ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης ...
~ 
 
 ~* Ο Κυριάκος  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην βουλή το 2008 όταν συνεργαζότανε με την Ν.Δ. ως βουλευτής ... έλεγε ...  21/03/2017 005:


Η καρδιά καθαρίζει με δάκρυα και αναστεναγμούς. Ένας αναστεναγμός με πόνο ψυχής ισοδυναμεί με δύο κουβάδες δάκρυα.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

~** Ι Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας  17/8/2014 :  https://youtu.be/tDio1tcCfqI .-
~** Μονή Βαρσών Τρίπολης Αγίου Νικολάου ακολουθεία Δ΄ Χαιρετισμών 20-03-2015 P1010696: https://youtu.be/Ahk3Mgc5fGs .-
~**  Ι.Μ. Αγίου Νικολάου .... Δ΄ Χαιρετισμοί Ι. Μ. Βαρσών Τρίπολης 20/3/2015 P1010695 : https://youtu.be/O8aqxq_xx9w .-

Τα  βίντεο για σήμερα :
 ~* Ο Κυριάκος ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην βουλή το 2008 21/03/2017 005:
~* Ο Λαφαζάνης διαδηλώνει  εναντίον Άσαντ  21/03/2017:
https://youtu.be/y5lBVd6g1ZI  .-
~*  Μουζάλας και Χότ σπότ  για τους  μετανάστες  2017:
 https://youtu.be/t3UPKkhP-T0 .-
~* Μιχάλης Καλογεράκης  1  Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος  2017:
 https://youtu.be/xu2vd9mjug0  .-

22 Μαρτίου
Βασιλείου πρεσβυτέρου ιερομάρτυρος (1) (†362). Μαρτύρων Καλλινίκου, Βασιλίσσης και Καλλίνικης (†252). Δροσίδος (2) θυγατρός βασιλέως Τραϊανού και των συν αυτη πέντε Παρθένων. Οσιομάρτυρος Ευθυμίου, του εν Κωνσταντινουπόλει (†1814).
(1) Ο άγιος Ιερομάρτυρας Βασίλειος, έζησε στο χρόνια του δυσεβούς αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη. Κάποιοι ειδωλολάτρες τον κατήγγειλαν στον έπαρχο Σατουρνίνο, ότι ειρωνευόταν και κατηγορούσε τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του Ιουλιανού κατά της Εκκλησίας. Κλήθηκε και διατάχθηκε από τον έπαρχο να αποκηρύξει δημόσια την πίστη του στο Χριστό. Στην επίμονη άρνησή του πιστού πρεσβύτερου, ο Σατουρνίνος τον φυλάκισε και τον βασάνισε. Λίγες ημέρες αργότερα έφθασε στην Άγκυρα ο Ιουλιανός, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τη στάση του Βασιλείου, διέταξε να τον φέρουν μπροστά του. Όταν όμως διαπίστωσε το αγωνιστικό φρόνημα, του αγίου και τη βαθύτατη και ακλόνητη πίστη του, διέταξε το θάνατό του με μαρτυρικό τρόπο χαρίζοντάς του την ουράνια γαλήνη και ευδαιμονία.
(2) Η αγία Δροσίδα, ήταν κόρη του αυτοκράτορα Τραϊανού (98-117), ο οποίος βασάνιζε και θανάτωνε πολλούς χριστιανούς, των οποίων τα λείψανα άφηνε άταφα. Όμως πέντε «κανονικές», δηλαδή πέντε παρθένες, έβγαιναν κρυφά τη νύκτα και ενταφίαζαν τα λείψανα των χριστιανών στο ασκητήριό τους. Στο έργο αυτό βοηθούσε και η Δροσίδα, η οποία είχε παραδειγματιστεί από τη ζωή και τη προσφορά των μοναχών. Ο μνηστήρας της όμως, παρακολούθησε την Δροσίδα και τη συνέλαβε την ώρα του ενταφιασμού. Όταν η αγία και οι πέντε μοναχές παρουσιάστηκαν στον Τραϊανό, ο αυτοκράτορας ταραγμένος διέταξε να θανατώσουν αμέσως τις πέντε μοναχές και να φυλάττουν με προσοχή την κόρη του. Η αγία κατόρθωσε κάποιο βράδυ να διαφύγει από τα ανάκτορα και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι κάποιων χριστιανών. Εκεί έπειτα από οκτώ ημέρες και ενώ προσευχόταν, εκοιμήθη ειρηνικά.  ~
Σήμερα 22/03/2017 εορτάζουν:
Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας, Οι Αγίες Καλλίνικη και Βασίλισσα, Άγιος Ευθύμιος ο Πελοποννήσιος
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Θείου Πνεύματος, τὴ ἐπινεύσει, χρῖσμα ἅγιον, ἱεροσύνης, ἐπαξίως ὑπεδέξω Βασίλειε, ὅθεν ὡς θῦμα βασίλειον ἔθυσας, τῷ βασιλεῖ τῶν αἰώνων τοὺς ἄθλους σου. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Βασιλείου του Ιερομάρτυρος - 22 ΜΑΡΤΙΟΥ :
https://youtu.be/mMQF-NvrYlc  .-

~
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
*** ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πήραμε την ΚΑΛΑΜΑΤΑ!Ούτε μία ΣΦΑΙΡΑ! Κουτοί Οθωμανοί...


Ένα πρωινό του Μαρτίου ο ιπποκόμος του Αρναούτογλου Σουλεϊμάν αγά, βοεβόδα της Καλαμάτας, πηγαίνοντας να ποτίσει τα άλογα σε πηγάδι έξω από την πόλη, ανακάλυψε ένα σπασμένο κιβώτιο γεμάτο πυρίτιδα και γύρω του πλήθος από ίχνη ανθρώπων και ζώων. Ανέφερε το γεγονός στον Αρναούτογλου και εκείνος συνέλαβε αμέσως όλους τους προκρίτους της Καλαμάτας. Την ίδια ημέρα, Τούρκοι ανιχνευτές εντόπισαν ένα μεγάλο καραβάνι (250 υποζύγια) συνοδευόμενο από 250 ένοπλους άνδρες. Ήταν ο Νικηταράς και μετέφερε πυρομαχικά που είχε παραλάβει από την Καρδαμύλη. Ο Αρναούτογλου ρώτησε τους αιχμαλώτους προκρίτους για το καραβάνι. Εκείνοι τού απάντησαν ότι ήταν χωρικοί που μετέφεραν ελαιόλαδο και αλάτι και ότι ήταν οπλισμένοι για να αποτρέψουν πιθανή ληστρική ενέργεια από τους κλέφτες. Ο Αρναούτογλου όμως δεν τους πίστεψε και ειδοποίησε τους Τούρκους της Καλαμάτας να ετοιμαστούν για να φύγουν. Με τους ολιγάριθμους άνδρες (150) που διέθετε δεν ήταν δυνατόν να υπερασπισθεί την πόλη. Όταν έμαθε όμως ότι τα περάσματα είχαν καταληφθεί από πολυάριθμες ομάδες κλεφτών, άλλαξε γνώμη και διέταξε να σταματήσουν οι προετοιμασίες για αναχώρηση. Οι επαναστάτες κατέλαβαν την πόλη χωρίς να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό! Εν τω μεταξύ, πολλοί καπετάνιοι επικεφαλής των ομάδων τους περικύκλωσαν την πόλη και μαθαίνουν για τη σύλληψη των προκρίτων. Τους στέλνουν, λοιπόν, ένα ψεύτικο απειλητικό γράμμα, με το οποίο απαιτούσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και πυρομαχικών. Σε αντίθετη περίπτωση, η πόλη θα παραδιδόταν στις φλόγες.

Οι πρόκριτοι έδωσαν το γράμμα στον Αρναούτογλου και όταν τον βεβαίωσε και ο Κύριλλος, ηγούμενος του μοναστηρίου του Αγίου Ηλία, ότι στα περίχωρα είχαν συγκεντρωθεί 2.000 κλέφτες, αποφυλάκισε τους προκρίτους. Αμέσως τους κάλεσε σε σύσκεψη για να αποφασίσουν τι θα πράξουν. Εκείνοι τού πρότειναν να ζητήσει τη βοήθεια του Πετρόμπεη, που ήταν ηγεμόνας αναγνωρισμένος από την κεντρική διοίκηση. Οι Τούρκοι καλούν τον Μαυρομιχάλη σε βοήθεια και πέφτουν σε παγίδα Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Τούρκος βοεβόδας ζήτησε ενισχύσεις από τον Πετρόμπεη, ώστε να προστατεύσει την πόλη από τους κλέφτες. Πράγματι, ο Μανιάτης πρόκριτος έστειλε τον γιο του, Ηλία Μαυρομιχάλη (19 ή 20 Μαρτίου), με 150 Μανιάτες που οχυρώθηκαν σε,  στρατηγικής σημασίας, οικήματα της Καλαμάτας. Ήταν το σύνθημα που περίμεναν οι οπλαρχηγοί, που είχαν συγκεντρωθεί στις Κιτριές και είχαν πείσει τον Πετρόμπεη να ηγηθεί του Αγώνα. Στην Αρεόπολη της Μάνης, ήδη από τις 17 Μαρτίου, στον ναό των Ταξιαρχών, έλαβε χώρα δοξολογία για την Επανάσταση. Στις 22 Μαρτίου 2.000 ένοπλοι με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τους Μούρτζινους, τους Καπετανάκηδες, τους Κουμουντουράκηδες, τους Κυβέλλους, τους Χρηστέηδες και τον Παναγιώτη Βενετσανάκη, σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη. Παράλληλα πλησιάζουν ο Παπαφλέσσας, με τον Νικηταρά και τον Αναγνωσταρά. Ο Αρναούτογλου εξαπέλυσε και αγγελιαφόρους προς όλες τις κατευθύνσεις ζητώντας βοήθεια, αλλά αυτοί συλλαμβάνονταν στον δρόμο από τους επαναστάτες. Οι Τούρκοι, θεωρώντας μικρή τη δύναμη που έστειλε ο Πετρόμπεης, ζήτησαν να έλθει ο ίδιος με περισσότερους άνδρες. Τότε ξεκίνησε και ο Πετρόμπεης με 2.000 Μανιάτες απ’ όλα τα καπετανάτα της Μάνης και εισήλθε στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 1821. Μαζί του ήταν και οι Κολοκοτρώνης, Παπαφλέσσας, Νικηταράς, Αναγνωσταράς, Μούρτζινος και πολλοί άλλοι. Αμέσως, έστειλαν τελεσίγραφο στον Αρναούτογλου να παραδώσει τα όπλα μέσα σε διάστημα τριών ωρών. Οι Τούρκοι, έχοντας πέσει σε αυτήν την ευφυή παγίδα, αναγκάσθηκαν να παραδοθούν. Πίνακας με θέμα την απελευθέρωση της Καλαμάτας Η Καλαμάτα ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη που ελευθερώθηκε από τους επαναστατημένους Έλληνες. Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία για να εορτασθεί το γεγονός. Τους Τούρκους της πόλης τούς διασκόρπισαν σε διάφορα χωριά της Μάνης και της Μεσσηνίας, όπου τελικά θανατώθηκαν (ακόμη και ο Αρναούτογλου έτυχε της ίδιας μοίρας). Στις 25 Μαρτίου, ο Πετρόμπεης συνέστησε τη Μεσσηνιακή Γερουσία και εξέδωσε προκήρυξη προς τις ευρωπαϊκές Αυλές, εξηγώντας τους λόγους της επανάστασης των Ελλήνων και ζητώντας τη συμπαράστασή τους....  www.mixanitouxrounou.gr .-

***  AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VoiceNews !  Στήνουν ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ στο Διδυμότειχο ! Τυχαία η πυργκαγιά στο ΤΕΜΕΝΟΣ;..

~  Κάτι συμβαίνει στη Θράκη.
Οι πληροφορίες από την περιοχή κάνουν λόγο για προβοκάτσια με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Τέμενος Βαγιαζήτ  στο Διδυμότειχο σήμερα τα ξημερώματα στις 03,00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Διδυμότειχο εχθές το μεσημέρι κατά τη διάρκεια  εργασιών συγκόλλησης ξέσπασε μικρή εστία φωτιάς η οποία έσβησε άμεσα, χάρις την παρέμβαση πυροσβεστικού οχήματος, που βρίσκεται πάντα σταθμευμένο έξω από το Τέμενος.
~VIDEO : Στις φλόγες τυλίχτηκε το Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο. Ανυπολόγιστη η καταστροφή , https://youtu.be/dhfxOFzVSP0 .-
~*  Αυτό ωστόσο που ανησυχεί τους αρμόδιους είναι το γεγονός πως η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ σε ώρα που ΔΕΝ γίνονται εργασίες. Μάλιστα η δύναμη της φωτιάς ήταν τέτοια που όχι μόνο έκαψε τη ξύλινη οροφή και τους μουσαμάδες αλλά και τις μεταλλικές βέργες που βρίσκονταν στο χώρο.
Παρόντες στο τέμενος αυτή τη στιγμή βρίσκονται ΟΛΕΣ οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας ( ο νοών νοείτω) και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.
Πρέπει να γίνει σαφές πως το ενδεχόμενο προβοκάτσιας είναι εξαιρετικά πιθανό. Βλέπετε η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό (σημαία Δ.Θράκης, αμφισβήτηση του status quo από Άγκυρα, πίεση Τουρκίας στους Μουσουλμάνους Έλληνες που αντιστέκονται, αίτημα για δημοψήφισμα) και ο κίνδυνος να στηθεί σκηνικό έντασης είναι υπαρκτός.
Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.

*** Διχάζει το Νορβηγικό survivor στην Αρχαία Μεσσήνη
Άνοιξε και πάλι ο διάλογος για την παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων 
   Παραχώρησαν την Αρχαία Μεσσήνη στο νορβηγικό Survivor
    Η απόφαση παραχώρησης  της Αρχαίας Μεσσήνης  στο νορβηγικό Survivor, για το τελευταίο  επεισόδιο της σειράς, ανοίγει και πάλι το ζήτημα χρήσης των αρχαιολογικών χώρων για εμπορικούς σκοπούς.
Εξάλλου, τα έχει όλα. Σταρ και οικονομικά οφέλη, φωτογραφίες και ξεχασμένες αλλά πάντα επιθυμητές γκλαμουριές, κουτσομπολιά, πρόσφορο έδαφος για κριτική - θετική ή αρνητική- και αντιπολίτευση για την απόφαση.
Οι υπερασπιστές και οι πολέμιοι χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα εξαπολύοντας επιχειρήματα. Η μία πλευρά υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα του μνημείου και τη χρήση του κατά την αρχαιότητα, το συμβολισμό της Αρχαίας Μεσσήνης, αλλά και τη σημασία της νορβηγικής εκπομπής.
Η άλλη δέχεται την εμπορευματοποίηση του χώρου και κοιτάζει κατάματα τα οφέλη που θα εξασφαλίσει η περιοχή μας και τα μνημεία από τα εκατομμύρια των τηλεθεατών και τη δημοφιλία που θα αποκτήσει η Μεσσηνία.
Στην ιστοσελίδα Liberal, η Αντιγόνη Καρατάσου, τοποθετείται αρνητικά. Ειδικότερα σχολιάζει: "Συνάδει μια εκπομπή όπως το Survivor με κάποιον αρχαιολογικό χώρο; Η απάντηση είναι αρνητική, καθώς εκπομπές σαν αυτή, δε σχετίζονται με την κατά προορισμόν χρήση των αρχαιολογικών μας χώρων. Ακόμα και οι αγώνες, που γίνονται στο πλαίσιο τέτοιων παιχνιδιών, δεν είναι αγώνες με χαρακτήρα δημόσιο όπως στην αρχαιότητα, άρα δε δικαιολογείται η χρήση, επί παραδείγματι, ενός αρχαίου σταδίου, κάτι που συνέβη με το στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης στο τελευταίο επεισόδιο της νορβηγικής σειράς που κινείται στη λογική του Survivor.
Τo τηλεπαιχνίδι “Mesternes Mester” (“Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών”) στη νορβηγική τηλεόραση έχει ως παίκτες πρωταθλητές, ακόμα και ολυμπιονίκες. Έχει εξ ολοκλήρου γυριστεί στη Μεσσηνία, η προβολή του μόλις ολοκληρώθηκε και οι θεαματικότητες του ήταν τεράστιες. Η εκπομπή προβλήθηκε σε 10 επεισόδια της μίας ώρας, κάθε Τετάρτη σε πρώτη προβολή και κάθε Σάββατο σε επανάληψη.
Καλαμάτα, Βέργα, Μάνη, Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Μεθώνη είναι ορισμένα από τα μέρη που φιλοξένησαν τη συγκεκριμένη παραγωγή και έχουν δημιουργήσει ένα άκρως θετικό κλίμα στο νορβηγικό κοινό. Το ίδιο είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια, με την προβολή του σουηδικού survivor, που έχει τίτλο «Αποστολή του Ροβινσώνα» και είχε και αυτό γυριστεί στο Νομό Μεσσηνίας. Ο κύκλος της φετινής παραγωγής έκλεισε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, με την προβολή του μεγάλου τελικού, που έλαβε χώρα στην Αρχαία Μεσσήνη.
Για τη διεξαγωγή αγωνίσματος στο αρχαίο στάδιο της Μεσσήνης, που δημιουργήθηκαν ερωτηματικά, καθώς ουδέποτε μέχρι τώρα έγιναν γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους, ο ανασκαφέας της αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρος Θέμελης, λέει πως ο ίδιος δε ρωτήθηκε, αλλά και δεν είχε αντίρρηση. Θεωρεί πως η προβολή του αρχαιολογικού χώρου είναι ενδιαφέρουσα μέσω τέτοιων εκπομπών, διότι υπάρχουν μεγάλα επικοινωνιακά οφέλη.
Η έφορος Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση- Κεχαγιά σημειώνει ότι υπήρχε άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη σουηδική παραγωγή και ότι ως επακόλουθο αυτής της άδειας δόθηκε και πέρσι άδεια στους Νορβηγούς από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων. Τα γυρίσματα έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, τη μία μέρα σημειώθηκε η καταιγίδα και σάρωσε όλα τα τεχνητά εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί για τους αθλητές. Την επομένη κατόρθωσαν να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους.
Καλό, πάντως, θα ήταν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να εξετάζει με μεγαλύτερη προσοχή ανάλογα αιτήματα, καθώς τα ριάλιτι σόου δεν ταιριάζουν με τους αρχαιολογικούς χώρους μας και το πνεύμα τους. Δεν μπορεί να γίνεται τόση συζήτηση για επιδείξεις οίκων μόδας, που σωστά απορρίπτονται και από την άλλη, τα μνημεία να αποτελούν φόντο και ντεκόρ για εκπομπές που δε σχετίζονται με κανέναν τρόπο με την αρχαία Ελλάδα και την κληρονομιά της. Κάτι μας λέει, επίσης, ότι δεν εισπράχθηκαν καν τέλη για την παραχώρηση του αρχαίου σταδίου στους Νορβηγούς».
Σε ένα ανάλογο θέμα, με τη διαφήμιση του οίκου μόδας Γκούτσι στην Ακρόπολη, ο Παντελής Μπουκάλας έγραψε στην «Καθημερινή: «Κάποιοι ξεσπάθωσαν μετά την άρνηση του ΚΑΣ να εκχωρηθεί ο Παρθενώνας για επίδειξη μόδας και αναθεμάτισαν τους “οπισθοδρομικούς”, τους “αριστεροκρετίνους”, τους “πουριτανούς”, τους “λαϊκιστές” (για να αναθεματίσω κι εγώ, ανάθεμα κι αν ξέρουν τι πάει να πει λαϊκισμός).
Τρία ήταν τα κύρια επιχειρήματα όσων υποστήριζαν την ενοικίαση της Ακρόπολης: πρώτον, θα έχουμε οικονομικό κέρδος, δεύτερον, θα διαφημιστούμε διεθνώς και, τρίτον, ένα σωρό χώρες νοικιάζουν τα μνημεία τους για φωτογραφίσεις, κινηματογραφήσεις, επιδείξεις μόδας κ.λπ.
Αν φανταστούμε τα ονειδιστικά σχόλια που πιθανότατα θα γίνονταν παγκοσμίως (Οι Έλληνες ξεπουλάνε και την Ακρόπολη...), η χασούρα –στο ηθικό, το συμβολικό αλλά τελικά και στο οικονομικό επίπεδο– θα εξανέμιζε ταχύτατα τη χορηγία της Γκούτσι, ακόμη κι αν ήταν ισοδύναμη της μυθικής περιουσίας του κ. Σώρρα. Κι ύστερα, ο Παρθενώνας, οικουμενικώς αναγνωρίσιμος ως σύμβολο της δημοκρατίας, και σήμα κατατεθέν της UNESCO, περίμενε έναν οίκο μόδας για να γίνει διάσημος;
Ακριβώς ως σύμβολο της δημοκρατίας, ο Παρθενώνας έχει την πανάκριβη, μη εξαργυρώσιμη μοναδικότητά του. Δεν είναι Ηρώδειο ή Κολοσσαίο. Δε συγκρίνεται με κανένα άλλο μνημείο, της Ελλάδας ή άλλης χώρας.
Έτσι εξηγείται, άλλωστε, η στάση του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη: «Όχι στον Παρθενώνα, αλλά ναι στην Αρχαία Μεσσήνη». Ποιας δημοκρατίας σύμβολο θα παρέμενε, άραγε, αν δινόταν για να απολαύσει λίγες ξεχωριστές ώρες η κλειστή συντροφιά των “300 εκλεκτών' μυριομέδιμνων;”».  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** BINTEO-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ! Πόσα χρήματα χάνουμε;..

~  Ένα συγκλονιστικό βίντεο παρουσιάζει λύση στο πρόβλημα των απορρήτων στη χώρα μας. Όπως θα δείτε παρακάτω στη Σουηδία η καύση των απορριμμάτων γίνεται σε ειδικούς χώρους όπου θερμαίνεται νερό και δίνει ενέργεια μέσω του ατμού.
Μάλιστα ο καπνός είναι κατά 99% μη τοξικός ενώ το ποσοστό σκουπιδιών που καταλήγει σε ΧΥΤΑ είναι απειροελάχιστο. Μόλις 1%.
Είναι δε τέτοια η ζήτηση για σκουπίδια (καθώς αποτελεί στην ουσία καύσιμη ύλη) που η Σουηδία κάνει εισαγωγές από άλλες χώρες. Το τι γίνεται στη χώρα μας είναι προφανές. Δείτε το βίντεο που εξηγεί αναλυτικά τι θα μπορούσε να κάνει η χώρα μας.
~Απορρίμματα στη Σουηδία vs απορρίμματα στην Ελλάδα | Προχωράμε : https://youtu.be/9ol47psx6D8  .-

***  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ο 'ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ'!  «Τα ΦΑΓΑΤΕ σε ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ΠΟΤΑ»

~  Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ενώπιον των ευρωβουλευτών για τις προσβλητικές του δηλώσεις εις βάρος των χωρών του νότου της ευρωζώνης, τις οποίες είχε κάνει σε συνέντευξή του τη Δευτέρα σε γερμανική εφημερίδα.
«Όχι, σίγουρα όχι», απάντησε ο Ντάισελμπλουμ, που είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, σε έναν ευρωβουλευτή που του είπε ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στη διάρκεια μιας ακρόασης ενώπιον μιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε μια μακρά συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει: «Στη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη οι χώρες του βορρά της ευρωζώνης έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση».
«Εγώ, ένας σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική. Όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη», πρόσθεσε.
«Οι δηλώσεις αυτές είναι αξιοθρήνητες», απάντησε χθες ο Ισπανός, οικολόγος ευρωβουλευτής Έρνεστ Ουρτασούν. «Ίσως είναι αστείο για εσάς, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι (αστείο)».
«Αυτή η δήλωση είχε στόχο να ξεκαθαρίσει απολύτως τι σημαίνει αλληλεγγύη κατά τη γνώμη μου», εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Ισπανός Γκαμπριέλ Μάτο εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο Ντάισελμπλουμ έχει χάσει «την ουδετερότητά του» και «την αξιοπιστία του».
«Πιστεύω ότι είναι ένα ατυχές σχόλιο», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος.
«Αναρωτιέμαι πραγματικά πώς ένας άνθρωπος με τέτοιες απόψεις μπορεί ακόμη να θεωρείται ικανός να είναι πρόεδρος του Eurogroup», είχε επισημάνει ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ιταλός Τζιάνι Πιτέλα, εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ ήταν «απρεπείς», «σοκαριστικές» και «μεροληπτικές εις βάρος των χωρών του νότου της Ευρώπης».
Ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, ο Σοσιαλιστής Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι «απολύτως απαράδεκτες», εκτιμώντας ότι «δεν είναι σε θέση να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup».
Ο Ντάισελμπλουμ αναμένεται να αποχωρήσει τους επόμενους μήνες από το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας, καθώς το κόμμα του, οι Εργατικοί, σημείωσαν ιστορική πτώση στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Η θητεία του όμως στην προεδρία του Eurogroup ολοκληρώνεται την 1η Ιανουάριου 2018.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ τη ΜΕΙΩΣΗ της ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ! Έρχονται εκλογές δηλαδή...

~  Μείωση των φορολογικών συντελεστών για νομικά και φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει η συζήτηση με τους εταίρους, όπως υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.
Ξεδιπλώνοντας το πλαίσιο των συζητήσεων για το «καυτό» θέμα της φορολογίας, έδωσε στίγμα των θεμάτων που συζητούνται και για τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν καταλήξει.
Κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση του ΣΕΒ και της «Διανέοσις», ο Δημήτρης Λιάκος αναφέρθηκε στους φορολογικούς συντελεστές που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και σε μία σειρά θεμάτων αναφορικά με τη μελλοντική εξέλιξη των εσόδων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει μεν υψηλή εισπραξιμότητα, αλλά δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη και επομένως θα πρέπει να μειωθεί. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την φορολογία αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα στις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση.
Στο πακέτο των μέτρων που ζητούν οι θεσμοί περιλαμβάνεται η μείωση του αφορολόγητου, που θα είναι 1% του ΑΕΠ το 2019. Η κυβέρνηση από την πλευρά της εστιάζει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ρίχνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος σε εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
Το «ψαλίδισμα» των φορολογικών συντελεστών πρόκειται να περιληφθεί στο πακέτο των αντιμέτρων, που θα «τρέξουν» από το 2019. Πηγή: Έθνος

*** Διαπραγματεύσεις ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ! Στην κόψη του ξυραφιού...

~  Εκτάκτως στις Βρυξέλλες αναμένεται να φτάσει ο Γιώργος Σταθάκης,ώστε να συμμετάσχει στη διαπραγματευτική ομάδα.
Ο κ.Σταθάκης,μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Γιώργο Χουλιαράκη,θα διαπραγματευτούν με την τρόικα,ώστε να κλείσει την όποια εκκρεμότητα ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Σταθάκης βρίσκεται στο Βερολίνο καθώς συμμετείχε στο συνέδριο Berlin Energy Transition Dialogue 2017, που διοργανώνει η γερμανική κυβέρνηση.


*** Δεν ήταν συνέντευξη, ήταν ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

~  Μία μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει την παρουσία του Κυριάκου Βελόπουλου στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» του Μένιου Φουρθιώτη, στο καναλι Ε: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ.
Μπορείτε να δείτε όλη τη συγκλονιστική εμφάνιση του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ πατώντας ΕΔΩ (από το 59,13 και μετά)
Το μεσημέρι της Κυριακής 19/3 είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σε μια εμφάνιση διαφορετική εμφάνιση απ’ότι τον έχουμε συνηθίσει. Για λίγο άφησε στην άκρη το πολιτικό του προφίλ και σχολίασε με τον δικό του τρόπο όχι μόνο το τηλεοπτικό τοπίο και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν, αλλά και τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τους δεκάδες συμβούλους που έχει στο πλάι του κάθε υπουργός και τους πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.
Αναφερόμενος στο θέμα και στη λογική της κυβέρνησης, υπογραμμίζει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με τη λογική των επόμενων εκλογών. Ήταν ένα κόμμα που είχε πάρει 4%, έφτασε στο 35% και φτιάχνει ‘κομματικό στρατό’, ‘γενιτσάρους’ του κόμματος. […] Οι περισσότεροι που το καταγγέλλουν σήμερα το έκαναν και αυτοί ως βουλευτές και υπουργοί.  Για παράδειγμα, όλοι οι υπουργοί στα υπουργεία τους έχουν 40 συμβούλους».
~* Βίντεο 1  : Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ραχήλ Μακρή για τις σπατάλες με τους συμβούλους της Κυβέρνησης (19/3/17)  , https://youtu.be/c7jbSNrEcv4  .- {Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ραχήλ Μακρή για τις σπατάλες με τους συμβούλους της Κυβέρνησης στα Αποκαλυπτικά με τον Μένιο Φουρθιώτη (19/3/17)} .-
~  Ωστόσο, ο κος Βελόπουλος τονίζει μια σημαντική διαφορά: «Δεν θα με πείραζε να είχαν και 200 συμβούλους, αρκεί να μην υπήρχε φτώχεια, πείνα, ένδεια. Να μην έψαχναν στα σκουπίδια οι Έλληνες για να επιβιώσουν.
Να αναρτήσουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να μας ενημερώσουν τι προσόντα έχουν αυτοί οι σύμβουλοι. Αλλά, θα σας πω εγώ τι κάνουν. ‘Έχουν μια ομάδα στο twitter και βρίζουν εμένα, τον κο Φουρθιώτη, την κα Τσόλκα. Έχουν άλλους στο facebook που κάνουν την ίδια δουλειά. Αυτό είναι το άσχημο της Ελλάδος και το ίδιο έκανε και η ΝΔ, μάλιστα το είχα καταγγείλει στη Βουλή».
Όπως σημειώνει ο κος Βελόπουλος, ο κάθε υπουργός βάζει δίπλα του «συγγενείς και φίλους» και όχι «άτομα που μπορούν να παράγουν. Έτσι λειτουργούν οι υπουργοί στην Ελλάδα από το 1974».
Αξιοσημείωτο είναι ότι «το 70% των συμβούλων των υπουργών δεν θα τους παίρνατε ούτε σαν κλητήρες στην τηλεόραση, γιατί είναι κολλητοί του συστήματος» και έδωσε το παράδειγμα του Νίκου Καρανίκα.
Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει η είδηση ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από συνάδελφο της. Η εκπομπή παρουσίασε το σχετικό ρεπορτάζ και ο κος Βελόπουλος ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του:
«Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές εργασίες. Όταν η ανεργία καλπάζει, κοπέλες που είναι όμορφες 'πιέζονται' σε διάφορους χώρους από τους ισχυρούς. Είναι κάτι που υπάρχει και οξύνεται μέρα με τη μέρα. Όταν δεν υπάρχει δουλειά, θα υποδυθούν έναν ρόλο οι κοπέλες για να έχουν δουλειά. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να παταχθούν και η πολιτεία πρέπει να βρει ένα θεσμικό πλαίσιο ο ανίσχυρος να μην υποτάσσεται στη σεξουαλική βουλιμία του ισχυρού.
Όσον αφορά την ΕΡΤ, με ενόχλησε γιατί έδειξε ότι έχει χαμηλά αντανακλαστικά. Περίμενε να ‘σκάσει’ το γεγονός για να βγάλει ανακοίνωση, ενώ θα έπρεπε να το ψάξει περισσότερο».
Βίντεο 2 : Βελόπουλος: Η Μενεγάκη είναι η πιο έξυπνη χαζή ξανθιά (Αποκαλυπτικά) , https://youtu.be/2k2PRi3X7gU .- {Βελόπουλος: Η Μενεγάκη είναι η πιο έξυπνη χαζή ξανθιά (Αποκαλυπτικά)}.-
~ Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν δίστασε να αναφερθεί στον Δήμο Βερύκιο, χαρακτηρίζοντας τον «άνθρωπο του προέδρου» αλλά και στην Σταματίνα Τσιμτσιλή, την Ελένη Μενεγάκη και την πορεία της εκπομπής της λόγω «telemarketing» και επεσήμανε ότι η γνωστή παρουσιάστρια ακόμα δεν είναι η ώρα της να αποχωρήσει από την τηλεόραση. Από τα σχόλια του δεν έλειψε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία «δεν στροφάρει τηλεοπτικά» αλλά και ο Νίκος Μουτσινάς, που λόγω «υπερέκθεσης στην τηλεόραση, έχει ΄καεί’. Μπορεί να δώσει πολλά ακόμα».

***  Χαμός χθες στη δίκη δυο τσιγγάνων με επίθεση σε αστυνομικό
Λεηλατούσαν και κατέστρεφαν δύο αδέλφια τσιγγάνοι – Άνοιγαν αυτοκίνητα σαν κονσερβοκούτια
 -Επιτέθηκαν σε αστυνομικό, χειροπέδες σε τρία άτομα
 Δεν έκλεβαν απλώς, αλλά λεηλατούσαν και κατέστρεφαν δύο αδέλφια τσιγγάνοι, τα οποία καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε 13,5 και 11,5 χρόνια κάθειρξης. Το δικαστήριο δε μείωσε ούτε μέρα την ποινή που τους είχε επιβάλει το πρώτο δικαστήριο, ενώ η κατάθεση του αστυνομικού ήταν χαρακτηριστική για την επικινδυνότητα των δύο τσιγγάνων και τον τρόπο που δρούσαν.
Η απόφαση εξαγρίωσε την οικογένειά τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια στην αίθουσα του δικαστηρίου, να συνεχισθούν έξω από αυτή, με επιθέσεις ακόμα και κατά αστυνομικών, και να λήγουν με τους γονείς των δύο κατηγορουμένων και έναν ακόμα αδελφό τους με χειροπέδες.
  Κλοπές σε αυτοκίνητα
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ περιέγραψε ότι τον Ιούλιο του 2014 περιπολούσαν με δύο συμβατικά οχήματα προς την Πυλία, όταν τους ενημέρωσαν ότι αυτοκίνητο με πινακίδες Άργους κινείται ύποπτα στη Φοινικούντα. Διαπίστωσαν από τις πινακίδες ότι αυτό είχε κλαπεί από το Άργος και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις. Όταν έφτασαν στη Φοινικούντα, οι κάτοικοι τους είπαν ότι κατευθύνεται προς Κορώνη.
Έπειτα από πολλά, εντόπισαν το αυτοκίνητο πάνω σε πεζοδρόμιο κοντά στην εκκλησία της Κορώνης και είδαν τρία άτομα κοντά σε άλλα αυτοκίνητα. Όταν αντιλήφθηκαν τα αυτοκίνητα, αν και ήταν συμβατικά, τα αναγνώρισαν και τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ότι στο Χαρακοπιό έκλεψαν ένα βανάκι και στο δρόμο της Κορώνης τούς εντόπισαν.
  Προσπάθησαν να τους εμβολίσουν
Ο αστυνομικός περιέγραψε πως οι δράστες έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση και όταν τους αντιλήφθηκαν, ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και κινήθηκαν προς τα πάνω τους. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ρίξουν το αυτοκίνητό τους στην άκρη του δρόμου για να αποφύγουν τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ διαπίστωσαν ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Έκαναν αναστροφή, αλλά και πάλι οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν. Ακολούθησαν κλοπές στη Μηλίτσα, στην Καλλιθέα και σε ένα φαρμακείο στου Χανδρινού, απ’ όπου πήραν και μια καραμπίνα. Συνεχίζοντας τις αναζητήσεις, κάποια στιγμή το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε να είναι μεταξύ των δύο συμβατικών της Αστυνομίας και στην προσπάθειά του να διαφύγει πάλι, στην περιοχή του Ριζόμυλου έπεσε πάνω σε μια μουριά. Παρά το γεγονός ότι τραυματίσθηκαν τα δύο αδέλφια που ήταν χθες κατηγορούμενα, επιχείρησαν να διαφύγουν από τα χωράφια, αλλά οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκε και συνελήφθη ένας ανήλικος τσιγγάνος, καθώς και η κλεμμένη καραμπίνα από το φαρμακείο.
  Κατέστρεφαν
Ο αστυνομικός εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο τρόπος που δρούσαν ήταν εξωφρενικός, Χαρακτηριστικά, είπε ότι τα αυτοκίνητα τα άνοιγαν σαν κονσερβοκούτια, χρησιμοποιώντας πινακίδες με σήματα κυκλοφορίας και τα κατέστρεφαν μέσα-έξω. Επίσης, ότι δρούσαν επαγγελματικά. Όλοι φορούσαν κάλτσες στα χέρια για να μην αφήνουν αποτυπώματα, τις οποίες ψηλά είχαν δέσει με χαρτοταινίες για να μηδενίσουν πιθανότητες να αφήσουν βιολογικό υλικό τους από τρίχες. Μάλιστα, όταν τους έβαλαν στο ασθενοφόρο γιατί είχαν τραυματισθεί από το τροχαίο, και παρά το γεγονός ότι φορούσαν χειροπέδες, έβγαλαν τις κάλτσες από τα χέρια και τις πέταξαν σε διάφορα σημεία.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι οι δράστες δεν είχαν κανέναν σεβασμό στην περιουσία των ανθρώπων που έκλεβαν και πως και ο ίδιος δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοιο πράγμα.
Ο πατέρας τους που κατέθεσε ως μάρτυρας είπε ότι έχει συνολικά 9 παιδιά και πως αυτά τα δύο μαζί με άλλο ένα έχουν μπλέξει με ναρκωτικά.
Κατά την απολογία του ο 31χρονος, ανέφερε ότι τον παρέσυρε ο αδελφός του και πως το μόνο που έκαναν ήταν η κλοπή στο φαρμακείο και σε ένα αυτοκίνητο. Είπε, δε, ότι έχει 2 παιδιά.
Το φαρμακείο και το αυτοκίνητο παραδέχτηκε και ο 36χρονος αδελφός του, λέγοντας ότι η Αστυνομία τούς φορτώνει τις άλλες κλοπές, ενώ την ίδια ημέρα είχαν πιάσει και Αλβανούς.
Το δικαστήριο τους καταδίκασε ακριβώς όπως και πρωτόδικα και από εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια.
  Επεισόδια στα δικαστήρια
Ο πατέρας των κατηγορούμενων τσιγγάνων με το άκουσμα της απόφασης άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται ότι δε μειώθηκε η ποινή τους, ενώ ακολούθησε στις διαμαρτυρίες και η μητέρα, η οποία άρχισε να τραβάει τα μαλλιά της, να βρίζει την πρόεδρο αισχρά, να καταριέται, να απειλεί και στο τέλος να πέφτει στο πάτωμα.
Η πρόεδρος έδωσε αρχικά εντολή να οδηγηθούν έξω από την αίθουσα, ενώ όταν το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει, διέταξε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.
Την ίδια στιγμή οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να αντιδράσουν, αλλά ευτυχώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την αίθουσα.
Τα επεισόδια, όμως, συνεχίσθηκαν απέξω. Μετά την εντολή της προέδρου για σύλληψη του ζευγαριού, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον άντρα, ενώ η γυναίκα του είχε καθίσει στο έδαφος και αρνούνταν να σηκωθεί. Όταν ο επικεφαλής των αστυνομικών στα δικαστήρια ζήτησε να περασθούν και σε αυτή χειροπέδες, ώστε και οι δύο να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο, σύμφωνα με την εντολή της προέδρου, ένας νεαρός τσιγγάνος, που- όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- ήταν γιος τους, επιτέθηκε πισώπλατα στον αστυνομικό και άρχισε να τον χτυπάει με χέρια και πόδια.
Άμεσα, όμως, τράπηκε σε φυγή για να μην τον προλάβουν οι άλλοι αστυνομικοί και κατευθύνθηκε στην έξοδο του Δικαστικού Μεγάρου.
Για κακή του τύχη, όμως, εκείνη τη στιγμή έφταναν ενισχύσεις που είχαν κληθεί και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον «βούτηξαν στον αέρα». Πέρασαν και σε αυτόν χειροπέδες και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
  Της Βίκυς Βετουλάκη    (φωτο αρχείου)

*** Η «Μυθική Πελοπόννησος» ταξίδεψε στη Ρωσία 
Ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα (14 – 16 Μαρτίου), με εκπροσώπους της τους εντεταλμένους συμβούλους τουρισμού, την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα και τον περιφερειακό σύμβουλο Αναστάσιο Τζανή και με συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης, με την προσωπική παρουσία του δημάρχου Ευάγγελου Βαλιώτη, εκπροσώπων του Δήμου Ερμιονίδας, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και λοιπών επιχειρηματιών.
Το περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς και η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα, Ελένη Βακάλη, και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Πελοπόννησο.
Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Μυθική Πελοπόννησο, ενημερώθηκαν μέσω των εντύπων για τον προορισμό και γεύτηκαν τα εξαιρετικά πελοποννησιακά προϊόντα στα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.
Οι αεροπορικές συνδέσεις με τον αερολιμένα της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» βοηθούν την εξωστρεφή πολιτική Περιφέρειας, ενώ σε συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής τουριστικής αγοράς, συζητήθηκε η προοπτική και νέων πτήσεων από τη Ρωσία στην Πελοπόννησο.
Η διευκόλυνση των Ρώσων πολιτών στο ζήτημα της VISA SENGHEN και το τουριστικό έτος Ελλάδος – Ρωσίας που ξεκινά τον Οκτώβριο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά και υπευθύνους του Ελληνικού Προξενείου στη Μόσχα, καθώς και ο προγραμματισμός και η υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Πελοπόννησο.
Έρευνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2017 έδειξαν πως οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016 δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους, με τα Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις.
Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να αξιοποιήσει την τάση των Ρώσων να επισκέπτονται κυρίαρχα την Ευρώπη, σε ποσοστό 51% του εξερχόμενου τουρισμού τους και μέσω της ταχύτερης διαδικασίας έκδοσης VISA, να αυξηθούν οι επισκέπτες στην Πελοπόννησο.
Απ’ την άλλη πλευρά, παρά τη δυσκολία που δημιουργεί η απαγόρευση στους Ρώσους δημοσίους υπαλλήλους να ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας, διαφαίνονται θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό από την αύξηση των προκρατήσεων κατά 20% όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Μόσχα, Πολύκαρπος Ευσταθίου.
Ο υπουργός Τουρισμού της Μόσχας ενθουσιάστηκε από τις φυσικές ομορφιές της Πελοποννήσου, και παράλληλα ζήτησε από τον Πέτρο Τατούλη τη μετάδοση της εμπειρίας του, από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 ως υφυπουργός Πολιτισμού, για τη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 2014 από τη Ρωσία.

*** Από μάρτυρας τροχαίου κατηγορούμενος για κακούργημα
Ο άνθρωπος έκανε το καλό, όμως, κόντεψαν να τον ρίξουν στον «πάτο της θάλασσας». Κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο βρέθηκε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας μάρτυρας τροχαίου ατυχήματος, καθώς το αστικό δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση έκρινε ότι έλεγε ψέματα.
Το τροχαίο συνέβη το 2008 στον κόμβο Ζαφείρη και ο άνθρωπος ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ένα φορτηγάκι παρέσυρε ένα μοτοσικλετιστή και αντί να φύγει όπως πολλοί κάνουν, παρέμεινε στο σημείο για να βοηθήσει τις Αρχές.
Όταν το 2011 παρουσιάσθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο για να πει τι έγινε, η πρόεδρος έκρινε ότι λέει ψέματα και ζήτησε τη δίωξή του. Ο άνθρωπος παραπέμφθηκε, τελικά, για κακούργημα, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας συνέταξε απαλλακτική πρόταση.
Χθες ο κατηγορούμενος είπε πως ποτέ δε φανταζόταν ότι θα ταλαιπωρούνταν έτσι, επειδή αποφάσισε να πράξει το καθήκον του ως ευσυνείδητος πολίτης.
Εννοείται πως το δικαστήριο τον αθώωσε, κρίνοντας πως δεν προέκυψε κανένα στοιχείο πως είπε ψέματα στο δικαστήριο. Β.Β.

***  Ημερίδα με θέμα «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην καθημερινή ζωή» σήμερα στην Καλαμάτα 
Ένα από θέματα που αφορούν στους περισσότερους από εμάς τη σημερινή εποχή είναι αυτό των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην καθημερινότητά μας. Με αυτό το θέμα, λοιπόν, θα ασχοληθεί η επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αίθουσα «Αλέξανδρός Κουμουνδούρος» και θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα.
Όσοι βρεθούν στην εκδήλωση, θα ακούσουν από καταξιωμένους ομιλητές τι αλλαγές έχουν επιφέρει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στη ζωή μας, π.χ. στην καθημερινότητά μας, πώς επηρεάζουν την επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, καθώς και πώς είναι σήμερα η ζωή μας μαζί με αυτά.
Να σημειωθεί εδώ ότι την ημερίδα συνδιοργανώνουν το ΚΕΚ Π.Ε Μεσσηνίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής Κατάρτισης του Κέντρου, Παναγιώτης Τζαβάρας, η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εξωστρέφειας του Κέντρου, που στόχο έχει να καλύψει το κενό σε επίπεδο κατάρτισης. Πλέον ο κόσμος το έχει αναγνωρίσει και όσο περνά ο καιρός, «όλο και γιγαντώνεται».
Κάλεσε δε τον κόσμο να παρευρεθεί, ενώ σημείωσε ότι στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση.

Αίτημα για λειτουργία Σχολής Κρεοπωλών το καλοκαίρι
Πέρα από την ημερίδα που θα γίνει σήμερα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ, Απόστολος Γκούνης, μίλησε για την τεράστια ανταπόκριση που υπάρχει από εκπαιδευόμενους, κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα. Μόνο αυτό το εξάμηνο παρακολουθούν εργαστήρια 1.000 άτομα από 35 εκπαιδευτές.
Εκτός, δε, από τα μαθήματα στις αίθουσες, υπάρχουν κι αυτά που γίνονται εξ αποστάσεως, μαθήματα που ο περιφερειάρχης θέλει να ενισχύσει σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είπε.
Παράλληλα, στα σχέδια του ΚΕΚ είναι η αύξηση των ειδικοτήτων, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί άμεσα.
Επίσης, θέλοντας να φτάσει και σε άλλες περιοχές, ξεκινά 5ωρα σεμινάρια γευσιγνωσίας σε Ανδρούσα, Στέρνα, Πεταλίδι, Κορώνη, Μεθώνη, Κορυφάσιο, Χώρα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Δώριο και Καρδαμύλη, με κατάληξη όλων των συμμετεχόντων στην Καλαμάτα, ώστε να παρακολουθήσουν ένα τριήμερο σεμινάριο σχετικό με όσα άκουσαν στις κατά τόπους περιοχές που αναφέρθηκαν.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Γκούνης ενημέρωσε για το αίτημα της Περιφέρειας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε το θερινό τμήμα της Σχολής Κρεοπωλών να διεξαχθεί στην Καλαμάτα, ένα τμήμα που διαρκεί τρεις μήνες, με τους δύο πρώτους να αφορούν θεωρητικά μαθήματα.
Σχετικά με άλλους στόχους, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες όλο και πιο πολλά τμήματα να αποκτούν πιστοποίηση και εκτός ΚΕΚ, κάτι που ήδη γίνεται σε αρκετά τμήματα πληροφορικής, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να εξετάζονται για πιστοποίηση, π.χ., Ecdl, ενώ ξεκινά πιστοποίηση και για αυτούς που συμμετείχαν στο εργαστήριο μπαρίστα.
  Το πρόγραμμα
5.30-6.00 Προσέλευση και εγγραφή κοινού - καφές
6.00-6.15 Χαιρετισμοί
6.15-6.30 Εναρκτήρια ομιλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ΠέτρουΤατούλη
1η ενότητα - ομιλίες
6.30-6.40 Τζαβάρας Παναγιώτης, υπ. διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου - διευθυντής ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας, «Τα ΜΚΔ στην Ελλάδα και στον κόσμο»
6.40-6.55 Μπούρας Χρήστος, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής,
αν. πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων, Πανεπιστήμιο Πατρών, «ΜΚΔ: Αλλάζοντας τον τρόπο επικοινωνίας μας»
6:55-7:10 Θεολόγου Κώστας, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Πολιτισμού, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, «Η απώλεια του προσώπου στον κόσμο της ψηφιακής δικτύωσης»
7.10-7.25 Στέλιος Σπυρίδων, διδάκτωρ Φιλοσοφίας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «ΜΚΔ: Η διαμόρφωση ενός νέου κοσμοπολιτισμού»
7.25-7.40 Φορτσάκης Θεόδωρος, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ., «ΜΚΔ και πολιτική»
2η ενότητα
Διάλογος – ερωτήσεις – απολογισμός
7.40-7.50 Ανοιχτό μικρόφωνο στο κοινό
7.50-8.00 Γκούνης Απόστολος - Απολογισμός ημερίδας / κλείσιμο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Σήμερα η κηδεία του Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου 
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην πόλη ο θάνατος του δάσκαλου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ιδρυτή των ομώνυμων Εκπαιδευτηρίων
σε ηλικία 73 ετών.

Τα Εκπαιδευτήρια Παναγιωτόπουλου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους σύμφωνα με αναγνώστες στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 στην οδό Αθηνών.
Αργότερα στεγάστηκαν στις νέες τους εγκαταστάσεις στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων, ενώ από εκεί πέρασαν χιλιάδες μαθητές από την πόλη της Καλαμάτας.
Να σημειωθεί ότι ήταν πρώτο ιδιωτικό σχολείο της πόλης που διέθετε από παιδικό σταθμό έως Λύκειο, ενώ σταμάτησε να λειτουργεί τα πρώτα χρόνια του 2000.
Η κηδεία του Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου θα γίνει σήμερα στις 4.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βελίκας.

***  Προγραμματισμός για λειτουργία 15 δομών για παιδιά στο Δήμο Καλαμάτας 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στο Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του δημάρχου και άλλων αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών του, καθώς και διευθυντών σχολικών μονάδων όπου προγραμματίζεται η στέγαση ΚΔΑΠ. Εκτιμάται ότι θα ιδρυθούν στο Δήμο Καλαμάτας 15 δομές, στην πόλη και στην περιφέρεια, εκ των οποίων μία στο ΚΕΦΙΑΠ για ΑμεΑ και η άλλη στο Δημοτικό Στάδιο με αθλητικό αντικείμενο.
Η δημιουργία των ΚΔΑΠ για παιδιά, μεταξύ των οποίων για εκείνα με αναπηρία, θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της ΕΕΤΑΑ και ο Δήμος Καλαμάτας επιθυμεί τη λειτουργία τέτοιων δομών, οι οποίες θα προσφέρουν δημιουργική απασχόληση σε παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, ενώ θα δημιουργήσουν και σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, περίπου 50, που θα καλυφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Στα ΚΔΑΠ προβλέπεται η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα και η εξυπηρέτηση των γονέων. Θα παρέχονται δραστηριότητες όπως, ενδεικτικά, Ενισχυτική Διδασκαλία, Πληροφορική, Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, Χορός, Θεατρικό Παιχνίδι, Αθλητισμός κ.λπ.
Στα ΚΔΑΠ παιδιών με αναπηρία προβλέπεται η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης, η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό- συγγενικό περιβάλλον τους.
Ο δήμαρχος με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ζήτησε τη συνεργασία του εκπαιδευτικού κόσμου, τονίζοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά χωρίς τη συνεχή και καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς». Προσέθεσε δε ότι ο θεσμός των ΚΔΑΠ εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του στο Δήμο Καλαμάτας «εξαρτάται από εμάς».
Από το Δήμο Καλαμάτας προχωρεί η διαδικασία που είναι αναγκαία, ώστε αυτός να υποβάλει πρόταση, όταν η ΕΕΤΑΑ προκηρύξει το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό Μέτρο.

***  Ο Δήμος Καλαμάτας και ο… Σώρρας 
Στο ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Αλέξη Kουβέλη και στον καμεραμάν Αντώνη Κωτσάκο έκανε δηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας, κατόπιν αιτήματος του τηλεοπτικού σταθμού, για την υπόθεση Σώρρα.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις πιέσεις που του είχαν ασκηθεί και στις οποίες δεν υποχώρησε, προκειμένου να λάβει ο Δήμος υποτιθέμενο δάνειο από το Σώρρα. Ευτυχώς που τα… στύλωσε ο δήμαρχος και γλιτώσαμε την ξεφτίλα… Α.Π. 

***  Τέτοια συνωνυμία; 
Απίστευτο φάνηκε, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν αληθινό. Στο εδώλιο για πώληση ναρκωτικών κάθισε χθες ένας κρατούμενος από τα Τρίκαλα, όμως, όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτός κλοπές έχει κάνει και καμία σχέση με ναρκωτικά έχει. Είπε, επίσης, ότι είναι από τα Τρίκαλα και πρώτη φορά έρχεται στην Καλαμάτα, ενώ ο κανονικός κατηγορούμενος είναι από το Ασπρόχωμα.
Το δικαστήριο συμπέρανε, τελικά, πως πρόκειται για συνωνυμία, αλλά το περίεργο είναι το εξής: δεν ήταν ίδια μόνο το όνομα και το πατρώνυμο, αλλά και τα δύο επώνυμα που έχουν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι.
Πάντως, αυτός που ήταν παρών χθες έκανε και πλακούλα, λέγοντας ότι πρώτη φορά στην Καλαμάτα με την κλούβα της Αστυνομίας δεν πρόλαβε να τη δει και καλά, με την πρόεδρο να λέει χαριτολογώντας στους αστυνομικούς ότι φεύγοντας να τον κάνουν μια βόλτα να δει και την παραλία!   Β.Β. 

*** Αποτρόπαιο θέαμα σε Δυτική Παραλία, Κιτριές… 
Δύο νεκρές θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, η μία στη Δυτική Παραλία και η άλλη στις Κιτριές. Ακόμη και μέσα από τις φωτογραφίες το θέαμα είναι θλιβερό, πολύ περισσότερο υπό το πρίσμα της επαπειλούμενης εξαφάνισης του είδους της καρέττα-καρέττα. Και γίνεται και εξοργιστικό στο (πιθανότερο) ενδεχόμενο ότι δεν πρόκειται για ατυχήματα –αν και συνήθως ούτε και σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι είναι άμοιροι ευθυνών-, αλλά για εξόντωση…
Στο όνομα ενός τυφλού εγωκεντρισμού, που σχεδόν πάντα έχει ως στόχο το πρόσκαιρο κέρδος, χάνουμε την ανθρωπιά μας, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας. Πάνω σε έναν πλανήτη που ξεχνάμε ότι είμαστε κι εμείς φιλοξενούμενοι περαστικοί…  Χ.Ε.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

  *** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης και 28ης αγωνιστικής της Euroleague:

27η αγωνιστική
Τρίτη, 21/3/2017 :

~* Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  78-81 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 41-38, 59-56, 79-81.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γιουντό 13, Μαχμούτογλου 15 (5), Άντιτς 8 (2), Μπένετ, Νάναλι 8 (1), Βέσελι 10, Κάλινιτς, Ντίξον 11 (3), Ντατόμε 8 (2).
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπαγκάτσκις): Ραντ 8 (1), Σίλεϊ, Σίμπσον 14, Μέκελ 4, Πνίνι 5 (1), Οχαγιόν 10 (2), Λάντεσμπεργκ 22 (4), Τζο 13, Άιβερσον 5.

~* Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 
 68-76 .-^
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 44-41, 59-60, 68-76
Ζαλγκίρις (Σ. Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 3, Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 8 (2), Σεϊμπούτις 1, Μότουμ 5 (1), Γιανκούνας 9, Γιαφτόκας 2, Μιλάκνις 9 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 10 (2)
Εφές Ανατολού (Ε. Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 5, Μπαλμπάι 5 (1), Μπράουν 13, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 25 (3), Ερτέλ, Πολ 12 (3), Ντάνστον 10

~* Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 71-96 , ( 37-53) .-^
Τα δεκάλεπτα: 11-31, 37-53, 53-74, 71-96
Μπάμπεργκ: Κοζέρ, Μέλι 4, Ζήσης 4, Νίκολιτς 4, Στάιγκερ 12(4), Τάις 11(1), Βερεμένκο 1, Ολίντε 2, ΜακΝίλ 17(3), Μίλερ 5, Χέρμαν 6(2), Ραντόσεβιτς 5
Μπασκόνια: Λάρκιν 17(3), Βόιγκτμαν 7(1), Χάνγκα 6(2), Σεντερέσκις, Μπομπουά 9(1), Μπλάζιτς 5(1), Ντιοπ 4, Τιγί 8(1), Λαπροβίτολα, Σενγκέλια 16, Μπάντινγκερ 17(1), Λουζ 7(1)

~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο  74-61 ,
(38-25).- ^

Τα  δεκάλεπτα : 21-15 ,(38-25) , 57-40 , 74-61 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία), Σέμες (Ισραήλ), Σίλβα (Πορτογαλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5(1), Νίκολς 6(2), Ρίβερς 7(2), Τζέιμς 13(2), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 8(1), Φελντέιν 4, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 5(1), Μπουρούσης 2, Καλάθης 13(2).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Γιασμίν Ρέπεσα): ΜακΛιν 2, Χίκμαν 4(1), Καλνιέτις 4, Ραντούλιτσα 6, Μακβαν 8, Πάσκολο 6, Λαγκάνα, Τσιντσιαρίνι 11(1), Σάντερς, Αμπας 13(3).
Βίντεο από τον αγώνα :
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΙΛΑΝΟ  74-61  21/03/2017:
 https://youtu.be/rw0uXzHgaLc .-
~*ΠΑΟ-ΜΙΛΑΝΟ 74-61   Ημίχρονο  38-25  21/03/2017 :
https://youtu.be/PgyAsK4E5N0  .-
~* ΠΑΟ-ΜΙΛΑΝΟ  74-61 3ο  δεκάλεπτο 57-40  21/03/2017:
 https://youtu.be/YgFIfQbTJcc  .-
~* ΠΑΟ-ΜΙΛΑΝΟ  74-61 1η  περίοδος  21-15  21/03/2017:
https://youtu.be/-3KU1kWVkAo  .-

 Τετάρτη, 22/3/2017 :
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  75-67 .-^

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  κ.α. 58-58,(17-30 ).-
ΕΝΑΣ για ΟΛΟΥΣ και ... ΟΛΟΙ για ΕΝΑΝ ..!
Τα  δεκάλεπτα : 9-17 , (17-30) , 43-42 , κ.α. 58-58 παράταση: 64-66 .-^
Βίντεο :
~* ΕΡΥΘΡΟΣ Αστέρας-ΟΣΦΠ   Ημίχρονο  17-30   22/03/2017:
 ~*Ερυθρός Αστέρας-ΟΣΦΠ    1ο  δεκάλεπτο  9-17  22/03/2017: https://youtu.be/VdeXOBOEAPQ .-
~*Ερυθρός Αστέρας-ΟΣΦΠ   3ο  δεκάλεπτο 43-42  22/03/2017:
 https://youtu.be/sKu1oBblnXs  .-

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  95-85 .- ^

28η αγωνιστική
Πέμπτη, 23/3/2017 :

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00

Παρασκευή, 24/3/2017 :
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21:00

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης    20-7 47
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     20-7 47
Ολυμπιακός 19-8 46
Φενερμπαχτσέ 17-10   44
---------------------
Παναθηναϊκός 16-11 43
Μπασκόνια 16-11 43
Ερυθρός Αστέρας 15-12  42
Αναντολού Εφές 15-12 42
----------------------
Νταρουσάφακα 13-14  40
Ζαλγκίρις 12-15  37
Μπαρτσελόνα 10-16  36
Μακάμπι Τελ Αβίβ  10-17 38
~~~~~~~~~~~~~~~
Μπάμπεργκ 9-18  36
Γαλατασαράι   10-17 37
Ούνιξ Καζάν 7-20  34
Αρμάνι Μιλάνο 7-19  34

*** Από τις τελευταίες αγωνιστικές των Ελληνικών ομάδων :
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   74-61 .- ^ Ν
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός  κ.α. 58-58 , παρατ. : 64-66 .- ^  Ν
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ   Τετάρτη , Πέμπτη  :
Τετάρτη 22/03/2017 :  15:00 ΕΡΤ2
Τρίκαλα - Λαμία  0-1 .-
Football League
 17:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters
Miami Open
 18:00 Novasports 1HD
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Νταρουσάφακα  95-85  .- ^
EuroLeague
 19:00 Novasports 3HD
Καρσίγιακα - Βενέτσια
Basketball Champions League
 20:00 ΕΡΤ2
Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός  παρατ.  64-65 .- ^
EuroLeague
 20:00 Novasports 2HD
Γαλατάσαραϊ - Ούνικς Καζάν  75-67  .- ^
EuroLeague
 20:30 Novasports 4HD
Νις - Ολυμπιακός
Champions League
 21:15 COSMOTE SPORT 8 HD
Μαγδεμβούργο - Φλένσμπουργκ
Bundesliga
 21:30 Eurosport 2
Βαλένθια - Χαποέλ Ιερουσαλήμ
Eurocup - Ημιτελικά
21:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Τσιβιτανόβα - Σκρα Μπελχάτοβ
Champions League
 21:30 Novasports 3HD
Μονακό - Σάσαρι
Basketball Champions League
 22:00 Novasports 1HD
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
EuroLeague
 02:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Ατλάντα Χοκς
ΝΒΑ

Πέμπτη 23/03/2017 :

 15:00 ΕΡΤ3
Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης
Football League
 17:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters
Miami Open
 18:45 Eurosport 1
Γερμανία U20 - Ελβετία U20
Φιλικό
19:30 Novasports 2HD
Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε
EuroLeague
 21:00 Eurosport 1
Βόλφσμπουργκ - Λιόν
Champions League γυναικών
21:05 Novasports 3HD
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζάλγκιρις
EuroLeague
 21:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Μόντενα - Ρεζόβια
Champions League
 21:45 Novasports 2HD
Αρμάνι Μιλάνο - Μπάμπεργκ
EuroLeague
 22:00 ΕΡΤ2
Μπασκόνια - Παναθηναϊκός
EuroLeague
 01:00 FOX Sports
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets
NHL
 02:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Σαν Αντόνιο Σπερς - Μέμφις Γκρίζλις
ΝΒΑ
02:50 COSMOTE SPORT 5 HD
Formula 1: GP Αυστραλίας
1ες ελεύθερες δοκιμές


~ Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .- 
~

~*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου