ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

 ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015 :
~
Την ημέρα εορτής του Αγ. Παϊσίου (12/7) η κρίσιμη απόφαση για την Ελλάδα
~ Έλληνες  ενωμένοι ποτέ  δεν είναι χαμένοι ! ποτέ  ηττημένοι  !

Ο  Ελληνικός λαός είναι σοφός  και δυνατός !
~ Ο σοφός πρέπει να έχει την ικανότητα όχι μόνο να αγαπά τους εχθρούς του, αλλά και να μισεί τους φίλους του.  Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος
~
*** 12 Ιουλίου
Μαρτύρων Πρόκλου και Ιλαρίου (1) (†β΄αι.). Ανδρέου του στρατηλάτου, Ηρακλείου, Φαύστου, Μηνά και των μετ` αυτών. Μάμαντος και Σεραπίωνος. Αγίας Βερονίκης (2), της αιμορροούσης. Οσίου Μιχαήλ, του Μαλεΐνου.
(1) Οι άγιοι μάρτυρες Πρόκλος και Ιλάριος, έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα των Ρωμαίων Τραϊνού. Πρώτος συνελήφθη ο άγιος Πρόκλος και αφού διακήρυξε την πίστη του στον Θεό ενώπιον του αυτοκράτορα, οδηγήθηκε στον έπαρχο για να υποβληθεί σε βασανιστήρια. Πρώτα λοιπόν του έκαψαν την κοιλιά με αναμμένους δαυλούς, στην συνέχεια του ξέσκισαν όλο το σώμα με σιδερένια νύχια, έπειτα τον κρέμασαν και τέλος πάρθηκε η απόφαση να θανατωθεί με τόξα. Καθ` οδόν λοιπόν προς τον τόπο του μαρτυρίου, ο άγιος συνάντησε τον ανιψιό του Ιλάριο, ο οποίος χαιρέτησε τον θείο του. Γι` αυτό τον Λόγο συνελήφθη. Έτσι αφού θανατώθηκε ο άγιος Πρόκλος με τα τόξα στη συνέχεια θανατώθηκε και ο Ιλάριος, αφού πρώτα ρωτήθηκε αν είναι και αυτός χριστιανός. Έτσι έλαβαν τον στέφανο του μαρτυρίου.
(2)Η αγία Βερονίκη, έζησε και έδρασε για την χριστιανική πίστη στην πόλη Πανεάδα. Αξιώθηκε μάλιστα να συναντήσει τον ίδιο τον Χριστό, ο οποίος την θεράπευσε από την βασανιστική αιμορραγία που είχε. Για να τιμήσει και να ευχαριστήσει λοιπόν τον Κύριο, έκανε έναν ανδριάντα του Χριστού για να τον τιμούν και να προσκυνούν οι πιστοί. Μετά έγινε μέλος της πρώτης Εκκλησίας και απεβίωσε σε βαθιά γεράματα. 

~ 12/07 Απολυτίκιο Αγ. Πρόκλου και Ιλαρίου - 12 ΙΟΥΛΙΟΥ :
 ~ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ 12/07  ΠΑΙΣΙΟΥ Ευγένιος Χαρδαβέλλας Άγιος Παΐσιος: https://youtu.be/kPfsRiocg1Y , (Αγιοκατάταξη 13/01/2015) ,

~ Στα βήματα του Οσίου Παϊσίου. Τριήμερες εκδηλώσεις στην Κόνιτσα.
Ο Δήμος της Κόνιτσας συνδιοργανώνει με την Ιερά Μητρόπολη Δ.Π. και Κονίτσης τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου από 10 έως 12 Ιουλίου 2015.
- Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των...
Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα.
- Στην Ελλάδα, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου εγκαταστάθηκε στην Κόνιτσα της Ηπείρου, όπου ο ίδιος πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. Όπως ο ίδιος γράφει: «Εμεγάλωσα στην νυν Ηρωϊκήν Πατρίδα μου Κόνιτσα» Μετά από τις εγκύκλιες σπουδές στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας δε θέλησε να συνεχίσει στα γράμματα, και μαθήτευσε στην τέχνη του ξυλουργού, την οποία άσκησε με επιμέλεια και δεξιοσύνη.
Το 1949 μετέβη στο Άγιο Όρος, αναζητώντας έναν οδηγό για τη ζωή της κατά Θεόν ησυχίας. Δεν κατάφερε όμως να εκπληρώσει αμέσως τον πόθο του. Παράλληλα, οι δικοί του βρέθηκαν την ίδια περίοδο σε μεγάλη οικονομική δυσκολία, οπότε τον κάλεσαν να τους βοηθήσει. Έτσι, επέστρεψε στην Κόνιτσα και εργάστηκε ως μαραγκός. Μετά από 3 χρόνια όμως (1953 μ.Χ.), σε ηλικία 29 ετών πλέον, εγκατέλειψε τα πράγματα του κόσμου και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία.
- Στις 12 Μαρτίου 1956 μ.Χ. στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, εκάρη μικρόσχημος μοναχός και έλαβε το όνομα «Παΐσιος .
- Τον Αύγουστο του 1958 μ.Χ., υπακούοντας σε θεία βουλή, δεν εγκαταστάθηκε στην έρημο, για την οποία προετοιμαζόταν, αλλά στην κατεστραμμένη Ιερά Μονή της Παναγίας του Στομίου, που βρίσκεται κοντά στην Κόνιτσα. Σε αυτήν έζησε 4 χρόνια, ζώντας ισάγγελο βίο ανακαινίζοντας με πολύ μόχθο το Μοναστήρι.
- Τo 1962 μ.Χ., δέχθηκε ως θεόσταλτη την πρόσκληση κάποιου ιεροδιακόνου να τον συνοδεύσει στο θεοβάδιστο Όρος του Σινά. Πάνω σε κείνον τον άνυδρο και ξερό τόπο, στο κελί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης, έζησε επιτέλους αυτό που χρόνια ποθούσε, την προς Θεόν μόνωση.
Δεν θα υπήρχε, έτσι, κανένας λόγος να εγκαταλείψει το στάδιο εκείνο της αρετής, εάν – φεύ! – δεν ενέσκηπτε η σωματική ασθένεια από το τραχύ κλίμα, η οποία τον ανάγκασε να επιστρέψει στην κατά σάρκα πατρίδα του. Επανερχόμενος στο Άγιο Όρος το 1964 μ.Χ., έμεινε μέχρι και το τέλος τη ζωής του. . 
~ Μετά από το 1993 μ.Χ. παρουσίαζε αιμορραγίες για τις οποίες αρνούνταν να νοσηλευτεί λέγοντας ότι «όλα θα βολευτούν με το χώμα». Το Νοέμβριο του ίδιου έτους βγήκε για τελευταία φορά από το Άγιον Όρος και πήγε στη Σουρωτή, στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για τη γιορτή του Αγίου Αρσενίου (10 Νοεμβρίου). Εκεί έμεινε για λίγες μέρες και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει ασθένησε και κοιμήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και ώρα 11:00. Στο ίδιο Ησυχαστήριο ενταφιάστηκε και τον τάφο του επισκέπτονται διαρκώς χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο.
~
*** Ο Σόιμπλε προτείνει για την Ελλάδα πενταετές Grexit και ανθρωπιστική βοήθεια

  Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να μην κρίνει επαρκείς τις προτάσεις της Ελλάδας για ένα τρίτο πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ). Το Βερολίνο φέρεται να προκρίνει τις εξής λύσεις: είτε σαφή βελτίωση των μεταρρυθμίσεων με διακομματική στήριξη και 50 δισεκατομμύρια για το χρέος, είτε πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με επιπλέον στήριξη από την ΕΕ (ανθρωπιστική βοήθεια). Στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επικαλείται η FAZ, σημειώνεται: «Αυτές οι προτάσεις αγνοούν σημαντικές κεντρικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η χώρα και να έρθει η οικονομική ανάκαμψη και η βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα». Το υπουργείο προτείνει δύο διαφορετικούς δρόμους για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρώτο, η Αθήνα θα παρουσιάσει βελτιωμένες προτάσεις και θα μεταφέρει ακίνητα αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα ταμείο για τη μείωση του δημοσίου χρέους. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, η Ελλάδα θα βγει προσωρινά από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια, αλλά θα παραμείνει μέλος της ΕΕ και θα λάβει τεχνική και ανθρωπιστική βοήθεια. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους, η ιδέα του Σόιμπλε (για 5ετές Grexit) υπάρχει στο τραπέζι και κυκλοφορεί. Απλά δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Άλλη πηγή δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν έχει συζητηθεί στο Eurogroup η πρόταση της Γερμανίας. Πάντως, ο ανταποκριτής του Skynews στις Βρυξέλλες δηλώνει ότι το έγγραφο Σόιμπλε είναι μάλλον για εσωτερική κατανάλωση. Πάντως, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα για πενταετές Grexit, μιλούν για παιχνίδι πιέσεων. Το πιθανότερο είναι ότι επιδιώκουν δέσμευση και σκληρή εποπτεία, σημειώνουν οι ίδιοι. Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια πρόταση από τον Β.Σόιμπλε προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ουδέποτε έπεσε σαν ιδέα είτε από τον κ. Σόιμπλε, είτε από οποιονδήποτε άλλον θέμα Grexit. Newsroom ΔΟΛ -
ΥστερόγραφοΣόϊμπλε αυτή είναι η αλληλεγγύη  σας !  Σας  ευχαριστούμε ! Κρατήστε την για  εσάς  !  ΝΤΡΟΠΗ  σας  !

*** Διαβάστε το έγγραφο του Σόιμπλε για την Ελλάδα
To έγγραφο - φωτιά του Β. Σόιμπλε, η διαρρροή του οποία τίναξε στον αέρα το Eurogroup και έδειξε ότι οι Γερμανοί έχουν αντζέντα για Grexit, είδε το φως τη δημοσιότητας.
- Στο έγγραφο αναφέρεται ότι δίνονται στην Ελλάδα δύο διέξοδοι από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
-  Η πρώτη είναι να μεταφερθούν ακίνητα αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού ως ενέχυρο για τη μείωση του χρέους.
- Στη δεύτερη επιλογή θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για ένα... διάλλειμα της Ελλάδας από την ευρωζώνη για μια περίοδο τουλάχιστον 5 ετών στην οποία θα αναδιαρθρώσει το χρέος της.
-Σύμφωνα με αυτή την πρόταση η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης και θα λάβει ανθρωπιστική βοήθεια και τεχνική συνδρομή.
-Το έγγραφο «εργασίας», όπως το χαρακτηρίζει γερμανός αξιωματούχος, το οποίο μοιράστηκε πριν το Eurogroup σε «χώρες με παρόμοιες απόψεις», αναφέρει τα εξης:
-Στις 9 Ιουλίου η Ελλάδα κατέθεσε μια λίστα προτάσεων. Αυτές οι προτάσεις βασίζονται -ακόμη και υπολείπονται- από το τελευταίο προσχέδιο προτάσεων της τρόικας για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.
- Οι προτάσεις αυτές είναι ελλείπεις σε μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών τομέων μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την προώθηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών δεν είναι επαρκείς οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στον τραπεζικό τομέα, οι αλλαγές στο δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι δομικές μεταρρυθμίσεις.
- Γι αυτό, οι προτάσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο τριετές πρόγραμμα από τον ESM, όπως έχει αιτηθεί η Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη, διατηρήσιμη λύση, κρατώντας και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Υπάρχουν πλέον δυο δρόμοι:
1.Οι Ελληνες βελτιώνουν τις προτάσεις τους άμεσα και σημαντικά, με πλήρη στήριξη από την ελληνική βουλή. Οι βελτιώσεις θα πρέπει να έχουν στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους εμπροσθοβαρώς και την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος - ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:
-Τη μεταφορά πολύτιμων ελληνικών στοιχείων ενεργητικού αξίας 50 δισ. σε ένα fund στο εξωτερικό, όπως το Ινστιτούτο Ανάπτυξης στο Λουξεμβούργο, με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εν καιρώ με στόχο τη μείωση του χρέους. Επίσης, αυτόματες περικοπές σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του ελλείμματος.
- Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει μια σειρά χρηματοδοτικών στοιχείων για να "γεφυρώσουν" το χρονικό κενό έως την πρώτη δόση του νέου προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι το ρίσκο μη ολοκλήρωσης ενός νέου προγράμματος με τον ESM θα ενυπόκειται στην Ελλάδα και όχι στις χώρες της ευρωζώνης.
2. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να διασφαλιστούν εμπροσθοβαρώς η βιωσιμότητα του χρέους και η προοπτική αξιόπιστης υλοποίησης, θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μέσω ήπιων διαπραγματεύσεων ένα "διάλειμμα" από την ευρωζώνη για 5 χρόνια, με πιθανή αναδιάρθρωση χρέους τύπου Paris Club, εάν χρειαστεί, κάτι που δεν ευθυγραμίζεται με τη συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση. (Αρθρο 125 TFEU).
- Η λύση του "διαλείμματος" θα πρέπει να συνοδευτεί από τη στήριξη της Ελλάδας ως μέλος της ΕΕ και των Ελλήνων πολιτών, με αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια τα επόμενα χρόνια. Η λύση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται επίσης από τη βελτίωση των κανόνων της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και από ξεκάθαρα μέτρα για την ενίσχυση της ευρωζώνης.


 Υστερόγραφο :
Έγγραφο (κολόχα @@ο )   

"Ρήγμα" Γερμανίας - Γαλλίας λόγω Ελλάδας


"Βολές" από το Παρίσι κατά του Βερολίνου - Μπλοκάρουν τη διαδικασία της συμφωνίας οι Φινλανδοί

Σόϊμπλε !! ΝΤΡΟΠΗ σας  κ. Σόιμπλε ! ΜΕΡΚΕΛ  άλλαξε -διώξε τον Σόιμπλε  ! για να σωθείς και  εσύ  !!! Σεβόμαστε  -Αγαπάμε τον Γερμανικό λαό αλλά ντρεπόμαστε για Σόϊμπλε που ο Θεός τον τιμωρεί για όλη του την επίγεια ζωή  του  !
~ 10 July 2015
Comments on the latest Greek proposals
On 9 July 2015 Greece has submitted a list of proposals. These proposals are based on and even fall
behind the latest aide memoire that was drafted by the Troika to conclude the review under EFSF.
However Greece was not able to conclude the review.
These proposals lack a number of paramount important reform areas to modernize the country, to
foster long term economic growth and sustainable development. Among these, labour market
reform, reform of public sector, privatisations, banking sector, structural reforms are not sufficient.
This is why these proposals can not build the basis for a completely new, three year ESM program, as
requested by Greece. We need a better, a sustainable solution, keeping the IMF on board. There are
2 avenues now:
1. The Greek authorities improve their proposals rapidly and significantly, with full backing by their
Parliament. The improvements must rebuild confidence, ensure debt sustainability upfront and the
successful implementation of the program - so as to ensure regained market access after completion
of the program. Improvements include:
a) transfer of valuable Greek assets of [50 bn] Euros to an external fund like the Institution for
Growth in Luxembourg, to be privatized over time and decrease debt; b) capacity-building and depolitizising
Greek administrative tasks under hospices of the COM for proper implementation of the
program; c) automatic spending cuts in case of missing deficit targets.
In parallel, a set of financing elements would be put together to bridge the time gap until a first
disbursement under the enhanced program could be made. This means the existing risk of not
concluding a new ESM program should rest with Greece, not with Eurozone countries.
2. In case, debt sustainability and a credible implementation perspective can not be ensured upfront,
Greece should be offered swift negotiations on a time-out from the Eurozone, with possible debt
restructuring, if necessary, in a Paris Club - like format over at least the next 5 years. Only this way
forward could allow for sufficient debt restructuring, which would not be in line with the
membership in a monetary union (Art. 125 TFEU).
The time-out solution should be accompanied by supporting Greece as an EU member and the Greek
people with growth enhancing, humanitarian and technical assistance over the next years. The timeout
solution should also be accompanied by streamlining all pillars of the Economic and Monetary
Union and concrete measures to strengthen the governance of the Eurozone.
~
***  Διεκόπη μετά από 9 ώρες το Eurogroup - Διχασμένη η Ευρωζώνη
 Στις 12 το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις
Διεκόπη μετά από 9 ώρες το Eurogroup - Διχασμένη η Ευρωζώνη
- Εννέα ώρες διήρκεσε το κρίσιμο Eurogroup, με μοναδικό θέμα συζήτησης το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή σε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον ESM, χωρίς ωστόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.
- Οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεδριάσουν εκ νέου στις 12 το πρωί της Κυριακής, πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα.
- Οι πληροφορίες που διαρρέουν από τη συνεδρίαση του Eurogroup κάνουν λόγο για "πολεμικό" κλίμα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, καθώς οι δύο χώρες φαίνονται να έχουν σημαντικές διαφορές στην προσέγγιση του ελληνικού ζητήματος, με τους Γάλλους να εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί απέναντι στη χώρα μας, ενώ τους Γερμανούς να τηρούν πιο σκληρή στάση.
- Μάλιστα, γύρω από τις δύο μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις συσπειρώνονται και οι άλλες χώρες: Το μέρος της Γαλλίας παίρνουν η Ιταλία, η Κύπρος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αντίθετα με τις θέσεις της Γερμανίας συντάσσονται η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Εσθονία και η Σλοβενία.
- Η πιο περίπλοκη περίπτωση είναι αυτή της Φινλανδίας, καθώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ έλαβε σήμερα, κατόπιν απαιτήσεως του κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, εντολή από τη Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού κοινοβουλίου να διαπραγματευθεί μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μάλιστα, οι Αληθινοί Φινλανδοί απειλούν να αποσυρθούν από το κυβερνητικό σχήμα, που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, σε περίπτωση που η Φινλανδία κληθεί να χορηγήσει νέα δάνεια προς την Ελλάδα.
- Πάντως, όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές, μία ενδεχόμενη συμφωνία μπορεί να εγκριθεί και χωρίς τη συναίνεση της Φινλανδίας, βάσει του καταστατικού του ESM, που επιτρέπει την έγκριση ενός προγράμματος με πλειοψηφία των χωρών που παρέχουν το 85% των κεφαλαίων του ESM. Έτσι, δεδομένου ότι η συμμετοχή της Φινλανδίας είναι κάτω από το 1,8% (12,58 δισεκατομμύρια ευρώ), η βαρύτητα της ψήφου της δεν επηρεάζει σημαντικά την έγκριση του νέου δανείου.
- Μέσα σε αυτό το κλίμα διχασμού, οι Θεσμοί φέρονται να έχουν ήδη στείλει στην Αθήνα λίστα με επιπλέον μεταρρυθμίσεις που ζητούν να προστεθούν σε αυτές που περιλαμβάνονται στο κείμενο των ελληνικών προτάσεων, χωρίς πάντως να είναι σαφές τι μπορεί να προβλέπουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές, καθώς από την ελληνική πλευρά τηρείται σιγή ιχθύος.
- Εν τω μεταξύ, αναστάτωση προκάλεσε το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine, σύμφωνα με το οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προωθεί μία πρόταση-σοκ, που περιλαμβάνει είτε εκχώρηση και πώληση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας ύψους 50 δισ. ευρώ, είτε πενταετή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, με παράλληλη χορήγηση ανθρωπιστικής και τεχνικής βοήθειας προς τη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Όπως διευκρίνισαν γερμανικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Der Tagesspiegel, "πρόκειται για έγγραφο εργασίας με σκέψεις για την περίπτωση που πρέπει να τεθεί σε ισχύ το Σχέδιο Β και δεν προοριζόταν για τη σημερινή συνεδρίαση". Συνεπώς, επισημαίνεται, ο κ. Σόιμπλε δεν το παρουσίασε στους συναδέλφους του, αλλά το έγγραφο δόθηκε κατά την προετοιμασία του Eurogroup μόνο σε χώρες με παρόμοιες απόψεις.
~
***  "Ρήγμα" Γερμανίας - Γαλλίας λόγω Ελλάδας    
"Βολές" από το Παρίσι κατά του Βερολίνου - Μπλοκάρουν τη διαδικασία της συμφωνίας οι Φινλανδοί

- Ένα βαθύ ρήγμα στις σχέσεις της Γερμανίας με τη Γαλλία φαίνεται να προκαλούν οι διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών αναφορικά με την παροχή νέας χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, όπως διαφαίνεται από το σημερινό Eurogroup.
Η γαλλική πλευρά κατηγορεί το Βερολίνο ότι έχει σχηματίσει ένα δικό του μέτωπο χωρών, και χαρακτηριστικό είναι ότι στο κοινό ανακοινωθέν που επεξεργάζεται το Eurogroup αυτήν την ώρα, διαρρέει ότι υπάρχουν ουσιαστικά δύο ομάδες: Μία υπέρ της Ελλάδας, στην οποία συντάσσονται η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος, αλλά και η Κομισιόν, και μία που τηρεί πιο σκληρή στάση, στην οποία τοποθετούνται η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Εσθονία και η Σλοβενία.
- Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, αφού το συγκυβερνόν κόμμα των Αληθινών Φινλανδών απειλεί ανοιχτά με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ το κοινοβούλιο της χώρας αρνήθηκε να εξουσιοδοτήσει τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευτεί για το ζήτημα της Ελλάδας, "μπλοκάροντας" τη διαδικασία.
Ένα άλλο σημείο τριβής μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, ήταν η τεχνική υποστήριξη που προσέφεραν Γάλλοι τεχνοκράτες στη σύνταξη του κειμένου των ελληνικών προτάσεων, κάτι που η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται ότι δε γνώριζε, και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, τηλεφώνησε έξαλλη στον  Γάλλο πρόεδρο για να ζητήσει εξηγήσεις.
-  Πάντως, όλα δείχνουν ότι το σημερινό Eurogroup θα ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία, και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πετάξουν το μπαλάκι στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, αφήνοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να πάρουν την απόφαση για την Ελλάδα.


~
***  Ποιος Σόιμπλε; Οι Φινλανδοί σαμποτάρουν τη συμφωνία στο Eurogroup!    
Δεν εγκρίνει το κοινοβούλιο της χώρας τη διαπραγμάτευση για παροχή χρηματοδότησης στην Ελλάδα
Ποιος Σόιμπλε; Οι Φινλανδοί σαμποτάρουν τη συμφωνία στο Eurogroup!
- Μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να θεωρείται ο πλέον "σκληρός" Ευρωπαίος αξιωματούχος απέναντι στη χώρα μας, όμως φαίνεται πως το ελληνικό αίτημα για νέο πρόγραμμα διάσωσης έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμα μεγαλύτερο αντίπαλο: Την κυβέρνηση της Φινλανδίας.
-  Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της χώρας, η Φινλανδία είναι έτοιμη να πει "όχι" στην Ελλάδα, και θα μπορούσε να είναι η χώρα που θα μπλοκάρει τη συμφωνία. Κι αυτό γιατί το ακροδεξιό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, που βρίσκεται στη συγκυβέρνηση, απειλεί ανοιχτά με αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, που διαμορφώθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο, αν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.
-  Επιπλέον, όπως μετέδωσε η φινλανδική δημόσια τηλεόραση, με ψήφισμά της η Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού κοινοβουλίου έδωσε εντολή απόψε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ να διαπραγματευθεί μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο YLE, το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών απαίτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο κοινοβούλιο η Φινλανδία να αντιταχθεί σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα και το Ελσίνκι να υποστηρίξει την ιδέα ενός Grexit.
- Πρακτικά, λοιπόν, η κυβέρνηση της Φινλανδίας τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και μάλιστα με μεγαλύτερη θέρμη από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
- Πάντως, όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές, μία ενδεχόμενη συμφωνία μπορεί να εγκριθεί και χωρίς τη συναίνεση της Φινλανδίας, βάσει του καταστατικού του ESM, που επιτρέπει την έγκριση ενός προγράμματος με πλειοψηφία των χωρών που παρέχουν το 85% των κεφαλαίων του ESM. Έτσι, δεδομένου ότι η συμμετοχή της Φινλανδίας είναι κάτω από το 1,8% (12,58 δισεκατομμύρια ευρώ), η βαρύτητα της ψήφου της δεν επηρεάζει σημαντικά την έγκριση του νέου δανείου.
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ : Ακυρώνεται η αποψινή Σύνοδος Κορυφής των 28 -
Ρήγμα Μέρκελ - Ολάντ για χάρη της Ελλάδας!
Ακυρώθηκε η αποψινή ...
Σύνοδος Κορυφής των 28 όπως γνωστοποίησε πριν από λίγο μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. - See more at: 














~
***  Την ημέρα εορτής του Αγ. Παϊσίου (12/7) η κρίσιμη απόφαση για την Ελλάδα
Την ημέρα εορτής του Αγ. Παϊσίου (12/7) η κρίσιμη απόφαση για την Ελλάδα
Η τελική  Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα θα γίνει την Κυριακή 12 Ιουλίου, ανήμερα δηλαδή της Εορτής του Αγίου Παϊσίου! Μακάρι να μας βοηθήσει...Φέτος, θα είναι η πρώτη φορά που θα εορταστεί ως επίσημος Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας!
Εκπλήσσει και πάλι η Θεία Πρόνοια και φανερώνεται για άλλη μια φορά το πόσο δυνατή είναι η προσευχή του Γέροντα για την Ελλάδα μας που τόσο αγαπούσε, αφού τα έφερε έτσι ο Θεός τα πράγματα, ώστε η φοβερή και τρομερή, η Τελική Διπλή Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα να γίνει την Κυριακή 12 Ιουλίου, ανήμερα δηλαδή της Εορτής του Αγίου Παϊσίου!
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Σήμερα (8/7/2015) μέσα σε ένα δραματικό παρασκήνιο, δόθηκε το τελευταίο και οριστικό Τελεσίγραφο των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, που με δυο λόγια λέει πως είτε θα προτείνουμε άμεσα, σκληρά και αμετακίνητα μέτρα ως την Πέμπτη, είτε την Κυριακή δύο Σύνοδοι Κορυφής, μία των Ηγετών της Ευρωζώνης των άλλων 18 και μία των Ηγετών όλων των 28 Μελών της Ε.Ε., θα μας αποβάλουν όχι μόνο από το Ευρώ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ρίχνοντάς μας μερικούς τόνους Ανθρωπιστικής Βοήθειας!
Μάλιστα οι Εταίροι έφτασαν στο σημείο να επιδείξουν στον Τσίπρα Φάκελο Σχεδίου Εξόδου της Ελλάδας, με καταγεγραμμένα όλα τα μέτρα που θα παρθούν για την αντιμετώπιση της!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ
Την Κυριακή λοιπόν 12 Ιουλίου 2015 μ.Χ., τελειώνουν όλα, μια για πάντα για την Ελλάδα! Είτε με νέο μακροχρόνιο 3ο Μνημόνιο με επώδυνα μέτρα και λιτότητα, είτε με τραγική χρεοκοπία και πτώχευση, που θα μας γυρίσει σε συνθήκες πείνας και τρίτου κόσμου...
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ Η ΕΣΧΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ, ο οποίος σε μια στιγμή που ήταν άρρωστος εκεί στη Σουρωτή, πετάχτηκε ξαφνικά από το κρεβάτι του και χοροπηδούσε σαν μικρό παιδί από τη χαρά του φωνάζοντας ότι η Παναγιά έκανε το θαύμα της και απέτρεψε ένα πολύ μεγάλο κακό που θα ερχόταν στην Ελλάδα!
Συνδιάστε το προηγούμενο με αυτό εδώ το νεότερο όραμα, που ίσως να σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά και με την Κυριακή 12 Ιουλίου...
Ενώ από το βράδυ του Σαββάτου ως το ξημέρωμα, αναμένονται πλήθη προσκυνητών όπως κάθε χρόνο στην καθιερωμένη Αγρυπνία στον Τάφο του Γέροντα στη Σουρωτή.... 
~
*** Ολη η αλήθεια για το σχέδιο των δανειστών σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γερμανικής TV (video)
Ολη η αλήθεια για το σχέδιο των δανειστών σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γερμανικής TV (video) -  Δείτε το βίντεο πριν το κατεβάσουν...
Την ώρα που τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια έκαναν την προπαγάνδα τους για το ΝΑΙ...κάποιοι δημοσιογράφοι, που δεν ξέρουν ούτε μία λέξη στην ελληνική γλώσσα, έκαναν ρεπορτάζ για την αλήθεια, που κρύβεται πίσω από την σκληρή στάση των δανειστών.
Ποιό ήταν τελικά το σχέδιο τους; Γιατί οι δανειστές δεν έκαναν πίσω, την στιγμή που τα δύο κείμενα είχαν πολλά σημεία που θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν, εκτός από εκείνο της μείωσης των συντάξεων, που όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του γερμανικού καναλιού ARD Monitor, υπήρχε και στο τελικό κείμενο των δανειστών.
Γιατί έκαναν τον Υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη να φύγει από το Eurogroup; Ποιος ήταν ο τελικός στόχος; Τον πέτυχαν;
Τα λόγια είναι περιττά. Δείτε την έρευνα του Γερμανού δημοσιογράφου που δίνει μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ αποκαλύπτει για άλλη μία φορά πόσο διεφθαρμένοι είναι οι πολιτικοί του χθες.
Κάποιοι αντιλήφθηκαν αυτό το βρώμικο σχέδιο και ευτυχώς με το ΟΧΙ απέδειξαν στους δήθεν διασώστες μας, πως δεν μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.
Το παρακάτω όμως ρεπορτάζ, με στοιχεία, αποδεικνύει πως ΝΑΙ όλοι ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ και εντός και εκτός Ελλάδας.
Αυτό και μόνο αυτό, ήταν το σχέδιο τους.
Το βίντεο αποκάλυψε το secretrealtruth.blogspot.com
https://youtu.be/Y6YUB2hJxaY  ,
 
~
***  ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Τουσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι ματαιώνεται η Σύνοδος Κορυφής των «28»!
tousk
Θα γίνει Σύνοδος, αλλά μόνον των ηγετών της Ευρωζώνης! Κάποιοι μιλούν για θετική εξέλιξη, αφού απομακρύνεται η απόφαση οριστικής έξοδου της Ελλάδας           


~
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να ακυρώνει τη Σύνοδο Κορυφής των «28», η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 7:00 το απόγευμα.  
Την ανακοίνωση έκανε μέσω twitter!

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να είναι θετική για την Ελλάδα αφού απομακρύνει την απόφαση για την οριστική απομάκρυνσή της απο την Ευρώπη.
Σε λίγο πραγματοποιείται το Eurogroup.
«Δύσκολο να βγει πράσινο φως από την συνεδρίαση του Εurogorup σήμερα» παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο Eurogroup.
«Αν βαθμολογήσουμε τη διαπραγμάτευση μεταξύ 1 έως 10, βρισκόμαστε στο 3» ανέφερε καυστικά ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.
«Στόχος μας είναι σταθερότητα της Ευρωζώνης… Είμαστε πολύ μακριά σε σχέση με την αιρεσιμότητα που χρειαζόμαστε με την Ελλάδα. Θέλουμε να έχουμε σαφείς αποδείξεις ότι θα μπορούν οι Έλληνες να εφαρμόσουν αυτά που δεσμεύονται» πρόσθεσε ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ.
«Για εμένα έχει βγει σαφέστατα από το προσκήνιο το Grexit» δήλωσε πάντως ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Ο κύπριος ΥΠΟΙΚ πάντως επέκρινε τη στάση της Αθήνας: «Η Ελλάδα χρειάζεται φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο χάθηκαν 6 μήνες… Δώσαμε εντολή στους θεσμούς για περαιτέρω διαπραγματεύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.    Πηγή: http://www.skai.gr/news/ .-
~
*** «Πήραν φωτιά» τα μηχανήματα καρτών λόγω πιθανότητας κουρέματος 

Μια περίεργη κίνηση υπάρχει αυτές τις ημέρες και στην αγορά της Καλαμάτας. Όπως μας έλεγαν καταστηματάρχες, ενώ στην αρχή είχαν παγώσει τα πάντα, ξαφνικά ο κόσμος που έχει κάποια χρήματα στην τράπεζα βγήκε έξω. Πολλοί, δε, είναι αυτοί που προτιμούν τα ακριβά ψώνια, όπως ηλεκτρικές συσκευές ή κοσμήματα, θεωρώντας ότι αν γίνει ένα κούρεμα, αυτά που αγοράζουν δύσκολα θα χάσουν την αξία τους. Άλλη κατηγορία καταναλωτών είναι εκείνη που αγοράζει ρούχα, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, θεωρώντας ότι τα χρήματά τους θα χαθούν. Έτσι προτιμούν να τα "φάνε", όπως λένε. Τέλος, υπάρχει και η κατηγορία ατόμων που μέσω ίντερνετ πληρώνει υποχρεώσεις (π.χ. εφορία), που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν. Το κάνουν τώρα, ώστε σε ενδεχόμενο κούρεμα να έχουν πληρώσει όσα δε θα γλίτωναν. Π.Μπ. - 
~
*** Κατανομή 5,8 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για διατροφικό επίδομα, οι δικαιούχοι 

Ποσό ύψους 5.840.231 ευρώ κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους δικαιούχους για το μήνα Ιούνιο. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένοι νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και αλλοδαποί και ομογενείς νεφροπαθείς. Το ποσό προέρχεται από το λογαριασμό «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών» που τηρεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. - 
~
***  Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Οι γειτονιές ζωντανεύουν με χορό

 Λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι την έναρξη του φετινού 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή (17/7) και οι αιτήσεις για το χορογραφικό εργαστήρι που θα καθοδηγήσει η Μαριέλα Νέστορα συνεχίζονται. Την ίδια ώρα που πολλοί κανονίζουν, παρά τα προβλήματα, τη διαμονή τους στην Καλαμάτα, για να δουν έστω και μία από τις εκλεκτές φετινές παραστάσεις, ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτού του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από την περφόρμανς σε διάφορα σημεία της πόλης, με την οποία θα λήξει το εργαστήρι ως φινάλε του φεστιβάλ. Φανταστείτε το κοινό να συμμετέχει σε μια ανοιχτή γιορτή χορού σε γειτονιές και ξεχωριστά σημεία της Καλαμάτας, σε μια παράσταση εμπειρίας και συμμετοχής. Αυτή η επαφή των θεατών και των καλλιτεχνών με την πόλη και τους ανθρώπους της δεν είναι ένα από τα κύρια ζητούμενα ενός περιφερειακού φεστιβάλ; «Ο χορός ευτυχώς τα τελευταία χρόνια επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με την κοινότητα. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια τέχνη που είχε εγκλωβιστεί σε μια παρεξήγηση ελιτισμού. Όλοι μπορούν να χορεύουν, όπως αντίστοιχα τα πάντα μπορούν να είναι χορογραφία» λέει σε συνομιλία της με την «Κ» η Μαριέλα Νέστορα. Ο τίτλος («360 μοίρες») του χορογραφικού εργαστηρίου υπαινίσσεται αυτό ακριβώς: «την ομαδική και συλλογική υπόσταση του χορού, την ενδυνάμωση των δεσμών της ομάδας και τη σχέση με το ανείπωτο και το ιερό» επισημαίνει η Μαριέλα Νέστορα και προσθέτει ότι «στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα εστιάσουμε στην ύπαρξη του περφόρμερ όχι ως αντικείμενο θέασης αλλά ως συνδετικό κρίκο συνύπαρξης μεταξύ των θεατών-συμμετεχόντων. Ο χώρος όπου θα διεξαχθεί δε συνδέεται με την ιστορία της πόλης ή με το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον κτισμάτων, αλλά ανιχνεύει περιοχές-καταφύγια και σημεία ένωσης μέσα στον αστικό ιστό». Η Μαριέλα Νέστορα έχει μια αξιόλογη πορεία ως χορογράφος και διευθύντρια της ομάδας σύγχρονου χορού Yelp. Τη ρωτάω να μου πει την άποψή της για το χορό στην Ελλάδα. «Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει παραγωγή σημαντικών χορογραφικών έργων. Αισθάνομαι περήφανη που ο ελληνικός χορός επιμένει, αντιστέκεται στις αντιξοότητες και στην απουσία στήριξης και συνεχίζει να δημιουργεί», μου λέει. «Ο ελληνικός χορός παράγει έργα τα οποία έχουν δύναμη, σκέψη, υβριδικές προτάσεις οι οποίες δημιουργούν το ενδιαφέρον σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Μπορεί να πει κανείς έργα που υπερτερούν σε “ψυχή” σε σχέση με την παραγωγή από άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες. Πιθανόν οι εγχώριες δυσκολίες να εμπνέουν νέους τρόπους αφήγησης και έκφρασης, ίσως τα έργα εκπέμπουν την ανάγκη της δημιουργίας τους, καθώς αναμφίβολα ολοκληρώνονται με κόπο, πυγμή και έκθεση». Πηγή: ΣΑΝΤΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, «Καθημερινή» - 
~
***  Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Θεοδωράκη - Γεννηματά
tsiprastielofono
-  Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού κύριο Σταύρο Θεοδωράκη.
-  Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αλληλοενημέρωση για τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ανταλλαγή απόψεων για το πώς πρέπει να προχωρήσουν τα θέματα στη βουλή.
Επιπλέον σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κυρία Φώφη Γεννηματά για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Στην πορεία της συζήτησης η ίδια ενημέρωσε τον πρωθυπουργό οτι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες σήμερα για να συμμετέχει στην σύνοδο των ηγετών των σοσιαλιστών και δημοκρατών ηγετών.
-  Επιπροσθέτως συζητήθηκε o συντονισμός των κομμάτων και το ενδεχόμενο να κατατεθούν νομοσχέδια τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των θεσμών απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
 -  Για να υπάρξει και η επίσημη ενημέρωση και συμφωνία των ηγετών των πολιτικών κομμάτων για την προώθηση των νομοσχεδίων ενόψει της συμφωνίας με τους δανειστές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αύριο.
~
~ *  Αθλητική  ενημέρωση :
*** Ίσως και σήμερα το βράδυ η απόφαση για το νέο προπονητή της Καλαμάτας          
     
-  Συνάντηση ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης της Καλαμάτας έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ και το πιθανότερο είναι ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, είναι και αυτό του νέου προπονητή της ομάδας.
Η συνάντηση θα «φιξαριστεί» σήμερα, με τον Γιώργο Ράλλη να αναπτύσσει εν συνεχεία και εφόσον δεν προκύψει καμία αλλαγή σχεδίων, τα μέχρι τώρα δεδομένα γύρω από το μέτωπο προπονητή.
Μπορούμε να πούμε ότι ο Κώστας Κλάδης έχει αυτή τη στιγμή ένα μικρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων, ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του προέδρου της Μαύρης Θύελλας, που αρκετές φορές φροντίζει να μας εκπλήττει.
Υπάρχουν άλλωστε πολλά δεδομένα που μπορούν να καθορίσουν τις αποφάσεις και μιλάμε για ζητήματα οικονομικά, δηλαδή τις απαιτήσεις των προπονητών, αλλά και αγωνιστικά, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητά τους να φέρουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές.
Όπως και να έχει, είτε σήμερα είτε εντός των επόμενων δύο – τριών ημερών, θα γνωρίζουμε το νέο προπονητή της Καλαμάτας, ίσως και τις πρώτες κινήσεις ανανέωσης και μεταγραφών.
Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες, ο κ. Ράλλης αναπτύσσει τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και την ευχέρεια για μια ομάδα με την ιστορία της Καλαμάτας να έρθει σύντομα σε συμφωνία με προπονητή και ποδοσφαιριστές, ξεκινώντας άμεσα την προετοιμασία της.
  ~  Εξαιρετικά δύσκολα τα οικονομικά δεδομένα
Μπήκαμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και ακόμη η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας δεν έχει ανακοινώσει την παραμικρή κίνηση, τον ελάχιστο σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Προφανώς, ο λόγος που δεν το έχει πράξει όλο αυτό το διάστημα είναι ξεκάθαρος και εστιάζεται στην οικονομική στενότητα των ανθρώπων που έχουν μείνει στα διοικητικά της ομάδας.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η Μαύρη Θύελλα θα δυσκολευτεί να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για τις «βασικές» ανάγκες, δηλαδή για οδοιπορικά, διαιτησίες κλπ., υποστηρίζοντας ότι η επιδίωξη πρωταθλητισμού και ανόδου θα αποτελέσει τη νέα σεζόν μακρινό όνειρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καλαμάτα θα πορευθεί με ποδοσφαιριστές που θα έχουν πολύ χαμηλό κασέ, ενώ αρκετοί εξ αυτών που θα αποτελέσουν μέρος του έμψυχου δυναμικού της θα αγωνιστούν κυρίως για την… φανέλα.
Εφόσον οι πληροφορίες αποδειχθούν ακριβείς – μιλάμε για έναν αριθμό λίγων παικτών που θα εισπράττουν χρήματα και καμία σχέση με τα περσινά συμβόλαια – τότε ο στόχος θα είναι τελείως διαφορετικός με τον περσινό, αυτόν που τέθηκε την αντίστοιχη χρονική περίοδο, βλέποντας μόνο τη σωτηρία.
Θεωρούμε ότι το μεσσηνιακό στοιχείο θα είναι πολύ έντονο, αλλά επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να γίνει το λάθος της τελευταίας χρονιάς του Γιώργου Γρηγορόπουλου, όταν οι ποδοσφαιριστές επιδίωξαν να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα και τελικά χρεώθηκαν πολλά από τα άσχημα.
Σε μια τέτοια πραγματικότητα, δηλαδή της παρουσίας πολλών ντόπιων παικτών και των χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων, οφείλει η διοίκηση να βγει ανοικτά και να γνωστοποιήσει τις δυσκολίες που υπάρχουν, αναλαμβάνοντας τα όποια ρίσκα.
 ~
***
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου