ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013

Αρωμα  ενημέρωσης στο αγιάζι του  Σαββάτου 13  Απριλίου  2013 :


*** Μεσσηνιακά καί  Άλλα  :

*** Αλβανός «Νίκο»: Ήμουν τόσο «δοσμένος» που μπορούσα να κάνω τα πάντα :
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ 
 Αλβανός «Νίκο»: Ήμουν τόσο «δοσμένος»
που μπορούσα να κάνω τα πάντα
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Με την ανάλυση των ισχυρισμών των κατηγορουμένων, από τους συνηγόρους υπεράσπισης, προκειμένου να αντικρουστεί η πρόταση της εισαγγελέως, συνεχίσθηκε χθες, για μια ακόμη ημέρα, η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί και συνεχίσθηκε μέχρι τις 9.00 το βράδυ, σε μια εξαντλητική διαδικασία. Περίπου τότε διεκόπη, για να συνεχισθεί τη Δευτέρα. 
***  Γ . Κουτσούλης: «Η κωλοτούμπα του κ. Νίκα και η απαξίωση της ΜΟΛΑΚ» :
  Ο Γ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Το θέμα της (μη) λειτουργίας της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων (ΜΟΛΑΚ) επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του τ. καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αλέξανδρου Οικονομόπουλου, σχετικά με την «Προσωρινή διαχείριση των Οικιακού Τύπου Απορριμμάτων Ν. Μεσσηνίας».
Το συμπέρασμά του, ότι η ΜΟΛΑΚ «…μπορεί να δεχτεί τα απορρίμματα, όχι μόνο της Καλαμάτας, αλλά ενδεχομένως και του συνόλου της Μεσσηνίας…», δικαιώνει όλα όσα κατ’ επανάληψη τόσα χρόνια με συνεντεύξεις και αρθρογραφία σημείωνα. Με στοιχεία υποστηρίζαμε την ανάγκη επαναλειτουργίας της ΜΟΛΑΚ -η οποία έχει απαξιωθεί από τον κ. Νίκα από την αρχή της πρώτης δημαρχοντίας του στο Δήμο Καλαμάτας-, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει το κυρίαρχο «εργαλείο» στην πολιτική του Δήμου στο πρόβλημα των σκουπιδιών.
Εμείς, όταν παραλάβαμε τη Δημοτική Αρχή το 2003, κληρονομήσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Είχε κλείσει η Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων (ΜΟΛΑΚ) με δικαστική απόφαση, και δεν υπήρχε χώρος ταφής ή γενικά απόθεσης απορριμμάτων. Η πόλη, δηλαδή, ήταν παντελώς αθωράκιστη και βρισκόταν στο… έλεος των σκουπιδιών. Καταφέραμε, όμως, να παραδώσουμε στη Δημοτική Αρχή -μετά από αγώνα 4 ετών- όλα όσα χρειαζόταν για να σχεδιάσει τη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς την πίεση του χρόνου, όπως εμείς, και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, στην υπό τον κ. Νίκα Δημοτική Αρχή παραδώσαμε, τον Ιανουάριο του 2007, επισκευασμένη τη ΜΟΛΑΚ (με βελτιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, μπαλοποιητή για τα αδρανή κ.ά.), τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τη λειτουργία της, καθώς και με αποκαταστημένο τον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας, που όταν παραλάβαμε ήταν σκουπιδότοπος. Ακόμα, παραδώσαμε μία σύγχρονη μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών κι ένα ανανεωμένο στόλο απορριμματοφόρων, ενώ εξασφαλίσαμε και ένα χώρο εναπόθεσης αδρανών («Μαραθόλακκα»), αδειοδοτημένο.
Ο δήμαρχος, όμως, χρησιμοποιώντας διάφορες παρελκυστικές μεθόδους και πειραματικούς σχεδιασμούς, προσπάθησε να απαξιώσει τη ΜΟΛΑΚ, θέτοντάς την εκτός λειτουργίας όλα αυτά τα χρόνια της δημαρχοντίας του. Κι αυτό, παρότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2006 οι σχεδιασμοί και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του περιλάμβαναν και «τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων (χώρου συνεργείων, ΜΟΛΑΚ, Βιολογικού κ.ά.)».
Οι παλινδρομικές κινήσεις του δημάρχου Καλαμάτας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων οφείλονται στην ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού; Τι είναι αυτό που τον έκανε από τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ΜΟΛΑΚ, την οποία του παραδώσαμε ανακαινισμένη και συμπληρωμένη με τον απαραίτητο εξοπλισμό, να την απαξιώσει και να αρνείται με πεισματικό τρόπο τη λειτουργία της;
Μάλιστα, για να καλύψει αυτή τη «στροφή» του, ο κ. Νίκας δε δίστασε να χρησιμοποιήσει αυθαίρετες και ψευδείς αιτιολογίες για τη ΜΟΛΑΚ:
-Υποστήριξε ότι «σκουπίδια βάζει, σκουπίδια βγάζει». Γεγονός αβάσιμο, αφού το Δεκέμβριο του 2007 παρέλαβε και επισήμως ανακαινισμένη τη ΜΟΛΑΚ. Άλλωστε, και η πρόσφατη έκθεση (Μάρτιος 2013) του τ. καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αλέξανδρου Οικονομόπουλου, για τη ΜΟΛΑΚ, αναφέρει πως «μπορεί να τεθεί πολύ γρήγορα σε λειτουργία και ο σχεδιασμός της επιτρέπει την επεξεργασία σημαντικά μεγαλύτερων ποσοτήτων Αστικών Στερεών Απορριμμάτων, από 20.000 t/y…».
-Επικαλέστηκε υψηλό κόστος λειτουργίας της. Έτσι, απορρίπτοντας τη δοκιμασμένη και με τα σχετικά εχέγγυα για την ποιότητα του επεξεργασμένου προϊόντος λύση της ΜΟΛΑΚ και, κυρίως, με μικρό κόστος, που συνολικά δεν υπερέβαινε τα 40 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών, προτίμησε τις μεθόδους του «Σούκου» αρχικά, με τίμημα επεξεργασίας 50 ευρώ τον τόνο, και της «RAM» στη συνέχεια, έναντι 69 ευρώ τον τόνο!
Στο αδιέξοδο κι αφού τα «σωσίβια» του «Σούκου» και της «RAM» δεν έδωσαν λύση, χρησιμοποιήθηκαν οι σκουπιδοεργολάβοι, που αρχικά είχαν αποκηρυχθεί και δαιμονοποιηθεί από τον κ. Νίκα, με κόστος 6.300 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) την ημέρα!
-Ισχυρίστηκε ότι για να επαναλειτουργήσει η ΜΟΛΑΚ χρειάζεται δαπάνες στο μηχανολογικό εξοπλισμό της ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ. Η απάντηση έρχεται από τον τ. καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αλέξ. Οικονομόπουλο, ο οποίος στην έκθεσή του επισημαίνει πως «στην περίπτωσή μας το σωστό ερώτημα είναι το τι μπορεί να κάνει το εργοστάσιο με τον υφιστάμενο εξοπλισμό του και με σύντομες και οικονομικά συμφέρουσες αναβαθμίσεις» και καταλήγει: «Σε γενικές γραμμές το εργοστάσιο φαίνεται σε καλή κατάσταση (π.χ. ο κεντρικός πίνακας ελέγχου και όσα μηχανήματα δοκιμάστηκαν κατά τη σύντομη επίσκεψη λειτούργησαν) και η γενική αίσθηση είναι ότι με περιορισμένα έξοδα συντήρησης η ΜΟΛΑΚ μπορεί να τεθεί πολύ σύντομα σε λειτουργία».
Να θυμίσω ακόμα ότι στο τέλος του 2006, λίγο πριν παραδώσω τη δημαρχία στον κ. Νίκα, οι υπεύθυνοι που είχαν οριστεί λειτούργησαν κανονικά τη ΜΟΛΑΚ, μετά την επισκευή της.
Ο κ. Νίκας, μάλιστα, για να μη διακινδυνεύσει τη λειτουργία της ΜΟΛΑΚ, δε μερίμνησε για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της, που έληξε το Σεπτέμβριο του 2009.
Θυμίζουμε, όμως, και τη στροφή του δημάρχου στο θέμα της «Μαραθόλακκας», στην οποία είχε επενδύσει όλες τις ελπίδες του για τη λύση του οξυμμένου προβλήματος των σκουπιδιών, αφού όμως φρόντιζε προηγουμένως να τη χαρακτηρίζει «επιπόλαιη λύση».
Πέρα από την - όχι και τόσο αριστοτεχνική- «στροφή» του δημάρχου στο θέμα της ΜΟΛΑΚ, έχει πλέον αποδειχθεί περίτρανα ότι ο κ. Νίκας δεν είχε κανένα απολύτως στρατηγικό σχέδιο στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ούτε αρχικό, μήτε εναλλακτικό.
Έχει ποτέ αναλογιστεί ο δήμαρχος ότι με τις παλινωδίες του και μέχρι να οδηγηθούμε σε μια οριστική λύση για τα σκουπίδια, θα έχουν πεταχτεί 20 εκατ. ευρώ; Η εξήγηση απλή: Το κόστος της ΜΟΛΑΚ είναι 10 εκατ. ευρώ, η μεταφορά σκουπιδιών και οι άλλοι πειραματισμοί («Σούκος» και «RAM») ανέρχονται στα 5 - 6 εκατ. ευρώ, και το κόστος της όποιας προσωρινής εγκατάστασης για τη διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή μας εκτιμάται στα 4 – 5 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών.
Κλείνοντας, θα παραθέσω αυτό που και πριν από 2,5 χρόνια είχα επισημάνει -σε σχετική αρθρογραφία μου- για το δήμαρχο, ο οποίος, δυστυχώς για την πόλη και το Δήμο γενικότερα, όσο περνά ο χρόνος με δικαιώνει όλο και περισσότερο. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, καμία τακτική, καμία πολιτική. Το μόνο “σχέδιο” είναι η περίεργη επιμονή του για απαξίωση της ΜΟΛΑΚ, της μονάδας δηλαδή που θα έλυνε το πρόβλημα. Έτσι, αναίτια (;) ο Δήμος στερήθηκε των υπηρεσιών ενός πολύτιμου εργαλείου, η λειτουργία του οποίου, σε συνδυασμό με τις άλλες υποδομές που δημιουργήσαμε στον τομέα της καθαριότητας, θα έδινε μια στοιχειώδη λύση στο πρόβλημα και θα απάλλασσε το Δήμο από το βραχνά των σκουπιδιών».
Γιώργος Ν. Κουτσούλης   ,   τ. δήμαρχος Καλαμάτας 
 
*** Πάσχα με τοπικά έθιμα και πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά στην «Costa Navarino»  :
 
Οι φετινές πασχαλινές διακοπές στην «Costa Navarino» θα είναι γεμάτες από μοναδικά προγράμματα για παιδιά και αναβίωση των τοπικών εθίμων. Οι επισκέπτες και των δύο ξενοδοχείων, The Westin Resort, Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort, έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν το πασχαλινό κλίμα, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει την αυθεντική πολυτέλεια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο επιλογές για γονείς και παιδιά, φέρνοντάς τους κοντά στις τοπικές συνήθειες εκατοντάδων ετών.
  Μεγάλη Εβδομάδα
Έθιμα και παραδόσεις αναβιώνουν και φέτος το Πάσχα στη Μεσσηνία, στις πόλεις και στα γραφικά χωριά, αλλά και στην Costa Navarino. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν το πνεύμα των Άγιων Ημερών. Η Agora στο Navarino Dunes, ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία, γίνεται και φέτος το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.
Ειδικά για τα παιδιά, μια μεγάλη γιορτή στο πνεύμα της Λαμπρής ξεδιπλώνεται στην Agora τη Μεγάλη Πέμπτη. Για πρώτη φόρα φέτος διοργανώνεται το «Πασχαλινό Πανηγύρι» στις 2 Μαΐου με ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις: οι μικροί επισκέπτες φτιάχνουν φαναράκια, ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά, παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και σόου μάγων, μαθαίνουν χορούς και παίζουν πασχαλινά παιχνίδια. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν, επίσης, την ευκαιρία να εξασκηθούν σε πολλά αθλήματα, όπως μπάσκετ και βόλεϊ στο αθλητικό κέντρο, να μάθουν γκολφ και μίνι-τένις, να διασκεδάσουν στο σινεμά και στο μπόουλινγκ. Παράλληλα, μπορούν να απασχολούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Πάσχα με τα ολοήμερα προγράμματα του SandCastle, το οποίο λειτουργεί από φέτος με τη συνεργασία της Worldwide Kids Company, της βρετανικής εταιρείας που είναι διεθνώς γνωστή για τη διαχείριση παιδικών εγκαταστάσεων.
Μικροί και μεγάλοι, συμμετέχουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μ. Παρασκευής, βοηθώντας στο στολισμό του Επιτάφιου εν όψει της βραδινής Ακολουθίας και Περιφοράς στο εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών.
Το πρωί του Μ. Σαββάτου προετοιμάζουν τη «λαμπροκουλούρα» την οποία θα γευτούν στο πρόγευμα της επόμενης ημέρας, και γεύονται τις φημισμένες «λαλαγγίδες» με πετιμέζι. Την Αναστάσιμη λειτουργία διαδέχεται μία μεγάλη γιορτή με πυροτεχνήματα και ακολουθεί το εορταστικό δείπνο, ενώ νωρίτερα το απόγευμα ήχοι ελληνικής και τζαζ μουσικής γεμίζουν την Agora.
Το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα, τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους με κυνήγι θησαυρού, καθώς η γιορτινή ατμόσφαιρα με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και εδέσματα, ξεκινά στην Agora για να κρατήσει ως το απόγευμα.
Αυτές τις γνήσιες, αυθεντικές στιγμές της Λαμπρής πλαισιώνουν πολλές δραστηριότητες για όσους αναζητούν και στιγμές αναζωογόνησης στο Anazoe Spa, για όσους έχουν όρεξη για δράση με εξορμήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας στη φύση με το Navarino Outdoors, αθλήματα ρακέτας, καταδύσεις, γκολφ στα δύο signature γήπεδα της Costa Navarino, επιλέγοντας για τη διαμονή ένα από τα δύο ξενοδοχεία.
Οι βόλτες στα κοντινά χωριά και πόλεις, όπου αναβιώνουν ευλαβικά τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, κρατούν ζωντανή την επαφή με τις συνήθειες εκατοντάδων ετών. Είναι αμέτρητες οι παραδόσεις που τηρούνται πιστά κάθε χρόνο, όπως το «μοίρασμα» της Περιφοράς του Επιταφίου ανάμεσα στα χωριά Ρωμανός και Πετροχώρι, ενώ ιδιαίτερη είναι η ατμόσφαιρα στα κοντινά μικρά εκκλησάκια. Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής συναντιούνται οι τέσσερις Επιτάφιοι στα Φιλιατρά, στην Πύλο η Περιφορά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, ενώ στην Κορώνη γίνεται ανάμεσα στο Κάστρο και στους αρχαιολογικούς χώρους. Στην ενετική κωμόπολη, η γιορτή της Παναγίας Ελεήστριας συγκεντρώνει τους πιστούς στον Ιερό Ναό, την Παρασκευή μετά το Πάσχα. Στη γιορτή του Αγ. Γεωργίου, φέτος τη Δευτέρα του Πάσχα, για μία ακόμη χρονιά γίνονται οι ιππικοί αγώνες στο Πλατύ τιμώντας τη μνήμη του Αγίου, με τους καβαλάρηδες να φορούν τις παραδοσιακές στολές. Στην Καλαμάτα, όπως και σε άλλες περιοχές, οι ντόπιοι ετοιμάζονται για το «σαϊτοπόλεμο» που κρατά από την Επανάσταση του 1821.
Όσοι θέλουν να ζήσουν το κλίμα των ημερών στη Μεσσηνία, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαμονή και τις γαστρονομικές επιλογές που έχουν ετοιμαστεί ειδικά για την πασχαλινή περίοδο, στο τηλέφωνο 27230 95000 και στις ιστοσελίδες The Westin Resort, Costa Navarino: http://www.westincostanavarino.com/gr/easter_2013_gr και The Romanos, a Luxury Collection Resort: http://www.romanoscostanavarino.com/gr/easter_2013_gr 
 
***  «Ξάφρισαν» κοσμήματα και χρυσαφικά από σπίτι :
  Κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας «ξάφρισαν» προχθές, πρωινές ώρες, από σπίτι στην περιοχή του Γυμνασίου - Λυκείου Γαργαλιάνων. Ο δράστης ή οι δράστες με απίστευτη θρασύτητα παραβίασαν το σπίτι και έψαξαν τους χώρους του, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τa 10.000 ευρώ. Για το συμβάν ενημερώθηκε το Α.Τ. Γαργαλιάνων που ερευνά την υπόθεση, ενώ για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία ερεύνησε τους χώρους του σπιτιού η Σήμανση. Αυτή είναι η τρίτη, κατά σειρά, παραβίαση στην πόλη των Γαργαλιάνων, καθώς είχαν προηγηθεί η παραβίαση του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία, από τον οποίο αφαίρεσαν τάματα και τιμαλφή αξίας χιλιάδων ευρώ, και μιας ακόμη οικίας.
Προανάκριση διεξάγει το Α.Τ. Γαργαλιάνων, ενώ έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι Αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει και σε σύλληψη ατόμου, για το οποίο εξετάζεται, μάλιστα, η σύνδεση και συμμετοχή στις τρεις τελευταίες παραβιάσεις.

*** Στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τις μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας :
 Μετακινήσεις υπαλλήλων
ΙΔΑΧ Δήμου Καλαμάτας
 Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους στο πλαίσιο σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου.
Τα προσωρινά αποτελέσματα περιλαμβάνουν τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και άλλων που προέρχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι από το Δήμο στελεχώνουν κυρίως τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αλλά και δικαστηρίων.
Αναλυτικά μετακινούνται προς διάφορες υπηρεσίες: Βιολέττα Αργύρη, Παναγιώτα Ασημάκου, Καλλιρρόη Καμαρινοπούλου, Αθηνά Θεοδωροπούλου, Παναγιώτης Κουκούτσης, Σπύρος Αξιωτόπουλος, Μαρία Δημοπούλου, Βασιλική Τζαμουράνη, Πηνελόπη Καστόρα, Κωνσταντίνα Κουμουνδούρου, Παναγιώτης Καλέκας, Δήμητρα Καμπουγέρη, Παναγιώτης Μακρής, Ευαγγελία Σταθοπούλου, Νίκος Πορέτσης, Κώστας Γεωργακόπουλος, Κώστας Ζάζανης, Κώστας Παρασκευόπουλος.
Σε κάθε περίπτωση, ο πίνακας που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι προσωρινός, αφού θα υπάρξουν και ενστάσεις, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν, και κανείς ακόμα εργαζόμενος δε γνωρίζει την οριστική ημερομηνία μετακίνησής του.
 
***  Αγνοεί την Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας και ξανανοίγει το facebook ο ιερέας :
  "Ιερός" πόλεμος στο Facebook με τον πατήρ Χριστόφιλο Την απόφαση του να επανενεργοποιήσει το προφίλ αγνοώντας την εντολή αλλά και την σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Τριφυλίας -κοινοποίησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής του στο Facebook ο π. Χριστόφιλος Γεωργόπουλος.
  Ο ιερέας από την Ηλεία όπως αναφέρει το patrisnews δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το δικό του δρόμο θεωρώντας ότι δεν έχει διαπράξει κανένα κακό και ότι έχει την συνείδηση του καθαρή…
 Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει…
 «ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ…»
 Είναι περιττό να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση του νεαρού ιερωμένου τυγχάνει θετικότατων σχολίων από τους χιλιάδες ανά την Ελλάδα φίλους του που δηλώνουν για μια ακόμα φορά την υποστήριξη τους προς το πρόσωπο του όπως συμβαίνει ήδη τα τελευταία 24ώρα…
Επίσημη θέση για το θέμα που έχει προκύψει με τον λογαριασμό ιερέα  στο facebook,  πήρε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, όπως αναφέρει είναι η δεύτερη φορά που καλεί τον ιερέα να κλείσει το λογαριασμό του.
πατηρ, γεωργοπουλος, χριστοφιλος, επιστροφη
  Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης
 Με αφορμή δημοσιεύματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την απαγόρευση στον κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας π. Χριστόφιλο Γεωργόπουλο να διατηρεί σελίδα κοινωνικής δικτυώσεως (facebook) επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:1. Το Διαδίκτυο, όπως και όλα τα μέσα του τεχνικού πολιτισμού, είναι καλό και ωφέλιμο, εφ’ όσον χρησιμοποιείται σωστά και για καλούς σκοπούς. Αντίθετα μπορεί να προκαλέσει φοβερή ζημιά και σκανδαλισμό, εφ’ όσον χρησιμοποιείται κατά τρόπο ανάρμοστο ἠ και προκλητικό. Εάν αυτό είναι μία γενική αρχή, πολύ περισσότερο ισχύει για τους κληρικούς, των οποίων η παρουσία και οι ενέργειες πρέπει να παραδειγματίζουν και να οικοδομούν και όχι να σκανδαλίζουν και να γκρεμίζουν.
  2. Βλέποντας την σελίδα του ως άνω κληρικού και διαβάζοντας δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την απήχησή της σε θαυμάστριες και θαυμαστές, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της σελίδας αυτής και το επίπεδο της επικοινωνίας με τους φίλους της απάδει στην ιδιότητα του κληρικού και δή του μοναχού και προκαλεί πνευματικούς κινδύνους και ψυχική βλάβη και στον ίδιο και στους αναγνώστες του.
Γι’ αυτό και του εζητήσαμε να την καταργήσει. Να σημειωθεί ότι τούτο γίνεται για δεύτερη φορά. Πρό μηνών, μετά από παράπονα οικογενειάρχου για την αρνητική χρήση του facebook υπό του συγκεκριμένου κληρικού, του συστήσαμε να κλείσει την σελίδα του. Δυστυχώς, παρά την υπόσχεσή του, συνέχισε και διεύρυνε τη διαδικτυακή δράση του.
3. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη περίπτωση κληρικού της Μητροπόλεώς μας, που έχει εκτεθεί στο διαδίκτυο, παρ’ ότι προφορικώς έχουμε επιστήσει την προσοχή των ιερέων μας σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, θα προβούμε στην έκδοση ειδικής εγκυκλίου, με την οποία θα ορίζουμε τα δέοντα.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 
  Μεγάλο… διαδικτυακό σουξέ γνωρίζει ο π. Χριστόφιλος Γεωργόπουλος τα τελευταία 24ωρα. Τα αιτήματα φιλίας από ανθρώπους όλων των ηλικιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στο προφίλ του (σ.σ. πατήρ Χριστόφιλος Γεωργόπουλος) είναι ασταμάτητα, με τον Ηλείο ιερωμένο μέχρι προ ολίγου (σ.σ. ως νωρίς το βράδυ της Τετάρτης) να «μετρά» περίπου 3,300 φίλους τη στιγμή που μερικές ημέρες νωρίτερα αυτοί δεν ήταν παραπάνω από 1,000… 
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μεγάλο ποσοστό των αιτημάτων φιλίας προς τον δημοφιλή ιερωμένο προέρχονται από γυναίκες που δείχνουν φανερά την προτίμηση τους στο πρόσωπο του με διάφορα σχόλια!
Με την σελίδα του στο facebook (όπως κάνουν αρκετοί ιερείς), ο π. Χριστόφιλος προβάλλει την ορθόδοξη εκκλησία ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι στον «τοίχο» του -αλλά και μέσω μηνυμάτων- γίνεται δέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι που ζητούν την βοήθεια του. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι οικονομικού περιεχομένου –κυρίως- από οικογένειες που λόγω κρίσης δεν καταφέρνουν να βγάζουν τα προς το ζην...  
 Λειτουργώντας με αίσθημα αλληλεγγύης ο π. Χριστόφιλος κάνει σχετικές αναρτήσεις στον «τοίχο» του ζητώντας από τους φίλους του να βοηθήσουν ο καθ` ένας όπως μπορεί…
 Αν μη τι άλλο ο Ηλείος ιερωμένος δείχνει ότι διαθέτει επικοινωνιακό χάρισμα θυμίζοντας τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, φωτογραφία του οποίου «στολίζει» το «προφίλ» του…
 Γιώργος Γουβιάς

***

  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  08 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η  Εφημερίδα  της Δευτέρας 08  Απριλίου  2013 .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .-                              

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου  2013.-

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία  γιά  όλους  μας -Θέματα  Υγείας Τετάρτη  10  Απριλίου  2013  ,   ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ !!!!

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 12  Απριλίου  2013  Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά  Λακωνίας.-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Αρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013.-


~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html  , Άρωμα  ενημέρωσης   Σαββατοκύριακου 13  και  14  Απριλίου  2013 .-


 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** *** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
 
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2439    video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 833   video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      853    video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4125  Βίντεο ν Αναρτημένα .-

ΒΕΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ γιά  σήμερα  : ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ....

Πόλεμοι  του  1912-13(1) :Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ  ΜΕ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ :    http://youtu.be/J0puMD6QyOo ,

Πόλεμοι 1912-13 Γιάννενα (2):ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ  : http://youtu.be/FrdgIYqD7jE ,

Πόλεμοι  1012-13 (3):  http://youtu.be/-9Sy36JvWZw .,

Βαλκανικοί πόλεμοι (4)  : http://youtu.be/qpSuww3Gf3M ,

Πόλεμοι  1912-13 (5)  : http://youtu.be/fN-H2krAFsE ,

 Πόλεμοι 1912-13 (6) : http://youtu.be/pdFbL04xN9o ,

ΡΕΑΛ -ΠΑΟ  65-66  2ος  αγων . Διαμαντίδης 2013 : http://youtu.be/BAtr9oq7l4o

 Πόλεμοι  1912-13 (7) : http://youtu.be/3HpHynF9yPY

Πόλεμοι 1912-13  (8 : http://youtu.be/9uvcdEArQ80 

Πόλεμοι  1912-13 (9) : http://youtu.be/AY76H53HUoA ,

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ 1912-13  (10) : http://youtu.be/rJw65iY_XbU ,

Βαλκανικοί  1912-13  (11)  : http://youtu.be/YBn1GUi_yh4 ,

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ πόλεμοι  1912-13 (12) : http://youtu.be/HVOm_RpiQ9E ,

13 Βαλκανικοί Πόλεμοι.  1912-13  (13): http://youtu.be/HKQQwYpRa9U

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 192-13 (14) : : http://youtu.be/T6ALEvabas4 ,
Δ΄  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ  γιά  την  ΠΑΝΑΓΙΑ  ΜΑΣ ...  !!!
~* Μυστράς  Άγιος Δημήτριος  Δ΄ χαιρετισμοί 2013 : http://youtu.be/Oya83XwbKKY ,

~* Δ΄ Χαιρετισμοί  2013 στο Μυστρά : http://youtu.be/oRALFm9llp0 ,

~* Καστροπολιτεία  Μυστρά 2013 : http://youtu.be/bmTuI96pP0M ,

~* MYSTRAS  SPARTHS  2013 : http://youtu.be/NKW50t5IBQA ,

~* ΜΥΣΤΡΑΣ   Λακωνίας  2013 : http://youtu.be/Gj4RsiprzUM ,
***

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου