ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  25 Μαϊου 2016 :
Ένα μόνον ζητεί ο Θεός. να τον τιμάς, να τον αγαπάς και να φυλάττης τας έντολάς Του, αναγνωρίζων ότι ο Πλαστουργός σου είναι Αυτός. Δεν θέλει να μοιράζης την δόξαν Του και να λατρεύης, άλλα αντί άλλων. Δεν θέλει να αγαπήσης κανένα πράγμα περισσότερον απ' Αυτόν...
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
25 Μαΐου
Μνήμη της τρίτης ευρέσεως της τίμιας κεφαλής του προφήτου και βαπτιστού Ιωάννου Προδρόμου. Μαρτύρων Κελεστίνου (1) και Παγχαρίου. Οσίου Ολβιανού.
(1) Ο άγιος Κελεστίνος άνηκε στην ηρωική φάλαγγα της σταυρικής πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά. Βάδισε και ο ίδιος με θαυμαστή καρτερία το δρόμο του μαρτυρίου. Διακαής του πόθος, ήταν η επικράτηση της αληθινής θρησκείας. Ο πόθος του αυτός τον ώθησε να κηρύττει με παρρησία το Ευαγγέλιο της σωτηρίας και να αγρεύει ψυχές. Οι διαρκείς αγώνες του ενάντια στο ψεύδος στις αιρέσεις και τα μιαρά είδωλα εξόργισαν τούς ιερείς των ειδώλων. Ομολόγησε με σθένος την πίστη του στον αρχηγό της ζωής και του θανάτου και υπέμεινε τα διάφορα βασανιστήρια με θαυμαστή καρτερία, ευχαριστώντας και δοξολογώντας το Θεό πού αξίωσε και εκείνον με το μαρτύριο. Εξοργισμένοι οι σκληροί βασανιστές, καθώς δεν μπόρεσαν να ξεριζώσουν από την ψυχή του το Χριστό, τον θανάτωσαν με πυρακτωμένο σίδερο.

Στις 25/05/2016 εορτάζουν:
Μεσοπεντηκοστή, Μνήμη της Γ' ευρέσεως της τιμίας κεφαλής του προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, Άγιος Κελεστίνος
 ~ Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ὡς θεῖον θησαύρισμα, ἐγκεκρυμμένον τῇ γῇ, Χριστὸς ἀπεκάλυψε, τὴν Κεφαλήν σου ἡμῖν, Προφῆτα καὶ Πρόδρομε, πάντες οὖν συνελθόντες, ἐν τῇ ταύτῃ εὒρέσει, ᾄσμασι θεηγόροις, τὸν Σωτῆρα ὑμνοῦμεν, τὸν σώζοντα ἡμᾶς ἐκ φθορᾶς ταῖς ἱκεσίαις σου.
~  Απολυτίκιο Γ' Ευρέσεως της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου - 25 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/OwNKz2wDD44   .- 


Κυριακή του Παραλύτου


Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου
 

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ

Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ
 
Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων
 
Όσιος Ισίδωρος ο μωρός

Όσιος Ισίδωρος ο μωρός
 
Άγιος Σίμων Επίσκοπος Βλαδιμίρ και Σουζδαλίας
~Όσιος Συμεών ο Θαυμαστορείτης Όσιος Συμεών ο Θαυμαστορείτης, Όσιος Κυριακός εξ Ευρύχου Κύπρου  Μεσοπεντηκοστή, Μνήμη της Γ' ευρέσεως της τιμίας κεφαλής του προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, Άγιος Κελεστίνος Άγιος Aldhelm Μνήμη της Γ' ευρέσεως της τιμίας κεφαλής του προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Μεσοπεντηκοστή

***  Ο καιρός  σήμερα  Τετάρτη στην Καλαμάτα 

 Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 25/5/2016 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Συνεχίζουν ακάθεκτοι την αποχή οι δικηγόροι 

 Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου αποφάσισε χθες η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα. Επίσης, αποφασίσθηκε σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Να σημειωθεί πως και για τους δικηγόρους της Καλαμάτας ισχύει το διευρυμένο πλαίσιο χορήγησης αδειών. - 

***  ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΟΚ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: “Αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ…”

~ Δύο μέρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου 7.500 σελίδων που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή, ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τη Σύρο, προκειμένου να συζητήσει για το σύμφωνο συναντίληψης για το στρατόπεδο.
Όπως ήταν φυσικό, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης αναφέρθηκε στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και προχώρησε σε μία δήλωση-παραδοχή, η οποία πρόκειται να συζητηθεί.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση, παραδέχτηκε πως η ρύθμιση για την αύξηση είναι αντισυνταγματική, ομολογώντας στην ουσία πως συμμετείχε στη λήψη μίας εγκληματικής απόφασης.
«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα στην παρούσα φάση, όμως παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Με την πρώτη ευκαρία και τα πρώτα ωφέλη που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας».
Αναρωτιόμαστε, πως γίνεται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της κυβέρνησης, να ομολογεί πως συμμετείχε στη λήψη μίας εγκληματικής απόφασης, δίχως να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση; Η παραβίαση του Συντάγματος εγείρει βαρύτατες ποινές για τους παραβάτες.

*** Σε απόγνωση κάτοικοι και επαγγελματίες του Δήμου Δυτικής Μάνης ζητούν άμεσα λύση για τα σκουπίδια      
 
 
 
 
«Μέσα» στα σκουπίδια και τη δυσοσμία ζουν εδώ και αρκετές ημέρες οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Δυτικής Μάνης, οι οποίοι βλέπουν τους κάδους να γεμίζουν, αλλά κανένα απορριμματοφόρο. Ενδεικτικά μας ανέφεραν ότι έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία φορά που άδειασαν τους κάδους στη διαδρομή μέχρι τις Κιτριές.
Οι κάτοικοι πλέον φοβούνται για την υγεία τους και ψάχνουν μόνοι τους για λύσεις, ενώ δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί, αν είναι να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Μιλώντας με κατοίκους και επαγγελματίες σχεδόν σε όλο το Δήμο, το μόνο που ζητούν είναι το αυτονόητο, δηλαδή να αδειάσουν οι κάδοι, που είναι ξεχειλισμένοι.

Όπως ανέφερε στο «Θάρρος» ένας από τους κατοίκους του Αρχοντικού, ο κ. Στέλιος Κοζομπόλης, «υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και παιδιά στην περιοχή και είναι θέμα δημόσιας υγείας. Εμείς πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουμε συμμαζέψει τα σκουπίδια γύρω από τους κάδους, αλλά αμέσως αυτοί ξεχειλίζουν».
Αυτό που ζητά ο ίδιος είναι να υπάρξει μόνιμη λύση, ώστε «να σταματήσει να μας τρώει η βρώμα», ενώ δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι, αν βρεθεί σημείο για να μεταφερθούν τα σκουπίδια.

Η κυρία Κατερίνα Κοκκινέα, που ζει στην περιοχή, μας είπε ότι η δυσοσμία είναι ανυπόφορη, ενώ πολλοί εξακολουθούν να πετούν σκουπίδια στους κάδους, αν και βλέπουν ότι έχουν ξεχειλίσει. Επίσης αρκετοί είναι και οι κάτοικοι που μεταφέρουν τα σκουπίδια τους σε κάδους του Δήμου Καλαμάτας.

Ο κ. Δημήτρης Σκιάς, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, σχολίασε από την πλευρά του ότι η κατάσταση εν όψει τουριστικής σεζόν είναι απαράδεκτη, ενώ άλλο σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η κατάσταση του δρόμου. Αυτά τα δύο κάνουν την περιοχή αφιλόξενη για τους επισκέπτες.
  Στούπα - Άγιος Νικόλαος
Στη δε περιοχή της Στούπας και του Αγίου Νικολάου εθελοντές ανέλαβαν το Σαββατοκύριακο να καθαρίσουν «τα βουνά σκουπιδιών». Όπως μας είπαν, για εννέα ώρες καθάριζαν την περιοχή, ενώ στο τέλος μετέφεραν τα σκουπίδια σε χώρους που έχουν οριστεί για προσωρινή συγκέντρωση.
Αυτό που περιμένουν είναι να ληφθεί άμεσα η απόφαση για την κατάσταση έκτακτου ανάγκης, ενώ από εκεί και πέρα να ενημερωθεί ο κόσμος για την ανακύκλωση. «Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν ο κόσμος ανακύκλωνε» τόνισαν και κάλεσαν το Δήμο να προβεί σε εκστρατεία υπέρ της ανακύκλωσης, όταν λυθεί το θέμα.
  Υπεύθυνοι Δήμου
Το πρόβλημα στην περιοχή ξεκινά από παλιά και υπεύθυνοι του Δήμου δηλώνουν ότι θέλουν να βρεθεί λύση και το κατανοούν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι πέρα από αυτά που ήδη έχουν κάνει, ενώ υπάρχουν σχετικές διαδικασίες σε εξέλιξη.
Όπως μας εξήγησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Φωκέας, ήδη έχει ακολουθηθεί η διαδικασία να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο θέμα των απορριμμάτων και η απόφαση αναμένεται να βγει από τη γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας εντός της εβδομάδας. Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος θα καταφέρει προσωρινά να εναποθέσει τα απορρίμματά του σε χώρο εκτός κατοικημένης περιοχής, ώστε να καθαριστούν τα αστικά κέντρα του.
Κατά τον κ. Φωκέα, η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα πριν καν ξεκινήσει, αφού από τις αρχές Απριλίου προέβησαν σε διαδικασίες για να βρεθεί λύση με τη σύμβαση που έληγε στις 20 Απριλίου. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει πρόοδος, ώστε εργολάβος να αναλάβει τη μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων σε κατάλληλους χώρους. Μάλιστα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία, με τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς να αποβαίνουν άκαρποι. Μπορεί να είναι πολλοί οι εργολάβοι που ενδιαφέρονται για τα απορρίμματα, όμως κάποιος για να συμμετάσχει πρέπει να έχει βεβαίωση από ΧΥΤΑ ότι μπορεί να τα πάει εκεί.
Το όλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, επειδή ο Δήμος δε διαθέτει δική του χωματερή, ενώ η Δημοτική Αρχή έλαβε δέσμευση από το δήμαρχο Καλαμάτας ότι, αν δε βρεθεί άλλη λύση με τα απορρίμματα, θα μεταφερθούν στην Μαραθόλακκα. Μάλιστα, κάτι τέτοιο ορίζει και το σχέδιο «Ξενοκράτης», όταν δηλαδή υπάρχει κίνδυνος σε ένα Δήμο, οι γειτονικοί και μεγαλύτεροι βοηθούν μέχρι να δοθεί λύση.
  
Στο Αρχοντικό Αβίας βρίσκονται τα σύνορα Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης. Πέρα από την ενημερωτική ταμπέλα, αυτό γίνεται αντιληπτό από τους άδειους κάδους στην πλευρά της Καλαμάτας, με τους κατοίκους της περιοχής να μεταφέρουν εκεί τα σκουπίδια τους
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τη χώρα η διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη!

~ Σύμφωνα με εκθέσεις που εξέδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η διαπραγματευτική "δεινότητα" του πρώην ντουέτου Τσίπρα-Βαρουφάκη, μας κόστισε πολύ ακριβά.
Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας: "Εξαιτίας των εσφαλμένων διαπραγματευτικών χειρισμών της κυβέρνησης, η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση όπου και παραμένει.
Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η θέση της χώρας επιδεινώθηκε δραματικά σε σχέση με το 2014. Το αριστερό ‘’αποτύπωμα’’ της διακυβέρνησης, όπως καταγράφεται πλέον διεθνώς ως ‘’επίδραση Τσίπρα - Βαρουφάκη’’, είναι οδυνηρό και οι ευθύνες συγκεκριμένες".

***  ΒΟΜΒΑ! Ζητούν δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού!

~  Με μία φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητάει δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
"Στην Αυστρία η ψήφος των ομογενών ανέτρεψε την ακροδεξιά. Στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας λέει όχι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει στάση και να δεχθεί την πρότασή μας για δικαίωμα ψήφου Ελλήνων του εξωτερικού", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

*** ΑΡΧΕΛΩΝ: Εθελοντές και μαθητές στον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη

 
 
   
Στις 15 Μαΐου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος του Νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, όπως και η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Σταθμού στον Αγιαννάκη από την υπεύθυνη Προγραμμάτων Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ, Πολύμνια Νεστορίδου, με εθελόντριες και εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο να συνδράμουν το έργο και τη δράση του Συλλόγου στην περιοχή! Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν επισκέψεις από σχολεία. Χθες βρέθηκαν στο Σταθμό του Αγιαννάκη μαθήτριες και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, ενώ το επόμενο διάστημα, μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, θα βρεθούν εκεί πολλά ακόμα σχολεία! Ηλιόλουστη μέρα η χθεσινή και η παρουσία των παιδιών στον Περιβαλλοντικό Σταθμό του Αγιαννάκη την έκανε ακόμα πιο όμορφη. Τα παιδιά με τη ζωντάνια τους, τα νεανικά τους χαμόγελα, τα παιχνίδια, τις ζωγραφιές, έδειξαν το πραγματικό ενδιαφέρον τους για τη θαλάσσια χελώνα και ήταν ενθουσιασμένα από την επίσκεψή τους! Ενημερώθηκαν για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής, είδαν την έκθεση που υπάρχει εκεί, επισκέφθηκαν την παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον στο Σταθμό την παρουσίαση για την καρέττα καρέττα και την προστασία της, όπως και την προστασία του οικοσυστήματος, ενισχύοντας έτσι την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Σε δηλώσεις της, η κα Νεστορίδου σημείωσε: «Ξεκίνησε και φέτος, στις 15 Μαΐου, το πρόγραμμα του Κυπαρισσιακού κόλπου του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ με δέκα εθελοντές, που κατέφθασαν από όλες τις γωνιές του κόσμου για να ξεκινήσουμε – και φέτος – την περίοδο ωοτοκίας και την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. Στις 17 Μαΐου, λοιπόν, που είχαμε την πρώτη πρωινή περιπολία μας, βρήκαμε τις δύο πρώτες φωλιές. Η μία ήταν στην περιοχή της Ελαίας και η άλλη στο Καλό Νερό, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει, επίσης, το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής αγωγής στον Περιβαλλοντικό Σταθμό του Αγιαννάκη, όπου έρχονται σχολεία απ’ όλη την Πελοπόννησο, από διάφορα σημεία. Κάνουμε δραστηριότητες, τους μιλάμε για το έργο του Συλλόγου, για τις απειλές που αντιμετωπίζει η θαλάσσια χελώνα, τι μπορούν να κάνουν τα παιδάκια, ενώ φέτος έχουμε εμπλουτίσει το πρόγραμμά μας με διάφορα διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως, στην παραλία. Όπως βλέπετε, κι εδώ σήμερα (σ.σ. χθες), ζωγραφίζουμε με τα παιδιά, ζωγραφίζουμε τα χέρια, το πρόσωπό τους (σ.σ. face painting), με θέμα τη θαλάσσια χελώνα και μαθαίνουμε έτσι πιο ουσιαστικά διάφορα πράγματα για τις θαλάσσιες χελώνες». Ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε πως είναι έτοιμοι για τη φετινή περίοδο ωοτοκίας και τόνισε τη βοήθεια και τη στήριξη, κυρίως, της τοπικής κοινωνίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι για τη φετινή περίοδο ωοτοκίας, με πολλούς εθελοντές, με πολλή βοήθεια γενικά και από την τοπική κοινωνία ιδιαίτερα, έχω νιώσει πολύ ευπρόσδεκτη φέτος, δεύτερη χρονιά εδώ!». Από την πλευρά της, η δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, Γεωργία Πάπαρη, σημείωσε τη χαρά και τον ενθουσιασμό των παιδιών από την επίσκεψη, αναφέροντας: «Ήρθαμε εδώ, επειδή στα βιβλία της Γλώσσας μιλήσαμε για τη χελώνα καρέττα καρέττα. Είδαμε ότι ο χώρος είναι πολύ οργανωμένος, υπάρχει μεγάλη διάθεση από τους εθελοντές και περνάμε πάρα πολύ ωραία! Ζωγραφίζουμε, ζωγραφιζόμαστε, φτιάχνουμε χελωνάκια, ενημερωνόμαστε για τη θαλάσσια χελώνα, παίζουμε, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, ενώ θα επισκεφθούμε και την παραλία για να δούμε τις φωλιές!». - 

***  ΒΟΜΒΑ! Ο Ερντογάν καταργεί την συμφωνία για το "προσφυγικό"...

~ Δεν "μάσησε" ο Ερντογάν με τα σκληρά λεγόμενα της Μέρκελ, στη χθεσινή συνάντηση τους.
Η καγκελάριος τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι αυτό που προέχει είναι να τηρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό και να εκπληρώσει η Άγκυρα τις προϋποθέσεις ώστε να αποφασιστεί από την ΕΕ η κατάργηση ή όχι της βίζας.
Ο Ερντογάν πέρασε στην αντεπίθεση, λοιπόν, και απείλησε/εκβίασε ότι παγώνει την συμφωνία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, μέχρι να απελευθερωθεί η βίζα για τους Τούρκους.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: " Η Τουρκία δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω βήμα όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών ωσότου υπάρξει πρόοδος στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδεύουν στον Χώρο Σένγκεν".

***  ΈΚΤΑΚΤΟ! Ανατροπή για το MEGA...

~ Παρότι πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η πτώχευση του μεγάλου καναλιού, μόλις έσκασε η είδηση, ότι πλέον οι βασικοί μέτοχοι σχεδιάζουν την προσφορά χρημάτων, για την διάσωση του MEGA.
Πιο συγκεκριμένα, διέρρευσε ότι ο κ. Φώτης Μπόμπολας μαζί με τον Δ. Μάρη βάζει 7,5 εκατ. ευρώ. Ενώ ο κ. Σταύρος Ψυχάρης και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος προσφέρουν από 5 εκατ. ευρώ.
Πλέον αναμένεται το κατά πόσο θα γίνει δεκτό το αίτημα από τις Τράπεζες, ώστε να διασωθεί εν τέλη το πρώην μεγάλο κανάλι...

***  7 χρόνια σε Ρουμάνο που αφαίρεσε χρήματα από λογαριασμό πρώην εργοδότη του

Με 7 χρόνια κάθειρξης πλήρωσε ένας Ρουμάνος την απάτη σε βάρος πρώην εργοδότη του στη Νεάπολη Λακωνίας. Ο Ρουμάνος κρίθηκε ένοχος χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για απάτη με υπολογιστή και κλοπή κατ’ εξακολούθηση, αφού κλέβοντας κάρτες τραπεζών, αριθμούς λογαριασμών και κωδικούς απέσπασε συνολικά 31.800 ευρώ. Τον Απρίλιο του 2014 μπήκε στο κατάστημα του πρώην εργοδότη του, με κλειδί που του είχε παραχωρήσει όταν εργαζόταν. Αφαίρεσε μια ηλεκτρονική συσκευή έκδοσης κλειδαρίθμου και μια κάρτα ανάληψης μαζί με τον κωδικό της. Με την κάρτα ανάληψης πήγε σε ΑΤΜ Τράπεζας στην Τρίπολη και αφαίρεσε 200 ευρώ. Την επόμενη ημέρα από ΑΤΜ στην Κατερίνη αφαίρεσε 600 ευρώ. Επίσης, από τότε που εργαζόταν είχε αντιγράψει τους κωδικούς του εργοδότη για ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του λογαριασμού της τράπεζας στο ίντερνετ. Στις 20 Απριλίου 2014, μέσω ίντερνετ, μετέφερε σε λογαριασμό στη Ρουμανία από δύο φορές 12.000 ευρώ, σε δικό του λογαριασμό στην Ελλάδα 7.000 ευρώ και σε άλλο λογαριασμό στην Ελλάδα 5.000 ευρώ. Η τελευταία μόνο συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους του συστήματος. Κάτοικοι, όμως, της περιοχής τον είχαν δει το επίμαχο χρονικό διάστημα που έγιναν οι κλοπές στο κατάστημα, ενώ αμέσως μετά έφυγε από τη Νεάπολη για άγνωστη κατεύθυνση, κάτι που κίνησε τις υποψίες, με αποτέλεσμα (και με τη βοήθεια των τραπεζών) η Αστυνομία να φτάσει γρήγορα στα ίχνη του. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, του επέβαλε ποινή καθείρξεως 7 ετών και επέστρεψε στη φυλακή.Β.Β. - 

*** ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Εκκένωση αεροδρομίου

~ Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας και οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση του χώρου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αρμόδιες δυνάμεις ερευνούν όλους τους χώρους.
Αναμένουμε εξελίξεις.
~
*** Συγκλονίζει ο ελληνικός χάρτης για την τραγωδία του μοιραίου αεροπλάνου…

~ Συγκλονίζουν όλα τα στοιχεία από την τραγωδία του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη κοντά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αμέσως μόλις βγήκε έξω από το εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.
Ο ιατροδικαστής πάντως είναι κάθετος και υποστηρίζει πως σημειώθηκε έκρηξη, η οποία διέλυσε το μοιραίο αεροπλάνο.
“Τα ανθρώπινα υπολείμματα που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir δείχνουν ότι έγινε έκρηξη πάνω στο αεροσκάφος”.
Ο αρχιεισαγγελέας της Αιγύπτου ζήτησε τόσο από τις γαλλικές όσο και από τις ελληνικές αρχές να παραδώσουν όλα τα δεδομένα που έχουν άμεση σχέση με την συντριβή του αεροσκάφους.
Η Αθήνα, μεταξύ των υπολοίπων πληροφοριών που κατείχε, παρέδωσε έναν συγκλονιστικό χάρτη, ο οποίος απεικονίζει αναλυτικά τα τελευταία λεπτά της πτώσης.
Διαβάστε αναλυτικά:
Ώρα 2.58 Πέμπτη 19 Μαίου: Το Airbus πετά στη καρδιά του Αιγαίου, πάνω από τις Κυκλάδες.
Ώρα 3.14: Το αεροσκάφος πετά πλέον στα Δωδεκάνησα. Καμία επικοινωνία που να προκαλεί ανησυχία.
Ώρα 3.29:Το Airbus εγκαταλείπει το FIR Αθηνών και μπαίνει στο FIR Καΐρου. Η Αθήνα έχει ακόμη εικόνα της πτήσης του.
Ώρα 3.31: Εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Το αεροσκάφος αρχίζει μια αριστερή στροφή, χάνοντας ταυτόχρονα ύψος.
Ώρα 3.33:Το αεροσκάφος αρχίζει έναν ακόμη πιο περίεργο ελιγμό. Αρχίζει μια στροφή προς τα δεξιά η οποία οδηγεί το αεροπλάνο σε μια κυκλική πορεία 360 μοιρών! Συνεχίζει να χάνει ύψος για σχεδόν έξι λεπτά!
Ώρα 3.38.51 δευτερόλεπτα: Το αεροσκάφος χάνεται από τα ελληνικά ραντάρ! Η ΥΠΑ σημαίνει συναγερμό.

***  Σοκαριστική ομολογία 24χρονου: «Κάνω χρήση ηρωίνης μέσα στη φυλακή»      
Δικάσθηκε για την καλλιέργεια 103 δενδρυλλίων κάνναβης

 «Έπεσε από ουρανοξύστη και στάθηκε όρθιος» χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας νεαρός πολυτοξικομανής, ο οποίος πέρυσι συνελήφθη να καλλιεργεί 103 φυτά ινδικής κάνναβης, κάποια από τα οποία μέσα σε μια άδεια πισίνα.
Η κατηγορία που αντιμετώπιζε προέβλεπε την ποινή των ισοβίων, αν υπολογιζόταν ότι το κέρδος που θα είχε από τα ναρκωτικά που καλλιεργούσε θα ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ.
Το δικαστήριο τον έκρινε ως τοξικομανή, ενώ έλαβε υπόψη του ότι τα 88 φυτά είχαν ύψος μόλις λίγα εκατοστά. Έτσι, καταδικάσθηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, υπό τους όρους ότι θα παρακολουθείται για 3 χρόνια από επιμελητή κοινωνικής αρωγής και θα παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του ΟΚΑΝΑ στην Καλαμάτα. Σόκαρε, δε, όταν είπε ότι μέσα τη φυλακή κάνει χρήση ηρωίνης.
  Και σε πισίνα
Ο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που κατέθεσε, είπε ότι στην υπηρεσία του έγινε καταγγελία ότι ο 24χρονος καλλιεργεί στο Ακρογιάλι Αβίας χασίς και διακινεί ναρκωτικά.
Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν μέσα σε πισίνα 15 φυτά σε γλαστράκια, με μέσο όρο ύψους 1,10 μ., ενώ σε παρακείμενο χώρο είχε άλλα γλαστράκια με 88 φυτά, μέγιστου ύψους 15 εκατοστών. Επίσης, βρήκαν μια ψηφιακή ζυγαριά μεγάλης ακρίβειας και ένα μεταλλικό τριβείο, καθώς και 37,3 γραμμάρια χασίς.
Ο αστυνομικός εξήγησε ότι με το τριβείο μπορούσε να κατασκευάσει χασίς σε μορφή «σοκολάτας», ενώ τόνισε ότι τα φυτά είναι πάρα πολλά για να πρόκειται για ιδία χρήση, όπως τους είπε ο ίδιος όταν τον συνέλαβαν. Πρόσθεσε, επίσης, ότι όλα τα φυτά ήταν εύρωστα και υγιή.
Κατά την εξέταση του μάρτυρα, υπήρξε έντονη συζήτηση για την τιμή του συγκεκριμένου ναρκωτικού, αλλά και για την ποσότητα που αποδίδει κάθε δέντρο, καθώς οι επίσημες αναφορές στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας απείχαν των εκτιμήσεων του αστυνομικού.
  Ηρωίνη στη φυλακή
Κατά την απολογία του, ο νεαρός είπε ότι έχασε πολύ μικρός τη μητέρα του σε σεισμό και τον μεγάλωσε ο πατέρας του. Από την ηλικία των 11 ξεκίνησε μέσω παρέας τη χρήση χασίς και στα 13 του την ηρωίνη. Στα 18 του προσπάθησε για 1,5 χρόνο να κόψει τα ναρκωτικά, αλλά ξεκίνησε εκ νέου, ενώ παντρεύτηκε και έκανε ένα παιδάκι.
Σόκαρε δικαστές και ακροατήριο, όταν είπε ότι δεν είναι πολύ καλά και έχει στερητικά σύνδρομα, γιατί συνεχίζει τη χρήση ηρωίνης μέσα στη φυλακή και ένα μήνα τώρα προσπαθεί να την κόψει μόνος του.
Για την καλλιέργεια, είπε πως ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησε κάτι τέτοιο, ενώ δεν ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει και γι’ αυτό έβλεπε βίντεο στο you tube από την Ολλανδία. Μάζεψε τους σπόρους από ποσότητα που είχε προμηθευτεί και τους φύτεψε. Ισχυρίστηκε ότι μόνο τα 15 φυτά μέσα στην πισίνα ήταν καλά, ενώ τα 88 είχαν σαπίσει και τα είχε εγκαταλείψει.
Τέλος, είπε ότι έχει αγοράσει πάρα πολλές φορές ναρκωτικά, αλλά δεν έχει πουλήσει καμία και απλώς ήθελε να εξασφαλίσει μια ποσότητα για να μην αγοράζει συνέχεια. Για το μεταλλικό τριβείο, είπε ότι δεν το είχε για να φτιάχνει «σοκολάτα», αλλά για να τρίβει το χασίς που αγόραζε και ήταν ακατέργαστο. Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Σε εξέλιξη η έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου...

~  Τον δρόμο της δικαιοσύνης αναμένεται να πάρει η υπόθεση Βγενόπουλου μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία εις βάρος της Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Ο ίδιος, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η υπόθεση. 
Από τη μεριά της, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, χαρακτήρισε "αθλιότητες" και "ανυπόστατα" τα όσα καταγγέλλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος και τονίζει ότι "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται".

*** Δημοσιεύτηκε ΦΕΚ για τα φαρμακεία! Δείτε τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες... 

~  Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για το άνοιγμα ενός φαρμακείου από έναν ιδιώτη, υπέγραψαν οι  υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε από το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, εγκρίθηκε η έναρξη επιχείρησης ενός φαρμακείου από κάποιον ιδιώτη, αρκεί να είναι υπό τη μορφή εμπορικών επιχειρήσεων, να υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός που θα έχει μερίδιο άνω του 20%  και θα ευθύνεται για τη λειτουργία του.
Επίσης, έγινε αύξηση κατά μία στις επιτρεπόμενες άδειες που μπορεί να έχει το ίδιο πρόσωπο μέχρι το 2020.
Για το 2016 επιτρέπεται η χορήγηση μέχρι έξι αδειών στο ίδιο άτομο, για το 2017 μέχρι επτά για το 2018 μέχρι οκτώ, για το 2019 μέχρι εννιά και για το 2020 μέχρι δέκα αδειών στο ίδιο φυσικό πρόσωπο.

***  Η Costa Navarino και η Πελοπόννησος  
Το 2010 έφθασε στη Μεσσηνία ο… Μέσι! Τουλάχιστον έτσι, με το διάσημο ποδοσφαιριστή, παρομοιάζουν την επένδυση της Costa Navarino τοπικοί επιχειρηματίες, κάτοικοι και φορείς.
Ένας δυνατός παγκόσμιος παίκτης, ο οποίος, όπως λένε στη Realnews, ήρθε και πρόβαλε με μοναδικό τρόπο την περιοχή, αλλά - το κυριότερο - στηρίχθηκε στη συνολική επιτυχία όλων των επιχειρήσεων γύρω του.
«Λειτουργούμε παράλληλα με την Costa Navarino», εξηγούν. «Ο ένας συμπληρώνει και βοηθάει τον άλλον, γιατί έχουμε έναν κοινό σκοπό: τη συνολική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής μας».
Σε δηλώσεις του στην  αθηναϊκή εφημερίδα ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελλας, πιστεύει πως «η Costa Navarino μάς σπρώχνει διαρκώς προς το μέλλον. Η παρουσία τους και μόνο αποτελεί μια πολλαπλασιαστική ισχύ στη ζωή όλων».  Α.Π. 

***  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΤΟ 2023!

~  Φουντώνουν τα σενάρια περί διαμελισμού της Τουρκίας στη γείτονα χώρα, καθώς κυκλοφορούν καθημερινά χάρτες, οι οποίοι παρουσιάζουν τους τρόπους διάλυσης του τουρκικού κράτους. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για χάρτες που έχουν παραχθεί από Αμερικάνους αναλυτές κι έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους Τούρκους, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.
Ο πρώτος χάρτης είχε δημοσιευτεί πριν από μερικές ημέρες στην εφημερίδα New York Times και λίγο αργότερα τα δημοσιεύματα και τα εκτενή ρεπορτάζ έπεσαν βροχή. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, διότι προβάλλεται ένας αληθινός κίνδυνος.
Σύμφωνα με το χάρτη αυτό, προβλέπεται πως το τουρκικό κράτος θα διαλυθεί μέχρι και το 2023, παρουσιάζοντας παράλληλα επέκταση της Αρμενίας. Επιπλέον στο χάρτη παρουσιάζεται και επίσημα το κράτος του Κουρδιστάν, γεγονός που φανερώνει πως αργά ή γρήγορα οι Κούρδοι θα ανακτήσουν τα εδάφη τους.


***  ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ! “Όσοι είναι Χριστιανοί να το αποδείξουν ΤΩΡΑ! Πετάξτε τώρα…”

~  Με ένα βίντεο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας, ο γέροντας Σωφρόνιος καλεί τους Χριστιανούς να αποδείξουν την πίστη τους και να πετάξουν εκτός εκκλησίας όσους μετέχουν στην Ιερά Σύνοδο, καθώς υποστηρίζει πως δεν προάγουν το συμφέρον της Ορθοδοξίας.
«Πρέπει να ενωθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος και να καθαρίσει με βάση τους νόμους. Έχουμε το πηδάλιο των Άγιων Πατέρων μας!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας.
«Λυπούμαι και για τους Αγιορείτες. Από το 1970, τα μοναστήρια του Αγίου Όρους καταλήφθηκαν από τη σατανικότατη οργάνωση που λέγεται «ΖΩΗ», οι ζωικοί δηλαδή, οι οποίοι πρεσβεύουν το χρήμα. Αν διαβάσετε τον όρκο είναι φρίκη».
«Σήμερα δεν υπάρχει πνευματική ζωή στην εκκλησία! Πώς τολμούν να είναι μασόνοι εμπαίζοντας τον Χριστό;».
«Όσοι είναι Χριστιανοί να το δείξουν τώρα! Να τους πετάξουν έξω από τις εκκλησίες! Αυτή η Σύνοδος είναι αντίχριστη!».
Δείτε το βίντεο! ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ "ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" , https://youtu.be/_bejSR4wCc4 .- {Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ!} .-

***   Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Μεσσήνη    
Ένας 71χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε τοίχο.
Το τροχαίο συνέβη νωρίς το απόγευμα στο ύψος της Τριόδου και το όχημα είχε κατεύθυνση από Μελιγαλά προς Μεσσήνη. 

 ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Προς πτώχευση μεγάλη τράπεζα...

~  Άσχημα μαντάτα για την Deutsche Bank, αφού ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας από Baa1 σε Baa2.
Σύμφωνα με τον οίκο, οι επιδόσεις της τράπεζας τα τελευταία τρίμηνα είναι πολύ χαμηλές, εξαιτίας της μείωσης των επενδύσεων και των χαμηλών επιτοκίων.

*** Σοβαρό τροχαίο στο δρόμο προς Πύργο Τριφυλίας (φωτογραφίες)

 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο δρόμο προς τον Πύργο Τριφυλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός άνδρας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε με μανδρότοιχο. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο τραυματίας οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Επίσης, στο σημείο βρέθηκε και όχημα της ΠΥ Γαργαλιανων για τον απεγκλωβισμό του οδηγού. - 


*** Βόμβα Πάνου Καμμένου: Αντισυνταγματική και εγκληματική η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά  
Εγκληματική και αντισυνταγματική χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τη ρύθμιση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Η παραπάνω δήλωση του υπουργού Αμυνας έγινε στη Σύρο, όπου βρέθηκε για το σύμφωνο συναντίληψης και συνεργασίας για την αξιοποίηση του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στην Βάρη. Την παραίτηση του υπουργού ζητά η ΝΔ.
«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή.
» Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα στην παρούσα φάση, όμως παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Με την πρώτη ευκαρία και τα πρώτα ωφέλη που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας» δήλωσε ο υπουργός.
Παραίτηση ζητά η ΝΔ
Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η παραπάνω δήλωση, που ζητά την παραίτηση του υπουργού: «'Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική…'. Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος.
» Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν 'έγκλημα'. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά.
» Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα».
Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε: «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το 'για την Ελλάδα ρε γαμώτο' έχει γίνει 'για την καρέκλα ρε γαμώτο'».
Newsroom ΔΟΛ

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

 ***  Έκλεισε τον Φιγκέιρας από τη Σεβίλη o Ολυμπιακός    Ήρθαν σε συμφωνία
Εκλεισε τον Φιγκέιρας από τη Σεβίλη o Ολυμπιακός
Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού, εν όψει της νέας σεζόν. Σύμφωνα με ΜΜΕ, ο Πορτογάλος δεξιός μπακ της Σεβίλης, συμφώνησε και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών με την ομάδα του Πειραιά.
Υπάρχει συμφωνία με τη Σεβίλη και η ισπανική ομάδα πρόκειται να πάρει ποσό περίπου στο 1.5 εκατ. ευρώ και ο 25χρονος μπακ θα αμείβεται με 450 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ο Φιγκέιρας αποτελεί μια από τις πρώτες επιθυμίες του συμπατριώτη του, Μάρκο Σίλβα, που εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της άμυνας.

***

~ ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.727 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.973 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.971  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.671  βίντεο   .-  
 --------------------------------------

  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- 
 -------------------------------------------------------  

             
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 






~

~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-12-2016.html .-  

 ~ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ μέσα από φωτογραφίες Σάββατο  14  Μαϊου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/14-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  14 Μαϊου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-14-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  15  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Μαϊου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-16-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17  Μαϊου 2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-17-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  19  Μαϊου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 19 Μαϊου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-19-2016.html .-
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20  Μαϊου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-20-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Μαϊου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-21-2016.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 21 και 22 Μαϊου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/21-22-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 22 Μαϊου 2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-22-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .-
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .- 
~ ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-
~                                                                                                                                    
                                                                  
*** 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου