ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 ...
~

 
 
 
 
~ 27 Σεπτεμβρίου: Εορτή του Αγίου Καλλιστράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων
~ Τη μνήμη του Αγίου Καλλιστράτου και των μαζί μ’ αυτόν Σαράντα Εννέα Μαρτύρων τιμά σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.
* Ο Άγιος Καλλίστρατος μαρτύρησε στη Ρώμη επί Διοκλητιανού (284 – 304 μ.Χ.). Καταγόταν από την Καρχηδόνα και οι γονείς του, καθώς και οι πρόγονοί του, ήταν ευσεβέστατοι χριστιανοί.
Όταν μεγάλωσε ο Καλλίστρατος, κατατάχθηκε στο Ρωμαϊκό στρατό σαν νεοσύλλεκτος αλλά δεν εγκατέλειψε τις ευσεβείς συνήθειές του. Μια από αυτές ήταν η βραδυνή προσευχή. Κάποιοι ειδωλολάτρες στρατιώτες κατήγγειλαν το γεγονός στον ειδωλολάτρη στρατηγό Περσεντίνο.
Εκείνος, αφού διέταξε πρώτα τον βασανισμό του, ακολούθως διέταξε να τον τοποθετήσουν μέσα σε ένα δεμένο σάκκο και να τον ρίξουν στη θάλασσα. Με θαυματουργό τρόπο ο σάκκος σχίστηκε και δύο δελφίνια έσωσαν τον Καλλίστρατο. Σαράντα εννέα στρατιώτες που είδαν το θαύμα πίστεψαν στον Χριστό. Ο Περσεντίνος τότε εξοργισθείς διέταξε τον αποκεφαλισμό όλων.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Την ωραιότητα.
Τω θείω Πνεύματι, περιφραξάμενος, Μάρτυς Καλλίστρατε, λαμπρώς ηρίστευσας, καταβολών τον δυσμενή, σοφία των σων αγώνων όθεν και προσήγαγες, τω Χριστώ ως θυμίαμα, δήμον παναοίδιμον, Αθλητών πιστευσάντων σοι, μεθ’ ων υπέρ ημών εκδυσώπει, των ευφημούντων σε εν ύμνοις.
Απολυτίκιο Αγ. Καλλιστράτου - 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/VgAE4WlqiaA  .-

*** Η θρεπτική αξία του σταφυλιού
ΣΤΑΦΥΛΙ: Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας του σταφυλιού, ενός φρούτου που οι εδικοί συστήνουν για μακροζωία και αποτοξίνωση.
* Εκτός από τη μοναδική του γεύση, το σταφύλι αποτελεί ασπίδα προστασίας της υγείας.
Δείτε γιατί:
– Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες ευθύνονται για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του.
– Θεωρείται εξαιρετικά αποτοξινωτική τροφή, η οποία καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και αυξάνει τη διούρηση, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών.
– Ελληνική μελέτη συνδέει την κατανάλωση σταφυλιών (ελληνικές ποικιλίες) με την προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
– Το έλαιο από το κουκούτσι του σταφυλιού μειώνει τη χοληστερίνη και επομένως προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
– Το σταφύλι χρησιμοποιείται για εξωτερική χρήση, κυρίως σε αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών.
Επιτρέπεται στη δίαιτα;
Πολλοί θεωρούν ότι το σταφύλι δεν έχει θέση στη δίαιτα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα.
Η φυσική γλυκύτητα του σταφυλιού οφείλεται στα φυσικά του σάκχαρα, την φρουκτόζη και όχι στην ζάχαρη, την σουκρόζη όπως την εννοούμε συνήθως.
Ένα μεσαίο τσαμπί σταφύλια (40-50 ρόγες) έχει περίπου 150 θερμίδες, όσες δηλαδή 2 άλλα μεγάλα φρούτα.
Μπορείτε λοιπόν να το καταναλώσετε άφοβα και στο πλαίσιο μιας διατροφής για απώλεια βάρους.

*** «Στα μαλακά» τσιγγάνος φρουτέμπορος για διακίνηση ηρωίνης 
Μεγάλη μείωση της ποινής του πέτυχε ένας τσιγγάνος για διακίνηση ηρωίνης κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και χθες η ποινή του μειώθηκε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή, υπό τον όρο επιτήρησής του από επιμελητή κοινωνικής αγωγής και εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του.
Στο πρώτο δικαστήριο μαζί του είχαν καθίσει και δύο τοξικομανείς, στους οποίους κατηγορείται ότι πούλησε 2,6 γραμμάρια ηρωίνης τον Ιανουάριο του 2014. Αυτοί είχαν κριθεί ατιμώρητοι λόγω τοξικομανίας. Επίσης, επειδή ο τσιγγάνος δεν είχε ξαναπασχολήσει, του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Χθες του αναγνωρίσθηκε και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
  Αγοραπωλησία
Όπως περιέγραψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, στην υπηρεσία τους είχαν πληροφορίες ότι στην Αθηνών, προς την περιοχή του εργοστασίου Καρέλια, ένας τσιγγάνος διακινεί ηρωίνη. Κατά τη διάρκεια περιπολίας, ένα μεσημέρι, είδαν τους δύο τοξικομανείς σε αυτοκίνητο να έχουν  σταματήσει και να περιμένουν. Από το αντίθετο ρεύμα έφτασε ο κατηγορούμενος τσιγγάνος. Ο συνοδηγός του άλλου αυτοκινήτου τον πλησίασε αντάλλαξαν κάτι και έφυγαν.
  Έφυγαν
Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στους δύο τοξικομανείς να σταματήσουν, αλλά αυτοί τράπηκαν σε φυγή, τους καταδίωξαν και είδαν να πετούν κάτι από το αυτοκίνητο. Τους σταμάτησαν λίγα μέρα μακρύτερα και στο σημείο που είδαν την κίνηση βρήκαν πεταμένα σε ζελατίνα τα 2,6 γραμμάρια ηρωίνης. Στο τηλέφωνο του συνοδηγού, όταν το έψαξαν, βρήκαν τέσσερις κλήσεις προς τον τσιγγάνο, ενώ λίγο αργότερα συνέλαβαν στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου και τον τσιγγάνο.
Στην απολογία του, ο τσιγγάνος αρνήθηκε ότι πούλησε ναρκωτικά και δικαιολόγησε τη συναλλαγή ως συνεννόηση με τον τοξικομανή για κάτι ξύλα, με τον οποίο, όπως είπε, είναι κουμπάροι.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** "Μπαλάκι" (αν)αρμοδίων οι μετανάστες στην Καλαμάτα 
Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή έφθασαν διά θαλάσσης στην Καλαμάτα 61 παράνομοι μετανάστες, κατά δήλωσή τους από το Πακιστάν. Το σκάφος που τους μετέφερε εντοπίσθηκε 40 μίλια νοτιοδυτικά της νήσου Βενέτικο, από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εδρεύει στην Πύλο. Για ανεξήγητο λόγο, όμως, οι παράνομοι μετανάστες ήλθαν στην Καλαμάτα. Το θέμα υποδοχής και προσωρινής τους στέγασης διαχειρίσθηκε ο Δήμος Καλαμάτας, με τους αιρετούς του, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και εθελοντές.
Οι παράνομοι μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στο κτήριο της πρώην Νοσηλευτικής Σχολής, στο νέο Δημαρχείο, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι στο κτήριο αυτό, που προορίζεται για τη στέγαση της ΔΕΥΑΚ, σύντομα θα αρχίσουν εργασίες εκτεταμένης ανακατασκευής. Για την προσωρινή διαμονή των μεταναστών και τη σίτισή τους μερίμνησαν οι αντιδήμαρχοι Παύλος Μπουζιάνης και Θανάσης Βασιλόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλειος Χαντζής και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας.
Χθες έγινε συνεννόηση με εκπροσώπους του τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ώστε οτιδήποτε είναι αναγκαίο από πλευράς σίτισης, φαρμάκων, ρουχισμού να το καλύψει ο Δήμος από το δημοτικό προϋπολογισμό.
Από την παραπάνω ανακοίνωση, προκύπτει αβίαστα η ανάγκη εξεύρεσης προσωρινού μόνιμου χώρου για τη φιλοξενία των μεταναστών. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους Δήμους της Μεσσηνίας θα πρέπει να εργαστούν σοβαρά πάνω στο θέμα.
Στο μείζον θέμα της δημιουργίας προσωρινού κέντρου υποδοχής μεταναστών στην Καλαμάτα έχει αναφερθεί με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος. Όπως έχει τονίσει, είναι απαράδεκτο που μέχρι σήμερα κυβέρνηση και αυτοδιοικητικοί θεσμοί δεν έχουν σκύψει σοβαρά πάνω στο πρόβλημα και δεν έχουν προχωρήσει σε μια μόνιμη λύση. Είχε προσθέσει, δε, ότι η αναγκαιότητα της παραπάνω υποδομής είναι περισσότερο αναγκαία σήμερα, αφού κύματα προσφύγων θα «ξεβράζονται» όλο και πιο τακτικά από διάφορους δουλεμπόρους.
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει σχολιάσει ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει το καλύτερο δυνατό από το δημοτικό προϋπολογισμό για τη φιλοξενία των μεταναστών. Ταυτόχρονα, όμως, έχει εκφράσει τη δυσκολία να αντιμετωπίσει τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αφίξεων μεταναστών, καθώς δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές. «Το κράτος έχει λάβει δισεκατομμύρια ευρώ για τους μετανάστες», έχει δηλώσει κατηγορηματικά, και «έχει άπειρες κρατικές εκτάσεις, ξενοδοχεία κλειστά που έχουν περάσει στις τράπεζες. Δεν είναι δουλειά του Δήμου να τα κάνει αυτά (υποδομές). Ένα τέτοιο Κέντρο χρειάζεται στελέχωση».
Ωστόσο, έχει σημειώσει χαρακτηριστικά: «Οι μετανάστες είναι κρατούμενοι. Είμαστε στη διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε μας ζητηθεί. Δεν πρέπει, όμως, να κάνουμε υπέρβαση των ορίων της φιλοξενίας. Υπάρχουν και άλλες περιοχές… Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους, δε δεχτήκαμε να τους παραπετάξουμε».
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Προβληματίζουν οι πυρκαγιές σε Στασιό και Αετό 
Προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσαν στην Τριφυλία οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τις δϋο τελευταίες μέρες στους πρόποδες του όρους «Γεράνιο», πάνω από το Στασιό και τον Αετό. Ευτυχώς που ήταν άμεση η επέμβαση και συντονισμένες οι επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυροσβεστικών δυνάμενων και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Το απόγευμα της Κυριακής, στις 4.30, ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας για πυρκαγιά πάνω από το Στασιό, τους πρόποδες του όρους «Γεράνιο», σε δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή στη θέση «Τρανή Χούνη». Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες από Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Μελιγαλά και το συντονισμό είχε ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων, Κώστας Γεωργακόπουλος. Μάλιστα, στο σημείο δεν προκλήθηκε μόνο μία φωτιά, αλλά δύο. Ευτυχώς, όμως, πριν νυχτώσει βρίσκονταν σε ύφεση και παρά τις μικρές αναζωπυρώσεις λόγω ανέμου, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τις σβήσουν.
Εκείνο που κάνει εντύπωση, πάντως, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια σημειώνονται πυρκαγιές στην περιοχή του Στασιού στους πρόποδες του «Γεράνιου» με το παρθένο πευκοδάσος και την άγρια ομορφιά!
Το πρωί της Δευτέρας, στις 11.30, ξέσπασε πυρκαγιά στην Τοπική Κοινότητα Αετού, σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των περιοχών με τα τοπωνύμια «Βρυσούλα» και «Αλώνι», κοντά σε σπίτια και στο δρόμο. Στο σημείο έσπευσαν 8 πυροσβεστικά οχήματα από Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους με 17 πυροσβέστες. Μάλιστα, υπήρξε συνδρομή στην επιχείρηση κατάσβεσης και από αέρος, με 2 PZL που έκαναν ρίψεις.
Χάρις στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, πριν πάρει διαστάσεις, και έγινε πλήρης κατάσβεσή της έπειτα από ελάχιστες ώρες, έχοντας κάψει περί τα 15 στρέμματα γης.

*** Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 27/9/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 5.9 (Μέτριος).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** 20χρονος σκοτώθηκε στην οδό Λακωνικής 
 
Λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του, όταν η μηχανή που οδηγούσε «καρφώθηκε» σε τοίχο σπιτιού στην οδό Λακωνικής.
Να σημειωθεί ότι ακριβώς στο ίδιο σημείο στις 12 Ιουλίου είχε χάσει τη ζωή του ο 27χρονος Γιάννης Πετρόγιαννης.
 (φώτο από το σημείο)

*** Πρόσθετα voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Καλαμάτας 
Ο Δήμος Καλαμάτας γνωστοποιεί προς τις μητέρες δυνητικά ωφελούμενες, που είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών αλλά δεν έλαβαν voucher τον περασμένο Ιούλιο για την συμμετοχή των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμάτας, ότι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση ενδιαφέροντος για τη λήψη του.
Το αίτημα είναι δυνατόν να υποβληθεί μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr, στη διαδρομή «Παιδικοί Σταθμοί 2017-2018 - Ειδική εφαρμογή για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση πρόσθετων αξιών τοποθέτησης (vouchers)». Για τη δήλωση χρειάζεται μόνο ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ της μητέρας, καθώς και η εξασφάλιση ύπαρξης κενής θέσης στο ΚΔΑΠ που τους ενδιαφέρει. Σημειώνεται ότι η δήλωση πρέπει να γίνει έως σήμερα.
Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018» με δέκα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που θα λειτουργήσουν στα κάτωθι Δημοτικά Σχολεία:
•1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• Δημοτικό Σχολείο Λαιίκων
• Δημοτικό Σχολείο Θουρίας
• Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών.
Στα ανωτέρω Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα υπάρξει, πέραν του παιχνιδιού, παροχή δομημένου προγράμματος στα κάτωθι εργαστήρια: Πληροφορικής και Ρομποτικής, Περιβάλλοντος (Πειράματα, Διάστημα, Ανακύκλωση κ.λπ.), Φιλαναγνωσίας (Αγγλικά, Γνωρίζω τον τόπο μου, Παραμύθια κ.λπ.), Αθλητισμού και Υγείας (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ κ.λπ.) και Εικαστικών (Θέατρο, Μουσική, Ζωγραφική κ.λπ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Καλαμάτας, γραφείο 307, 3ος όροφος – νέο Δημαρχείο, τηλ. 27213 60779.

*** Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδους Διαβήτη: Συνέχεια προγράμματος σε Λογγά και Μεσσήνη 
Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδους διαβήτη θα έχουν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου οι κάτοικοι του Λογγά και της Μεσσήνης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λογγά και στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης αντίστοιχα.
Σε κάθε μία από αυτές, από τις 16.00 έως τις 19.00, θα διενεργηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στους κατοίκους, ενώ από 19.15 έως 21.30 θα διεξαχθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος στη Λογγά θα δοθούν οι διαλέξεις «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από το χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Εκ μέρους, δε, του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» θα απευθύνει χαιρετισμό η γενική γραμματέας, Άννα Κορμπίλα.
Στη Μεσσήνη, εκτός από τις δύο παραπάνω, θα δοθεί επιπλέον η διάλεξη  «Διαβήτης και Καρδιά», από τον ειδικό καρδιολόγο, επιμελητή Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Εμμανουήλ Μάκαρη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», Αθανασία Καρούνου.
Να σημειωθεί πως η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του σακχαρώδους διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).
Στο πλαίσιο δε των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος αναλαμβάνει συχνά σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Μία από αυτές είναι το ενημερωτικό πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδους Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας» για το 2017, το οποίο συντονίζει συνολικά ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. 

*** Πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 2.000 ανέργους ειδικών κατηγοριών 
Ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρία (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.
Οι θέσεις είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, για την απασχόληση των προαναφερθέντων κοινωνικών ομάδων.
Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
Μέσω του προγράμματος επιχορηγείται η απασχόληση των ατόμων αυτών αρχικώς για 12 μήνες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα δύο επεκτάσεων του χρόνου επιδοτούμενης απασχόλησης για άλλους 12 συν άλλους 12 μήνες.
Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελούμενων ανέργων ανέρχεται στο 70% του μισθολογικού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 700 ευρώ μηνιαίως, για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και μέχρι του ποσού των 350 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.
Αναλυτικότερα, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και η υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος αναγράφονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

*** Επίθεση – σοκ στο Γαλάτσι!Χτύπησαν και μαχαίρωσαν ηλικιωμένο για 5 ευρώ...

~ Φρίκη και Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η πρωινή εκπομπή του Αnt1 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ και δείχνουν τα τραύματα 90χρονου άντρα που βασανίστηκε για 5 ευρώ.
Οι αδίστακτες ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του 90χρονου στο Γαλάτσι τον έδεσαν σε μία καρέκλα κι άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για χρήματα. Όταν δεν βρήκαν άρχισαν να τον ανακρίνουν με το θύμα να τους λέει πως έχει μόνο 5 ευρώ πάνω του.
Τότε άρχισαν να τον χτυπούν καθώς δεν τον πίστευαν, ενώ ένας από αυτούς τον χαράκωσε.
~* Γαλάτσι: Επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ηλικιωμένο για 5 ευρώ : https://youtu.be/Ep1FGWSgeJg  .-

*** ΩΠΑ! ΠΟΙΟΣ βουλευτής των ΑΝΕΛ επέστρεψε (και πώς) στη ΝΔ. Βίντεο...

~ Όπως διαβάζουμε στο press-gr έχουμε μεγάλη επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία.
Παραθέτουμε το απόσπασμα:
«Είναι Ιούλιος του 15 και στην βουλή ψηφίζεται το 3ο μνημόνιο. Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος λέει "ναι σε όλα" ακούγεται ο Άδωνις να λέει "στα 4 τώρα". Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κάτανας όμως δεν τα σηκώνει αυτά, κινείται απειλητικά προς τον Άδωνι και τον αρπάζει από το σβέρκο. Τον Ιανουάριο του 15 είχε εκλεγεί βουλευτής Κοζάνης με τους ΑΝΕΛ πουλώντας αντιευρωπαική ρητορική για προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες. Αυτό ήταν και το απαύγασμα της πολιτικής του καριέρας, στις επόμενες εκλογές δεν επανεκλέγεται.
Είναι Σεπτέμβριος 2017 πλέον και η ΝΔ ψάχνει τα πιο άξια, ικανά και άριστα στελέχη στην Κοζάνη. Μετά από πολύ σκέψη και αξιολόγηση όλων των αρίστων, που νομίζετε ότι κατέληξε;
Σωστά μαντέψατε. Στον Κάτανα.
Εσείς τι αλλά; Τον ΕΝΦΙΑ μην ξεχάσετε την Παρασκευή»

Όσο για την επιστροφή του;
~* ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑ : https://youtu.be/rSb4b8KI1q4 .-
~  Σας παραθέτουμε την επιστολή του κου Κάτανα.
Ο Χάρης Κάτανας γράφει με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και για την απόφασή του να συνταχθεί στον πολιτικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας
Η πρόσφατη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ήταν μια ομιλία με πολλούς αποδέκτες και σίγουρα όχι μόνο για εμάς μέσα στο Βελλίδειο. Εμείς, είχαμε μπροστά μας, έναν πολιτικό που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, που μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Για να μας οδηγήσει σε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Είχαμε μπροστά μας έναν πολιτικό, που δεν αναφέρθηκε στα συνηθισμένα εναντίον της κυβέρνησης, αλλά παρουσίασε με ειλικρίνεια την πολιτική πρότασή του κι ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας, χωρίς να σπαταλήσει χρόνο για λαϊκισμό εντυπώσεων, για παλαιοκομματικές κορώνες, για ανούσιες αντιπαραθέσεις και διχαστική παρελθοντολογία. Είχαμε μπροστά μας, έναν πολιτικό που είναι έτοιμος, όχι απλώς να γίνει πρωθυπουργός άμεσα, αλλά και να βάλει ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης, όχι σχίζοντας μνημόνια αλλά φέρνοντας επενδύσεις.
Όμως άλλο είναι το σημαντικότερο κι έχει σχέση με αυτούς που δεν ήταν στο Βελλίδειο, αλλά άκουσαν τον Μητσοτάκη να θέτει τις προτεραιότητές του, για την οικονομία, την εργασία, την παιδεία, για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη ζωή και την καθημερινότητά των Ελλήνων. Τον άκουσαν και έγινε κατανοητός, διότι έδειξε ότι καταλαβαίνει τα ζητούμενα της κοινωνίας καλύτερα από κάθε άλλον πολιτικό. Στο διάστημα, μετά την εκδήλωση της ΔΕΘ, τόσο εγώ όσο και άλλοι, βγήκαμε έξω, μιλήσαμε με τον κόσμο για την ομιλία Μητσοτάκη, συζητήσαμε με συμπολίτες – συνεργάτες -συναδέλφους, για το περιεχόμενο της, ανταλλάξαμε απόψεις, ακούσαμε γνώμες και καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα. Ότι η ομιλία του, δεν έγινε αποδεκτή μόνο από ένα εσωτερικό ακροατήριο αλλά έγινε κατανοητή και θετικά αποδεκτή, από μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου, ξεπερνώντας τα ήδη διευρυμένα όρια της Νέας Δημοκρατίας. Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε να πείσει τον κόσμο, ότι μπορεί να εγγυηθεί ρεαλιστική έξοδο από την κρίση, ανάπτυξη και προοπτική, μέσα από τη συνάντηση όλων μας, στο πεδίο της σύγχρονης πολίτικης και της υγιούς αντιπαράθεσης, μακριά από αναίτιους διχασμούς, σπάζοντας τα δεσμά που κρατούν τον τόπο καθηλωμένο στο παρελθόν.
Σε ότι με αφορά προσωπικά, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν το αποκορύφωμα της δικαίωσης, στην απόφαση να ενταχθώ στη Νέα Δημοκρατία, να συμπορευτώ και να γίνω απλός συναγωνιστής, στην προσπάθεια να αλλάξουμε σελίδα και να πάει η Ελλάδα μπροστά. Αυτή η χρονική στιγμή, μου δίνει μάλιστα την ευκαιρία, να διατυπώσω δημόσια, σκέψεις που με απασχολούν από καιρό.
Ανήκω σε αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια, έκαναν λάθος πολιτικές επιλογές. Το παραδέχομαι ενώπιον όλων. Όσων με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, όσων εξακολουθούν να με θεωρούν φίλο τους, αλλά και όσων έχουν άλλη εντύπωση για εμένα, για τους οποίους πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που ενδεχομένως μπορεί να μας χωρίζουν. Αναγνωρίζω ότι πολλά από όσα προηγήθηκαν, με χρεώνουν με πολιτικά βάρη, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, συνολικά. Εάν έμαθα κάτι, από τη μέχρι σήμερα παρουσία μου στην πολιτική, είναι να κοιτώ τον κόσμο ευθέως στα μάτια, στα λάθη να έχω το θάρρος της ειλικρινούς απολογίας, να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν αλλά και να είμαι αληθινός για τις προθέσεις και για τις επιλογές μου. Αυτό κάνω και σήμερα δημοσίως. Είναι σημαντικό να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, με αυτούς τους όρους. Έντιμα, ειλικρινά, υπεύθυνα, θαρραλέα.
Όσο για το μέλλον…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του στη ΔΕΘ τόνισε: «Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον». Αυτό είναι το μήνυμα. Το μετερίζι δεν έχει σημασία, σημασία έχει η μάχη. Αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε κι αυτή είναι η γλώσσα που ξέρουμε να μιλάμε στην αγορά, όπου ανέκαθεν ασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Με καθαρές κουβέντες.
Στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα μας ενώνει, ο Νομός Κοζάνης μας ενώνει. Οι εποχές αλλάζουν και όλοι μαζί θα αλλάξουμε και θα φέρουμε το καινούργιο, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος, χωρίς διαχωρισμούς. Με αξιοπιστία και αξιοκρατία, με δημοκρατία και με ίσες ευκαιρίες για όλους. Για να χτίσουμε το αύριο, από την αρχή.     Κάτανας Χάρης

*** KATI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Περίεργη υπόθεση με απειλές κατά υπουργών...

~ Νέο πονοκέφαλο για την αστυνομία αποτελούν οι απειλές σε βάρος υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έγιναν μέσω… φέιγ βολάν.
Ένα αυτοκίνητο τύπου smart πέρασε έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ, και οι επιβαίνοντες έριξαν φέιγ βολάν με απειλές κατά δύο υπουργών.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο, αλλά ο οδηγός κατάφερε να τους ξεφύγει στα στενά του Ψυρή.
Οι άνδρες ασφαλείας των γραφείων συγκράτησαν την πινακίδα, τον τύπο και το χρώμα του αυτοκινήτου και έτσι ξεκίνησε η έρευνα.
Σύντομα αποκαλύφθηκε όμως ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο, η ιδιοκτήτρια από το Ναύπλιο δεν γνώριζε το παραμικρό.
Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η πινακίδα είναι πλαστή.
Ο συνδυασμός αυτών των πληροφοριών με τις απειλές κατά των υπουργών σήμανε συναγερμό. Αμέσως διατάχθηκε η ενίσχυση της φύλαξης των δύο υπουργών, αλλά και των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.  paraskhnio

*** ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μπορούν να οδηγούν...

~ Πρώτα άφησαν τις γυναίκες να πηγαίνουν στο γήπεδο. Τώρα, τους επιτρέπουν και να οδηγούν. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2017 για να γίνουν τα αυτονόητα στη Σαουδική Αραβία.
Με απόφαση του βασιλιά Σαλμάν, πλέον, στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα (!) να οδηγούν. Ναι, δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα.
Πολλοί κάνουν λόγο για ιστορική απόφαση. Είναι μάλλον μια θλιβερή υπενθύμιση πως μέχρι τώρα, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν μπορούσαν να οδηγούν. Όχι γιατί δεν ήξεραν αλλά γιατί δεν τους το επέτρεπαν.
Η απόφαση του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας ανακοινώθηκε χθες (26.09.2017). Έτσι, η αραβική χώρα δεν είναι πια η μοναδική στον κόσμο που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν. Με την απόφαση του βασιλιά Σαλμάν, θα μπορούν να πιάσουν τιμόνι από τα τέλη του 2018. Αυτό ορίζει το βασιλικό διάταγμα.

Γυναίκες στο τιμόνι
Ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε να εκδίδονται άδειες οδήγησης και για τις γυναίκες, κατά το κείμενο που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2018.
Ήταν πολλές εκείνες είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν γιατί αψήφησαν την απαγόρευση.
«Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ, νιώθω τόσο μεγάλη χαρά», δήλωσε η 30χρονη τραπεζοϋπάλληλος Χάγια Ρακιάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Ριάντ. «Δεν θα περίμενα ποτέ μια τέτοια απόφαση πριν (περάσουν ακόμη) δέκα ή είκοσι χρόνια», πρόσθεσε.
Ορισμένες από κάποιες που ανήκουν στην ελίτ στη Σαουδικής Αραβίας μπορούσαν κάλλιστα να οδηγούν στο Λονδίνο ή στο Ντουμπάι, αλλά όχι στο Ριάντ, όπου αν παραβίαζαν την απαγόρευση συλλαμβάνονταν.

Γιατί… χαλαρώνουν
Στο πλαίσιο ενός πακέτου οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στο βασίλειο με ορίζοντα το 2030, με στόχο κυρίως να περιοριστεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο, το Ριάντ μοιάζει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς για τις γυναίκες στη χώρα.
Οι οποίες για παράδειγμα πρέπει να έχουν έγκριση κάποιου «κηδεμόνα» τους, ενός άνδρα της οικογένειας τους—συνήθως του πατέρα, του συζύγου ή του αδελφού τους—για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.
Η επικείμενη άρση της απαγόρευσης της οδήγησης ανακοινώθηκε μερικές ημέρες αφότου επιτράπηκε σε γυναίκες να συγκεντρωθούν για μια εθνική γιορτή σε ένα στάδιο. Κι αυτό δεν είχε προηγούμενο στη Σαουδική Αραβία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ για το Ρωσικό Στρατό...

~ Κάτι συμβαίνει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε την άμεση απόλυση του πτεράρχου Βίκτορ Μποντάρεφ.
Η είδηση μεταφέρθηκε από τα ρωσικά ΜΜΕ και περιμένουμε τις λεπτομέρειες, που δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο αξίζει να τονιστεί πως το αγγλικό κείμενο (θα το παραθέσουμε παρακάτω) χρησιμοποιεί τη λέξη dismiss (εκδίωξη-απομάκρυνση) και relieve (απαλλαγή), που σημαίνει πως δεν μιλάμε για τιμητική αποστρατεία.
Προσωρινός αρχηγός τοποθετείται ο υπαρχηγός των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων αντιπτέραρχος Πάβελ Κουρατσένκο. Υπενθυμίζεται, ότι πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε η είδηση της επικείμενης τοποθέτησης του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, αντιστράτηγου Σεργκέι Σουροβίκιν, στη θέση του Μποντάρεφ, τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Παραθέτουμε το αγγλικό κείμενο.
Russian President Vladimir Putin has relieved Russian Aerospace Commander-in-Chief Colonel General Viktor Bondarev of his duties and dismissed him from service. A corresponding order was published on the official legal information portal.
 “To relieve Colonel General Viktor Bondarev, Commander-in-Chief of the Aerospace Forces, from the occupied position and dismiss from service,” the order says.
 Head of the General Staff, First Deputy Commander-in-Chief of the Aerospace Forces Lieutenant General Pavel Kurachenko was appointed Acting Commander-in-Chief of the Aerospace Forces.

*** Ζήστε όπως οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτά είναι τα μυστικά τους...

~ Πώς τρέφονταν οι άνθρωποι στην Αρχαία Ελλάδα; Θα εκπλαγείς όταν διαβάσεις ποια τροφή, που σήμερα θεωρείται «απαγορευμένη», έτρωγαν καθημερινά και ποιο γεύμα της ημέρας θεωρούσαν το πιο σημαντικό.
Οι συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων δεν βασίζονταν στην ταχύτητα και την εξοικονόμηση χρόνου όπως του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά προέκυπταν από μια βαθιά και λεπτομερή μελέτη των αναγκών του σώματος και του πνεύματος.   ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ.

*** ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΤΩΧΕΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ...

~ Πολλές φορές αναρωτιούνται ορισμένοι πως η Ελλάδα έφτασε στην πτώχευση από το πουθενά μέσα σε 2 χρόνια.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι διόλου τυχαία δεν είχαμε αυτή την κατάληξη. Αντιθέτως, είναι το αποτέλεσμα μιας ιστορίας που ξεκινάει από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Εκείνα τα χρόνια εισήγαγαν οι Ελλαδικές κυβερνήσεις μια λογική της μη παραγωγής, του υπερκαταναλωτισμού στην κοινωνία, και των δανείων (και στη χώρα αλλά και στους πολίτες υπό τη μορφή των «διακοποδανείων» κ.α.).
Γι’ αρχή δείτε τις εισαγωγές που έκανε η Ελλάδα την περίοδο 2001-2005 και κατά πόσο αυξήθηκαν κατά εποχή Σημίτη και Καραμανλή (όλα τα στοιχεία που ακολουθούν είναι της χρυσής δεκαετίας (2.000-2.010).


Επιπλέον, από τα καρότα και τα κολοκυθάκια της Ευβοίας μέσα σε λίγα χρόνια καταλήξαμε να τρώμε καρότα και κολοκύθια από τη Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα με τις επιδοτήσεις (άλλο έγκλημα αυτό) με το ζόρι απλώς να παίρνουμε πίσω όσα χάναμε από τις εισαγωγές. Με λίγα χρόνια η χώρα μας δεν κέρδιζε ούτε ευρώ.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα στη χώρα μας το προϊόντα να πωλούνται πολύ ακριβά. Απλά καθημερινά αντικείμενα μπορεί να τα πληρώνουμε σε διπλάσια τιμή από χώρες που κανονικά θεωρούνται και ακριβότερες από εμάς (π.χ. Βέλγιο και Αγγλία):

Η χρυσή 10ετία της Ελλάδος τελείωσε με τον χειρότερο τρόπο, και το ακόμη χειρότερο είναι ότι θα την πληρώσουμε με 100 χρόνια διεθνή υποπτεία...

***  Επίσκεψη Τσιρώνη στην Καλαμάτα 
Ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Τσιρώνης θα επισκεφτεί στην Καλαμάτα το διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στα εγκαίνια του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Καλαμάτας, αλλά και στα εγκαίνια του στεφανιογράφου της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας μεθαύριο Παρασκευή.
Επίσης, το Σάββατο 30 του μήνα θα απευθύνει χαιρετισμό και θα παρακολουθήσει την ημερίδα που διοργανώνεται από το Ecocity με θέμα «Ελαιοπαραγωγή και επιπτώσεις στο περιβάλλον».
Με την ευκαιρία δε αυτής της επίσκεψης, ο κ. Τσιρώνης προσκαλεί σε συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, τη συζήτηση και την ενημέρωση μεθαύριο Παρασκευή, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, στο «Στολίδι ένα», Αριστοδήμου 97.

*** Το Καρπενήσι στην Καλαμάτα 
Προβολή του Καρπενησίου στην Καλαμάτα θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καρπενησίου το προσεχές Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δωρεάν τοπικά προϊόντα, ενώ θα διατίθενται διαφημιστικό υλικό και χάρτες της περιοχής. Επίσης, θα προβληθούν video με στιγμιότυπα των περιοχών του Δήμου Καρπενησίου.
Η προβολή θα διαρκέσει από τις 10.00 έως τις 22.00, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.
Θα παραστούν ο δήμαρχος Καρπενησίου και φίλος της Καλαμάτας, Νίκος Σουλιώτης και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Οι δε Καλαματιανοί καλούνται να επισκεφθούν το περίπτερο του Δήμου Καρπενησίου.   Α.Π. 

*** Παράπονα για διακοπές νερού λόγω χρεών 
Έντονα παράπονα δεχθήκαμε χθες από δημότη Καλαμάτας, καθώς, όπως μας δήλωσε αλλά και έδειξε με το λογαριασμό που προσκόμισε, του έκοψαν το νερό λόγω χρεών, με το χρέος όμως να μην ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.
Αναφέρουμε τα 1.000 ευρώ, αφού αυτό το ποσό είχε τεθεί ως πλαφόν για τις διακοπές του νερού από τη ΔΕΥΑΚ.
Μάλιστα, όπως σχολίασε, πολλοί είναι οι συνδρομητές της ΔΕΥΑΚ που καθημερινά βλέπουν να τους κόβεται το νερό για πολύ λιγότερα χρέη από τα δικά του.
Να σημειωθεί εδώ ότι, σύμφωνα με το λογαριασμό, χρωστά συνολικά 510 ευρώ, με τα προηγούμενα χρέη να ανέρχονται σε 457 ευρώ.
Μιλώντας με τη ΔΕΥΑΚ, μας απάντησαν ότι στην αρχή το όριο για τη διακοπή της παροχής είχε οριστεί στα 1.000 ευρώ, αλλά όσο περνά ο καιρός αυτό μειώνεται στα 750. Όμως, σε καμία περίπτωση κάτω από τα 500 ευρώ. Αν αυτό συνέβη, έγινε από λάθος, και έτσι καλούν τους καταναλωτές να απευθυνθούν στην υπηρεσία, όπως μας ανέφεραν. Π.Μπ. 
Το νερό… νεράκι θα πουν όσοι δεν πληρώνουν τη ΔΕΥΑΚ

*** Ανακοίνωση του 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τον τραγικό θάνατο του 20χρονου Παναγιώτη Παπαδέα 
Μαθαίνοντας το τραγικό συμβάν του τροχαίου ατυχήματος με αποτέλεσμα τον θάνατο του μαθητή μας Παναγιώτη Παπαδέα συνεκλήθη εκτάκτως ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας και αποφάσισε:
1ον Να παραβρεθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στην νεκρώσιμη ακολουθία.
2ον Αντί στεφάνου να κατατεθούν χρήματα στο λογαριασμό των   «ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS».
3ον  Να διευκολυνθούν οι μαθητές να παραβρεθούν στην νεκρώσιμη ακολουθία  Καλαμάτα 27-9-2017   Ο  Σύλλογος Διδασκόντων

***  Εμβολιασμός για την ιλαρά συστήνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας 
Με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, συστήνει:
-τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μεικτού εμβολίου MMR)
-τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή –εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό– το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η.
Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.

***  Σύλληψη δύο ατόμων που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις δύο αλλοδαποί, ένας 38χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 33χρονη υπήκοος Αφγανιστάν, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Παρίσι Γαλλίας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαβατήρια Αρχών Ινδίας. Η δε 33χρονη συνόδευε και τα δύο ανήλικα τέκνα της, για τα οποία υπέδειξε δύο διαβατήρια Αρχών Ινδίας, που ήταν επίσης πλαστά και κατασχέθηκαν.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Επιδοκιμασίες… 
Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχτηκαν, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης την επιλογή της Λίντα Καπετανέα ως καλλιτεχνικής διευθύντριας για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Υπενθυμίζουμε, δε, ότι ο σπουδαίος Βρετανός χορευτής και χορογράφος Akram Chan είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια πως η Λίντα Καπετανέα είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα διεθνώς.   Α.Π. 

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
*** Συνολικά 23 γκολ στους αγώνες της Τρίτης στο  Τσάμπιονς Λιγκ :
5ος όμιλος Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) - Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-1
(23΄Φερνάντο- 31΄ Κουτίνιο) Σεβίλη (Ισπανία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-0
( 27΄, 38΄, 83΄πέναλτι Μπεν Γεντέρ)

6ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-0
(48' Ντε Μπρόινε, 90' Στέρλινγκ)

Νάπολι (Ιταλία) - Φέγενορντ (Ολλανδία) 3-1
(7΄Ινσίνιε, 49΄Μέρτενς, 70' Καγεχόν-68' Τόορνστρα)

7ος όμιλος
Μονακό (Γαλλία­) ­- Πόρτο (Πορτογαλία) 0-3
(31΄, 69' Αμπουμπακάρ, 89' Λαγιούν)

Μπεσίκτας (Τουρκία) - Λειψία (Γερμανία) 2-0
(11΄Μπάμπελ, 43΄Ταλίσκα)

8ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Τότεναμ (Αγγλία) 0-3
(39΄, 62', 67΄Κέιν)

Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3
(54' Ομπαμεγιάνγκ-18' Μπέιλ, 49',79' Κριστιάνο Ρονάλντο)

*** ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2-0  ,(0-0) .-
Τα γκολ : 69 ΄ Ιγουαΐν , 80΄ Μάντζουκιτς
Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ Α’ βοηθός: Μίκε Πίκελ Β’ βοηθός: Γιαν Σίντελ 4ος: Κρίστιαν Γκίτελμαν Επιπρόσθετοι βοηθοί γραμμής: Μάρκο Φριτζ, Χαρμ Όσμερς
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (4-3-3): Προτό - Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένγκελς, Κούτρης - Ρομαό, Ζντιέλαρ, Οφόε - Πάρντο, Σεμπά, Εμενίκε .
Πάγκος: Χουτεσιώτης, Μποτία, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Ελαμπντελαουί, Μπεν
 Γιουβέντους (4-2-3-1): Μπουφόν – Στουράρο, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο – Ματουιντί, Πιάνιτς – Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα - Μάντζουκιτς
Στον πάγκο: Σέζνι, Μπενατιά, Ιγκουαΐν, Ασαμόα, Ρουγκάνι, Μπεντανκούρ, Μπερναντέσκι
 
 1ος Όμιλος:
Βασιλεία-Μπενφίκα,   5-0 , ( 2-0 ) .-
Βασιλεία: Βάτσλικ, Ακάντζι, Σούτσι, Μπαλάντα, Λανγκ, Τσάκα, Ζούφι, Πετρέτα, Στέφεν, Ομπερλίν, Βολφσβίνκελ
Μπενφίκα: Ζούλιο Σέζαρ, Αλμέιδα, Λουισάο, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Φέισα, Πίτσι, Ζίβκοβιτς, Τσέρβι, Γιόνας, Ράουλ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ   1-4  , (0-3 ) .-
 ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Βάσιν, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σένικοφ, Βέρνμπλουμ, Γκολόβιν, Τζαγκόεφ, Σαλόφ, Βιτίνιο
Μάν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελεφ, Μπαγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Μάτιτς, Ερέρα, Μικταριάν, Μαρσιάλ, Λουκακού

2ος Όμιλος:
 Άντερλεχτ-Σέλτικ,   0-2   ,( 0-1 ) .-
Άντερλεχτ: Μπόεξ, Άπια, Σπάχιτς, Τσίπτσιου, Γκέρκενς, Ντεντόνκερ, Ντεσάχτ, Τρεμπέλς, Χανί, Ονιεκούρου, Τεόντορτσικ
Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Μπογιάτα, Τίρνεϊ, Μπράουν, Έντσαμ, Ρόμπερτς, Ρόγκιτς, Σινκλέρ, Γκρίφιθς

Παρί Σεν Ζερμέν- Μπάγερν Μονάχου  3-0  , (2-0 ) .-
Παρί Σεν Ζερμέν: Αρεόλα, Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κιρζαβά, Βεράτι, Μότα, Ραμπιό, Εμπαπέ, Καβάνι, Νεϊμάρ
Μπάγερν: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζιλέ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τολισό, Τιάγκο, Βιδάλ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι, Χάμες

3ος Όμιλος:
 Καραμπάγκ-Ρόμα 1-2, .-^

Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι  1-1  ,(1-0) .-
Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουάνφραν, Γκοδίν, Λούκας, Φ. Λουίς, Κόκε, Τόμας, Σαούλ, Καράσκο, Γκριζμάν, Κορέα
Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Λουίς, Μόουζες, Καντέ, Μπακαγιόκο, Αλόνσο, Αζάρ, Σεσκ, Μοράτα

4ος Όμιλος:
Γιουβέντους-Ολυμπιακός,  2-0  , (0-0) .-
Γιουβέντους: Μπουφόν, Στουράρο, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο,Ματουιντί, Πιάνιτς, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα, Μάντζουκιτς
Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζντιέλαρ, Οφόε, Πάρντο, Σεμπά, Εμενίκε

Σπόρτινγκ Λισαβόνας- Μπαρτσελόνα  0-1 , (0-0) .-
Σπόρτινγκ: Ρούι Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ, Κοεντράο, Ζέλσον Μάρτινς, Μπατάλια, Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες, Ντουμπιά
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Σ. Ρομπέρτο, Μέσι, Ινιέστα, Σουάρες

***

~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-15-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-16-2017.html .- 
~* 
   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-17-2017.html .-
~**
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. :
Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου  2017 
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .-

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και 17  Σεπτεμβρίου  2017 : Μια αθλητική ενημέρωση ..για την βδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/16-17-2017.html .-  
 ~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-18-2017.html .-
~*  ΑΘΩΣ-Αθωνική  Πολιτεία- Άγιον Όρος -Τι  Περιβόλι της Παναγιάς  μας :Δευτέρα 18  Σεπτεμβρίου 2017 : Όλα  όσα πρέπει να γνωρίζουμε ,προσκυνητές -επισκέπτες :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/18-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-20-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-21-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-22-2017.html .- 
 ~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 25-09-2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-25-09-2017.html .-
~**  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/23-24-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,,,, από το 2008   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-26-2017-2008.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-

~*
 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5813   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3710   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3711  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.234   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,
~**
~** Ομιλία (1)του καθηγητού Σεισμολογίας κ.  Κ. Χ.  Μακρόπουλου στο Αρφαρά 24/09/2017: https://youtu.be/9Ik6q0JrWGI .- 
 ~** Ομιλία -2- καθηγητού κ.  Κ. Χ.  Μακρόπουλου για σεισμούς στο Αρφαρά 24/09/ 2017: https://youtu.be/eXSSTYl310o  .- 
~**Ομιλία στο Αρφαρά για Σεισμούς (3) καθηγητού κ.  Κ.  Χ.  Μακρόπουλου 24/09/2017: https://youtu.be/0W4q_ahFRBk  .-
~**Ομιλία (4) για σεισμούς στο Αρφαρά 24/09/2017 καθηγητού κ.  Κ. Χ.  Μακρόπουλου: https://youtu.be/ftnqaolRudo .-
** Ομιλία  (5)  για σεισμούς στο Αρφαρά 24/09/2017 καθηγητής κ.  Κ. Χ.  Μακρόπουλος:  https://youtu.be/AiDYx3iSI1E .-
 ~**Ομιλία -6- Αρφαρά  για σεισμούς καθηγητού Κ. Χ.  Μακρόπουλου 24/09/2017: https://youtu.be/vMY_oBO4lt4   .-
~**Ομιλία (7) καθηγητού κ  Κ. Χ.  Μακρόπουλου για σεισμούς στο Αρφαρά 24/09/2017: https://youtu.be/Vj9g8mMvD8I  .-
~**  Ομιλία -8- σεισμοί καθηγητού κ.  Κ. Χ.  Μακρόπουλου στο Αρφαρά 24/09/2017: https://youtu.be/WUoOQaReW-o .-
~**Ομιλία (9) για σεισμούς στο Αρφαρά από κ.  Κ. Χ.  Μακρόπουλο 24/09/2017: : https://youtu.be/1HY4prG-2m8 .-
 
 
 
 

~* Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25/09/2017:  https://youtu.be/n_6VCgMuELA .-
~*  Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25/09/2017 2: https://youtu.be/GFzjZEdU9uk .-
~**Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25/09/2017 3: https://youtu.be/XCW3ntZdRPo .-
~**  Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 2 22/09/2017: https://youtu.be/xkQjQFxNko0 .-
~** ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 2 05/04/2017: https://youtu.be/qsCMJoYDQx0 .-
~** Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΜΦΙΠΟΛΗ 2 18/06/2017: https://youtu.be/ikArJnx2SPo .-
~** ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 04/09/2017: https://youtu.be/dLP7FPDl1yk .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου