ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013   ¨

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και    Άλλα  ενδιαφέροντα  σημαντικά  και  ασήμαντα  :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ,  13-12-2013 και  ώρα  20.00 άναψαν τα λαμπιόνια (φώτα) ,
από τον Δήμαρχο  Παναγιώτη Νίκα ,της πόλης,
στην κεντρική  πλατεία , παρουσία  κοσμοσειροής από  ανθρώπων που  ήρθαν  να  χαρούν  αυτή  τη γιορτή   της  πόλης  μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !
~** Ακολουθούν  σχετικά  Βίντεο  :
~*  ΚΑΛΑΜΑΤΑ κεντρική  πλατεία  Χριστουγεννιάτικο δένδρο άναμα φώτων από  Δήμαρχο Παρασκευή   13 -12 -2013 : http://youtu.be/F3U9gOp8mRI , ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !
~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ 13 /12 /2013 Τα  φώτα  ανάβουν  Χριστουγεννιάτικο  δένδρο ο εορτασμός  αρχίζει : http://youtu.be/iUraxjivoao  ,

***   Άναψαν και πάλι τα φώτα σε δεκάδες σπίτια…          
    
Συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας από σήμερα για επανασύνδεση ρεύματος
Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος έφτασε μέχρι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Ευρώπης. Με τίτλους, όπως «όταν στην Ελλάδα σβήνουν τα φώτα», αναφέρουν ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολλά νοικοκυριά, επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. «Κάθονται στα σκοτεινά και εντείνεται ο φόβος εν όψει ενός κρύου χειμώνα», αναφέρουν οι εφημερίδες..
«Σε πολλές οικογένειες τα χρήματα δεν επαρκούν για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος, καθώς έχει αυξηθεί το τιμολόγιο κατά σχεδόν 60% από το 2007», γράφει η γερμανική Handelsblatt.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, καθώς μόνο φέτος έχουν γίνει 350.000 διακοπές ρεύματος έναντι 300.000 το 2012 και μόνο 200.000 το 2009.
Τα στοιχεία αυτά και, κυρίως, ο σχεδόν διπλασιασμός των διακοπών μέσα σε τέσσερα χρόνια, δείχνουν την αδυναμία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στο κόστος του ρεύματος, αλλά και τη στέρησή τους από βασικά κοινωνικά αγαθά, πρώτη φορά εδώ και πολλές, πολλές δεκαετίες.
Όμως, η κυβερνητική ηγεσία, παρά την αρχική και στα λόγια ευαισθητοποίησή της, ακόμα ψάχνει να βρει, λέει, με ποιον τρόπο θα επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσους έχει διακοπεί, για να μην παγώσουν οι άνθρωποι. Συστήνει επιτροπές, εμπλέκει την Αυτοδιοίκηση, δημιουργεί πολύπλοκους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, αλλά λύση ουδεμία.
Στην ουσία, αυτό που κάνει είναι να κωλυσιεργεί. Πάντως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τις τελευταίες ημέρες η τοπική διοίκηση της ΔΕΗ προχώρησε σε επαναηλεκτροδότηση δεκάδων νοικοκυριών, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν απλήρωτοι λογαριασμοί. Οι συγκεκριμένοι πολίτες ήταν ενταγμένοι στα κοινωνικά τιμολόγια και η επανασύνδεση έγινε χωρίς καμιά χρέωση.
Ωστόσο, μόνο το Νοέμβρη η ΔΕΗ διέκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε 230 νοικοκυριά της Μεσσηνίας, που είτε ήταν ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι. Βέβαια, σε πολλά από αυτά τα 230 νοικοκυριά εκτιμάται ότι έχει γίνει επανασύνδεση έξω από τις διαδικασίες της ΔΕΗ. Πάντως, είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμη νοικοκυριά με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα.
Όσο για την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, υπήρξε χθες αντίδραση προς τη θετική κατεύθυνση. Από σήμερα, με εντολή του δημάρχου Παν. Νίκα, λειτουργεί γραφείο στελεχωμένο με εξειδικευμένες υπαλλήλους, όπου θα μπορούν πολίτες στους οποίους έγινε διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας εξόφλησης του λογαριασμού να ζητούν με αίτησή τους συνδρομή για επανασύνδεση. Το γραφείο βρίσκεται στο Διοικητήριο, στη Διεύθυνση Πρόνοιας (ισόγειο) και είναι το υπ’ αριθ. 358 με αριθμό τηλεφώνου 27213 61833.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα συγκεντρώνει τα αιτήματα, στα οποία θα επισυνάπτονται τα αναγκαία δικαιολογητικά, ενώ θα γίνεται μνεία όταν πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και από πολίτες εκτός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Καλαμάτας, δεδομένου ότι η Διεύθυνση Πρόνοιας εξυπηρετεί όλη τη Μεσσηνία. Ο Δήμος θα μεσολαβεί στη ΔΕΗ για άμεση επαναρευματοδότηση του ακινήτου.
Σχετικά ο κ. Νίκας τόνισε χθες πως, αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει τους Δήμους για οικονομική συνδρομή εκ μέρους τους, προς εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οικονομικώς αδυνάτων πολιτών, ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να ανταποκριθεί.    Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αναλαμβάνουν εργασία μία αναισθησιολόγος, ένας παθολόγος και μία βιοπαθολόγος         
           
Ανακοινώθηκαν προχθές από το υπουργείο Υγείας τα αποτελέσματα της προκήρυξης των 142 επικουρικών ιατρών για τα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τα οποία τρεις νέοι ιατροί προσλαμβάνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ειδικότερα, την άλλη εβδομάδα αναλαμβάνουν εργασία μία αναισθησιολόγος, ένας παθολόγος και μία βιοπαθολόγος.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες προκηρύσσονται τέσσερις νέες θέσεις επικουρικών ιατρών για το Γ.Ν. Μεσσηνίας: τρεις θέσεις για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας (ένας ορθοπαιδικός, ένας παθολόγος και μία αναισθησιολόγος) και μία για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας (ένας γενικός ιατρός).
Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου δε, αναμένονται και οι διορισμοί δύο μόνιμων καρδιολόγων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Παράλληλα, προχθές κοινοποιήθηκε στο Γ.Ν. Μεσσηνίας η υπουργική απόφαση (Αρ. ΔΙΠΠ/ Φ.ΕΠ1 / 292/ οικ. 30621/31.10.2013) σύμφωνα με την οποία αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα οι διορισμοί 416 μόνιμων ιατρών, ενώ τα πρακτικά των κρίσεων έχουν σταλθεί στο υπουργείο Υγείας από τα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, οι ιατροί που θα διοριστούν, το επόμενο διάστημα, μόνιμα, στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας είναι:
Για τη Ν. Μ. Καλαμάτας
Α/Α   ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ        ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
1         ΜΕΘ (επιμ. Β΄)        Μία (1)
2        ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ (επιμ. Β΄) Μία (1)
3        ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ (επιμ. Β΄) Μία (1)
4        ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (επιμ. Β΄) για το ΚΥ Μελιγαλά  Μία (1)
5        ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ (επιμ. Β΄)  Μία (1)
6        ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (επιμ. Β΄)       Μία (1)
7        ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ (επιμ. Β΄)      Μία (1)
8        ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ (επιμ. Β΄)  Μία (1)
  Για τη Ν.Μ. Κυπαρισσίας
Α/Α   ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ        ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
1         Καρδιολογίας Επιμ.Β'       Δύο (2)
2        Παθολογίας Επιμ.Β΄        Μία (1)
3        Παιδιατρική Επιμ.Β΄        Μία (1)
4        Αναισθησιολογίας Δ/ντης        Μία (1)
  Γ. Μπέζος
Μιλώντας σχετικά ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα νοσοκομεία της χώρας είναι οι αθρόες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αναγνωρίζω και σέβομαι απόλυτα τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας, προκειμένου να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Μεσσηνίας. Και πιστεύω ότι αυτό το έχουμε πετύχει σε σημαντικό βαθμό. Στο θέμα της επάρκειας του ιατρικού προσωπικού είναι γνωστό ότι τα νοσοκομεία της χώρας δε διανύουν και την καλύτερη περίοδο. Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι καθημερινά συνεργαζόμαστε ως Διοίκηση με όλους τους γιατρούς μας και τα θεσμικά τους όργανα και, σε απόλυτη συνεργασία με τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προβαίνουμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προλαβαίνουμε ενδεχόμενες δυσλειτουργίες στα διάφορα ιατρικά τμήματα.
Χθες (σ.σ. προχθές) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επικουρικών ιατρών. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε κι άλλον αναισθησιολόγο και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ακόμα έναν. Έτσι, λοιπόν, από τις 15 Ιανουαρίου και μετά θα υπηρετούν πέντε αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο μας.
Σέβομαι απόλυτα το ρόλο των θεσμικών και συνδικαλιστικών οργάνων. Άλλωστε, δεν ξεχνώ ποτέ ότι υπήρξα συνδικαλιστής με την ιδιότητα του προέδρου σε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας, από όποιο μετερίζι υπηρετούμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας, είναι η αυτοσυγκράτηση και η ορθή διαχείριση της συλλογικής ευθύνης. Ιδιαίτερα δε, οφείλουμε να μεταφέρουμε και να αποτυπώνουμε την πραγματική κατάσταση και διάσταση, προκειμένου να μην προκαλούμε, άθελά μας, αναστάτωση και ανασφάλεια στους συμπατριώτες μας. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχει κανένας μας και η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να το προστατεύει.
Ιδιαίτερα δε, όταν γνωρίζουν οι πάντες ότι στην παρούσα φάση έχουν δρομολογηθεί λύσεις». -

***    Έλεγχοι για παρεμπόριο και πρόστιμα χθες στην αγορά της Αγίας Τριάδας          
           
Νέα επιχείρηση αντιμετώπισης του παρεμπορίου έγινε χθες το πρωί από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Καλαμάτας, υπό την εποπτεία του πολιτικού προϊστάμενου Κ. Αθανασόπουλου.
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ένας σοβαρός αριθμός παραβάσεων. Είναι ενδεικτικό ότι η δημοτική υπηρεσία επέβαλε πρόστιμα σε δέκα έως δώδεκα παράνομους μικροπωλητές, ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα.
Όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο κ. Αθανασόπουλος, «η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της θητείας της έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών πάταξης του παρεμπορίου. Σε μια περίοδο που η τοπική αγορά χειμάζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούμε από την πλευρά μας να μένουμε απαθείς. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε υλοποίηση των αποφάσεων που έχουμε πάρει, αλλά και να καταλάβει ο καθένας ότι υπάρχει νόμος και εφαρμόζεται. Υπάρχουν, πλέον, κάποια πράγματα που δε γίνονται ανεκτά από την κοινωνία και πρέπει να αντιδράσουμε.
Μάλιστα, ας μη θεωρηθεί από ορισμένους ότι η σημερινή μας (σ.σ. χθεσινή) επιχείρηση ήταν... μια πιστολιά στον αέρα. Οι έλεγχοι θα γίνουν πιο συστηματικοί, έτσι ώστε η μάστιγα που πλήττει το τοπικό εμπόριο να μειωθεί στο ελάχιστο».  Α.Π. 

***  «Ανοίγει» η Φαρών για τις γιορτές

 Θα παύσουν για την εορταστική περίοδο οι εργασίες κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της Φαρών, όπως έκανε χθες το μεσημέρι γνωστό ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Οι εργασίες θα διακοπούν, αφού ολοκληρωθεί η πλακόστρωση μέχρι του σημείου που έχει φθάσει σήμερα προς βορράν το έργο. Τα δε συνεργεία του εργολάβου δε θα σκάψουν περαιτέρω και το έργο θα συνεχισθεί μετά τις εορτές. Κατά την εορταστική περίοδο, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή που σχετίζεται με το έργο αυτό δε θα περιορίζεται. Επίσης, ο κ. Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε σχετικά με τα έργα που εκτελούνται στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, από Φραντζή έως Ξενοφώντος, πως «πριν από τα Χριστούγεννα δε θα υπάρχει πρόβλημα εκεί». Τέλος, κατέστησε γνωστό ότι οι φωτεινοί σηματοδότες στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φιλελλήνων θα λειτουργήσουν πριν από τις γιορτές. Α.Π. - 

***   Κλειστή σήμερα βράδυ η Αριστομένους         
           
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, σήμερα θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου στην Καλαμάτα.
Η φωταψία θα έχει τελετουργικό χαρακτήρα και θα πλαισιωθεί με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια των Χριστουγέννων από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Για λόγους ασφαλείας, η οδός Αριστομένους θα παραμείνει κλειστή από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ, κατά το τμήμα της από την οδό Κροντήρη μέχρι την οδό Φραντζή.
Σημειώνεται πως στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες θα διοργανωθεί από το Δήμο πλήθος εκδηλώσεων με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
***  Σίδερα από τον ΟΣΕ προσπάθησε να κλέψει 36χρονος         
            
Συνελήφθη, σήμερα  το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 36χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα από χώρο του Ο.Σ.Ε, τα οποία είχε φορτώσει σε φορτηγό όχημα. Τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε.
 
***  Καρουζέλ και παιδικό τραίνο στην Παραλία
 Καρουζέλ και παιδικό τραίνο θα λειτουργήσουν στην Παραλία κατά την περίοδο των εορτών. Η έγκριση πρακτικού του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση χερσαίου χώρου στην προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, σχετικά με την εγκατάσταση καρουζέλ και παιδικού τραίνου, περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδριάσεως του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, την προσεχή Τρίτη 17 Δεκεμβρίου. - 
 
*** Αναβλήθηκε για του χρόνου η υπόθεση δολοφονίας στη Ναυαρίνου         
          
Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της εν ψυχρώ δολοφονίας το καλοκαίρι του 2009 του 38χρονου Χρήστου Ξενάκη από 25χρονο (τότε), ο οποίος ήδη εκτίει ισόβια ποινή.
Το Νοέμβριο του 2011 η υπόθεση αναβλήθηκε για πρώτη φορά λόγω απεργίας των δικηγόρων, ενώ χθες αναβλήθηκε κυρίως λόγω απουσίας της βασικής μάρτυρος, της νεαρής που στάθηκε η αιτία να οπλίσει το χέρι του 25χρονου, καθώς ήταν τυφλωμένος από το πάθος του για εκείνη.
Νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ορίσθηκε η 9η Οκτωβρίου του 2014, με αυστηρή προειδοποίηση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου στον πατέρα της κοπέλας ότι πρέπει να παραστεί.
Σημειώνεται πως ούτε στο πρώτο δικαστήριο είχε παρουσιασθεί η νεαρή, η οποία πλέον ζει στην Κοζάνη, και το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της.
Επίσης, κατά τη χθεσινή διαδικασία απουσίαζαν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες.
  Δρακόντεια μέτρα
Όπως και τις προηγούμενες φορές, τα μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης, ήταν δρακόντεια, με έλεγχο να γίνεται σε όποιον έμπαινε για να παρακολουθήσει.
Ο νεαρός κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού με σκυμμένο κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Μικρές στιγμές έντασης κατά τη διαδικασία υπήρξαν από την οικογένεια του αδικοχαμένου Χρ. Ξενάκη, με τον πατέρα του να αποκαλεί τον κατηγορούμενο φονιά και να φωνάζει ότι «οι φονιάδες πρέπει να πεθαίνουν».
Απογοήτευση υπήρξε και από την πλευρά της οικογένειας του κατηγορουμένου, καθώς επιθυμούσαν την εκδίκαση και όχι την αναβολή της υπόθεσης.
  Αναβολή
Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, που είναι βασική μάρτυρας, κατέθεσε στο δικαστήριο επίσημο έγγραφο πως θηλάζει το μωρό της και δεν μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο, καθώς και ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν ήταν δύσκολη η μετακίνησή της από τη Βόρεια Ελλάδα.
Η δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Δέσποινα Τσιλιβαράκη, παρατήρησε ότι η πλευρά τους θέλει την παρουσία και κατάθεση της κοπέλας και ζήτησε αναβολή της εκδίκασης.
Αντίθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιώργος Ράλλης, ζήτησε την πρόοδο της δίκης, σημειώνοντας πως ό,τι ήταν να πει η κοπέλα το είπε στο πρώτο δικαστήριο και μπορεί να διαβασθεί η κατάθεσή της. Μάλιστα, δεν έγινε δεκτό ούτε το αίτημά του για διακοπή της δίκης λίγες ημέρες για να παραστεί η νεαρή, καθώς την επόμενη εβδομάδα ξεκινά άλλη μεγάλη δίκη.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, με αυστηρές συστάσεις στον πατέρα της νεαρής να παραστεί τον Οκτώβριο.  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Open Tourism, πρωτοβουλία για τον τουρισμό στην Καλαμάτα         
          
Μια νέα πρωτοβουλία από ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν και ασχολούνται με τον τουρισμό θα επιχειρήσει να ανοίξει αύριο τα φτερά της στο ξενοδοχείο Elite της Καλαμάτας. Πρόκειται για το Open Tourism, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν.
Πρόκειται, στην ουσία, για ανοιχτές συναντήσεις ανθρώπων που αγαπούν και εργάζονται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό. Θα πραγματοποιείται μια σταθερή ημερομηνία κάθε μήνα, σε διαφορετικά σημεία της Καλαμάτας, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Η οργάνωση ανήκει στο μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού MATAROA. Η συντονιστική ομάδα του Open Tourism Καλαμάτα αποτελείται από τους Δημ. Κωνστάντο, Ιππ. Παπαδημητράκο, Αντ. Παπαδόπουλο, Σωτ. Θεοδωρόπουλο, Ανδ. Ζαγάκο και Παύλο Παύλου και χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιαστεί το εγχείρημα.
 Τι είναι
Ο Δημ. Κωνστάντος ανέφερε πως το Open Tourism είναι μια νέα δραστηριότητα με επίκεντρό της τον τουρισμό. Είναι μια ανοιχτή κοινότητα διαλόγου για τον τουρισμό, που απευθύνεται και προσκαλεί είτε όσους ασχολούνται επαγγελματικά είτε έχουν μια φυσική έφεση και ενδιαφέρον.
Όπως ανέφερε, η Καλαμάτα είναι μια ευλογημένη πόλη που τράβηξε το ενδιαφέρον ως τουριστικός προορισμός και πρόσθεσε ότι τα μηνύματα για το 2014 είναι ακόμη πιο θετικά. «Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε όλοι μας, πολίτες και επαγγελματίες, να υπηρετήσουμε έναν κοινό στόχο, να ορίσουμε μια στρατηγική του τι θέλουμε να είναι η Καλαμάτα και τι θέλουμε να προσφέρει ο τουρισμός στην Καλαμάτα», είπε χαρακτηριστικά. 
Από την πλευρά του, ο Ανδ. Ζαγάκος έκανε λόγο για πρόκληση σε μια εποχή που ο τουρισμός αντιμετωπίζεται ως η μόνη λύση για την ανάπτυξη της περιοχής. Επικαλέστηκε, δε, συνέντευξη της επικεφαλής του Open Tourism, Γεωργίας Ζούνη, κατά την οποία η Καλαμάτα είναι η πιο έτοιμη πόλη στο να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο.
Σε όσους πιστεύουν σε αυτή την προοπτική της πόλης, οι πόρτες είναι ανοιχτές στις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου στο Elite για να ακούσουν και να καταθέσουν τη γνώμη και την άποψή τους για τον τουρισμό.
Στόχος είναι η αλλαγή της νοοτροπίας και της αντιμετώπισης του τουρισμού από την κοινωνία και η προώθηση της γνώσης στις τουριστικές επιχειρήσεις. Στην περίπτωση, δε, της Καλαμάτας είναι η δημιουργία τουριστικής συνείδησης τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους πολίτες, αλλά και στις θεσμικές κρατικές δομές που κινούνται σε ρυθμούς άλλων εποχών, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Για μια πολύ θετική συγκυρία όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη της Καλαμάτας έκανε λόγο ο Παύλος Παύλου, προσθέτοντας πως με τη σειρά των σχετικών σεμιναρίων θα είναι μια ευκαιρία για την πόλη, προκειμένου να προκύψουν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην τουριστική της ανάπτυξη, και κάλεσε όλους να συμμετέχουν.
Από την πλευρά, του ο αναπληρωτής διευθυντής του Elite City Resort, Νικ. Μαλαπέτσας, ανέφερε πως το ξενοδοχείο φιλοξενεί κάθε τι καινούργιο που θα προσθέσει στο τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Εξέφρασε την άποψη ότι το εγχείρημα θα δώσει πολλά, επειδή απευθύνεται στον απλό κόσμο και εξέφρασε την ευχή να παραστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, προκειμένου να ακούσουν ό,τι έχουν να αναφέρουν οι ειδικοί, αλλά να καταθέσουν και αυτοί τις απόψεις τους.
Ευχήθηκε, δε, καλή επιτυχία στην πρώτη συνάντηση.
 Το πρόγραμμα
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5.15 αύριο το απόγευμα με τους Ανδ. Ζαγάκο και Παύλο Παύλου να μιλούν για την εμπειρία, την αποστολή και τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Καλαμάτας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2013. Θα ακολουθήσει στις 5.45 η Συνεργασία στην πράξη Visit Loutraki, κοινή πλατφόρμα     προώθησης του προορισμού του Λουτρακίου, www.visitloutraki.com, με ομιλητή τον Στ. Κεφάλα, εκτελεστικό διευθυντή Visit Loutraki ( Loutraki Tourism Organization).
Στις 6.15 σειρά παίρνει το «Πώς βλέπουν οι τουρίστες την Καλαμάτα ως τουριστικό προορισμό» με ανάλυση μέσω διαδικτύου από τον Θέμη Παπαδημόπουλο (MBA Τουρισμού), συνιδρυτή του Opentourism και στις 6.45 η διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, δρ Γεωργία Ζούνη, θα μιλήσει με θέμα «Στρατηγική και Ελληνικός Τουρισμός: Το 4ο S που μας χρειάζεται (στο μοντέλο του Sea-Sun-Sex)».
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και ανοιχτή συζήτηση και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί, όπως αναμένεται, στις 8.00 το βράδυ.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :  
 Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ
*** Λοκομοτίβ Κούμπαν - Παναθηναϊκός   63-82  , (30-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : (23-21 το 1ο 10') , 30-46(το  ημίχρονο)  ,44-66 (3ο  δεκάλεπτο) , 63-82 .-^   ,
 Καλνιέτις , Σιμόν, Γιασάιτις, Χέντριξ και Μπράουν η αρχική πεντάδα της Λοκομοτίβ.(Πασούπιν)- Ζούμπκοφ , Γκριγκόριεφ , Λιχοντέϊ , Μάριτς , Ουίλιαμς ,    .-^
Διαμαντίδης, Ούκιτς, Μπράμος, Γκιστ και Λάσμε αυτή του Παναθηναϊκού.(Πεδουλάκης) .-, Φώτσης , Κάρι , Χαραλαμπόπουλος , Μαυροκεφαλίδης ,   .-^
{ Χωρίς  τραυματίες : Νίκο  Παππά , Γιόνας Ματσιούλης )
~ Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λαμόνικα (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία) και Μπιριτσίκ (Τουρκία).-

Α΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 79-65 .-
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 77-79  .-
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
Μπουντιβέλνικ Κιέβου (Ουκρανία)-Ναντέρ (Γαλλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 7-2 16
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-3 15
Μπαρτσελόνα 6-3 15
Ναντέρ 3-5 11
Παρτιζάν 3-6 12
Μπουντιβέλνικ 1-7 9

Β΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 65-63   .-
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 8-0 16
Αναντολού Εφές 4-5 13
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-5 13
Αρμάνι Μιλάνο 4-4 12
Μπάμπεργκ 3-5 11
Στρασμπούρ 2-6 10

Γ΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Σιένα (Ιταλία) 78-73 .-
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 77-72 .-
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 9-0 18
Γαλατασαράι 5-3 13
Ουνικάχα Μάλαγα 4-5 13
Μπάγερν Μονάχου 3-6 12
Σιένα 3-6 12
Ζιέλονα Γκόρα 2-6 10

Δ΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 81-65
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) 78-71
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  63-82 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-2 16
Λοκομοτίβ Κούμπαν 6-3 15
Λαμποράλ Κούτσα 5-4 14
Παναθηναϊκός 5-4 14
Ερυθρός Αστέρας 3-6 12
Λιέτουβος Ρίτας 1-8 10
 
*** ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  - ΖΑΚΥΝΘΟΣ  3-0  .- ^ σήμερα .-
2όμιλος

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Αιγινιακός - Ζάκυνθος 3-0
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

ΔΑΚ Κατερίνης 15:00 Πιερικός - Τύρναβος

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου
Καυτανζόγλειο 15:00 Ηρακλής - Αναγέννηση Καρδίτσας
Δημ. Στ. Γιαννιτσών 15:00 Αναγέννηση Γιαννιτσών - Δόξα Δράμας
Γηπ. Καλαμαριάς 15:00 Απόλλων Καλαμαριάς - Καβάλα
Εθν. Κ. Κέρκυρας 18:00 Κασσιόπη/Κέρκυρα - Εθνικός Γαζώρου (OTE TV)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου
ΔΑΚ Κατερίνης 15:00 Βατανιακός - Νίκη Βόλου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (Σε 11 αγώνες)
1. Κέρκυρα 27
2. Νίκη Βόλου 23
3. Εθνικός Γαζώρου 21
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 20
5. Αιγινιακός 18 -12αγ.
. Ζάκυνθος 18 -12αγ.
7. Ηρακλής 17
8. Τύρναβος 16
9. Απόλλων Καλαμαριάς 13
10. Πιερικός 12
11. Δόξα Δράμας 10
12. Αναγέννηση Γιαννιτσών 9
13. Βατανιακός 8
14. Καβάλα 6

1ος όμιλος

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου
Δημ. Στ. Πύργου 14:00 Πανηλειακός - Επισκοπή
Δημ. Στ. Αιγιου 15:00 Παναιγιάλειος - Φωστήρας
Δημ. Γηπ. Ελευσίνας 15:00 Αστέρας Μαγούλας - Χανιά
Δημ. Στ. Καισαριανής 15:00 Γλυφάδα - Φωκικός
ΕΑΚ Βόλου 15:00 Ολυμπιακός Βόλου - Αχαρναϊκός

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου
Εθν. Στ. Μεγάρων 16:00 Βύζας Μεγάρων - Παναχαϊκή (OTE TV)
Δημ. Καλλιθέας 18:00 Καλλιθέα - Ηρακλής Ψαχνών (OTE TV)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1OY ΟΜΙΛΟΥ (Σε 11 αγώνες)
1. Ολυμπιακός Βόλου 26
2. Χανιά 22
3. Καλλιθέα 21
4. Ηρακλής Ψαχνών 19
5. Φωκικός 17
6. Επισκοπή 17
7. Παναιγιάλειος 16
8. Παναχαϊκή 13
9. Φωστήρας 13
10. Πανηλειακός 12
11. Αστέρας Μαγούλας 11
12. Αχαρναϊκός 11
13. Βύζας Μεγάρων 6
14. Γλυφάδα 5

*** Μήνυμα τίτλου και… Κυπέλλου από Καλαντζή         
          
ΧΩΡΙΣ Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Μήνυμα διάκρισης στο θεσμό του Κυπέλλου, αλλά και τίτλου, που είναι άλλωστε και ο μεγάλος στόχος της Καλαμάτας, έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο 30χρονος φορ της Μαύρης Θύελλας, Χρήστος Καλαντζής, μέσα από δηλώσεις του σε Αχαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, λίγες ώρες πριν τον κυριακάτικο τελικό Κυπέλλου του 4ου ομίλου με τον Ατρόμητο Αχαΐας…
«Πραγματικά στο πρώτο ματς ο Ατρόμητος δεν άξιζε να χάσει. Ήταν καλύτερος από εμάς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Είναι από τις λίγες ομάδες που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και γι' αυτό το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Πιστεύω ότι δεν τον έχουν πάει τα αποτελέσματα και η βαθμολογική του θέση είναι πλασματική. «Είμαστε όμως σε πολύ καλή κατάσταση και ερχόμαστε στην Πάτρα για να πάρουμε την πρόκριση», δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Καλαντζής, που στάθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια της Καλαμάτας για επιστροφή στη Β΄ Εθνική…   «Εδώ που έχουμε φτάσει τα θέλουμε όλα. Βλέπω και ο κόσμος ότι το θέλει πολύ. Για το πρωτάθλημα, παρότι είμαστε έξι βαθμούς πίσω, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε στην κορυφή και να πάρουμε την άνοδο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Καλαμάτας, που αναμένεται να επιστρέψει στη διάθεση του Μίλτου Γκόφα, έχοντας ξεπεράσει τις στομαχικές διαταραχές που τον κράτησαν εκτός από το παιχνίδι του πρωταθλήματος στο  Άργος.
Ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, που δε θα έχει στη διάθεσή του σ’ αυτό το ματς τους Γιάννη Καλογερόπουλο και Αντώνη Κωνσταντόπουλο, λόγω των τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν – ο δεύτερος έκανε υπέρηχο, όμως δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό και θα συνεχίσει τη θεραπεία του – όπως επίσης και τον Νίκο Τριανταφυλλάκη, μπορεί να  υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Βαγγέλη Μπελεβέτη, μιας και ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος έχει ενσωματωθεί σε κανονικούς ρυθμούς.
Στη χθεσινή προπόνηση που έγινε στο στάδιο δεν έδειξε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα, ωστόσο δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα, μιας και η νίκη και η πρόκριση στους 6 του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Καλαμάτα.

***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  

ΠΑΜΙΣΟΣ  πηγές Αγίου  Φλώρου 2013
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     = 2969   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 ,= 1379   video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1371 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5719  βίντεο αναρτημένα .-
 ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,     2426  . -      http://www.sportstonoto.gr/  ,
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 245  φίλοι .-

** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS
vlasios 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/27-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 ,.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html  ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Νοεμβρίου  2013.-
  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~ https://www.facebook.com/groups/61086363753/10152048688813754/?notif_t=group_activity ,
****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  : ARFARA - KALAMATAS ,


~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-


~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~

 

 

1 σχόλιο:

  1. -"Η ιστορία θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις αποτρόπαιες πράξεις κάποιων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων"
    Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

    ~** Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε.
    Ιερός Αυγουστίνος, 354-430 μ.Χ.

    ~** H ελευθερία χωρίς μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο .-
    ~** Η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη .- Τζών Φιτζέραλντ Κέννετυ .-

    *** Είχα ανάγκη να υπάρχεις . Να βρώ ν΄ακουμπίσω κάπου τη λύπη μου .Σε καιρούς όπου όλα, πρόσωπα , αισθήματα, ιδέες , ήταν ρευστά , χρειαζόμουν μια πέτρα στερεή ν΄ακουμπίσω το χαρτί μου . ....(ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ).-

    ~**"Οσο εσυ προσευχεσαι μ ολη σου την ψυχή για εκείνον που σε συκοφάντησε τόσο και ο Θεος πληροφορεί για την αθωοτητα σου οσους σκανδαλιστηκαν εξαιτίας της συκοφαντίας ....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή