ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αγιάζι ενημέρωσης Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

 
Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :


***  Διπλάσιες ήδη οι αιτήσεις από πέρυσι για υπερχρεωμένα νοικοκυριά         
           
Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει η κατάθεση αιτήσεων πολιτών στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών τους. Ήδη έχουν κατατεθεί οι διπλάσιες αιτήσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ πλέον η δικάσιμος ορίζεται στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017, δηλαδή έπειτα από 3 χρόνια!
Από την άλλη πλευρά, με γρηγορότερους πλέον ρυθμούς προχωρά η συζήτηση των αιτήσεων και η έκδοση αποφάσεων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι θετικές.
  Ρεκόρ
Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι είχαν κατατεθεί 401 αιτήσεις, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν κατατεθεί μόλις 214. Μάλιστα, ολόκληρο το 2013 είχαν κατατεθεί 283 αιτήσεις.
Η εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 και τη χρονιά εκείνη κατατέθηκαν 33 αιτήσεις. Τον επόμενο χρόνο, το 2012, κατατέθηκαν 307.
Σύμφωνα με δικηγόρους στους οποίους απευθύνονται πολίτες για να καταθέσουν αιτήσεις, η αύξηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι έπειτα από τόσα χρόνια κρίσης και παρά τις προσπάθειες να καλυφθούν τα χρέη, ο κόσμος βλέπει πως πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στις βασικές ανάγκες. Παράλληλα, έχουν αρχίσει πάλι οι έντονες πιέσεις και οχλήσεις από τις τράπεζες.
  Θετική απόφαση
Θετική απόφαση ρύθμισης οφειλών εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο για μια 61χρονη άνεργη, η οποία κόλλησε το τελευταίο ένσημο πριν από περίπου 12 χρόνια. Αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να εξασφαλίσει κάποια χρήματα κάνοντας μεροκάματα, ενώ τα τελευταία δεν έχει κάνει ούτε ένα μεροκάματο. Το εισόδημά της είναι μηδενικό και δεν μπορεί να βρει δουλειά.
Για να επιβιώσει δέχεται την οικονομική βοήθεια συγγενών και του παιδιού της. Με το σύζυγό της βρίσκεται σε διάσταση και δεν μπορεί να την βοηθήσει οικονομικά, καθώς κι αυτός έχει μεγάλες οφειλές σε τράπεζες (περίπου 400.000 ευρώ), τις οποίες αδυνατεί να πληρώσει.
Η γυναίκα έχει κατά πλήρη κυριότητα ένα ισόγειο σπίτι 90 τ.μ., με εμπορική αξία 76.500 ευρώ, καθώς κι ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε αγοράσει ο σύζυγός της από τρίτο άτομο, στον οποίο ανήκει ακόμα η κυριότητα. Στον ιδιώτη αυτό οφείλει 20 συναλλαγματικές αξίας 3.488,72, ενώ μαζί με το σύζυγό της είχαν πάρει ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 221.682,24 ευρώ, με υποθήκη του σπιτιού.
Η δαπάνη διαβίωσής της υπολογίσθηκε στα 575 ευρώ, ενώ το δικαστήριο έκρινε πως πλέον βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να εξοφλήσει τα χρέη της. Έτσι, αποφάσισε την ένταξή της στα υπερχρεωμένα, εξαιρώντας όμως την οφειλή του αυτοκινήτου. Όρισε, λοιπόν, για τα επόμενα 4 χρόνια να καταβάλλει 50 ευρώ το μήνα, ενώ μετά την ολοκλήρωση αυτής της ρύθμισης, για τη διάσωση του σπιτιού της θα πρέπει να καταβάλλει, για 20 χρόνια, 271 ευρώ το μήνα.
Για το εναπομείναν ποσό το δικαστήριο απαλλάσσει την 61χρονη.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Οι βιαστικοί της Καλαμάτας αγνοούν τις κορδέλες          
           
Το φαινόμενο συμβαίνει συχνά στην Καλαμάτα: όταν κάπου μπει κόκκινη προειδοποιητική κορδέλα, λες και το κάνει επίτηδες, ο κόσμος προσπαθεί την περάσει.
Στη νησίδα των πεσόντων (23ης Μαρτίου), όπως άνετα μπορεί να μετονομαστεί πλέον, ο Δήμος τοποθέτησε μετά την πτώση του δεύτερου ηλικιωμένου μια τέτοια κορδέλα. Την Παρασκευή που πέρασα ήταν πεσμένη. Αφού ξαναμπήκε και αποτρεπόταν η διέλευση, ξαναβρέθηκε κάτω και ο κόσμος περνούσε κανονικά από το φονικό σκαλοπάτι.
Έχουμε γεμίσει βιαστικούς σε αυτή την πόλη, από ό,τι φαίνεται...   Π.Μπ. 

 ***  Προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος 

 Σε πρόσληψη 12 ειδικών επιστημόνων προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος, για τις ανάγκες υπηρεσιακών μονάδων του Κεντρικού Καταστήματος. Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν εννέα θέσεις επιθεωρητών πιστωτικών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών εταιρειών κατόχων μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Χρηματοοικονομικά ή στη Λογιστική ή στην Ελεγκτική ή σε συνδυασμό αυτών, και τρεις θέσεις επιθεωρητών πληροφοριακών συστημάτων κατόχων μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Πληροφορική. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα επικουρείται στο έργο της από την Egon Zehnder, διεθνή εταιρεία εξειδικευμένων συμβούλων σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και στελέχωσης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αναλυτική προκήρυξη. Τόσο η προκήρυξη όσο και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμες στον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος http://www.bankofgreece.gr Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά από 10 Νοεμβρίου έως και 28 Νοεμβρίου 2014. - 

***  Οι δέκα ημέρες που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων της η 27χρονη φοιτήτρια
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ τα ευρήματα
Οι δέκα ημέρες που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων της η 27χρονη φοιτήτρια
Το κουβάρι της υπόθεσης με την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, που αφέθηκε τελικά ελεύθερη την Κυριακή, προσπαθεί να ξετυλίξει η Αστυνομία, η οποίο έχει βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα ευρήματα και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των απαγωγέων.
Η 27χρονη φοιτήτρια, ανιψιά του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γ.Καϋμενάκη, αφέθηκε ελεύθερη μετά από δέκα ημέρες, αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν λύτρα 82.500 ευρώ, ποσό στο οποίο κατέληξαν οι απαγωγείς.
Αρχικά οι δράστες εκβίαζαν και απειλούσαν την οικογένειά της, ζητώντας το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις με την οικογένεια του θύματος, συμφώνησαν σε πολύ λιγότερα χρήματα-μετά την παραλαβή των οποίων οι απαγωγείς απελευθέρωσαν την κοπέλα σε δρόμο της Άνω Κυψέλης, κοντά στο σημείο όπου είχε γίνει η απαγωγή.
Το χρονικό της απαγωγής
 Η κοπέλα διαμένει τα τελευταία χρόνια σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης. Σπουδάζει σε σχολή νοσηλευτικής στην Αθήνα και παράλληλα εργάζεται στην υποδοχή νυχτερινού κέντρου στη Δάφνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 10:30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου η 27χρονη είχε ακινητοποιηθεί από αυτοκίνητο στην Κυψέλη, ενώ επέστρεφε σπίτι της.
Οι δράστες την ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτό και κατόπιν εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Έπειτα από τρεις ημέρες οι δράστες επικοινώνησαν με τα συγγενικά της πρόσωπα και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ ως λύτρα.
Συνολικά υπήρξαν 6-7 επαφές με τους απαγωγείς και με την αρωγή ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης της ΕΛ.ΑΣ. συμφωνήθηκε τελικώς να δοθεί το ποσό των 82.500 ευρώ.
Σε μία από τις επαφές αυτές οι απαγωγείς άφησαν την 27χρονη να μιλήσει με τη μητέρα της για να της πει ότι είναι καλά στην υγεία της.
Η υπόθεση κρατήθηκε απόλυτα μυστική, καθώς η ζωή της νεαρής φοιτήτριας βρισκόταν σε κίνδυνο.
Τα χρήματα παραδόθηκαν στις 11 το πρωί της Κυριακής σε έναν παράδρομο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι και η 27χρονη απελευθερώθηκε στην Άνω Κυψέλη.
Η «απαγωγή της τίγρης»
Το γεγονός ότι οι δράστες αποφάσισαν να κλείσουν σύντομα τον φάκελο της απαγωγής και περιορίστηκαν στο ποσό των 82.500 ευρώ δίνει μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση.
Πρόκειται για νέα μέθοδο που έχει εισαχθεί από χώρες της Ευρώπης, γνωστή ως «Tiger Kidnapping», δηλαδή «απαγωγή της τίγρης», όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Η μορφή των απαγωγών αυτών είναι χαμηλού ρίσκου για τους δράστες, έχουν σύντομη χρονική διάρκεια και οι απαγωγείς ποντάρουν στον φόβο και στον αιφνιδιασμό των οικογενειών του θύματος. Εισπράττουν λύτρα μικρότερα ποσά από αυτά που αρχικά ζητούν και απελευθερώνουν τα θύματα για να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι απαγωγείς για να οδηγήσουν την 27χρονη  στο κρησφύγετο, καθώς και όσα στοιχεία έχουν διαθέσιμα από επικοινωνίες.Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που φέρει τον γραφικό χαρακτήρα της νεαρής φοιτήτριας. Το σημείωμα αυτό μαζί με άλλα δύο έχουν αποσταλεί μαζί με το υπόλοιπο υλικό στα εργαστήρια και έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο προκειμένου να ανιχνευθούν τυχόν αποτυπώματα ή άλλο βιολογικό υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των απαγωγέων.
Ποιος είναι ο Γιάννης Καϋμενάκης
 Ο Γιάννης Καϋμενάκης είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς Έλληνες στον χώρο της ναυτιλίας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέρας Τρίπολης. Γεννήθηκε στον Κάλαμο Λευκάδας και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καπετάνιος σε δεξαμενόπλοια.
Μαζί του σε αρκετά από αυτά είχε εργαστεί ως πρώτος μηχανικός και ο συνεταίρος του, Δημήτρης Μπάκος.
Οι δύο τους έχουν εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά πετρελαίου και εδρεύει στο Ντουμπάι. Ο εφοπλιστής διαμένει μόνιμα εκεί, ενώ συχνά επισκέπτεται την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους.
Μαζί με τον συνεταίρο του διαθέτουν επίσης μια από τις μεγαλύτερες φάρμες στην Πελοπόννησο. Αν και θεωρείται από τους πλέον ισχυρούς στη ναυτιλία, έχει πολύ χαμηλό προφίλ και φροντίζει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.   Newsroom ΔΟΛ
 
***   Τα πάντα για την υπογλυκαιμία
Μόνο όταν ακολουθείτε αγωγή με ινσουλίνη ή δισκία σουλφονιλουριών χρειάζεται να ανησυχείτε για την υπογλυκαιμία. Αν ο διαβήτης σας ελέγχεται απλώς μόνο με δίαιτα ή αν παίρνετε διγουανίδια ή ακαρβόζη, δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.
Υπογλυκαιμία σημαίνει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα· σε ένα άτομο που δεν πάσχει από διαβήτη, τα επίπεδα της γλυκόζης δεν μειώνονται ποτέ πολύ κάτω από τα 3,5 χιλιοστά του γραμμομορίου ανά λίτρο. Κι αυτό, γιατί το φυσικό σύστημα ελέγχου τους θα διαισθανθεί την πτώση και θα διορθώσει την κατάσταση σταματώντας την έκκριση της ινσουλίνης και αποδεσμεύοντας άλλες ορμόνες όπως η γλυκαγόνη, που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, το άτομο θα αρχίσει να αισθάνεται πείνα και θα κάνει τη σωστή κίνηση τρώγοντας και άρα αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του.
Όταν παίρνετε ινσουλίνη ή σουλφονιλουρίες, αυτό το σύστημα ανάδρασης δεν λειτουργεί. Εφόσον πήρατε ινσουλίνη ή ενισχύσατε την παραγωγή της με δισκία, δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία· κατά συνέπεια, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα μειώνονται διαρκώς έως ότου λάβετε κάποια τροφή υπό μορφή υδατανθράκων. Καθώς τα επίπεδα της γλυκόζης μειώνονται, προκαλείται συνήθως μία ποικιλία προειδοποιητικών συμπτωμάτων (δείτε παρακάτω). Η υπογλυκαιμία είναι επικίνδυνη διότι η φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη γλυκόζη. Αν τα επίπεδά της μειωθούν πάρα πολύ, ο εγκέφαλος αρχίζει να λειτουργεί λιγότερο καλά και παράγει τα συμπτώματα που περιγράφονται πιο κάτω. Αν τα επίπεδα μειωθούν ακόμα περισσότερο, μπορεί να επέλθει απώλεια αισθήσεων (κώμα).
Προλαμβάνοντας την υπογλυκαιμία
Τα προηγούμενα χρόνια, κάποιος που άρχιζε να παίρνει ινσουλίνη ήταν ενδεχομένως υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει μία εσκεμμένη υπογλυκαιμική αντίδραση ώστε να γνωρίζει πώς είναι. Στην εποχή μας, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σας συστήσει ο γιατρός σας κάτι τέτοιο, καθώς δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο! Πραγματοποιώντας μία εξέταση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στο σπίτι, μπορείτε να διαπιστώσετε εύκολα και γρήγορα αν τα επίπεδα της γλυκόζης σας έχουν μειωθεί πολύ και να προβείτε, αν χρειαστεί, στις απαραίτητες ενέργειες. Μία από τις πιο σημαντικές πλευρές της φροντίδας ατόμων με διαβήτη είναι η πρόληψη των υπογλυκαιμικών αντιδράσεων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ενδιαφερόμενο άτομο πρέπει να συζητά για την αγωγή του και να πραγματοποιεί τις τυχόν απαιτούμενες ρυθμίσεις ούτως ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής του και κυρίως με τον τρόπο διατροφής και εργασίας του.
Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο και ενίοτε απαιτεί κάποιους συμβιβασμούς. Συνήθως, πρέπει να δεχθείτε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση πέρα από το να τρωτε τακτικά γεύματα, όσο ενοχλητικό και αν σας φαίνεται. Παρόλα αυτά, με τους διάφορους τύπους ινσουλίνης και συσκευών ενέσεων είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε να βρείτε ένα πρόγραμμα που να σας ταιριάζει. Τα συχνά υπογλυκαιμικά επεισόδια σημαίνουν ότι πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό ή τη νοσοκόμα σας και να δείτε πώς μπορούν να ρυθμιστούν η φαρμακευτική αγωγή σας και/ή ο τρόπος διατροφής σας προκειμένου να εμποδιστεί η περαιτέρω εκδήλωσή τους.
Τι προκαλεί την υπογλυκαιμία;
Σύντομα θα μπορείτε να αναγνωρίζετε τις καταστάσεις που σας καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτο, αλλά οι πιο κοινές είναι:
~  Το να τρωτε αργότερα από ό,τι είχατε υπολογίσει ή προγραμματίσει, κάτι που επόμενο είναι να συμβεί μερικές φορές. Αν έχετε κάνει την ένεσή σας και κατόπιν δεν μπορείτε να φάτε για κάποιο λόγο, πρέπει να καταναλώσετε ένα μικρό σνακ με υδατάνθρακες (όπως ένα μπισκότο), που θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.
  • Μια ξαφνική και έντονη σωματική άσκηση - όπως το να τρέξετε πίσω από κάποιο λεωφορείο.
  • Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Όταν το ήπαρ σας πρέπει να διασπάσει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, δεν μπορεί να παράγει ταυτόχρονα γλυκόζη. Για αυτόν τον λόγο, καλό θα είναι να μην καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ όταν παίρνετε ινσουλίνη ή σουλφονιλουρίες. Καλό θα είναι επίσης να τρωτε κάτι όποτε πίνετε κάποιο αλκοολούχο ποτό.
Αντιμετωπίζοντας την υπογλυκαιμία
Μία σχετικά ήπια αντίδραση μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί αρκετά εύκολα - ένα ποτήρι  Lucozade ή λεμονάδα πρέπει λογικά να είναι αρκετά. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι τα αναψυκτικά διαίτης περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά και όχι ζάχαρη και κατά συνέπεια είναι άχρηστα σε αυτή την κατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι, όπου και να είστε, έχετε πάντα μαζί σας κάποιο είδος έτοιμου υδατάνθρακα, όπως ένα μπισκότο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε οδηγός ή αν ετοιμάζεστε να κάνετε κάποιας μορφής εντατική άσκηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό δείτε τα κεφάλαια για τη δίαιτα και την άσκηση.
Υπογλυκαιμίες σοβαρής μορφής
Πολύ περιστασιακά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μειώνονται τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνετε να κάνετε τις διορθωτικές ενέργειες που περιγράφονται πιο πάνω. Μπορεί να νυστάξετε ή να χάσετε τις αισθήσεις σας, ίσως ακόμα και να πάθετε μία κρίση επιληψίας. Πρόκειται προφανώς για μία τρομακτική προοπτική τόσο για εσάς όσο και για τους γύρω σας και πρέπει να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να μην επαναληφθεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης ενός ατόμου που παθαίνει μία υπογλυκαιμία σοβαρής μορφής. Υπάρχει, για παράδειγμα, μία ορμόνη που ονομάζεται γλυκαγόνη, η οποία προκαλεί την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και διατίθεται σε ενέσιμη μορφή. Μπορούν να σας κάνουν την ένεση στον βραχίονα ή στους γλουτούς και αφού συνέλθετε, μπορείτε να πιείτε ή να φάτε κάτι.
Υπογλυκαιμία τη νύχτα
Είναι φυσικό να ανησυχείτε, εσείς και η οικογένειά σας, μήπως πάθετε υπογλυκαιμία ενόσω κοιμάστε ή ακόμα μήπως πάθετε υπογλυκαιμία και δεν ξυπνήσετε. Αυτή είναι μία ιδιαίτερα τρομακτική προοπτική για τους γονείς ενός μικρού παιδιού με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν είναι τόσο δραματικό. Κατ, αρχήν, το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε από τα συμπτώματα της πτώσης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Μπορεί να αισθανθείτε νευρικότητα, ανησυχία ή εκνευρισμό. Ενίοτε, η ανησυχία σας μπορεί να ξυπνήσει τον σύντροφό σας ακόμα κι αν εσείς εξακολουθήσετε να κοιμάστε. Δεν είναι σπάνιο, όμως, να περάσετε μία σοβαρή υπογλυκαιμική αντίδραση χωρίς να ξυπνήσετε. O οργανισμός σας ενεργοποιεί διάφορες ορμόνες, αντιδρώντας στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, οι οποίες θα διεγείρουν την αποδέσμευση της αποθηκευμένης γλυκόζης, για να διορθωθεί η κατάσταση. Ύστερα από μία αντίδραση όπως αυτή, θα ξυπνήσετε με πονοκέφαλο και συμπτώματα που θυμίζουν πολύ τα επακόλουθα μέθης. Μερικές φορές, μπορεί να υπάρξει μία ακραία αλλαγή προς την αντίθετη κατεύθυνση και να αυξηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπερβολικά. Αν σας συμβαίνει συχνά να αισθάνεστε άσχημα όταν ξυπνάτε και να παρουσιάζετε τέτοια συμπτώματα, καλό θα ήταν να ελέγξετε μερικές φορές τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας νωρίς το πρωί (2-4 π.μ.) για να δείτε αν έχετε υπογλυκαιμικές αντιδράσεις τις οποίες δεν συνειδητοποιείτε. Έτσι τουλάχιστον θα καταλάβετε γιατί αισθάνεστε τόσο άσχημα και θα πρέπει να μιλήσετε στον γιατρό σας σχετικά με τη ρύθμιση ή την αλλαγή της βραδινής σας δόσης ινσουλίνης.
«Συναγερμός» για υπογλυκαιμία
Πιθανότατα έχετε διαβάσει διάφορες ιστορίες για άτομα με διαβήτη που παραπονιούνται ότι έχουν χάσει το «σύστημα έγκαιρης προειδοποίησής» τους για μία υπογλυκαιμική αντίδραση. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι αυτό συνέβη ως αποτέλεσμα της αλλαγής από ζωική σε ανθρώπινη ινσουλίνη. Προτού εξετάσουμε αυτό το ζήτημα, θα αναφερθούμε σε κάποιους άλλους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια αυτών των προειδοποιητικών μηχανισμών. Εδώ και μερικά χρόνια, έχει γίνει σαφές ότι τα άτομα που έχουν διαβήτη για πολλά χρόνια γίνονται λιγότερο ικανά να προβλέψουν πότε πρόκειται να πάθουν υπογλυκαιμία. Φαίνεται ότι οι προειδοποιητικές ενδείξεις γίνονται λιγότερο αισθητές ύστερα από 15-20 χρόνια αγωγής με ινσουλίνη. Παρόλο που κανείς δεν γνωρίζει γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, είναι γεγονός ότι η ικανότητα του παγκρέατος να αποδεσμεύει γλυκαγόνη αντιδρώντας στα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μειώνεται με τον χρόνο. Oρισμένα άτομα λένε ότι τα συμπτώματά τους αλλάζουν, ενώ άλλα λένε ότι εκδηλώνονται τόσο γρήγορα που δεν έχουν τον χρόνο να προβούν στις διορθωτικές ενέργειες. Το πρόβλημα είναι πιο συνηθισμένο στα άτομα των οποίων η μέση τιμή επιπέδων σακχάρου στο αίμα βρίσκεται στα κατώτερα φυσιολογικά όρια. Μερικές φορές, αρκεί να ρυθμίσει κανείς την αγωγή του ούτως ώστε να αυξηθούν ελαφρά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του και τα παλιά του συμπτώματα επιστρέφουν· ωστόσο, κάθε αλλαγή τέτοιου είδους πρέπει πρώτα να συζητείται διεξοδικά με τον θεράποντα γιατρό.
Το ερώτημα τι ρόλο διαδραματίζει η ανθρώπινη ινσουλίνη στην αλλαγή των προειδοποιητικών μηχανισμών είναι ακόμα πιο πολύπλοκο. Ενώ ορισμένοι ασθενείς πιστεύουν ότι υπεύθυνη για τις δυσκολίες τους είναι η αλλαγή από τη ζωική στην ανθρώπινη ινσουλίνη, οι γιατροί τους συχνά διαφωνούν. Τα πειράματα που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει κάποια μετρήσιμη διαφορά όσον αφορά τα υπογλυκαιμικά συμπτώματα μεταξύ των ατόμων που παίρνουν ζωική ινσουλίνη και εκείνων που παίρνουν ανθρώπινη ινσουλίνη. Παρόλα αυτά, ορισμένα άτομα είναι βέβαια ότι αισθάνονται καλύτερα με τη ζωική ινσουλίνη και εφόσον συμβαίνει αυτό δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην την προτιμήσουν.
Διατηρώντας την ισορροπία
Μπορεί να αποφευχθεί η υπογλυκαιμία με τη συνεχή διατήρηση υψηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, τα οποία αυξάνουν όμως θεαματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης επιπλοκών του διαβήτη. Oι ασθενείς που παίρνουν ινσουλίνη μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρουν και να διατηρήσουν τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της επικίνδυνης υπογλυκαιμίας και της ενοχλητικής υπογλυκαιμίας, αλλά είναι πολύ πιο απλό στην εποχή μας με τα διάφορα σκευάσματα και τις συσκευές ενέσεων που διατίθενται. Αν παθαίνετε συχνά υπογλυκαιμικές κρίσεις και παρουσιάζετε στη συνέχεια υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συμβουλευτείτε την ομάδα των γιατρών σας, καθώς αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αγωγή που ακολουθείτε ενδεχομένως να χρειάζεται ρύθμιση ή αλλαγή.  health.in.gr
*** Αγιάζι  αθλητικής  ενημέρωση :

***  Τεράστια νίκη στη Βάρδα για τη Μαύρη Θύελλα (φωτογραφίες)         
   
Επέστρεψε στις επιτυχίες η Καλαμάτα καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΟ Βάρδας στην ομώνυμη κωμόπολη της Ηλείας και έδωσε τέλος στο σερί των τριών τελευταίων αγώνων χωρίς επιτυχία.
Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά έπαιξε με μυαλό αλλά πάνω απ' όλα με δύναμη και πάθος και κατάφερε να φύγει με το πολύτιμο τρίποντο από μια δύσκολη έδρα και να διατηρηθεί έτσι σε απόσταση… βολής από την κορυφή.
Σκόρερ του «χρυσού», όπως αποδείχτηκε, γκολ της νίκης ήταν ο Τέλης Σαλαπάτας ο οποίος βρήκε δίχτυα με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κι ενώ από το 10ο λεπτό αγωνιζόταν με μπαταρισμένο κεφάλι λόγω ενός σκισίματος στο αριστερό φρύδι μετά από αγκωνιά που είχε δεχτεί.
Η Καλαμάτα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο οπότε και ευτύχησε να προηγηθεί, ενώ είχε ακόμη και δοκάρι σε κεφαλιά του Ρούσση. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος αλλά η Καλαμάτα με έξυπνη τακτική τους κράτησε εκτός περιοχής. Από τη στιγμή μάλιστα που έμειναν με 10 παίκτες από το 70’, λόγω αποβολής του Δημητρακοπούλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Νίκου Κουρμπανά.
Η Καλαμάτα έχοντας σαφώς επιθετικούς προσανατολισμούς στον σχηματισμό της μέσα στο γήπεδο, ξεκίνησε με ενθουσιασμό το ματς και μόλις στο 5’ ο Καλαντζής δεν κατάφερε να κοντρολάρει όπως θα ήθελε την μπάλα βρισκόμενος σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και έτσι δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στο 12’ κι ενώ ο διαιτητής Διώτης είχε σταματήσει το παιχνίδι και κατευθυνόταν προς την γραμμή του πλαγίου άουτ στο κέντρο του γηπέδου προκειμένου να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται τραυματίας Σαλαπάτας, οι γηπεδούχοι συνέχισαν την φάση και πέτυχαν γκολ το οποίο βέβαια ορθά δεν μέτρησε μιας και δεν υπήρχε παιχνίδι.
Σε θέση βολής βρέθηκαν στο 19’ και στο 24’ ο Ηλιόπουλος και ο Σαλαπάτας, αντίστοιχα, αλλά δεν πρόλαβαν να την μπάλα σε σέντρες που βγήκαν από τους Καλαντζή και Ηλιόπουλο.
Το γκολ για την «Μαύρη Θύελλα» ήρθε στο 31’ και ήταν αποτελέσματα μιας έξοχης μπαλιάς του Νιφοροπούλου και της οξυδέρκειας του Σαλαπάτα. Ο εικοσιτετράχρονος αμυντικός έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο γκολκήπερ Νίκος Φλίγκος δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον δεξιό μπακ της Βάρδας, Περικλή Πολίτη και ο Σαλαπάτας βρήκε την ευκαιρία να πεταχτεί ανάμεσα τους, να κλέψει την μπάλα και να πλασάρει εύκολα ανοίγοντας το σκορ.
Στο 38’, έπειτα από κόρνερ του Τσάτσου, ο Ρούσσης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους έπιασε δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού και πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι ανταπέδωσαν και η καλύτερή τους ευκαιρία ήρθε στο 41’ όταν ο Δημητρακόπουλος με σουτ μέσα απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα να βρει το οριζόντιο δοκάρι του Πάππου και να περάσει άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά να προσπαθούν με ανορθόδοξο τρόπο να γίνουν απειλητικοί για την εστία της Καλαμάτας, επιχειρώντας βαθιές σέντρες που στην πλειοψηφία τους δεν δημιούργησαν πρόβλημα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της «Μαύρης Θύελλας». Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και τα μαρκαρίσματα πιο βίαια αλλά οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες λιγόστεψαν. Η όποια πάντως επιθετική πρωτοβουλία της Βάρδας ατόνησε μετά το 70’ όταν και υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο. Ο Δημητρακόπουλος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια δεχόμενος δυο κίτρινες σ΄ένα πεντάλεπτο. Η πρώτη για διαμαρτυρία και η δεύτερη για σκληρό μαρκάρισμα στον Πάππο.
Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο από πλευράς φάσεων ενώ η Καλαμάτα έχοντας ενισχύσει την μεσαία γραμμή με την είσοδο νωρίτερα των Γεωργακόπουλου, Κουντάνη και στην συνέχεια του Πολυχρόνη μπόρεσε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα.
Κίτρινες κάρτες: Γραμματικόπουλος 16’, Ανδιέλος 49’, Σιδέρης 53’, Δημητρακόπουλος 65’, 70’/ Τσάτσος 49’, Λουμπαρδέας 77’
Κόκκινη κάρτα: Δημητρακόπουλος 70’
ΠΑΟ Βάρδας: Φλίγκος, Πολίτης, Ζέλιος, Βραχνής, Σιδέρης, Ανδιέλος, Σαραντόπουλος (69’ Σκοτζάι), Ντόμας, Ζάκοφ (46’ Θεοδωρακόπουλος), Δημητρακόπουλος, Γραμματικόπουλος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος (55’ Γεωργακόπουλος), Ηλιόπουλος (60’ Κουντάνης), Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας, Σκάρος (76’ Πολυχρόνης), Καλαντζής.
  Κουρμπανάς: Πεντακάθαρη νίκη 
Ο Νίκος Κουρμπανάς ο οποίος δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει οδηγίες από τον πάγκο στην διάρκεια του αγώνα, είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης:
«Όταν μια ομάδα προέρχεται από τρία άσχημα αποτελέσματα, το ζητούμενο στο τέταρτο είναι η νίκη, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο είμαστε καλοί και ίσως μπορούσαμε να πετύχουμε και ένα δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο δεν είμαστε τόσο καλοί γιατί υπήρχε άγχος καθώς έπρεπε να κρατηθεί η νίκη. Αν είμαστε λίγο καλύτεροι στο β' ημίχρονο ίσως κερδίζαμε πιο εύκολα. Το ζητούμενο όμως ήταν η νίκη που ήταν πεντακάθαρη 100%.»
Αναφερόμενος στην συνέχεια ο 52χρονος τεχνικός της Καλαμάτας, είπε: «Η συνέχεια είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες, βλέπουμε πως έρχονται τα αποτελέσματα. Εμείς είμαστε ήρεμοι σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση, προπονητής, παίκτες, μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα που κατά την άποψη μου δεν ήρθε από άσχημη απόδοση. Η Καλαμάτα σήμερα έδειξε προσωπικότητα καθώς δεν έκανε ούτε μισή καθυστέρηση έχοντας το 1-0. Βλέπουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες στην Καλαμάτα. Αυτά πρέπει να τα δούμε από την θετική πλευρά στην Καλαμάτα, αν τα βλέπουμε όλα από την αρνητική δεν πάμε πουθενά. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στην συνέχεια. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα επανήλθε στις νίκες μετά από τρία άσχημα αποτελέσματα και πιστεύουμε σε ανάλογη συνέχεια».
Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα Τέλης Σαλαπάτας, είπε από την πλευρά του: «Ήταν ένα δύσκολο ματς σε μια δύσκολη έδρα. Φάνηκε πως θέλαμε περισσότερο τη νίκη, είχαμε πιο πολύ πάθος και υπομονή αλλά και καθαρό μυαλό στο τέλος. Φτιάχνουμε την ψυχολογία μας από τέτοια παιχνίδια και νίκες. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο ματς όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο εκτός έδρας».
Τέλος, ο αρχηγός της Καλαμάτας, Χρήστος Καλαντζής, επισήμανε: «Ήταν ένα κομβικό ματς μετά τα τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Πιστέψαμε στη νίκη που μας δίνει κουράγιο να δουλέψουμε πιο ήρεμοι και να συνεχίσουμε την προσπάθεια να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Το ματς πήγε στη δύναμη και καμιά από τις δύο ομάδες δεν έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι η νίκη και είμαστε χαρούμενοι για αυτή. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, έχουμε πει ότι έχουμε στόχο το πρωτάθλημα το οποίο έχει πολύ δρόμο ακόμη. Είμαστε καταδικασμένοι κάθε αγωνιστική να παίζουμε μόνο για τη νίκη».

 
 Ευχαριστήριο για την φιλοξενία
Η διοίκηση του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την διοίκηση του ΠΑΟ Βάρδας για την άψογη φιλοξενία της οποίας έτυχε η αποστολή της Καλαμάτας στην κωμόπολη της Ηλείας.
Παιχνίδι δίχως γυρισμό είναι το σημερινό στη Βουπρασία με αντίπαλο την τοπική Βάρδα, για την 6η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, για την ομάδα της Καλαμάτας, που δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Η βαθμολογική αναγκαιότητα είναι το ένα στοιχείο που φανερώνει «υποχρέωση νίκης» από τους παίκτες της Μαύρης Θύελλας, ωστόσο υπάρχουν και κάποια ακόμη που δίνουν επιπλέον κίνητρο. Μιλάμε για την απομάκρυνση του προβληματισμού και των σεναρίων που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα, περί πιθανής διαφοροποίησης στο τεχνικό επιτελείο, κάτι που πάντως κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται από τους ανθρώπους της διοίκησης, καθώς επίσης και για την επιστροφή της ηρεμίας μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή, μετά την ήττα από την Ελευσίνα και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συνέντευξη Τύπου.
Ο Νίκος Κουρμπανάς γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, καθώς σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ομάδα χάνει κι άλλο έδαφος από την κορυφή, και προσπάθησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να προετοιμάσει ιδανικά την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές τα κατάφερε, όμως οι τραυματισμοί των Τριάντου και Χαρίτου, τον υποχρεώνουν να προχωρήσει σε έξτρα αλλαγές, τουλάχιστον σε σχέση μ’ αυτές που είχε στο μυαλό του. Παράλληλα με τις δύο αυτές απώλειες που θα φέρουν αναγκαστικές διαφοροποιήσεις ο Κορίνθιος τεχνικός προσανατολίζεται στο να κάνει κι άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ευελπιστώντας σε βελτίωση.
Με βάση τα δεδομένα και κυρίως το δίτερμα των τελευταίων προπονήσεων, θα λέγαμε ότι η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει τη Βάρδα με νέο πρόσωπο. Ο Πάππος κάτω από τα δοκάρια, Ρούσσης, Χριστοφιλέας στο κέντρο της άμυνας, με τους Μαρτίνο και Νιφορόπουλο στα άκρα. Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή Λουμπαρδέας, Κουντάνης, Σκάρος, έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ πιο μπροστά οι Τσάτσος, Καλαντζής και Σαλαπάτας. Θέση πάντως διεκδικεί και ο Κώστας Ηλιόπουλος, χωρίς ν’ αποκλείεται κάποια ακόμη έκπληξη με Ζάρκο  ή ακόμη και Δημητριάδη.
Η αποστολή αναχωρεί σήμερα στις 11.00 π.μ. για την κωμόπολη της Ηλείας, στο γήπεδο της οποίας θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. το ματς, με τον κ. Κουρμπανά να παίρνει στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Γεωργακόπουλο, Δημητριάδη, Ζάρκο, Ηλιόπουλο, Κακαλή, Καλαντζή, Κουντάνη, Λουμπαρδέα, Μαρτίνο, Μούζο, Νιφορόπουλο, Πάππο, Πολυχρόνη, Ρούσση, Σαλαπάτα, Σκαρλάτο, Σκάρο, Τσάτσο, Χριστοφιλέα. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τριάντος, Χαρίτος, Βασιλόπουλος, ο ανέτοιμος Αργυρόπουλος και οι Γκαρμοίρης, Νικολόπουλος.
Ν. Μπ.

*** Το πρόγραμμα (σ.σ. οι αγώνες θα μεταδοθούν από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/11/2014

Εργοτέλης - Βέροια 2-2 (13' Χαλκιαδάκης, 38' Γιουσούφ - 17' Καλτσάς, 61' πεν. Μπεν)

Κέρκυρα - Παναιτωλικός 1-2 (84΄ Γκόμες - 16΄ Βιγιαφάνες, 20΄ Κάπελ)

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1 (29' Λισγάρας, 33' Κλέιτον - 6' Πετρόπουλος)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11/2014

Ολυμπιακός-Πανθρακικός 5-1 (36΄ πεν. Ντομίνγκες, 39΄ Μπουχαλάκης, 67΄ Αυλωνίτης, 84΄ Διαμαντάκος, 90΄ Μήτρογλου - 79΄ πεν. Κάσες)

Πανιώνιος-Καλλονή 0-2 (66΄ Κεϊτά, 812΄ Χουάνμα)

Λεβαδειακός-Πλατανιάς 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Νίκη Βόλου 4-0 (7΄ Μιχαήλ, 49΄ Μανιάς, 75΄ Ίλιτς, 82΄ Τσουκαλάς)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 (64΄ Περέιρα - 51΄ Ατζαγκούν, 79΄ Καρέλης)


~** Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 22 2. Ολυμπιακός 20 3. Καλλονή 18 4. Βέροια 17 5. Παναθηναϊκός 16 6. Αστέρας Τρίπολης 14 -8αγ.
7. Παναιτωλικός 13 . ΠΑΣ Γιάννινα 13 9. Ξάνθη 12 10. Κέρκυρα 11 . Ατρόμητος 11 -8αγ.
. Πλατανιάς Χανίων 11 13. ΟΦΗ 10 14. Πανιώνιος 8 15. Λεβαδειακός 7 16. Πανθρακικός 6 . Εργοτέλης 6 18. Νίκη Βόλου 4

 *Υπενθυμίζεται ότι έχει αναβληθεί η 6η αγωνιστική

~** ΔΕΥΤΕΡΑ 10/11/2014
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (Δημ. Γηπ. Περιστερίου, 19:30)


*** Αναλυτικά  5η  αγωνιστική στην Α1  στο ελληνικό μπάσκετ :Σάββατο 08/11/2014 :
Πανελευσινιακός - ΑΕΚ 81-72
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 61-65
Κόροιβος Αμαλιάδας - ΚΑΟΔ 71-69
Άρης - Κηφισιά 83-80
Απόλλωνας Πατρών - Κολοσσός Ρόδου 71-55

Κυριακή 09/11/2014 :
Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο 79-70

Πέφτει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής με το Ολυμπιακός-Τρίκαλα
~** Δευτέρα 10/11/2014 : ΣΕΦ 18.00
Ολυμπιακός - Τρίκαλα
BC Παπαπέτρου, Τσούνας, Σκούτας (Άκελ) ΟΤΕ Sports 3/HD


***  Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο ματς της Εθνικής με τα Νησιά Φερόε   ,  Πρώτη προπόνησηΑντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο ματς της Εθνικής με τα Νησιά Φερόε
~ Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα, η προετοιμασία της Εθνικής ποδοσφαίρου για το σημαντικότερο παιχνίδι της στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2016, απέναντι στα Νησιά Φερόε, την Παρασκευή  14/11/2014 .
~ Έτσι στις 13:00 οι ποδοσφαιριστές να συγκεντρώνονται στο ξενοδοχείο Vouliagmenis Suites με την πρώτη προπόνηση να διεξάγεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στις 18:30 που είναι ανοιχτή για το κοινό.
~
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, καθώς εκτός αποστολής αρχικά έμειναν οι Κώστας Φορτούνης και Χοσέ Χολέμπας με τους Θανάση Ντίνα και Χρήστο Τασούλη να παίρνουν τη θέση τους.
~ Τελευταία στιγμή υπήρξε νέα διαφοροποίηση στην αποστολή, καθώς εκτός έμειναν οι τραυματίες, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τους Δημήτρη Κολοβό και Λουκά Βύντρα να παίρνουν τη θέση τους.


***

 *** ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-    ~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-23-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 23 Ιουνίου 2014.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/2014-24-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 24  Ιουνίου  2014 . 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-25-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 , Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/27-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html  
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
~** ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html
~   Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-   
 ~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.- 
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.- ~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-               ~~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.-   
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~1 ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-
~ 1 Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .~
~ Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-   
~Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-   Επιλογές  αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
 ~  Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  :    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.html  .- 
~  Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
 
***  ΕΚΔΡΟΜΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ :  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/78-9-2014.html , Τριήμερη  εκδρομή  στα  Τσουμέρκα 7.8.και 9  Ιουλίου  2014  , Πέμπτη  10  Ιουλίου  2014 .-  
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html .,  Άρωμα  Ελλάδας  από τριήμερη  εκδρομή στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-           
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/13.html  ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 .-
~ Διαδρομές  από  επισκέψεις  στο Άγιον Όρος
03-Αυγούστου
  2014 ,   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html , .-
~  όμορφες σελίδες Επιλογών Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html ,.-
~   Ημερήσια  εκδρομή  διαδρομή Μονή Αγίου Νικολάου Βαστών  Ναύπλιο  Αστρο  Τεγέα 17-08-2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/17-08-2014.html ,.-
~ Ένα  εξαήμερον   διακοπών  διαδρομών στην Κρήτη  23  με  28 Αυγούστου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/08/23-28-2014.html ,.-  
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνέχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html 
~ Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.-
~ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014   Σάββατο 18 Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-18-2014.html .-
~ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014    Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος 2ο Δεύτερο ! :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-21-2014.html ,.-
~   ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014
,  Παρασκευή  24 Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος Γ΄   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-24-2014.html ,.-
~
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ       
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3770    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2205     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 198   video.- 
Σύνολον                                                        8173    βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2625    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    699.–
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   257 .-
~* http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,

 ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~
https://www.facebook.com/grhawkgr , = Γιώργος Ανεστόπουλος .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-

~
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
 
~** https://www.facebook.com/ingossip.gr .- = Ιστοσελίδα  ειδήσεων .-
~** https://www.facebook.com/PanathinaikosAthens13 =Θύρα 13 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  .-
~ https://www.facebook.com/ioanna.georgakopoulou, =Ιωάννα Γεωργακοπούλου .-
~  https://www.facebook.com/groups/132470503547095/   , = ΚΑΛΑΜΑΤΑ ..Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ  ΜΟΥ .-
~ https://www.facebook.com/alexios.sarantopoulos  =Αλέξιος Σαραντίπουλος .-  ~ https://www.facebook.com/efth.theodoropoulos?fref=tl_fr_box&pnref=lhc.friends =Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος
~* ΤΖΙΒΑΕΡΙ - με τη φωνή της Κυριακής ( Κυριακή Δερέμπεη ) :  http://youtu.be/_EdTp8yLMOk  ,
~* https://www.facebook.com/pouli.kanella =ΚΑΝΕΛΛΑ  ΠΟΥΛΗ  γιατρός


***

1 σχόλιο:

  1. ~ ΤΙΜΙΟΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ! Αλήθεια στις σκέψεις , Αλήθεια στα λόγια , Αλήθεια στα έργα ! ΟΧΙ ,..άλλα να σκεφτόμαστε , άλλα να λέμε κι΄ άλλα να πράττουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή