ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015  :
~


Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: Όταν ο κήπος της ψυχής σου είναι γεμάτος αγκάθια
Όταν ο κήπος της ψυχής σου είναι γεμάτος αγκάθια (πάθη), μην προσπαθείς να τα ξεριζώσεις και βρίσκεσαι διαρκώς τραυματισμένος και μολυσμένος από την ασχολία σου μαζί τους.
Δώσε όλη τη δύναμη σου στα λουλούδια της ψυχής σου, πότισε τα, και τότε τ΄ αγκάθια θα ξεραθούν μόνα τους.
Και το καλύτερο λουλούδι είναι η αγάπη σου στον Χριστό. Αν ποτίσεις αυτήν και αναπτυχθεί, όλα τα αγκάθια μαραίνονται.  
http://www.proskynitis.blogspot.gr  .-
http://www.diakonima.gr .-
http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2015/10/7191.html .-
9 Οκτωβρίου
Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου. Μαρτύρων Φήλικος πρεσβυτέρου και Ευσεβίου διακόνου. Του αγίου και δικαίου προπάτορος Αβραάμ του Πατριάρχου και Λωτ του ανεψιού αυτού. Οσίων Ανδρόνικου και Αθανασίας. Πέτρου (Λέοντος ) και Ποπλίας (1) διακονίσσης, της ομολογητρίας († α΄αι.).
(1)Έζησε στην Αντιόχεια στα χρόνια του μεγάλου Κωνσταντίνου και του Ιουλιανού του Παραβάτη. Αναδείχθηκε πρότυπο χριστιανικής γυναίκας κάτι πού διακρινόταν και μέσα από την ανατροφή πού πρόσφερε στον υιό της, τον Ιωάννη. Η Ποπλία φιλοξενούσε στον οίκο της ορφανά κορίτσια και τα ανέτρεφε με την χριστιανική πίστη. Όταν ο Ιουλιανός βρέθηκε στην Αντιόχεια υποστηρίζοντας τον ειδωλολατρισμό, η Ποπλία συνέχισε το έργο της χωρίς νά φοβηθεί την τιμωρία που θα της επιβαλλόταν. Ο Ιουλιανός όταν το έμαθε διέταξε το μαστίγωμα της έως ότου να ματώσουν οι σάρκες της. Με την επέμβαση της Θείας Χάρης οι πληγές της θεραπεύτηκαν. Η οσία Ποπλία συνέχισε το θεάρεστο έργο της για πολύ καιρό μετά τον θάνατο του ο Ιουλιανός πέθανε φωνάζοντας «Νενίκηκας με Ναζωραίε». Απεβίωσε εν ειρήνη.
09/10 Απολυτίκιο Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου - 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/jahqmy_mA1s?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,


~**    Παραλία Καλαμάτας κρουαζιερόπλοιο Thomson 08/10/2015 : https://youtu.be/Gm0i9dLu99o .-

***  Τι αλλάζει στον τρόπο που κάνουμε like στο Facebook
Τι αλλάζει στον τρόπο που κάνουμε like στο Facebook
Στα μέσα του προηγούμενου μήνα, ο Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι η Facebook εργάζεται επάνω στη δημιουργία συστήματος έκφρασης δυσαρέσκειας (όχι “Dislike” όπως βιάστηκαν να κρίνουν οι περισσότεροι) και σήμερα έχουμε μια πρώτη εικόνα από το σύστημα “Reactions” που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε Like.
Η αποκάλυψη έρχεται από την ιστοσελίδα Engadget, η οποία σημειώνει ότι οι δοκιμές θα ξεκινήσουν από αύριο στην Ιρλανδία και την Ισπανία. Η αλλαγή στο “Like” θα μας δώσει τη δυνατότητα να διευκρινίζουμε τα συναισθήματα μας για κάποιο θέμα με περισσότερους τρόπους προσθέτοντας εικονίδια αγάπης, γέλιου, θυμού κλπ., αν και η μέτρηση των ανταποκρίσεων θα εξακολουθήσει να μετράται σαν “Likes” για το σύστημα διαφημίσεων.
Φανταζόμαστε ότι η λίστα των “Reactions” θα μεγαλώσει με τον καιρό και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δούμε τις νέες επιλογές σε όλο τον κόσμο.
***  Ένα απλό τεστ δείχνει πόσο θα… ζήσετε [photo]
Ένα απλό τεστ δείχνει πόσο θα… ζήσετε [photo]
Καθίστε...
Σταθείτε όρθιοι. Επαναλάβετε. Αυτές οι απλές κινήσεις -ένας πολύ απλός τρόπος μέτρησης της ευελιξίας και της δύναμης- μπορούν να προβλέψουν ποιος θα ζήσει περισσότερο και ποιος…όχι.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η μελέτη του βραζιλιάνου γιατρού Claudio Gil Araujo.... ...
Ο ίδιος το χρησιμοποιεί τόσο σε αθλητές, όσο και στους υπόλοιπους ασθενείς του, στους οποίους λέει ότι αν θέλουν να ζήσουν περισσότερο, πρέπει να αρχίσουν να κινούνται, να έχουν καλή ισορροπία και να διατηρούν «ζωντανό» το μυικό τους σύστημα.
Ο ίδιος είχε παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό ότι οι ασθενείς του, κυρίως οι ηλικιωμένοι, δυσκολεύονταν να εκτελέσουν συνηθισμένες κινήσεις, όπως για παράδειγμα το να σκύψουν για να σηκώσουν κάτι από το πάτωμα (ένδειξη έλλειψης ευελιξίας).Καθώς ο άνθρωπος γερνάει, χάνει μυική δύναμη και την αίσθηση της ισορροπίας, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο… επικίνδυνων πτώσεων.
Προκειμένου να εφιστήσει την προσοχή των ασθενών του, για να διατηρούνται σε φόρμα, προσπάθησε να βρει ένα τρόπο για να τους δείξει σε ποιους τομείς έπρεπε να βελτιωθούν. Έτσι, ανέπτυξε μαζί με συναδέλφους του το τεστ «SRT» (sitting-rising)… με απλά λόγια το «κάτσε-σήκω»!
Δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, ή διαδρόμους για να μετρά ο γιατρός την αντοχή των ασθενών του. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χώρος στο πάτωμα και ένας πρόθυμος ασθενής. Η μελέτη του δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Cardiology.
     Ένα απλό τεστ δείχνει πόσο θα ζήσετε (2)
Στην έρευνα του Araujo συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 ασθενείς ηλικίας από 51 έως 80 ετών. Το απλό αυτό πρόγραμμα γυμναστικής διεξήχθη στην κλινική Clinimex Exercise Medicine Clinic στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Εκείνοι που έπιασαν λιγότερους από 8 πόντους στο τεστ, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, συγκριτικά με εκείνους που έπιασαν υψηλότερο σκορ.
Ένα απλό τεστ δείχνει πόσο θα ζήσετε (3)
Όσοι έπιασαν τρεις ή λιγότερους πόντους, είχαν πάνω πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν το ίδιο διάστημα με εκείνους που έπιασαν πάνω από 8 πόντους. Γενικά, κάθε επιπλέον πόντος στο τεστ SRT συνδεόταν με 21% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Ο Araujo ελπίζει ότι με αυτό το απλό τεστ, οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα αρχίζουν να παίρνουν πιο σοβαρά το θέμα της άσκησης. Άλλωστε είναι θέμα υγείας!
Δοκιμάστε το τεστ:1. Σταθείτε ξυπόλητοι, όρθιοι σε ένα καθαρό χώρο, φορώντας άνετα ρούχα.2. Χωρίς να ακουμπάτε πουθενά, χαμηλώστε και καθίστε στο πάτωμα.3. Προσπαθήστε να σηκωθείτε χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια, τα γόνατα, τους βραχίονες ή το πλαϊνό μέρος των ποδιών σας.
Σκορ
Οι δύο βασικές κινήσεις του τεστ «κάτσε-σήκω» βαθμολογούνται με μια κλίμακα από 1 έως 5, με ένα πόντο να αφαιρείται κάθε φορά που ένα χέρι ή γόνατο χρησιμοποιείται υποστηρικτικά, και 0,5 πόντους να αφαιρούνται για την απώλεια της ισορροπίας. Συνολική άριστη βαθμολογία για τις δύο κινήσεις είναι το 10.
***  ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ 4, ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ,
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
 Στο τρίγωνο Μαθητής-Διδασκαλία- Δάσκαλος , απαιτούνται:
Ο σωστός σχεδιασμός του διδακτικού υλικού, ο σαφής καθορισμός στόχων, και απαντήσεις σε ερωτήματα όπως ποιες έννοιες και με ποια σειρά θα διδαχθούν και τέλος η αισθητοποίηση της πληροφορίας να κάνει πιο κατανοητή, διασκεδαστική, πεπτική και αφομοιωτική τη γνώση και μάθηση.
       Το μάθημα όταν γίνεται με παρατήρηση και δράση προσφέρει στο διδάσκοντα μεγαλύτερο βαθμό εποπτείας και ελέγχου των μαθητών της τάξης.
       Μια διδακτική ενότητα πρέπει να περιέχει στόχους, σκοπούς, διαδικασίες διδασκαλίας και διδακτικής, δραστηριότητες μαθητών – πείραμα αν είναι δυνατόν – και τέλος αξιολόγηση.
       Η πιο γνωστή ταξινόμηση και ανάλυση των διδακτικών στόχων έχει γίνει από τον Αμερικανό Bloom για τη γνωστική περιοχή και για άλλους ο συναισθηματικός, ψυχοκινητικός, ηθικός, οικονομικός τομέας κ.λ.π..
  Διδακτικοί στόχοι: Γνώση, Κατανόηση, Εφαρμογή, Ανάλυση, Σύνθεση, Αξιολόγηση.
Η αισθητοποίηση δύσκολων όρων – εννοιών – λειτουργιών, με τη χρήση καινοτόμων μορφών διδασκαλίας (υπολογιστής μέθοδος οριγκάμι, βιωματική μάθηση με δράσεις, δραστηριότητες, θεατρικά δρώμενα) κάνει πιο γρήγορη την κατάκτηση και αφομοίωση της γνώσης με το τρίπτυχο.
Φτιάχνω, παίζω  και Μαθαίνω
Βλέπω και Θυμάμαι
Αποχτώ Δεξιότητες
: Η βιολογία , με γνωστικό αντικείμενο τη ζωή, είναι η πλέον ανθρωποκεντρική επιστήμη των θετικών επιστημών.
Μοντέλα- Προσομοιώσεις- Εικονική πραγματικότητα
Τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι:
Μεγάλη οικονομία και απόδοση σκέψης.
Απουσία διαφωνίας γιατί έχουν μεγάλη απλότητα και ευχέρεια απορρόφησης όταν διδάσκονται σωστά.
Αποτελούν αποτελεσματική και ισχυρή εκγύμναση του νου και του πολλαπλασιάζουν την ικανότητα του. .
Τα χαρακτηριστικά των μοντέλων είναι η ακριβής, σαφής, απλή, πλήρης, σύντομη διατύπωση. Όργανά τους είναι ο Λόγος ,το σύμβολο, μαθηματικός τύπος,  και το σχήμα. Ένα μοντέλο- σύμβολο- σχήμα-μαθηματικός τύπος συμπυκνώνουν εκατομμύρια περιπτώσεων κατηγοριών και αντικειμένων φυσικών και πνευματικών. Τα μοντέλα με την απλότητα πυκνότητα και συντομία χαρίζουν στον άνθρωπο οικονομία χρόνου και κόπου. Απαιτείται μόνο λίγος χρόνος για την αρχική κατανόηση και στη συνέχεια η εφαρμογή και επανάληψη γίνεται με ευχάριστο τρόπο. Εκεί που χρειάζεται κάποιος να εκφράσει δύσκολες έννοιες και όρους και για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη χρήση των μοντέλων αρκεί μόνο λίγος χρόνος, δηλαδή τα μοντέλα εξοικονομούν κόπο και χρόνο και η βραχυχρόνια μνήμη γίνεται μακροχρόνια.
 Στη φύση οι νόμοι  εφαρμόζονται κατά τον πιο αθόρυβο, σοφότερο και απλούστερο τρόπο. Οι νόμοι αυτοί προϋπάρχουν από καταβολής κόσμου και οι επιστήμονες μελετώντας τη φύση διδάσκονται, αντιγράφουν, και μένουν έκθαμβοι. Διαβαίνομε εν μέσο μυστηρίων και διαβιούμε εν μέσο θαυμάτων. Ένα από πολλά θαύματα της φύσης είναι η καλλιτεχνική της μαγεία. Θαύμα-μυστήριο η ζωή. Δεν ορίζεται, αλλά περιγράφεται ,από τις ιδιοτητές της. Το κύτταρο είναι η δομική και λειτουργική μονάδα της ζωής στους μονοκύτταρους και πολυκύτταρους οργανισμούς.  Για να το γνωρίζουμε πρέπει να μάθουμε τη δομή του και χημική του σύσταση. Προσλαμβάνει νεκρή ύλη και την μεταμορφώνει σε ζωντανή, γιατί λειτουργεί αθόρυβα ένα χημικό εργαστήριο.  Η ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ  είναι η ιδιότητα να ρυθμίζει το εσωτερικό του περιβάλλον, ώστε να διατηρείται σε σταθερή κατάσταση, μέσο των μηχανισμών ρύθμισης που διαθέτει, και σε επίπεδο ιστών, οργάνων, οργανικών συστημάτων. Η διαταραχή της ομοιόστασης προκαλεί την ασθένεια. Ο ανθρώπινος οργανισμός δομείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα και προέρχεται από τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου ,από ένα σπερματοζωάριο. Στα χρωμοσώματα και γονίδια εκτελούνται οι μυστηριώδεις λειτουργίες της ζωής με τη βοήθεια του γενετικού κώδικα. Το κύτταρο πετυχαίνει την αυτοκατασκευή του, αποκατάσταση βλαβών, ομοιόσταση, διαφοροποίηση. Το θαύμα της ζωής, και της αρμονίας της τάξης.
 Βιοεπιμεριστικοί τελεστές.
Βίος +επιμερισμός (διαχωρισμός) που δεν είναι τίποτε άλλο από το γνωστό διαχωρισμό των χαρακτηριστικών, από γενιά σε γενιά
Τελεστής, τέλεση, τέλος, που σημαίνει σκοπός ή αποτέλεσμα.  Η έννοια τελεστής είναι έννοια γενική και πολυδυναμική. Σημαίνει κάποιο αόριστο σύμβολο, γενικό που δρα σε καθορισμένες συναρτήσεις και δημιουργεί καινούργιες. Οι μαθηματικοί τελεστές που έχουν εφεύρει υπακούουν στη δική τους άλγεβρα, η οποία διαφέρει από αυτή που ξέρουμε. Θα ήταν παραλειψή μου αν δεν ανέφερα και τον επιστημονικά καταρτισμένο συνάδελφο χημικό Ανδρέα Ανδρικόπουλο. Σε αυτόν οφείλεται η αρχική ιδέα, το όνομα της μεθόδου και σε εμένα η υλοποίηση της εργασίας ο έλεγχος της αξιοπιστίας, η επεκτασή της και η τελική της θεώρηση.
Ίσως πλησιάζει η στιγμή να εγκαταλείψουμε την κλασική εμπειρική σκέψη και στην βιολογία, όπως έγινε μέχρι τώρα με άλλες επιστήμες. Γνώμη μας είναι ότι πολύ σύντομα η βιολογία θα μπει σε θεωρητικό φορμαλισμό. Θα διατυπωθούν νέες  θεωρίες, θα γίνουν νέες προβλέψεις. Στο τέλος θα κληθεί όπως πάντα το πείραμα να επαληθεύσει τι προστάζει η ΦΥΣΗ.
Μια αρχή λοιπόν σε όλα αυτά αποτελεί η εργασία μας. «Δείχνει έναν καινούργιο δρόμο αναζήτησης με εντελώς καινούργια εργαλεία σκέψης». Είναι το πρώτο βήμα, μια πρώτη απόπειρα, για να μπει η ΓΕΝΕΤΙΚΗ σε μια ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ… Ίσως υπάρξει και συνέχεια… και τούτο διότι  «Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ», όχι μόνον δεν έπαψε να «ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ» αλλά φρόντισε να στολίσει τη φύση με ένδυμα πολυποίκιλα όμορφο και «χιτώνα» μαθηματικό… που δεν φαίνεται ίσως με την πρώτη ματιά, φαίνεται όμως ξεκάθαρα σ’ όποιον αποπειραθεί να ανασκαλέψει τους ΝΟΜΟΥΣ της… Αυτή η εργασία λοιπόν είναι ο δείκτης ενός καινούργιου δρόμου αναζήτησης, με καινούργια εργαλεία σκέψης  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ η έννοια «ΤΕΛΕΣΤΗΣ».
Η βιολογία είναι η επιστήμη της ζωής (βίος=ζωή +λογία=διήγηση, έρευνα, ερμηνεία). Έχει ένα ευρύ φάσμα επιστημών, επιστημονικών πεδίων  και ειδικοτήτων που μελετούν τη δομή, χημική σύσταση, λειτουργία των έμβιων όντων, από τους ιούς μέχρι τους ανώτερους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς ,και τον άνθρωπο.
Η ανθρώπινη λογική από τον πρωτόγονο άνθρωπο μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί αλλά παραμένει ακόμη ανεπαρκή να συλλάβει και να λύσει τα προβλήματά μας και με τη βοήθεια των μοντέλων και μαθηματικών θα συμπληρωθεί, επεκταθεί και ενισχυθεί.
Η Ελλάδα με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον ,το λαμπερό ήλιο, τον καθαρό ουρανό και τη μεσογειακή διατροφή ευνοεί τη σκέψη και τη συζήτηση. Από τον ελληνικό πολιτισμό πήραν πολλά στοιχεία οι άλλοι πολιτισμοί γιατί οι Έλληνες έχουν ευαίσθητη αντίληψη είναι περισσότερο ανήσυχοι, αισιόδοξοι και πάντα δημιουργούν.
ΒΙΟΛΟΓΙΑ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Ο χώρος, ο χρόνος και τα φαινόμενα, είναι έννοιες αλληλένδετες όπου η κάθε μια προϋποθέτει και συμπληρώνει την άλλη σε οποιοδήποτε θέμα αναζήτησης από τον άνθρωπο με τις επιστήμες που δημιούργησε .
Η μελέτη του χώρου, προϋποθέτει την ύπαρξη χρόνου με μέσο σύνδεσης τα φαινόμενα. Το ίδιο ισχύει όταν μελετάμε και τις δυο άλλες έννοιες.
Ο χώρος είναι συγκεκριμένη θέση του σύμπαντος, ο χρόνος δείχνει πορεία εξέλιξης, τα φαινόμενα είναι διαδικασίες που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο χρονοχώρο με μια ντετερμινιστική εντελέχεια (εν τέλος έχει, Αριστοτελικός όρος ).
Τα ερωτήματα τι, γιατί, πως, πόσο, πότε πού, καλύπτουν τις παραπάνω έννοιες στη λύση προβλημάτων για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής στο πλανήτη γη .

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι πρώτα φτιάχτηκε ο χώρος π.χ. ο πλανήτης γη στο ηλιακό μας σύστημα ταυτόχρονα μελετάμε και το χρόνο με τη ραδιοχρονολόγηση των πετρωμάτων ή των απολιθωμάτων (γεωλογικοί αιώνες) και τα φαινόμενα βλέποντας τη πορεία προέλευσης και εξέλιξης της ζωής των οργανισμών. 
Οι επιστήμες.......έχουν μακρύ δρόμο .............για τη κατάκτηση της αλήθειας.................
 Η μεθοδολογία της κάθε επιστήμης
 Η κάθε επιστήμη ακολουθεί μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκείμενου ν’ανακαλύψει την αλήθεια των φαινομένων που σχετίζονται με το σύμπαν και τα φαινόμενα της ζωής. Η μεθοδολογία αυτή περιλαμβάνει:
1 Παρατήρηση. Είναι η καταγραφή μιας πληροφορίας
2 Πείραμα. Είναι μια πρακτική διαδικασία
3 Μεταβλητή. Είναι ένας παράγοντας που αλλάζει
4 Σταθερά. Είναι ένας παράγοντας που δεν αλλάζει
5 Υπόθεση. Είναι η ερμηνεία που ελέγχεται με παρατήρηση και πείραμα
6 Θεωρία. Είναι η ερμηνεία που ταιριάζει με επιστημονικές παρατηρήσεις
7 Νόμος Είναι η ερμηνεία που επαληθεύεται πάντοτε
8 Απόδειξη. Είναι ο επιστημονικός συλλογισμός που βεβαιώνει την
αλήθεια μιας πρότασης .
Η μεθοδολογία της βιολογίας
 Στη βιόσφαιρα του πλανήτη γη γίνονται συνεχώς φαινόμενα φυσικά, χημικά, ανθρώπινα, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των οργανισμών. Η βιολογία είναι κλάδος των φυσικών επιστημών η οποία μελετά τα έμβια όντα. Ο όρος βιολογία δημιουργήθηκε από το Λαμάρκ και είναι στερνοπαίδι άλλων επιστημών, γιατί σαν γενική επιστήμη στηρίζεται στις γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας, κυτταρολογίας, βιοχημείας, φυσικής, χημείας, μαθηματικών κ.λ.π.
 Η κάθε επιστήμη για την κατανόηση του χρόνου, του χώρου των φαινομένων θέτει τα ερωτήματα τί, πότε, πού, πόσο, γιατί, κάνει υποθέσεις, παρατηρήσεις, Πειράματα, συγκεντρώνει δεδομένα από άλλες επιστήμες ώστε να προσεγγίσει και ανακαλύψει τα διάφορα ερωτήματα που μελετά. Ο άνθρωπος με την εξέλιξη προφορικού λόγου και εργαλείων ανέπτυξε στον εγκέφαλό τους τις διανοητικές του ιδιότητες και έγινε κυρίαρχος στον πλανήτη γη αναζητώντας την υπέρβαση, το Θεό, το μη επιστητό και είναι ο μόνος οργανισμός που προσάρμοσε τα γονιδιά του στο περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές.
 Η απόκτηση γνώσης προκειμένου να εναρμονιστεί η ζωή του ανθρώπου με τις μεγάλες δυνάμεις του φυσικού κόσμου και με τις υπερβατικές δυνάμεις που όλοι οι πολιτισμοί αισθάνονταν, πίσω από το φυσικό κόσμο. Οι άνθρωποι ήθελαν να γνωρίζουν πως λειτουργεί η φύση, όχι για να την ελέγχουν και εξουσιάζουν, αλλά για να ζουν αρμονικά με τις εναλλαγές της.
Θα πρέπει όλοι να ανακαλύψουμε και ενεργοποιήσουμε τον ήλιο που κρύβεται μέσα μας για να μας φωτίζει το μυαλό, να μας ζεσταίνει την ψυχή και με την ακτινοβολία που εκπέμπει να μπορούμε να επικοινωνούμε με τη φύση, το Θεό και τους συνανθρώπους μας με δημιουργικές δραστηριότητες, αγάπη, αλήθεια και ειλικρίνεια, πλουτίζοντας συναισθηματικά τη ψυχή μας έτσι ώστε το αγίασμα να εξουδετερώνει πάντοτε τις οποιεσδήποτε μικρότητες και κακίες, αντιμετωπίζοντας έτσι τις καταστάσεις, με ηρεμία, διάλογο και κριτική, ώστε να παίρνουμε σωστές αποφάσεις μεταλλάσσοντας τις ζήλιες σε υγιή συναισθήματα
Στην πρόοδο της επιστήμης υπάρχουν στάδια κατανόησης και στάδια εξέλιξης της γνώσης. Με τη γνώση επικοινωνούμε καλύτερα με τον εαυτό μας και τους άλλους και λύνουμε προβλήματα. Καθένα από αυτά φέρει τη δική του κοσμοθεωρία, το δικό του παράδειγμα. Σχηματίζονται κυβερνήσεις, καταρτίζονται συντάγματα, καθιερώνονται θεσμοί και διαμορφώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Από τη γνώση ξεκινάμε να χτίζουμε νέα ολογράμματα και να δημιουργούμε νέες πραγματικότητες. Γινόμαστε δημιουργοί. Προετοιμάζουμε χημικά το σώμα μας, σκέψη προς σκέψη,, για να αποκτήσουμε εμπειρίες και αλλαγές, όχι μόνο σε προσωπικό , αλλά και κοινωνικό επίπεδο και οι εθισμοί καταλύονται με την αλλαγή, με την εξέλιξη, να βρούμε την ευχαρίστηση και να αποφύγουμε τον πόνο και υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για αλλαγή.
Οι καινοτόμες μορφές διδασκαλίας έχουν δοκιμαστεί και παρουσιαστεί από το Τρίτο Γυμνάσιο Πατρών με μαθητές πολλά διαφορετικά θεατρικά δρώμενα, σε διαφορετικές τάξεις και διαφορετικές χρονιές ,από  διάφορες θεματικές ενότητες της βιολογίας με ευχάριστες κριτικές, από μαθητές,  γονείς, εκπαιδευτικούς, και από ανώτερα στελέχη της εκπαίδευσης του εξωτερικού, στο  χώρο του σχολείου, σε παιδαγωγικά συνέδρια και σε 2 τοπικά κανάλια της Πάτρας .  Ειδικά οι μαθητές  που συμμετείχαν σε θεατρικά δρώμενα ένιωθαν μεγάλη χαρά, γιατί μάθαιναν  βιωματικά δύσκολες έννοιες, όρους, λειτουργίες της βιολογίας.  Με τη βιωματική αυτή μάθηση, η κατάκτηση της γνώσης γίνεται αρκετά εύκολη. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις αξιολογήσεις πού γίνονταν κάθε φορά, από τους ίδιους τους μαθητές, σε διαφορετικές χρονιές από διαφορετικούς μαθητές και με διαφορετικές θεματικές ενότητες της βιολογίας. Το 1998 παρουσιάσαμε στο θέατρο  ΑΠΟΛΛΩΝ της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, στο πατραϊκό κοινό και μοιράστηκε το έντυπο με τίτλο:
SOS.ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ, του οποίου η χρηματοδότηση έγινε από το δήμο Πατρέων, επί δημαρχίας Ανδρέα Καράβολα και αντιδημάρχου πολιτιστικών, Νίκου Τζανάκου.
Το οικολογικό παχνίδι με τον Πολύκαρπο εντάσσεται στα προγράμματα Π.Ε., αγωγής υγείας, αγωγής του καταναλωτή και πολιτιστικών. Έχει στόχο να αποκτηθούν γνώσεις, ψυχοκινητικές δεξιότητες, συναισθηματικές στάσεις και σκοπό τη μελέτη και έρευνα κοινωνικών, οικολογικών, πολιτιστικών προβλημάτων, ώστε να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων και τελικά στη λύση προβλημάτων.
      ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Μελετά τη δομή, φυσιολογία, παθολογία του ανθρώπινου οργανισμού.
ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ,ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ.
Τυχαία στο διαδίκτυο είδα σε ιστοσελίδα την εισήγηση που είχα παρουσιάσει  στο συνέδριο της Μυτιλήνης, την οποία και αναρτώ.
Υ\Σ.ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
 1.Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
 2.ΜΙΑ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.
 3.ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΧΗΜΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ. 
4.ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ Γ. ΛΥΚΕΙΟΥ.14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2000,ΣΕΛΙΔΕΣ 460-466.   

***
Το νέο 20ευρω που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 25 Νοεμβρίου παρουσίασε σε βίντεο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 ~ Video  : Discover the new 20 euro banknote   , https://youtu.be/VF9N7WWrMvs .-
***  Κλείδωσαν οι ημερομηνίες εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία         
     
Μετά από μια πολύωρη σύσκεψη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 22 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί επαναληπτικός  γύρος θα είναι στις 29 Νοεμβρίου.

***   Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή Αναστασόπουλου για το Δήμο Μεσσήνης         
     
Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή που είχε καταθέσει από τον Ιανουάριο ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας (Εκλογοδικείο) για τα αποτελέσματα των εκλογών, με την οποία νέος δήμαρχος ορίσθηκε ο κ. Γ. Τσώνης.
Έτσι, το μεγάλο θρίλερ για το δημαρχιακό θώκο λαμβάνει τέλος και οριστικά δήμαρχος Μεσσήνης είναι ο κ. Τσώνης.
Το θρίλερ ξεκίνησε από το ίδιο το βράδυ των εκλογών το Μάιο του 2014, όταν δήμαρχος Μεσσήνης αναδείχθηκε ο Στάθης Αναστασόπουλος με μία ψήφο διαφορά έναντι του αντιπάλου του Γεωργίου Τσώνη. Όπως ήταν φυσικό, αμφότεροι προσέφυγαν στο Εκλογοδικείο, απ’ όπου έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα εκδόθηκε απόφαση που ανέτρεψε το αποτέλεσμα των εκλογών και ανακήρυξε δήμαρχο τον κ. Τσώνη.
Ο κ. Αναστασόπουλος κατέθεσε αίτηση  αναίρεσης της απόφασης του Εκλογοδικείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία συζητήθηκε στις 21 Μαΐου.
Χθες το ΣτΕ γνωστοποίησε την απόφασή του, με την οποία απέρριψε την προσφυγή του κ. Αναστασόπουλου.   Β.Β. 
 
***   4ο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ Καλαμάτας, ο καιρός αλλάζει τα σχέδια         
     
Η πρόβλεψη του καιρού για βροχές το Σαββατοκύριακο αλλάζει τα σχέδια των σωματείων- φορέων και κινήσεων που διοργανώνουν το 4ο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ Καλαμάτας με σύνθημα "ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο φασισμό, στο ρατσισμό, την ξενοφοβία ΛΕΜΕ ΝΑΙ στην ισότητα, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα".
Πιο συγκεκριμένα θα ισχύσει μόνο το πρόγραμμα της Κυριακής και σαν χώρος διεξαγωγής ορίστηκε το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
~  Το πρόγραμμα  έχει ως εξής:
Ομιλίες-Συζητήσεις:
"Η αντιμετώπιση του φασισμού κ η δίκη της ΧΑ"
- Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος
- Κλειώ Παπαντολέων, νομικός
- Γιώργος Τσιάκαλος, καθηγητής
~   Συναυλίες:
● Ακραία Καιρικά Φαινόμενα
● Λυμένοι Ζυγοί
● Σπύρος Γραμμένος
 ~  Η έναρξη θα γίνει στις 6 το απόγευμα ενώ η είσοδος είναι η ελεύθερη
 
***   Επισκέψιμος καθημερινά έως τις 15:00 ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα- Κλειστός τα Σαββατοκύριακα         
     
Διευκρινίσεις για τη λειτουργία του ναού του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία έστειλε το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με το υπουργείο το μνημείο θα είναι επισκέψιμο καθημερινά από τις 08:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα, ενώ θα είναι κλειστός τα Σαββατοκύριακα. Ο ναός αναγκάστηκε να κλείνει για το κοινό τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, λόγω συνταξιοδότησης του τελευταίου μόνιμου φύλακα.
«Στο μνημείο εργάζεται φυλακτικό προσωπικό, που έχει οριστεί από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και έχουν ήδη γίνει ενέργειες προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εξασφάλιση μονίμου προσωπικού» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Για να παραμένει ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο τελευταίος φύλακας εργαζόταν εδώ και χρόνια χωρίς άδειες και ρεπό, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μετά τη συνταξιοδότησή του, η φύλαξη ανατέθηκε  με εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων, όπως εργατοτεχνίτες, οι οποίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να δουλέψουν Σαββατοκύριακο.
Το θέμα γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), η οποία έκανε λόγο για «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη», «με συνέπειες τόσο για το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο και για την τοπική κοινωνία». Όπως ανέφεραν οι αρχαιοφύλακες, μεγάλο είναι και το πρόβλημα που δημιουργείται στην ασφάλεια του μνημείου.
Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα ανεγέρθηκε στις Βίσσες Φιγαλείας τον 5ο αιώνα π.Χ., σε θέση που είχε κατασκευαστεί παλαιότερος ναός, του 7ου αι. π. Χ., ενώ ακολούθησαν άλλες δυο οικοδομικές φάσεις γύρω στο 600 π.Χ. και στο 500 π. Χ., από τις οποίες και σώζονται πολλά αρχιτεκτονικά μέλη.
Είναι από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας, μοναδικός στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, καθώς χαρακτηρίζεται από πλήθος πρωτοτυπιών τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική του διαρρύθμιση.
Είναι ο μοναδικός ναός που συνδυάζει στοιχεία και από τους τρεις αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της αρχαιότητας (δωρικός, ιωνικός, κορινθιακός), ενώ στο εσωτερικό του τμήμα, στον σηκό, υπήρχε κίονας που έφερε το αρχαιότερο γνωστό κορινθιακό κιονόκρανο, θραύσματα του οποίου φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Τα τμήματα της ιωνικής ζωφόρου του σηκού, που απεικονίζουν την Αμαζονομαχία και την Κενταυρομαχία, βρέθηκαν τον 19ο αιώνα σκεπασμένα από αρχιτεκτονικά μέλη και μεταφέρθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 
*** Άνοιξε τις εργασίες του το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
Με δύο εκλαϊκευμένες ομιλίες χθες το βράδυ στο Μέγαρο Χορού άνοιξε τις εργασίες του στην Καλαμάτα το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας (8 - 11 Οκτωβρίου), το οποίο διεξάγεται στο ξενοδοχείο Elite City Resort. Στη χθεσινή τελετή έναρξης έγιναν δύο όσο το δυνατόν εκλαϊκευμένες ομιλίες για τη δωρεά οργάνων. Η πρώτη από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και η δεύτερη από τον καθηγητή και πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Ανδρέα Καραμπίνη. Οι ομιλίες αφορούσαν στη θέση της Εκκλησίας και της Πολιτείας, αντίστοιχα, στο θέμα της δωρεάς οργάνων. Επίσης, σχετικά με την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, το Σαββατοκύριακο θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ένα τεράστιο μπαλόνι ομοίωμα παχέος εντέρου, μέσα στο οποίο θα μπορούν οι επισκέπτες να περπατήσουν και να εξοικειωθούν με τα νοσήματα του παχέος εντέρου, ενώ θα παραλάβουν ενημερωτικά φυλλάδια. Επιπλέον, την Κυριακή το πρωί, τις ώρες 11.15 – 13.15, θα γίνει δίωρη ενημερωτική συνάντηση στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Εlite, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό και όπου θα συζητηθούν συνηθισμένα γαστρεντερολογικά προβλήματα (δυσπεψία, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, λήψη ασπιρίνης-αντιφλεγμονωδών και ανάγκη γαστροπροστασίας, αυξημένα ηπατικά ένζυμα, σπαστική κολίτιδα, πρόληψη καρκίνου παχέος εντέρου). Οι ακροατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κάποιες βασικές αρχές διάγνωσης και αντιμετώπισης των παραπάνω νοσημάτων, αλλά και να υποβάλουν ερωτήσεις στους συμμετέχοντες γιατρούς. «Εκατοντάδες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν στην Καλαμάτα για να σχολιάσουν τις σύγχρονες γνώσεις και απόψεις, να εκπαιδευθούν και να παρουσιάσουν το ερευνητικό και κλινικό τους έργο σε όλους τους τομείς της Γαστρεντερολογίας» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής. «Η κορυφαία αυτή ετήσια συνάντηση για τη Γαστρεντερολογία στη Ελλάδα είναι απόλυτα απαραίτητη για τη διατήρηση του απαιτούμενου υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης των Ελλήνων γαστρεντερολόγων και συναφών ειδικοτήτων, αφού οι γνώσεις στον τομέα αυτό εξελίσσονται ταχύτατα και αλλάζουν σημαντικά τους τρόπους διαγνωστικών προσεγγίσεων και θεραπευτικών παρεμβάσεων. Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, αρκετές ομάδες Ελλήνων γαστρεντερολόγων εξακολουθούν να έχουν σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες συμβάλλοντας στην παραγωγή νέας γνώσης σε διεθνές επίπεδο και δείχνοντας τη δυνατότητα επιτυχιών έπειτα από οργανωμένες προσπάθειες. Πέρα από το αμιγές επιστημονικό πρόγραμμα, η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου οργανώνει μία προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με τους τοπικούς γαστρεντερολόγους. Η ενημέρωση του κοινού αφορά, κυρίως, στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και άλλα συνήθη γαστρεντερολογικά προβλήματα. Τέλος, πέρα από την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, που αποτελεί μία προσφορά αρχικά στον ίδιο τον εξεταζόμενο και τελικά στην κοινωνία, το συνέδριο θα προσπαθήσει να στηρίξει και να διαδώσει ευρύτερα το μήνυμα της δωρεάς οργάνων, που αποτελεί είναι ένα δώρο ζωής στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ένα μήνυμα ελπίδας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». Τέλος, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με δηλώσεις του χθες το μεσημέρι εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στο συμπατριώτη μας καθηγητή Ιατρικής, Γιώργο Παπαθεοδωρίδη, αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο, για την απόφασή τους να διεξαχθεί το συνέδριο στην Καλαμάτα, όπως και για την πρωτοβουλία τους να ενημερώσουν το κοινό για ένα σοβαρό θέμα υγείας. - 
 
***  Ο Λεβέντης, το γραφείο και τα χάπια του
Στα κέφια του ο χθεσινός ΒΗΜΑτοδότης. Πρώτο σχόλιο. Του έδωσαν ίσως το καλύτερο γραφείο που υπάρχει στη Βουλή. Μεγάλο, ευήλιο, με προθάλαμο και, κυρίως, στο ισόγειο. Αλλά ο Β. Λεβέντης δεν το θέλει για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή ανήκε στον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «γκαντέμη και γρουσούζη» (ο κ. πρόεδρος είναι προληπτικός άνθρωπος και δεν του αρέσουν τέτοια πράγματα). Δεύτερον, επειδή παίρνει... χάπια. Τώρα θα πείτε τι σχέση έχουν τα χάπια με τη χωροταξία των γραφείων των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή... Κι όμως, κατά τον κ. Λεβέντη, έχουν, αφού, λόγω των χαπιών που λαμβάνει (για θέματα υγείας), χρειάζεται συχνά... τουαλέτα και το γραφείο που του έδωσαν δε διαθέτει δική του. Η τουαλέτα βρίσκεται περίπου 20 μέτρα έξω από το γραφείο που του έχουν παραχωρήσει. Α.Π. - 
 
***   Τα διατηρητέα… που θαυμάζουν οι τουρίστες         
     
Είναι γεγονός ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν διατηρητέα κτήρια-διαμάντια, πολλά εκ των οποίων δίνουν ταυτότητα στην πόλη.
Χθες, βέβαια, στην οδό Αναγνωσταρά, είδαμε τουρίστες να έχουν σταματήσει και να παρατηρούν όλο απορία τα διατηρητέα-φαντάσματα που βρίσκονται στη σειρά λίγο πριν από το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.
Είναι θέμα χρόνου πότε αυτά θα γίνουν ένα με το οδόστρωμα, αλλά, από ό,τι φαίνεται, η όλη εικόνα δεν προβληματίζει και πολύ τις Αρχές, που ξέρουν ότι, αν θέλουν, μπορούν να υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες να τα επισκευάσουν ή να αναλάβει το κράτος την αναπαλαίωση και μετά να διεκδικήσει την πληρωμή του.
Και δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτά επί της Αναγνωσταρά. Μέχρι και στην Αριστομένους υπάρχουν, άσχετα αν τα φώτα των καταστημάτων ή κάποιοι μουσαμάδες ξεγελούν τους περαστικούς και δεν τους δίνουν σημασία.   Π.Μπ.
~   Α-διατηρητέα της Καλαμάτας: από κοσμήματα της πόλης… δημόσιος κίνδυνος (φωτογραφίες) 
 
*** Τα iPhone 6s δεν φτάνουν για να καλύψουν τη ζήτηση στην ελληνική αγορά!
Οι κλεισμένες προπαραγγελίες, δηλαδή τα τηλέφωνα που έχουν πληρωθεί και πρέπει να παραδοθούν άμεσα, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 6.000 τεμάχια Υπάρχουν φίρμες και προϊόντα που δεν καταλαβαίνουν από τις επιπτώσεις της αβάσταχτης για τους πολλούς οικονομικής κρίσης, ακόμα και στη ρημαγμένη ελληνική αγορά; Μάλλον ναι και στην κορυφή αυτής της λίστας η πρώτη θέση πιθανότατα ανήκει στην Apple και το iPhone. Δεν είναι μόνο η συνεχιζόμενη άνοδος των πωλήσεων των προϊόντων της στην Ελλάδα, είναι ότι όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία τα νέα iPhone, που μόλις σήμερα το πρωί έφτασαν στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση. Τι και αν φέτος υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις των νέων iPhone, 6s και 6s Plus, ξεκινούν με καλύτερες προϋποθέσεις, αφού οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και οι εισαγωγείς κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχεδόν 10.000 συσκευές, υπερδιπλάσιες από άλλες χρονιές. Και πάλι λίγες είναι. Μόνο οι κλεισμένες προαναγγελίες, δηλαδή τα νέα iPhone που έχουν ουσιαστικά πληρωθεί και πρέπει να παραδοθούν άμεσα στους πιστούς εν Ελλάδι πελάτες της Apple, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 6.000 τεμάχια. Προσθέτοντας και εκείνα που για εκθεσιακούς λόγους θα υπάρχουν από σήμερα, τουλάχιστον από ένα, σε κάθε μεγάλο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στις αλυσίδες με ηλεκτρονικά και στους επίσημους μεταπωλητές προϊόντων Apple, δείχνει σχεδόν σίγουρο ότι τα νέα iPhone είναι ήδη είδος σε έλλειψη. Μάλιστα, στελέχη στον χώρο των πωλήσεων εκτιμούν ότι και διπλάσιος να ήταν ο αριθμός των συσκευών που θα έφταναν σήμερα στην ελληνική αγορά, θα μπορούσαν να απορροφηθούν αρκετά γρήγορα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, πηγαίνοντας προς τα Χριστούγεννα οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών γενικά και ειδικότερα των προϊόντων της Apple αναμένεται να ανέβουν, με τα iPhone να πρωταγωνιστούν όπως συνήθως. Η best seller συσκευή της Apple παίζει με ολιγοπωλιακά νούμερα στην κατηγορία των premium smartphones. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, στα συγκεκριμένα επίπεδα υπάρχει ακόμα «καύσιμο» και καταναλωτές έτοιμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι τιμές των νέων iPhone ξεκινούν από τα 789 ευρώ (χωρίς τυχόν επιδότηση συμβολαίου) και φτάνουν τα 1.099 ευρώ. Πιο αναλυτικά: το iPhone 6s με 16 Gb ROM τιμολογείται στα 789 ευρώ, το 64άρι στα 899 και το 6s των 128 Gb στα 999 ευρώ. Το μεγαλύτερο, με την οθόνη των 5,5 ιντσών, iPhone 6s Plus ξεκινά από τα 899 ευρώ στα 16 Gb. Η τιμή για το 64άρι είναι 999 ευρώ και για το 6s Plus των 128 Gb 1.099 ευρώ. Εμφανισιακά τα νέα iPhone δεν διαφέρουν από τα περσινά μοντέλα της σειράς 6. Έχουν ελάχιστα μεγαλύτερο πάχος και περιβάλλονται από ανθεκτικότερο αλουμίνιο. Οι ουσιαστικές διαφορές εντοπίζονται στο εσωτερικό τους. Ταχύτερος κατά 70% επεξεργαστής με 2 Gb RAM, βασική κάμερα με αισθητήρα 12 MPixels και για πρώτη φορά δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε ανάλυση μέχρι 4K, εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα 5 Mpixels και λειτουργία Retina Flash της οθόνης, για πιο φωτεινές selfies όταν το απαιτούν οι χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Μια από τις ελάχιστες διαφορές των δυο μοντέλων, εκτός φυσικά από το μέγεθος της οθόνης (4,7 και 5,5 ίντσες), είναι η ενσωμάτωση οπτικού σταθεροποιητή της εικόνας στην κάμερα του 6s Plus, το οποίο λόγω μεγαλύτερου μεγέθους είναι πιο επιρρεπές στο κούνημα κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο. Η καινοτομία που φέρνουν τα iPhone 6s και 6s Plus στα δάκτυλα των χρηστών είναι η τεχνολογία 3D Touch, μέσω της οποίας ανιχνεύονται τα διαφορετικά επίπεδα της πίεσης που ασκείται στην οθόνη, δίνοντας νέα διάσταση στο multi-touch περιβάλλον. protothema.gr - 
 
***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
 
*** *** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   64-70 .- ^ 
Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο άδειο ΣΕΦ  , Πέρασε στα ημιτελικά... Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο άδειο ΣΕΦ
Video    από τον αγώνα  :
~** ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 64-70 Κύπελλο Ελλάδας  08/10/2015: https://youtu.be/UeIT1OcQ_fk  ,                   Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70
Διαιτητές: Γκόντας, Αναστόπουλος Π., Κορομηλάς
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 7, Παπαγιάννης, Λούτζης, Κούζμιτς 3

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (7-8/10/2015)
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 73-67
Αρης-ΑΕΚ 64-61
Φάρος Κερατσινίου-Κηφισιά 61-59 -παρ. (56-56κ.α.)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 64-70
Δ' Φάση - Ημιτελικοί Αγώνες - Σάββατο 12/12/2015
ΠΑΟΚ, Άρης, Φάρος Κερατσινίου, Παναθηναϊκός
 Ε' Φάση - Τελικός - Κυριακή 21/02/2016

Παραμένει χωρίς νίκη η Εθνική μετά τη νέα ήττα από τη Β. Ιρλανδία
***  ΒΟΡΕΙΑ  ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  3-1 .- ^
Παραμένει χωρίς νίκη η Εθνική μετά τη νέα ήττα από τη Β. Ιρλανδία
Τα  γκολ  : στα προκριματικά του Euro 2016 χάνοντας με 1-3 (35΄ Ντέιβις, 49΄, 58΄ Μαγκίνις)  , στο 86΄ με τον Αραβίδη,.-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -
Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο΄ Νιλ): ΜακΓκόβερν, Μακόλεϊ, Μακνέρ (84΄ Μακάλοκ), Κάθκαρτ, Ντέιβις, Μπραντ, Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Γουόρντ (81΄ Μαγκίν), Μαγκένις (78΄ Μπόις).
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Μόρας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ (70΄ Πέλκας), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου (76΄ Αθανασιάδης), Καρέλης (65΄ Μάνταλος).
Βίντεο  από τον  αγώνα  :
~*Β  Ιρλανδία-Ελλάδα  3-1  τα  γκολ  08/10/2015:  https://youtu.be/tLS4f9mN2mM  .
~*Β   Ιρλανδία- Ελλάδα  3-1  08/10/2015:

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουγγαρία-Ν. Φαρόε 2-1
(63΄, 71΄ Μποντε - 11΄ Γιάκομπσεν)
Β. Ιρλανδία-ΕΛΛΑΔΑ 3-1
(35΄ Ντέιβις, 49΄, 58΄ Μαγκίνις - 86΄ Αραβίδης)
Ρουμανία-Φινλανδία 1-1
(90΄ Χόμπαν - 67΄ Πογιανπάλο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Β.Ιρλανδία 9 6-2-1 15-7 20
2. Ρουμανία 9 4-5-0 8-2 17
3. Ουγγαρία 9 4-4-1 8-5 16
4. Φινλανδία 9 3-2-4 8-9 11
5. Νησιά Φαρόε 9 2-0-7 6-14 6
6. Ελλάδα 9 0-3-6 3-11 3
   
*** 
 
 *** ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                            
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html       .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                    
 ~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-09-2015.html .-
~                                                                                                 
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4385  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2599 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2606 video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9576   βίντεο   .-

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 / 540 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529 / 882 -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.321   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  470. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

~
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
*** 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου