ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  29  Οκτωβρίου  2014  :


***  Προκήρυξη με 500 περίπου θέσεις για τη Μεσσηνία         
           
Θέμα ημερών είναι η έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα απασχοληθούν στο Δημόσιο 50.000 άνεργοι. Το πρώτο πακέτο θέσεων για την κάλυψη των αναγκών στα υπουργεία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, ενώ το επόμενο διάστημα να ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη. Για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας προορίζονται 35.000 θέσεις. Ειδικότερα, για τη Μεσσηνία αναμένεται να υπάρξουν 500 θέσεις περίπου στους έξι Δήμους του νομού.
Οι κατηγορίες εκπαίδευσης θα είναι κατά κύριο λόγο ΔΕ και ΥΕ και αναμένεται να αφορούν στο 70% των θέσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Στις βασικές ειδικότητες είναι διοικητικού, διοικητικού-οικονομικού, κοινωνιολογίας, κοινωνικών λειτουργών, πληροφορικής, επαγγελμάτων υγείας, χημικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών και αρχιτεκτόνων πολιτικών μηχανικών.
Παράλληλα, για πρώτη φορά θα προσληφθεί και προσωπικό καθαριότητας, καθώς και οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. 

*** Αμφίπολη: Κρυμμένο στο υπόσκαφο του τρίτου θαλάμου το μεγάλο μυστικό;
Σε κρίσιμο σημείο η ανασκαφή
~  ΑΜΦΙΠΟΛΗ τύμβος  ανασκαφών σε 1ο  βίντεο 25-10-2014 : http://youtu.be/-g1lN7yRDos ,

Και τώρα τι; Το ερώτημα αυτό κυριαρχεί από το απόγευμα της Τρίτης αναφορικά με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, αφού η ύπαρξη τέταρτου θαλάμου δεν επιβεβαιώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο της και τις επόμενες ημέρες, με τη συστηματική αφαίρεση του αμμώδους χώματος, θα φανεί εάν το μυστικό του αρχαίου τάφου είναι θαμμένο κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου. Επιπλέον, μπαίνει σταδιακά σε εφαρμογή το πλάνο ώστε ο χώρος να γίνει επισκέψιμος για το κοινό.
 

Η γεωλογική τομή έχει δείξει ότι το βάθος του τρίτου θαλάμου είναι 7,53 μ., δηλαδή διαπιστώθηκε πως το βάθος του είναι κατά 1,50 μ. μεγαλύτερο από τους προηγούμενους θαλάμους. Ήδη η έρευνα κάτω από το δάπεδο, μέσα στην αφαιρούμενη επίχωση, έφερε στο φως θραύσματα από τα φτερά των Σφιγγών, ένα μέρος από τον λαιμό της δεύτερης Σφίγγας -ίδιας ποιότητας μαρμάρου και εφάμιλλης γλυπτικής αξίας- καθώς και τμήματα από το ψηφιδωτό του δεύτερου θαλάμου.
Τοίχος σφράγισης;
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τρίτη, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο βίντεο (διάρκειας 2':10'') από την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά, η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε πως και για την επιστημονική ομάδα αποτελεί υπόθεση εργασίας το ενδεχόμενο το δάπεδο του τρίτου θαλάμου να είναι ένας τοίχος σφράγισης.
«Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσουμε με τα σημερινά δεδομένα» δήλωσε η κ. Μενδώνη, με αφορμή το γεγονός ότι η κατασκευή του δαπέδου από πωρόλιθο δεν συμβαδίζει με την πολυτέλεια που ανέδειξαν οι προηγούμενοι χώροι: τα εντυπωσιακά γλυπτά των Σφιγγών και των Καρυάτιδων και το περίτεχνο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης.
Διαφορετικές φάσεις
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας της διεπιστημονικής ομάδας δημιουργείται άλλη μία υπόθεση εργασίας, που αφορά στις φάσεις εξέλιξης του μνημείου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εύρεση της κεφαλής της ανατολικής Σφίγγας στον τρίτο θάλαμο δείχνει ότι πιθανότατα η κατάχωση και η κατασκευή των τοίχων σφράγισης έγιναν σε υστερότερο χρόνο.
Συλημένο το μνημείο
 Σαφές είναι πλέον ότι το μνημείο έχει συληθεί. Η απάντηση άλλωστε της κ. Μενδώνη στο ερώτημα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβαση, μέχρι εδώ που βρισκόμαστε. Από την αρχή της ενημέρωσης είχαμε πει, κι έχουμε πολλές φορές επαναλάβει, ότι έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων».
Ποιος είναι ο νεκρός;Στο ερώτημα εάν είναι θαμμένος κάποιος βασιλιάς, η κ. Μενδώνη ήταν σαφής: «Το ποιος είναι θαμένος, δεν μπορούμε να το πούμε πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή και πολύ πιθανόν πριν να ολοκληρωθεί και η μελέτη του μνημείου η οποία μπορεί να κρατήσει κάποια χρόνια».
Σε κάθε περίπτωση, όμως, «τις προσδοκίες όλων μας το μνημείο τις έχει ήδη ικανοποιήσει, εξαιτίας της μοναδικότητας του».
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ως αναπτυξιακός πόρος για τον τόπο. Είναι ένα μοναδικό εύρημα για την επιστήμη της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας, το οποίο θα απασχολήσει, για πολλά χρόνια, τους ειδικούς επιστήμονες» τόνισε.
   Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβασηΟι πρώτοι επισκέπτες
 Αυτό που πολλοί βιάζονται να μάθουν είναι πότε θα δεχθεί το μνημείο του πρώτους του επισκέπτες. Το πότε θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο, θα εξαρτηθεί από την πορεία των τεχνικών παρεμβάσεων που είναι απαραίτητες να γίνουν. Ο χρόνος εντός του οποίου θα υλοποιηθούν οι δράσεις, που μπορεί να επιτρέψουν την ελεγχόμενη και ασφαλή επισκεψιμότητα στον χώρο, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Ήδη εκπονείται το σχέδιο για τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος των απαραίτητων εργασιών και μελετών, ώστε το ταφικό συγκρότημα να μπορεί να παραμείνει ως έχει για διάστημα ενός έως και τριών ετών, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιπλέον φορτίσεις που μπορεί να δεχθεί από φυσικά φαινόμενα (σεισμοί, χιονοπτώσεις κλπ).
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στις διατάξεις των μεταλλικών στερεωτικών υποστυλωμάτων, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη πρόσβαση των συνεργείων συντήρησης.   Άννα Ανδίρα

***  Αποζημίωση όλων των συγγενών της 26χρονης που πέθανε από λάθος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας          
            
Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα είναι η απόφαση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας, επιδικάζοντας για το Ελληνικό Δημόσιο υψηλές αποζημιώσεις στους συγγενείς της 26χρονης Μαρίας Σινάπη, η οποία πέθανε το 2000 μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού από σηψαιμικό σοκ εξαιτίας τμήματος πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της απόφασης ότι το ΣτΕ δέχτηκε την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, η οποία προβλέπει αποζημίωση και για την πεθερά της άτυχης κοπέλας.
Όπως και πρωτοσέλιδα είχε γράψει τότε το «Θ», το Μάρτιο του 2009 το Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε επιδικάσει αποζημιώσεις που άγγιζαν συνολικά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το θάνατο της νεαρής μητέρας.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος υποστήριξε την υπόθεση στο ΣτΕ, μιλώντας στο «Θάρρος» είπε πως πρόκειται για μια απόφαση που καθιερώνει νομολογία, καθώς ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις από το Δημόσιο και αποκαθιστά την τάξη.
  Θανατηφόρο λάθος
Στις 2 Οκτωβρίου του 2000 η 26χρονη Μαρία Σινάπη μπήκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να γεννήσει το τρίτο της παιδί, το οποίο και έφερε στον κόσμο δύο ημέρες μετά με καισαρική τομή. Στις 11 Οκτωβρίου πήρε εξιτήριο και μια ημέρα μετά οι οικείοι της την οδήγησαν και πάλι στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η άτυχη κοπέλα είχε υψηλό πυρετό, ο οποίος συνεχίσθηκε παρά τις αντιβιώσεις που της έδωσαν, ενώ η διάγνωση των ιατρών του νοσοκομείου ήταν κολικός του νεφρού.
Στις 18 Οκτωβρίου δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο και παραπέμφθηκε σε ουρολόγο για την τοποθέτηση καθετήρα. Αυτό έγινε την ίδια ημέρα σε ιδιωτική κλινική. Την επομένη η νεαρή μητέρα πέθανε.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία δηλώθηκε το σηψαιμικό σοκ εξαιτίας τμήματος του πλακούντα που παρέμεινε στη μήτρα.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε φυλάκιση 3,5 ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ο μαιευτήρας σε φυλάκιση 2 ετών. Σε δεύτερο βαθμό η ποινή του διευθυντή μειώθηκε στα 2,5 χρόνια (και επικυρώθηκε με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου), ενώ ο μαιευτήρας αθωώθηκε.
  Αποζημιώσεις
Οι συγγενείς της 26χρονης, δηλαδή ο σύζυγος, τα ανήλικα παιδιά της, ο πατέρας και η μητέρα της, ο αδελφός της και η πεθερά της, στράφηκαν κατά του νοσοκομείου, διεκδικώντας αποζημίωση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν.
Πράγματι, στην απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο αναγνώρισε ότι πρέπει να καταβληθούν:
-στο σύζυγο της άτυχης γυναίκας το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως για το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2006 έως 5 Φεβρουαρίου 2049, καθώς και το ποσό των 520.000 ευρώ
-στο σύζυγο, για την επιμέλεια των 3 ανήλικων παιδιών το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως από 1 Νοεμβρίου 2006 και μέχρι την ενηλικίωσή τους
-ποσό 556.840 ευρώ σε κάθε ένα από τα τρία παιδιά
-στην πεθερά της άτυχης κοπέλας το ποσό των 170.000 ευρώ
-στη μητέρα και τον πατέρα της 26χρονης ποσό 340.205 ευρώ στον καθέναν
-και, τέλος, στον αδελφό της 193.470 ευρώ.
Ωστόσο, ασκήθηκε αναίρεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και από τις δύο πλευρές (νοσοκομείο και συγγενείς). Το μεν νοσοκομείο ζητούσε τη μείωση του ύψους της αποζημίωσης, οι δε συγγενείς ζητούσαν να αυξηθεί η αποζημίωση.
Το Διοικητικό Εφετείο μείωσε το ποσό της αποζημίωσης στα 1.303.000 ευρώ και έβγαλε εκτός αποζημίωσης την πεθερά.
Τελικά, η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Α’ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον πάρεδρο Χαράλαμπο Κομνηνό, ανέτρεψε την εφετειακή απόφαση ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά στην καταβολή αποζημίωσης προς την πεθερά. Οι σύμβουλοι Επικρατείας συνταυτίστηκαν με τον Άρειο Πάγο στο θέμα της αποζημίωσής της, κρίνοντας ότι τη δικαιούται. Ο Άρειος Πάγος με σειρά αποφάσεών του έχει κρίνει εδώ και μερικά χρόνια ότι ο πεθερός και η πεθερά δικαιούνται αποζημίωσης.
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απεφάνθη ότι μεταξύ των προσώπων που δικαιούνται αποζημίωσης, «εκτός του συζύγου και των εξ αίματος συγγενών κατ’ ευθεία γραμμή και εκ πλαγίου έως δευτέρου βαθμού, περιλαμβάνονται και οι εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού (πεθερός, πεθερά, νύφη και γαμπρός) συγγενείς».   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ελαιόλαδο: Φετινές τιμές, υποσχέσεις και παγίδες         
           
Η (προβλεπόμενη) χαμηλή ισπανική παραγωγή σε συνδυασμό με τα πολλά -ποσοτικά και ποιοτικά- προβλήματα της ιταλικής παραγωγής, δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από την παραγωγή ρεκόρ της Τυνησίας.
Συνεπώς, μπορούμε να προδικάσουμε μια ανοδική ώθηση των τιμών στις ανταγωνίστριες χώρες και ένα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των Ιταλών στη χώρα μας. Εξ άλλου αυτό ήδη είναι φανερό από την πρώτη δημοπρασία των Αγ. Αποστόλων (3,4491 ευρώ) στη νότια Λακωνία, όπως και από τις ιταλικές τιμές των πολύ καλών έξτρα που βρίσκονται πάνω από τα 4 ευρώ.
Μια ακόμη ένδειξη της δυναμικής που υπάρχει είναι ότι στην ίδια τιμή των πέντε βυτίων του συνεταιρισμού πουλήθηκαν, από ελαιοτριβεία της περιοχής, πάλι σε Ιταλούς, άλλα πέντε βυτία, δηλαδή σύνολο δέκα «με το καλημέρα».
  Ποιες είναι οι παγίδες
Αν τα παραπάνω είναι οι αισιόδοξες υποσχέσεις, κρύβουν ωστόσο και κάποιες παγίδες. Πόσο και πώς μπορεί να αντέξει αυτή η ανοδική ώθηση; Αντικειμενικά, η χειρότερη αδυναμία προέρχεται από την οικονομική κατάσταση όλων -ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, εμπόρων, τυποποιητών, ανεξάρτητα αν ιδιώτες ή συνεταιρισμοί- έπειτα από μια καταστροφική χρονιά, που τους άφησε «επί ξύλου κρεμάμενους».
Ποιος, λοιπόν, πωλητής θα μπορέσει να αντισταθεί όταν προχωρήσει η συγκομιδή και εμφανιστούν οι αγοραστές με το "ζεστό χρήμα" στο χέρι; Πώς, λοιπόν, θα κρατηθούν οι τιμές και δε θα υποχωρήσουν;
Η ασφυξία που έχουν επιβάλει οι ελληνικές τράπεζες επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα, ιδίως όταν στις ανταγωνίστριες χώρες Ιταλία και, κυρίως, στην Ισπανία μπορούν επιχειρήσεις ιδιωτικές και συνεταιριστικές να δανείζονται με σχεδόν μηδενικά επιτόκια (θέμα για το οποίο θα επανέλθουμε σύντομα). Η δεύτερη παγίδα είναι αυτή της υπεραισιοδοξίας.
  Ρεαλισμός, σύνεση, διεκδίκηση, οργάνωση.
Κανένας "από μηχανής θεός" δεν μπορεί να κρατάει διαρκώς τις τιμές ψηλά κάνοντας τους Έλληνες παραγωγούς πλούσιους. Γι’ αυτό πρέπει να βρουν οι ίδιοι το δρόμο τους. Τα παραδείγματα υπάρχουν δίπλα μας, στις ανταγωνίστριες αλλά και συνάδελφες ελαιοπαραγωγές χώρες της Μεσογείου.
Πηγή: Βασίλης Ζαμπούνης, olivenews

*** Τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 σε διάθεση από την 1η Νοεμβρίου (αναλυτικά οι τιμές)          
   
Στο Taxis αναμένεται να αναρτηθούν το προσεχές Σάββατο 1η Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 από τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.
Όπως και τα προηγούμενα δύο έτη οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
Η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει, όπως κάθε έτος, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. Το ύψος των τελών διαμορφλωνεται ως εξής:
  Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010
Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
  • Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
  • Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
  • Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
  • Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
  • Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
  • Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
  • Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
  • Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
  • Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
  • Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.
Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010
Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
  • Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
  • Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
  • Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
  • Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
  • Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
  • Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
  • Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

***  Στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, οι κατηγορίες που θα λάβουν μειώσεις          
           
Με μια λακωνική ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γνωστοποίησε σήμερα το πρωί ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται εκπτώσεις από το φόρο. Στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ολοκλήρωση εκκαθάρισης για εκπτώσεις - μειώσεις επί του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε φυσικά πρόσωπα (Δ.ΗΛΕ.Δ.-Γ.Γ.Δ.Ε.)».
Σύμφωνα με πληροφορίες, νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ εκδόθηκε για περίπου 1,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες και το συνολικό ποσό που γλιτώνουν υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, υπάρχουν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ δικαιούνται έκπτωση δεν την έλαβαν. Πρόκειται κυρίως για όσους έχουν κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητικό Ε9 όταν ανοίξει η σχετική εφαρμογή, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας. Κατά κύριο λόγο αυτοί οι φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει τις ενδείξεις κενό και «μη ηλεκτροδοτούμενο» στις δηλώσεις Ε9. Βοηθό τους σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουν σύντομα και έναν αναλυτικό οδηγό για τη διόρθωση των λαθών του Ε9 ο οποίος πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Οι φορολογούμενοι που θα πρέπει να ανατρέξουν στο taxisnet για να δουν αν έλαβαν τις προβλεπόμενες από το νόμο μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι:
-όσοι στο φετινό εκκαθαριστικό είχαν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 9000 ευρώ (επιπλέον 1.000 ευρώ για τη σύζυγο για κάθε παιδί) και ακίνητα μέχρι 150 τ.μ σε επιφάνεια και αξία έως 85.000 ευρώ για άγαμο, 150.000 ευρώ για έγγαμο και 200.000  για οικογένεια με δύο παιδιά. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ στην περίπτωση αυτή είναι 50%
-οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι σε ποσοστό  80% και άνω με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ (επιπλέον 1.000 ευρώ για τη σύζυγο για κάθε παιδί) αλλά και επιφάνεια κτισμάτων κάτω 150 τετραγωνικών μέτρων. Η συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών θα έχει πλήρη απαλλαγή από το φόρο
-οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία παρέμειναν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα για ολόκληρο το 2013 με έκπτωση 20% σε σχέση με το αρχικό ποσό
 Όσοι ιδιοκτήτες κενών ακινήτων διαπιστώνουν ότι δεν έχουν λάβει την προβλεπόμενη έκπτωση θα πρέπει κατ’ αρχήν να περιμένουν να ανοίξει η εφαρμογή του Ε9 προκειμένου να προχωρήσουν σε τροποποιητικές δηλώσεις (π.χ. συμπλήρωση αριθμού παροχής ΔΕΗ, ένδειξης κενού κλπ). Στις περιπτώσεις των ιδιοκτητών που έχουν χαμηλό εισόδημα και δεν έχουν λάβει τις σχετικές εκπτώσεις και απαλλαγές από το φόρο, θα πρέπει να αναμένονται οδηγίες από τη ΓΓΔΕ και θεωρείται δεδομένο ότι θα ταλαιπωρηθούν αφού θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην εφορία τους προσκομίζοντας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (π.χ. αναπηρίας κλπ)    Πηγή:capital.gr 

***  Μελέτη για νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου

 Ολοκληρώνεται η μελέτη και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει δημοπρατηθεί το έργο ανακατασκευής και συντήρησης του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου. Στη μελέτη προβλέπεται η συντήρηση της δαπεδόστρωσης, η κατάργηση ζαρντινιερών στα σημεία όπου στενεύει το πεζοδρόμιο (γέφυρες), η βελτίωση της διαχείρισης των ομβρίων κ.λπ. Επίσης, τελειώνουν οι εργασίες για την τοποθέτηση νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε όλο το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Αύριο θα υποβληθεί ο σχετικός φάκελος στο ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ). Εκτιμάται ότι μέχρι την Παρασκευή θα γίνει ηλεκτροδότηση. - 

*** Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για τον αναπληρωτή διοικητή

Δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας «Η ΥΓΕΙΑ» στις 23 Οκτωβρίου, με την οποία καταγγέλλουν και εγκαλούν τον κ. Σεφέκο. Στην επιστολή του Συλλόγου, αφού αναγράφεται το πλήρες κείμενο της πρώτης επιστολής που έστειλαν στον αναπληρωτή διοικητή στις 7 Ιουλίου, με την οποία τον κατήγγειλαν για αλαζονεία και κακοδιοίκηση, επισημαίνουν: «Με την παρούσα επανερχόμαστε, διότι εδώ και κάποιο καιρό και ενώ μετά τις σχετικές συστάσεις του συλλόγου μας προς το πρόσωπό σας είχατε τουλάχιστον προσεκτική συμπεριφορά, πρόσφατα πάλι άλλαξαν τα δεδομένα. Ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε απομείνει ελάχιστοι οι οποίοι επιφορτιζόμαστε με εργασίες που άλλοτε χρειάζονταν δύο και τρεις υπάλληλοι και, μάλιστα, εργασίες τέτοιες που πολλές φορές δεν είναι και στο αντικείμενό μας, αντί η προσπάθειά μας να επικροτείται ή τουλάχιστον να αναγνωρίζεται, εισπράττουμε συμπεριφορές του τύπου “Ε, με τέτοια γραφεία - υπηρεσίες... που έχω πώς να πάω μπροστά, πώς να λειτουργήσω... και άλλα”. Επίσης, πάλι χτυπάτε τα χέρια στα γραφεία, βρίζετε, ειρωνεύεστε, είστε απαξιωτικός, αλαζονικός και δεσποτικός προς το προσωπικό. Εξακολουθείτε να μη συνεργάζεστε και να μην κάνετε κινήσεις που φέρνουν αποτέλεσμα στην επίλυση κάθε είδους προβλήματος. Καθημερινά καλείτε την υφιστάμενη του Διοικητικού Διευθυντή σε συναντήσεις για ενημέρωση - επίλυση προβλημάτων χωρίς να προσκαλείται ο Διοικητικός Διευθυντής, προκειμένου να ενημερωθεί και να έχει λόγο, άποψη και συνεργασία, πράγμα το οποίο προφανώς εμποδίζει την ομαλή λειτουργία μας ως σύνολο και τη συνεργασία μεταξύ μας, αντί να μας βοηθάει. Απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό θεσμικό όργανο του νοσοκομείου με το οποίο οφείλετε να συνεργαστείτε, απαξιώνετε τους θεσμούς, απαξιώνετε τις επιβεβλημένες και δοκιμασμένες διαδικασίες με τις οποίες κινούνταν πάντα η διοίκηση και λειτουργούσε σωστά, ομαλά και αποτελεσματικά. Για δεύτερη φορά, λοιπόν, επανερχόμαστε για να σας πληροφορήσουμε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το νοιώθουμε ως σπίτι μας, διότι τα σπίτια μας και τον κόσμο που είναι κοντά μας εξυπηρετεί και βοηθάει. Για το λόγο αυτό σαν σπίτι μας θα το στηρίξουμε με κάθε δύναμή μας, ακόμα και χωρίς εσάς, εάν εξακολουθήσετε να μην είστε αρωγός και αντίθετα να υπονομεύετε την προσπάθεια μας αυτή. Σας δηλώνουμε για δεύτερη ήδη φορά ότι η υπομονή μας έχει φθάσει στα όρια της εξάντλησης και εάν δε συμμορφωθείτε με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζομένους, πρόκειται να εξαντλήσουμε κάθε ένδικο και νόμιμο μέσον, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας». Αξίζει να σημειωθεί πως τα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι σε γνώση και της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τάσσεται στο πλευρό τους. Μάλιστα, με αλλεπάλληλες παρουσίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας του προέδρου και μελών της διοίκησής της έχει καταγγείλει τον αναπληρωτή διοικητή και έχει ζητήσει την άμεση αλλαγή της συμπεριφοράς του. Η κόντρα, πάντως, δε δείχνει να έχει τέλος. Κατά πώς φαίνεται, δε θα αργήσει να φθάσει και στις δικαστικές αίθουσες με προσφυγές εργαζομένων σε βάρος της διοίκησης, όπως άλλωστε αναφέρουν και στη διαμαρτυρία τους. - 

*** Κ.Περιστέρη: Η αρχαιολογία είναι μαγεία
Τιμήθηκε με το «Μακεδονικό Βραβείο 2014»
Κ.Περιστέρη: Η αρχαιολογία είναι μαγεία
Για την εξέλιξη των ανασκαφών στον λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης μίλησε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, κατά την οποία το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου την τίμησε με το «Μακεδονικό Βραβείο 2014».
«Αν πραγματικά ο τάφος έχει συληθεί, σημαίνει ότι ήταν κάποιος πολύ μεγάλος εκεί πέρα, πολύ σημαντική προσωπικότητα, που βέβαια δεν θα το άφηναν οι τυμβωρύχοι των αρχαίων χρόνων, αλλά πάντα ελπίζουμε και λέμε 'εντάξει υπάρχει αυτή η πιθανότητα', αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα βρει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αρχαιολόγος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Αναφερόμενη στην εξέλιξη των ανασκαφών στον λόφο Καστά, η Κατερίνα Περιστέρη διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει άλλος θάλαμος» και πρόσθεσε: «Αυτό που λέγαμε για 4ο θάλαμο δεν ήταν αποδεδειγμένο. Είχαμε πει ότι η ανασκαφική έρευνα θα δείξει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Είχε γίνει μία γεωλογική τομή και υπήρχαν σκέψεις ότι ίσως ήταν κάποια μικρή πόρτα, κάποιο άνοιγμα. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν ένας δόμος που έχει πέσει. Δουλεύουμε στον 3ο θάλαμο και περιμένουμε να δούμε τι θα μας δείξει».
Ερωτηθείσα πώς εξηγεί την εύρεση των τμημάτων των Σφιγγών στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου, η κ. Περιστέρη απάντησε: «Υπάρχουν πολλά μυστήρια για την ανασκαφή μας που θα πρέπει να τα λύσουμε, αφού τελειώσει η ανασκαφή και αφού κάνουμε τη μελέτη. Πριν από τη μελέτη είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Θέλει χρόνο».
Όσο για το πότε θα γνωρίζουμε τον νεκρό του τάφου, η Κατερίνα Περιστέρη απάντησε πως «η ανασκαφή είναι αυτή που δείχνει».
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν υπάρχει καταπακτή στο δάπεδο του τρίτου θαλάμου, η αρχαιολόγος σημείωσε πως «υπάρχουν πολλά που ακούγονται, αλλά για τη δική μας ανασκαφή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αν πρώτα δεν το αγγίξουμε με τα χέρια μας».
Λίγο πριν από τις παραπάνω δηλώσεις, σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, στο αμφιθέατρο του δημοτικού Ωδείου Δράμας, η Προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά της στο πολιτιστικό και επιστημονικό γίγνεσθαι, με αποκορύφωση την πρόσφατη σκαπάνη στην Αμφίπολη, ως στοιχείο ενδυνάμωσης και εμπλουτισμού της μακεδονικής ιστορικής αλήθειας.
Στη σύντομη ομιλία της, κατά την απονομή του βραβείου, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνδράμουν το έργο της ανασκαφής και ιδιαιτέρως το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ αναφέρθηκε στη «μαγεία», όπως τη χαρακτήρισε, τής αρχαιολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αρχαιολογία είναι πάντα μαγεία και είναι πάντα το άγνωστο. Δεν ξέρουμε τι θα μας κρύψει και τι θα μας βγάλει η αυριανή μέρα. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια, ποτέ δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε ωραία πράγματα».
Έκανε, δε, μία μικρή αναφορά στο ανασκαφικό της έργο στη Δράμα που διήρκεσε περίπου 13 χρόνια και είχε να κάνει με την ανασκαφή του Ιερού Διονύσου στην Καλή Βρύση, την ανασκαφή του προϊστορικού οικισμού Αρκαδικού Δράμας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την ανασκαφή των ταφικών τύμβων Ρωμαϊκών Χρόνων στην παραμεθόρια περιοχή Ποταμών Δράμας.

*** "Αυτές οι Γυναίκες ,οι Ηπειρώτισσες"! Ένα βίντεο για εκείνες που μάτωσαν το 40 (βίντεο)
Χωρίς αυτές όλα θα ΄ταν πιο δύσκολα. Οι γυναίκες που στήριξαν τον Ελληνικό Στρατό στον άνισο αλλά τελικά νικηφόρο πολέμο κατα των Ιταλων.
Κουβαλώντας στα χέρια και στους ώμους πολεμοφόδια, τρόφιμα, ρουχισμό, ανοίγοντας δρόμους για να προελάσουν, αυτές οι γυναίκες ,είναι ένα κομμάτι του Έπους εξαιρετικά σημαντικό.
Το τραγούδι από την εκπληκτική Μαρινέλλα τα λέει όλα.
Video : Γυναίκες Ηπειρώτισσες   , http://youtu.be/2j53lsdnp0w , .
Με αυτό το βίντεο αποτίνω φόρο τιμής στις γυναίκες της Ηπείρου που πολέμησαν το δικό τους πόλεμο στα κακοτράχαλα βουνά της Ηπείρου μας, για να βοηθήσουν τους Έλληνες Στρατιώτες κουβαλώντας τους πολεμοφόδια, τρόφιμα, ρουχισμό, ανοίγοντας δρόμους για να προελάσουν.
Υποκλίνομαι!
Υ.Γ.1 Τραγουδάει η καταπληκτική Μαρινέλλα!
Υ.Γ.2 Δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετό φωτογραφικό υλικό που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, όμως ήθελα πολύ να φτιάξω ένα βίντεο γι'αυτές τις γυναίκες και έτσι αρκέστηκα στις λίγες που βρήκα!


***

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 
Ι.Μ. Σγράπας στο Ν.  Ηλίας
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3738    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2182     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2186    video.- 
Σύνολον                                                        8106    βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2622  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    689.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   246 .-                                 
 ~** http://www.twitter.com/stamos01/ , 
~  https://www.facebook.com/ingossip.gr .-
 ~* https://www.facebook.com/pages/Cyprus-Facial-Surgery/360916934042776  , .- Cyprus Facial Surgery .-
~ http://bromobrysi.blogspot.gr/2014_03_01_archive.html ,

 Δάσος  Φολόης  στο Ν. Ηλίας  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014 :

~ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014   Σάββατο 18 Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-18-2014.html .-

~  Ενημέρωση της Κυριακής  19  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/19-2014.html ,.-                     
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  18  και  19  Οκτωβρίου  2014: :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/18-19-2014.html .-
~ Άρωμα ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-           
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
~ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014    Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος 2ο Δεύτερο ! :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  22  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/10/22-2014.html .-
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Πέμπτη  23  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/23-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης από εφημερίδα μας ,Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/10/24-2014.html ,.-
~ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014
,
  Παρασκευή  24 Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος Γ΄   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-24-2014.html ,.-
~΄Αρωμα  ενημέρωσης  Σάββατο  25  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/10/25-2014.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  25  και 26 Οκτωβρίου  2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/25-26-2014.html .-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Κυριακή 26 Οκτωβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/26-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,
η  εφημερίδα  μας ,
Δευτέρα  27  Οκτωβρίου  2014    :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/27-2014.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,
 η Εφημερίδα  μας 
Τρίτη  28  Οκτωβρίου  2014    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/28-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  29  Οκτωβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/29-2014.html .-
~

1 σχόλιο:

  1. ~ Όπου η αρετή αρχίζει να λάμπει , η κακία την κατατρέχει με αυθάδεια . {
    ~ Αν δεν θέλεις να κακοπάθεις , ούτε και συ να μην κάνεις κακές πράξεις , διότι η κακοπάθεια ακολουθεί την κακοπραξία . Ότι σπείρεις δηλαδή , θα θερίσεις. { Όσιος Ησύχιος ο πρεσβύτερος } .-
    ~ Ο θάνατος όταν τον κατανοήσουν οι άνθρωποι , είναι αθανασία . Επειδή όμως δεν τον κατανοούν , οι αμόρφωτοι , ο θάνατος γι΄ αυτούς , είναι πράγματι θάνατος .- { Μέγας Αντώνιος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή