ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου  2016  :
~

Η αιτία των ψυχοσωματικών ανωμαλιών των νέων
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ μαλθακότητα των σημερινών νέων είναι μία από τις κύριες αιτίες των ψυχοσωματικών ανωμαλιών.


~ 15 Απριλίου
Κρήσκεντος του εν Μύροις (1) και Παυσολυπίου. Ιερομαρτύρων Λεωνίδου επισκόπου Αθηνών και Θεοδώρου πρεσβυτέρου. Μαρτύρων Αναστασίας και Βασιλίσσης (2).
(1) Ο άγιος Κρήσκης καταγόταν από τα Μύρα της Λυκίας και έζησε την εποχή της παντοδυναμίας της ειδωλολατρίας. Μαθητής του Αποστόλου Παύλου, επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αξιοθαύμαστη ευσέβεια. Ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία δεν έπαυσε να αγωνίζεται για την επιστροφή των ειδωλολατρών στη χριστιανική πίστη. Όταν ο έπαρχος της πόλης πληροφορήθηκε τη χριστιανική του δράση κάλεσε τον Άγιο και του συνέστησε να σταματήσει να κηρύττει διότι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του και θα ήταν άδικο να υποστεί μαρτυρικό θάνατο στα γεράματά του. Όμως ο Κρήσκης με σεμνότητα αλλά και ασυνήθιστη για την ηλικία του γενναιότητα του απάντησε ότι τα βασανιστήρια θα ήταν γι` αυτόν ευεργεσία και ο επαπειλούμενος θάνατος κέρδος.
(2) Οι αγίες Αναστασία και Βασιλίσσα ήταν πλούσιες από τη Ρώμη. Αποτελούσαν δε εξαίρεση διότι απέφυγαν τη διαφθορά και την αλλοτρίωση που κατέκλυζε τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της Ρώμης και ζούσαν εν αγνεία και παρθενία. Σε νεαρή ηλικία δέχθηκαν την πίστη του Χριστού και με τη διανομή των υπαρχόντων τους έγιναν το στήριγμα των χριστιανών της Ρώμης. Μετά τον μαρτυρικό θάνατο των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οι δύο αγίες έθαψαν τα σεπτά λείψανά των. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι ανήκουν σε ομάδα δολιοφθορέων χριστιανών. Ομολόγησαν με παρρησία ότι είναι χριστιανές και αφού υπέστησαν διάφορα βασανιστήρια στο τέλος αποκεφαλίσθηκαν κερδίζοντας το λαμπρό του μαρτυρίου στέφανο.~
Σήμερα 15/04/2016 εορτάζουν:
Ακάθιστος Ύμνος, Άγιος Κρήσκης ο Μάρτυρας, Άγιος Λεωνίδης Επίσκοπος Αθηνών
~
Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο

Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο
 
Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων
 
Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων

Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων
 
Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή

Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή
 
Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τη Ρόδο

Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Νικήτας ο Νισύριος

Άγιος Νικήτας ο Νισύριος
 
Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας
 
Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνστ....
 
Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερο....
 
Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος

Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθά....
~ Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
-.  Ποιμὴν ἱερώτατος, καὶ Ἱεράρχης σοφός, τῆς πόλεως γεγονός, τῶν Ἀθηνῶν τῆς κλεινῆς, Λεωνίδα μακάριε, ὅθεν ἱερατεύσας, τῷ Σωτήρι ὁσίως, ἤθλησας ὑπὲρ φύσιν, καὶ τὴν πλάνην καθεῖλες. Καὶ νῦν Πάτερ ἱκέτευε, ὑπὲρ τῶν τιμώντων σε.
~ Απολυτίκιο Αγ. Λεωνίδα Επισκόπου Αθηνών - 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/H84lIFgtGSU .-

~

***  Τα όνειρα που χτίζονται στην άμμο… τα παίρνει η θάλασσα

Το σχέδιο Γιούνκερ… δίνει 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ για 42 έργα! Άγνωστη η τύχη της γραμμής Πάτρα – Πύργος - Καλαμάτα Κάποτε ο Νικόλας Άσιμος τραγουδούσε ότι… η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο. Προχθές, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) μας προσγείωσε στη δική του πραγματικότητα, σε ό,τι αφορά τα όνειρα που κάναμε για τη σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας- Πύργου - Καλαμάτας. Βέβαια, το «Θάρρος» είχε πάρει σαφή θέση για το έργο-φάντασμα, αλλά ορισμένοι μάς κουνούσαν το χέρι. Δυστυχώς, όμως, το συμπέρασμα που προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση Τύπου είναι ότι, όταν έχεις στο ταμείο σου 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ για δεκάδες έργα ανά την Ελλάδα, είναι αδιανόητο να περιμένεις ότι από αυτά θα δοθεί το ένα (1) δισεκατομμύριο για τη σιδηροδρομική γραμμή, όσο αναγκαία και σημαντική κι αν είναι. Εκτός, βέβαια, κι αν βρεθεί κάποιος ιδιώτης, ο οποίος βεβαίως πρώτα θα σκεφθεί τα κέρδη του και μετά το δημόσιο συμφέρον. Ειδικότερα, το ΚΥΣΟΙΠ ενέκρινε την εισήγηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, για την ταχεία ενεργοποίηση του «Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη» ή Σχέδιο Γιούνκερ, στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας έχουν ήδη προεπιλεγεί 42 επενδυτικά σχέδια εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5,6 δισ. ευρώ για την υποβολή τους στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς έγκριση. Οι προτάσεις αφορούν έργα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, του τουρισμού, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας και των ιδιωτικών βιομηχανικών επενδύσεων. Οι προτάσεις αυτές: διαθέτουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας, ανταποκρίνονται στα κριτήρια επιλεξιμότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και εναρμονίζονται με τους βασικούς άξονες του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος που επιδιώκει στροφή προς έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας, υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ήπιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία δημιουργούν ποιοτικές και βιώσιμες θέσεις εργασίας.Νέες μαρίνες - αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων Η υποβολή, αξιολόγηση και προώθηση επενδυτικών σχεδίων είναι μια διαδικασία ανοικτή και συνεχής. Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί βαρύτητα, στο αμέσως προσεχές διάστημα, τόσο στην ανάπτυξη ενός δικτύου από νέες μαρίνες, σε συνδυασμό με έργα αναβάθμισης και περαιτέρω αξιοποίησης υφισταμένων, όσο και στον εντοπισμό και την ομαδοποίηση δημοσίων κτηρίων που χρήζουν ενίσχυσης και αναβάθμισης (στατικής, ενεργειακής, λειτουργικής, αισθητικής).Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Γ. Φιλανδριανός και Β. Χειλάς: Όταν η συνέργεια κάνει θαύματα…  
Έναν πρωτότυπο ρομποτικό βραχίονα παρουσίασαν οι εικοσάχρονοι φοιτητές, Γεώργιος Φιλανδριανός και Βασίλειος Χειλάς, την περασμένη Κυριακή στο Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Ο Γιώργος είναι 3ετής φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Βασίλης 3ετής φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, αμφότεροι με καταγωγή από τη Βέργα.
Το έκθεμα που παρουσιάστηκε είναι ένα ρομποτικό χέρι, το οποίο ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη σκέψη και την κίνηση των ματιών του.
Οι ίδιοι λένε σχετικά:
  -Πώς γεννήθηκε η ιδέα σας;
Αφορμή στάθηκε ένα σεμινάριο εμβιομηχανικής που είχαμε παρακολουθήσει, κύριος άξονας του οποίου ήταν η προσθετική χειρουργική. Εκεί, αντιληφθήκαμε πόσο κοστοβόρα, επίπονη και τραυματική είναι η διαδικασία πρόσθεσης ενός τεχνητού μέλους για το χρήστη.
Στην προσπάθεια να λύσουμε αυτό το πρόβλημα αναπτύξαμε το Markus 1.
  -Ποια τα στοιχεία που κάνουν το ρομποτικό βραχίονα που σχεδιάσατε και υλοποιήσατε ξεχωριστό;
Ελέγχεται αποκλειστικά με εγκεφαλικά κύματα και την κίνηση των ματιών. Διαθέτει μεγάλη ενεργειακή αυτονομία. Δεν απαιτεί πρόσθετη στήριξη από υπολογιστικό σύστημα. Χαμηλό κόστος παραγωγής. Custom προσαρμογή τόσο σε μηχανικό όσο και σε προγραμματιστικό επίπεδο. Λογισμικό γραμμένο σε Open Source Code (ελεύθερη πρόσβαση προγραμματιστών διεθνώς για τη βελτίωση της κατασκευής που βρίσκεται σε φάση Beta - MVP). Δεν απαιτεί καταπόνηση του χρήστη με πρόσθετες ιατρικές επεμβάσεις. Απλό στην εκμάθηση και στη χρήση.
  -Γιατί Markus 1;
Το Markus αντιπροσωπεύει την ιστορία του πρώτου ιστορικά καταγεγραμμένου ατόμου που χρησιμοποίησε προσθετικό μέλος. Συγκεκριμένα, ο Markus Sergius ήταν ένας Ρωμαίος στρατηγός, ο οποίος έχασε το χέρι του σε μια μάχη, ωστόσο το σιδερένιο μέλος που του προστέθηκε αργότερα, του επέτρεψε να γυρίσει στην ενεργό δράση.
Πρακτικά, σκοπός του ονόματος αυτού είναι να αναδείξει την επιστροφή του ατόμου στην προτέρα κατάσταση, πριν δηλαδή χάσει κάποιο μέλος του.
  -Επόμενα βήματα;
Σκοπός μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Markus, τόσο σε μηχανικό όσο και σε ηλεκτρονικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ευελπιστούμε στο να γίνει ακόμα πιο οικονομικό, πιο ελαφρύ, πιο γρήγορο και πιο ανθεκτικό. Ύστερα αποσκοπούμε σε συνεργασία με κάποιο ίδρυμα ή φορέα, με σκοπό τη στήριξη για την υλοποίηση των παραπάνω.
  -Προσωπικοί στόχοι;
Όντας φοιτητές, έχουμε ασχοληθεί με αρκετά εγχειρήματα. Ενδεικτικά, έχουμε αναπτύξει ένα διαφορικό μηχανισμό κατοχυρωμένο από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Αρ 1008716. Ύστερα αξίζει να αναφερθεί ότι παράλληλα ασχολούμαστε και με άλλα project στον τομέα της βιοϊατρικής, στον οποίο η συνέργεια των ειδικοτήτων μας βρίσκει απόλυτη εφαρμογή.
  -Συνεισφορά στην κοινωνία;
Η κατασκευή αυτού του προσθετικού μέλους δεν αποσκοπεί στην εξασφάλιση οικονομικών απολαβών. Ενδεικτικά, στο μέλλον στοχεύουμε στην ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας, όπου τόσο τα μηχανικά σχέδια όσο και ο αλγόριθμος λειτουργίας θα είναι δωρεάν, διαθέσιμα στο ευρύ κοινό για ελεύθερη χρήση.
  -Γιατί η νέα τεχνολογία συμβάλλει στην αλλαγή του κόσμου;
Η συγκεκριμένη τεχνολογία στην οποία βασίστηκε η κατασκευή του Markus, BC I (Brain Computer Interface), βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο επίπεδο, χωρίς ωστόσο αυτό να στερεί τις δυνατότητες τις οποίες μας παρέχει. Ενδεικτικά, βρίσκει απήχηση σε πλήθος εφαρμογών και ενδείκνυται για άτομα τα οποία έχουν περιορισμένη κινητικότητα, αλλά πλήρη εγκεφαλική λειτουργία.

*** Νέος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος στην Καλαμάτα   
Ξεκινά η δημοπράτηση δύο μεγάλων έργων στην Καλαμάτα, καθώς η Οικονομική Επιτροπή στην προχθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα από την οδό Κροντήρη έως μαρίνα».
Ο προϋπολογισμός είναι 1.170.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η χρηματοδότηση προέρχεται από δάνειο που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η μελέτη προβλέπει ανάπλαση, με την παράλληλη κατασκευή νέου ποδηλατόδρομου επί της ήδη μερικώς διαμορφωμένης ανατολικής ζώνης του ποταμού Νέδοντα. Η ανάπλαση, σύμφωνα με την εισήγηση, θα αναβαθμίσει έναν υπάρχοντα ζωτικό χώρο πρασίνου, που αγκαλιάζει δυτικά τον οικιστικό ιστό της πόλης, καθώς εκτείνεται καθ’ όλο το μήκος της Καλαμάτας από βορρά προς νότο.
Σκοπός της παρέμβασης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα περιπάτου μέσα από ένα ευχάριστο, δροσερό, πράσινο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης και να προστεθεί ως εναλλακτική δυνατότητα στο χώρο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για περίπατο, εκείνον της οδού Ναυαρίνου.
Επιπροσθέτως, με τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου, που θα αποτελέσει βασικό άξονα, θα ενισχυθεί το δίκτυο ποδηλατόδρομων που σχεδιάζεται στην πόλη και θα συνδεθούν τα τμήματα και οι λειτουργίες της.
Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένας πρόσθετος πόλος έλξης αθλητικών δραστηριοτήτων με τένις, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, παιδικές χαρές και λοιπά.
  Ο πεζόδρομος
Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή ενός πεζοδρόμου – μονοπατιού, ο οποίος θα διέρχεται εντός του χώρου πρασίνου, θα έχει ως αρχή το σημείο αφετηρίας του ήδη κατασκευασθέντος παλιού ποδηλατόδρομου (γέφυρα πλησίον Astron Electric) και ακολουθώντας πορεία παράλληλη με το νέο ποδηλατόδρομο και την όχθη του ποταμού Νέδοντα, θα τερματίζει στις εκβολές του.
Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία διαδρομή για βάδισμα και τζόκινγκ μήκους 2 χιλιομέτρων περίπου και πλάτους 1,90 μ. μέσα από κατάφυτη περιοχή.
Επίσης, θα διαμορφωθεί το υφιστάμενο ημιτελές πεζοδρόμιο που παρεμβάλλεται μεταξύ του δρόμου και του υφισταμένου παλιού ποδηλατόδρομου και θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ θα εγκατασταθεί και ο αναγκαίος ηλεκτροφωτισμός από την οδό Ξενοφώντος μέχρι την οδό Μακεδονίας.
Ακόμη, θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης του πρασίνου, από την οδό Ξενοφώντος μέχρι τη μαρίνα Καλαμάτας, με εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος άρδευσης, συμπληρωματικές φυτεύσεις και χλοοτάπητα.
  Ο ποδηλατόδρομος
Θα γίνει, επίσης, επέκταση του υπάρχοντος κεντρικού ποδηλατοδρόμου στην περιοχή του Νέδοντα και της μαρίνας. Πρόκειται για ένα νέο ποδηλατόδρομο μήκους 2.780 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων, που αξιοποιεί το τμήμα του κατασκευασθέντος παλαιού ποδηλατόδρομου κατά μήκος της οδού Νέδοντος και συνδέεται στο κέντρο της πόλης και στην παραλία με τον υπάρχοντα κεντρικό ποδηλατόδρομο, αφού διασχίσει την περιοχή της μαρίνας.
Με τον κατασκευασθέντα ποδηλατόδρομο θα συνδέεται στην οδό Κροντήρη, θα διέρχεται επί της οδού Νέδοντος, ανατολικά των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης, θα συνεχίζει νότια των σιδηροδρομικών γραμμών, θα οδεύει επί της οδού Νέδοντος στη δυτική πλευρά της και διασχίζοντας εγκάρσια τις οδούς Μακεδονίας, Λυκούργου και Ευαγγελιστρίας, θα φθάνει έως την υπάρχουσα πλατεία δυτικά της μαρίνας.
Στη συνέχεια, μέσω της οδού Σαλαμίνος (νότια πλευρά), θα οδηγείται στο λιμάνι. Ο νέος ποδηλατόδρομος θα φτάνει περίπου μέχρι το Jumbo και υπάρχει συνεννόηση με το Τελωνείο και το Λιμεναρχείο να συναρμοσθεί με τον υπάρχοντα ποδηλατόδρμο επί της οδού Ναυαρίνου, με αλλαγή της χάραξης από τη Μιαούλη μέχρι τη Ναυαρίνου.
  Γήπεδο στα Παλιάμπελα
Παράλληλα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης σχετικά με τη διενέργεια του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή δημοτικού χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στη θέση Παλιάμπελα», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από δάνειο που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Με το έργο αυτό θα κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου κατάλληλο για προπονήσεις στην περιοχή Παλιάμπελα, στη δυτική πλευρά της πόλης και σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Καλαμάτας, έκτασης 8,2 στρεμμάτων.
Το γήπεδο θα διαθέτει χλοοτάπητα και φωτισμό για τη λειτουργία του κατά τις νυχτερινές ώρες.    Α .Π.

*** Φωτογράφε, τράβα μια φωτογραφία…
Οι παλιότεροι και οι θαμώνες των… σκυλάδικων θα θυμούνται το τραγούδι του Σταμάτη Γονίδη με το φωτογράφο. Έλεγε: «Φωτογράφε, τράβα μια φωτογραφία, αυτήν την ώρα που τον αγκαλιάζει, αυτήν την ώρα που στα μάτια τον κοιτάζει, να της την δείχνω όταν εμένα θα αγκαλιάζει.
Φωτογράφε μου, όλη την τέχνη σου να βάλεις, την προδοσία της έγχρωμη να την βγάλεις, τράβα τον κύριο μαζί με την κυρία, να τελειώνουμε αυτή την ιστορία!».
Αυτό σκέφτηκα μόλις είδα στο δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής το δήμαρχο Καλαμάτας να δείχνει ότι σκάει ή βοηθά το έργο των υπαλλήλων του Δήμου, προκειμένου να φυτέψουν κάποια δέντρα και να ευπρεπίσουν περαιτέρω το χώρο του Δημοτικού Νεκροταφείου.
Βέβαια, ο κ. Νίκας δεν έχει κανένα ζόρι θηλυκό. Έχει, όμως, με τη δημοσιότητα.
Πόσο να κράτησε χρονικά η… δουλειά του δημάρχου; Μισό, ένα λεπτό; Ε, δεν αξίζει να παριστάνει τον εργάτη για να κερδίσει κάποιες εντυπώσεις… Α.Π. 

*** Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής καταγράφει την ακίνητη περιουσία της   
Η καταγραφή και η αξιοποίηση των ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος, ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το ποσό που θα καταβάλει η Περιφέρεια για την υλοποίηση του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 495.000 ευρώ, ενώ πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.
Καλύτερη διαχείριση
Μέσα από αυτό το έργο και, κυρίως, όσον αφορά στην καλύτερη διαχείριση των ακινήτων της Περιφέρειας, αναμένεται η δυνητική συγκέντρωση των υπηρεσιών της σε διαθέσιμα ακίνητα, προς όφελος των πολιτών και της καλύτερης εξυπηρέτησής τους.
Το έργο συνοπτικά περιλαμβάνει τρία υποέργα:
1. Έρευνα, απογραφή, σύνταξη σχετικών φακέλων, αποτίμηση και προτάσεις βέλτιστης αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας Περιφέρειας Πελοποννήσου
2. Δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής καταγραφής ακινήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου
3. Αξιολόγηση και παρακολούθηση της συνολικής χρηματοοικονομικής θέσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προετοιμασία έναρξης απογραφής οικονομικών στοιχείων και δεδομένων, για την έναρξη εφαρμογής διπλογραφικού συστήματος λογιστικής απεικόνισης των οικονομικών στοιχείων.
Στο πλαίσιο προσαρμογής των οικονομικών της στοιχείων στις νέες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ακινήτων και προσαρμογής του κόστους χρήσης ιδιόκτητων και μισθωμένων ακινήτων της, η Περιφέρεια θέλει να καταγράψει και να επικαιροποιήσει όλα τα ακίνητα που διαθέτει ή χρησιμοποιεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, σύμφωνα με την εξής κατηγοριοποίηση:
-ακίνητα ιδιοκτησίας της που χρησιμοποιεί για τη στέγαση των υπηρεσιών της
-μισθώματα που καταβάλλει σε τρίτους για τη στέγαση των υπηρεσιών της και
-ακίνητα ιδιοκτησίας της που μισθώνει σε τρίτους.
Δημιουργία Ενιαίου Μητρώου
Στόχος είναι η συγκέντρωση των ακινήτων ιδιοκτησίας της Περιφέρειας σε ενιαίο Μητρώο, ο έλεγχος, η κατηγοριοποίηση, η ιεράρχηση, η αρχική αξιολόγησή τους και η αποτίμησή τους με διάφορες παραμέτρους (είδος, πληρότητα, οικιστική θέση, πολεοδομική κατάσταση, αντικειμενικές και εμπορικές αξίες κ.ά.).
Η υλοποίηση του έργου θα γίνει στα εξής στάδια:
-Οργάνωση και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου: Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός αναλυτικού master plan με τις απαιτούμενες ενέργειες και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, αναλυτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών, οριοθέτηση των ηλεκτρονικών στοιχείων και αναφορών που θα περιλαμβάνει η βάση. Δεδομένου ότι η ακίνητη περιουσία σήμερα είναι σε ξεχωριστά αρχεία (λόγω των προηγούμενων αρχών) και διαφορετικούς ενδεχομένως τύπους αρχείων και καταγραφών (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά, παλαιά και νέα συμβόλαια, δωρεές, αγορές και παραχωρήσεις κ.λπ.), προκύπτει η ανάγκη η τελική καταγραφή και αποτίμησή τους να είναι ενιαία και ηλεκτρονική με κοινά πεδία, διευκολύνοντας τυχόν αναζητήσεις και την ψηφιοποίησή τους
-Συγκέντρωση στοιχείων ακινήτων και έρευνα σε άλλους φορείς: Πρόκειται για τη συγκέντρωση αντιγράφων των στοιχείων των ακινήτων που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία και διαχείριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», τη δημιουργία ενιαίου αρχείου ακινήτων και φακέλου για κάθε ακίνητο, την έρευνα και καταγραφή από τις σχετικές εγγραφές στα κτηματολογικά γραφεία και τα υποθηκοφυλακεία και τη διασταύρωση με ήδη υπάρχοντα στοιχεία. Οι καταγραφές των ακινήτων θα περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία (στοιχεία μεταγραφής/καταχώρησης, στοιχεία συμβολαίων, περίληψη περιγραφής ακινήτου, διεκδικήσεις, υποθήκες, κατασχέσεις κ.λπ.), καθώς και πλήρεις τοπογραφικές αποτυπώσεις
-Έλεγχος νομιμότητας ακινήτων σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο
-Συγκέντρωση στοιχείων ακινήτων και καταγραφή αυτών αναφορικά και ιεραρχικά δομημένα, ανάλογα με τις αντικειμενικές και εμπορικές τους αξίες
-Σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με γνώμονα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα - Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, θα διατυπωθούν προτάσεις για την πληρότητα στοιχείων του κάθε ακινήτου, την ωρίμανση, παρουσίαση και τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για την άρτια αξιοποίησή τους
-Δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής καταγραφής ακινήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταχώριση των στοιχείων των ακινήτων που έχουν διασταυρωθεί, τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης στοιχείων ακίνητης περιουσίας, την αξιολόγησή τους και την κατηγοριοποίηση των ηλεκτρονικά καταγεγραμμένων ακινήτων με γνώμονα διάφορες παραμέτρους (π.χ. είδος, θέση, μέγεθος, χρήσεις, ελλείψεις πληρότητα, ωρίμανση, αξίες ακινήτων κ.λπ.)
Τέλος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να επαναξιολογήσει και να επικαιροποιήσει τα στοιχεία των δανειακών της συμβάσεων, τις συμφωνίες τοποθέτησης ταμειακών της διαθεσίμων, καθώς και τις υφιστάμενες ή δυνητικές εκμεταλλεύσεις των εμπορικών της ακινήτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Διακοπή ρεύματος  σήμερα σε περιοχές της Καλαμάτας 

Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί  σήμερα Παρασκευή, 15 Απριλίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στις περιοχές επί και εκατέρωθεν της Αθηνών, από Περσεφόνης έως Γλαύκου, καθώς και των κάθετων οδών Περσεφόνης, Δήμητρας, Ορέστη, Τροίας, Ιωνίας, Αλικαρνασσού, Αγ. Δημητρίου και Αγαμέμνονος, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ. -

***  Πολίτες σε κατάσταση πανικού… 

Στο δρόμο για την εφημερίδα, χθες το μεσημέρι, συνάντησα τυχαία τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, Ηλία Κουτίβα. Συζητήσαμε για τον τρόπο λειτουργίας των υπαίθριων χώρων στάθμευσης του Νέδοντα, αλλά και για το σχόλιο του «Θ» σχετικά με τη διαμαρτυρία κυρίας, η οποία, αν και δε βρήκε χώρο να παρκάρει, λόγω της αρκετής ώρας που παρέμεινε στους χώρους στάθμευσης κάνοντας γύρους πλήρωσε 0,50 λεπτά. Άκουσα με προσοχή την επιχειρηματολογία του δημοτικού συμβούλου, την οποία, μάλιστα, σκεφτόμουν μέχρι να φθάσω στη… Σταδίου 45. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες έχουν σιχαθεί, κουραστεί, να πληρώνουν φόρους διαφόρων ειδών, ονομάτων και δικαιολογιών, που κάποια στιγμή ακόμα και αυτά τα 0,50 λεπτά τούς φαίνονται βουνό. Και ξεσπάνε… Α.Π. -  dpuf

*** Έτοιμος ο νέος οδικός άξονας Λεύκτρου - Σπάρτης 

 Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας Λεύκτρου - Σπάρτης. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, όπως και ο κατάλογος των επισήμων που θα παρευρεθούν στα εγκαίνια, ωστόσο συζητείται ακόμη και το όνομα του πρωθυπουργού. Ο νέος άξονας, που κατασκευάστηκε σε εντελώς νέα χάραξη, είναι μεγαλύτερος σε χιλιόμετρα από το σημερινό δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης, ωστόσο η απόσταση θα διανύεται σε μικρότερο χρόνο και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην «Καθημερινή», «το νέο οδικό τμήμα έχει μήκος 46 χιλιομέτρων και είναι κομμάτι της οδικής παραχώρησης Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας (την ευθύνη λειτουργίας του έχει η κοινοπραξία Μορέας). Έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (με διαχωριστική νησίδα) και τέσσερις κόμβους: στο Λεύκτρο (κοντά στη Μεγαλόπολη, από όπου συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας), στο Λογκανίκο (προς τα χωριά Πετρίνα, Λογκανίκο, Λεοντάρι, Φαλαισία κ.ά.), στην Πελλάνα (προς Πελλάνα, Καστόρειο, Παρδάλι, Αλευρού, Γεργίτσι, Κονιδίτσα, Σελασσία κ.ά.) και, τέλος, στη Σπάρτη (προς Σπάρτη, Γύθειο, Μονεμβασιά, Μυστρά κ.ά.). Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι, το τμήμα Λεύκτρου - Σπάρτης περιλαμβάνει έξι γέφυρες: στον Αλφειό (μήκους 100 μέτρων), στον Βουτικιώτη (255 μέτρα), στον Ευρώτα (τρεις διαδοχικές γέφυρες, 329, 233 και 165 μέτρων) και, τέλος, στον ποταμό Οινούντα. Στο τμήμα πραγματοποίησε εκτενείς ανασκαφές το 2010-2013 η Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, με πλήθος ευρημάτων από τη νεολιθική εποχή έως τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι με το νέο οδικό τμήμα η απόσταση ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Σπάρτη... αυξάνεται, από τα 58 στα 78 χιλιόμετρα. Ωστόσο, ο χρόνος που χρειάζεται ένα όχημα για να διανύσει την απόσταση μειώνεται, λόγω της διατομής του δρόμου (που αποκλείει το ενδεχόμενο να “κολλήσεις” για ώρες πίσω από ένα φορτηγό χωρίς δυνατότητα προσπέρασης) και της χάραξης, που επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες. Αυτονόητη είναι η σημαντική βελτίωση σε επίπεδο οδικής ασφάλειας. Υπενθυμίζεται πως το τμήμα Λεύκτρου - Σπάρτης ήταν εδώ και μια διετία σχεδόν έτοιμο, δεν είχε όμως ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία λόγω της διένεξης ανάμεσα στον παραχωρησιούχο (κοινοπραξία Μορέας) και στο Δημόσιο για οικονομικά θέματα, η οποία λύθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους. Το τελευταίο κομμάτι του έργου είναι η περιμετρική οδός της Καλαμάτας, η οποία καθυστέρησε εξαιρετικά λόγω απαλλοτριώσεων και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία τον Αύγουστο. Όλα τα έργα στον Μορέα πραγματοποιεί η κοινοπραξία Ακτωρ, J&P και Intrakat". - 

***  Πλήθος κόσμου «απόλαυσε» τις μαθητικές παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου διεξήχθη για δεύτερη μέρα το 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αρχαία Μεσσήνη 2016».
Περίπου 600 μαθητές απόλαυσαν την παράσταση του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας «Νεφέλες» του Αριστοφάνη και 700 μαθητές την παράσταση του 1ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή.
Η μέρα σήμερα θα αρχίσει στις 9.30 π.μ. με την παράσταση του University College London, που θα παρουσιάσει τον «Δύσκολο» του Μενάνδρου, ενώ στις 11:00 π.μ. θα παρουσιαστούν οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα Γυμνασίου και Λυκείου Πεταλιδίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ, οι σπουδαστές της Royal Academy of Dramatic Art (RADA) υλοποίησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο θεάτρου και υποκριτικής στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας.
Οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά τους σπουδαστές της RADA, που μοιράστηκαν μαζί τους τα μυστικά της δραματικής τέχνης. 

***  Ο καιρός την Παρασκευή στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 15/4/2016 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε αυξημένες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 
 
***  Εκδήλωση – αφιέρωμα στο Λόρδο Βύρωνα στην Καλαμάτα 

Εκδήλωση με θέμα «Ο άγνωστος Λόρδος Βύρων», με καλεσμένο ομιλητή τον Γιάννη Σχίζα, οργανώνουν το στέκι πολιτισμού «Μπουκαδούρα» και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του Λόρδου Βύρωνα, τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. στην «Μπουκαδούρα» (Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας). Ο Γιάννης Σχίζας έχει σπουδάσει Νομικά, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες και Αγγλική Φιλολογία. Τη συζήτηση θα συντονίσει η φιλόλογος – ιστορικός Παναγιώτα Μουρδουκούτα, ενώ θα προβληθεί και ολιγόλεπτο σχετικό video. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος. -

 *** Επιτυχημένη έναρξη χθες για το 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην “Αρχαία Μεσσήνη”

Συνέχεια σήμερα με «Νεφέλες» και «Ηλέκτρα» Με εξαιρετική επιτυχία κύλησε χθες η πρώτη ημέρα παραστάσεων του 5ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Σταμάτης Φριτζίλας. Επίσης, κατά το χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, τόνισε τη σπουδαιότητα του φεστιβάλ ως μια κορυφαία πολιτισμική δράση και μετέφερε τις θερμότερες ευχές του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, για την επιτυχή διεξαγωγή του, καθώς για προσωπικούς λόγους δεν παρέστη στην τελετή. Η έναρξη των δρώμενων έγινε με τους μύθους του Αισώπου, στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου, από το Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού», σε μια εξαιρετική αφήγηση, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού-μαέστρου Γιώργου Μουνδρουλέα. Ακολούθησε η Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου με την τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Σήμερα Πέμπτη θα δοθούν δύο παραστάσεις, η αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες» από το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και η τραγωδία «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από το 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. - 

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Αποτελέσματα ,UEFA Europa League – Προημιτελική φάση, 2ος αγώνας :
Λίβερπουλ-Μπορούσια Ντόρτμουντ  4-3 ,(0-2) .-  1ος αγώνας 1-1 .- 
Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο  1-2 , (0-0).- παράτ .:1-2 πεν. : 5-4    1ος  αγώνας  2-1 .-

Σπάρτα Πράγας-Βιγιαρεάλ   2-4  , (0-3) .-  1ος  αγώνας 1-2 .-

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπράγκα  4-0  , (2-0 ) .-  1ος  αγώνας  2-1 .- 

*** Αποτελέσματα , Εuroleague – Πλέι οφ, 2ος αγώνας :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας  77-76 .-^(2-0) .-
Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης  100-78 .- ^  (2-0) .-

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  66-92  (1-1) .-

Live Λαμποράλ - Παναθηναϊκός (16-21 10') για την ισοφάριση
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΣΤΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   κ.α73-73, 38-36.-^παράταση:82-78 .-^ (2-0) .-
Τα  δεκάλεπτα : 16-21 , 38-36 , 54-52 , 73-73 .- παράταση:82-78 .- ^
«Πράσινη» ήττα στην παράταση, χάθηκε το «break» στη Βιτόρια
~*Λαμποράλ Κούτσα - ΠΑΟ 82-78  κ.α.  73-73 15-04-2016 : https://youtu.be/eK4MX4YBMCs .-
~*ΛΑΜΠΟΡΑΛ-ΠΑΟ  κ. α.  73-73  παρατ  82-78 15/04/2016: https://youtu.be/mWE-h6_Wkq8
 ~*Λαμποράλ -ΠΑΟ  παρατ  82-78  15/04/016:
https://youtu.be/CIAJUXcrQ4sΒ  .-

***   Χάθηκε η άνοδος για τον Απόλλωνα με ήττα στη Ριζούπολη
Στη Football League  ... Ενική στο ποδόσφαιρο ,
Χάθηκε η άνοδος για τον Απόλλωνα με ήττα στη Ριζούπολη
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:
Απόλλων Σμύρνης - Αγρ. Αστέρας 0-2
Κέρκυρα - Λάρισα 16/4
Ζάκυνθος - Πανελευσινιακός 17/4
Τρίκαλα - Αχαρναϊκός 17/4
Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή 17/4
Πανσερραϊκός - Χανιά 18/4
Αναγέννηση Καρδίτσας - Λαμία 18/4
Ολυμπιακός Βόλου - Κισσαμικός 0-3 (α.α.)
Εργοτέλης - Καλλιθέα 0-3 (α.α.)

***  Ο Παναθηναϊκός στα ημιτελικά, ισοφάρισε ο Εθνικός τον Υδραϊκό
Στην Α1 πόλο ανδρών    στην Α΄η  φάση :
Ο Παναθηναϊκός στα ημιτελικά, ισοφάρισε ο Εθνικός τον Υδραϊκό
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-2, 2-3, 3-4
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6-12 .- ^  (0-2) .-
ΠΑΟΚ: Σολανάκης 3, Κουτσιαλής 2, Νικολαϊδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αφρουδάκης 5, Τοράκης 2, Πρίμορατς 2, Κόνγουεϊ 2, Γαβαλάς.
ΕΘΝΙΚΟΣ-ΥΔΡΑΪΚΟΣ 10-7 .- ^  (1-1) .-
Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-1, 2-2, 1-2
ΕΘΝΙΚΟΣ: Φουτρής 2, Κόχειλας 2, Μίσιτς 2, Αργυρόπουλος 2, Χατζηκυριακάκης, Χαραλαμπόπουλος.
ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Στελλάτος 2, Κοκκινάκης 2, Δανούρδης, Μπλάνης, Τσαχειλίδης.

***   To Gazzeta.gr αποθεώνει τα κορίτσια του Μεσσηνιακού!    
Αφιέρωμα με τίτλο το "Θαύμα του Μεσσηνιακού" έχει απόψε η δημοφιλής αθλητική ιστοσελίδα της χώρας Gazzeta.gr. Το αθλητικό σάιτ ξετυλίγει την ξέφρενη πορεία στο 2ο γύρο των κοριτσιών του Μεσσηνιακού στην Α'2 του βόλεϊ και παράλληλα την επιτυχία τους να φθάσουν να διεκδικήσουν την άνοδο στα μπαράζ που όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθούν τελικά στη Πάτρα. Πιο αναλυτικά: Στο κλειστό της περιοχής Κουκούλι Πάτρας θα διεξαχθούν οι αγώνες μπαράζ της Ομάδος μας. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής: Παρασκευή 15/4/2016 ΩΡΑ 18.00 ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ-ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΩΡΑ 20.00 ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ1888 Σάββατο 16/4/2016 ΩΡΑ 18.00 ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ ΩΡΑ 20.00 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ1888-ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Κυριακή 17/42016 ΩΡΑ 16.00 ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΩΡΑ 18.00 ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ.1888 *
Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του Gazzeta στο Μεσσηνιακό 

***  Πρώτο βήμα για τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον ΑΟ Θήρας     Στην Α1 βόλεϊ γυναικών...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Α.Ο.ΘΗΡΑΣ   3-0 σετ .-
Πρώτο βήμα για τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον ΑΟ Θήρας
Τα σετ: 25-20, 25-12, 25-12 , (3-0 ΣΕΤ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 11 (8/16 επ., 75% υπ.-56%αρ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μαλασάι 8 (5/13 επ., 70% υπ.-60% αρ., 3 μπλοκ) Λαμπρούση 9 (5/8 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (1/3 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 16 (16/31 επ.), Κονόμι-λ (55% υπ.-30% αρ.)/Κωνσταντίνου 1 (1/3 επ.), Βλαχάκη, Τέζα, Εμμανουηλίδου
 Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Α. Οικονόμου): Γεωργιάδου 5 (3/6 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Μπρίνκμαν 8 (6/23 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 31% υπ.-31% αρ.), Οικονομίδου 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Κιγάκοβα 3 (3/13 επ. 21% υπ.-21% αρ.), Βεργίδου 2 (2/4 επ.), Βίντοβιτς 4 (3/20 επ., 1 μπλοκ), Αρτακιανού –λ (56% υπ.-56%αρ.)/Καραφουλίδου, Μουντάκη, Τσβέκοβα, Σκορδίλη, Βούβουλη

*** Η Βουλιαγμένη στον τελικό του LEN Trophy κόντρα στην ισπανική Ματαρό
  Το Σάββατο στις 21:45 Στον τελικό του final-4 του LEN Trophy
Η Βουλιαγμένη στον τελικό του LEN Trophy κόντρα στην ισπανική Ματαρό
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΖΕΝΤΕΣΙ   Ουγγαρίας    12 -9 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-3, 2-1, 2-4
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 2, Μαμόγλου, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 2, Μαυρωτά, Ρουμπέση 4, Κότσια 1, Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη.
ΖΕΝΤΕΣΙ (Λάζλο Τοτ): Μπολονιάι, Μιχάλι 1, Χέβεσι 2, Ουρβάρι, Μισκόλτσι, Φάρκας 1, Γκέμεζ, Καντάρ, Τοτ, Μπουίκα 2, Κόβερ-Κις 2, Πένγκο 1, Γκουντλ.-

***  ΜΑΤΑΡΟ Ισπανίας  -  ΟΥΡΑΛΟΤΣΚΑ   Ρωσίας   16-12 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-1, 5-4, 4-4
ΜΑΤΑΡΟ: Ταράγκο 7, Γκίμπσον-Μπάιρν 3, Μεσέγκουερ 3, Λόπεζ 3.
ΟΥΡΑΛΟΤΣΚΑ: Νεζνάμοβα 3, Γκερζάνιχ 3, Αμπντριζιάκοβα 2, Γκορμπούνοβα 2, Καρίμοβα, Κοριάκινα.

~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 

~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09  Απριλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-09-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/09-10-2016.html  .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-10-2016.html.-
 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Απριλίου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-12-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  15ο μέρος Τρίτη 12  Απριλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/04/15-12-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Απριλίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-13-2016.html .-     
~ ~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-14-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-15-2016.html       
~
~***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4621    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2899 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2889 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.399 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου