανείς κάνοντας μια βόλτα στη Ναυαρίνου.
Αντικείμενα που είτε θα καταλήξουν στο βυθό είτε απλά θα παραμείνουν αφημένα στην τύχη τους έως το Μάιο, για να γίνουν πάλι λαμπερά και να κάνουν την Καλαμάτα «βασίλισσα του τουρισμού» και… και… και…, όπως αρέσει στους περισσότερους να ακούν και να διαβάζουν.
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι για διάφορους λόγους κάποιοι καταστηματάρχες (λίγοι στον αριθμό ευτυχώς) δε σέβονται την παραλία, που ουσιαστικά τους συντηρεί τους καλοκαιρινούς μήνες, και παρατούν μέρος του εξοπλισμού τους…
Δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να καθαρίσει την ακτή;
Προφανώς είναι ο ίδιος αρμόδιος που εισπράττει το καλοκαίρι για την ενοικίαση του χώρου.
Τώρα, αν οι «όλο καμάρι» στο Δήμο θεωρούν ότι αυτή η εικόνα κολακεύει την εικόνα της πόλης, μιας πόλης που στην παραλία κυκλοφορεί κόσμος όλο το χρόνο, πάμε πάσο…
Κι έτσι απλά θα περιμένουμε ένα καινούργιο κείμενο, που θα λέει ότι η Καλαμάτα είναι η «νέα Μύκονος» και πολλές ακόμα φαμφάρες, έτσι για να καμαρώνουμε και να δείχνουμε ότι είμαστε φοβεροί όλοι εδώ στο νότο.
Π.Μπ.

*** Παρουσία Ε. Βόζενμπεργκ και Γ. Σαμαρά έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Καλαμάτα η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας 
 
 
 
 
Παρουσία της ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζενμπεργκ, ως εκπροσώπου του κόμματος, καθώς και της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γεωργίας Σαμαρά, διεξήχθη χθες το βράδυ η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Γυναικών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.
Η κα Βόζεμπεργκ, η οποία ήταν και η βασική ομιλήτρια, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αλλά και στην τρέχουσα επικαιρότητα.
Να σημειωθεί πως η εκδήλωση έγινε στο bar-restaurant “Anais”, επί της οδού Ιατροπούλου στην Καλαμάτα. 

***  Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας 
Η ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Νεότητας της Μητροπόλεως, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Η Σύναξη ξεκίνησε με την ευλόγηση της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κληρικών από το μητροπολίτη. Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στους ιερείς καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και κάθε καλό στη διακονία τους και τις οικογένειές τους.
Ακολούθησε ομιλία από το διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα, με θέμα «Εγκληματικότητα - Παραβατικότητα στην καθημερινότητά μας». Ο κ. Πούπουζας με λόγο μεστό και κατανοητό ανέλυσε το θέμα και παρείχε συμβουλές προφύλαξης και αντιμετώπισης, διαφόρων παραβατικών περιστατικών.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα διοικητικά και διαχειριστικά των Ιερών Ναών, Μονών και Προσκυνημάτων. Ιδιαίτερη δε αναφορά έγινε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Η Σύναξη περατώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα θέματα.

*** Ο καιρός  σήμερα  Τρίτη στην Καλαμάτα  
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο σήμεραυπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Όμορφο μεν, αλλά… 
Το εικονιζόμενο δέντρο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, με τα κλαδιά του, έχει καταλάβει όλο σχεδόν το μήκος του μώλου, στο λιμάνι.
Πανέμορφο το θέαμα μεν, αλλά μήπως επιβάλλεται ένα κούρεμα; Ω.

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Τρίτη 16  Ιανουαρίου  2018
~* Για  την 18η αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ :
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 94-64 , (53-40) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-16 , 29-24  , 17-11 , 24-13 .- ^
~ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΙΜΚΙ 70-79, (37-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-14, 16-17 , 17-21 , 16-27  .-^
~ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ -ΖΑΚΛΙΡΙΣ  ΚΑΟΥΝΑΣ 93-86 , (37-44) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-23 , 16-21 , 27-17 , 29-25 .- ^
~ ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 81-76 , (43-36) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-14 , 21-22 , 19-23 , 19-17 .-^
~*** Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2018 :
~  ΤΣΣΚΑ Μ . -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
Τα  δεκάλεπτα :
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τα  δεκάλεπτα :
~ ΜΙΛΑΝΟ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ
Τα  δεκάλεπτα :
~ ΡΕΑΛ  Μ.  -ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
Τα  δεκάλεπτα :

*** Η  κλήρωση αγώνων κυπέλλου Ελλάδας :

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 :
Πανιώνιος - Λαμία (17.15)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ (19.30)
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος (21.45)

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου  2018 :
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ (19.30)

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 6-8 Φεβρουαρίου, αλλά το αναλυτικό πρόγραμμα δεν έχει γίνει γνωστό.

***Δ ευτέρα 15/01/2018 ,19:30
Ολυμπιακός-Λαμία   2-0 , (2-0) .- ^
Τα  γκολ : 10΄ Μαρίν  , 37΄ Ανσαριφάρντ ,
Κάρτες :  Πίτι  , Ασίγμπα , Φιγκουέρα ,

***  Για  την U2O της Super League   17η αγωνιστική
16-01-2018:Ξάνθη-Ατρόμητος Α.    (για 9η αγωνιστική )
*** «Σάρωσε» τα βραβεία ο Πετρούνιας
Στα βραβεία της UEG
 ~  Σε θρίαμβο της ελληνικής γυμναστικής εξελίχθηκε η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEG) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και ομάδων στη χρονιά που έφυγε. Ο Λευτέρης Πετρούνιας επικράτησε σε δύο κατηγορίες, αυτές του Κορυφαίου Ευρωπαίου Αθλητή και της Κορυφαίας Εμφάνισης για το 2017, ενώ η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων αναδείχθηκε Κορυφαία Ομάδα της χρονιάς.
Ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 5.277 ψήφους, στην κατηγορία ευρωπαίου αθλητή της χρονιάς, και με ποσοστό 61% άφησε πολύ πίσω τον δεύτερο Μάριαν Ντραγκουλέσκου (2.545 ψήφους και ποσοστό 29%).
Όσον αφορά την κορυφαία εμφάνιση της χρονιάς, ήταν άπισαστος με 7.798 ψήφους που μεταφράστηκε στο απίστευτο 87%!
~**   Πετρούνιας: «Ο κόσμος αναγνωρίζει τα όσα έχουμε πετύχει»
  Ο δις πρωταθλητής κόσμου και τρις πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, στις δηλώσεις του τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την UEG, που είχε την πολύ καλή ιδέα να δημιουργήσει αυτό τον θεσμό και που με πρότεινε ως υποψήφιο σε δύο κατηγορίες. Η θέσπιση των ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων ήταν μία κίνηση που χρειαζόταν το μεγάλο άθλημα της Γυμναστικής, για να αποκτήσει ακόμα ευρύτερη προβολή και για να δοθεί η ευκαιρία στους φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά μας. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να γίνεται πιο δυνατή κάθε χρόνο.
~  Θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες φιλάθλους που με στήριξαν και που μου χάρισαν με την ψήφο τους αυτά τα δύο πολύ σπουδαία έπαθλα. Ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά ότι πιστεύει σ’ εμένα, ότι με αγαπά πολύ και αναγνωρίζει την αξία όλων των διακρίσεων που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Η ανταπόκρισή του είναι συγκινητική και με γεμίζει δύναμη για την συνέχεια.
Επιπλέον, θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων για την σπουδαία επιτυχία της, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους νικητές, τις νικήτριες και σε όλους τους υποψήφιους αυτών των βραβείων της UEG.
Δεσμεύομαι ότι και μέσα στο 2018 θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτών των διακρίσεων, ώστε να προσφέρω κι άλλες χαρές σε όλους τους ανθρώπους που μου δείχνουν την εκτίμηση και την αγάπη τους». in.gr

  *** Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    εκτός
19.- 19-01-2018 , ΤΣΣΚΑ Μόσχας       εντός
20.- 25-01-2018 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας        εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 , ΚΙΜΚΙ         εκτός
20.- 26-01-2018 , ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα     εκτός

  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

 *** Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 17/18  αγωνιστικές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας      13-4
Ολυμπιακός              13-5     ^
Παναθηναϊκός          12-5
Φενέρμπαχτσε          11-6  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ρεάλ Μαδρίτης          11-6    
Ζαλγκίρις Κάουνας    11-7      ^  
Κίμκι                           10-8      ^ 
Μακάμπι Τελ Αβιβ     9-9       ^     
-------------------------------
Μπασκόνια                  8-9    
Μάλαγα                       7-10  
Ερυθρός Αστέρας        7-11      ^ 
Μπάμπεργκ                  7-11      ^
-------------------------------
Μπαρτσελόνα               6-12      ^
Βαλένθια                       6-12      ^ 
Αναντολού Εφές         5-12    
Αρμάνι Μιλάνο           4-13    
***  Οι   τρεις (3) επόμενες αγωνιστικές στο Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 18
16.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΚίμκι
 
16.01. 21:00ΜπάμπεργκΖαλγκίρις Κάουνας
 
16.01. 21:00ΟλυμπιακόςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
16.01. 21:30ΒαλένθιαΜπαρτσελόνα
 
17.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΑναντολού Εφές
 
17.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΠαναθηναϊκός
 
17.01. 21:45ΜιλάνοΟυνικάχα
 
17.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπασκόνια
Αγωνιστική ημέρα: 19

18.01. 19:00ΚίμκιΟλυμπιακός
 

18.01. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΒαλένθια
 

18.01. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΕρυθρός Αστέρας
 

18.01. 22:00ΜπαρτσελόναΜπάμπεργκ
 
19.01. 19:30Αναντολού ΕφέςΦενερμπαχτσέ
 
19.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
19.01. 21:30ΜπασκόνιαΜιλάνο
 
19.01. 21:45ΟυνικάχαΡεάλ Μαδρίτης
 
Αγωνιστική ημέρα: 20
25.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
25.01. 21:45ΟυνικάχαΜπασκόνια
 
25.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές
 
26.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπάμπεργκ
 
26.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
26.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός
 
26.01. 21:30ΒαλένθιαΚίμκι
 
26.01. 21:45ΜιλάνοΜακάμπι Τελ Αβίβ

***  Για  το Eurocup  στο μπάσκετ  Champions League :
~ Γαλατάσαράϊ- Χερμπαλάϊφ Ν. Κανάρια   86-108 .- ^
~ Λοκομοτίβ Κουμπάν - Σεντεβίτα Ζάγκρεπ  69-64 .- ^
~ Ούνικς Καζάν - Γκρίσσιν Μπόν Γέτζιο Εμίλλια   69-71 .- ^
~ Γιουβέντους - Κρασνογιάρσκ  81-73 .- ^
~ Μονακό - Ντιναμό Σάσσαρι  87-55 .- ^
~ Χάποελ Χολόν - Καρσίγιακα   82-82 .-
~ Μούρσια - Ολντενμπουργ  50-33 .-
~  ΠΑΟΚ - Έλαν  Τσαλόν    90-81 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-22 ,24-20 , 15-20 , 27-19.- ^
~ Λούντγουϊσμπουργκ -Βέντσπίλς  77-56 .-
~ Ορλάντινα- Τενερίφη   36-66 .-
~Μπεσίκτα -Νύμπουργκ  91-80 .- ^
~  Σένσουρ - Μπρνο  Διακόπη -Ακυρώθηκε
~Λεβίτσε - Χέλιος Ντομζαλέ   95-72 .- ^
~  Ουτιλίτας ΡάπλαΜπετσάφα/Λιεπάγια  99-78 .- ^
~ Σούντουβα Μαντίγνα Μαριγιαμπο -Τσμοκι Μίνσκ   74-80 .- ^(γυναικών)



ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_16.html .-

~**
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5965   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3821   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3818  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 624   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου