ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015 :
~



~



~



~
*** 15 Ιουνίου
Προφήτου Αμώς. Αποστόλων (Ο΄) Αχαϊκού, Στεφανά και Φουρτουνάτου, των εν Κορίνθω συνεργών των Αποστόλων. Μαρτύρων Δουλά και Νερσή. Οσίων Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος (1) (†430), Μονίκης της μητρός αυτού, Ιερωνύμου (†420) και Ορτισίου.
(1) Ο άγιος Αυγουστίνος γεννήθηκε στην Ταγάστη της Νουμηδίας στην Αφρική, το έτος 354 από μητέρα φλογερή χριστιανή, τη Μόνικα και πατέρα ειδωλολάτρη τον Πατρίκιο. Τις εγκύκλιες σπουδές πραγματοποίησε στην πατρίδα του ενώ στη συνέχεια ο πατέρας του τον έστειλε στα Μάδαυρα και για ανώτερες σπουδές στην Καρχηδόνα. Ως νεαρός φοιτητής έζησε ζωή έκλυτη, από την οποία απόκτησε και κάποιο εξώγαμο τέκνο. Στην Αφρική, έγινε οπαδός του Μανιχαϊσμού, αλλά όταν αργότερα έφθασε στο Μιλάνο οι θερμές ολονύκτιες προσευχές της μητέρας του, η επισταμένη μελέτη των αγίων Γραφών από τον ίδιο και τα φλογερά κηρύγματα του Επισκόπου Μεδιολάνων Αμβροσίου, έφεραν τον Αυγουστίνο στο Χριστιανισμό. Ζήτησε να κατηχηθεί και βαπτίστηκε χριστιανός μαζί με τον 15χρονο γιο του Αδεοδάτη. Αργότερα επέστρεψε στην Αφρική όπου δίδαξε και διέδωσε με θέρμη τον Χριστιανισμό. Μετά την κοίμηση της μητέρας του πήγε στη Ρώμη. Όταν το 391 επισκέφθηκε κάποιους φίλους του στην Ιππώνα, ο επίσκοπος της πόλης εκτιμώντας τα πλούσια χαρίσματά του, το πάθος της διδασκαλίας αλλά και τη βαθύτατη θεολογική του γνώση, τον χειροτόνησε πρεσβύτερο και αργότερα βοηθό επίσκοπο. Μετά την κοίμηση του Βαλερίου τον διαδέχθηκε στο θρόνο της επισκοπής Ιππώνος το 396. Ποίμανε με σύνεση, διάκριση και οιακοστροφία το ποίμνιό του για 34 ολόκληρα χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 76 ετών, στις 28 Αυγούστου 430.
~   15/06 Απολυτίκιο Προφήτου Αμώς - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/R9_R86nNilI?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
***  Περισσότεροι από 40.000 τόνοι καρπουζιού έχουν συγκομιστεί στην Τριφυλία         
     
Τουλάχιστον 800 φορτηγά έχουν εξαχθεί στις αγορές του κόσμου!
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Ως μία από τις καλύτερες χρονιές κρίνεται η φετινή για το καρπούζι Τριφυλίας, καθώς μέχρι στιγμής έχουν συγκομιστεί περισσότεροι από 40.000 τόνοι και έχουν εξαχθεί τουλάχιστον 800 φορτηγά στις αγορές του κόσμου!
Η φετινή χρονιά, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, δικαίως χαρακτηρίστηκε από τους παραγωγούς ως «καρπουζοχρονιά».
Θα μπορούσε, βέβαια, να πάει πολύ καλύτερα, όπως λένε και οι ίδιοι οι παραγωγοί, όμως οι καιρικές συνθήκες στο ξεκίνημα της συγκομιδής και λίγες μέρες αργότερα, τόσο στην περιοχή και τη χώρα μας όσο - κυρίως - στην Ευρώπη, είχαν συνέπειες. Έτσι, από εκεί που υπήρχε - στην αρχή - για τα πρώιμα στρογγυλά καρπούζια μεγάλη ζήτηση, για κάποιες μέρες μειώθηκε, με συνέπεια και την πτώση της τιμής.
Αργότερα, ωστόσο, που ο καιρός έφτιαξε και ανέβηκαν και στην Ευρώπη οι θερμοκρασίες, οι βαρέλες ή μπουκάλες, όπως λέγονται, είχαν πολύ μεγάλη ζήτηση και πολύ καλή τιμή. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως, ακόμα και τώρα, που έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από το 95% της συγκομιδής, η ζήτηση είναι αυξημένη.
Όπως είπε στο «Θ» ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος: «Φέτος στην Τριφυλία ξεπεράσαμε τους 40.000 τόνους και έχει ήδη συγκομιστεί το 95 με 98%. Απομένουν να συγκομιστούν - κυρίως - κάποιες καλλιέργειες βόρεια της Κυπαρισσίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ αυτές τις μέρες στην περιοχή της Τερψιθέας και του Αγρίλη κόβεται το δεύτερο χέρι. Κύρια χαρακτηριστικά της φετινής παραγωγής του καρπουζιού μας ήταν οι αποδόσεις και η ποιότητά του, που οφείλονται στις κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν, αλλά και στο μεράκι των παραγωγών μας, οι οποίοι αγαπούν τη γη και τις καλλιέργειές τους και φροντίζουν τα προϊόντα τους. Δεν υπήρχε χώρα που να μην έγινε εξαγωγή του καρπουζιού μας. Σε όλη την Ευρώπη και ευρύτερα. Στην Πολωνία, δε, υπήρξε αυξημένη ζήτηση, αλλά και στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία.
Επίσης, στην κεντρική Ευρώπη, με κυριότερο αποδέκτη τη Γερμανία, αλλά και την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία. Όπως και στην Ιταλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Αγγλία. Αυξημένη ήταν η ζήτηση φέτος στις Βαλκανικές χώρες, όπως κυρίως η Σερβία κ.α. Πολλοί εξαγωγικοί φορείς ήταν στην Τριφυλία, από την αρχή της συγκομιδής και τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Οι αναγγελίες που έγιναν ηλεκτρονικά στο υπουργείο είναι τουλάχιστον 800 φορτηγά αυτοκίνητα, για εξαγωγές, κάτι που δείχνει τη δυναμική της περιοχής και αναδεικνύει το καρπούζι της Τριφυλίας.
Φέτος στην Τριφυλία έγινε παραγωγή και συγκομίστηκαν νέες ποικιλίες, όπως το μίνι καρπούζι, που είναι από ενάμιση μέχρι τρία και τέσσερα κιλά και το ζητούν από το εξωτερικό κυρίως, αλλά και στην ελληνική αγορά, όπως και άσπερμα καρπούζια. Έχουμε στην περιοχή μας, δηλαδή, ποικιλία υβριδίων, χρωμάτων και μεγεθών στο καρπούζι.
Σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω ότι ήταν μία καλή χρονιά για το καρπούζι, για την παραγωγή, με τις αποδόσεις και την ποιότητα που είχε, και τους παραγωγούς μας. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε στην Υπηρεσία συνολικά τα στοιχεία για την παραγωγή και τις εξαγωγές, για να καταλήξουμε και σε συμπεράσματα, αλλά ήδη τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα δείχνουν ότι ήταν μια καλή χρονιά!».  
~
***  Θρίλερ στις Βρυξέλλες - Η Ελλάδα αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις

Η ελληνική πλευρά λέει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν ήταν έτοιμοι να διαπραγματευτούν - Χάσμα δύο δισ. ευρώ ετησίως ανάμεσα στις δύο πλευρές Με την αποχώρηση των κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες διακόπηκαν αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες. Κατά πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχιουν ακόμα τεράστιες διαφορές. Κοινοτικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής έκτακτου EuroWorking Group τη Δευτέρα, αλλά και ότι στο Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου δεν θα συζητηθεί καν το θέμα της Ελλάδας, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις συνομιλίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πλευρά των πιστωτών της Ελλάδας επιμένει να ζητά μόνιμες περικοπές δύο δισ. ευρώ (ή 0,5% του ΑΕΠ) για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν χωρίς επιτυχία, καθώς υπάρχει σημαντικό χάσμα ανάμεσα στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και τις κοινές απαιτήσεις της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Επιπρόσθετα, η ίδια πηγή τονίζει ότι οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς και υποδεικνύει ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν στο πλαίσιο του Eurogroup. Από την πλευρά του, ο αρθρογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ότι η σύντομη συνάντηση (κράτησε μόλις 40-45 λεπτά) είναι «κακό σημάδι» και επικαλέστηκε συνομιλία του με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών. «Θα δούμε», λέει ο Σπίγκελ, ήταν η απάντηση του κ. Παππά, όταν τον ρώτησε εάν η σύντομη συνάντηση είναι «κακό σημάδι». «Κι έπειτα χαμογέλασε» περιγράφει ο αρθρογράφος των FT.Πηγή: protothema.gr - 
~
***   Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του… χαμένοι στη μετάφραση (φωτογραφίες)
Φώτης Ξεπαπαδέας, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Μηλιός, Βασίλης Λυμπέρης
 
Μετά και την εκδήλωση του “Κόκκινου Δικτύου” στην Καλαμάτα Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν της κυβέρνησης φαίνεται να κινείται ένα σημαντικό κομμάτι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των κομματικών μελών του. Μία ακόμα ευκαιρία για να γίνουν τα παραπάνω κατανοητά δόθηκε προχθές το βράδυ σε εκδήλωση του «Κόκκινου Δικτύου ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας» στην Καλαμάτα, με ομιλητές τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννη Μηλιό και Μαρία Μπόλαρη. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, αυτό που ξεκαθάρισαν οι ομιλητές είναι ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινωνίας, στην πλειοψηφία της. Βέβαια, επισήμαναν ότι η κριτική που ασκείται δεν έχει στόχο να «γκρεμίσει» τα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να τον επαναφέρουν στο... σωστό δρόμο, σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις του κόμματος και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Όπως σημείωσε η Μαρία Μπόλαρη, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι κόμμα λιτότητας». Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτή η στρατηγική και αυτά τα μέτρα θα φέρουν την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πιθανόν να προκαλέσουν και την έξοδο της χώρας από τους οργανισμούς αυτούς. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Μηλιός. Βέβαια, άφησε να εννοηθεί ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη δε θα είναι προς όφελος των εργαζομένων, αλλά σχολίασε ότι εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αναγκαστικά θα συμβεί αυτό.Πίσω από τα έδρανα Αυτό που είναι πλέον φανερό, με τα όσα συμβαίνουν δημόσια ή ιδιωτικά στην κυβέρνηση ή στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι υπάρχουν δύο πραγματικότητες στο μυαλό των μελών του. Η πρώτη περιγράφηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον Νίκο Φίλη. «Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί μόνο με ένα άρθρο», τόνισε σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του. Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι «συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε». Η άλλη, που ακούγεται από τους αντιδρώντες στην τακτική της κυβέρνησης, οδηγεί εκτός ευρώ. «Σκισμένα μνημόνια» και Ευρωζώνη δεν πάνε μαζί. Από εκεί και πέρα, στις 18 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που βασίστηκαν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Σήμερα η κυβέρνηση όχι μόνο έχει καταργήσει το πρόγραμμα, αλλά κοντεύει να καταργήσει και τη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή θετικά νομοσχέδια. Κι όμως, κανείς δεν τολμάει να ισχυριστεί ότι η ανθρωπιστική κρίση έχει αντιμετωπιστεί έστω και σε ένα μικρό βαθμό. Στη συχνή ερώτηση που επαναλαμβάνεται, «είναι, δηλαδή, το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ;», η απάντηση είναι «ασφαλώς και όχι, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία». Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη της κυβέρνησης δε θέλουν να εφαρμόσουν τις ιδιωτικοποιήσεις που σχεδίασε το ΤΑΪΠΕΔ, ωστόσο όλα αυτά έχουν μικρή σημασία, όταν τελικά οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν. Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω, είναι σαφές ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία είναι περισσότερη διαφάνεια. Περισσότερη ειλικρίνεια. Είναι απαραίτητο για όλους να κατανοήσουμε ότι, όταν το κοινό ανακοινωθέν κάνει λόγο για «πρόοδο», στην ουσία αναφέρεται στις δικές μας υποχωρήσεις. Ότι ο «έντιμος συμβιβασμός» βασίζεται στο φόβο μιας ολόκληρης κοινωνίας που είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει με τον τρόπο που το έκανε η Γαλλία στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ανάγκη να ακούσουμε τον πρωθυπουργό να μας ενημερώνει για το όραμα, τους εκβιασμούς και τα όρια της κυβέρνησής μας. Για τα όσα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, για τα λίγα που θέλουν να μας δώσουν και τα όσα απαιτούμε να πάρουμε. Και αν ξέρουμε τα πάντα και αποφασίσουμε να υποχωρήσουμε, τότε και μόνο τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια έντιμη λύση... μια έντιμη ταπείνωση. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
***  Η Φώφη Γεννηματά νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (φωτογραφίες)          
      
 
 
 
 
Βγήκε λευκός καπνός τελικά από σήμερα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έτσι νέα πρόεδρος εξελέγη η Φώφη Γεννηματά.
Η κυρία Γεννηματά συγκέντρωσε το απαιτούμενο 50% των ψήφων και δέχθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον απερχόμενο πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο και τους συνυποψηφίους της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Όπως ανακοινώθηκε, στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος, η νέα πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ παρόντες θα είναι και οι κ.κ. Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος.
Δήλωση συγχαρητηρίων προς τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της έκανε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμμετοχή τους στη ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ. «Ευχαριστώ τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου και για τη στήριξη στο κίνημά μας, σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας του», τόνισε ο κ. Λοβέδρος.
Επίσης, ευχαρίστησε τους πολίτες «που με στήριξαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η στήριξη τους ήταν καθαρά πολιτική και για μένα πολύ τιμητική». «Συγχαίρω τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της. Συγχαίρω τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον μαχητικό αγώνα που έδωσε και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε», πρόσθεσε.
«Σε ό,τι με αφορά θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός, Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης. Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι  μπροστά», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.
Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Κωνσταντινόπουλος τονίζει ότι «η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον». Υπογραμμίζει ότι «συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης»
Τέλος, αναφέρει ότι «θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν Συγχαίρω τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης». www.protothema.gr   .-
~
*** Η σπουδαιότητα της παιδικής χαράς για τα παιδιά

Η παιδική χαρά είναι ο κατεξοχήν χώρος αναψυχής, όπου τα παιδιά παίζουν και συναναστρέφονται με άλλα παιδιά, από τη βρεφική τους ακόμη ηλικία μέχρι και τα πρώτα τους σχολικά έτη. Το παιδί μέσα από το παιχνίδι στην παιδική χαρά αποκομίζει πολλαπλά οφέλη. Η παιδική χαρά είναι ένας τόπος παιχνιδιού, με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις, όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για τους γονείς. Συνοδέψτε, λοιπόν, το παιδί σας όσο το δυνατόν συχνότερα και ενισχύστε τη δραστηριότητα αυτή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση. Έτσι μας λένε οι ειδικοί. Καιρός, λοιπόν, για τους Δήμους της Μεσσηνίας να πιστοποιήσουν τις παιδικές τους χαρές και- γιατί όχι- να δημιουργήσουν περισσότερες. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά. Α.Π. - 
~
***  Πλέξιμο… στην πλατεία Όθωνος! (φωτογραφίες)           
      
 
  Το Εργαστήρι Φιλίας - Εργαστήρι Συνδημιουργίας (Social Craft Workshops) γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα πλεξίματος σε δημόσιο χώρο, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, προχθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.
«Στην πλατεία Όθωνος κάτω από το δροσερό πλάτανο, σε μια τρίωρη συνάντηση πλεξίματος, που θα απλώνεται στην Παλιά Αγορά της πόλης και θα χωράει: Δημιουργία, χρώμα, διασκέδαση, χαρά, φρεσκάδα, συμμετοχικότητα, πλέξιμο με βελόνες και βελονάκι, μοίρασμα γνώσης, κοινωνικότητα, επαφή με τα μαλλιοκούβαρα!
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά ανθρώπους που αγαπούν το πλέξιμο και τη δημιουργία. Αν ήδη γνωρίζετε πλέξιμο, πάρτε τις βελόνες ή το βελονάκι σας, τα νήματά σας και ελάτε κοντά μας, να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους τις γνώσεις και τα “μικρά και μεγάλα μυστικά” που κρύβει ένα πλεκτό. Προϋπόθεση, να έχετε θετική ματιά και να επιθυμείτε να μοιραστείτε το χρόνο σας με δημιουργικούς ανθρώπους» έγραφε η πρόσκληση. Α.Π. 
~
*** 72.000 ευρώ κέρδισε στο τζόκερ ένας τυχερός στην Καλαμάτα!         
      
-  Στο πρακτορείο του Φίλιππου Κληρόπουλου (Φαρών 37, Καλαμάτα)  έπεσε ένα από τα 3 συνονολικά 5άρια στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ. Έτσι, ένας τυχερός που έπαιξε δελτίο με 2,5 ευρώ ,στην πόλη μας, κερδίζει συνολικά το ποσό των  71.892,97 ευρώ. Στην πρώτη κατηγορία σημειώθηκε τζάκ ποτ και στην κλήρωση της ερχόμενης Πέμπτης το ποσό που θα μοιραστεί θα ξεπεράσει τα 2,2 εκατ. ευρώ.  
~
***  Θερμική... βόμβα η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας         
     
-  Για την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και το αισθητικό αποτέλεσμα της παρέμβασης έχουν ειπωθεί και γραφεί ουκ ολίγα. Η Δημοτική Αρχή αναφέρεται σε ένα «θαυμάσιο αποτέλεσμα», αρκετοί άλλοι έχουν αντιδράσει έντονα.
Πάντως, χθες το μεσημέρι προσπαθήσαμε να τη διασχίσουμε και διαπιστώσαμε δύο πράγματα: το απέραντο τσιμέντο και την υπερβολική θερμοκρασία της. Αν δείτε τη φωτογραφία προσεκτικά, θα τρομάξετε.
Η άλλη δίπλα είναι μια πλατεία από μία πόλη των... «κουτόφραγκων».
Α.Π. 
~
***   Πρώτη με διαφορά και στη Μεσσηνία η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά         
     
~  358 ψήφους και ποσοστό 54% πήρε στη Μεσσηνία, τόπο καταγωγής της, η  νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά!
- Δεύτερος ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 194 ψήφους και ποσοστό 30% ενώ τρίτος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 108 ψήφους και ποσοστό 16%.
- Στη Μεσσηνία ψήφισαν  671 μέλη του ΠΑΣΟΚ, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 660 ενώ βρέθηκαν 2  άκυρα και 9 λευκά.
~ Στην Καλαμάτα η Φώφη Γεννηματά έλαβε 112 ψήφους, ο Ανδέας Λοβέρδος 86 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 29
Στη Μεσσήνη η Φώφη Γεννηματά πήρε 106 ψήφους, ο Ανδρέας Λοβέρδος 65 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 32
Στην Πύλο η Φώφη Γεννηματά πήρε 64 ψήφους, ο Ανδρέας  Λοβέρδος 22 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 19
Τέλος στην Κυπαρισσία η Φώφη Γεννηματά πήρε 76 ψήφους, ο Ανδρέας  Λοβέρδος 21 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 28  
~
*** Ήθελαν να πετάξουν για Αυστρία αλλά κατέληξαν στα κρατητήρια της Καλαμάτας 

Συνελήφθησαν, χθες (14.6.2015) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 17, 21, 45 και 52 ετών αντίστοιχα, γιατί με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση, για τη Βιέννη Αυστρίας, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ήταν προφανώς πλαστά. Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) δελτία ταυτότητας Αρχών Ιταλίας. - 
~
*** Ξεκινά σήμερα υποβολή μηχανογραφικών για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια         
     
Από  σήμερα Δευτέρα, ξεκινά η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων μαθητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα μπορούν από σήμερα να απευθυνθούν στο λύκειό τους, προκειμένου να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και, σε πρώτη φάση, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις («Προσωρινή Αποθήκευση»).
Στη συνέχεια, από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ».
Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό θα καταχωρηθεί στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν θα είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  
~
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
*** Αυτοκτόνησε η Κυπαρισσία στο Περιστέρι χάνοντας την άνοδο στη Γ' Εθνική         
     
Δεν τα κατάφερε η Κυπαρισσία μπροστά στα μάτια των 2 και πλέον χιλιάδων Μεσσήνιων φιλάθλων στο Περιστέρι. Οι Τριφύλιοι αν και βρέθηκαν στο 57' με 2-0 μπροστά στο σκορ, έχασαν τελικά από τους Λάκωνες με 2-3.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Λάκωνες ο Αναστασάκος, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 87ο λεπτό γράφοντας το 2-3 και γυρίζοντας το ματς από το 2-0, στο οποίο έφτασε η Κυπαρισσία με δύο γκολ που πέτυχαν ο Παναγόπουλος στο 51' και ο Κόλλιας στο 55'.
Ο Αναστασάκος ήταν αυτός που έβαλε την Σπάρτη και πάλι στο ματς και τη διεκδίκηση του ονείρου της ανόδου μειώνοντας σε 2-1 στο 57', ο Γκολέμης στο 83' έβαλε φωτιά στο γήπεδο γράφοντας το 2-2 και εκ νέου ο Αναστασάκος έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Λακωνίας διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 στο 87'.

Ξεκινά σε λίγη ώρα στο γήπεδο του Περιστερίου η αναμέτρηση της Κυπαρισσίας με την Σπάρτη, με έπαθλο την άνοδο στη Γ εθνική.
Οι συνθέσεις:
Α.Ο. Κυπαρισσίας:
Ντουγέρογλου, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καμποσιώρης, Παναγόπουλος Φ., Παπαγεωργίου Χρ., Κόλλιας
Α.Ε. Σπάρτη: Γαρόζης, Κόπελας, Σπηλιωτόπουλος, Πανάκης, Πρασσάς, Χοτζάϊ, Γεωργακόπουλος, Τσούκλης, Σεμερτζίδης, Αναστασάκος, Χαλίλι.
Δείτε την αναμέτρηση σε live streaming που πραγματοποιεί το Report24.gr σε συνεργασία με την τηλεόραση του BEST

Αποφασισμένος για την υπέρβαση ο ΑΟ Κυπαρισσίας στον “τελικό” με τη Σπάρτη στο Περιστέρι
 ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
 Η καρδιά του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου κτυπά σήμερα στο γήπεδο Περιστερίου, όπου θα φιλοξενηθεί το μεγάλο μπαράζ μεταξύ του πρωταθλητή Μεσσηνίας ΑΟ Κυπαρισσίας και της πρωταθλήτριας της γειτονικής μας Λακωνίας, ΑΕ Σπάρτης. Η νικήτρια ομάδα (αν το ματς στην κανονική διάρκεια λήξει ισόπαλο, θ’ ακολουθήσει ημίωρη παράταση και ενδεχομένως πέναλτι) θα πανηγυρίσει την πολυπόθητη άνοδο στη Γ΄ Εθνική.
Το γήπεδο Περιστερίου επελέγη από την ΕΠΟ κυρίως για λόγους ασφαλείας. Μέχρι όμως να οριστικοποιηθεί η έδρα των μπαράζ, εξετάστηκαν και διάφορα άλλα γήπεδα, κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στις 2 ομάδες.
ΑΟ Κυπαρισσίας και ΑΕ Σπάρτης βρέθηκαν αντιμέτωπες στο τουρνουά των μπαράζ και ισοβάθμησαν στον 13ο όμιλο με 15 βαθμούς (είχαν απολογισμό 5 νίκες και ήττες), ενώ μοιράστηκαν τις νίκες στους μεταξύ τους αγώνες (ο ΑΟ επικράτησε 1-0 στην Κυπαρισσία, ενώ η Σπάρτη νίκησε 2-1 στην έδρα της).
Έτσι, οδηγούνται στο ιστορικό μπαράζ. Ευχή μας όπως και όλων των Μεσσήνιων είναι ο ΑΟ Κυπαρισσίας να πάρει η νίκη – άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Σίγουρα έχει δύσκολο έργο καθώς η ΑΕ Σπάρτης διαθέτει εξαιρετική ομάδα και «διψά» για επιστροφή έπειτα από αρκετά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες.
Η αποστολή του ΑΟ Κυπαρισσίας βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, όπου προπονήθηκε στο γήπεδο Ιωνικού στη Νεάπολη.
Ο προπονητής της τριφυλιακής ομάδας Αλέξης Μαντζούνης δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Ίλιε Μιτρόβ (τραυματίας). Υπολογίζεται όμως κανονικά ο Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος (είναι στρατευμένος και εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα του). Ενδέχεται να ενισχύσει τον ΑΟΚ και ο έμπειρος μέσος, Γιώργος Παναγόπουλος (απουσίασε στη Μύκονο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Όσον αφορά τώρα στην ομάδα της Σπάρτης, ο τεχνικός Αργύρης Κατσίχτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας έχει ζητήσει 2000 εισιτήρια (ήδη είχαν δοθεί 700, ενώ υπάρχει φοβερή ζήτηση από Μεσσήνιους που διαμένουν στην Αθήνα).
Οι φίλαθλοι του ΑΟΚ θα καθίσουν στις θύρες 1 και 7 (θ’ ανοίξουν στις 3.30 μ.μ.).
Κοντά στον ΑΟ Κυπαρισσίας θα βρεθεί η διοίκηση της ΕΠΣΜ στην οποία πρόεδρος είναι ο Λεωνίδας Οικονομίδης, καθώς επίσης πολυάριθμοι παράγοντες και προπονητές ομάδων του νομού μας.
Διαιτητής του μπαράζ (θ’ αρχίσει στις 6.00 μ.μ.) θα είναι ο διεθνής Θανάσης Γιάχος από την ΕΠΣ Χίου, βοηθοί οι Αντώνης Καρατζίκας, Ιορδάνης Απτόσογλου από την ΕΠΣ Αθήνας, τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Μιχαηλίδης από την ΕΠΣ Βοιωτίας, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Χαράλαμπος Καρατζάς από την ΕΠΣ Εύβοιας.
Video:   Report24 ΑΟ Κυπαρισσία - ΑΕ Σπάρτη 2-3 ,LIVE STREAMING  , https://youtu.be/aDAq72Kod6s  ,
~
*** Με μικρή συμμετοχή και χωρίς «ειδήσεις» η ΓΣ της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
 
- Τυπική διαδικασία αναμενόταν και αποδείχθηκε στην πράξη η Γενική Συνέλευση του ΠΣ Η Καλαμάτα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό για το μέλλον της ομάδα. Η παρουσία του κόσμου ήταν απογοητευτική  με περίπου 80 φίλους της Μαύρης Θύελλας να κάνουν τον κόπο να περάσουν την πόρτα του Διοικητηρίου, εκ των οποίων κάπου τον 1/3 από αυτά ήταν ταμειακώς εντάξει μέλη από τα συνολικά 47 που φρόντισαν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σύλλογο και τη στιγμή που οι εγγεγραμμένοι είναι 275. Πρόεδρος της ΓΣ ορίστηκε ο κ. Σταθόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τους Γυφτέα και Μπαζάνη, ενώ ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, έκανε τη σύντομη αποτίμηση της σεζόν καθισμένος σε διπλανό έδρανο και πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης Δάλλα και Καραγιάννη.
Ο οικονομικός απολογισμός εμφανίστηκε ισοσκελισμένος με έσοδα-έξοδα 209.641 ευρώ, με έκτακτη κάλυψη όμως διαφοράς 60.000 από τη διοίκηση. Ο κ. Ράλλης πρόσθεσε στην πορεία της διαδικασίας ότι η ομάδα δεν χρωστάει σε κανέναν, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν προσφυγές, αλλά και ότι έχει γίνει ρύθμιση παλιών χρεών σε ΙΚΑ και εφορία.
Από πλευράς κοινού τέθηκαν διάφορα θέματα, όπως το γηπεδικό, οι ντόπιοι παίκτες, οι επιλογές προπονητών και ποδοσφαιριστών κ.α., ενώ εκφράστηκαν τόσο θετικές όσο και επικριτικές  παρεμβάσεις ως προς το πρόσωπο του κ. Ράλλη, ο οποίος από την πλευρά του εξέθεσε τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε φτωχοί!» . Ζήτησε από το φίλαθλο κόσμο να εκτιμήσει την μεγάλη και ειλικρινή προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια με τους συνεργάτες του, ενώ  διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά για τη διάθεσή του να αποχωρήσει ή να γίνει συνοδοιπόρος σε ένα νέο ισχυρό διοικητικό σχήμα που όμως θα έχει εχέγγυα να πάει την Καλαμάτα πιο ψηλά. Αν και όπως ο ίδιος τόνισε έχουν προηγηθεί αρκετές «φιλολογικές» επαφές, ουσιαστικά οι ελπίδες έχουν κρεμαστεί στο Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος αναμένεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα εντός της εβδομάδας, ενώ μέσα στο ίδιο διάστημα προγραμματίζεται μια συνάντηση με οικονομικό παράγοντα που έχει δείξει ενδιαφέρον να αναλάβει την ομάδα, χωρίς όμως να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.
Σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει παγιωθεί το διοικητικό τοπίο (αν δεν προκύψει αλλαγή στην ηγεσία το ΔΣ θα παραμείνει το ίδιο χωρίς αναπλήρωση του Παπαθεοδωρίδη), ενώ μετά τις 10 Ιουλίου θα δρομολογηθούν τα αγωνιστικά θέματα.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη 
~
***  Χαντάβα, Νικολάκης και Μπακογιάννη στην ακαδημία βόλεϊ του Ακρίτα (φωτογραφίες)         
      
 
 
  -  Μια μικρή …πρόγευση, αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο, έδωσαν το πρωί στο Κλειστό της Παραλίας οι υψηλοί προσκεκλημένοι της βραδιάς Oscar του Ακρίτα, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 9:00 στο Ελίτ. Ο προπονητής Γιάννης Νικολάκης, η διεθνής βολεϊμπολίστρια Εύα Χαντάβα, η Ολυμπιονίκης του ύψους Νίκη Μπακογιάννη, μαζί με τον Καλαματιανό τεχνικό του Αγίου Δημητρίου Κώστα Μηλιώνη έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση της πολυπληθούς ακαδημίας βόλεϊ του τοπικού μας συλλόγου.  Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που είδαν από κοντά και πήραν οδηγίες από μεγάλα αστέρια του αθλητισμού.  
~
***
~
  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4212 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.  2479.  σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2512   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9239  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4424 /  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 467 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.161  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   457 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  421. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 97 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
 *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-
  
***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html . ~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.154 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-  

  ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-10-2015.html ,
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/10-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-11-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-12-2015.html .-

~   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .-~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  13  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-13-2015.html  .-
  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουνίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-14-2015.html .- 

 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-


~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου