ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  21 Ιουλίου 2016 :
~

~Αεροπλάνο στους ουρανό της Καλαμάτας 21/07/2016:
~ΚΑΛΑΜΑΤΑ παραλία del mar 21/07/2016:

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός...Τι να σου κάνη η μόρφωση; Μόνο η χάρη του Θεού, μόνο η αληθινή αγάπη μας, που θυσιάζεται μυστικά για τους άλλους, μπορεί να σώση και τους άλλους και εμάς»

~ 21 Ιουλίου
Μαρτύρων Aκακίου, Γεωργίου, Ευγενίου, Θεοδώρου, Θεοφίλου, Iούστου, Ματθαίου, Τροφίμου. Oσίων Συμεών του δια Χριστόν σαλού (†590), Μανουήλ βασιλέως του δια του αγγελικού σχήματος μετονομασθέντος Ματθαίου, Ιωάννου του αρχιμανδρίτου και Στυλίτου, Ονουφρίου του Ρώσου και Παρθενίου επισκόπου Ραδοβιζίου Άρτης (†1777). Σύναξις υπεραγίας Θεοτόκου .εν τοις Άρματίον. ~
Σήμερα 21/07/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Συμεών ο δια Χριστόν σαλός και Ιωάννης, Άγιος Παρθένιος επίσκοπος Ραδοβυσδίου
~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~ Ὡς ἡνωμένοι δι' ἐνθέου ἀγάπης, σύμψυχοι ὤφθητε ἐν πᾶσι τοῖς τρόποις, ὦ Ἰωάννη ὅσιε, καὶ θεῖε Συμεών, ὁ μὲν βίον ἔνθεον διελθῶν ἐν ἐρήμῳ, ὁ δὲ σοφοῖς σκώμμασι τὸν Βελιὰρ μωράνας· καὶ νῦν τῶν θείων ἄμφω ἀμοιβὴν καταρτυφῶντες, ἡμᾶς ἐποπτεύετε.
~*  Απολυτίκιο των Αγ. Συμεών, Ιωάννου - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/Bcy39TXnYto   .-

~
Άγιος Τύχων Επίσκοπος Ζαντόνσκ

Άγιος Τύχων Επίσκοπος Ζαντόνσκ
 
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
 
Ανάμνηση θαύματος Αγίου Χαράλαμπου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Ανάμνηση θαύματος Αγίου Χαράλαμπου στα Φ....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του

Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του
 
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
***  Αστυνομία – «Κτελ» με καθημερινά δρομολόγια
 
Θα επισκέπτεται κάθε εβδομάδα 154 χωριά και οικισμούς της Μεσσηνίας
 Παρουσιάσθηκε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα… «Βέγγος» 
 Καθημερινά δρομολόγια στα απομακρυσμένα χωριά της Μεσσηνίας ξεκίνησε να εκτελεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Μεσσηνίας, την οποία και επίσημα χθες παρουσίασε από την Αστυνομική Διεύθυνση στην Καλαμάτα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Βέβαια, εν όψει κατάργησης με την αναδιάρθρωση του Σώματος αστυνομικών τμημάτων της περιφέρειας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών φαντάζει ως «αντίδωρο» στη μεγάλη «πείνα» των χωριών για προστασία από τη μικροεγκληματικότητα που τα θερίζει καθημερινά.
Παράλληλα, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους στη χθεσινή παρουσίαση εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τα αποτελέσματα της δράσης, υπενθυμίζοντας παλιότερες που απέτυχαν.
Στη χθεσινή παρουσίαση παρευρέθησαν εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Π. Νίκας, Μεσσήνης Γ. Τσώνης και Τριφυλίας Π. Κατσίβελας, εκπρόσωποι δημάρχων, Στρατιωτικών Αρχών και λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και μέλη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων. Επίσης, στη Μεσσηνία βρέθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, Γιάννης Κατσιαμάκας.
Ο κ. Αναγνωστάκης προανήγγειλε και περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα στην Καλαμάτα.
  Γενική αστυνόμευση
Την παρουσίαση ξεκίνησε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Διαμαντής Μητρόπουλος, που μίλησε για τη Μονάδα, λέγοντας ότι είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνεται από μεικτό κλιμάκιο τριών ένστολων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Οι Μονάδες αυτές εντάσσονται στο συνολικότερο σχέδιο της ΕΛΑΣ, που ονομάζεται Α.Ε.Τ.Ο.Σ. «Αστυνόμευση, Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων» και κρίνεται θετικό το έργο που προσφέρουν σε Αρκαδία και Κορινθία, όπου πρωτολειτούργησαν.
Η Μονάδα έχει ως αποστολή θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής εξυπηρέτησης στους πολίτες.
Παίρνοντας το λόγο ο γ.γ. του υπουργείου Δ. Αναγνωστάκης, μίλησε για έναν πετυχημένο θεσμό, ενώ ακολούθως υπογράμμισε ότι η Ευρώπη διέρχεται τρεις μεγάλες κρίσεις, την ανθρωπιστική, την οικονομική και βέβαια την κρίση ασφάλειας.
Και πρόσθεσε: «Σε αυτή την προσπάθεια έρχεται η Ελληνική Αστυνομία να συμβάλλει με τα αξιόλογα στελέχη της, γυναίκες και άνδρες, που είναι στο πεζοδρόμιο και δίνουν την καθημερινή μάχη για να προσφέρουν υπηρεσίες, ποιοτικές υπηρεσίες, στον Έλληνα πολίτη, που τόσο πολύ δοκιμάζεται και έχει ανάγκη να νιώθει ασφαλής και σίγουρος, τουλάχιστον στην καθημερινότητά του.
Όμως, δε θα ήθελα να ωραιοποιήσω μια κατάσταση. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι δύσκολο το περιβάλλον που καλούμαστε να λειτουργήσουμε και αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να κάνουμε κάποιους εξορθολογισμούς, να παρέμβουμε θεσμικά, να βελτιώσουμε μία κατάσταση.
Ποια είναι αυτή; Πρώτον, δημοσιονομικά γνωρίζετε, και αναφέρομαι περισσότερο στους κυρίους δημάρχους και στον κύριο περιφερειάρχη, τα έσοδα είναι περιορισμένα. Οι επιχορηγήσεις έχουν συμπιεστεί. Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινοι πόροι οι οποίοι θα μπορούσαν να διατεθούν για να κάνουμε περισσότερα από αυτά που κάνουμε. Άρα τι προσπαθούμε; Προσπαθούμε να πάρουμε το μέγιστο δυνατό καλό αποτέλεσμα με τα μέσα που διαθέτουμε».
Ιδιαίτερα αναφορά και εύσημα ο κ. Αναγνωστάκης έδωσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για τις επιτυχίες που έχει σημειώσει, ενώ ευχαρίστησε Περιφέρεια και Δήμους για τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση έργων μέσω των προγραμμάτων τους.
  Δρομολόγια
Ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής δεσμεύθηκε στη συνέχεια ότι θα εποπτεύει προσωπικά την δράση της Μονάδας, για την έναρξη λειτουργίας της οποίας ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του υπουργείου.
«Με την έναρξη λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας διασφαλίζεται η εξωστρέφεια και ενισχύεται η αστυνομική παρουσία και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της Μεσσηνίας, με περαιτέρω ανάπτυξη της φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση», σημείωσε ο κ. Τουφεξής, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα δρομολόγια που θα κάνει η Μονάδα.
Αυτά θα είναι πέντε: Ένα σε περιοχές Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, ένα σε περιοχές Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας, ένα σε περιοχές Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, δύο σε περιοχές Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας, ένα σε περιοχές Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας και ένα σε περιοχές Δήμου Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης.
Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στους προσκεκλημένους. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Κοζομπόλη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο θεσμό, ενώ ο συνάδελφός της Π. Κωνσταντινέας αυτή τη φορά είπε πως δε φτάνουν οι αστυνομικοί και χρειάζονται περισσότεροι, κάνοντας λόγο μάλιστα και για μειωμένες οργανικές θέσεις.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτσης, κάλεσε τους πολίτες να βοηθούν την Αστυνομία, που απαρτίζεται από καταρτισμένα και εκπαιδευμένα άτομα, ενώ άσκησε κριτική στις εισαγγελικές αρχές «που αφήνουν ελεύθερους εγκληματίες, που συλλαμβάνει η Αστυνομία με κόπο».
Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης είπε ότι στηρίζει όλες τις αναδιαρθρωτικές κινήσεις, ενώ για την Κινητή Μονάδα ανέφερε ότι σίγουρα δεν μπορεί να αστυνομεύσει έναν ολόκληρο νομό, αλλά πρέπει το υπουργείο να σχεδιάσει την επιπλέον προσθήκη που απαιτείται, «προκειμένου αυτό το δύσκολο πρόγραμμα να υλοποιηθεί».
Καταλήγοντας είπε ότι η παραβατικότητα είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που προστίθεται στην οικονομική δύσκολη καθημερινότητα του πολίτη και δεν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί.
Κλείνοντας τις ομιλίες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, δήλωσε πως πρέπει να νιώθουμε τιμή και ευγνωμοσύνη για την Αστυνομία που εργάζεται υπό ακραίες και αντίξοες συνθήκες. Σε ό,τι αφορά το νέο εγχείρημα, είπε πως θα φανεί από το αποτέλεσμα, αν όντως πρόκειται για σωστή κίνηση.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Μεγάλη ζήτηση για το ασύρματο δίκτυο internet του Δήμου Καλαμάτας
Πενήντα πέντε κόμβους παροχής ασυρμάτου internet διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας, εκ των οποίων 32 βρίσκονται στην πόλη και οι υπόλοιποι σε Τοπικές Κοινότητες. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους.
Αυτήν την περίοδο πραγματοποιείται αναβάθμιση του δικτύου, μέσω της εγκατάστασης νέων κόμβων, ενώ θα υπάρξει και επαναχωροθέτηση ορισμένων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών.
Οι ενέργειες αυτές είναι αναγκαίες, διότι το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Καλαμάτας έχει υψηλή ζήτηση, η οποία συναρτάται αυτήν την περίοδο και με την παρουσία πολλών επισκεπτών. Μάλιστα, προχθές ξεπέρασαν τους 7.000 οι διαφορετικοί χρήστες, οι οποίοι συνδέθηκαν με το δίκτυο καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου (η αύξηση ανέρχεται σε περίπου 60% σε σχέση με το χειμώνα). Όπως γίνεται αντιληπτό, η ταυτόχρονη χρήση του ασυρμάτου δικτύου από πληθώρα χρηστών μειώνει την ταχύτητα μεταγωγής των δεδομένων.
Ο δε Δήμος Καλαμάτας, πάντως, θα συνεχίσει τις προσπάθειες αναβάθμισης του ασυρμάτου δικτύου του, για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε κοινόχρηστους χώρους.

*** Απόφαση για τα σκουπίδια: "Αχταρμάς" λέει ο Νίκας, δικαιωμένος ο Τατούλης, υπέρ ο Μπεχράκης 
Για απόφαση "αχταρμά" μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, αφού ουσιαστικά μπήκαν πολλά δεδομένα, με αποτέλεσμα οι δήμαρχοι να ψηφίσουν κάτι που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν με ακρίβεια.
Όμως, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, αυτό ψηφίστηκε και, μάλιστα, ομόφωνα, αφού όποια άλλη απόφαση θα εγκυμονούσε κινδύνους για την Πελοπόννησο, καθώς μπορεί να την έπνιγε στα σκουπίδια.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι ο Φορέας Διαχείρισης των Απορριμμάτων σε επίπεδο Πελοποννήσου πήρε μια ομόφωνη απόφαση όσον αφορά στο τι πιστεύει για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο ίδιος έκανε την επισήμανση ότι η απόφαση ήταν το «μη χείρον», αφού δεν μπορούσαν οι Δήμοι να πάρουν καμία άλλη, καθώς θα είχε ως προϋπόθεση συστηματική δουλειά από το 2012 και προσπάθεια για τοπική διαχείριση, τουλάχιστον από τους μεγάλους Δήμους.
Αναφερόμενος στη συνέχεια, είπε ότι πλέον ξεκινά ένας νέος αγώνας, που δεν μπορεί να μη στηρίζεται στη συνεργασία με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.
Ενδεικτικά, ανέφερε δύο παραδείγματα για να δείξει την ασάφεια που υπάρχει σε αυτά που αποφασίστηκαν τη Δευτέρα. Ειδικότερα, αναρωτήθηκε «τι θα πει ότι θα χωροθετηθεί η δράση διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μεσσηνία; Θα ξεκινήσουμε, δηλαδή, πάλι τις διαδικασίες εξεύρεσης τόπου; Δεν είναι αρκετές οι 3-4 μελέτες που έχουν γίνει για τον εντοπισμό σημείου;».
Έπειτα αναρωτήθηκε τι γίνεται με τη διαδικασία των τελών, όπου θα αποφασίσουν κυρίαρχα τα Δημοτικά Συμβούλια.
Αναφερόμενος σε ανακοινώσεις κομμάτων για την απόφαση που κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, ευχήθηκε και ελπίζει αυτό «το μη χείρον» που ανέφερε από την αρχή να δώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Ο Δήμος Καλαμάτας δεν περιμένει και συνεχίζει την τοπική διαχείριση
Ο Δήμος Καλαμάτας, αντιλαμβανόμενος ότι τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, προχωρά τα ζητήματα της τοπικής διαχείρισης, θα εκσυγχρονίσει τη μέθοδο και την Πέμπτη έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση προώθησης του διεθνούς διαγωνισμού για εξεύρεση μειοδότη όσον αφορά στα ζητήματα τοπικής διαχείρισης. Στο δε Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Αυγούστου υποβάλλεται από το Δήμο Καλαμάτας προς την κυβέρνηση πλήρης φάκελος για χρηματοδότηση μηχανημάτων τοπικής διαχείρισης και φορτηγών και χρηματοδότηση για τα πράσινα σημεία.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 


Δικαιωμένος εμφανίσθηκε ο Π. Τατούλης για την έγκριση του ΠΕΣΔΑ
«Ιστορική απόφαση» χαρακτήρισε την ομόφωνη έγκριση του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες, σημειώνοντας ότι «αποτελεί τη μόνη απάντηση στο μεγαλύτερο και διαχρονικότερο πρόβλημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτό της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Θωρακίζει το έργο και ανοίγει το δρόμο για να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία».
Ο περιφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί εμβληματική επιβεβαίωση της ορθότητας του σχεδιασμού της Περιφέρειας και «αφήνει πίσω κάθε περιθώριο συγκρούσεων χωρίς αποτέλεσμα και τη λογική διχασμού του Α΄ και του Β΄ βαθμού της αυτοδιοίκησης, που προσπάθησε να ενσπείρει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Θέτει, επίσης, τις Κασσάνδρες, που μιλούσαν για φαραωνικό και ακριβό έργο, στην άκρη».
  Υπογραφή σύμβασης
Μέλημα της Περιφερειακής Αρχής ήταν, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, το μικρότερο κόστος για τους πολίτες και για το λόγο αυτό «η επιμέλεια της Περιφέρειας ήταν να εξασφαλίσει τα 68 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μετριάσει το κόστος διαχείρισης. Σε κρυφό χρόνο, μάλιστα, είχαμε ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με την υλοποίηση του σχεδίου μας, οι Δημοτικές Αρχές θα πρέπει να μειώσουν τα δημοτικά τέλη».
Τα ποσοτικά στοιχεία του ΠΕΣΔΑ επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της Περιφέρειας, σημείωσε ο κ. Τατούλης, αφού κάνει λόγο για 260.000 τόνους ετησίως, χωρίς να υπολογίζεται η ποσότητα από την τουριστική κίνηση. «Ουσιαστικά ο ΠΕΣΔΑ σε όλα τα κεφάλαιά του αναφέρεται σε ολοκληρωμένη διαχείριση και περιγράφει αυστηρά το έργο μας. Η έγκρισή του, μετά τις διορθωτικές παρεμβάσεις, αν φυσικά χρειαστούν, θα επικυρωθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι την κυβέρνηση», διευκρίνισε.
«Είμαι αισιόδοξος ότι μετά την απόφαση του ΦΟΔΣΑ ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία. Αναμένω τη σχετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όπως μας είχε ενημερώσει, για να ρυθμιστεί η τελευταία αυτή εκκρεμότητα» δήλωσε ακόμη.
Ακολούθως είπε ότι το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρατηρούνται συγκρούσεις σε τοπικό επίπεδο από ορισμένες Δημοτικές Αρχές, οι οποίες παραβιάζουν τη νομιμότητα δημιουργώντας νέους ΧΑΔΑ, χωρίς να αναλογίζονται τις βλάβες του περιβάλλοντος, αλλά ούτε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και τον κίνδυνο να επιβληθούν νέα. «Οι δικαστικές Αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τους νόμους απολύτως και όχι κατά περίπτωση», υπογράμμισε.
  Κατά Τσιρώνη
«Θα πρέπει να μας ανησυχεί η διαφορετική στάση της κυβέρνησης, η οποία ενώ εγκρίνει άλλα ΣΔΙΤ, στην περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου εμφανίζεται επιφυλακτική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ντόπιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν αφελώς ακραίες θέσεις, με στόχο, μέσα από τη σύγκρουσή τους με την Περιφερειακή Αρχή, να επιβιώσουν πολιτικά. Αυτό ήταν μεγάλο τους λάθος», είπε λίγο πριν ολοκληρώσει την συνέντευξή του.
Επίσης απαράδεκτο χαρακτήρισε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης «τον προστατευτισμό του κ. Τσιρώνη σε συγκεκριμένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο οποίος ήταν αυτός που προσπαθούσε να δημιουργήσει ψευδείς συγκρούσεις για ίδιον όφελος. Η ποιότητα της διαχείρισης, μάλιστα, που κάνει βρίσκεται έξω από τη λογική του ΕΣΔΑ που ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ευαγγελίζεται και ενάντια στον οποίο εμείς έχουμε προσφύγει. Καμία ανοχή, επίσης, δε θα υπάρξει απέναντι σε ελάχιστους δημάρχους οι οποίοι λειτούργησαν ως σπόνσορες συγκεκριμένων εργολαβικών και εταιρικών συμφερόντων», κατέληξε.


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Σε νέα φάση η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο
 -«Όσοι Δήμοι δε θέλουν τοπική διαχείριση, προσφεύγουν στην κεντρική λύση και έχουν να κάνουν με τους δημότες τους, ενώ οι άλλοι ακολουθούν την τοπική διαχείριση»
 Σε δήλωσή του για την προχθεσινή απόφαση του ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας στην ΠΕΔ Πελοποννήσου, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, αναφέρει:
«Είμαστε από τις λίγες φωνές που διέγνωσαν τη δυνατότητα να υπάρξουν συναινετικές και συνθετικές λύσεις από τον ΦΟΔΣΑ μετά την πρώτη συνεδρίασή του, την προηγούμενη Δευτέρα. Γράψαμε άρθρο με τίτλο “Με αφορμή την πρόσφατη ισοψηφία στο ΦΟ.Σ.ΔΑ Πελοποννήσου”. Γράφαμε αυτολεξεί:... “Παρόλο όμως ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει μια κάθετη διαίρεση του οργάνου, αυτή η διχογνωμία ας ελπίσουμε ότι δεν θα επικρατήσει τελικά στη συνέχεια των διεργασιών.
Όπως διαφάνηκε αργά εχθές – δηλ. την προηγούμενη Δευτέρα - τη νύκτα, υπάρχει προβληματισμός για συναινετική διάθεση από τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του ΦΟ.Δ.ΣΑ. Εξαίρεση ίσως να αποτελεί μια ολιγομελής ομάδα ακραίων δημάρχων, κυρίως μικρών Δήμων, που υποστηρίζουν όχι για λόγους κομματικής τοποθέτησης, αλλά για λόγους σκοπιμοτήτων τον
Περιφερειάρχη και κυρίως θέλουν αυτό να το δείχνουν στις συνεδριάσεις. Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση της Πελοποννήσου όμως, που έχει λοιδορηθεί κατά επανάληψη με σκοπιμότητα από τον Περιφερειάρχη για Ανικανότητα, δεν είναι διατεθειμένη να αυτοεγκλωβιστεί τώρα. Οι δήμαρχοι φαίνεται καταρχάς ότι δεν επιθυμούν να έρθουν σε αδικαιολόγητη εμφύλια σύγκρουση μεταξύ τους και να ενισχύσουν μια αρνητική εικόνα σε βάρος τους. Το αντίθετο μάλιστα...”.
Τη Δευτέρα το βράδυ στην Τρίπολη μπήκε σε νέα φάση η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο μετά την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ. Με αυτή την απόφαση η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να ανακτήσει σημαντικότατο μέρος της χαμένης αξιοπιστίας της στη διαχείριση των απορριμμάτων, αν και εφόσον τελεσφορήσει το εγχείρημα με την εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ.
Η απόφαση, ως πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, δε θέλουμε να έχει νικητές ή ηττημένους. Δε βλέπουμε τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση εξάλλου ως μόνιμο εχθρό σε όλα τα θέματα. Ιδιαίτερα τώρα που η διαχείριση των απορριμμάτων γύρισε στους Δήμους. Θέλουμε αρωγούς κυβέρνηση και Περιφέρεια. Ο επόμενος σταθμός είναι πολλά πράγματα μαζί. Χωροθέτηση των δύο μονάδων κεντρικής διαχείρισης εκτός αυτής της Λακωνίας. Οι ΧΑΔΑ και η αποκατάστασή τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, η προσωρινή διαχείριση του υπολείμματος, ο διαμοιρασμός των μηχανημάτων που βρίσκονται κλειδωμένα στις αποθήκες της Περιφέρειας με βάση
αντικειμενικά κριτήρια. Η ΠΕΔ πρέπει να συσκεφθεί για το συντονισμό και ο δε ΦΟΔΣΑ πρέπει να καταλήξει άμεσα σε αποφάσεις. Στόχος όλων φορέων πρέπει να είναι ένας. Να γίνει σεβαστή η ομόφωνη απόφαση. Όσοι
Δήμοι δε θέλουν τοπική διαχείριση, προσφεύγουν στην κεντρική λύση και έχουν να κάνουν με τους δημότες τους, ενώ οι άλλοι ακολουθούν την τοπική διαχείριση.
Όποιος επιχειρήσει να περάσει πραξικοπηματικά πίσω στην κεντρική διαχείριση και να επανέλθουν από την πίσω πόρτα τα τέσσερα χαρακτηριστικά που αποκλείστηκαν με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ απο την "κεντρική λύση", απλά δεν κατανοεί ότι τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει. Η εποχή που εκβίαζαν τους Δήμους και τους άρπαζαν την αρμοδιότητα γιατί ήταν "ανίκανοι" για να φέρουν μια “ολοκληρωμένη λύση”, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η “λύση” αυτή δεν έγινε αποδεκτή ομόφωνα, πνεύμα και γράμμα από τον ΦΟΔΣΑ. Εξάλλου εφαρμόζεται ο νέος ΕΣΔΑ πλέον και υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του ΦΟΔΣΑ.
Οι Δήμοι, φυσικά, έχουν τα δύσκολα μπροστά τους. Οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν με τον έναν ή άλλον τρόπο στους Δήμους εναντίον του μονόδρομου του ΣΔΙΤ και όσοι άλλοι θέλουν να συμπορευθούν, αφού απομονώσουν τους ακραίους, πρέπει να καταθέσουν, για τα παραπάνω, τις προτάσεις τους άμεσα».

***  Μάστιγα της εποχής τα προϊόντα «μαϊμού»!
Ο Καλαματιανός δικηγόρος Μιχάλης Κοσμόπουλος, με εμπειρία στην καταπολέμηση των απομιμητικών προϊόντων, δίνει συμβουλές στους καταναλωτές.
1609832_10154043105660367_1968062953536130666_n (1).jpg
  -Πρόσφατα έγιναν επιχειρήσεις από την ΕΛΑΣ σε κατάστημα στην Καλαμάτα, όπου και κατασχέθηκαν απομιμητικά προϊόντα. Η αίσθηση είναι ότι πρόκειται για διαδεδομένο φαινόμενο.
Δυστυχώς, πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα με πολύ μεγάλη έκταση και δεν πρέπει να υποτιμάται. Τον Απρίλιο του 2016 δημοσιεύθηκε μελέτη του ΟΟΣΑ και του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την οποία ο παγκόσμιος τζίρος από την παραγωγή και διακίνηση απομιμητικών και πειρατικών προϊόντων ανήλθε το 2013 σε 461 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,5% του παγκόσμιου εμπορίου και ισοδυναμεί με το ΑΕΠ της Αυστρίας. Η Ελλάδα δεν εξαιρείται από τις συνέπειες.
  -Τα απομιμητικά προϊόντα παράγονται στην Ελλάδα ή εισάγονται από άλλες χώρες;
Η εγχώρια παραγωγή είναι πλέον περιορισμένη. Η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι πύλη εισόδου προς την Ευρώπη και ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη είναι μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα, από τα οποία περνούν μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των απομιμητικών. Για το λόγο αυτό, η έκθεση του ΟΟΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες προέλευσης των απομιμητικών, μαζί με την Κίνα, την Τουρκία, την Ταϊλάνδη και άλλες: όχι γιατί εδώ παράγονται απομιμητικά, αλλά γιατί διέρχονται την Ελλάδα πριν καταλήξουν σε άλλες χώρες. Σημαντικές ποσότητες μένουν και για εσωτερική κατανάλωση.
  -Οι εταιρείες, φυσικά, κυνηγούν τα απομιμητικά προϊόντα γιατί θίγονται τα συμφέροντά τους…
Η ζημιά είναι τεράστια. Η απώλεια πωλήσεων, σε συνδυασμό με την υποτίμηση και δυσφήμηση των εμπορικών σημάτων τους, δεν αφήνουν περιθώρια για ανοχή σε ένα φαινόμενο που απαξιώνει το σπουδαιότερο περιουσιακό τους στοιχείο: το εμπορικό τους σήμα που ενσωματώνει την υπεραξία πολυετών προσπαθειών και επενδύσεων για την καθιέρωσή του. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα εμπορικά συμφέροντα των εταιρειών που πλήττονται…
 -Σοβαρό ζήτημα είναι η εξαπάτηση του καταναλωτή…
Βεβαίως. Πολύ συχνά οι καταναλωτές παρασύρονται από τους επιτηδείους. Όλοι μας έχουμε ακούσει τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι διακινητές απομιμητικών προϊόντων: «είναι φτηνό γιατί είναι στοκ από κατάστημα που έκλεισε» ή «τα φέρνω από outlet από το εξωτερικό». Για να μην αναφερθούμε και στο γνωστό «γνήσιο είναι το ρολόι, το έχω κλέψει», που αν είναι αλήθεια, ο καταναλωτής είναι και… κλεπταποδόχος! Μέχρι και ότι οι ίδιες οι εταιρείες διακινούν τα απομιμητικά μαζί με τα γνήσια διαδίδουν ψευδώς κάποιοι επιτήδειοι, καλλιεργώντας έναν ακόμα αστικό μύθο για να «θολώσουν τα νερά». Συχνά διακυβεύεται και η δημόσια υγεία, ιδίως όταν μιλάμε για απομιμητικά τσιγάρα, αλκοολούχα, φάρμακα ή καλλυντικά, ακόμα και ενδύματα και υποδήματα που έχουν κατασκευαστεί με τοξικά υλικά ή χρώματα. Αν δεν έχεις πιάσει απομιμητικό παπούτσι που μυρίζει… πετρέλαιο, δεν μπορείς να το καταλάβεις.
  -Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι καταναλωτές που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα δε θα αγόραζαν γνήσιο προϊόν.
Αυτοί που συνειδητά αγοράζουν απομιμητικά προϊόντα το κάνουν, γιατί θέλουν να «απολαύσουν» την αίγλη και τη φήμη ενός γνωστού σήματος. Αυτοί, ακόμα και με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, αργά ή γρήγορα, θα αγόραζαν ένα ακριβό επώνυμο προϊόν, γιατί δεν αγοράζουν για να καλύψουν κάποια βασική ανάγκη σε ένδυση και υπόδηση. Τίποτα δεν τους εμποδίζει να αγοράσουν λιγότερο ή καθόλου επώνυμα προϊόντα σε ίδια τιμή και πολύ καλύτερη ποιότητα από τα απομιμητικά προϊόντα. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μου μετέφερε διευθυντής πωλήσεων γνωστής εταιρείας ενδυμάτων: το καλοκαίρι του 2015, εν μέσω αυστηρών κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) και δυσχέρειας προμήθειας προϊόντων από το εξωτερικό, οι εισαγωγές απομιμητικών περιορίστηκαν και οι πωλήσεις του επίσημου καταστήματος στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατακόρυφα!
  -Υπάρχει αντίκτυπος και στην εθνική οικονομία;
Πολλαπλός. Το εμπόριο απομιμητικών συνδέεται με τη φοροδιαφυγή, την αποφυγή δασμών εισαγωγής και την εισφοροδιαφυγή, για να μη μιλήσουμε για τη διασύνδεσή του με το οργανωμένο έγκλημα, μιας και είναι γνωστό ότι ενίοτε χρηματοδοτεί το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Όπως προκύπτει από περσινή μελέτη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) για τον κλάδο ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, ο συνολικός αντίκτυπος της παραγωγής και διακίνησης τέτοιων απομιμητικών προϊόντων για την ελληνική οικονομία μεταφράζεται σε απώλεια 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και απώλεια περίπου 25.000 θέσεων εργασίας. Φυσικά, πλήττεται και η πολυπόθητη υγιής επιχειρηματικότητα και ο ανταγωνισμός, καθώς η παράνομη δραστηριότητα δίνει προβάδισμα σε εμπόρους που παρανομούν σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν τηρώντας τους νόμους και με σεβασμό στον καταναλωτή.
  -Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσει ο καταναλωτής τα απομιμητικά προϊόντα;
Οι περισσότερες πληροφορίες για τη διάκριση των απομιμητικών αποτελούν εμπορικό απόρρητο των δικαιούχων εταιρειών. Θεωρώ, όμως, ότι ένας έμπειρος καταναλωτής υποψιάζεται, όταν βλέπει επώνυμα προϊόντα να πωλούνται υπό «περίεργες» συνθήκες: π.χ. σε πάγκους στις λαϊκές ή σε καλάθια με άλλα προϊόντα, σε πολύ χαμηλή τιμή, με εξόφθαλμα κακής ποιότητας ραφή, χωρίς τις συνήθεις ετικέτες ή με πρόχειρη συσκευασία. Μην παρασυρόμαστε από τις ευφάνταστες δικαιολογίες των απομιμητών. Επίσης, προσοχή στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, το οποίο έχει κατακλυστεί από απομιμητικά: είμαι γενικά πολύ επιφυλακτικός, όταν βλέπω ιστοσελίδα που δεν αναφέρει την πλήρη ταυτότητα της επιχείρησης που τη διαχειρίζεται και παραπέμπει σε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και αναφέρει μόνο την αντικαταβολή ως μέθοδο πληρωμής.
  -Υπάρχει τρόπος να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, να βρεθούν οι εισαγωγείς των απομιμητικών;
Πρόκειται για έναν «πόλεμο» που δε σταματά ποτέ, γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα και εμπλέκεται μεγάλος αριθμός προσώπων και πολλά διαφορετικά δίκτυα διακίνησης. Το ελληνικό δίκαιο παρέχει επαρκή όπλα και θα έλεγα ότι είναι πιο προωθημένο σε σχέση με τη νομοθεσία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Σίγουρα χρειάζονται εντατικότερες προσπάθειες από όλες τις πλευρές. Πρέπει να συνειδητοποιήσει και το καταναλωτικό κοινό ότι ένα απομιμητικό προϊόν δεν είναι απλά μια «μαϊμού» και «δεν τρέχει και τίποτα»: είναι προϊόν αμφίβολης προέλευσης και πολύ χαμηλής ποιότητας, που στερεί θέσεις εργασίας και δημόσια έσοδα σε καιρούς μνημονίων και μπορεί ακόμα να χρηματοδοτεί δίκτυα εγκληματικών οργανώσεων. Ε, δεν αξίζει.
  *Ο Μιχάλης Κοσμόπουλος είναι δικηγόρος Αθηνών, εταίρος και επικεφαλής του Τμήματος Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Drakopoulos Law Firm για τη ΝΑ Ευρώπη, η οποία εκπροσωπεί την οργάνωση καταπολέμησης απομιμήσεων React, σε Ελλάδα και Κύπρο.
  Του Κώστα Γαζούλη

***  Επιμένουν σε κατάργηση της αυτοτέλειας στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και αστυνομικών τμημάτων 
Να γλυκάνει την ειλημμένη, όπως φαίνεται, απόφαση κατάργησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και αστυνομικών τμημάτων στην περιφέρεια της Μεσσηνίας προσπάθησε χθες από την Καλαμάτα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δήλωσε ότι επιχειρησιακά δε θα αλλάξει η δράση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αλλά μόνο διοικητικά, ενώ τα τμήματα που θα καταργηθούν θα καλυφθούν από «πλέγμα δράσεων» κάθε αστυνομικής διεύθυνσης.
Ωστόσο, η παρουσίαση χθες της Κινητής Μονάδας Αστυνόμευσης, λίγο πριν από τις μεγάλες αυτές αλλαγές στις δομές της Αστυνομίας στη Μεσσηνία, φαντάζει σαν τη ρήση «σας παίρνουμε το βόδι, σας δίνουμε την ουρά του».
Η περιφέρεια της Μεσσηνίας αντιμετωπίζει καθημερινά απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας, με τους κατοίκους να αισθάνονται απροστάτευτοι, αν και κοντά τους τώρα υπάρχει κάποιο αστυνομικό τμήμα. Με την κατάργηση που θα φέρει η αναδιάρθρωση είναι απορίας άξιο πώς θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, όταν τα ορεινά χωριά θα καλούν αστυνομικό από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
  Δίωξη Ναρκωτικών
Αμέσως μετά την παρουσίαση της Κινητής Μονάδας Αστυνόμευσης, ο κ. Αναγνωστάκης, ερωτώμενος από το «Θ» για την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που προβλέπει η αναδιάρθρωση, είπε πως δεν πρόκειται για κατάργηση: «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν. Απλώς αλλάζει η διοικητική τους υπαγωγή. Στο οργανόγραμμα της διοίκησης δε θα έχουν τη δομή που έχουν σήμερα. Θα υπάγεται κατευθείαν στον αστυνομικό διευθυντή και αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τη δίωξη των ναρκωτικών. Επιχειρησιακά δε μεταβάλλεται τίποτα. Αλλάζει διοικητικά και όχι επιχειρησιακά. Αυτό δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα, κατά τη γνώμη μας, θα μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά. Είναι ένα μοντέλο που εφαρμόζεται βάσει του Προεδρικού Διατάγματος της αναδιοργάνωσης σε όλη την Ελλάδα. Το έχει επιλέξει η νέα φυσική ηγεσία για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όσο πιο αποτελεσματικά το φοβερό πρόβλημα των ναρκωτικών».
Διαφώνησε, δε, ότι αυτό είναι μοντέλο που εφαρμοζόταν πριν από πάρα πολλά χρόνια και κρίθηκε πως πρέπει να αλλάξει στο σημερινό, των αυτοτελών Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, για καλύτερη απόδοση.
  Το Σεπτέμβριο αναδιάρθρωση
Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Αναγνωστάκης σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει επιστραφεί με τις όποιες παρατηρήσεις. «Από Σεπτέμβριο και μετά θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου μοντέλου. Συγχωνεύονται και ενοποιούνται κάποια αστυνομικά τμήματα και σταθμοί για να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους πόρους και να βγουν στο πεζοδρόμιο. Να φύγουμε από τις διοικητικές δομές που υπήρχαν σε κάθε αστυνομικό τμήμα και να τους βγάλουμε έξω. Άρα, σε καμία περίπτωση δε θα έχουμε υποχώρηση της εμφανούς αστυνόμευσης. Αντιθέτως, προσδοκία μας είναι να έχουμε εντατικοποίηση της εμφανούς αστυνόμευσης. Οι κινητές μονάδες έρχονται να καλύψουν συμπληρωματικά κάποια κενά, αλλά, προς Θεού όχι, η κινητή μονάδα δεν έρχεται να αντικαταστήσει  ή να υποκαταστήσει τα τμήματα που συγχωνεύονται. Αυτά θα καλυφθούν από ένα συνολικό πλέγμα δράσεων που ετοιμάζει κάθε Αστυνομική Διεύθυνση», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Μεσσηνίας
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των Δ.Δ. ΕΞΩΧΩΡΙΟΥ και ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ, ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 21.7.2016, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ, από ώρα 08.30 έως 15.00.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

*** Ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα Πέμπτη
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 21/7/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

~

***  Αθλητική ενημέρωση :

***  ΠΑΝΑΘΗΝΑ/ΪΚΟΣ - ΤΣΒΟΛΕ  4-0 .- ^  Σε φιλικό στη Λεωφόρο
Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, νίκησε με 4-0 τη Τσβόλε
Πανέτοιμος για τα επίσημα παιχνίδια της νέας σεζόν, που ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα (Europa League), έδειξε ότι είναι ο Παναθηναϊκός.
Με εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 4-0 της πιο έτοιμης Τσβόλε (το πρωτάθλημα στην Ολλανδία ξεκινά δύο εβδομάδες νωρίτερα από το ελληνικό στις 6/7 Αυγούστου) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και γέμισαν με αισιοδοξία τον κόσμο τους εν όψει της συνέχειας εντός κι εκτός των συνόρων.
Δημιουργικά, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έδειξε για άλλη μια φορά ότι διαθέτει πολλές αρετές, με τον Κριστιάν Λεντέσμα να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή, αμυντικά είχε κάποια μικροπροβλήματα στο ξεκίνημα του ματς, αλλά με το πέρασμα του αγώνα διορθώθηκαν και σε γενικές γραμμές η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.
Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Γουακάσο. Ο Γκανέζος μέσος ήταν απολαυστικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, πολύ γρήγορος με τη μπάλα, καλός χειριστής, ενώ συνδύασε την πολύ καλή του εμφάνιση με ένα εξαιρετικό γκολ (40΄) με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο (3-0). Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 27΄ με το βολέ του κορυφαίου τους παίκτη στο πρώτο 45λεπτο, Κριστιάν Λεντέσμα, ενώ στο 37΄ από την ασίστ του Χουλτ, ο Λουντ «εκτέλεσε» από κοντά τον Φαν ντερ Χαρτ.
Οι «πράσινοι» κατέβασαν ταχύτητα στην επανάληψη, παρ΄ όλα αυτά κατάφεραν να πετύχουν και τέταρτο γκολ με τον Μάρκους Μπεργκ (65΄) μετά την εξαιρετική ασίστ του Βιγιαφάνιες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ (83΄ Ο.Βλαχοδήμος), Μέστο (64΄ Ρέις), Ιβάνοφ, Κουτρουμπής (64΄ Μολέντο), Χουλτ (74΄ Νάνο), Ζέκα (73΄ Στάικος), Λουντ, Λεντέσμα (79΄ Π. Βλαχοδήμος), Γουακάσο (64΄ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (64΄ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ
ΤΣΒΟΛΕ: Φαν ντε Χαρτ, Φαν Πόλεν, Φαν ντε Πάβερτ, Μαρσέλις, Σάιμακ, Μόκχαρτ, Ακμπάρ, Μένιγ, Μπράμα, Εχιζίμπουε, Φάρμενταμ.
Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Καραγκούνης, Μαστούρ, Σιένκινβελντ, Τόμας

***  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1 .- ^
Ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που διεξήχθη στο Περιστέρι. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Μπιτόλο (28΄) και Λε Ταλέκ (73΄, 83΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μιλιβόγεβιτς (33΄).
Ο Ολυμπιακός σε ακόμη ένα αγώνα προετοιμασίας προβλημάτισε αρκετά με την εικόνα του στην άμυνα και έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμος στα προκριματικά του Champions League .
Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε αρκετά επιθετικά τον αγώνα χάνοντας την πρώτη ευκαιρία της μόλις στο 3΄με τον Ντουρμάζ να αστοχεί με κεφαλιά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο δοκάρια, αρχικά στο 22’ με πλασέ του Σεμπά και στην συνέχεια με σουτ του Ντουρμάζ, αλλά ο Ατρόμητος κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε να προηγηθεί με σουτ του Μπιτόλο στο 28΄. Η αντίδραση των πρωταθλητών Ελλάδας δεν άργησε να έρθει αφού στο 33΄ ο Μιλιβόγεβιτς με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλη περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Βίκτορ Σάντσεθ στο 53΄ παραλίγο να πάρει περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπουχαλάκη. Τελικά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που σκόραρε χτυπώντας πάλι στην αντεπίθεση.
Ο Καρτάνης βρήκε με σέντρα τον αμαρκάριστο Λε Ταλέκ στην μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών και αυτός με την σειρά του δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 στο 73΄. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει με τον Κασάμι αλλά το πλασέ του Ελβετού πέρασε άουτ. Στο 84΄ οι γηπεδούχοι καθάρισαν τον αγώνα με τον Λε Ταλέκ μετά από ασίστ του Λημνιού να γράφει το τελικό 3-1.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπάγκα, Ούμπιντες, Ματέι, Γροντής, Μπρίτο, Παπαδόπουλος
 Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Παπαδόπουλος, Γκουγκούδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Μπίτολο, Κεϊτά, Μπαστακός, Ντιγκινί, Λημνιός, Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σάντσεθ): Καπίνο (46' Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας, Ντε λα Μπέγια (46΄ Μαζουάκου), Μανιάτης (46΄ Ζντιέλαρ), Μιλιβόγεβιτς (74΄ Καμπιάσο), Μπουχαλάκης (63΄ Κασάμι), Ντουρμάζ (46΄ Φορτούνης), Σεμπά (63΄ Πάρντο), Ιντέγε
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Διά περιπάτου στους «8» οι Νέοι, 82-61 τη Μ.Βρετανία
Με Βοσνία την Παρασκευή
Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε εύκολα με 82-61 της Μεγάλης Βρετανίας και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας που φιλοξενείται στη Χαλκίδα.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (22/7, 18:45) την Βοσνία στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Κορυφαίος για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ο Χαραλαμπόπουλος με 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 τάπες.
Η «γαλανόλευκη» πήρε με το «καλημέρα» τα ηνία του αγώνα και με τον Χαραλαμπόπουλο να είναι ασταμάτητος στην επίθεση και σε συνδυασμό με την πολύ καλή ομαδική άμυνα τελείωσε την πρώτη περίοδο με διψήφια διαφορά (19-9). Η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο σκοράροντας με χαρακτηριστική ευκολία φτάνοντας έτσι την διαφορά στους 22 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (44-22).
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι αντίπαλοι μας εκμεταλλεύτηκαν τα συνεχόμενα τα λάθη των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου και με σερί 14-2 κατάφεραν να μειώσουν στους 10 (46-36 στο 25΄). Η αντίδραση της εθνικής μας ήταν άμεση, «έσφιξε» την άμυνα της και με καλάθια των Τσαλμπούρη και Τολιόπουλο πήρε και πάλι διαφορά ασφαλείας (60-44).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ελλάδα διατήρησε εύκολα το μεγάλο προβάδισμα που είχε φτάνοντας εύκολα με 82-61 στην πέμπτη της νίκη σε ισάριθμούς αγώνες στην φάση των ομίλων.
Διαιτητές: Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία), Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο), Αμπρόσοφ (Ουκρανία).
Δεκάλεπτα: 19-9, 44-22, 60-44, 82-61
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 7, Κώττας 4, Κόνιαρης 2, Τσαλμπούρης 14, Σκουλίδας 13 (3), Μπιλλής, Σταμάτης 11 (1), Χαραλαμπόπουλος 25 (3), Δίπλαρος, Μουράτος 4, Λούντζης 2, Αντετοκούνμπο.
Μ. Βρετανία (Καπούλας): Ράσελ, Άρισολ 2, Κάρεϊ 9 (2), Γουίλιαμς 10 (1), Ντανγκ Ακόντο 12 (1), Γκόρντον, Στιλ 3 (1), Ενουαγκμπόσο 2, Μάλκολμ 3 (1), Λόσον 10 (2), Χάνσον-Γιανγκ, Ιντόγου 7 (1).   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Αλλαγές και στον Πειθαρχικό Κώδικα, αντέδρασε ο ΟΣΦΠ
Στην Α1 μπάσκετ ανδρών...
Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ υπερψήφισε τις προτάσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το νέο Πειθαρχικό Κώδικα στη σημερινή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, πρώτη υπό την προεδρία του Μιχάλη Μελλή.
Οι ποινές του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του ΕΣΑΚΕ δεν θα μεταφέρονται στην επόμενη σεζόν, αποφασίστηκε συνέκτιση των ποινών και αποσύνδεση ποινών για άτομα που δεν έχουν διοικητική ή ιδιοκτησιακή σχέση με κάποια ομάδα, ενώ πλέον οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια για ποινές που επιβλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή.
Η πρώτη πρόταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που πέρασε με πλειοψηφία ήταν το δικαίωμα δήλωσης έξι ξένων (μη κοινοτικών παικτών). Θα έχει ισχύ, όμως από τον δεύτερο γύρο της Α1 τη σεζόν 2016-17. Στις πρώτες 13 αγωνιστικές, οι συμμετέχουσες ομάδες θα αγωνίζονται με 4 μη κοινοτικούς και 2 κοινοτικούς παίκτες, όπως ίσχυε δηλαδή μέχρι τώρα.
Ο λόγος που η αύξηση των μη κοινοτικών σε έξι (εφόσον το επιθυμεί μία ομάδα) θα έχει ισχύ από τον δεύτερο γύρο και όχι από το εναρκτήριο τζάμπολ είναι πως αρκετές ομάδες έχουν προβεί ήδη σε σύναψη συνεργασίας με κοινοτικούς παίκτες ενόψει της νέας σεζόν.
Ένταση υπήρξε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, καθώς εκφράστηκαν διαφωνίες ανάμεσα στους εκπροσώπους τους.
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος εκπροσώπησε την ΚΑΕ Ολυμπιακός, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον Τάκη Μπαλτάκο, ενώ η ΚΑΕ ΑΕΚ από τον Σταύρο Δουβή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  “Ο γύρος της Ελλάδας με chaly” τώρα και στο internet! (βίντεο) 
«Ο γύρος της Ελλάδας με chaly” είναι η ταινία – ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Αχιλλέα Τζωρτζίνη από τους Γαργαλιάνους, που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στις 27 Ιουλίου και έχει κατενθουσιάσει το κοινό, ενώ έχει αποσπάσει από τις καλύτερες κριτικές για την ευρηματικότητα και την ποιότητά της!
Πρόκειται για μία ταινία - ντοκιμαντέρ φόρο τιμής στα δίκυκλα όλων των κυβικών εκατοστών. Η ιστορία ξεκινά με την ανακατασκευή ενός παλιού Honda Chaly. Σκοπός της ανακατασκευής είναι ο Πρωταγωνιστής (Takis Kokkaliaris) και ο Σκηνοθέτης ( Achilleas Tzortzinis) να παρευρεθούν στη 34η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών που γίνεται κοντά στη Δράμα, αλλά και να φτάσουν μέχρι τη συνοριακή γραμμή των Κήπων, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Το ταξίδι ξεκινά από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, χωρίς οδική υποστήριξη και με μόνο μεταφορικό μέσο το ίδιο το Chaly και για τους δύο επιβαίνοντες.
Ο νεαρός σκηνοθέτης, αναφερόμενος στην ταινία, σημειώνει: «Αρχικά, λίγα λόγια για τη πλοκή του έργου, σε τρίτο πρόσωπο, ώστε να διευκολύνω την κατανόηση της πλοκής. Λοιπόν, “Ο γύρος της Ελλάδας με Chaly” πρόκειται για μία ταινία-ντοκιμαντέρ, φόρο τιμής στα δίκυκλα όλων των κυβισμών. Η ιστορία ξεκινάει στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας όπου ο Πρωταγωνιστής (Τάκης Κοκκαλιάρης) αποφασίζει να αναπαλαιώσει έναν “μπόμπο” που κατείχε. Πρόκειται για ένα Honda Chaly, μοντέλο της δεκαετίας του ’80.
Με αυτό το μηχανάκι, ο Πρωταγωνιστής αλλά και ο Σκηνοθέτης αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι δρόμου (RoadTrip), χωρίς κάποια εξωτερική οδική υποστήριξη, αλλά όντας και οι δύο πάνω στο μικροσκοπικό μηχανάκι. Στόχος του ταξιδιού να φτάσουν μέχρι τη συνοριακή γραμμή των Κήπων, 40 χλμ. έξω από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και να παραβρεθούν στην 34η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών που έγινε στα Κοκκινόγεια της Δράμας.
Στο δρόμο για το μακρύ τους ταξίδι, φίλοι και φίλες τους θα τους φιλοξενήσουν, θα επισκεφτούν αξιοθέατα και θα αντιμετωπίσουν κάθε ευτράπελο που τους συμβαίνει με χιούμορ και σαρκασμό. Αυτά σχετικά με τη γενική πλοκή του έργου.
Ο ρόλος του Πρωταγωνιστή δε θα ταίριαζε σε κανέναν άλλο περισσότερο, από ό,τι στον Τάκη Κοκκαλιάρη. Με το δικό του ιδιαίτερο στυλ, δίνει ένα ανάλαφρο και εύθυμο ύφος στην ταινία, κάνοντάς την ανάλαφρη και “καλοκαιρινή”. Γύρω από τον Τάκη εκτυλίσσεται όλη η δράση και η αλληλεπίδραση με τους εκάστοτε ανθρώπους ή καταστάσεις. Ο ρόλος του αποτελεί κάτι ανάμεσα σε παρουσιαστή αλλά και κινηματογραφικό ήρωα, αφού ακολουθεί πιστά τη συνθήκη που ορίζει το πλάνο του ταξιδίου. Γενικά, η βασική ιδέα της ταινίας ήταν το να υποβάλουμε τους εαυτούς μας σε μία πραγματικότητα όπου δε θα ήταν εύκολο να την ελέγξουμε και ταυτόχρονα να καταγράψω κάθε τι το οποίο θα συνέβαινε. Το να πας με έναν μπόμπο στην άλλη μεριά της Ελλάδας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι η μέση ωριαία ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 60 χλμ. Το γεγονός ότι σε όλο το εγχείρημα δεν υπήρχε οδική υποστήριξη από κάποιο όχημα αύξανε την πιθανότητα δύσκολων καταστάσεων σε περίπτωση που το μηχανάκι πάθαινε μία βλάβη σε εθνική οδό. Παρόλα αυτά, πριν ξεκινήσει το ταξίδι μας, είχαμε συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μπορεί να μπλέξουμε σε περιπέτειες, και είχαμε ετοιμαστεί ψυχολογικά να βιώσουμε αλλά και να καταγράψουμε οποιοδήποτε γεγονός γύρω από τη δράση μας.
[...] Πρέπει να σκεφτούμε, όμως, ότι σκοπός της ταινίας ήταν εξαρχής να κινηματογραφήσει τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα γύρω από το Κεφάλαιο “μηχανάκια”. Δεν επικροτεί ούτε υποστηρίζει την έκθεση των μοτοσικλετιστών τέτοιου είδους κινδύνους.
Την ταινία την ντύνουν μουσικά οι Hard Disk Drive με τραγούδια από το νέο τους EP με τίτλο “Sadistic Leader”, τα οποία κορυφώνουν την ένταση. Επίσης, ακούγονται μερικά ριφ, συνθέσεις του Κωνσταντίνου Φιλντίση. Ο Thordore Psiachos (Έλληνας Dj) παραχώρησε μουσική δικής του σύνθεσης, με την οποία η ταινία αποκτά μία καλοκαιρινή νότα. Το ταξίδι αυτό έγινε με τη βοήθεια 26 επιχειρήσεων από την περιοχή της Τριφυλίας. Μας βοήθησαν είτε οικονομικά είτε με κάποιου είδους βοήθεια σε σχέση με τις ετοιμασίες για το ταξίδι. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα για τη στήριξή τους, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η ελληνική αγορά. Μετά ένα χρόνο από τις επιτυχημένες προβολές της ταινίας στην περιοχή της Τριφυλίας, αποφασίσαμε να τη βάλουμε στο Youtube, ώστε να τη δει όποιος ενδιαφέρεται, δωρεάν. Σκοπός μας να προετοιμάσουμε το έδαφος για ένα πολύ μεγαλύτερο project, που έχουμε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουμε».
Η ταινία υπάρχει διαθέσιμη στο Youtube στους παρακάτω συνδέσμους:
Κανάλι: https://www.youtube.com/channel/UCX-SmCmHPJ6L9RT-FUAz6HQ
  Μέρος 1: https://www.youtube.com/watch?v=nyZMFBJl-zo
  Μέρος 2: https://www.youtube.com/watch?v=04HxNsvC66c
Video
Ο γύρος της Ελλάδας με Chaly - Full Movie Part 1:  , https://youtu.be/nyZMFBJl-zo  .-  {Πρόκειται για μία ταινία-ντοκιμαντέρ φόρο τιμής στα δίκυκλα όλων των κυβικών εκατοστών. Η ιστορία ξεκινάει με την ανακατασκευή ενός παλιού Honda Chaly. Σκοπός της ανακατασκευής είναι ο Πρωταγωνιστής (Takis Kokkaliaris) και ο Σκηνοθέτης ( Achilleas Tzortzinis) να παρευρεθούν στη 34ή Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών που γίνεται κοντά στη Δράμα αλλά και να φτάσουν μέχρι τη συνοριακή γραμμή των Κήπων, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Το ταξίδι ξεκινάει από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, χωρίς οδική υποστήριξη και με μόνο μεταφορικό μέσο το ίδιο το Chaly και για τους δύο επιβαίνοντες.}.-
Ο γύρος της Ελλάδας με Chaly - Full Movie Part 2 : , https://youtu.be/04HxNsvC66c  .- 

***  ΑΕΚ - ΑΡΗΣ Λεμεσού  2-0  .-  ^ {Φιλικό} .-

***  Στις 8/10 το «τζάμπολ» της νέας σεζόν στην Α1 μπάσκετ

Εικόνα ΑθλητισμόςΟ ΕΣΑΚΕ γνωστοποίησε σήμερα, Πέμπτη, την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών για την σεζόν 2016-17. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ορίστηκε ως η ημερομηνία έναρξης της Basket League για την σεζόν 2016-17 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ».

***



 
 ~  ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .-  
 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-19-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-19-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-20-2016.html .- 
~

~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 


  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

~
~ Τι είναι το σύνδρομο Sjogren και γιατί αργεί πολύ να διαγνωστεί   
Χρόνιο συστηματικό αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει όλο το σώμα και εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες μέσης ηλικίας
Τι είναι το σύνδρομο Sjogren και γιατί αργεί πολύ να διαγνωστεί
Η έγκαιρη διάγνωση και η υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για τους ασθενείς με το σύνδρομο Sjogren, το χρόνιο συστηματικό αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει όλο το σώμα. Μπορεί να εμφανίζεται μόνο του (πρωτοπαθές σύνδρομο Sjögren) ή να αλληλεπικαλύπτεται με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και γι αυτό, πολλές φορές, είτε υποδιαγνώσκεται είτε παραβλέπεται.
Δυστυχώς σήμερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας ασθενής χρειάζεται κατά μέσο όρο 4,7 χρόνια για να λάβει μια επίσημη διάγνωση του συνδρόμου Sjögren και το 75% των ασθενών είναι ακόμα αδιάγνωστοι.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Sjogren, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων του δρ. Henrik Sjögren, οφθαλμίατρου από τη Σουηδία, ο οποίος διέγνωσε για πρώτη φορά το νόσημα το 1933, η επιστημονική κοινότητα σύμφωνα με την Αθανασία Παππά, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ιατρικής κοινότητας και του κοινού, σχετικά με το σύνδρομο Sjögren και τονίζει την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη νέων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας.
Το σύνδρομο Sjögren, επισήμανε ο Αθ. Τζιούφας, καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας ΕΚΠΑ και διευθυντής του τμήματος Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο νοσοκομείο "Λαϊκό", είναι ένα χρόνιο, συστηματικό, αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλει κυρίως γυναίκες μέσης ηλικίας. Θεωρείται το δεύτερο σε συχνότητα συστηματικό, αυτοάνοσο νόσημα μετά τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, προσβάλλοντας το 0,1% - 0,3% του γενικού πληθυσμού, το 75% των οποίων είναι ακόμα αδιάγνωστος.
Η κύρια προσβολή του συνδρόμου αφορά τους εξωκρινείς αδένες και εμφανίζεται με ξηροστομία και ξηροφθαλμία. Υπολογίζεται ότι ένας στους 10 ασθενείς με ξηροφθαλμία μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο Sjögren. Άλλα όργανα που μπορεί να προσβάλει είναι το δέρμα, οι αρθρώσεις και πιο σπάνια το ήπαρ, οι νεφροί και οι πνεύμονες. Περίπου 3% - 5% των ασθενών με σύνδρομο Sjogren μπορεί να αναπτύξει λέμφωμα. Γι' αυτή την τελευταία περίπτωση υπάρχουν ξεκάθαροι προδιαθεσικοί παράγοντες όπως η διόγκωση των παρωτίδων και η πορφύρα του δέρματος που εμφανίζονται στην έναρξη της νόσου.
Στο τμήμα της Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ παρακολουθείται μεγάλος αριθμός ασθενών με σύνδρομο Sjögren. Γίνεται ενεργός έρευνα και χρησιμοποιούνται όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα για την διάγνωση και θεραπεία του συνδρόμου.
~