ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013

Tο  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Φεβρουαρίου  2013 :



Το  ποντικάκι κοντά στην ενημέρωση :

***ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :
****  Μαύρα τα νερά στο Ακρογιάλι… :
 *  Μαύρισαν τα νερά στο Ακρογιάλι, ανάμεσα στους δύο προβόλους που έχουν ήδη κατασκευαστεί. Όχι, δεν αυξήθηκε απότομα το βάθος της θάλασσας στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως εκτιμούν κάτοικοι, τα μαύρα νερά είναι το αποτέλεσμα της διάθεσης στη θάλασσα αποβλήτων ελαιοτριβείου της περιοχής. Κι αν αναλογιστούμε την προσπάθεια που έχει γίνει ώστε να προστατευτεί το Ακρογιάλι από τη διάβρωση, είναι κρίμα να «αμαυρώνεται» με αυτό τον τρόπο.- Χ.Χ.
***  Η διαδρομή των απορριμμάτων της Καλαμάτας ...Οι βροχές έβγαλαν τόνους από σκουπίδια στον Αλφειό :
  *  Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Νέα επεισόδια στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας αναμένονται να «παιχτούν» τις επόμενες ημέρες, μετά τις αρχικές κλητεύσεις που μοίρασε ο πταισματοδίκης Καλαμάτας τόσο στο δήμαρχο Παν. Νίκα όσο και σε μέλη της Δημοτικής Αρχής, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.
Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, αποκαλύφθηκε ότι η πρόσφατη πλημμύρα στον ποταμό Αλφειό από την κακοκαιρία παρέσυρε τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που είχαν αποθηκευτεί σε παράνομη χωματερή. Αυτή τη χρησιμοποιεί χωρίς άδεια ιδιώτης - εργολάβος με καταδίκες και σοβαρές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Η καταστροφή είναι μεγάλη, καθώς ο όγκος των απορριμμάτων κατέληξε στις εκβολές του Αλφειού και από εκεί στις ακτές της Ηλείας.
Η συγκεκριμένη παράνομη χωματερή στην περιοχή Φλόκα, δίπλα από τον ποταμό Αλφειό και σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, κρύβει απίστευτες ιστορίες προκλητικής παρανομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας».
 27 δικογραφίες!
Αστυνομικές και δικαστικές πηγές αποκάλυψαν ότι σε βάρος του συγκεκριμένου ιδιώτη - εργολάβου έχουν σχηματιστεί μέχρι σήμερα από το Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας 27 δικογραφίες, ενώ έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 φορές (!) με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μόνο από τις πέντε τελευταίες δίκες έχει συνολικά καταδικαστεί σε 50 μήνες φυλάκισης.
Επίσης, σήμερα εκκρεμούν εις βάρος του ακόμα 20 παραπομπές σε δίκες για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι, κατά τις διωκτικές Αρχές, το άτομο που έχει αναλάβει να μεταφέρει τα απορρίμματα της Καλαμάτας σε διάφορους νόμιμους χώρους, αλλά αυτός και οι συνεργάτες του αποθέτουν τα απορρίμματα στην παράνομη χωματερή που βρίσκεται στην περιοχή Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στον Αλφειό.
Ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει υπογράψει, ως γνωστόν, με το Δήμο Καλαμάτας αρκετές συμβάσεις μεταφοράς απορριμμάτων έναντι υψηλής αμοιβής. Το περίεργο, όπως έχει παραδεχτεί και η Δημοτική Αρχή, αλλά έχουν δηλώσει και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είναι ότι σε κανένα σημείο των συμβάσεων δεν αναφέρεται ο τελικός προορισμός των απορριμμάτων από τον εργολάβο.
Πάντως, σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, ο εργολάβος Θεόδωρος Καράμπελας δήλωνε ότι «όλα τα απορρίμματα που μεταφορτώνουμε και μεταφέρουμε από το Δήμο Καλαμάτας τα πηγαίνουμε σε εταιρεία ανακύκλωσης στο Κορωπί Αττικής, σε χωματερή της Αχαΐας και σε χωματερή του Μεσολογγίου».
Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα εστάλησαν στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία ζητούσε εξηγήσεις, όμως απάντηση δεν υπήρξε.
  *** Επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η Κυβέρνηση :
 * Την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση με τα φύλλα να είναι έτοιμα για επίδοση, από αύριο τα ξημερώματα όπου κατ’ ουσίαν λήγει το τελεσίγραφο. Πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατό στο πλαίσιο ενός εξαντλητικού διαλόγου. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε την επίταξη υπηρεσιών και πληρωμάτων, και ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την εισήγηση.
Η επίταξη ξεκινά από τις 6 το πρωί της Τετάρτης εκτός κι αν υπάρξουν άλλες αποφάσεις των ναυτεργατών.
 *** Στον ...αέρα η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Μαίναλο! :
  * Κατασχέσεις εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου!
 ρεπορτάζ από το Arcadiaportal.gr
 Δυο δικαστικοί επιμελητές βρέθηκαν την Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου ώστε να ξεκινήσουν ενέργειες για την κατάσχεση εξοπλισμού! Τις ενέργειες αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται χρήματα, από την προηγούμενη διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου (Κλαουδάτος - Οστρακίνα Α.Ε.Τ.Ε.).
Το ιστορικό
Μετά την έξωση της εταιρίας Οστρακίνα Α.Ε.Τ.Ε. από τον ΕΟΣ Τρίπολης για την μη καταβολή των ενοικίων, ο ΕΟΣ δεν προέβει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να διεδικήσει τον ήδη υπάρχων εξοπλισμό. Επίσης έμειναν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες προς ιδιώτες, οι οποίοι ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα ώστε να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους οφείλονται εναντίον της εταιρίας. Για την ιστορία, η εταιρία Οστρακίνα Α.Ε.Τ.Ε. προχώρησε σε επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις το διάστημα 2004-06.
Αποφάσεις κατάσχεσης... και όποιος προλάβει
Τον Δεκεμβρίου του 2012 βγήκαν οι πρώτες αποφάσεις υπέρ των επιχειρηματιών για κατάσχεση εξοπλισμού. Πριν λίγες μέρες, εμφανίστηκε αρχικά ιδιώτης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ArcadiaPortal.gr, ζήτησε από την τωρινή διοίκηση του Χιονοδρομικού να μην χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί από το δικαστήριο, σε ποιον θα καταλήξουν τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός. Ο πρώτος ιδιώτης φέρεται να είχε ξεκινήσει διαδικασίες για την κατάσχεση εξοπλισμού, αλλά καθυστερούσε λόγω γραφειοκρατίας.
Την Δευτέρα 04/02/2013 εμφανίστηκε δεύτερος ιδιώτης μαζί με δυο δικαστικούς επιμελητές. Αρχικά ζητήθηκαν από τους υπεύθυνους του Χιονοδρομικού τα τιμολόγια και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο εξοπλισμός ανήκει στον ΕΟΣ Τρίπολης και ότι έχει νομίμως επινοικιαστεί στους τρίτους που ανέλαβαν την διαχείριση του Χιονοδρομικού. Καθώς δεν παρουσιάστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα, οι δικαστικοί επιμελητές προχώρησαν στην κατάσχεση του Χιονοστρωτήρα, του αναβατήρα Αρκτούρου, τεσσάρων χιονο-σκούτερ και άλλου εξοπλισμού υπέρ του ιδιώτη, ώστε να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα του.
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πάρα πολλά...
  • Από την στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου ότι παρακρατήθηκαν τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός του Χιονοδρομικού, υπέρ του ΕΟΣ Τρίπολης, με ποιο καθεστώς έγιναν οι διαγωνισμοί και πως έγινε η επινοικίαση σε τρίτους τα τελευταία χρόνια;
  • Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς είχαν ενημερωθεί για το αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικρατούσε;
  • Που κατέληξαν τα χρήματα που έδωσε ο Δήμος Τρίπολης, ώστε να βοηθήσει την λειτουργεία του Χιονοδρομικού με σκοπό την αύξηση του Τουρισμού;
  • Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;
Αναμένεται "καυτό" Δημοτικό Συμβούλιο
Το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αναμένεται να γίνει προ ημερησίας διατάξης συζήτηση, το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, όπου θα παραστούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΣ Τρίπολης. πηγή: arcadiaportal.gr .--

***  Οριστικά αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια :
 *  Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας.
Η Ολομέλεια με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι με την απόφαση αυτή της Ολομέλειας είναι δυνατόν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010, λόγω της συμμετοχής αλλοδαπών εγγεγραμμένων στους σχετικούς καταλόγους στην εκλογική διαδικασία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όταν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της διάσκεψης που είχε προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ζητήσει το «πάγωμα» των διαδικασιών για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας. Πλέον με βάση την απόφαση της Ολομέλειας που δημοσιεύθηκε αναμένεται να χαραχτεί και η νέα «γραμμή» της κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος.
Στην απόφασή τους τα μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Ο νομοθέτης έχει μεν τη δυνατότητα να εκτιμά εκάστοτε τις συγκεκριμένες συνθήκες (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές) και να καθορίζει τις προϋποθέσεις κτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας κατά τρόπο χαλαρότερο ή αυστηρότερο, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε και υπάρχει ως εθνικό κράτος με συγκεκριμένη ιστορία και ότι ο χαρακτήρας αυτός είναι εγγυημένος από το ισχύον Σύνταγμα. Επίσης, ότι το κράτος αυτό είναι εντεταγμένο σε υπερεθνική κοινότητα εθνικών κρατών με παρόμοιες συνταγματικές παραδόσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση), η οποία σέβεται την εθνική τους ταυτότητα που είναι συμφυής με τη θεμελιώδη πολιτική και συνταγματική τους δομή.
Συνέπεια δε τούτων είναι ότι ελάχιστος όρος και όριο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι η ύπαρξη γνησίου δεσμού του αλλοδαπού προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία, τα οποία δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με ορισμένο πολιτιστικό υπόβαθρο, κοινότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα,
κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά με τη βοήθεια μικρότερων κοινωνικών μονάδων (οικογένεια) και οργανωμένων κρατικών μονάδων (εκπαίδευση). Εάν παραγνωριζόταν η προϋπόθεση του ουσιαστικού δεσμού και ο νομοθέτης - εναλλασσόμενος κατά θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος - μπορούσε να τον αγνοήσει και να ελαχιστοποιήσει τα προσόντα κτήσεως της ιθαγενείας, τότε πρακτικώς θα μπορούσε και να προσδιορίσει αυθαιρέτως τη σύνθεση του λαού, με την προσθήκη απροσδιορίστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως, με χαλαρή ή ανύπαρκτη ενσωμάτωση, με ό,τι τούτο θα συνεπαγόταν για τη συνταγματική τάξη και τη λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς και την ομαλή, ειρηνική εξέλιξη της κοινωνικής
ζωής, λαμβανομένου σοβαρά υπόψη και του γεγονότος ότι το status της ιθαγένειας είναι αμετάκλητο, αφού η σχετική συνταγματική ρύθμιση απαγορεύει την αφαίρεση της ιθαγένειας».
Το ιστορικό της υπόθεσης
Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.
 Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. πηγή: protothema.gr

*** Έτος Γαστρονομίας το 2013 από τους Μεσσήνιους ξενοδόχους :
 * «Μεσσηνία 2013 - Έτος Γαστρονομίας» αποφάσισε να κηρύξει τη φετινή χρονιά η γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας.
Την υλοποίηση των δράσεων του Έτους Γαστρονομίας, που αποτελεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για την περιοχή με σημαντική γαστρονομική παράδοση και μοναδικές ποικιλίες τοπικών προϊόντων, όπως το λάδι, τις ελιές και το κρασί, θα αναλάβουν από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συλλογικοί φορείς και επιχειρήσεις.
Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην προβολή του Νομού Μεσσηνίας προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός με προτάσεις γαστρονομίας, εκτός του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου που προσφέρει στους πολυάριθμους τουρίστες.
Για τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και την ανάγκη ανάδειξής της μίλησαν, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, εκ μέρους του Μανιατάκειου Ιδρύματος, η κα Βίκυ Ιγγλέζου και ο καθηγητής κ. Νίκος Κατσαρός.
Στην εκδήλωση δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας με μεγάλη συμμετοχή προσκεκλημένων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων πολιτικών και συλλογικών φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, στην παρουσίαση και προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, που επιμελήθηκε επιτελείο σεφ από την Costa Navarino.

***  Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος επίτημος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας  :

* Η γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα την απονομή στον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (Costa Navarino), τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, για τις προσπάθειές του σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στην αναβάθμιση και καθιέρωση της Μεσσηνίας ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.-

***  Αισιόδοξοι Βελισσαρίου και Σαμπαζιώτης μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό για το τμήμα της Λογοθεραπείας  :
  * Πριν λίγο τελείωσε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου, με τον πρύτανη του ΤΕΙ, Δ. Βελισσαρίου και τον βουλευτή Μεσσηνίας, Δ. Σαμπαζιώτη.
 Στόχος των δύο τελευταίων ήταν να καταφέρουν να μεταπείσουν τον Υπουργό Παιδείας ώστε να αφήσει το τμήμα Λογοθεραπείας στην πόλη μας και όχι να μεταφερθεί στην Πάτρα όπως προβλέπει το Σχέδιο Αθηνά.
 Όπως μας ενημέρωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Βελισσαρίου , ο Υπουργός τους άκουσε με προσοχή και δείχνει να κατάλαβε τα δίκαια αιτήματα τους χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευτεί για κάτι ...πάντως ο Δημήτρης Βελισσαρίου είναι αισιόδοξος για την θετική έκβαση της υπόθεση μετά από τη σημερινή συνάντηση.
 Ιδαίτερα αισιόδοξος δήλωσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης μετά τη συνάντηση σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. -

*** Στον Κυπαρισσιακό χθες το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer για κοιτάσματα πετρελαίου :

 * Στον Κυπαρισσιακό κόλπο βρέθηκε χθες το μεσημέρι το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νήσου Πρώτης και της Αγίας Κυριακής, απ’ όπου μας εστάλη και η φωτογραφία. Όπως, ήδη, έχουμε γράψει: «Νέα δεδομένα προκύπτουν από τις μέχρι στιγμής σεισμικές έρευνες της νορβηγικής εταιρείας PGS στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με αποτέλεσμα το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer να επεκτείνει τη θαλάσσια περιοχή των ερευνών του από τα αρχικά προγραμματισθέντα 8.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα 12.000 τ.χλμ. Έτσι, η έρευνα θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.
Μία εξέλιξη που τροποποίησε το πρόγραμμα του ερευνητικού πλοίου ήταν η αίτηση της γαλλικής εταιρείας Total Group προς την ελληνική πλευρά να επεκταθούν οι έρευνες και να γίνουν ηχοβολισμοί σε μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Στην περιοχή αυτή, ενημερώσεις και κάποια στοιχεία, που έχουν περιέλθει στα χέρια της εταιρείας από αμερικανικής πλευράς και δορυφόρους, μιλούν για πιθανή ύπαρξη ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου, το οποίο θα μπορούσε να διπλασιάσει την ποσότητα των υπολογισμένων κοιτασμάτων του Ιονίου, που κατά τις πλέον “ταπεινές” εκτιμήσεις δίνουν 250 εκατ. βαρέλια απολήψιμα, με μέγιστη υπολογιζόμενη ποσότητα το 1 δισ. βαρέλια. Δηλαδή, μπορεί να φτάσει το συνολικό αποτέλεσμα και τα 2 δισ. βαρέλια, που σημαίνει μια σειρά μεσαίας χωρητικότητας ενεργειακών πεδίων, αξίας 200 δισ. δολαρίων, με μέση υπολογιζόμενη τιμή ανά βαρέλι τα 100 δολ.». Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ : ΑΡΦΑΡΑ
Στης   05  Φεβρουαρίου 2013 , και στην Αθήνα  σε ηλικία  62  ετών , από ανίατο  ασθένεια , έφυγε  από τούτη τη ζωή ο Ευστάθιος (Λάκης) Ευγένιου Παπανικολάου .-

*
***  «
~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2276 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        663 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  688   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3627   αναρτήσεις  Βίντεο .-     
***

ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :





 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.- 
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/t-05-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013.-
~**



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου