ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 05/12/2014

Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 :



*** Η φόρμουλα που κατασκεύασαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας [εικόνες]
  ,  

Παρουσιάστηκε στην παραλία του Βόλου, το νέο μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Φόρμουλα, από τη Centaurus Racing Team, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το Γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η Centaurus Racing Team είναι μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ασχολείται με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα.

Το μονοθέσιο σχεδιάζεται με βάση τους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο.
Η ομάδα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου ιδρύθηκε το 2009 και έκτοτε, όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες φοιτητές, έχει συμμετάσχει στα τρία επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού. Οι διακρίσεις άρχισαν το 2011, όταν η ομάδα πήρε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο.
Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση. Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιτεύχθηκε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις τοπικές παραδόσεις, έδωσε στο μονοθέσιο το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου της μυθολογίας, ονομάζοντάς το «Χείρωνα».
Μετά τον Βόλο, επόμενος σταθμός για την παρουσίαση του μονοθέσιου οχήματος είναι η Ουγγαρία, όπου θα πραγματοποιηθεί σχετικός διαγωνισμός στις 21-24 Αυγούστου.

      
www.iefimerida.gr  ,.-
 
*** Μυστήριο : Τί έχουν βρεί στον Ζάκρο και τον Τσούτσουρο της Κρήτης και τα κρύβουν;Γιατί το μουσείο παραμένει κλειστό; 
   ,  


                                     

  


Μουσείο Ηρακλείου, κλειστό λόγω εργασιών ανακαίνισης από το 2006 !!!
Απίστευτο !!!
Το δεύτερο σημαντικότερο (κατ’εμέ Το Σημαντικότερο !) μουσείο της Ελλάδας είναι κλειστό από τον Νοέμβριο του 2006 λόγω εργασιών ανακαίνισης !!!
Μα τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι,.. σε τόσα χρόνια (6 τον αριθμό) θα σηκώναμε νέο πύργο του Άϊφελ στο Ηράκλειο της Κρήτης !!!
Βέβαια δεν μας λένε και τα άλλα,… οτι δηλαδή τα τελευταία χρόνια γίνανε τρομερές ανακαλύψεις σε περιοχές της Κρήτης όπως είναι ο Τσούτσουρας και ο Ζάκρος. Συγκεκριμμένα στον Ζάκρο ανακαλύφθηκε ανάκτορο διαστάσεων Κνωσσού και επίσης στο φαράγγι του Ζάκρου ανακαλύφθηκαν και άλλα πολύ περίεργα πράγματα μέσα σε σκαμμένους στα βράχια πανάρχαιους Μινωϊκούς ? τάφους !
Γιαυτό μάλιστα και το φαράγγι του Ζάκρου λέγεται από τους ντόπιους και φαράγγι των Νεκρών (βασιλέων και ποιών βασιλέων ??? !!!)
Εκεί λοιπόν (κατ’επίσημη δήλωση αρχαιολόγου στο μουσείο του Ηρακλείου) βρέθηκαν λίθινες σφραγίδες που απεικόνιζαν διάφορα “φανταστικά όντα αγνώστου προέλευσης και αναγνώρισης” !!!. Όταν μάλιστα αποφασίστηκε σε ποιά αίθουσα του μουσείου Ηρακλείου να τα τοποθετήσουν προς έκθεση στους επισκέπτες όλα αυτά τα περίεργα εκθέματα από τον Ζάκρο, τότε ξαφνικά όλο το μουσείο έκλεισε για λόγους ανακαίνισης !!! και έμεινε κλειστό από το 2006 μέχρι και σήμερα όπου και παραμένει κλειστό. Μάλιστα λειτουργεί μόνο μία προσωρινή μικρή αίθουσα με λίγα χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά εκθέματα, (δηλαδή αυτά μόνο που θέλουν να μας δείξουν)..

Τι συμβαίνει τελικά όμως, μήπως τα εκθέματα ήταν τόσο σημαντικά που θα προκαλούσαν και τελικά απλά τα έκρυψαν ?
Βέβαια μην περιμένετε να δείτε αυτά τα φανταστικά όντα του Ζάκρου γιατί αυτή τη στιγμή γίνεται το “ξεκαθάρισμα” όπως ενημερώνουν το κοινό στα πλαίσια της “ανακαίνισης” για να επιλέξουν ποιά εκθέματα τελικά θα δείξουν στο κοινό. Μήπως περιμένουν την έγκριση λογοκρισίας από τους “men in black” ? τι να πω,,
Πάντως ο αρχαιολογικός χώρος και το φαράγγι τουν Ζάκρου σφίζει κυριολεκτικά σήμερα από πεζοπόρους-αρχαιολόγους Αμερικανούς και Γάλλους. Το λέω όντως έχοντας δει αυτό ο ίδιος που βρέθηκα εκεί.
Κάνουν εκτενείς “πεζοπορίες” όπως μου είπανε μέσα στο φαράγι του Ζάκρου (ή το φαράγγι των νεκρών) για λόγους φυσιολατρικούς !
Μάλιστα στα πλαίσια της φυσιολατρίας παίρνουν μέτρα από τμήματα όπου έχουν βρεθεί ευρήματα, (πχ τάφοι και ανάκτορο Ζάκρου) και σχεδιάζουν εκτενώς όλη την περιοχή. Αμα λάχει κάνουν και καμιά λαθροανασκαφή μέσα στο φαράγγι των νεκρών αφού ουσιαστικά ο καθένας μπαίνει (όπως και εγώ) και κάνει ότι θέλει χωρίς κανένα έλεγχο !
Αλλά το ερώτημα παραμένει, γιατί κρύφτηκαν τα ευρήματα των φανταστικών όντων του Ζάκρου, γιατί το μουσείο Ηρακλείου κάνει ανακαίνιση για έξι χρόνια αλλά δεν ανακαινίζει το κτίριο αλλά τα εκθέματα !!! ??? επιλέγοντας ποιά είναι καλά και ποιά απαγορευτικά !!!
Και στην τελική όλοι αυτοί οι περιπλανώμενοι περιπατητητές αρχαιολόγοι τι ενδιαφέρον βρήκανε ξαφνικά στον Ζάκρο και τρέχουν απ’ολο τον κόσμο ?
Σημειώστε εδώ πως μέχρι και το National Geographic Society έκανε τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την περιοχή μέ ένα αμερικανό αρχαιολόγο ο οποίος βρίσκει ευρήματα μέχρι και πάνω στις κορυφές του όρους Ζάκρου.
Και για λίγη σάλτσα, ψάξτε και βρείτε τι δουλειά έχει το όρος Ζάκρος να υπάρχει με το ίδιο όνομα στο σημερινό Ιράν και γιατί στα πανάρχαια χρόνια πριν ακόμα και από τους Σουμέριους ήτανε λατρευτικό βουνό των Ακκάδων ή αλλιώς Ελαμίτες (Αρκάδες και Ελαδίτες).
Ψάξτε επίσης γιατί σε όλη την περιοχή του Ζάκρος στην Κρήτη έχουν ανακλυφθεί Μινωϊκά ιερά σε κορυφές όπου ονομάζονται “Ιερόν κορυφής”.
Παρόμοια στο Ζάκρος του Ιράν θεωρούνταν η κορυφή του από τους Ακκάδες-Ελαμίτες ως ιερόν !
Ψάξτε επίσης γιατί οι Σουμέριοι ανέφεραν στις γραφές τους πως οι Ακκάδες ή Ελαμίτες ήρθαν από την θάλασσα και ήταν άλλη φυλή ξένη προς την δική τους και πως αυτοί (οι Ελαμίτες) δίδαξαν στους Σουμέριους θρησκεία, αρχιτεκτονική, αγροκαλιέργεια, και πολιτειακή οργάνωση.
Επίσης ερευνήστε γιατί οι Σουμέριοι όταν αντιμετώπιζαν σε μάχη τους Ελαμίτες τους αποκαλούσαν “ερυθρόδερμους”. Συνδυάστε το αυτό με το κόκκινο χρώμα των Μινωιτών που θεωρούνταν ιερό και επίσης εξηγείστε μου γιατί όλη η περιοχή Ζάκρος στην Κρήτη έχει σε πολλά σημεία ένα έντονο κοκκινόχωμα το οποίο απλά το διαλύεις με νερό και γίνεται αμέσως βαφή κόκκινου χρώματος που με αυτό μπορείς να βάψεις (για λατρευτικούς ίσος λόγους) όλο το δέρμα σου κόκκινο !
Πολλά αναπάντητα ερωτήματα και τρομερές συμπτώσεις συμβαίνουν στο Ζάκρος της Κρήτης (εκ του Ζαγραίου Δία) που κατ’εμέ απλά είναι και άλλες αποδείξεις που έχω μαζέψει και που δείχνουν ποιά είναι η σχέση των Μινωιτών με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο από αρχήας έως και σήμερα. !
Σας προκαλώ πάντως να κάνετε και εσείς την έρευνά σας.. ποιός ξέρει,.. ίσως του χρόνου σας συναντήσω στο Ζάκρος της Κρήτη να ψάχνετε γενικώς μέσα στο φαράγγι.. εγώ πάντως θα είμαι εκεί για “φυσιολατρικούς” λόγους και μόνο..
<< Επτάγονος >>     
Πηγή:  olympia

 
***   Οι Η.Π.Α. επιβεβαιώνουν την ύπαρξη Γοργόνων ?!
   ,  
Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν γοργόνες και ότι ο αριθμός τους αυξάνεται... Η NOAA δημοσίευσε το άρθρο στο περιοδικό "Γεγονότα Ocean" με τίτλο "αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη Υδάτινου ανθρωποειδούς." Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών ανακοίνωσε ότι οι γοργόνες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έργα ζωγραφικής σε σπήλαια στα τέλη της Παλαιολιθικής (Stone Age) περιόδου περίπου το 30.000 χρόνια π.Χ, υπάρχουν και ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.
 Η Animal Planet τηλεόραση μετέδωσε πρόσφατα ένα ειδικό ντοκιμαντέρ με την ονομασία "Γοργόνες". Σε αυτό έδειξε μια νεκρή γοργόνα. Εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανού Sandy Νίξον είπε στην τηλεόραση ότι εμπειρογνώμονες που συγκεντρώθηκαν στο νησί της Ταϊτής και εξέτασαν όλα τα γνωστά στοιχεία που έχουν σχέση με την εμφάνιση γοργόνων , έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, και δηλώνουν με έμφαση, ότι υπάρχουν υβρίδια που είναι μισός άνθρωπος και μισό ψάρι και ότι ζουν ειρηνικά μεταξύ μας. Οι γοργόνες λένε οι ειδικοί ότι ζουν στην πλειοψηφία στα θερμά νερά της Καραϊβικής και της Μεσογείου, αλλά έχουν εντοπιστεί και στην περιοχή του Ειρηνικού και Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού. Ο mermaidologist, Marcus Plumkin, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα δήλωσε "ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενυδρείο όπου κρατούνται 7 γοργόνες και οι οποίες μελετούνται". Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δει προσωπικά τις γοργόνες αυτές και ήταν αρκετά εντυπωσιασμένος σύμφωνα με δημοσιεύματα.  πηγή    THECYRIOSITYOFCAT   
 
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ GOOGLE EARTH! UFO ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ SHASTA ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!! 
    

Συγκλονιστικό... Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια σειρά φωτογραφιών από το Google Earth. Έχει αποτυπωθεί με απίστευτη λεπτομέρεια η διαδικασία εμφάνισης ενός ιπτάμενου δίσκου.  Το περιστατικό εξελίχθηκε σε χιονοδρομικό κέντρο στο βουνό Shasta στην Καλιφόρνια και την αποκάλυψη την έκανε το ufodisclosure group και παίρνει τα εύσημα απ'όλους μας!!! Βήμα βήμα αν προσέξετε τις φωτογραφίες θα δείτε ότι ο ιπτάμενος δίσκος εμφανίζεται σταδιακά και φαίνεται να περνά στην κυριολεξία μέσα από μια υπερδίνη... Θα τολμούσα να περιγράψω το συννεφάκι που εμφανίζεται στις πρώτες φωτογραφίες όπως αυτό που δημιουργείται όταν κάποιο πολεμικό αεροσκάφος σπάει το φράγμα του ήχου... μόνο που σε αυτή την περίπτωση το σύννεφο παραμένει προσκολλημένο στο αεροσκάφος ενώ αυτό είναι σε μεγαλύτερη απόσταση πίσω του...
Στο τέλος ο ιπτάμενος δίσκος φαίνεται πεντακάθαρα να ίπταται πάνω από το βουνό! Λευκός με μια μαύρη γραμμή να τον διαχωρίζει στη μέση και κάτι σαν πιλοτήριο να δεσπόζει στο εσωτερικό της... Δείτε το απίστευτο βίντεο με τις φωτογραφίες!!! 
UFO Exits Portal Over Mount Shasta 2013 HD  
 
 *** Ερχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο -Επιβίβαση σε λεωφορεία με SMS και επίδειξη του κινητού σε έλεγχο
    
Το κλασικό, χάρτινο, εισιτήριο δεν αποδίδει. Ο ΟΑΣΑ κάνει λόγο για απώλειες 60 εκατ. ευρώ από τη λαθρεπιβίβαση και τα πλαστά εισιτήρια. Ετσι έρχεται η εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της επιβίβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς με SMS και την επίδειξη του κινητού σε περίπτωση ελέγχου.
Τα κιγκλιδώματα στις εισόδους του μετρό και του ηλεκτρικού και οι ειδικές μπάρες στα λεωφορεία θα έχουν τοποθετηθεί έως τον Ιούνιο του 2014 σύμφωνα με την Ημερησία. Αυτά τα μέτρα θα εξασφαλίζουν πως οι επιβάτες θα μπαίνουν μόνο έχοντας κατακυρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου με τη νέα ηλεκτρονική κάρτα.
Tο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δίνει τη δυνατότητα να «γεμίζει» και μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου με SMS. Mάλιστα, μόνο για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με SMS, ενώ σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν τα κινητά τους. H κάρτα κομίστρου θα μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, καθώς θα επαναφορτίζεται με πίστωση ίσης χρηματικής αξίας.
Oι επιβάτες θα ακυρώνουν τα εισιτήρια σε ψηφιακό, τερματικό μηχάνημα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ στο μετρό και στον ηλεκτρικό θα «χτυπάνε» την κάρτα τους τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των σταθμών. Mάλιστα, οι έλεγχοι των εισιτηρίων θα γίνονται με ειδική φορητή συσκευή, η οποία θα διαπιστώνει την εγκυρότητα και την πιστωτική επάρκεια της «έξυπνης κάρτας».
Επιπλέον, θα υπάρχει ο διαχωρισμός αστικών διαδρομών σε ζώνες, δηλαδή θα είναι ακριβότερα τα εισιτήρια για τα προάστια και φθηνότερα για μετακινήσεις στο κέντρο.    iefimerida


***  Οι 25 εταιρείες - κολοσσοί που βάζουν στο στόχαστρο τους ελληνικούς υδρογονάναθρακες

    


Περίπου 25 πετρελαϊκές εταιρείες, ορισμένες εκ των οποίων από τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα του κλάδου, έχουν δώσει το «παρών» στα data room για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, σε Λονδίνο, Αθήνα, Οσλο και Χιούστον, δημιουργώντας ένα κλίμα έντονου ενδιαφέροντος για τον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύσσεται σε λίγες ημέρες, για τις έρευνες πετρελαίου και αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Ενδεικτική άλλωστε είναι και η προσέλευση εταιρειών στο διεθνές συνέδριο Balkans and the Adriatic Oil & Gas, που διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, καθώς συμμετέχουν 17 διεθνείς όμιλοι με υψηλόβαθμα στελέχη τους. Ανάμεσά τους ονόματα όπως η Shell, η νορβηγική Statoil, η Exxon Mobil, η Dana Gas από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η ρωσική Gazpromneft (θυγατρική της Gazprom), oι καναδικές Bankers Petroleum και Petromanas, η τελευταία έχει δραστηριότητα στα κοιτάσματα της γειτονικής Αλβανίας όπως και η Shell, η αυστριακή OMV, η Vegas Oil and Gas, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη με δραστηριότητα κυρίως στην Αίγυπτο και άλλες.

Αν και οι αγορές πακέτων με τα σεισμικά δεδομένα, τα οποία συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν η νορβηγική PGS και η γαλλική BEICIP, παραμένουν ακόμα σε μονοψήφιο αριθμό, κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν ότι μετά την επίσημη προκήρυξη του διαγωνισμού για τα 20 θαλάσσια μπλοκ στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης οι αγορές θα πυκνώσουν.
Άλλωστε δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν έλθει σε επαφή με το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας για τον διαγωνισμό. Ανάμεσά τους, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είναι ο ινδικός πετρελαϊκός κολοσσός Oil and Natural Gas Corporation Ltd, η Gazpromneft, η ιταλική Eni, οι αμερικανικές Chevron και ExxonMobil, η Shell, η BP, η ισπανική Repsol, οι γερμανικές Ε.ΟΝ και RWE, η ΟΜV και η μαλαισιανή Petronas. Eξάλλου, η ιταλική ενεργειακή Enel έχει ήδη εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της για τα τρία χερσαία «οικόπεδα» στη Δυτική Ελλάδα, για τα οποία, όπως είναι γνωστό, προκηρύσσεται ξεχωριστός διαγωνισμός, παράλληλα με τις παραχωρήσεις στο Ιόνιο και την Κρήτη, ενώ δύο ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Energean Oil & Gas έχουν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στον νέο γύρο παραχωρήσεων.
Εν τω μεταξύ, η αναβάθμιση του ενεργειακού προφίλ της χώρας, τόσο μέσα από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, όσο και μέσω των διασυνδέσεων για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο προτάσεις για τη δημιουργία διεθνούς χρηματιστηρίου φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη. Τη δημιουργία ενός gas hub για τη διαμόρφωση των τιμών του αερίου στη ΝΑ Μεσόγειο διεκδικούν, επίσης, η Κωνσταντινούπολη, η Σόφια, το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι ανακατατάξεις στη μεταφορά αλλά και την παραγωγή αερίου, με την είσοδο παικτών όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και ενδεχομένως η Ελλάδα, σε κάποια χρόνια, διαμορφώνουν μία νέα αγορά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που θεωρείται ότι δεν μπορεί πια να καλύπτεται από τα υφιστάμενα κέντρα.
Ωστόσο η προώθηση ενός τέτοιου θεσμού, ανάλογου με τα αντίστοιχα κέντρα στο Λονδίνο, το Ρότερνταμ ή την Ιταλία, αποτελεί ένα φιλόδοξο έργο, που θα χρειαστεί τη στήριξη μεγάλων διεθνών παικτών, αλλά και της Ε.Ε. για να επιτευχθεί.Μανταλένα Πίου     
imerisia

 

 


   ,  

Ισχυρό ήταν το Ελληνικό στοιχείο μεταξύ των διακριθέντων στον διεθνή διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών Copernicus Masters Awards 2014 που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τη Γερμανική Διαστημική Υπηρεσία.
Δύο Ελληνικές επιστημονικές ομάδες, αντίστοιχα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», απέσπασαν τα πρώτα βραβεία σε δύο από τις εννέα κατηγορίες που θεσπίζει ο διαγωνισμός, ο οποίος εφέτος για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια της ιστορίας του δεν περιορίστηκε μόνο στις ευρωπαϊκές συμμετοχές. Έγινε διεθνής ανοίγοντας σε όλον τον πλανήτη, κάτι το οποίο καθιστά τις ελληνικές διακρίσεις ακόμη πιο σημαντικές.
Καλύτερη υπηρεσία διαστημικής τεχνολογίας
Στην κατηγορία της καλύτερης λειτουργούσας υπηρεσίας διαστημικής τεχνολογίας για το 2014 (Best Service Challenge 2014) το πρώτο βραβείο μεταξύ 177 προτάσεων που υποβλήθηκαν από 44 χώρες απέσπασε η ομάδα των επιστημόνων από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).

Ο Χάρης Κοντοές, διευθυντής Ερευνών στο ΕΑΑ, και οι συνεργάτες του Θεμιστοκλής Χαρεκάκης, Ιωάννης Παπουτσής, Σταύρος Σολομός και Εμμανουέλλα Ιερωνυμίδη βραβεύτηκαν για το «FireHub: A Space Based Fire Management Hub», μια υπηρεσία για την παρακολούθηση των πυρκαγιών η οποία προσφέρεται ήδη από το Αστεροσκοπείο στους αρμόδιους για τη διαχείριση των πυρκαγιών φορείς στην Ελλάδα (Πυροσβεστική, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας κ.τ.λ.).
«Η βράβευση αφορά την καλύτερη λειτουργούσα υπηρεσία που βασίζεται σε υψηλής τεχνολογίας δορυφορικά συστήματα» εξηγεί στο «Βήμα» ο Χάρης Κοντοές. «Εμπίπτει στο πλαίσιο της παρατήρησης της Γης και εμείς αξιοποιούμε τα δορυφορικά συστήματα για την παρατήρηση της Γης σε έναν ξεχωριστό κλάδο αυτής της επιστήμης που είναι η διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και η διαχείριση των φυσικών καταστροφών».
Άγρυπνο μάτι στις πυρκαγιές
Το FireHub είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία, αναλύοντας δεδομένα από πολλούς και διαφορετικούς δορυφόρους που κινούνται γύρω από τη Γη σε συνδυασμό με δεδομένα που σχετίζονται με τον καιρό και τα φυσικά οικοσυστήματα, είναι σε θέση να παρακολουθεί σε μόνιμη βάση την εξέλιξη των πυρκαγιών.
Το «δυνατό» σημείο της είναι ότι προσφέρει πληροφορίες υψηλής ακρίβειας και σε πραγματικό χρόνο: παρέχει στοιχεία για την εξέλιξη κάθε πυρκαγιάς που συντελείται σε όλη την επικράτεια της χώρας ανά 5 λεπτά της ώρας (η μέγιστη συχνότητα παρακολούθησης που επιτυγχάνεται σήμερα από τους δορυφόρους), δίνει προβλέψεις διασποράς του καπνού επάνω από τα αστικά κέντρα ανά μία ώρα εκτιμώντας ταυτόχρονα την περιεκτικότητά του σε οργανικά υλικά που έχουν επιπτώσεις για την υγεία των ευάλωτων ηλικιών και υπολογίζει σε ημερήσια, εβδομαδιαία και εποχική βάση την ακριβή έκταση και τα όρια των δασικών οικοσυστημάτων που κάηκαν και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης ώστε να αποφευχθούν οι παράνομες ενέργειες καταπάτησης των καμένων εκτάσεων.
Ποια είναι η βασική καινοτομία του FireHub σε σχέση με αντίστοιχες υπηρεσίες; «Πέρα από τη χρηστικότητα στην εφαρμογή του στα επιχειρησιακά κέντρα των φορέων διαχείρισης των κρίσεων, η καινοτομία του έγκειται στο ότι αξιοποιούμε όλα τα δορυφορικά συστήματα που πετάνε γύρω από τον πλανήτη, τα παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο με τις κεραίες μας κατορθώνοντας έτσι να έχουμε τη μέγιστη συχνότητα παρατήρησης της Γης, δηλαδή τα 5 λεπτά της ώρας, αλλά παράλληλα έχουμε αυξήσει δραματικά, έως και 50 φορές, τη διακριτική ικανότητα των δεκτών των πιο απομακρυσμένων δορυφόρων» απαντά ο κ. Κοντοές.
«Δηλαδή, ενώ ο πιο μακρινός δορυφόρος βρίσκεται 30.000 χλμ. μακριά από τη Γη, εμείς βελτιώνουμε το σήμα του έτσι ώστε να είναι σαν να βλέπει τη Γη 50 φορές καλύτερα, δηλαδή σαν να έχει κατέβει 50 φορές κάτω, στα 600 χλμ.». Αυτό σημαίνει ότι, ενώ η ανάλυση της εικόνας που κανονικά βλέπει ο δέκτης είναι Χ 3.500 χλμ., η πλατφόρμα των ελλήνων ερευνητών την «ανεβάζει» θεαματικά στα Χ 500 μ. διατηρώντας ταυτόχρονα τη συχνότητα παρατήρησης στα 5 λεπτά, κάτι που οι άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες δεν επιτυγχάνουν.
Ένα ακόμη «ατού» του FireHub είναι ότι επειδή έχει αναπτυχθεί με βάση τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον πλανήτη και οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου ελπίζουν να το δουν σύντομα να βγαίνει έξω από τα σύνορά μας.
Με το βλέμμα στα θαλάσσια λιβάδια
Η εφαρμογή «Seagrass in HD» της ομάδας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ενέργειας και Περιβάλλοντος (DLR Energy & Environmental Challenge). Πρόκειται για μια μέθοδο παρακολούθησης των θαλάσσιων λιβαδιών που αναπτύχθηκε από τον Δημοσθένη Τραγανό και τον Σάμιουελ Μάθιους για τη μελέτη της κατάστασης των λιβαδιών Ποσειδωνίας (Posidonia oceanica) στο Αιγαίο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της κατάστασης των θαλάσσιων λιβαδιών οποιουδήποτε είδους σε όλες τις θάλασσες και τους ωκεανούς του κόσμου.
Βασιζόμενη σε δορυφορικά δεδομένα τα οποία επιβεβαιώνονται από έρευνα πεδίου των επιστημόνων του «Αρχιπελάγους», η εφαρμογή επιτρέπει τη χαρτογράφηση της κατανομής των ενδιαιτημάτων της Ποσειδωνίας με άμεσο και σταθερό τρόπο παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα εκτίμησης του ρυθμού υποβάθμισής τους και αποτίμησης της αποτελεσματικότητας των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία τους. Φαφούτη Λαλίνα, 
Πηγή: tovima

***  Όταν ο Κόντογλου ζωγράφιζε τον Μέγα Αλέξανδρο!

   ,  


Τα σχέδια του μεγάλου ζωγράφου και λογοτέχνη που έγιναν για την διακόσμηση του Δημαρχείου της Αθήνας πριν από σχεδόν 80 χρόνια παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.
 
Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη διαδρομή του Φώτη Κόντογλου θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» οι επισκέπτες της έκθεσης της έκθεσης «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα», που φιλοξενείται στο διώροφο νεοκλασικό κτήριο της Παλαιάς  Δημοτικής Πινακοθήκης επί της πλατείας Κουμουνδούρου. Και αυτό γιατί σε έναν ιδιαίτερο χώρο της έκθεσης φιλοξενούνται σχέδια και προσχέδια για τις τοιχογραφίες του στο Δημαρχείο της Αθήνας, ενώ ένα βίντεο μικρής διάρκειας βοηθά τους επισκέπτες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη για το δύσκολο αυτό έργο.

Ως γνωστό το 1937, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανατίθεται στον Κόντογλου αλλά και στον Γεώργιο Γουναρόπουλο η τοιχογράφηση της τότε αίθουσας του Δημοτικού Συμβούλιου αλλά και ο καλλιτεχνικός διάκοσμος των άλλων χώρων. Πιο συγκεκριμένα οι τοιχογραφίες του Κόντογλου παριστάνουν μορφές, από τον Ιαπετό, τον κατά την ελληνική μυθολογία γενάρχη των ανθρώπων, μέχρι τον ήρωα του 1821 Παπαφλέσσα. Συνθέσεις με θέματα από την μυθολογία, επεισόδια από την αρχαία και βυζαντινή ιστορία και την Επανάσταση του 1821 ολοκληρώνουν την εικονογράφηση.
 

Στην έκθεση δίπλα στο Κόντογλου υπάρχει και ο Γουναρόπουλος  στον οποίο ανήκει Η κεντρική παράσταση της όλης τοιχογραφίας.  Η τοιχογραφία που καλύπτει 113 τ.μ., έχει θέμα την αποθέωση του Περικλή. Φιλόσοφοι, καλλιτέχνες, ρήτορες και πολιτικοί παρατάσσονται σε ζώνες και ανήκει στον Γουναρόπουλο. Στην ίδια ενότητα – και με πάλι με τον Γουναρόπουλο- ανήκουν και άλλες επιφάνειες στις οποίες αποδίδονται σκηνές από τους Περσικούς πολέμους, τον κύκλο του Θησέα, τη διεκδίκηση της πόλης από την Αθηνά, καθώς και επεισόδια από τη νεότερη ιστορία.  Τα σχέδια και τα προσχέδια και των 2 σημαντικών ζωγράφων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.
 Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα http://youtu.be/-e12MrjrrG8  ,.-

 


***  Βάζουν διόδια στην Αμφίπολη

    


Με το παγκόσμιο ενδιαφέρον να στρέφεται στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη και πολλούς -ακόμα και από το εξωτερικό- να προγραμματίζουν επίσκεψη στην περιοχή, το υπουργείο Υποδομών προχωρά στη δημιουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή του τύμβου στην Αμφίπολη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», στο σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη χωροθέτηση των 13+5 σταθμών διοδίων της Εγνατίας, το οποίο προωθείται, προβλέπεται η ίδρυση σταθμού διοδίων στην περιοχή του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αχιλλέα Χεκίμογλου, το υπουργείο προχωρά σε ακύρωση της αναλογικής χρέωσης των διοδίων στην Εγνατία Οδό, με μεγάλο χαμένο την περιφέρεια της Ηπείρου, μετά την πίεση της Τρόικα, οι εκπρόσωποι της οποίας επέβαλαν τελικά την αντικατάσταση του συγκεκριμένου μοντέλου με αυτό που ισχύει και στους υπόλοιπους οδικούς άξονες.
Οι σταθμοί διοδίων στον κύριο άξονα της Εγνατίας χωροθετούνται ως εξής:
- Τύρια Θεσπρωτίας (σε λειτουργία)
- Παμβώτιδα Ιωαννίων (προς λειτουργία)
- Μαλακάσι Τρικάλων (σε λειτουργία)
- Βενέτικος Γρεβενών (προς λειτουργία)
- Πολύμυλος Κοζάνης (σε λειτουργία)
- Μάλγαρα (σε λειτουργία)
- Εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης (προς λειτουργία)
- Ανάληψη Λαγκαδά (σε λειτουργία)
- Αμφίπολη Σερρών (προς λειτουργία)
- Μουσθένη Καβάλας (σε λειτουργία)
- Περιμετρική Καβάλας (προς λειτουργία)
- Ίασμος Ροδόπης (σε λειτουργία)
- Μεστή Έβρου (προς λειτουργία).
Στους κάθετους άξονες προβλέπεται να λειτουργήσουν οι εξής σταθμοί: Ιεροπηγή Καστοριάς, Αλιάκμονας Καστοριάς, Εύζωνοι Κιλκίς, Προμαχώνας Σερρών, Στρυμωνικό Σερρών. 


Πηγή: iefimerida
***  Αγεωγράφητοι οι Sunday Times: «Η Αμφίπολη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία»
  ,  
Χθεσινό φύλλο της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κράτος των Σκοπίων, σαν «Μακεδονία» - Τι γράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας από την Αθήνα, Ανθή Καρασάββα
 
Μία ακόμη ευκαιρία να διδάξουν μια «νεωτερική» γεωγραφία των Βαλκανίων βρήκαν οι Sunday Times. Σε δημοσίευμα σχετικά με τις τελευταίες ειδήσεις περί την ανασκαφή της Αμφίπολης, η βρετανική εφημερίδα στο χθεσινό της φύλλο αναφέρεται, όχι μόνο στα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και στη σημασία τους για τις σχέσεις Ελλάδας-Σκοπίων. Αναφέρεται, δε, στο κράτος των Σκοπίων, σαν «Μακεδονία».
Συγκεκριμένα, η ανταποκρίτρια της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας από την Αθήνα, Ανθή Καρασάββα, γράφει ότι «τα υπολείμματα [του νεκρού] αποκαλύφθηκαν νωρίτερα κατά τον τρέχοντα μήνα [Νοέμβριο], μέσα σε μια θολωτή κατασκευή η οποία σχημάτιζε έναν από τους ιερούς θαλάμους εντός ενός τεράστιου τάφου, περίπου 375 μίλια [603,5 χλμ] βόρεια των Αθηνών, κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία».

Το σύντομο άρθρο (1/4 της -μεγάλου μεγέθους- σελίδας) έχει τίτλο «Τάφος που ανακαλύφθηκε στην καρδιά της γης του Αλεξάνδρου κάνει τους Έλληνες να 'τρώγονται' από αγωνία [has Greeks agog]». Από το κείμενο της κυρίας Καρασάββα σταχυολογούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
» Το ταφικό μνημείο, θαμμένο κάτω από τους αμμώδεις λόφους [sic] του Καστά, έχει παρουσιαστεί από τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ ενώ τον έχουν επισκεφτεί διασημότητες [sic] και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς ενθουσιάστηκε στην προοπτική να δώσει δημοσιότητα σε κάποια καλά νέα καθώς πασχίζει να ανοικοδομήσει την ισοπεδωμένη οικονομία της χώρας».
» Ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε την περιοχή ως βάση από την οποία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις, νικώντας τους Πέρσες, εισβάλλοντας στην Ασία και την Αίγυπτο και δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του αρχαίου κόσμου. Ωστόσο, από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει γίνει αντικείμενο διαμφισβήτησης ανάμεσα στις δύο χώρες».
» Η αποκάλυψη των υπολειμμάτων ήρθε μετά από την επιβεβαίωση, τον προηγούμενο μήνα, ότι οστά που είχαν βρεθεί σε μια άλλη ανασκαφή, 40 μίλια [64,5 χλμ] μακριά ανήκουν στον πατέρα του Αλεξάνδρου, τον Φίλιππο Β' -ένα εύρημα το οποίο άρπαξε αμέσως η κυβέρνηση προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Μακεδονίας ότι ο Αλέξανδρος είναι κομμάτι της δικής της ιστορίας και όχι της ελληνικής».
Η Ανθή Καρασάββα κλείνει το άρθρο της για την Αμφίπολη παραθέτοντας τη δήλωση του κ. Χρήστου Κεχαγιά, καθηγητή κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών: «[Το μνημείο της Αμφίπολης] αναζωογονεί τις ελπίδες των Ελλήνων, οι οποίοι πιστεύουν ότι, παρά τον σκληρό τους αγώνα για να επιβιώσουν, υπάρχει ένα ιερό δισκοπότηρο που θα τους επανασυνδέσει με μια περίοδο δόξας και δύναμης».
Ως έγκριτη και αντικειμενική εφημερίδα, οι Sunday Times του Λονδίνου, ίσως θα έπρεπε να ενημερώσουν το κοινό τους για ένα άλλο γεγονός που σχετίζεται με την Αμφίπολη και που αποκαλύφθηκε το Σάββατο, κατά την παρουσίαση των δεδομένων της ανασκαφής στην Αθήνα: Την «ελγινείων» διαστάσεων, θρασεία και αδιάντροπη απόπειρα ενός βρετανικού εκστρατευτικού σώματος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου να αρπάξει 1.000 αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη, μαζί με το θεόρατο άγαλμα του Λέοντα, από τη γη της Αμφίπολης.
Πιθανώς θα ενδιέφερε τους Βρετανούς αναγνώστες να μάθουν ότι, εάν τα εχθρικά πυρά δεν βύθιζαν τις φορτωμένες με τα αρχαία μάρμαρα αγγλικές φορτηγίδες, κάποιο από τα μουσεία του Λονδίνου θα ήταν σημαντικά πιο πλούσιο σε -κλεμμένους- ελληνικούς θησαυρούς.     
protothema

 ***  Λύθηκε το μυστήριο της «ραδιενεργής» γάτας από τη Βουλγαρία
  ,  

Σάλος είχε προκληθεί στο διαδίκτυο, όταν  έκανε την εμφάνισή του ένα video από τη Βουλγαρία, με πρωταγωνίστρια μία πράσινη… γάτα. 
Αρκετοί έκαναν λόγο για ένα νέο είδος αιλουροειδούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο Varna, μέχρι και για μετάλλαξη λόγω ενός ραδιενεργού εργοστασίου κοντά στην περιοχή. 
Οι πιο ψύχραιμοι πίστεψαν πως κάποιο ανθρώπινο χέρι ήταν υπεύθυνο για την αλλαγή χρώματος της γούνας της γάτας. 
Μάλιστα ξεκίνησαν εκστρατεία στα social media προκειμένου να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος.
    Όπως τελικά όμως αποδείχτηκε  σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η νέα... γούνα της γάτας οφείλεται στο συνθετικό πράσινο χρώμα ενός εγκαταλελειμμένου γκαράζ όπου συνηθίζει να κοιμάται.


Feline a little green! Meet the GREEN cat of Bulgaria
http://youtu.be/-OJMIqVrON0  ,.,


***  Για "ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας" μιλάει γερμανική εφημερίδα
  ,  

Η γερμανική εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την κατάσταση στη Ελλάδα σε άρθρο με τίτλο « Ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας».
Ο αρθογράφος υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για την κατάπτωση των ήδη εγκεκριμένων δανειακών συμβάσεων ύψους 13 δις ευρώ αλλά και για την απώλεια μιας νέας πιστωτικής γραμμής από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.
Η εφημερίδα παρουσιάζει ως μόνη διέξοδο την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος για εβδομάδες ή και για μήνες. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στην Αθήνα , κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η Τρόικα θέλει να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι την άνοιξη για αυτό προβάλλει συνεχώς νέες απαιτήσεις.

Χαρακτηρίζει θεωρίες συνωμοσίας τις κατηγορίες ελληνικών ΜΜΕ ότι η Τρόικα παίζει με σημαδεμένα χαρτιά και το ότι βλέπουν ως υποκινητή αυτής της γραμμής τον Σόιμπλε που περιμένει  να δει πως θα εξελιχθεί η ισορροπία των δυνάμεων για να εγκρίνει νέα οικονομική βοήθεια.
Τέλος, η  Kölner Stadt-Anzeiger υποστηρίζει ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περάσουν τα νέα μέτρα και ότι οι μέρες της κυβέρνησης μπορεί να είναι μετρημένες, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Η προκήρυξη των εκλογών θα είχε ως αποτέλεσμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τους αναλυτές, θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στους επενδυτές αλλά και στους καταθέτες που θα απέσυραν τα χρήματα τους από τις τράπεζες.

***

 
 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
 1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3893    video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2244     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 241   video.- 

Σύνολον                                                   8378    βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2638   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   291  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    720.–  
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   284 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 400/329/16  , 258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-

  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-

  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-


~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-

~
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html    
***  ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-   
 ~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-23-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 23 Ιουνίου 2014.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/2014-24-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 24  Ιουνίου  2014 . 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-25-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 , Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/27-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html 
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
~** ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html
~   Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-   
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.- 
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html 
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html 
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-              
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.-  
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~1 ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html   
~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-
~ 1 Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .~
~ Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-   
~Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-  
~Επιλογές  αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
 ~  Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  :    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.html  .- 
~  Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
: 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .~ 
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.- 
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-
~  Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
 ~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος  Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-
~
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου