ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013   :


ΟΔΟΝΤΟΙΑΤΡΕΙΟ  ΣΤΟ  ΑΡΦΑΡΑ  2013
Οδοντίατρος  Γ. Παντελόπουλος από Μελιγαλά

***ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Βρέθηκε Ελβετίδα που είχε χαθεί στη νήσο Πρώτη         
           Λίγο μετά τις 9 το βράδυ σήμανε συναγερμός στην περιοχή της Μαραθόπολης καθώς απέναντι στο νησί της Πρώτης φαινόντουσαν φωτιές και φακοί σε διάφορα σημεία του νησιού. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για λαθρομετανάστες, και μάλιστα μέχρι τις 11 το βράδυ είχαν «επιβεβεωθεί»!
Λίγο μετά τις 11.30 έγινε γνωστό ότι πρόκειται για ένα γκρούπ από άτομα που έκαναν κανό στην περιοχή και μάλιστα είχαν χάσει ένα μέλος του γκρουπ (γυναίκα) από νωρίς το απόγευμα και έψαχναν να το βρουν!
«Τέλος καλό, όλα καλά» για την Ελβετίδα που είχε χαθεί από ένα γκρουπ με άτομα που έκαναν κανό στην νήσο Πρώτη  το βράδυ.   www.gargalianoionline.gr

 ***   Προχωρά η διαδικασία για κατεδάφιση αυθαιρέτων των αθίγγανων της Αγίας Τριάδας          
          Καθ’ οδόν προς τα χέρια του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα είναι ο φάκελος που του έστειλε χθες ο Δήμος Καλαμάτας με τις 64 εκθέσεις αυθαιρέτων που έχουν ανεγερθεί από αθιγγάνους στην περιοχή Αγίας Τριάδος – Πολυκλαδικού, σε γη που δεν τους ανήκει. Όπως ανέφερε, η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων έληξε στις 17 Οκτωβρίου και σε αυτό το διάστημα ουδεμία υποβλήθηκε.
Ο φάκελος στάλθηκε στον κ. Αγγελάκα, προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατεδάφιση των 64 αυθαιρέτων, που έχουν κατασκευασθεί σε δημοτικούς δρόμους, πρανή δρόμων και ιδιωτικά οικόπεδα.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ευρεία πλειοψηφία, αποφάσισε να προτείνει τη μεταστέγαση των αθιγγάνων από τον παράνομο καταυλισμό της Αγίας Τριάδος και του Πολυκλαδικού στον αδειοδοτημένο για το σκοπό αυτό χώρο της Μπιρμπίτας.
Πρόσθεσε πως οι αθίγγανοι, μέσω του δικηγόρου τους, δε διαφώνησαν στο να μετακινηθούν στην «Μπιρμπίτα», αρκεί να διασφαλιστούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη διαβίωσή τους, ενώ επανέλαβε την αξίωση να δοθεί η «Μπιρμπίτα» στο Δήμο Καλαμάτας.
Σημείωσε δε πως «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τους αθίγγανους, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αν βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο», για να προσθέσει ότι θα μεταφέρει τα παιδιά τους στα σχολεία και θα συνεχίσει να δίνεται φαγητό σε 100 άτομα. 
 
*** Φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος 1-10 Νοεμβρίου
        Την πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο προανήγγειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο Ν. 4177/2013 προβλέπει τον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (mid-season sales), ενώ με το νέο πλαίσιο η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές επιτρέπεται πλέον τέσσερις φορές τον χρόνο. Συγκεκριμένα, προβλέπονται τακτικές εκπτώσεις από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, αλλά και ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2013 και θα λήξει στις 10 του ίδιου μήνα. Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι δέκα ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στον νόμο, είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα επί της ουσίας τελευταία ημέρα των εκπτώσεων φέτος είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά. Στην Καλαμάτα η φθινοπωρινή περίοδος είναι προαιρετική και όποια καταστήματα επιθυμούν θα κάνουν εκπτώσεις. - 
 
***  Θέλεις πρωτότυπο φάρμακο; Από την τσέπη σου!         
   Για ασθενείς δύο ταχυτήτων κάνει λόγο ο ιατρικός κόσμος
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Άλλαξε από χθες ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.
Έως σήμερα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές, εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή, εάν η λιανική τιμή του φαρμάκου ήταν ίδια με την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%. Εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο, τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25% και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής, ενώ το υπόλοιπο 50% κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ.
Από χθες, όμως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς.
Η απόφαση δεν αφορά στα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλει το 50% της διαφοράς.
  Αντιδράσεις
Την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα, όπου σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για ασθενείς δύο ταχυτήτων.
«Ουσιαστικά οδηγούμαστε στο διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή, ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του», υπογραμμίζεται και σημειώνεται ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία.
«Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης», σημειώνεται και επισημαίνεται ότι κάθε πρόχειρη και απάνθρωπη πρόσθετη επιβάρυνση του ασθενή οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.
Στο νέο τρόπο αποζημίωσης εμπίπτουν τα φάρμακα για τις συνηθέστερες παθήσεις που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με την επεξεργασία που έκανε η αρμόδια υπηρεσία, ΗΔΙΚΑ, 5.275 φάρμακα «πέρασαν» στα συνταγολόγια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των γιατρών και των φαρμακοποιών. Στα 3.385 (ποσοστό περίπου 64%) αλλάζει η συμμετοχή των ασφαλισμένων, με τη διαφορά να επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου (100%) πλέον ο ασφαλισμένος. Περίπου το 36% των σκευασμάτων με ασφαλιστική τιμή μένει ως έχει και διατηρεί το 50-50.
  Δυσβάσταχτο το βάρος
για τους κοινωνικά αδύναμους
Το «Θ» συνομίλησε χθες με φαρμακοποιούς της Καλαμάτας. Όπως μας επισήμαναν, με το νέο μέτρο η επιβάρυνση των ασθενών θα είναι της τάξης του 30% περίπου. «Με τον τρόπο αυτό αποσυντίθεται ακόμη περισσότερο η αλυσίδα της δημόσιας υγείας, κι όπως είναι φυσικό, το κόστος θα επιβαρύνει περισσότερο τις λαϊκές οικογένειες και τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι ήδη είχαν προχωρήσει σε αυτόβουλο περιορισμό των φαρμάκων που συνταγογραφούσαν οι γιατροί. Πλέον αρκετοί είτε θα κόβουν τα φάρμακα στη μέση προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδά τους είτε θα αναγκαστούν κάποια από αυτά να μην τα αγοράζουν.
Ο αρνητικός αντίκτυπος από την απόφαση δε σταματάει εδώ. Αρκετές πολυεθνικές εταιρείες θα αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούν», μας τόνισε φαρμακοποιός.
Άλλος συνάδελφός του πρόσθεσε ότι, όσο περνάει ο καιρός, οι παροχές προς τους έχοντες ανάγκη μειώνονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας. «Εξάλλου, μια αλλαγή στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, αφού εφεξής ο ιατρός είναι υποχρεωμένος να συνταγογραφεί γενόσημα, είναι και οι συνέπειες που θα δημιουργήσουν στον πάσχοντα. Όταν αυτός έχει συνηθίσει για χρόνια σε μια ορισμένη συνταγή φαρμάκων, ποιος ξέρει πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του, όταν πλέον θα πρέπει να τα αλλάξει;», αναρωτήθηκε.
  Υγειονομική κρίση
Συμπληρώθηκαν τρία και πλέον χρόνια από την εξαγγελία της προσφυγής της χώρας μας στο διεθνή μηχανισμό στήριξης, κι αυτό που μπορεί κάποιος να ισχυριστεί με σιγουριά είναι ότι η οικονομική κρίση πλήττει επιπλέον σοβαρά την υγεία των Ελλήνων.
Εξάλλου, όλα αυτά επιβεβαιώνονται από μια σειρά ελληνικών και ξένων μελετών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και τα συμπεράσματα είναι κοινά: επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχαν διατυπωθεί από τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του μνημονίου και τη βίαιη περιστολή των δημόσιων δαπανών στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Βεβαίως, πρόκειται για φαινόμενα που θα έπρεπε κανείς να αναμένει: Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η αύξηση των αναγκών φροντίδας της υγείας και η αύξηση της ζήτησης για δημόσιες υπηρεσίες συγκρούονται με τις πολιτικές λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, εκθέτοντας την υγεία του πληθυσμού στην Ελλάδα σε περαιτέρω κινδύνους.
Τη στιγμή, λοιπόν, που οι ανάγκες υγείας γίνονται όλο και πιο πιεστικές και τα ελληνικά νοικοκυριά συμπιέζουν τη ζήτησή τους για υπηρεσίες υγείας άμεσα συναρτώμενες από το εισόδημα, αυξάνοντας εκθετικά τη ζήτησή τους για δημόσιες υπηρεσίες υγείας, το ελληνικό κράτος απαντά στην κρίση με περιοριστικές πολιτικές, όπως η συρρίκνωση και η υποχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας και η μετακύλιση του χρηματοδοτικού φορτίου του συστήματος υγείας στους ίδιους τους ασθενείς.
 
*** Κουκούτσης: Σκοπός των διώξεων τα ψηφαλάκια της Χ.Α. (βίντεο)         
   «Τα χρήματα που θα παρακρατήσετε από τα κρατικά ταμεία δεν θα ακουμπήσουν την Χρυσή Αυγή οργανωτικά», δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης στην ομιλία του στη βουλή, όπου συζητείται η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.
«Μόνοι μας έχουμε στήσει το κόμμα μας και δεν χρειαζόμαστε αυτή την επιχορήγηση», πρόσθεσε ο κ. Κουκούτσης και συμπλήρωσε:
«Την χρειαζόταν, όμως, ο λαός μας γιατί εκεί πήγαιναν αυτά. Δυστυχώς δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να γυρίσουμε αυτά τα χρήματα πίσω, εκεί που ανήκουν, στον ελληνικό λαό. Τα στερείτε από τον πεινασμένο Έλληνα του μνημονιακού κράτους. Όλοι σας, μα όλοι γνωρίζετε την αλήθεια οι διώξεις είναι πολιτικές και σκοπό έχουν τα ψηφαλάκια της Χρυσής Αυγής».
Video: 

***  Ικανοποιημένοι οι πρώην σχολικοί φύλακες για την κινητικότητα          
            Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, είχαν οι έως πρότινος εργαζόμενοι στην υπηρεσία φύλαξης σχολικών κτηρίων, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκου, σχετικά με την ένταξή τους σε καθεστώς κινητικότητας. Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για την πληροφόρηση που άντλησε από τις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία και εξέφρασε την ικανοποίησή του, επειδή εντάσσονται σε καθεστώς κινητικότητας. Δεσμεύθηκε, δε, ότι θα τους ενημερώσει εκ νέου μετά τις επαφές που θα έχει με την κυβέρνηση, την προσεχή εβδομάδα στην Αθήνα. «Εμείς θα τους θέλαμε στο Δήμο για φύλαξη κτηρίων», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Νίκας μιλώντας στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του, διότι οι μέχρι πρότινος δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν όλοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου. Σημείωσε, όμως, πως μετά την κατάργηση των θέσεων των δημοτικών αστυνομικών, «δε λειτουργεί η πόλη», τονίζοντας πως δε φταίει γι’ αυτό η ΕΛΑΣ, καθώς δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό. 

***  Bazaar για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου
   Για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνεται bazaar αλληλεγγύης από τους εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας. Τα έσοδα του bazaar θα καλύψουν μέρος των αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η συμμετοχή όλων θα αποτελέσει μεγάλη στήριξη στην προσπάθεια αυτή και θα δώσει μεγάλη χαρά και δύναμη στους εθελοντές. Το bazaar θα διεξαχθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 5 του μήνα και κατά τις ώρες 09.00-14.00 και 18.00-21.00. - 

***  Κινητοποίηση του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κυριακάτικη αργία         
          Απεργία για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων, κατά της απόφασης λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές. Μάλιστα, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα καλεί τον κόσμο, την Τέταρτη 6/11, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι την Κυριακή 3 Νοέμβρη αρχίζει η εφαρμογή του νόμου με τον οποίο καταργείται, επί της ουσίας, η κυριακάτικη αργία: «Όλα τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς κανέναν περιορισμό, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Επτά Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά και τα καταστήματα άνω των 250 τ.μ. Είναι προφανές ότι το όριο των 250 τ.μ. είναι το πρόσχημα της κυβέρνησης για να καταργήσει την κυριακάτικη αργία, αφού θα μπορεί σταδιακά να το μεταβάλλει και τελικά να το καταργήσει, προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων. Προβλέπεται να καθιερωθούν τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων το χρόνο, από δύο που είναι σήμερα. Την πρώτη Κυριακή κάθε μίας περιόδου θα μπορούν όλα τα καταστήματα, μικρά ή μεγάλα, να λειτουργούν κανονικά. Σε αυτές τις τέσσερις εργάσιμες Κυριακές θα προστεθούν οι δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και η Κυριακή των Βαΐων, ενώ όλες τις Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να λειτουργούν όσα καταστήματα είναι κάτω των 250 τ.μ. και δεν ανήκουν σε αλυσίδες, εκπτωτικά πολυκαταστήματα και “χωριά”». 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
 
*** Ξεκάθαρο το μήνυμα εν όψει Μεσσηνιακού… «Μόνο νίκη»         
   Καλαμάτα και Μεσσηνιακός βρίσκονται αντιμέτωποι και πάλι, μετά από τρία χρόνια, καθώς οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής, το οποίο είχε κατακτήσει η Μαύρη Θύελλα, σ’ αντίθεση με τον Μεσσηνιακό που είχε υποβιβαστεί, με το παιχνίδι της Κυριακής να έχει πολλές ιδιαιτερότητες και τεράστιο ενδιαφέρον. Σίγουρα είναι ένα ξεχωριστό ματς, όμως για την Καλαμάτα τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα… Μετά το άσχημο ξεκίνημα, το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα είναι υποχρεωμένο να πάρει τους τρεις βαθμούς, καλύπτοντας τις απώλειες που ήρθαν μετά τους πρώτους σταθμούς του πρωταθλήματος. Το μήνυμα άλλωστε που προκύπτει μέσα από τις αναφορές ποδοσφαιριστών, διοικούντων, τεχνικού επιτελείου και φιλάθλων, είναι σαφές… «Μόνο νίκη και τρεις βαθμοί».
Η κατάκτηση του τριπόντου επί του Μεσσηνιακού αποτελεί μονόδρομο καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θ’ αποτελέσει πισωγύρισμα μετά τη νέα αρχή που φαίνεται να κάνει το τελευταίο διάστημα η ομάδα. Χρειάζεται ηρεμία, χαμηλούς τόνους και όχι βαρύγδουπες αναφορές στο 4-0 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης, μιας ομάδας που φάνηκε πως δεν είναι ισχυρή και θα παλέψει πολύ για να κρατηθεί στη Γ΄ Εθνική. Ο Μεσσηνιακός είναι σίγουρα πιο δυνατός, έχει καλή ψυχολογία και για να ξεπεραστεί το εμπόδιο θα πρέπει να καταβληθεί υπερπροσπάθεια, κάτι που ξεκαθάρισε και ο Γιώργος Ράλλης στις χθεσινές του δηλώσεις στο «Θάρρος».
  Ξεκινά σήμερα η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής
Μετά το χθεσινό ρεπό, είναι προγραμματισμένη για σήμερα η επιστροφή των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Ασπροχώματος, εκεί απ’ όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ιδιαίτερο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Μεσσηνιακό. Ωστόσο, επτά ποδοσφαιριστές βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Ευτύχη Τασιόπουλου. Ο λόγος για τους Γιάννη Καλογερόπουλο, Φάνη Κάνιστρα, Αντώνη Κωνσταντόπουλο, Γιώργο Μπλέτσα, Παναγιώτη Σοφό, Ανδρέα Κολοβούρη και Χρήστο Ρήγα. Μ’ εξαίρεση τους
τρεις πρώτους, που δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμοι, οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στη διάθεση του κ. Γκόφα και βεβαίως το μεγάλο ερωτηματικό εστιάζεται στην παρουσία του Ρήγα. Ο 25χρονος μέσος θα επιδιώξει ν’ανεβάσει στροφές, έτσι ώστε να βρίσκεται στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Μεσσηνιακό.
  Με πορεία στο γήπεδο οι φίλαθλοι
Δεν είναι μονάχα το μυαλό των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό, καθώς στραμμένη στην προσεχή αναμέτρηση είναι και η προσοχή των φιλάθλων της Μαύρης Θύελλας, που ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στο γήπεδο. Μάλιστα οι οργανωμένοι ετοιμάζουν μετάβαση με πορεία στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, δείχνοντας έτοιμοι να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της ομάδας.  Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
*** Για  το  Τσάμπιον  Λίγκ στο Ευρωποδόσφαιρο
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου  2013 19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάντσεστερ Σίτι, Novasports
21:45 Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν, Novasports
21:45 Μπενφίκα - Ολυμπιακός, Δ.Τ.
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους, Novasports 2
21:45 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Σοσιεδάδ, Novasports 3
21:45 Μπάγερν – Βικτόρια Πλζεν, Novasports 7
21:45 Λεβερκούζεν - Σαχτάρ, (23:45, rec Novasports 2)
21:45 Γαλατασαράι - Κοπεγχάγη, (23:45 rec - Novasports 3)

*** Τα ζευγάρια  στα  προκριματικά  για  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2014 
2η Φάση  πρόκριση  από  τους  2ους: 
 Πορτογαλία - Σουηδία
 Ουκρανία - Γαλλία
 Ελλάδα - Ρουμανία
 Ισλανδία - Κροατία
 
~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2790   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1290   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1291   video.-
                                                               Σύνολο  :   5371    βίντεο ανηρτημένα .-

~ *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/14-2013.html , ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Βίντεο-Φωτογραφίες  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013 .- ~
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/15-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2013.-
~ https://www.facebook.com/ethelosm?hc_location=stream ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ .
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/16-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  16  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/17-2013.html , Το  καναλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/18-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  18  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  19 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/19-20-21-2013.html , Αθλητικό Τριήμερο 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/21-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/22-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2013 .-
  ~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.- ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου