ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015  :
~

~

~
*** 19 Ιουλίου
Μακρίνης, αδελφής του Μ. Βασιλείου. Οσίων Θεοδώρου επισκόπου Εδέσσης (1) και Μιχαήλ του ανεψιού αυτού των από της Λαύρας του αγίου Σάββα, Γρηγορίου επισκόπου Πανιού, του ομολογητού, Δίου, Διοκλέους.
(1)Ο όσιος Θεόδωρος ο Σαββαΐτης, από μικρός φοίτησε στα καλύτερα σχολεία της εποχής του, κάτι πού τον έκανε να διακριθεί ιδιαίτερα τόσο στην ρητορική, όσο και στην φιλοσοφία. Σε ηλικία 18 χρονών, αφού έχασε τούς δικούς του, αναχώρησε για τούς Αγίους Τόπους, όπου είχε μεγάλο πόθο να προσκυνήσει. Μετά το προσκύνημα, πήγε στην Λαύρα του Αγίου Σάββα όπου κι έγινε μοναχός. Τα επόμενα δέκα χρόνια ο Θεόδωρος ανέπτυξε πάρα πολύ τόσο τις θρησκευτικές όσο και τις θεολογικές του γνώσεις. Η παιδεία και η αρετή του οσίου, έκαναν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να τον κάνει Επίσκοπο στην Έδεσσα της Συρίας. Ο Θεόδωρος, κάτω από μεγάλη πίεση δέχτηκε να αναλάβει. Ως Επίσκοπος Έδεσσας, ήταν συνέχεια δίπλα στο ποίμνιό του, μιλώντας τους για τις αλήθειες του Χριστιανισμού. Πολέμησε τους αιρετικούς Νεστοριανούς και τους ειδωλολάτρες. Ήταν γι` αυτούς ο αποδιοπομπαίος τράγος και γι αυτό αποφάσισαν να τον σκοτώσουν, όμως ως εκ θαύματος οι πληρωμένοι δολοφόνοι μόλις έβγαλαν το μαχαίρι να τον σκοτώσουν έμειναν παράλυτοι. Αισθανόμενος το τέλος του ο όσιος, επέστρεψε στην Λαύρα του Αγίου Σάββα, αφού προσκύνησε για τελευταία φορά τούς αγίους τόπους. Εκεί στην Λαύρα, αφού χαιρέτησε τούς αδελφούς του, μετά από λίγες μέρες απεβίωσε.
19/07 Απολυτίκιο Αγ. Μακρίνης - 19 ΙΟΥΛΙΟΥ:
https://youtu.be/0IBaoRe4xCY?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
*** Η συμφωνία Τσίπρα - Δανειστών δεν έχει καμμία νόμιμη ισχύ. Διαβάστε γιατί
Γράφει η Φωνή της Αλήθειας
 Οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:
1. Κατα τα άρθρα του Συντάγματος της ΕΕ οι ΤΟΠ ηγέτες εκλέγονται με αυστηρούς όρους δηλ. υποχρεωτικώς να εχουν ενα
Πανεπιστημιακό πτυχίο , ει δυνατον μεταπτυχιακά ή διδακτορικό, και το λιτότερο δυο ξένες γλώσσες της των κρατων μελων της ΕΕ.
Στην περιπτωση του κ. Σουλτς (απο βιβλιοπωλης εγινε Προεδρος Ευρωκοινοβουλιου) και στου κ. Νταισελμπλουμ (Προεδρος Ευρωζωνης) και οι δυο δεν εχουν πτυχια και συνεπως βρισκονται παρανομα στις θεσεις αυτες. Συνεπώς συμφωνιες με υπογραφες των ειναι άκυρες.
2. Ενα κρατος μπορει να γινει μελος της ΕΕ οταν ειναι κρατος και εχει δημοκρατικο πολιτευμα. Στην περιπτωση της Γερμανιας εχουμε οχι ενα κυριαρχο κρατος αλλα μια εταιρια την BRD GmbH (γραμμενη στο εμπορικο και βιομηχανικο επιμελητηριο ως Bundes Republik Deutschland GmbH) του οπου οι κατοικοι δεν θεωρουνται πολιτες αλλα υπαλληλοι της εταιριας). Η Γερμανια μετα την κατοχη της απο ΗΠΑ, Γαλλια και Βρετανια, υπεγραψε συμβολαιο οτι εις το μελλον δεν θα μπορει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να ειναι ενα Κυριαρχο Κρατος και οτι θα υπακουει στις αποφασεις των τριων συμμαχικων δυναμεων των οποιων θα ειναι και αποικια των. Συνεπως η Γερμανια ως εταιρια δεν εχει πολιτευμα και δη δημοκρατικο. Αντιθετως στη Γερμανια το ΙΙΙ Reich δεν εχει σβησει αλλα συνυπαρχει ως καθεστως και συνεπως το πολιτευμα θα πρεπει να ειναι μη δημοκρατικο. Οιανδηποτε δικαστηριο θα συμφωνουσε με τα ανωτέρω.
Φινάλε, η Γερμανια δεν ειχε και ουτε εχει το δικαιωμα να ειναι μελος της ΕΕ ως εταιρια και με μη δημοκρατικο πολιτευμα. Συνεπως, συμφωνιες της ΕΕ με υπογραφες ηγετων της Γερμανιας ειναι απλως ΑΚΥΡΕΣ. Η Γερμανια επισης δεν εχει το δικαιωμα να κυριαρχει σε αλλα κρατη ουτε να επιβαλει ορους (λιτοτητας). Οι τρεις συμμαχικες δυναμης της κατοχης της εχουν το δικαιωμα, συμφωνα με το συμβολαιο, να σταματησουν καθε Γερμανικη καταστροφικη επιροη της και η οποια (Γεμανια) εινει υποχρεωμενη να υπακούσει..
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΗΜΕΙΩΝ.
Η Συμφωνια θα μπορουσε να ειχε ισχυ εαν θα ειχε υπογραφει μονο απο τους κκ. Ολλαντ και Γιουνγκερ πραγμα ομως φυση αδυνατον.
Η Ελληνικη κυβερνηση θα πρεπει να ζητησει την συμβουλη δικηγορων ειδικευμενους στο Ευρωπαικο δικηο και να πραξει καταληλλως αποσυροντας την υπογραφην της η και ακομη μηνηοντας την μη νομιμοτητα των ενεργειων της ΕΕ.
Το μη κυριαρχο κρατος της Γερμανιας παραδεχεται ακομη και ο Σοιμπλε στο παρακατω βιντεο.
http://www.theintelligence.de/index.php/politik/eu-europaeische-union/3592-schaeuble-deutschland-ist-kein-souveraener-staat.html
 freepen.gr
~
***  Σκαρφαλώνει και άλλο ο υδράργυρος στην Καλαμάτα, αναλυτική πρόγνωση- Προσοχή με τις φωτιές!          
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 19/7/2015 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
~ Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-65%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 10.6 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 4 (Πολύ Υψηλή).
~ ΠΡΟΣΟΧΗ
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.
Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά
~  Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
-   την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
-   την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
-   το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 ~
***   Οι «αόρατοι» ήρωες...         
       
Εκτός από το δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και τους πιλότους της Πολεμικής αεροπορία που με αυταπάρνηση πέφτουν στη μάχη με τη φωτιά, υπάρχουν κι άλλοι «αόρατοι» ήρωες, που δεν είναι τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό.
Πρόκειται για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που με τους σφυγμούς στο «κόκκινο» συντονίζουν τις εναέριες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Έτσι και προχθές, από νωρίς στον Πύργο Ελέγχου του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας σήμανε συναγερμός, καθώς η περιοχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Νεάπολη ανήκει στους ελεγκτές της Καλαμάτας.
Υπό αντίξοες συνθήκες και με αρκετές στιγμές αγωνίας για τα εναέρια σωστικά μέσα, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, συνέβαλαν κι αυτοί τα μέγιστα στη μάχη εναντίον της πύρινης λαίλαπας.  Κ. Γαζ. 
 ~
***  Στο Δημαρχείο οι ομογενείς φοιτητές από το θερινό σχολείο 

Σαράντα δύο νέες και νέους, φοιτήτριες και φοιτητές μεταξύ 18 και 24 ετών, παιδιά ελληνικής καταγωγής από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, που παρακολουθούν το Θερινό Σχολείο Ομογενών της Καλαμάτας, μαζί με 3 καθηγητές τους, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, προχθές, ο δήμαρχος. Τους ομογενείς συνόδευε ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Θεόδωρος Τζαλαλής, που είναι και συντονιστής του Θερινού Σχολείου, το οποίο διοργανώνεται για 10η χρονιά. Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τα παιδιά και τους συνοδούς τους, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία τους και έκανε αναφορά, σε αδρές γραμμές, στο παρελθόν της Καλαμάτας και της περιοχής της, στην παρούσα κατάσταση και στις προοπτικές. Τόνισε, δε, πως η Καλαμάτα τα καταφέρνει μέσα στην κρίση, καθώς είναι μια νεανική πόλη, με 13.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο, που δίδει έμφαση στον τουρισμό, την παραγωγή και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και ελπίζει βάσιμα σε πολύ καλύτερο μέλλον, όταν περάσει αυτή η δύσκολη καμπή. Ο δήμαρχος επισήμανε πως ο ελληνισμός στο παρελθόν έχει περάσει πολλές ανάλογες δύσκολες καταστάσεις και κατάφερε να υπερνικήσει τις αντιξοότητες. Τον βοήθησαν, δε, φίλες και σύμμαχοι χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, καθώς και ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία. Ο Π. Νίκας ευχήθηκε στις φοιτήτριες και τους φοιτητές καλή διαμονή και επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων του Θερινού Σχολείου και τους ζήτησε να επανέλθουν λίγο πριν φύγουν, για να τον ενημερώσουν για όσα κακώς κείμενα θα έχουν αντιληφθεί, ώστε ο Δήμος να μπορέσει να τα διορθώσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Ο κ. Τζαλαλής ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή, καθώς και για τη συνεχή υποστήριξή του προς το Θερινό Σχολείο, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία αυτή δε θα ήταν δυνατόν να ξεκινήσει το 2006 χωρίς τη βοήθεια του Π. Νίκα (από τη θέση του αντινομάρχη τότε). Επίσης, επισήμανε ότι τα παιδιά, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, διδάσκονται ελληνική ιστορία, ελληνικό πολιτισμό και βελτιώνουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα. Στόχος είναι να αισθανθούν πιο περήφανα για την ελληνική καταγωγή τους και να γίνουν πρεσβευτές του ελληνισμού εκεί όπου κατοικούν. Το Θερινό Σχολείο, στους μαθητές του οποίου ο δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικά δωράκια, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου. Τα έξοδα καλύπτει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά με ερανική προσπάθεια. - 
~
***  Στήριξη των ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Την άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Eυκλείδη Τσακαλώτο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης. «Επειδή οι διεθνείς αγορές δε θεωρούν αξιόπιστη τη χώρα μας, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να παραμείνουν αξιόπιστες, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις τους στους προμηθευτές τους και πελάτες τους μέσω του τραπεζικού μας συστήματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι εναπομείνασες υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις, εξαγωγικές και εισαγωγικές, κινδυνεύουν με αθέτηση συμφωνιών ή ακόμη και παύση λειτουργίας τους» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιάτης. Και καταλήγει: «Παρακαλούμε όπως προβείτε στους απαραίτητους πολιτικούς χειρισμούς, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η στήριξη με κεφάλαια, τόσο των ελληνικών τραπεζών όσο και των επιχειρήσεων, για τη συντομότερη έξοδο από την κρίση». - 
~
***  Πάει το κλιματιστικό του Δικαστικού Μεγάρου 

Τον ματιάσαμε τον κλιματισμό στο Δικαστικό Μέγαρο και την τελευταία εβδομάδα δεν έχει λειτουργήσει καθόλου, με αποτέλεσμα ο ιδρώτας να τρέχει ποτάμι από τους υπαλλήλους στα γραφεία. Κάποιοι προσπαθούν να βολευτούν με ανεμιστήρες, ενώ οι πιο προνοητικοί, έχοντας «πάθει» από τα προηγούμενα χρόνια που δε δούλευε, έχουν τοποθετήσει με δικά τους έξοδα κλιματιστικά στο γραφείο τους. Το κακό είναι ότι οι πληροφορίες μιλούν για ζημιά που δεν μπορεί να επισκευασθεί εύκολα. Οπότε… «κλάψ’ τα, Χαράλαμπε»! Β.Β. - 
~
*** Παραδόθηκε και προφυλακίσθηκε στις Ανακριτικές Αρχές της Καλαμάτας και ο τσιγγάνος από το Ζεφύρι 

Παραδόθηκε τελικά στις Ανακριτικές Αρχές της Καλαμάτας ο 27χρονος τσιγγάνος από το Ζεφύρι Αττικής που κατηγορείται ως μέλος της τρίτης εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο σε Πύργο και Μεσσηνία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Πρόκειται για τον τσιγγάνο που είχε φύγει από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας πριν από την ολοκλήρωση των αποφάσεων εισαγγελέα και ανακρίτριας για προφυλάκισή του ή μη και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Ο συγκεκριμένος κατηγορείται για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και ήταν ο μόνος που δεν παρουσιάσθηκε από τους 12 κατηγορούμενους που έφυγαν εκείνο το βράδυ. Ο 27χρονος τσιγγάνος, συνοδεία του δικηγόρου του, παρουσιάσθηκε στις Αρχές και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για την εξάρθρωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, τριών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες ενώνονταν σε ένα δίκτυο και δρούσαν είτε μεμονωμένα είτε από κοινού. Οι περισσότερες συλλήψεις είχαν γίνει τότε στην Ηλεία, ενώ από τη Μεσσηνία για συμμετοχή είχαν συλληφθεί, μεταξύ άλλων, ένας πρώην αστυνομικός με το γιο του. Μάλιστα, η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 156 άτομα και από αυτά που έχουν ταυτοποιηθεί, τα ογδόντα είναι κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Ηλείας και επτά από τη Μεσσηνία. Β.Β. - 
~
*** Στο Αστικό ΚΤΕΛ η επέκταση μέχρι το νοσοκομείο προτείνει και η Περιφέρεια         
      
Την επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος) και την εκτέλεση δρομολογίων από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα προτείνει, εισηγούμενη το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα, η αντιπεριφερειαρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.
Μάλιστα, θα ζητηθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό λεωφορείων, ώστε η συγκοινωνία να διεξάγεται το αργότερο κάθε μισή ώρα.
Να αναλάβει το έργο το Αστικό ΚΤΕΛ είχε ζητήσει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
  Στο Αστικό
Υπενθυμίζεται ότι το 2008 τα όρια της αστικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας επεκτάθηκαν μέχρι την περιοχή του Ασπροχώματος και το ΤΕΙ Καλαμάτας με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας και κατόπιν απόφασης-γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Φέτος το Φεβρουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας γνωμοδότησε θετικά υπέρ της επέκτασης της αστικής περιοχής μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία, προκειμένου να γίνει χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως αστικής ή επέκταση αστικής περιοχής απαιτείται απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού έχει προηγηθεί θετική γνώμη των οικείων ΟΤΑ πρώτου βαθμού για την επέκταση αυτή.
Νόμος του 2001 ορίζει ότι σε περίπτωση επέκτασης της αστικής περιοχής το συγκοινωνιακό έργο ανατίθεται στο φορέα που εκτελούσε την αστική συγκοινωνία πριν από την επέκταση και όπως διευκρινίζει η εισηγητική έκθεση του νόμου: «Στην περίπτωση, όμως, επέκτασης αστικής περιοχής, το νέο συγκοινωνιακό έργο ανατίθεται στο Αστικό ΚΤΕΛ που εκτελεί την αστική συγκοινωνία στην προ της επέκτασης αστική περιοχή».
Γι’ αυτό και σύμφωνα με το σκεπτικό που πρόκειται να αναπτύξει η κα Αλειφέρη, στην περίπτωση επέκτασης της αστικής περιοχής μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος) το νέο συγκοινωνιακό έργο ανατίθεται εκ του νόμου στο Αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο εκτελούσε την αστική συγκοινωνία μέχρι το ΤΕΙ Καλαμάτας.
  Κάθε μισή ώρα
Παράλληλα, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο Δήμος έχει αρμοδιότητα να καθορίσει ή να επεκτείνει μία αστική γραμμή. Συνεπώς, με απόφασή του ο Δήμος Καλαμάτας θα καθορίσει είτε νέες αστικές γραμμές μέχρι το νοσοκομείο είτε θα επεκτείνει μέχρι αυτό ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες.
Επίσης, ο καθορισμός των ελάχιστων υποχρεωτικών δρομολογίων, επί των αστικών γραμμών που θα καθορίσει με απόφασή του ο Δήμος Καλαμάτας, θα επικυρωθεί με απόφαση του περιφερειάρχη.
Η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την υπογραφή της κατάστασης των ελάχιστων υποχρεωτικών δρομολογίων από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.  Της Βίκυς Βετουλάκη   
~
*** Από χθες και μέχρι τον Οκτώβριο απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση          

Άρχισε χθες η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Μεσσηνίας, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει έως τις 15 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 9.00 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί.
  Απαγορεύσεις στα δάση
Με την απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου Ταϋγέτου, καθώς και:
-Από Άνω Βέργα μέχρι Προφήτη Ηλία στο όρος Καλάθι
-Περιοχή «Ρεγκουζενίτσα» Ταϋγέτου
-Ο δρόμος προς Αγιάννη στην Πολιανή του Δήμου Καλαμάτας
-Η περιοχή Αγίου Νικολάου στον Πύργο Μεθώνης του Δήμου Πύλου- Νέστορος.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι παρακάτω δρόμοι:
α. Εθνική οδός Καλαμάτας – Σπάρτης
β. Διασταυρώσεις εθνικής οδού Καλαμάτας– Σπάρτης:
-προς Μενινά - Περιβολάκια – Ελαιοχώριο – Αράχοβα - Φαραί
-προς Καρβέλι – Λαδά – Αρτεμισία
-μέχρι Νεοχώριο
-μέχρι Νέδουσα
-από Τουριστικό Περίπτερο μέχρι Αγία Μαρίνα
γ. Νέδουσα – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία
δ. Διασταύρωση εθνικής οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης μέχρι Εξωχώριο.
Επίσης, εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι εργαζόμενοι σε δασικές εργασίες στο δάσος του Ταϋγέτου, οι κτηνοτρόφοι, καθώς και τα μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων.
  Υπόλοιπη Μεσσηνία
Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Μεσσηνία, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων στις εξής περιοχές και για το ίδιο χρονικό διάστημα:
α. στον ορεινό όγκο Μαγκλαβάς (Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος)
β. στις δασικές περιοχές Νέδας, Σκληρού και Κακαλετρίου (Δήμος Οιχαλίας)
γ. στις δασικές περιοχές Μάκραινας – Βούταινας και αυτές που περικλείονται από τα Δ.Δ. Πλατανόβρυσης – Χορεύτρας – Ράδου – Κουτήφαρι – Κεφαλόβρυσου (Δήμος Μεσσήνης)
δ. στις δασικές περιοχές Δασοχωρίου – Μέλπειας – Αγίας Θεοδώρας (Δήμος Οιχαλίας)
ε. στο δασικό οδικό δίκτυο Δασοχωρίου-Καρνασίου πλην του δρόμου που ενώνει το Καρνάσι-Δασοχώρι- Άνω Μέλπεια και προς Αγία Θεοδώρα
στ. στις δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών (Δήμος Καλαμάτας)
ζ. στις δασικές περιοχές Μάλης και στην περιοχή του παραλιακού δάσους Ελαίας (Δήμος Τριφυλίας)
η. στις δασικές περιοχές Μεταξάδας, Αγυιάς και Μάλης προς Παλαιό Λουτρό και Φλεσσιάδα (Δήμος Πύλου-Νέστορος)
θ. στις δασικές περιοχές Νέδας (Δήμος Οιχαλίας), Σιδηροκάστρου και δάσους Πηγαδούλας – Παναγιάς (Δήμος Τριφυλίας)
ι. στις δασικές περιοχές Μαυροβουνίου – Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς (Δήμος Πύλου-Νέστορος)
ια. στο δάσος της Βασιλικής με εξαίρεση τους δρόμους προς Εξωχώρι και Παναγιά Γιάτρισσα (Δήμος Δυτικής Μάνης)
ιβ. στη δασική περιοχή Μαγγανιακού και Μαυροματίου Ιθώμης (Δήμος Μεσσήνης)
ιγ. στις δασικές περιοχές Σελλά και Καλογερεσίου (Δήμος Τριφυλίας)
ιδ. στην περιοχή του Λυκόδημου, και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις κεραίες (Δήμος Μεσσήνης).
Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.
Τέλος, απαγορεύεται σε 24ωρη βάση και για όλο το χρόνο η κυκλοφορία στους δρόμους από εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης προς τη θέση «Μαραθόλακκα» του Δήμου Καλαμάτας με εξαίρεση τους έχοντες εργασία και τους παρόδιους κτηματίες.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως όσο είναι σε ισχύ η απαγόρευση υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνομία – Στρατός – Δασαρχείο – Πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις).
Η, δε, πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις περιοχές που ισχύει η απαγόρευση, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία. 
~
*** Ανασχηματισμός... περιοδεύων θίασος

Ανακοινώθηκε χθες το βράδυ η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών αναβάλλεται εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Τα νέα πρόσωπα είναι: Σκουρλέτης στη θέση Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Ο Κατρούγκαλος στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Παύλο Χαϊκάλη - Νέες είσοδοι: Βερναρδάκης, Αλεξιάδης, Πολάκης, Βίτσας, Αμανατίδης, Σία Αναγνωστοπούλου - Κυβερνητική εκπρόσωπος η Όλγα Γεροβασίλη. Με απόφαση του πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον υπουργό Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ. - 
~
*** Απορριμματοφόρο κινδύνευσε να πέσει σε γκρεμό 

Στον γκρεμό του παράνομου σκουπιδότοπου της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, στο Αλιμάκι, «κρεμάστηκε» προχθές νοικιασμένο απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Τριφυλίας και στο «τσακ» αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Το απορριμματοφόρο πήγε στο χώρο για να αδειάσει τα σκουπίδια, αλλά πλησιάζοντας στην άκρη του γκρεμού, το έδαφος υποχώρησε και λίγο έλειψε να ανατραπεί και να πέσει στη χαράδρα που αδειάζουν τα σκουπίδια. Άμεσα ο οδηγός ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, για να συγκρατηθεί το απορριμματοφόρο και να μη πέσει στη χαράδρα. Χαρακτηριστικά για το ιστορικό του συμβάντος αναφέρεται σε απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας της 16ης Ιουλίου, με θέμα «Αποκόλληση, μεταφορά απορριμματοφόρου οχήματος και αποκατάσταση χώρου», η οποία χθες το μεσημέρι αναρτήθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: Ψ9ΟΝΩΗΕ-ΚΥΩ: «Σήμερα 16/07/2015 και περί ώρα 12:00 το υπ. αριθ. ΝΙΥ6925 απορριμματοφόρο του Δήμου Τριφυλίας ευρισκόμενο στο χώρο απόρριψης απορριμμάτων στη θέση “ΑΛΙΜΑΚΙ” της Τ.Κ. Μύρου, στην προσπάθειά του να εκφορτώσει τα απορρίμματα ακινητοποιήθηκε και έλαβε κλίση με κίνδυνο να ανατραπεί και να κατρακυλήσει σε παρακείμενη χαράδρα. Αιτία ήταν η υποχώρηση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο από διάβρωση. Διαπιστώθηκε αμέσως ότι είναι αδύνατη η αποκόλληση και η μεταφορά του σε ασφαλή χώρο με τα μηχανικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος. Κρίνεται αναγκαίο να μισθωθεί ερπυστριοφόρο μηχάνημα (τσάπα-περιστροφή), προκειμένου να προβεί σε ό,τι εργασία είναι αναγκαία για να αποκολληθεί και να μεταφερθεί το παραπάνω όχημα εντός της ημέρας, για να αποφευχθεί η καταστροφή του οχήματος. Επίσης, πρέπει να μισθωθεί μηχανικός εκσκαφέας-φορτωτής για να αποκατασταθεί ο χώρος για την αποφυγή άλλου ατυχήματος». Στην απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας αναφέρεται, επίσης: «Αναθέτουμε απευθείας στη ΒΛΑΧΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, με ΑΦΜ 301263711, τη μίσθωση ερπυστριοφόρου- περιστρεφόμενου εκσκαφέα, προκειμένου να προβεί σε ό,τι εργασία είναι αναγκαία για να αποκολληθεί και να μεταφερθεί το παραπάνω απορριμματοφόρο του Δήμου. Η αμοιβή για την παραπάνω εργασία θα είναι 500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%, ήτοι συνολική δαπάνη 615,00 ευρώ. Αναθέτουμε απευθείας στη ΒΛΑΧΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, με ΑΦΜ 301263711, τη μίσθωση μηχανικού εσκαφέα-φορτωτή, προκειμένου να προβεί σε ό,τι εργασία είναι αναγκαία για να αποκατασταθεί ο χώρος που έχει υποστεί τη διάβρωση, προς αποφυγή μελλοντικού ατυχήματος. Η δαπάνη είναι 1.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%, ήτοι συνολική δαπάνη 1.230 ευρώ. Η συνολική δαπάνη των 1.845 ευρώ που απαιτείται θα εγγραφεί ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις». - 
~
*** Υιοθετείστε ένα κουταβάκι… 

Κοντεύουν να τρελαθούν, χωρίς εισαγωγικά, στον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, με τις καθημερινές περιπτώσεις εγκαταλειμμένων ζώων και κουταβιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, με το Δήμο να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να αναλαμβάνει μόνο την απομάκρυνση επιθετικών σκύλων, όπως τους ενημέρωσαν σχετικά... Εξοργιστικές είναι περιπτώσεις ασυνείδητων που χωρίς δεύτερη σκέψη «φορτώνουν το πρόβλημα» σε σημεία που ξέρουν ότι δραστηριοποιούνται οι εθελοντές, ενώ μια ακόμη «φουρνιά» με 7 κουταβάκια …ξεφύτρωσε σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας. Για τους περισσότερους το κλίμα οικονομο-τρομοκρατίας δεν αφήνει περιθώρια να πάρουν σκύλο, ακόμα κι αν το θέλουν, αλλά τα αδέσποτα δίνονται για υιοθεσία εμβολιασμένα-αποπαρασιτωμένα, τα δε ενήλικα και στειρωμένα. Άσε που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως λειτουργούν και ως το καλύτερο αγχολυτικό, τόσο οι βόλτες μαζί τους, όσο και τα χάδια στις ζωντανές χνουδομπαλίτσες, ανεξαρτήτως μεγέθους… Χ.Ε. - 
~
***  Ανοίγουν αύριο όλα τα καταστήματα των τραπεζών

Ανοίγουν από τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της «τραπεζικής αργίας». Παραμένουν όμως σε ισχύ τα capital controls, με το όριο ανάληψης μετρητών στα 60 ευρώ σε ημερήσια βάση. Ωστόσο, δίδεται το προνόμιο της σωρευτικής εβδομαδιαίας ανάληψης, δηλαδή μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες, μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως τα 420 ευρώ ανά εβδομάδα. Μετά την εβδομάδα το δικαίωμα χάνεται. Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τις τράπεζες, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό. Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας στο εξωτερικό μπορεί να γίνει μόνο για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, όχι για την ανάληψη μετρητών έως το ανώτατο όριο της κάρτας. Στην περίπτωση των νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται η καταβολή, μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό. Επιπλέον, επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού 5.000 ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό που τηρείται στο εξωτερικό με δικαιούχο τον φοιτητή. Με βάση την ΠΝΠ, απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους και να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί. Παράλληλα, απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, με εξαίρεση την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό. Σημειώνεται, τέλος, ότι με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών δύναται να αίρονται, τροποποιούνται ή καταργούνται περιορισμοί και απαγορεύσεις συναλλαγών και πράξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις της ΠΝΠ, ή να προστίθενται νέοι περιορισμοί και απαγορεύσεις συναλλαγών ή πράξεων και να ρυθμίζεται κάθε άλλο ζήτημα. 
~
***  Στάση αναμονής από τους δικηγόρους για το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας 

Στάση αναμονής τήρησε η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, προκειμένου να καθοριστεί η στάση του Δικηγορικού Σώματος για την κατάθεση νόμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Καθώς από το υπουργείο δεν έχει διευκρινισθεί προς την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ποιο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα κατατεθεί τελικά προς ψήφιση στη Βουλή, η Ολομέλεια δεν έλαβε απόφαση και θα περιμένει τη διευκρίνιση. Οι δικηγόροι αντιδρούν σφόδρα στο παλιό σχέδιο πολιτικής δικονομίας του κ. Χαμηλοθώρη, το οποίο με δημοψήφισμα και ποσοστό 93% απέρριψαν. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες με δηλώσεις του στο «Θ» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, είχε τονίσει ότι η εφαρμογή του αποτελεί ταφόπλακα του δικηγορικού λειτουργήματος, ενώ-το κυριότερο - φαλκιδεύει ουσιαστικά τα δικαιώματα των πολιτών και πλέον δε θα υπάρχουν οι απαιτούμενες συνθήκες της δίκαιης δίκης.Β.Β. - 
~
*** Ρωμανιάς: Εσχάτη ταπείνωση για μένα η εφαρμογή των μέτρων- Αύριο υποβάλλω την παραίτησή μου 

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας θα υποβάλει αύριο το πρωί, όπως προανήγγειλε μιλώντας στο "MEGA Σαββατοκύριακο", ο Γιώργος Ρωμανιάς. Όπως δήλωσε, για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, παρουσία του κ. Στρατούλη. "Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή", ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο για το συνταξιοδοτικό, για τον οποίο, όπως υποστήριξε, αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο, σημειώνοντας: "Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε". Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η παραίτησή του δεν σχετίζεται με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου, αλλά με το νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί. "Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;", σημείωσε χαρακτηριστικά. - 
~
*** «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» από αύριο στο Κάστρο Καλαμάτας

 Έφτασε η ώρα για τη μεγάλη πρεμιέρα του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που για φέτος ανεβάζει το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 23, δηλαδή θα δοθούν μόνο 4 παραστάσεις, με την κάθε μία να ξεκινά στις 21.30. Οι δε συντελεστές κάλεσαν το κοινό της Καλαμάτας να βρεθεί στο Κάστρο και μιλούν για ένα έργο επίκαιρο, που δεν πρέπει να χάσει κανείς και θα λυτρώσει τον κάθε θεατή. Π.Μπ. -
~
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
*** Με «εμπόδια» η προσπάθεια σχεδιασμού της Καλαμάτας 

 ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΟΥΖΟΥ… ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΡΑΜΠΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ «ΓΑΤΟ» - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗ Του Νίκου Μπαλόπουλου Για περισσότερες από τρεις ώρες βρέθηκαν χθες το μεσημέρι οι Γιώργος Ράλλης και Κώστας Κλάδης, δίνοντας ένα από τα καθιερωμένα, το τελευταίο διάστημα, ραντεβού τους, που επιζητά τη δημιουργία καλών συνθηκών δύο 24ωρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας, που ορίστηκε για την Τρίτη στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο. Στο επίκεντρο η προσπάθεια σχεδιασμού της ομάδας που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, η οποία οφείλουμε να αναφέρουμε, ότι συναντά πολλά εμπόδια, κάτι που κρίνεται ωστόσο λογικό, λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών. Η διοίκηση έχει ελάχιστες δυνατότητες και καλείται να βρει παίκτες οι οποίοι θα βγουν «λίρα εκατό», κάνοντας υπομονή για κάμποσες ακόμη ημέρες και περιμένοντας τις αποδεσμεύσεις από σωματεία της κατηγορίας ή και της Β’ εθνικής. Μπορούμε να πούμε μέχρι τώρα ότι η ομάδα διαθέτει κάποιους μικρούς από την περσινή σεζόν (Κουντάνης, Κακαλής, Βασιλόπουλος, Νικολόπουλος, Γκαρμοίρης) και τέσσερις νεαρούς, με τους οποίους έχει έρθει σε προφορική συμφωνία και συγκεκριμένα τους Πιτσιλή, Νινιό, Ι. Γιακουμή και Αριστομενόπουλο. Δυσκολίες παρουσιάζουν οι περιπτώσεις παικτών που αγωνίστηκαν πέρυσι στην Καλαμάτα και τους οποίους θέλει να διατηρήσει η διοίκηση, αφού τόσο ο Νιφορόπουλος όσο και ο Μούζος, σκέφτονται άλλες «γειτονιές», ενώ ανοιχτά είναι τα μέτωπα Ηλιόπουλου και Σαλαπάτα. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι είναι πιθανό να δώσει το «παρών» στην πρώτη ο Μοχάμεντ Κεϊτά, κι αν πείσει τον κ. Κλάδη, ίσως ανανεώσει τη συνεργασία του με το σύλλογο. Όσον αφορά τις μεταγραφές, ελάχιστες πιθανότητες έχουν οι περιπτώσεις των Τσοντάκη, Μπούνα και Μελετίδη, που κοιτάζουν μεγαλύτερες κατηγορίες και καλύτερες προτάσεις, ενώ στον αντίποδα, ελπίδες υπάρχουν για τον Παναγιώτη Μπινιχάκη, αλλά και τον Σαντίκ Μπαλαράμπε, που δεν έχει υπογράψει στη Νίκη Βόλου. Ο 23χρονος Νιγηριανός επιθετικός έπαιξε πέρυσι σε Λεβάντε και Ηρακλή Ψαχνών και είναι πιθανό να επιστρέψει στη Μεσσηνία, αφού είχε έρθει πριν από λίγα χρόνια για το Μεσσηνιακό, χωρίς όμως να καταστεί εφικτή η έκδοση του δελτίου του.Αποχώρησε από το Γραφείο Τύπου ο Παπακωνσταντίνου Εξελίξεις είχαμε σε πολλά ακόμη θέματα τις τελευταίες ημέρες. Ο Μπάμπης Παπακωνσταντίνου, έκανε γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει το περυσινό απόλυτα επιτυχημένο έργο του, κάτι που προφανώς έχει συνάρτηση με τις οικονομικές δυσκολίες και η διοίκηση βρίσκει τη λύση στο όμορφο φύλλο, ανακοινώνοντας εντός των επόμενων ωρών την – γραμματέα – εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας.Όλα ανοιχτά για γενικό αρχηγό και γυμναστή Εν τω μεταξύ, ενώ όλα έδειχναν ότι ο Νικήτας Παπανικολόπουλος επιστρέφει στο πόστο του γενικού αρχηγού, τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν φήμες που τον θέλουν να το σκέφτεται και πάλι. Εκκρεμότητα λοιπόν στο θέμα αυτό, όπως και του γυμναστή, με τον Ευτύχη Τασσιόπουλο να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.Εργασίες σε αποδυτήρια και αγωνιστικό χώρο Τέλος, συνεχείς είναι οι εργασίες στο χώρο των αποδυτηρίων της ομάδας, έτσι ώστε να είναι έτοιμα την Τρίτη, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Να αναφέρουμε κλείνοντας, ότι βρέθηκε λύση με τις μπάλες και η ομάδα έλυσε αυτό το πρόβλημα, κάτι που πιθανότατα θα ισχύσει και για το αθλητικό υλικό, το οποίο αποτελεί έναν ακόμη πονοκέφαλο. - 
~
*** Σε Φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες  :
Ολυμπιακός -Ριζεσπορ Τουρκίας 1-0  .- ^

Σκόρερ ο Φουστέρ, 3 δοκάρια 

Αρκετά καλός ο Ολυμπιακός στη φιλική νίκη επί της Ριζεσπορ

Αρκετά καλός ο Ολυμπιακός στη φιλική νίκη επί της Ρίζεσπορ
~  Ο Ισπανός άσος και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, όμως, πήρε την «εκδίκησή» του στο 84΄, όταν από λάθος του Ομποαμπονά πλάσαρε από κοντά για το (τελικό) 1-0, ενώ στο 90΄ ο Ολαϊτάν «σημάδεψε» από κοντά το αριστερό δοκάρι, σε γύρισμα του Γιαταμπαρέ.                              
 - Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο (46΄ Καπίνο), Σαλίνο (46΄ Ελαμπντελαουί), Μαζουακού (74΄ Σαλίνο), Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (74΄ Γιαταμπαρέ), Ζντιέλαρ (46΄ Κασάμι), Ντοσεβί (46΄ Ντουρμάζ), Φορτούνης (62΄ Κολοβός), Ντομίνγκες (62΄ Φουστέρ), Χάρα (71΄ Ολαϊτάν).
~ Το πρώτο γκολ της πειραϊκής ομάδας για την εφετινή περίοδο, έστω σε ανεπίσημο επίπεδο, δεν ήρθε ούτε από τα 11 μέτρα, αφού ο Φουστέρ έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι το πέναλτι που εκτέλεσε στο 64΄ και το οποίο είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο νεοεισελθών στην αναμέτρηση Κολοβός.
**  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-3  .- ^
 Παναθηναϊκός: 3-1 τον Λεβαδειακό σε φιλικό
- Ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 13’ με το πολύ δυνατό σουτ του Μιλιάζες το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Στιλ.
- Το 1-1 ήρθε στο 44’. Ο Λουντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουτρουμπης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Καλτσάς με το κεφάλι ισοφάρισε.
- Το 2-1 σημείωσε στο 47’ ο Πέτριτς μετά από αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας για τους Βοιωτούς.
 - Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 84’. Ο Λουντ πάσαρε στον Μαρινάκη, ο οποίος από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Καρέλης με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε.
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας (58' Μοσχονάς), Αποστόλου (70' Σταματάκης), Μάντζιος (75' Χατζηλάμπρος), Γκράτσα, Κώτσιος (58' Μάγκας), Μιλιάζες (76' Μίνγκας), Μαχαίρας, Μιλοσάβλιεφ, Θέος, Στάθης, Καψάσκης.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης (67' Μαρινάκης), Λαγός (46' Σάντσες), Λουντ, Δώνης (70' Αγγελόπουλος), Ατζαγκούν (82' Τζανουλίνος), Καλτσάς (73' Καρέλης), Πέτριτς.
***    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΚΑΛΟΝΗ  3-1 .- ^ *** ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  4-1  .- ^
 -  Τα γκολ για τον ΠΑΣ πέτυχαν οι Κατσέτης στο 26’, Φερφελής στο 35’, Σαπαλίδης στο 53’ και Τζημόπουλους στο 85’. Το γκολ του Παναιτωλικού σημείωσε ο Σάαντο με προβολή μετά από φάουλ του Κοντογιάννη.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Κοζάκης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Κατσέτης, Ηλιάδης, Ίλιτς, Γιάκος, Ακόστα, Φερφελής.
Ως αλλαγή αγωνίστηκαν οι: Κολιοφούκας, Μπέριος, Αυγενικού, Τζημόπουλος, Σαπαλίδης, Καρανίκας, Κρητικός, Τσάβες, Μανιάς, Μυρθιανός, Αλεξίου, Βαλμάς, Μασούρας, Παππάς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης (46’ Στεφανάκος), Κούσας (82’ Χαντάκιας), Μαλεζάς (82’ Σάαντο), Μύγας (40’ Βασιλάρης), Κέβιν, Μάκος (82’ Κοντογιάννης), Κουτρομάνος (70’ Καράι), Παπουτσογιαννόπουλος (82’ Μαργαρίτης), Μπεχαράνο (63’ Μήλιος), Βιγιαφάνιες (74’ Ζαρκάδας), Βασιλείου (74’ Μωραΐτης).
***  Νίκη για τους Εφήβους 76-53 την Ιταλία
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-35, 61-47, 76-53
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 7, Ντουζίδης 12, Μιλεντίγεβιτς 9, Φλιώνης 12, Μιχαλούτσος 4, Μουράτος 5, Σκουλίδας 9, Χρηστίδης 3, Δίπλαρος 2, Σκορδάς, Παπαγιάννης 10, Αγραβάνης 3.
Ιταλία (Καπομπιάνκο): Σγκορμπάτι 5, ΛαΤόρε, Κάντι 7, Τσεζάνα 8, Κόστα 8, Καρότι 5, Μπολπίν, Μορέτι 6, Μπουκαρέλι 4, Τοτέ 2, Γκουαρίλια 4, Νουοχουότσα 4.

***  Βόλεϊ: Νίκη για την Εθνική, 3-1 σετ την Τουρκία  
Τα σετ: 25-14, 20-25, 32-30, 25-17Ελλάδα (Δρίκος) Πετρέας 16 (10/13 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (1/1 επ., 1 άσο), Τζιουμάκας 20 (17/31 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 9 (6/9 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 10 (8/16 επ., 2 μπλοκ, 59% υπ. - 50% άριστες), Φράγκος 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ, 70% υπ. - 30% άριστες), Γκαράς -λ (65% υπ. - 47% άριστες) / Αρμενάκης 1 (1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 10 (9/14 επ., 1 άσο, 58% υπ. - 42% άριστες),Τουρκία (Ζανίνι) Πεκσέν, Γκουνγκόρ 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ, 20% υπ. - 00% άριστες), Γκοκγκόζ 16 (14/26 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. - 16% άριστες), Γκιουνές Φ. 6 (5/7 επ., 1 άσο), Μίνιτσι 7 (6/18 επ., 1 άσο), Κοτς 5 (5/6 επ.), Τσανέρ -λ (59% υπ. - 41% άριστες) / Ουνβέρ 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ, 48% υπ. - 09% άριστες), Τόι 2 (2/6 επ.), Γενιπαζάρ 1 (1/1 επ.), Γκιουνές Ο. 7 (5/9 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ)
***
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-   ~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .- 
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , 16  Ιουλίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-16-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/16-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 17  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-17-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   17  Ιουλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  18  Ιουλίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-18-2015.html .-
 ~ ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
 ***
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         

** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου