ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 :
 

 ***  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ… Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παΐσιου τοῦ Ἁγιορείτου γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες!
 
Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτη γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες, ἀποτελεῖται ἀπό 7 σελίδες πού εἶχε ἀριθμήσει ὁ ἴδιος ὁ Ἅγιος κι ἐπιπλέον θέλησε νά παραμείνει χειρόγραφο μέ τά όρθογραφικά του λάθη, προκειμένου νά μήν ἀλλοιωθοῦν τά γραφόμενά του! Εὐτυχῶς γιά ἐμᾶς, διότι ζοῦμε τά προεόρτια τοῦ Ἀντιχρίστου, τούς καιρούς τοῦ 666, τοῦ τσιπαρίσματος καί τόν κίνδυνο τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων, πού ἐπίκειται ὡς δαμόγλειος σπάθη ἐπί τῆς κεφαλῆς μας. Πόσο μεγάλη εἶναι ἡ οἰκονομία τοῦ Θεοῦ σέ ἐμᾶς, ἕνας σύγχρονος Ἅγιος, διά χειρός του, νά γράφει νά ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!
Χαρακτηριστικό ἀπόσπασμα γιά τήν ἐσφαλμένη στάση διαφόρων "πνευματικῶν" ἀνθρώπων!
Χαρακτηριστικό ἀπόσπασμα γιά τήν ἐσφαλμένη στάση διαφόρων «πνευματικῶν» ἀνθρώπων!
Χαρακτηριστικό ἀπόσπασμα γιά τό δαιμονικόν τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων!
Χαρακτηριστικό ἀπόσπασμα γιά τό δαιμονικόν τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων!
- Δυστυχῶς, ὅμως, πολλοί Χριστιανοί καί ἀκόμη χειρότερα ρασοφόροι ποιμένες, ἐπιλεκτικά ἀντιμετωπίζουν τόν Ἅγιο Παΐσιο ὡς «Ἅγιο» μόνο σέ κάποια θέματα, ἐνῶ γιά ἄλλα-ὅπως ἡ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ-εἴτε τηροῦν «σιγή ἰχθύος», εἴτε βαδίζουν σέ ἐκ διαμέτρου ἀντίθετη (καί παραπλανητική γιά τούς ὑπόλοιπους πιστούς) κατεύθυνση ἀπό τά λεγόμενα καί γραφόμενα τοῦ Ἁγίου!
«Πτυσσόμενη» πίστη στούς Ἁγίους δέν ὑπάρχει!
Δηλαδή πίστη πού «ἀνοιγοκλείνει ὡς ἀκορντόν», τοὐτέστιν νά «πιστεύουμε» σέ αὐτούς κατά τό δοκοῦν, δηλαδή ὅπου θέλουμε καί ὅταν ἐξυπηρετοῦν τά θελήματά μας καί ὄχι παντοῦ καί πάντα κατά τό θέλημα τοῦ Θεοῦ καί ἐκφρασμένο μέσῳ τῶν Ἁγίων Του!
Ἠ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ Ή ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ! (Αὐτοί κυρίως πού πρέπει νά λάβουν τό ἄνωθεν μήνυμα…γνωρίζουν ποιοί εἶναι!…).
Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ
Ἀκολουθεῖ ὅλο τό χειρόγραφο:
Σελίδα Τίτλου: "Σημεῖα τῶν καιρῶν 666".
Σελίδα Τίτλου: «Σημεῖα τῶν καιρῶν 666».
Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παΐσιου τοῦ Ἁγιορείτου γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες!4 Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παΐσιου τοῦ Ἁγιορείτου γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες!5 Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παΐσιου τοῦ Ἁγιορείτου γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες!6 Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παΐσιου τοῦ Ἁγιορείτου γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες!7 Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παΐσιου τοῦ Ἁγιορείτου γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες!8 Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παΐσιου τοῦ Ἁγιορείτου γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες!9 Τό αὐθεντικό χειρόγραφο τοῦ Ἁγίου Παΐσιου τοῦ Ἁγιορείτου γιά τό 666 καί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες!10
-
***  Βρέθηκε το καριοφίλι του Αλή Πασά και επέστρεψε στο νησί των Ιωαννίνων. Εικάζεται ότι ήταν δώρο του Σουλτάνου μετά την πολιορκία του Σουλίου. Έχει χαραγμένο το όνομά του και τη χρονολογία 1804
 Ο συλλέκτης Φώτης Ραπακούσης κρατά το θρυλικό καριοφίλι του Αλή Πασά, όπου αναγράφεται το όνομά του. (Φωτογραφία: Μιχάλης Βακάρος)Διαβάστε περισσότερα Ανασκαφή: Στο φως το καριοφίλι του Αλή ΠασάΤο κειμήλιο, που φέρει εγχάρακτο το όνομα του Αλή Πασά και τη χρονολογία κατασκευής του (1804), βρισκόταν στην κατοχή μιας παλιάς, γνωστής, αρχοντικής οικογένειας των Ιωαννίνων, η οποία έχει μετεγκατασταθεί στην Αθήνα ήδη από τη δεκαετία του 1930. Πριν από έναν μήνα πουλήθηκε στο ιδιωτικό Μουσείο Αλή Πασά, που διαχειρίζεται ο συλλέκτης Φώτης Ραπακούσης και επέστρεψε εκεί όπου ανήκει ιστορικά.
Κεντημένο στο χέρι με χρυσό και ασήμι από δεξιοτέχνες Ηπειρώτες αργυροχρυσοχόους, φέροντας μια ιστορία 200 και πλέον ετών, ακτινοβολεί μέσα στην προθήκη του και «διηγείται» θρύλους της περιόδου πριν από την Επανάσταση.
Το καριοφίλι του Αλή Πασά είναι το τελευταίο και πιο πολύτιμο από τα αποκτήματα του Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου, που λειτουργεί στο Νησάκι των Ιωαννίνων, στο μέρος όπου ο Αλή δολοφονήθηκε από τα στρατεύματα του σουλτάνου.
«Το έκθεμα με βρήκε, δεν το βρήκα εγώ. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα», είπε στο «Έθνος» ο συλλέκτης, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη συλλογή, συντήρηση και ανάδειξη κειμηλίων της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.
Ο γιος της οικογένειας, που ζει στο Λονδίνο και επιθυμεί ανωνυμία, του τηλεφώνησε πρόσφατα, τον ενημέρωσε για την ύπαρξη του κειμηλίου και του είπε πως ο εκλιπών πατέρας του επιθυμούσε διακαώς αυτό να επιστρέψει στα Γιάννενα. Έπειτα από διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε κάποιο τίμημα και το έκθεμα πήρε περίοπτη θέση πριν από έναν μήνα στις προθήκες του Μουσείου.
«Ήμουν πάρα πολύ τυχερός. Θα μπορούσαν να το βγάλουν σε δημοπρασία και να πάρουν πολλαπλάσια χρήματα. Αυτό το έκθεμα θα το ήθελαν στο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, το Τοπ Καπί και σε κάθε διάσημο μουσείο στον κόσμο. Εδώ κυριάρχησε η επιθυμία του ιδιοκτήτη να επιστρέψει στον τόπο του», επισήμανε ο κ. Ραπακούσης.
Το ίδιο το κειμήλιο φέρει την ταυτότητα του Αλή, εγχάρακτη στο σώμα του, καθώς και τη χρονολογία κατασκευής, το 1804.(Φωτογραφία: Μιχάλης Βακάρος)
Το ίδιο το κειμήλιο φέρει την ταυτότητα του Αλή, εγχάρακτη στο σώμα του, καθώς και τη χρονολογία κατασκευής, το 1804.(Φωτογραφία: Μιχάλης Βακάρος)
Υποθέσεις
Για την ιστορία του όπλου και την «περιπλάνησή» του μέχρι να βρεθεί στις προθήκες του Μουσείου Αλή Πασά, λίγα πράγματα είναι γνωστά και πολλές υποθέσεις μπορούν να γίνουν.
Το ίδιο το κειμήλιο φέρει την ταυτότητα του Αλή, εγχάρακτη στο σώμα του, καθώς και τη χρονολογία κατασκευής, το 1804.
Με βάση δύο ιστορικά επιβεβαιωμένα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη τη χρονιά, ο συλλέκτης κάνει δύο υποθέσεις: «Είναι η χρονιά που εγκαθίσταται η πρώτη αγγλική διπλωματική αποστολή στα Γιάννενα, με πρόξενο τον Λικ. Ισως να αποτελεί δώρο του Γεωργίου της Αγγλίας προς τον Πασά των Ιωαννίνων», λέει και προσθέτει:
«Επίσης, τον Δεκέμβριο του 1803, έχει πέσει το Σούλι και ο σουλτάνος Σελίμ ο 3ος χρίζει τον Αλή Πασά Βεζίρη 4 ιππουρίδων (αλογοουρές – αντίστοιχες των αστεριών στο στρατό) και Ρούμελη Βαλεζή (διοικητή της ευρωπαϊκής Τουρκίας). Ταυτόχρονα ο Αλή χρίζει τον γιο του Βελή της Πελοποννήσου και διευρύνει έτσι την επιρροή του σε ολόκληρη τη σημερινή ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι πιθανό ο ίδιος ο σουλτάνος να του έκανε το δώρο αυτό».
Ο πανίσχυρος τότε πασάς ήρθε σε ρήξη με την Πύλη 15 χρόνια αργότερα, συγκρούστηκε με τον σουλτάνο και αποσύρθηκε, το 1822, στα παλιά κελιά της Μονής Αγίου Παντελεήμονα στο Νησί των Ιωαννίνων, το οποίο χρησιμοποιούσε ως εξοχική κατοικία. Εκεί δολοφονήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, περιμένοντας το χαρτί της αμνηστίας.
Στους ίδιους χώρους λειτουργεί σήμερα το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου, που φιλοξενεί περίπου 1.000 από τα 6.000 αντικείμενα της ιδιωτικής συλλογής του Φώτη Ραπακούση.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν, εκτός από το καριοφίλι, το τσιμπούκι του Αλή Πασά, μήκους 1,62 μ., από ξύλο τριανταφυλλιάς, διακοσμημένο με δύο μεγάλα κεχριμπάρια και με απόληξη από γιουσούρι (απολιθωμένη ρίζα φυκιού), καθώς και το ασημένιο ξιφίδιο του εθνικού ευεργέτη Απόστολου Αρσάκη.
Το τελευταίο αποκτήθηκε επίσης πρόσφατα και φέρει σκαλισμένο το όνομα του Αρσάκη, της ιδιαίτερης πατρίδας του, Χοτοχόβα της Β. Ηπείρου, και το έτος 1813.
 Πηγή: Β. Ιγνατιάδης, Έθνος

***    Από που πήραν το όνομα τους η Κρήτη, η Μακεδονία, η Καλαμάτα, η Λάρισα και τα Ζαγοροχώρια;;; Μάθε...
Απο που πηραν το ονομα τους η Κρητη, η Μακεδονια, η Καλαματα, η Λαρισα και τα Ζαγοροχωρια;;; Μαθε...Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί λέμε Κρήτη την Κρήτη; Από πού προήλθε ένα όνομα τόσο παράξενο όσο το Καλαμάτα; Τι σημαίνει Λάρισα;....

Μακεδονία: Δύο διαφορετικές θεωρίες είναι οι επικρατέστερες για την προέλευση του ονόματος της Μακεδονίας. Η πρώτη θέλει τον φύλαρχο της φυλής που πρωτοεγκαταστάθηκε στη δυτική, νότια και κεντρική Μακεδονία, να την βαφτίζει με το όνομά του (Μακεδών). Η δεύτερη είναι το επίθετο μακεδνός, που χρησιμοποιεί ο Όμηρος για να περιγράψει ένα είδος λεύκας, και το οποίο σύμφωνα με τον λεξικογράφο Ησύχιο της Αλεξάνδρειας είναι δωρική λέξη (σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Μακεδόνες ήταν δωρική φυλή) που σημαίνει μεγάλος ή ουράνιος.
Λάρισα: Ετυμολογικός γρίφος για τους μελετητές, η λέξη λάρισα χρησιμοποιούταν από τους Πελασγούς για να περιγράψει λίθινη ακρόπολη ή οχυρό -Λάρισα λεγόταν και η Ακρόπολη του Άργους. Το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί στην πόλη ίχνη που να ταιριάζουν σε αυτήν την περιγραφή, έχει οδηγήσει τους ιστορικούς να θεωρούν ότι η ονομασία προήλθε από αλλού και δόθηκε κατ' ευφημισμό. Κατά τη μυθολογική εκδοχή, πάντως, η Λάρισα ήταν σύζυγος του Ποσειδώνα και μητέρα του Αχαιού, του Φθία και του Πελασγού.
Ζαγοροχώρια: Απλούστερα τα πράγματα εδώ. Η ετυμολογία της λέξης είναι σλάβικη: Za σημαίνει «πίσω» και Gora είναι το βουνό, οπότε τα χωριά πίσω από το βουνό, ευθεία αναφορά στην θέση των χωριών.
Καλαμάτα: Η μεσαιωνική ονομασία της αρχαίας πόλης Φεραί, που διατηρήθηκε μέχρι τις μέρες μας, προέρχεται από την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Καλομάτας, η οποία φυλασσόταν σε ένα βυζαντινό μοναστήρι της περιοχής -και την οποία ο θρύλος θέλει να έκανε ακόμα και τον οθωμανό αγά, στον στάβλο του οποίου ανακαλύφθηκε, να αλλαξοπιστήσει, χάρη στα θαύματα που είδε να πραγματοποιούνται. Η εικόνα υπάρχει ακόμα, και φυλάσσεται στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Υπαπαντής.
Κρήτη: Οι μυθικοί Κουρήτες ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, οι πρώτοι κάτοικοι της Κρήτης: Πέντε αδέλφια, ο Ηρακλής (απλή συνωνυμία με τον ημίθεο των δώδεκα άθλων), ο Παιωναίος, ο Επιμίδης, ο Ιάσιος και ο Ίδας, που δεν γεννήθηκαν, αλλά φύτρωσαν από τη γη όταν την έβρεξαν τα πρώτα δάκρυα του νεογέννητου Δία. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι Κουρήτες βοήθησαν τη Ρέα να γεννήσει τον Δία μέσα σε μια σπηλιά της Κρήτης, και ανέλαβαν να... κάνουν θόρυβο χτυπώντας τύμπανα και μεταλλικές ασπίδες κάθε φορά που το μωρό έκλαιγε, ώστε να μην φτάσει ο θόρυβος στα αυτιά του Κρόνου.


 *** Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου
1
-  Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος άγει τα σεπτά του Ονομαστήρια. 
Τα τελευταία χρόνια, λόγω των δυσμενών εξελίξεων που ταλανίζουν την Πατρίδα μας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας δεν εορτάζει και δεν δέχεται επισκέψεις. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος δεδομένου ότι η ψυχική διάθεση του λαού μας δεν άλλαξε επί τα βελτίω.  
Την παραμονή της εορτής στις 18.00 θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας Σπάρτης, όπου υπάρχει εικόνα του Αγίου. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσταθίου, που βρίσκεται στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ‘’η Αγία Παρασκευή’’ στους Μολάους. 
Ο Σεβ. Ιεράρχης μας κ. Ευστάθιος ευχαριστεί θερμά, κλήρο και λαό, για την αγάπη, το ενδιαφέρον και το σεβασμό τους, αντιπροσφέροντας τις εγκάρδιες ευχές του.

***  Μειώστε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε κατά 80%!
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό
American College for the Advancement in Medicine
Όλοι ξέρουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικός για την εμφάνιση μελλοντικών επιπτώσεων στην υγεία μας. Σε ποιό βαθμό όμως μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας και να μας προστατεύσει από μελλοντικές ασθένειες;
Τον Αύγουστο που μας πέρασε, στο Archives of Internal Medicine, δημοσιεύτηκε μελέτη που αφορούσε 23.153 άτομα ηλικίας από 35-65 ετών.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν αυτά τα άτομα για διάστημα 8 ετών σχετικά με την εμφάνιση διαβήτη, εμφράγματος του μυοκαρδίου, εγκεφαλικού και καρκίνου.
Ο σκοπός των ερευνητών ήταν να περιγράψουν τη μείωση κινδύνου για την εμφάνιση των παραπάνω νοσημάτων σε σχέση με 4 παράγοντες υγείας.


Το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή.
Πόσο επηρεάζουν την πρόληψη αυτών των νοσημάτων αυτοί οι βασικοί παράγοντες υγιεινού τρόπου ζωής;
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Τα άτομα που είχαν και τους τέσσερις παράγοντες υγείας παρουσίασαν μείωση του κινδύνου να εμφανίσουν κάποιο σοβαρό χρόνιο νόσημα κατά 80%!
Ο κίνδυνος να νοσήσει κάποιος από διαβήτη μειώθηκε κατά 93%, από έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά 81%, από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 50% και από καρκίνο κατά 36%.
Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης μελέτης καταλήγουν ότι τέσσερις απλοί παράγοντες: να μην καπνίζουμε, να μην έχουμε παραπάνω κιλά, να ασκούμαστε τακτικά και να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή μπορούν να συμβάλουν ισχυρά στην πρόληψη χρονιών νοσημάτων.
Θεραπεία και ενίσχυση της υγείας
Είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει τεράστια άλματα στη σύγχρονη ιατρική σχετικά με την αντιμετώπιση καταστάσεων απειλητικών για τη ζωή. Ανακαλύπτονται συνεχώς νέα φάρμακα και διαγνωστικές μέθοδοι που μας επιτρέπουν να βοηθάμε όλο και περισσότερο.
Αυτή όμως η προσέγγιση τείνει να κατευθύνει την προσοχή μας στη νόσο. Συνήθως περιμένουμε να αρρωστήσουμε για να κάνουμε κάτι σχετικά με την υγεία μας.
Παράλληλα με την αντιμετώπιση των νοσημάτων και τη βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών του ανθρώπινου οργανισμού, έχουν ξεκινήσει ενέργειες στον τομέα της ενίσχυσης της υγείας.
Για να είμαστε αποτελεσματικοί θα πρέπει να μπορούμε να θεραπεύουμε αλλά παράλληλα να ενισχύουμε την υγεία μας. Η διαχείριση των πραγματικών αιτίων είναι ζωτικής σημασίας για να έχουμε μια μακρά και υγιή ζωή.
Τι δεν μας επιτρέπει να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής;
Το μεγαλύτερο εμπόδιο είμαστε εμείς οι ίδιοι! 

Είναι βέβαια αλήθεια ότι βομβαρδιζόμαστε από ένα ανελέητο μάρκετινγκ που μας δημιουργεί εξαρτήσεις από πράγματα που λίγα χρόνια πριν δεν υπήρχαν καν.
Ας εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει πριν κάνουμε κάτι που ξέρουμε ότι είναι κακό για την υγεία μας. Ξεκινάμε έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας. Δικαιολογούμε την επιλογή μας λέγοντας στον εαυτό μας διάφορα υπέρ της συγκεκριμένης ενέργειας και πολλές φορές καταλήγουμε στο ότι "Δεν θέλουμε να στερηθούμε για να είμαστε υγιείς. Tι νόημα έχει μια ζωή γεμάτη στερήσεις;"
Όταν λέμε ότι δεν θέλουμε να ζήσουμε μια στερημένη ζωή, είναι τις περισσότερες φορές ανακριβές! Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μιλάμε για εξάρτηση. Εξάρτηση από τη ζάχαρη, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τις συσκευασμένες τροφές, το τσιγάρο το αλκοόλ κλπ.
Εξάλλου, δεν είναι καν απαραίτητο να στερηθεί κανείς πλήρως κάποια πράγματα!
Η αλήθεια είναι ότι όταν ακολουθούμε συνήθειες που βοηθούν το σώμα μας να είναι υγιέστερο νοιώθουμε πολύ καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Δεν πρόκειται για κάτι που θα δούμε στο μέλλον, άλλα άμεσα.
Είναι κάτι που το βιώνει κανείς από τις πρώτες ημέρες.
Όταν συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή και στο τρόπο ζωής μας ό,τι είναι απαραίτητο ώστε το σώμα μας να λειτουργεί καλά, τότε μπορούμε να φάμε και κάτι που δεν είναι απόλυτα υγιεινό, ώστε να μη νοιώθουμε στερημένοι.
Η παροχή των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών επιτρέπει στο σώμα μας να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Δύναται τότε να διορθώσει και να καλύψει όποιες βλάβες συμβαίνουν καθημερινά σε κυτταρικό επίπεδο.
Καλύτερη Διάθεση
Ο τρόπος ζωής μας δεν μας επηρεάζει μόνο σε σωματικό επίπεδο αλλά και σε συναισθηματικό.
Το στρες που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας σήμερα, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε μεταβολικές και ορμονικές διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό, είμαστε αγχωμένοι ή θλιμμένοι επειδή ο μεταβολισμός και οι ορμόνες μας δε λειτουργούν σωστά.
Κάντε την εξής παρατήρηση. Μια μέρα που θα είστε αγχωμένοι και ιδιαίτερα στρεσαρισμένοι κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα. Στην αρχή μπορεί να σας είναι αρκετά δύσκολο. Στη συνέχεια όμως μετά από 30-45 λεπτά η εικόνα θα έχει αλλάξει πλήρως και θα νοιώθετε σε πολύ καλύτερη ψυχική και φυσική κατάσταση. Αυτό συμβαίνει γιατί η άσκηση επιταχύνει το μεταβολισμό και «καίει» τις ορμόνες του στρες, την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη. Μετά από 30-45 λεπτά ήπιας άσκησης τα επίπεδα τους στο αίμα είναι πολύ χαμηλότερα.
Αλλαγές στη διατροφή, στον τρόπο ζωής και η κάλυψη των ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην πρόληψη αλλά και στη διάθεση μας.
Σκοπός σήμερα δεν είναι απλά να προλάβουμε τη νόσο, αλλά να αυξήσουμε την απόδοση του οργανισμού μας. Να αυξήσουμε τα επίπεδα ενέργειας. Να βελτιώσουμε τη διάθεση μας και να ζήσουμε πιο ευτυχισμένες ζωές.
Η καλή υγεία είναι εφικτή.
Πηγές: 
Archives of Internal Medicine Aug. 2009

***   Ντέρμπι Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ στις νέες δημοσκοπήσεις
Ντέρμπι Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ στις νέες δημοσκοπήσεις
Ντέρμπι έως την ύστατη στιγμή προμηνύεται η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, καθώς οι δημοσκοπήσεις αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7% , το ΚΚΕ με 6,2% , το Ποτάμι με 5,9% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 5,2% , η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%. Οι ΑΝΕΛ τέλος, εξασφαλίζουν ποσοστό 2,7%.
Αντίθετα, στη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βήματος στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ. Συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ. Και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.
Διαφορά τεσσάρων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών. Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, Αλλο 2%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 15%.
Σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του «newsit.gr», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% της Ν.Δ., ενώ η Χρυσή Αυγή έπεται στο 6,2%.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 4,7% , το Ποτάμι με 4,2% , η Ένωση Κεντρώων με 3,7% και η Λαϊκή Ενότητα με 3%.
Κάτω του 3% παραμένουν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι συγκεντρώνουν 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 10%.
Η δημοσκόπηση έγινε από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
ALCO
Βλέποντας διαχρονικά τις δημοσκοπήσεις της Alco από την στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα πρώτος αλλά στην τελευταία δημοσκόπηση που σας παρουσιάζουμε σήμερα η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι η πιο οριακή.
Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η παράσταση νίκης. Σε αυτήν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το συντριπτικό ποσοστό 50% που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν τον βλέπουν νικητή το βράδυ των εκλογών.
ALCO1
Η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr αναζήτησε και το νικητή του Debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ψάχνοντας ανάμεσα στα συνθήματα των κομμάτων, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να απαντήσουν με ποιό κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου. Εδώ δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής, μάλλον ισοπαλία υπάρχει αφού το 17% λέει Τσίπρας και το 18% λέει Μεϊμαράκης. Μεγάλο ποσοστό πάντως λέει ότι δεν το είδε (38%).
ALCO2
Σημαντικό ρόλο για να «διαβάσει» κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών παίζει και το ποσοστό συσπείρωσης του κάθε κόμματος. Η ΝΔ είναι στο 82% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 64%.
ALCO3
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr όπως και όλων των γκάλοπ που έχουν προηγηθεί, δείχνουν ότι ένα βασικό ζητούμενο είναι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί ποιό κόμμα θα έχει κορμό. Τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.
Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .- 
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~Το  αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/09-2015.html ,
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 11-09 -2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-09-2015.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-2015.html .-
~Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA  NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12  και  13 Σεπτεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/12-13-2015.html .- 
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης στην Εφημερίδα μας  Δευτέρα  14  Σεπτεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/14-2015.html .-
~ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Σεπτεμβρίου  2015   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-
~    https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας Διαδρομές  Τρίτη  15 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .- 
     Η  Εφημερίδα  μας  ΑRFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-16-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-17-2015.html .-
~
Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~

*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  , 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4361 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2563 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9489   βίντεο   .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4539 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 519  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,    http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου