ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :
~



~ 7 Νοεμβρίου
Των εν Μελιτινή 33 Μαρτύρων († γ΄αι.): Ιέρωνος, Αθανασίου, Ανικήτου, Βαράχου, Βοστρυκίου, Γιγαντίου, Διοδότου, Δουκιτίου, Δωροθέου, Επιφανίου, Ευγενίου, Ευτυχίου, Ησυχίου, Θεαγένους, Θεμελίου, Θεοδότου, Θεοδούλου, Θεοδώρου, Θεοφίλου, Ιέρωνος, Ιλαρίου, Καλλιμάχου, Καλλινίκου, Καστρικίου, Κλαυδιανού, Λογγίνου, Μαμά, Μαξιμιανού, Νικάνδρου, Νίκωνος, Ξαντίκου, Ουαλερίου καί Ουΐκτωρος. Αθηνοδώρου, Αλεξάνδρου του Θεσσαλονικέως, Αμβροσίου, Αντωνίου. Μελανίππου, Κασσίνης και Αντωνίου (1). Των εν Αμφιπόλει (Θεσσαλονίκης) μαρτυρησάντων • Αύκτου, Θεσσαλονίκης και Ταυρίωνος. Οσίων Λαζάρου του Γαλησιώτου και Αθηνοδώρου.
(1)Οι άγιοι Μελάνιππος, Κασσίνη και Αντώνιος ήταν από την πόλη Άγκυρα της Μικράς Ασίας και έζησαν κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη. Ο Αντώνιος ήταν γιος του Μελάνιππου και της Κασσίνης. Όντας ενάρετοι χριστιανοί, ανάθρεψαν τον γιο τους με μεγάλη επιμέλεια και τον ανέδειξαν σε άξιο μέλος της κοινωνίας και δόκιμο εργάτη του Ευαγγελίου. Όταν ο Αγριππίνος πληροφορήθηκε τη χριστιανική πίστη τους, πρόσταξε τη σύλληψή τους. Προσπάθησε να αλλάξει την πίστη των γονέων λέγοντάς τους ότι από αυτούς εξαρτάται η ζωή του παιδιού τους και ότι αν απαρνιόντουσαν τον Κύριο θα χάριζε τη ζωή στον γιο τους. Τον δε Αντώνιο τον πίεζε ψυχολογικά, λέγοντάς του ότι μπορεί να σώσει τους γονείς του. Εκείνοι όμως δεν φοβήθηκαν τον μαρτυρικό θάνατο, καθώς ήταν αφοσιωμένοι ολόψυχα στον Κύριο. Ο Αγριππίνος εξοργίστηκε ακούγοντας τους να εξυμνούν τον Ιησού, παρ’όλο τις απειλές του και διέταξε τον βασανισμό τους. Τον Μελάνιππο και την Κασσίνη τους θανάτωσε κρεμασμένους πάνω σε ξύλο, τον δε Αντώνιο τον βασάνισαν φρικτά και μετά τον έβαλαν μέσα σε αναμμένο κλίβανο. Όμως με τη βοήθεια της Θείας Χάρης, ο άγιος έμεινε αβλαβής. Βλέποντας το θαύμα αυτό πολλοί πίστεψαν στο Χριστό. Έπειτα έριξαν τον άγιο σε πυρακτωμένη κάμινο, πάλι όμως χάρη στη Θεία επέμβαση έμεινε εν ζωή. Τελικά οι δήμιοι τον αποκεφάλισαν και έτσι ο άγιος Αντώνιος ετελειώθη και κοσμήθηκε από τον Κύριο, όπως οι γονείς του, με τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου.~ 

Σήμερα 07/11/2015 εορτάζουν:

Άγιοι Τριάντα τρεις Μάρτυρες «οἱ ἐν Μελιτινῇ», Όσιος Λάζαρος ο Θαυματουργός, ο Γαλλησιώτης
~   07/11/ Απολυτίκιο Αγ. Τριάντα τρεις Μάρτυρες «οἱ ἐν Μελιτινῇ» - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/oZHI217rFng?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC , 

~  

***   Το ξέρατε ότι η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο είναι ελληνική και έχει 1722 γράμματα;

Στο έργο ”Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27... συνθετικά και 78 συλλαβές! Η λέξη αυτή περιγράφει από τον Αριστοφάνη μια ολοκληρωμένη συνταγή μαγειρικής!
Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:
λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα
νοπτερυγών

Θα μπορούσε να μεταφραστεί κάπως έτσι:
-πάστοπεταλίδο-γαλεοσάλαχο-τούρσοπιπεράτο-μυαλοκόμματα-
-μελοπερεχύτο-μυτζηθρότυρο-τρύγονοκοτσύφο-τσιχλοπίτσουνα -
-ψήτοσουσουράδο-κοτοκέφαλα-άγριοπεριστέρο-λαγοκούνελα -
-στράγαλοπετμέζο-φτερουγόδιπλες.
 ***  Ο πολιτισμός άρμα ανάπτυξης          
     
Τα ευρήματα προορίζεται να εκτεθούν σε ειδικές προθήκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αφού πρώτα αναβαθμιστεί κτιριολογικά
Το τελευταίο διάστημα η Μεσσηνία, και δη η Πύλος, βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, χάρις στην ανακάλυψη του ζεύγος των Αμερικανών αρχαιολόγων, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει διττή σημασία για τον τόπο μας. Από τη μια πλευρά, θέτει επιτακτικά το θέμα της βελτίωσης των πολιτιστικών μας υποδομών. Από την άλλη, προβάλλει την ανάγκη η Μεσσηνία να δείξει τον πολιτισμό της, ο οποίος θα δώσει προστιθέμενη αξία στον τόπο. Θα πρέπει, πλέον, οι ξένοι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε γνωστοί μόνο για τον  ήλιο, τη θάλασσα και το λάδι μας…
Μια χρυσή αλυσίδα με ασύμμετρες αποστάσεις μεταξύ των τριών χαντρών της, που έγιναν επίτηδες για άγνωστο λόγο, η απουσία άλλων ταφών στη γύρω περιοχή και η ύπαρξη οστράκων κάτω από το σκελετό που θα βοηθήσουν στην ακρίβεια της χρονολόγησής του, ήταν μερικές από τις πληροφορίες που έδωσαν χθες το μεσημέρι το ζεύγος των Αμερικανών αρχαιολόγων, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ, ως προς τα πρόσφατα ευρήματα της Πύλου.
Στην ενημέρωση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, που έγινε παρουσία δημοσιογράφων, παραβρέθηκαν επίσης η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεδάκη-Βλαζάκη και η έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση.
«Ευχαριστούμε που ήρθατε σε μια προσπάθεια να "πρωτοτυπήσουμε" ως υπουργείο», δήλωσε ο κ. Μπαλτάς απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θέλουμε να κάνουμε ένα είδος ανοιχτής συζήτησης με τους συναδέλφους, έτσι ώστε το ελληνικό κοινό να καταλάβει κάποια βασικά πράγματα για το τι σημαίνει Αρχαιολογία στην Ελλάδα, και να αποφύγουμε μια διαδικασία όπου γίνεται εκμετάλλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων για να δοξαστεί το υπουργείο, ο υπουργός, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα αορίστως».
Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση «μια νέα μορφή επικοινωνίας», που μπορεί ενδεχομένως κάποτε να γίνεται πιο συστηματικά στην τηλεόραση, «με χαμηλούς τόνους, παιδαγωγικά για το ευρύ κοινό και επιστημονικά στο μέτρο του δυνατού που μπορεί να αντέξει μια δημόσια συζήτηση σαν αυτή».
Σημείωσε ότι η Αρχαιολογία είναι μια δύσκολη και πολύ γοητευτική επιστήμη, με τη δική της πειθαρχία και σύνθετη μεθοδολογία, η οποία πρέπει να αφήνεται να γίνεται όσο καλύτερα μπορεί χωρίς παρεμβάσεις, ενώ χαριτολογώντας είπε ότι ο τάφος «χρονολογείται 1.300 χρόνια πριν από το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Ως προς τα ευρήματα, ο κ. Ντέιβις ανέφερε ότι πρόκειται για τάφο άνδρα πολεμιστή, μεταξύ 30 με 35 ετών, για τον οποίο δεν έχουμε άλλες πληροφορίες, π.χ. τα αίτια θανάτου του, καθώς χρειάζεται να μελετηθεί πρώτα το σκελετικό υλικό.
«Πρέπει να ήταν πολεμιστής, μπορεί να ήταν ιερέας. Στην αρχαιότητα, ο ίδιος άνθρωπος μπορούσε να γίνει πολεμιστής, να είναι βασιλέας ή ιερέας, εξαρτάται από την εποχή και το ρόλο που είχε, μήνα με μήνα. Δεν μπορούμε να δώσουμε ένα μοναδικό ρόλο στον άνδρα του τάφου», επισήμανε.
«Γίνεται σύγκριση με παλαιότερα ευρήματα που θα βοηθήσουν στην αποσαφήνιση αποριών του παρελθόντος. Είναι ένας πολύ πλούσιος αδιατάρακτος τάφος, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί συνήθως οι τάφοι που βρίσκονται είναι συλημένοι. Δεν υπάρχει ανακομιδή κι αυτό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ερευνηθούν τα ευρήματα επί τόπου», τόνισαν οι ανασκαφείς, καθώς και η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ.
Τα ευρήματα προορίζεται να εκτεθούν σε ειδικές προθήκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αφού πρώτα αναβαθμιστεί κτιριολογικά, οι δε σχετικές μελέτες, όπως ενημέρωσε η κα Μηλίτση, θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Δεκεμβρίου.
Την ίδια περίοδο θα παραδοθεί και το νέο σύγχρονο στέγαστρο του Ανακτόρου του Νέστορος, που αυτή τη στιγμή είναι κλειστό και το οποίο αναμένεται να ανοίξει αρχές Μαρτίου.
Ο τάφος της Πύλου, που βρέθηκε κοντά στο Ανάκτορο και χρονολογείται περίπου το 1500 π.Χ., αποτελεί την πιο εντυπωσιακή περίπτωση επίδειξης προϊστορικού πλούτου σε ταφικά μνημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας που έχει έρθει στο φως τα τελευταία εξήντα πέντε χρόνια, όπως ενημέρωσε εξαρχής το υπουργείο.
Τα ευρήματά του είναι εντυπωσιακά (κάποια αντίστοιχα με εκείνα που βρέθηκαν στο Βαφειό Λακωνίας και στις Μυκήνες και κάποια μοναδικά) είτε πρόκειται για χρυσά αντικείμενα, όπως τα τέσσερα σφραγιστικά δαχτυλίδια και η αλυσίδα μήκους 0,76 μ., τα άκρα της οποίας καταλήγουν σε φύλλα κισσού, είτε για χάλκινα, όπως το επίμηκες ξίφος με την ελεφαντοστέινη λαβή, που είναι επικαλυμμένη με χρυσό -σπάνια τεχνική που μιμείται την κεντητική-, για σφραγιδόλιθους, όπως οι 50 με τα περίτεχνα εγχάρακτα σχέδια μινωικής τεχνοτροπίας, είτε για πολύτιμους λίθους, όπως οι 1.000 ψήφοι.
Οι ανασκαφείς είναι από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι (Οχάιο, ΗΠΑ), το ανασκαφικό πρόγραμμα του οποίου διεξήχθη από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών κατόπιν άδειας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Όλες οι εργασίες διενεργήθηκαν υπό την άμεση εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 45 αρχαιολόγοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες και φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

***  Συνελήφθη Υπαρχιφύλακας που αυνανιζόταν σε δημόσιο χώρο         
     
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη σήμερα (06-11-2015) Υπαρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, κατηγορούμενος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπής, που βρισκόταν μαζί με φίλη της στα ιαματικά λουτρά Θερμοπυλών, ο Υπαρχιφύλακας χθες το μεσημέρι (05-11-2015), διέπραξε εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ακόλαστη πράξη, ενώ μπορούσε να γίνει αντιληπτός από τους εκεί λουομένους ή διερχόμενους πολίτες.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας. Επιπλέον τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

***  Βολές από Αναστασόπουλο σε Τσώνη για μεροληψία και ρουσφέτια          
     
Για πλήρη αδιαφάνεια, μεροληψία και ρουσφέτια εξυπηρέτησης πολιτικών φίλων κατηγορεί σε μακροσκελή του ανακοίνωση τη Δημοτική Αρχή Μεσσήνης ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας. Οι καταγγελίες αφορούν στον τρόπο πρόσληψης της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας και την υποβάθμιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.
Εκτενέστερη παρουσίαση της ανακοίνωσης θα γίνει στο αυριανό μας φύλλο.   

***  Μπράβο της!          
      
«Φτου φτου» ή  «σκόρδα», κατά άλλους, για να μη ματιάσουμε την Ασφάλεια Καλαμάτας. Υπόθεση για υπόθεση δεν της έχει ξεφύγει. Μέχρι την Αθήνα «έφθασε η χάρη» τους χθες, για να βρουν τα μηχανήματα του εργολάβου που εκλάπησαν προχθές. Και τα βρήκαν, προς μεγάλη ικανοποίηση του παθόντος.   Ευχάριστα, λοιπόν, μας ξαφνιάζουν κάθε φορά.    Β.Β. 

~***  Αυτοκίνητο έπεσε σε κολώνα στο Μέγαρο Χορού

Ήταν λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ, όταν οδηγός ενός οχήματος έχασε τον έλεγχο και χτύπησε σε κολώνα στη νησίδα της οδού Αρτέμιδος μπροστά στο Μέγαρο Χορού. Το αυτοκίνητο μάρκας Fiat έχει υποστεί υλικές ζημιές ενώ δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός. - 

*** Τα εκλογικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας: 8 κάλπες στην Καλαμάτα από τις 1290 συνολικά (λίστα) 

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Την Παρασκευή (06.11.2015) η Συγγρού δημοσίευσε τον κατάλογο με τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Λίστες με τα εκλογικά κέντρα αναρτήθηκαν στη σελίδα της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα, θα εκλογικά κέντρα θα είναι 883 και θα στηθούν 1.290 κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Στο εξωτερικό, τα εκλογικά τμήματα θα είναι 44 όπως αναφέρει το www.newsit.gr .- Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα οριστικοποιηθούν και οι ακριβείς διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -  : ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ : Καλαμάτας , Άριος , Αρφαρών , Θουρίας , Καρδαμύλης , Μεσσήνης , Ανδρούσας , Αριστομένη , Ιθώμης , Πεταλιδίου , Πύλου , Νέστορος .-

*** Ουρές αυτοκινήτων τη νύχτα στη σήραγγα της Στέρνας λόγω βλάβης σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας 

 Μία μηχανική βλάβη σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας στη σήραγγα της Στέρνας, προκάλεσε ουρά χιλιομέτρων (φωτογραφία), στην εθνική οδό «Κορίνθου – Τρίπολης», τη νύχτα της Παρασκευής. Το λεωφορείο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατεύθυνση από την Αθήνα προς την Καλαμάτα και υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα αρχικά να βγάλει καπνούς στο πίσω μέρος και να ακινητοποιηθεί. Οι επιβάτες κατέβηκαν από το λεωφορείο και στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λακωνίας, που ερχόταν από πίσω. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Μια ώρα μετά σχεδόν, το λεωφορείο απομακρύνθηκε από τη σήραγγα και αποκαταστάθηκε σταδιακά η κυκλοφορία, αφού μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εγκλωβισμένα πολλά αυτοκίνητα που ταλαιπωρήθηκαν από αυτό το συμβάν. Πλέον, ο δρόμος και με τη συνδρομή του Μορέα είναι ανοιχτός και «καθαρός» και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.kalimera-arkadia.gr - 

***  Κατέρρευσε η ανατολική πλευρά του κτηρίου Κατσουλέα (φωτογραφίες)         
     
 
Τα «συμπτώματα» του κτηρίου Αλειφέρη, αλλά σε πιο βαριά μορφή, παρουσίασε το «διατηρητέο» κτήριο Κατσουλέα, στην πλατεία της Φραγκόλιμνας, καθώς προ ημερών υποχώρησε ολόκληρη η ανατολική πλευρά του και μετατράπηκε σε βουνό από μπάζα.
Δεν έχουν περάσει περί τους δύο μήνες από τότε που με σχετικό μας κείμενο είχαμε επισημάνει την επικινδυνότητα των διατηρητέων κτηρίων της Καλαμάτας, που αποτελούν τον πολιτιστικό της πλούτο. Έναν πλούτο που χάνεται σταδιακά είτε λόγω έλλειψης πόρων είτε λόγω έλλειψης φροντίδας και συντήρησης.
Για το συγκεκριμένο κτίσμα ήταν οφθαλμοφανές πως οι ελάχιστες σκαλωσιές που έχουν απομείνει δε θα μπορέσουν να αποτρέψουν ενδεχόμενη κατάρρευση, που τελικά συνέβη. Ευτυχώς ήταν στην ανατολική πλευρά και όχι στη νότια επί της οδού Κουμουνδουράκη, μιας οδού με σχετικά μικρή κυκλοφορία, που εξυπηρετεί όμως πολλαπλώς τις ανάγκες μετακίνησης, καθώς είναι από τις ελάχιστες στην περιοχή στον άξονα Δύσης –Ανατολής, συνδέοντας την οδό Υπαπαντής με τη Φαρών.
Στο συγκεκριμένο σημείο, η Κουμουνδουράκη στενεύει υπερβολικά και μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει ακόμη και η σκέψη κατάρρευσης έστω και τμήματος της νότιας πλευράς, όταν διέρχεται αυτοκίνητο για να μεταφέρει κάποιο νήπιο στον Παπαδοπούλειο Παιδικό Σταθμό ή όταν περνούν από μπροστά παιδιά ή και μητέρες με καρότσια.
Μπορεί να μην υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για τη πλήρη αποκατάσταση του κτηρίου, αλλά θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τραυματισμών ή ακόμη και θανάτων.  X.Χ. 

 *** 29 χρόνια μετά, λυόμενα τέλος για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας             
    
 
Στο νέο σχολείο, μακριά από τα λυόμενα που κάλυψαν τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής από τους σεισμούς του 1986 μέχρι σήμερα, θα μετακομίσει την Τρίτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο.
Βάσει όσων έγιναν γνωστά, σήμερα και αύριο θα καθαριστεί το νέο κτήριο. Αύριο και τη Δευτέρα θα μεταφερθούν θρανία και άλλα έπιπλα παρουσία εκπαιδευτικών και τη Δευτέρα θα γίνει μερικός αποκλεισμός της οδού Χίου, προκειμένου το τμήμα που θα αποκλεισθεί να λειτουργήσει προσωρινά ως αύλειος χώρος του σχολείου.
Την Τρίτη, το 8ο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργήσει στο νέο του κτήριο.
  Το κτήριο
Το νέο κτήριο είναι τριώροφο με υπόγειο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 50 cm περίπου, με συνολική δομήσιμη επιφάνεια 2.055,12 τ.μ. (ισόγειο + α΄ όροφος + β΄ όροφος).
Το ισόγειο θα περιλαμβάνει αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής μαθητών και ΑμεΑ, γραφείο διευθυντή και δασκάλων, βοηθητικούς χώρους (γραφείο φύλακα, ιατρείο, κυλικείο και αρχείο) και ένα στεγασμένο χώρο διαλειμμάτων, συνολικής επιφάνειας 711,26 τ. μ.
Ο α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τρεις κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα αισθητικής αγωγής και μία ξένων γλωσσών, τη βιβλιοθήκη του σχολείου, άλλους βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής μαθητών, και τέλος το χώρο εστίασης μαθητών που αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη και τραπεζαρία φαγητού, συνολικής επιφάνειας 734,56 τ.μ.
Ο β΄ όροφος θα περιλαμβάνει έξι κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πληροφορικής και μία φυσικής – χημείας, καθώς και μία αίθουσα του συλλόγου γονέων, συνολικής επιφάνειας 608,80 τ.μ.
Στο υπόγειο του σχολείου, επιφανείας 784,56 τ.μ., προβλέπεται χώρος στάθμευσης εννέα συνολικά αυτοκινήτων, αποθήκες όλων των ειδών (γενική αποθήκη και αποθήκη οργάνων γυμναστικής), καθώς και όλοι οι απαιτούμενοι χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμου, μηχανοστάσιο, αντλιοστάσιο κ.λπ.
  Αξιοποίηση λυομένων και ευχαριστίες στην Ολλανδία
Ορισμένα λυόμενα βαρέως τύπου, όπου στεγαζόταν έως σήμερα το σχολείο, αποτελούν δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης και από αυτά θα αφαιρεθούν όσα υλικά είναι χρήσιμα. Τα υπόλοιπα λυόμενα, που είναι σε άριστη κατάσταση, θα διατεθούν ως εξής: δύο στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, ένα στο γήπεδο «Γεώργιος Λουκαρέας» και τρία στο 13ο  Δημοτικό Σχολείο (εκ των οποίων τα δύο για το 11ο  Νηπιαγωγείο).
Εν όψει της μεταστέγασης στο νέο κτήριο, ο δήμαρχος Καλαμάτας απέστειλε προς τον πρέσβη της Ολλανδίας Caspar Veldkamp επιστολή, στην οποία, αφού αναφέρει τις ενέργειες της χώρας του, γνωστοποιεί τη μεταστέγαση και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της πόλης προς το ολλανδικό κράτος, για την προσφορά του στην αποκατάστασή της, δηλώνοντας πως «το ίδιο θα πράξομε και επισήμως κατά την τελετή εγκαινίων του νέου διδακτηρίου».
  Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Ανάδοχος της ανέγερσης του νέου κτηρίου είναι η εταιρεία Latern Construction Company SA, με έκπτωση 49,31%. Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, το έργο προϋπολογισμού 4.170.000 ευρώ με το ΦΠΑ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Τη μελέτη ανέγερσης εκπόνησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και το σχετικό αίτημα του Δήμου υποβλήθηκε σε πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα -Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι». 

*** Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το Καλαμάτα - Σπάρτη Τελευταία 

Οι δημοπρασίες δύο έργων της Μεσσηνίας συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πρώτη αφορά στο έργο «Βελτίωση - συντήρηση 9ης εθνικής οδού (τμήμα Γαργαλιάνοι-Χώρα-Γιάλοβα-Πύλος –Μεθώνη), προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Μειοδότης από το διαγωνισμό αναδείχθηκε ο εργολάβος Παναγόπουλος Ηλίας, με μέση έκπτωση 14,41%. Στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορά τρεις εργολάβοι. Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία εισηγήθηκε να μη γίνει δεκτό το αποτέλεσμα, ως μη ικανοποιητικό, καθώς για παρόμοια έργα έχουν δοθεί μεγαλύτερες εκπτώσεις. Ακολούθως, κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση - συντήρηση 82ης εθνικής οδού (τμήμα Σπάρτη - Καλαμάτα)», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Μειοδότης αναδείχθηκε η Τεχνική Εταιρεία Αφοί  Β. Καραλέκα Ο.Ε., με μέση έκπτωση 14%.Β.Β. -

*** Εντυπωσίασαν τους λάτρεις της κουζίνας οι Παρλιάρος, Παπανδρέου, Χρυσανθίδης (φωτογραφίες) 

 
 
 
Στην Καλαμάτα βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες οι γνωστοί μετρ της ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής, Στέλιος Παρλιάρος, Αλέξανδρος Παπανδρέου και Φώτης Χρυσανθίδης. Χθες το πρωί βρέθηκαν στα σούπερ μάρκετ Μουργή και συνομίλησαν με τον κόσμο, τον οποίο σίγουρα η γευστική τριάδα ξάφνιασε. ξάφνιασε. Σήμερα Σάββατο  7/11/2015  στο Σούπερ Μάρκετ  Α/Β Βασιλόπουλος ,. Οι τρεις δημιουργοί της κουζίνας απάντησαν σε ερωτήσεις που έχουν σχέση με γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, ενώ φωτογραφήθηκαν με όσους το ήθελαν. Να σημειωθεί πως η επίσκεψη στην Καλαμάτα αποτελούσε μέρος της καμπάνιας της εταιρείας με τίτλο «Lurpak Μαγειρέματα», ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να γευτούν αλμυρά και γλυκά εδέσματα, φτιαγμένα από τα χέρια της γευστικής τριάδας. Π.Μπ. - Σήμερα Σάββατο  7/11/2015  στο Σούπερ Μάρκετ  Α/Β Βασιλόπουλος ,.
 
*** Διαγωνισμός για ελαιοσυγκομιδή σε Αρχαία Μεσσήνη και Περιστεριά

Πλειοδοτικό  διαγωνισμό για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, ελαιοκομικής περιόδου 2015-2016, στους αρχαιολογικούς χώρους Αρχαίας Μεσσήνης και Περιστεριάς, προκήρυξε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Ο διαγωνισμός θα γίνει με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό επί τοις εκατό επί της αξίας του ελαιολάδου που θα παραχθεί (χωρίς το ΦΠΑ), για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, ελαιοκομικής περιόδου 2015-2016, στους δύο αρχαιολογικούς χώρους. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία της Εφορείας επί της οδού Μπενάκη και Παπάζογλου 6, στην Καλαμάτα, στις 11/11/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 π.μ. Στο διαγωνισμό δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δημόσιοι υπάλληλοι εν ενεργεία, καθώς και οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. Το χρηματικό ποσό που θα προκύψει από την προσφορά του πλειοδότη θα κατατεθεί στην Τράπεζα Ελλάδος, στο λογαριασμό υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Το σύνολο της αξίας του παραγόμενου ελαιολάδου θα βεβαιώνεται από το σχετικό προσκομιζόμενο ζυγολόγιο του ελαιοτριβείου επιλογής του πλειοδότη και θα υπολογιστεί βάσει της ισχύουσας τιμής ελαιολάδου ανά κιλό για την ελαιοκομική περίοδο 2015–2016. Οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και θα περιλαμβάνουν: την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, το απαιτούμενο κλάδεμα των ελαιοδέντρων, την άμεση απομάκρυνση των προϊόντων κλαδέματος από τον αρχαιολογικό χώρο και την έκθλιψη του ελαιοκάρπου. Ο χρόνος των εργασιών ορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού και μέχρι τις 29/01/2016. Επίσης, ο πλειοδότης δε θα έχει κανένα άλλο δικαίωμα εκτός από τη συλλογή και απόληψη του ελαιοκάρπου, ενώ απαγορεύεται σε αυτόν η εκμίσθωση της απόληψής του. Επίσης, ευθύνεται για οποιαδήποτε φθορά προκληθεί εξαιτίας του στον αρχαιολογικό χώρο.Β.Β. - 

***  Επιβεβλημένη η θέσπιση κινήτρων χρήσης καρτών στις συναλλαγές σύμφωνα με το  Επιμελητήριο Μεσσηνίας    

   Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει τη θέσπιση κινήτρων χρήσης καρτών στις συναλλαγές με εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όπως αναφέρει σχετικά: «Η προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας πρέπει να στηριχθεί στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, με παράλληλη αύξηση της αποτελεσματικότητας στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Η θέσπιση κινήτρων για τη χρήση καρτών στις συναλλαγές με εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι επιβεβλημένη. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι χώρες που έχουν υιοθετήσει ανάλογα συστήματα έχουν θετικά αποτελέσματα στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και υψηλούς δείκτες αποδοτικότητας του ΦΠΑ. Ενώ αντίθετα στην Ελλάδα παρουσιάζεται χαμηλή αποδοτικότητα στο ΦΠΑ μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, παρά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Η προώθηση των συναλλαγών με κάρτες είναι επιβεβλημένη με βάση την οικονομική κατάσταση της χώρας, διότι τα οφέλη είναι σημαντικά και συγκεκριμένα: -Περιορισμός της φοροδιαφυγής και αύξηση των δημοσίων εσόδων, ώστε σταδιακά να γίνει μείωση των φορολογικών συντελεστών -Το φορολογικό σύστημα θα απλουστευθεί και θα γίνει απελευθέρωση ανθρώπινων πόρων για τη διενέργεια ελέγχων -Θα υπάρξει προστασία των επιχειρήσεων από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και μείωση κινδύνου κλοπών, διότι περιορίζεται η κυκλοφορία του φυσικού χρήματος -Διευκόλυνση και μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τον καταναλωτή. Προκειμένου να διασφαλιστούν τα παραπάνω επιθυμητά αποτελέσματα, χρειάζεται θέσπιση κινήτρων τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα:Για τις επιχειρήσεις 1. Επιδότηση του κόστους εγκατάστασης των τερματικών συσκευών αποδοχής καρτών (POS), από πόρους του ΕΣΠΑ, για να υπάρξει η απαραίτητη υποδομή για την αποτελεσματική εφαρμογή κινήτρων 2. Να εφαρμοστεί μειωμένος συντελεστής φορολογίας κερδών για το τμήμα των πωλήσεων που πληρώνεται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. 3. Μείωση προμήθειας ανά συναλλαγή από τις τράπεζες, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας οδηγίας της Ε.Ε. για τις διατραπεζικές προμήθειες 4. Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα μπαίνουν οι εισπράξεις θα μένει ακατάσχετος, για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα λειτουργίας η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας 5. Οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να προμηθευτούν τέτοια μηχανήματα, διότι είναι εκτός τραπεζικού συστήματος (επειδή είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ ή επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις), πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μπορούν να προμηθευτούν μηχανήματα, διότι είναι προς όφελος της οικονομίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.Για τους καταναλωτές 1. Πρόβλεψη για σημαντική αύξηση του αφορολόγητου ορίου, εφόσον είτε το σύνολο είτε ένα συγκεκριμένο ύψος δαπανών έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση καρτών 2. Για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται με χρήση καρτών να παρέχεται έκπτωση φόρου 3. Πρέπει να τεθούν όρια ηλικίας, πάνω από τα οποία δε θα υπάρχει υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Πιστεύουμε ότι η χρήση καρτών στις συναλλαγές με εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα συμβάλει αποτελεσματικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, την ανάπτυξη και την απασχόληση». - 
 
***  ΜΑΤατζήδες ακούνητοι, αγέλαστοι…      

   Το παιχνίδι που παίζαμε παιδιά, «στρατιωτάκια ακούνητα κι αγέλαστα», μου ήρθε στο μυαλό, βλέποντας τη σκηνή του ξυλοδαρμού του βουλευτή της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκου. Ποιος ξέρει, ίσως μπερδεύτηκαν ή να ζήλεψαν τους Τσολιάδες οι άνδρες των ΜΑΤ. Πλέον, κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα, καθώς από το 2010 και μετά έχουμε «χορτάσει» ανάλογες σκηνές... Βέβαια, το πήγαμε ένα βήμα παρακάτω. Ακριβώς κάτω από τη Βουλή και δίπλα σε δυο διμοιρίες ΜΑΤ, που σε άλλες περιπτώσεις είναι πιο «ευαίσθητοι», μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει κάτι ανάλογο. Εκτός από τους δράστες, πρέπει να τιμωρηθεί και ο επικεφαλής των εκεί αστυνομικών δυνάμεων, γιατί έτσι θα προστατευθεί η Δημοκρατία αλλά και η Αστυνομία.. Κ. Γαζ. - 

***

***   Αθλητική  ενημέρωση  :
 Εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λιμόζ με 75-49 στο ΣΕΦ
***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΙΜΟΖ   75-49   , (28-29) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  :  16-17  ,(28-29) , 51-42 , 76-49 .-
 Διαιτητές: Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία), Πέτεκ (Σλοβενία), Χάλικο (Εσθονία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 13, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (1), Στρόμπερι 12, Τσαϊρέλης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 10 (2), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 3, Αθηναίου 6 (2).
ΛΙΜΟΖ (Φιλίπ Ερβέ): Σαφάρτζικ 6 (2), Κάλπεπερ 10 (2), Ντάνιελς 7, Βέστερμαν 4, Πέιν 5 (1), Μπουνγκού-Κολό, Τραορέ 8, Ντιαβαρά, Ζερμπό 9
1ος ΟΜΙΛΟΣ Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Κίμκι (Ρωσία)-Στρασμπούρ (Γαλλία) 88-62
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 101-99 .- ^
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  60-74 .- ^
2ος ΟΜΙΛΟΣ Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Λιμόζ (Γαλλία) 75-49
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  92-90 .- ^
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 68-77 .- ^
3ος ΟΜΙΛΟΣ Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Τρίτη ήττα του ΠΑΟ στη Ζιέλονα Γκόρα λόγω… βολών και λαθών
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)    71-68, (40-33) .-*
Τα  δεκάλεπτα  : 19-15 , (40-33) , 57-49  , 71-68 .-
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-33, 57-49, 71-68
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Περούγκα (Ισπανία), Ροντσαντ (Νορβηγία)
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Σάσο Φιλιπόφσκι): Μποστ 6, Ρέινολντς 7 (1), Σζέβτσικ 8 (2), Μολντοβεάνου 3 (1), Πονίτκα Μ. 13 (1), Γκρουσζέσκι, Χριτσάνιουκ 2, Ζαμοϊσκι 8 (2), Μπορόβνιακ 12, Τζούρισιτς 5, Κόσζαρεκ 7 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 11, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 4 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 15 (2), Διαμαντίδης 3 (1), Καλάθης 8 (1), Κούζμιτς 10.
Video  :~ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  71-68   06/11/2015:
 https://youtu.be/vUFTH-IMbt8 .-
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)   72-53 .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  78-85  .- ^
4ος ΟΜΙΛΟΣ Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 77-66
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 75-80
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Μάλαγα (Ισπανία)-Σάσαρι (Ιταλία)  80-62 .- ^
***Σε αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής στη Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Κίμκι (Ρωσία)-Στρασμπούρ (Γαλλία) 88-62
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 101-99
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 60-74
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 3-1 7
Κίμκι 3-1 7
Μπάγερν Μονάου 2-2 6
Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 6
Στρασμπούρ 1-3 5
Ερυθρός Αστέρας 1-3 5

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Λιμόζ (Γαλλία) 75-49
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 92-90 -παρ. (81-81κ.α.)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 68-77
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 3-1 7
Λαμποράλ Κούτσα 3-1 7
Αναντολού Εφές 2-2 6
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-2 6
Λιμόζ 1-3 5
Αρμάνι Μιλάνο 1-3 5

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 71-68
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Καρσίγιακα (Τουρκία) 72-53
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 78-85
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-0 8
Μπαρτσελόνα 3-1 7
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-2 6
Καρσίγιακα 1-3 5
Ζιέλονα Γκόρα 1-3 5
Παναθηναϊκός 1-3 5

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 77-66
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 75-80
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Μάλαγα (Ισπανία)-Σάσαρι (Ιταλία) 80-62
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-0 8
Μάλαγα 4-0 8
Μπάμπεργκ 2-2 6
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-3 5
Νταρουσάφακα 1-3 5
Σάσαρι 0-4 4

***   Οι αγώνες των Μεσσηνιακών ομάδων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ για το Σαββατοκύριακο          
     
Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Χωρίς «3» αλλά με φιλοδοξίες στην Πάτρα ο ΑΟΚ ‘80

Με απουσίες είναι αναγκασμένη να παραταχθεί για μια ακόμη φορά φέτος η Καλαμάτα ’80. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α2 βόλεϊ των ανδρών η τοπική μας ομάδα θα ταξιδέψει στην Πάτρα, όπου στις 6 μ.μ. θ’ αναμετρηθεί με την Ολυμπιάδα. Ο προπονητής Χρήστος Δημητρακόπουλος δεν υπολογίζει στους Φέλιξ Μπλάουελ, Σπύρο Αποστολόπουλο και Νίκο Γιατράκο. Στόχος όμως παραμένει η νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σαφώς στα μέτρα των παικτών του ΑΟΚ ’80, οι οποίοι όμως θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μείνουν ανεπηρέαστοι από την έδρα του αντιπάλου.
Το πρόγραμμα
Σάββατο 7/11
6 μ.μ.: Κύζικος-ΕΑ Πατρών: Μαρκάτης-Παπαστάμος
6 μ.μ.: Ηρακλής Χαλκίδας-ΑΟΝ Αργυρούπολης: Μόσχος-Χρηστίδης
7 μ.μ.: Ολυμπιάδα-Καλαμάτα ’80: Σπυρόπουλος-Λεβέντης
7 μ.μ.: Εθνικός-Ακρίτας: Κατσούλης-Προκοπίου
8.30 μ.μ.: ΑΕΚ-Πανερυθραϊκός: Μάλφας-Οικονόμου
Κυριακή
6 μ.μ.: Κόροιβος-Απόλλων: Γκόλφης-Σπυρόπουλος
 Στον Πειραιά με Εθνικό οι άνδρες του Ακρίτα
Μια ακόμη δύσκολη αποστολή περιμένει σήμερα την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ακρίτα που θα βρεθεί στις 7 μ.μ. στον Πειραιά (Κλειστό Π. Σαλπέας), προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Εθνικό. Την προσπάθεια της νεοφώτιστης καλαματιανής ομάδας για το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα δυσχεραίνουν οι απουσίες των Ζαχαρόπουλου, Πράττη και Τσώνη.
  Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Τον Ιωνικό υποδέχεται στις 6 μ.μ. ο Μεσσηνιακός

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η σημερινή αναμέτρηση του Μεσσηνιακού με τον Ιωνικό για την 4η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των γυναικών που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας. Η καλαματιανή ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αν βρει τον καλό της εαυτό μπορεί να πανηγυρίσει τη 2η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.
Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί εκτός από την παίκτρια-προπονήτρια Γωγώ Σουρή, οι εξής αθλήτριες: Φωτεινάκη, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σκλήρη, Παναγοπούλου, Μπεσή, Σπανού, Τζούλου, Ζερίτη, Σαμπάτη, Μπούνα, Χειλαδάκη, Αντωνοπούλου.
  Το πρόγραμμα
Σάββατο
6 μ.μ.: Μεσσηνιακός-Ιωνικός: Χανδρινός-Γιαννακάκος
7 μ.μ.: Ίωνες-Πανιώνιος: Ράντσιυου-Γεωργάκη
8 μ.μ.: Χαλάνδρι-Παλλήνη: Ζώης-Παπαδόγιαννης
Κυριακή
6 μ.μ.: Ακρίτας-Ευρυάλη: Σαραβελάκης-Χριστοδουλόπουλος
7.30 μ.μ.: Κόρινθος-Πετρούπολη: Κτενάς-Κωνσταντινόπουλος.
Σήμερα η παρουσίαση της Καλαμάτας Μπάσκετ
Η επίσημη παρουσίαση του φιλόδοξου εγχειρήματος της μπασκετικής Καλαμάτας θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στο πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο Horizon Blu. Όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι στην εκδήλωση θα γίνει «η εξωτερίκευση του πλάνου και του στόχου δημιουργίας ενός πανίσχυρου σωματείου στο νομό αλλά και της παρουσίασης τεχνικού επιτελείου, αθλητών και φανέλας».
Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
AO Κυπαρισσίας – ΑΟ Φαραί, ΑΟ Σπερχογείας – ΑΣ Ανδρούσας για την 9η αγωνιστική
Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ
Ο Πάμισος Μεσσήνης, που βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, υποδέχεται σήμερα το Μεσσηνιακό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ακόμη ο ΑΟ Κυπαρισσίας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Φαραί, ενώ ο ΑΟ Σπερχογείας «κοντράρεται» με τον ΑΣ Ανδρούσας.
  ΠΑΜΙΣΟΣ Μ. – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Να επεκτείνει το νικηφόρο σερί του θα επιδιώξει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Μεσσηνιακό, ο Πάμισος Μεσσήνης, παραμένοντας έτσι στο «ρετιρέ». Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Υπολογίζεται κανονικά και ο Άγγελος Σαραντόπουλος μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που είχε υποπέσει.
Στο στρατόπεδο της Καλαματιανής ομάδας, γνωρίζουν πως έχουν δύσκολο έργο, αλλά θα προσπαθήσουν  να κάνουν αξιόλογη εμφάνιση και ν’ αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο τεχνικός Τάσος Χατζηαγγελής και ο συνεργάτης του Γιώργος Κατσούλης δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον νεαρό αμυντικό Σταύρο Γαβρά (τραυματίστηκε στην προηγούμενη συνάντηση με τον Τσικλητήρα Πύλου).
  ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΑΟ ΦΑΡΑΙ
Επιστροφή στις επιτυχίες (μετά το «Χ» κόντρα στον Πανθουριακό) θέλει στη σημερινή συνάντηση με τον ΑΟ Φαραί ο ΑΟ Κυπαρισσίας για να μην απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την κορυφή. Ο προπονητής Νίκος Φρούσσος δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τους Ανδρέα Αντωνόπουλο και Ίλιε Μιτρόφ (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμό).
Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Χρήστου Παπαγεωργίου (έχει υποστεί διάταση συνδέσμου στο γόνατο).
Αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει είναι ο στόχος της Καλαματιανής ομάδας. Ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του και στην παρουσία του Κώστα Μπούνα (τιμωρημένος).
Καινούρια πρόσωπα στο «ρόστερ» του ΑΟ Φαραί είναι οι Στέλιος Σπανός και Παναγιώτης Μάραντος.
  ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον ΑΟ Σπερχογείας σήμερα κόντρα στον ΑΣ Ανδρούσας, για ν’ ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο προπονητής Ηλίας Μαστορέας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Ένα καλό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει το συγκρότημα της Ανδρούσας, «ντεμπούτο» στον πάγκο της οποίας θα κάνει ο Σπύρος  Τσίκινης (αντικατέστησε τον Μιχάλη Φασουλή).
  Οι διαιτητές των αγώνων της 9ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τοςυ βοηθούς που τους «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
  Σήμερα  – ώρα  3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Μεσσηνιακός: Μπλάνας, Κουτσαναστάσης, Ρέκκας
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΟ Φαραί: Καρβούνης, Παναγιωτόπουλος, Παλλαδινός
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΣ Ανδρούσας: Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Γιαννέτσος
 Κυριακή 8 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Η. Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Ζαρακοβίτης
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Τσικλητήρας Πύλου – Εθνικός Μελιγαλά: Λάμιας, Τσοπανάκης, Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Νίκας, Γκούμας, Βρυώνης
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Πανθουριακός: Πλακογιάννης, Κασκάνης, Μανιατέας
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Διαβολιτσίου: Μπλάνας, Ρέκκας, Παλλαδινός
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1. Πάμισος Μ. 28-0     24
-. Πύλος          24-4     24
3. ΑΟ Κυπαρισσίας    19-4     20
4. Εθνικός Μ.  20-11   16
5. Θουρία        15-10   14
6. Αρφαρά       12-14   11
-. Μιλτιάδης    9-12     11
8. ΑΟ Σπερχογείας     9-18     9
9. ΑΣ Ανδρούσας       7-7       8
-. AO Φαραί    9-11     8
11. Μεσσηνιακός        9-12     7
.- Τ. Άγρας      6-12     7
-. Ολυμπιακός Κ.        7-16     7
-. Δώριο           9-26     7
15. ΑΟ Διαβολιτσίου  5-17     3
-. Απόλλων Κ.            5-18     3
  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Aναγέννηση Παραλίας – Ηρακλής Κ., Αίαντας Κ. – ΑΕ Αβίας για την 7η αγωνιστική
 Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, Ακρίτας Κορώνης, κοντράρεται σήμερα στη Μεθώνη με την τοπική ομάδα, για την 7η αγωνιστική.  Ακόμη, η Αναγέννηση Παραλίας «συγκρούεται» με τον Ηρακλή Καλαμάτας, ενώ ο Αίαντας Καλαμάτας αντιμετωπίζει την ΑΕ Αβίας.
  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. – ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τις νίκες θέλει κόντρα στον Ηρακλή Καλαμάτας η Αναγέννηση Παραλίας, παραμένοντας έτσι κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης θα εκτίσει την 2η αγωνιστική της τιμωρίας που του έχει επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ.
Στην Αναγέννηση Παραλίας επιστρέφει ο Δημήτρης Αντωναίος (εξέτισε την ποινή του).
Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσουν» οι «κυανόλευκοι» για ν’ απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις. Ο τεχνικός Βασίλης Μπλέτσας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
  ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΚΟΡΩΝΗ
Χωρίς τους Γιώργο Καλδή, Άντι Σαμπάνι (τιμωρημένος) αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Ακρίτα Κορώνης ο ΑΟ Μεθώνης. Το τεχνικό τιμ Παναγιώτης Βλαχογιάννης, Παναγιώτης Μίχος και οι ποδοσφαιριστές τους «καίγονται» για νίκη, ώστε να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Στο στρατόπεδο τώρα της ομάδας της Κορώνης, ο προπονητής Νίκος Σαββίδης προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Κώστα Μουτζούρη (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Ο Ακρίτας Κορώνης θα επιδιώξει να προσθέσει μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό του, παραμένοντας έτσι μόνος στο «ρετιρέ».
  ΑΙΑΝΤΑΣ Κ. – ΑΕ ΑΒΙΑΣ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Αβίας ο Αίαντας Καλαμάτας, ανεβαίνοντας στον βαθμολογικό πίνακα. Ο προπονητής Γιάννης Σακελλαρόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Κάμπου, διατηρώντας έτσι την επαφή της με την κορυφή. Ο τεχνικός Διονύσης Πουλής δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον έμπειρο αμυντικό Θωμά Τζανετέα (έχει υπόλοιπο τιμωρίας από την περυσινή σεζόν).
  Οι διαιτητές  των ματς της 7ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σήμερα – ώρα  3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Ηρακλής Καλαμάτας: Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Βρυώνης
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Ακρίτας Κορώνης: Λάμιας, Καυκάς, Ταβουλαρέας
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας: Σερεμέτης, Παλλαδινός, Σ. Τσαούση
 Κυριακή 8 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Ασπροχώματος: Σερεμέτης,  Τσουλάκος, Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Χανδριναϊκός: Καστανάς, Μαντάς, Τσακόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Νέος Άρις: Τσεκούρας, Καυκάς, Γ. Μιχαλόπουλος
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Ομόνοια: Κουτσαναστάσης, Π. Ηλιόπουλος, Παναγιωτόπουλος
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Κορώνη       14-4     16
2. ΑΕ Αβίας    8-6       15
3. Εράνη Φ.     18-5     14
4. Ασπρόχωμα            11-8     11
-.  Αναγέννηση Π.       9-7       11
6. Αίαντας Κ.  12-7     10
7. Ομόνοια      14-10   9
-. Χανδριναϊκός           12-8     9
9. -. Νέος Άρις            8-18     5
10. Πεταλίδι    7-14     4
-. Χώρα           6-13     4
-. Κεραυνός Κ.            3-13     4
13. Ηρακλής Κ.           4-7       3
14. ΑΟ Μεθώνης        4-10     2
  Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Τέσσερα ματς για την 5η αγωνιστική

 Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 2 ομίλους του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, καθώς διεξάγονται τέσσερα ματς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Στον 1ο όμιλο, ο Διαγόρας Κοπανακίου αντιμετωπίζει τον ΑΟ Πατίστα, ενώ στον 2ο όμιλο η Θύελλα Χαρακοπιού «κοντράρεται» με τον ΑΟ Στενωσιάς, ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας αντιμετωπίζει τη Δόξα Καλαμάτας, ενώ τα Πράσινα Πουλιά αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ Καλαμάτας.
  Οι διαιτητές των ματς της 5ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
  Σήμερα - ώρα 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Δωρίου
Διαγόρας Κοπανακίου – ΑΟ Πατίστα: Σακκάς, Μπασιλάρης, Μανιατέας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Δόξα Καλαμάτας: Γκούμας, Αγγελακάκης, Ρηγοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Στενωσιάς: Ζαρακοβίτης, Π. Ηλιόπουλος, Αναγνωστόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – ΑΕΚ Καλαμάτας: Τουρλομούσης, Κυριόπουλος, Βοσνάκης
 Κυριακή 8 Νοεμβρίου – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Σακκάς, Κυριόπουλος, Ζέρβα
Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΟ Φυτειάς: Ζαρακοβίτης, Μαντάς, Αγγελακάκης
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης: Νίκας, Καστανάς, Καυκάς
Ώρα 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – Θύελλα Μερόπης: Γκούμας, Σωτηρόπουλος, Καράβολας
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς»
ΑΕ Αιθαίας – Παπαφλέσσας Άμφειας: Βρυώνης, Ρέκκας, Ρηγοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων: Τουρλομούσης, Ρηγοπούλου, Ζέρβα
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Ατρόμητος Καλαμάτας: Γεωργαντάς, Αναγνωστόπουλος, Βοσνάκης
Γήπεδο Βλαχόπουλου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – ΑΕ Μάνης: Ψηλοπαναγιώτης, Αγγελακάκης, Τάγαρης.
   Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
ΠΑΟΚ – ΑΟ Βέργας για τον 1ο όμιλο
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος τον ΑΟ Βέργας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
 Oι διαιτητές των συναντήσεων της 3ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σήμερα ώρα – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Ασπροχώματος
ΠΑΟΚ – Βέργα: Καστανάς, Χέλη, Ε. Τσαούση
 Κυριακή 8 Νοεμβρίου – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Λεΐκων – Αστέρας Βαλύρας: Ταβουλαρέας, Παλλαδινός, Μπότη
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Βασίλης Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – Ίκαρος Καλαμάτας: Κασκάνης, Τσουκάλη, Τσακόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας: Μανιατέας, Τσέλο, Τάγαρης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Χατζή: Γεωργαντάς, Αναγνωστόπουλος, Βοσνάκης
   Δευτέρα 9 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Νέστορας Πύλου:
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – ΑΣ Φυτειάς: Κουτσαναστάσης, Γκούμας, Α. Μιχαλόπουλος
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας: Τσαούση, Ρηγοπούλου, Λίγγρη
  ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Δεκατρείς αγώνες σήμερα…

Δεκατρείς αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΠΣΜ.
Αναλυτικά τα ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 9.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – ΑΟ Φαραί: Ταβουλαρέας
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Βασίλης Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – Αναγέννηση Παραλίας: Τσακόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Απόλλων Καλαμάτας: Αγγελακάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης: Βοσνάκης
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – Μεσσηνιακός: Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Σπερχογείας: Ρέκκας
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Διαβολιτσίου: Π. Ηλιόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών: Κουτσαναστάσης
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Τσικλητήρας Πύλου – ΑΟ Μεθώνης: Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Ακρίτας Κορώνης: Αναγνωστόπουλος
Ώρα 1.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος: Κυριόπουλος
Ρεπό: ΑΕ Αβίας, Ηρακλής Καλαμάτας.
Αναβάλλεται ο αγώνας Δαναού – Θησέα Καλαμάτας.


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                        
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-                                                                                                              
~Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  22 Οκτωβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-22-2015.html ,.-                 
~   ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ Πέμπτη  22  Οκτωβρίου  2015     Εκδρομές - Διαδρομές - Διασκέδαση στις  Ελληνικές Ομορφιές !!  Φωτογραφίες  και Βίντεο !! :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/22-2015.html .-                                                                                                                            
~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA NEWS  το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 23  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-23-2015.html .-                                                                                                                   
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-                    
 ~ Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html   .-                                           
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  24  και 25  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr  .=                                                   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  24  Οκτωβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-24-2015.html .-                                                                                                
~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  25  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamo
s.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-25-2015.html .-                                                                                                       
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-26-2015.html .-                                                                                                               ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-                      
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  27  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                   
~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/2015.html .-    
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28η  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-28-2015.html .-                              
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-29-2015.html  .-                                                                                            
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-30-2015.html .-                                                                                                              
 ~
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/30-2015.html .- 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :

~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-                                                            
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                                              
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                        
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-          
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                       
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-
~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .- 
                                                      

*** *   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4437  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2643 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2642   video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9715  βίντεο   .-

***  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4614 /. -   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 563 /   

 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.428   

Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-     

  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   


ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~

~*~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :  
~*  ~* Υγεία ...και ..Γυναίκα ...Καρκίνος Μαστού ..όσα πρέπει να ξέρουμε 22/12/2010 .   
Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013  
ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013   Υγεία πάνω απ΄ όλα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
 . Υγεία για όλους Μάρτιος 5/3/2011   ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας 04 Νοεμβρίου 2015 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας 11 Σεπτεμβρίου 2015  
   ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015     
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Κυριακή 07 Ιουνίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015   
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαϊου 2015    
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 29 Μαϊου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 04 Μαϊου 2015   ΎΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015      
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαϊου 2015  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015     
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015   
ΎΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 18 Ιουλίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 20 Ιουνίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 05 Αυγούστου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015  
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 27 Μαΐου 2015   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τρίτη 09 Ιουνίου 2015    
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τρίτη 26 Μαϊου 2015      ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ Παρασκευή 15 Μαϊου 2015  Υγεία για όλους Φεβρουάριος
1~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαΐου 2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html  .-
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
4~**   
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015  ΒΛΑΣΗΣ  :http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
 8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-
 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 
 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .- 
 12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
14 ~
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-    
 15 ~
ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. 
16~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .-
17 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
 18 - ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
19.- ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html
 20 .- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
21 ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015  ΒΛΑΣΗΣ : 
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-
23.- 
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
 
25 ~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .-
26.-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.- 27.-
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.- 
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-
 31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-                                                                      ~33.-~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
34.- ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-   
  35.- ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
36.-
~  Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα .-   
 ~ Ειδήσεις-Νέα - Αθλητικά -Παράξενα-Υγεία για όλους και άλλα .                  ~ ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΥΓΕΙΑ.-          Υγεία (1)

ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ιατρικά Θέματα Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013  .-
 .-(Α) ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ {Ανορεξία} .-(Β).-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ και ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ(1) Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ~ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ .-(2) ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νο 1 , για όλους μας .-(3) ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους μας (Νο 2) .-( 4) Υγεία για όλους , Ιανουάριος- Φεβρουάριος , 2009 .-(5) Υγεία για όλους ΄Μάρτιος- Απρίλιος 2009.-   ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ .-(9) Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ σήμερα sns Arfara Dentist .-(10) Φωτογραφίες για Οδοντιατρική Ενημέρωση .-(11) stamos: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ .-(12) ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ - DENTIST
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου