ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Όλα μαζεμένα ...όλα  λυμένα ... όλα μπερδεμένα  :
 Δευτέρα  23 Ιανουαρίου 2012 .

Το ποντικάκι μας τα  λέει !

** ** -Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω; = Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε, αυτοί μας πηδάνε!
MΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ .. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΕΙΝΑΜΕ !!


~ "• “Όποιος μπαίνει σε μυροπωλείο, έλεγε κάποιος γέροντας, κι αν ακόμη δεν αγοράσει κανένα άρωμα, βγαίνει έξω γεμάτος ευωδία. Το ίδιο συμβαίνει σ’ εκείνους που συναναστρέφονται Αγίους ανθρώπους. Παίρνει επάνω του το πνευματικό άρωμα της αρετής τους."

~** "• Ο Αββάς Ησαΐας ο αναχωρητής δίνει την ακόλουθη ορθή συμβουλή: “Μη συνηθίζεις να κουβεντιάζεις για πράγματα, που δεν είδες με τα ίδια σου τα μάτια, σαν να τα έχεις δει. Μη βεβαιώνεις με πεποίθηση εκείνα, που έχεις μόνο ακούσει. Συνήθιζε τη γλώσσα σου να λέει πάντα αλήθεια. Το ψέμα γεννιέται συχνά από τη επιθυμία να αρέσουμε στους ανθρώπους κι απομακρύνει από την ψυχή το φόβο του Θεού”."

~** "«Να αγαπήσεις την σιωπή. Να ζεις στην αφάνεια, αποκρύπτοντας από τους ανθρώπους τα καλά έργα και τους πνευματικούς κόπους σου. Να σηκώνεις αγόγγυστα τους ελέγχους, τις ατιμίες, τις λοιδορίες και την περιφρόνηση των ανθρώπων, καθώς και τα παιδαγωγικά ραπίσματα του Θεού. Να θυμάσαι τα πολλά σου αμαρτήματα και να συντρίβεσαι γι΄ αυτά. Να μελετάς και να θαυμάζεις τα υπερφυσικά κατορθώματα των Αγίων του Θεού. Να καλλιεργείς την εσωτερική αυτομεμψία. Να αποφεύγεις τους επαίνους σαν φωτιά. Τέλος, να κρατάς πάντοτε στον νου σου τη μνήμη του φοβερού δικαστηρίου του Κυρίου, εκεί που όλοι οι υπερήφανοι θα ταπεινωθούν οριστικά.» ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΩΦ (από τις εκδόσεις Ι. Μ. Παρακλήτου)."

~** "«Ουδέν κρείττον του γνώναι την οικείαν ασθένειαν και αγνωσίαν, ουδέ χείρον του ταύτα αγνοείν» ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ."

~** "«Αρετής όρος εστίν, η της ανθρωπίνης ασθενείας κατ΄ επίγνωσιν προς την θείαν δύναμιν ένωσις» ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ."

~** "υποκρισία “Πολλοί τον παρά των πολλών έπαινον επιδιώκοντες, έργω μεν την αδικίαν και πλεονεξίαν, ως ωφέλιμον προτιμώσι, σχήματι δε και λόγω την δικαιοσύνην υπερθαυμάζουσι”. Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ"

~** Παράγουν, πωλούν ή ανταλλάσουν και έτσι διαβιώνουν
Το καλοκαίρι θα χτίσουν τα πρώτα σπίτια από πηλό!

* Όλοι μαζί… μια ομάδα. Παράγουν, πουλάνε ή ανταλλάσσουν, συζητούν και διασκεδάζουν και εντέλει έχουν μια αυτοοργάνωση που τους προσφέρει απόλυτη αυτάρκεια! Οι οικοκοινότητες ή καλύτερα ένα μοτίβο που στήνεται σιγά - σιγά στο Πήλιο και το Διμήνι -προσπάθειες γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα- είναι ίσως η απάντηση στη σημερινή κρίση…

* Περισσότεροι από 50 άνθρωποι στο Πήλιο, και κυρίως στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, όλων των ηλικιών, και αρκετοί ακόμα στην περιοχή του Διμηνίου αποφάσισαν να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια οικοκοινότητα. Μια κοινότητα δηλαδή στην οποία θα ζουν όλοι μαζί, θα παράγουν, θα συνεργάζονται, θα πουλάνε και θα ανταλλάσουν και θα έχουν πλήρη αυτάρκεια!

* «Είναι μεγάλη η ανάγκη επιστροφής κοντά στη φύση, όχι απλά σαν μια βολτίτσα με στόχο την αναζωογόνηση μας, αλλά η ουσιαστική επαφή και αποκατάσταση της σχέσης μας μαζί της. Να κάνουμε οικογενειακά σπιτικά με τη μορφή αυτόνομων αγροκτημάτων και οικοκοινοτήτων, όπου η κάθε οικογένεια έχει το δικό της κομμάτι γης το οποίο όχι απλά καλλιεργεί με συγκεκριμένο φυσικό τρόπο, αλλά παράλληλα δημιουργεί εκεί ένα χώρο αγάπης και ζει μόνιμα μέσα σε αυτό το χώρο, ο οποίος αποτελείται από ένα μέρος δάσος, ένα μέρος με βότανα και λαχανικά και φυσικά ένα κήπο με άνθη και το σπίτι το ίδιο. Μέσα σε ένα τέτοιο χώρο, που ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργεί εκτός των άλλων μπορεί να συμβάλλει στην αφθονία ωφέλιμης τροφής και φυσικά στην απόκτηση ενός εισοδήματος», αναφέρει ο Γιώργος Κολέμπας που εδώ και χρόνια στο Πήλιο έχει επιλέξει αυτό τον τρόπο ζωής.

* Μπορεί οι δικές μας οικοκοινότητες να μην είναι ακόμα στα μοτίβα αυτών του εξωτερικού, ωστόσο είναι στα σπάργανα και ο δρόμος είναι μακρύς… Ο Αλέξης είναι 36 ετών, μένει κοντά στις Μηλιές και αποφάσισε να μετακομίσει από την Αθήνα πριν από 6 χρόνια. Είχε ζήσει σε οικοκοινότητα στην Ιταλία και αναζητώντας μια περιοχή να στήσει το σπίτι του και να καλλιεργεί την γη αποφάσισε πως το Πήλιο είναι ό,τι καλύτερο!

* Ο Αλέξης μαζί με μερικούς άλλους ασχολούνται με τη συνεργατική καλλιέργεια ντομάτας και παραγωγής σάλτσα ντομάτας. «Όλα είναι συνεργατικά. Δηλαδή όταν είναι η εποχή που μαζεύουμε ελιές υπάρχουν κάποιοι που πάνε και δουλεύουν είτε στα δέντρα που έχουμε εμείς είτε και σε άλλα κτήματα και είτε πληρώνονται με κάποια χρήματα είτε τους δίνουν λάδι που μετά μαζί με το δικό μας το πουλάμε στην λαϊκή που κάνουμε κάθε Πέμπτη στην πλατεία Πανεπιστημίου».

* Η δουλειά τους δεν είναι… της πλάκας. Συσκευάζουν τα προϊόντα, τοποθετούν ταμπέλες και φυσικά τα ανταλλάσουν με προϊόντα άλλων παραγωγών από άλλα μέρη της Ελλάδας. «Έχουμε ένα φίλο που μας στέλνει ζυμαρικά που φτιάχνει μόνος του στην Εύβοια και εμείς του στέλνουμε λάδι και ελιές. Ότι έχει ο τόπος του καθενός», αναφέρει ο Αλέξης.

* Στους πάγκους τους θα βρεις τα πάντα: βότανα, ντομάτες, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, σαπούνια, ξύλινες κατασκευές, τσάι, αντικείμενα που είναι ίσως άχρηστα για κάποιον από αυτούς και χρήσιμα για έναν από εσάς (ρούχα, παπούτσια κ.α.), φρούτα και λαχανικά. Τα πάντα είναι εκεί, χωρίς φυτοφάρμακα, μεγαλωμένα μόνο με την βοήθεια της μητέρας φύσης και την φροντίδα των παιδιών…

~ Εκπαιδευτικό… κτήμα

* Εκτός όμως από την καλλιέργεια της γης ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα τόσο η ομάδα στο Διμήνι όσο και η ομάδα στο Νότιο Πήλιο πραγματοποιούν εκδηλώσεις με ομιλίες, σεμινάρια, προβολές, μαθήματα που έχουν να κάνουν με την τοπικοποίηση, την αυτοοργάνωση, την αυτάρκεια.

* Στα άμεσα πλάνα, ήδη μάλιστα γίνονται προσπάθειες, των παιδιών που μένουν στο Πήλιο είναι η δημιουργία ενός «εκπαιδευτικού κτήματος», ενός χώρου που θα διαμορφώσουν κατάλληλα ώστε να μπορούν εκεί να γίνονται οι διάφορες εκδηλώσεις και να μπορεί να τις παρακολουθεί κόσμος που ενδιαφέρεται να γνωρίσει αυτό τον τρόπο ζωής, μακριά από τον καταναλωτισμό…

~ Σπίτια από πηλό και άχυρα

* Το Μάρτιο τα παιδιά ξεκινάνε ακόμα μια μεγάλη προσπάθεια που πιστεύουν ότι με σκληρή και συλλογική δουλειά θα έχουν τελειώσει μέχρι και το καλοκαίρι. Θα κατασκευάσουν τα πρώτα στην περιοχή μας σπίτια με φυσική δόμηση όπως είναι ο δόκιμος όρος, δηλαδή σπίτια από πηλό και αχυρόμπαλες.

*  «Έχουμε ανθρώπους που έχουν τις γνώσεις να μας βοηθήσουν και με πολύ δουλειά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», μας λέει ο Αλέξης. Στο κομπ, τα σπίτια από πηλό, χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια για να σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμιγμένου με άμμο και άχυρο οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα.

* Τα γήινα σπίτια είναι δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά τον χειμώνα. Η αντοχή τους σε μια μεγάλη γκάμα καιρικών συνθηκών τα κάνει άνετα και βιώσιμα στα πιο κρύα κλίματα αλλά και συνθήκες ερήμου. Οι τοίχοι με πάχος που κυμαίνεται από 40 έως και 60 εκατοστά έχουν τεράστια θερμική μάζα και επαρκή μόνωση ειδική για χρήση παθητικών ηλιακών συστημάτων θέρμανσης. Απαιτείται ελάχιστη πρόσθετη θέρμανση τον χειμώνα και καθόλου ψύξη ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες.

* Εκτός όμως από τα… πήλινα σπίτια σκοπό έχουν να κατασκευάσουν και αχυρόσπιτα καθώς το άχυρο σαν οικοδομικό υλικό αποτελεί ανανεώσιμη πηγή, έχει εξαιρετικές μονωτικές δυνατότητες, καλύτερες από οποιοδήποτε άλλο υλικό και είναι πολύ εύκολο στο κτίσιμο. Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

~** Οι ευκαιρίες της κρίσης!‏

* Η καπιταλιστική κρίση έχει μετατραπεί σε μια τεράστια ευκαιρία για την πλουτοκρατία και το κεφάλαιο. Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης σύγχυσης, παραπληροφόρησης, προπαγάνδας, τρομοκρατίας, και εκβιασμών, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, επιβάλουν στα λαϊκά στρώματα, μέτρα που υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα τολμούσαν ούτε καν να ψελλίσουν, έχοντας ως σκοπό να διατηρηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, ακόμα και μέσα στην κρίση που τα ίδια δημιούργησαν, ενώ την ίδια στιγμή καλούν το λαό να πληρώσει τα σπασμένα!
** Ο λαός μέσα σε αυτές τις άγριες συνθήκες, έχει κι αυτός μια ευκαιρία. Έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί πως αυτό το σύστημα υπηρετεί τους ταξικούς του εχθρούς, και είναι ενάντια στην ίδια του τη ζωή. Έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί πως με την διαχείριση του καπιταλισμού, δεν μπορεί να υπάρξει καμία "φιλολαϊκή" διέξοδος, είτε η διαχείριση προέρχεται από δεξιά, είτε από κεντροαριστερά, είτε από αριστερά! Έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί, ποια είναι η εναλλακτική πολιτική που τον υπερασπίζεται απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Έχει την ευκαιρία να οξύνει τους ταξικούς αγώνες, και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά, στην ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος με την περίσσια δυσωδία. Έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί πως η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος, είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων που θα θέσει τον παραγόμενο πλούτο στην υπηρεσία αυτών που τον παράγουν!
** "Η σωματική ζωή και η απόλαυση του βίου με εξουσία και πολύ πλούτο, γίνονται θάνατος της ψυχής. Ενώ ο κόπος και η υπομονή και η στέρησης με ευχαριστία προς τον Θεών και ο θάνατος του σώματος, είναι ζωή και αιωνία απόλαυσης της ψυχής. Γράφει: Mέγας Αντώνιος Καλη μέρα ομορφες Ψυχες ...."

** "Τον αθλητή τον δοκιμάζει το στάδιο, το στρατηγό η παράταξη και το χριστιανό η συμφορά." - "Μη διστάζεις να πεθάνεις για χάρη εκείνου για το οποίο ζεις." - "Οι μόνες βέβαιες αρετές είναι αυτές που ούτε καν τις υποπτεύεται κανείς." Μέγας Βασίλειος"

** ""ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ! ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ!" ΑΓ. ΕΦΡΑΙΜ"
** "«Αν κρίνεις την αγάπη από τις πράξεις της, είναι περισσότερο σαν να μισείς παρά σαν ν' αγαπάς.» Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό"

** "22/1 Α΄Τιμόθεος δ΄ 9-16 9 πιστὸς ὁ λόγος καὶ πάσης ἀποδοχῆς ἄξιος· 10 εἰς τοῦτο γὰρ καὶ κοπιῶμεν καὶ ὀνειδιζόμεθα, ὅτι ἠλπίκαμεν ἐπὶ Θεῷ ζῶντι, ὅς ἐστι σωτὴρ πάντων ἀνθρώπων, μάλιστα πιστῶν. Πῶς νὰ φέρεται καὶ τί νὰ διδάσκῃ ὁ Τιμόθεος 11 Παράγγελλε ταῦτα καὶ δίδασκε. 12 μηδείς σου τῆς νεότητος καταφρονείτω, ἀλλὰ τύπος γίνου τῶν πιστῶν ἐν λόγῳ, ἐν ἀναστροφῇ, ἐν ἀγάπῃ, ἐν πνεύματι, ἐν πίστει, ἐν ἁγνείᾳ. 13 ἕως ἔρχομαι πρόσεχε τῇ ἀναγνώσει, τῇ παρακλήσει, τῇ διδασκαλίᾳ. 14 μὴ ἀμέλει τοῦ ἐν σοὶ χαρίσματος, ὃ ἐδόθη σοι διὰ προφητείας μετὰ ἐπιθέσεως τῶν χειρῶν τοῦ πρεσβυτερίου. 15 ταῦτα μελέτα, ἐν τούτοις ἴσθι, ἵνα σου ἡ προκοπὴ φανερὰ ᾖ ἐν πᾶσιν. 16 ἔπεχε σεαυτῷ καὶ τῇ διδασκαλίᾳ, ἐπίμενε αὐτοῖς· τοῦτο γὰρ ποιῶν καὶ σεαυτὸν σώσεις καὶ τοὺς ἀκούοντάς σου."

** "22/1 Λουκάς ιθ΄-10 Ευαγγελιον ΙΘ´\ΚΑΙ εἰσελθὼν διήρχετο τὴν ῾Ιεριχώ· 2 καὶ ἰδοὺ ἀνὴρ ὀνόματι καλούμενος Ζακχαῖος, καὶ αὐτὸς ἦν ἀρχιτελώνης, καὶ οὗτος ἦν πλούσιος, 3 καὶ ἐζήτει ἰδεῖν τὸν ᾿Ιησοῦν τίς ἐστι, καὶ οὐκ ἠδύνατο ἀπὸ τοῦ ὄχλου, ὅτι τῇ ἡλικίᾳ μικρὸς ἦν. 4 καὶ προδραμὼν ἔμπροσθεν ἀνέβη ἐπὶ συκομορέαν, ἵνα ἴδῃ αὐτόν, ὅτι ἐκείνης ἤμελλε διέρχεσθαι. 5 καὶ ὡς ἦλθεν ἐπὶ τὸν τόπον, ἀναβλέψας ὁ ᾿Ιησοῦς εἶδεν αὐτὸν καὶ εἶπε πρὸς αὐτόν· Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι· σήμερον γὰρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι. 6 καὶ σπεύσας κατέβη, καὶ ὑπεδέξατο αὐτὸν χαίρων. 7 καὶ ἰδόντες πάντες διεγόγγυζον λέγοντες ὅτι παρὰ ἁμαρτωλῷ ἀνδρὶ εἰσῆλθε καταλῦσαι. 8 σταθεὶς δὲ Ζακχαῖος εἶπε πρὸς τὸν Κύριον· ἰδοὺ τὰ ἡμίση τῶν ὑπαρχόντων μου, Κύριε, δίδωμι τοῖς πτωχοῖς, καὶ εἴ τινός τι ἐσυκοφάντησα, ἀποδίδωμι τετραπλοῦν. 9 εἶπε δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ ᾿Ιησοῦς ὅτι σήμερον σωτηρία τῷ οἴκῳ τούτῳ ἐγένετο, καθότι καὶ αὐτὸς υἱὸς ᾿Αβραάμ ἐστιν. 10 ἦλθε γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ζητῆσαι καὶ σῶσαι τὸ ἀπολωλός."

** "Κόσμημα και καλλονή όλων των αρετών είναι η ταπείνωση. Αυτή είναι για την ανθρώπινη ψυχή ό,τι είναι η βροχή για την ξεραμένη γη. Η αληθινή ταπείνωση έχει την αρχή της στον ταπεινό Ιησού Χριστό. «Μάθετε απ’ εμού», μας προτρέπει ο Κύριος, «ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία, και ευρήσετε ανάπαυσιν ταίς ψυχαίς υμών» (Ματθ. 11:29)"
** "Σε όλη τη ζωή μην ξεχνάτε , πριν από κάθε σας ενέργεια , να ρωτάτε τον εαυτό σας: «Αυτό που προτίθεμαι να κάνω μήπως είναι αντίθετο στο θέλημα του Θεού; Μήπως είναι επιζήμιο για την ψυχή μου; μήπως είναι άδικο για τον αδελφό μου;» αν μετά από μια τέτοια αυστηρή αυτοεξέταση η συνείδησή σας δεν διαμαρτύρεται, μπορείτε ακίνδυνα να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας. Αν όμως η συνείδηση σας ελέγχει, συγκρατηθείτε και αποφύγετε την εκτέλεσή της."

** "Γνωρίζοντας αυτή την αλήθεια , μην ασχολείστε με το ποιός και γιατί σας αδίκησε. Θυμηθείτε μόνο πως χωρίς παραχώρηση Θεού κανείς δεν θα τολμούσε να σας ακουμπήσει. Καλύτερα, λοιπόν , να ευγνωμονείτε τον Κυριο, γιατί οι δοκιμασίες του Αυτός επιτρέπει αποδεικνύουν πως είστε δικά Του παιδιά. Αυτός φροντίζει για σας και με κάθε τρόπο σας καθοδηγεί στη βασιλεία των ουρανών. «Ει παιδείαν υπομένετε, ως υιοίς προσφέρεται ο Θεός∙ τις γαρ εστίν υιός ον ου παιδεύει πατήρ;( Εβρ. 12:7)"

** "Μην κρίνετε ποτέ τον πλησίον σας, είτε ζει ενάρετα είτε ζει αμαρτωλά. «Συ τις ει ο κρίνων αλλότριον οικέτην; τω ιδίω Κυρίω στήκει ή πίπτει ∙ σταθήσετα δε∙ δυνατός γαρ εστίν ο Θεός στήσαι αυτόν».(Ρωμ.14:4)"
** "Πολεμήστε με κάθε τρόπο το πάθος του θυμού, και, με τη βοήθεια του Θεού, αυτό θα υποχωρήσει. Αν τυχόν νευριάσετε ή οργιστείτε, είναι προτιμότερο να μην πείτε τίποτε. Απομακρυνθείτε ή , αν κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, κείστε σφιχτά τα χείλη σας για να μην παταχθεί έξω η οργισμένη φλόγα που καίει στην ψυχή σας και αναστατώσει όλο σας το περιβάλλον. Η σιωπή και η προσευχή είναι το καλύτερο φάρμακο γι’ αυτές τις στιγμές. Όταν η φλόγα του θυμού σβήσει και η καρδιά σας γαληνέψει , τότε μόνο μπορείτε να πείτε με ασφάλεια λόγους ωφέλιμους."

**




*** ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 2012 :

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html  ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html  , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html  , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012 .-
* * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html  , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Ηλεκτρονική ενημέρωση στο σήμερα : Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/14-15.html  , Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html  , ΌΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ : Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/16012012.html  ,Στο δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 16/01/2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012.-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πεμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/14-20-2012.html  , Αθλητικά της βδομάδας που μας έφησε 14 - 20 Ιανουαρίου 2012 , Παρασκευή 20/01/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/21-22-2012.html  , Άρωμα Σαββατοκύριακου στην ενημέρωση 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/21-01-2012.html  , Άρωμα στο αγιάζι Σαββατιάτικης ενημέρωσης 21 /01 /2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/23-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης ,Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 .-

**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/23-2012.html , Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 .-


**** Πονάει το έμβρυο όταν του κάνουν έκτρωση ?:

**  http://youtu.be/GauAWGha8lY ,



**

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας

στην ενημέρωση   :
Παρασκευή  13 Ιανουαρίου  2012  ,

*** ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 
~ Να επιβάλλουμε δυναμικά, μαζικά και ειρηνικά στην Κυβέρνηση να αποσύρει τα νέα χαράτσια και να πάρει ουσιαστικά μέτρα περιορισμού των δαπανών ..... By joining this cause, you can help accomplish its mission ...
** Έτσι είναι ..."δομημένος" τελικά αυτός ο κόσμος.-
Κατάφεραν μετά τον πόλεμο να πάρουν τον έλεγχο οι μασόνοι, οι illuminati και οι σιωνιστές μεγάλοι τραπεζίτες και τοκογλύφοι.-
Δεν τους ενδιαφέρουν μόνο τα οικονομικά οφέλη (άλλωστε έχουν πολλά).- Τους απασχολεί πρωτίστως ο έλεγχος των μαζών και των συνειδήσεων.-Κάποιοι πιθανολογούν πως αυτό είναι το ...παιχνίδι τους. -  Όπου οι λαοί είναι τα πιόνια, σε μια σκακιέρα με  ελάχιστους ...αξιωματικούς και τους ανάλογους ...πύργους και ...άλογα.-  Οι οποίοι παίρνουν κάτι παραπάνω στην μίζερη μοιρασία, προκειμένου να παριστάνουν τους παράγοντες και τους κυβερνήτες. -

** Η Ρωσία με το Admiral Kuznetsov "λύνει" το θέμα της "ΑΟΖ Μεγίστης"
*** Σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης όπως αυτή συνιστάται από την περίληψη της Μεγίστης (Καστελόριζου) σε αυτήν, παίρνει η Ρωσία σήμερα: Αυτή την ώρα το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov κινείται ακριβώς επάνω στο σημείο που αμφισβητεί η Αίγυπτος ότι υπάρχει ελληνική ΑΟΖ, στα απώτατα όρια του FIR Αθηνών μεταξύ Μεσγίστης και Καρπάθου, νοτιοανατολικά της Σητείας. *Σε δήλωσή στο defencenet.gr ανώτατου Ρώσου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας από την Μόσχα σημειώνεται ότι «Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στην περιοχή και νησιά που συνιστούν αυτά τα δικαιώματα» εννοώντας φυσικά την Μεγίστη.-
* Σημειώνουμε ότι αυτή την στιγμή η ρωσική αρμάδα έχει απλωθεί σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, από το ελληνοαιγυπτιακό σύνορο του FIR μέχρι τις ακτές του Λιβάνου με το Admiral Kuznetsov να βρίσκεται μόνο του με την συνοδεία ενός υποβρυχίου προστασίας στο σημείο που προείπαμε.
 * Βέβαια υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο βρίσκονται εκεί: Είναι ακριβώς επάνω στην λεγόμενη «Κοιλάδα του Ηροδότου» η οποία θεωρείται ότι είναι από τις πλέον πλούσιες ενεργειακά περιοχές του πλανήτη με τα αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο να συγκρίνονται με αυτά της Βόρειας Θάλασσας, όταν ανακαλύφθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70!
 * Η Ρωσία, όπως και το Ισραήλ, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr έχει ζητήσει να προχωρήσει σε άμεσες γεωτρήσεις με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για την Ελλάδα, αλλά έχoυν εισπράξει έμμεση αρνητική απάντηση
 * Η μοναχική κίνηση του Admiral Kuznetsov από χθες το βράδυ (και μάλιστα χωρίς να κάνει ασκήσεις, απλά και μόνο προβολή ισχύος), από τις ακτές της Συρίας, μέχρι νότια της Κύπρου και από εκεί στα όρια του FIR Ελλάδας-Αιγύπτου (όρια που καθορίζονται από το Καστελόριζο και εφάπτονται με την δυνητική ελληνική ΑΟΖ), μόνο τυχαία δεν είναι…
~ From:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  , Πανδίων Αρκαδικός .-
- Είναι σύνηθες στην πολιτική να ..."παρενδύονται" οι ηγεσίες, παριστάνοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι. Τρανό παράδειγμα ο Χίτλερ, ο οποίος μέχρι το τέλος επέμενε ότι είναι "σοσιαλιστής" με εθνικές προεκτάσεις.
- Θα μπορούσαμε επίσης να γεμίσουμε σελίδες με ονόματα Ελλήνων "παρενδυτικών" της πολιτικής και όχι μόνο. Με κυρίαρχο τον ρόλο του (αυτοαποκαλούμενου) σοσιαλιστικού κόμματος.
- Αλλά δεν ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ που ..."παραστράτησε". Απλά χρησιμοποίησε (και εκμεταλλεύτηκε) καλύτερα από τους υπόλοιπους, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής. Που τοποθετούσε την αριστερή ρητορική στο κέντρο του πολιτικού "ορθόδοξου λόγου" .
- Ο maitre σε αυτά Ανδρέας, μας ...χάϊδεψε, μας κολάκευσε... μας κανάκεψε... τα κατάφερε καλύτερα από τους άλλους. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία, που ακόμη και σήμερα εξελίσσεται.
* Υ.Γ. Με παρενδυτικές ασφαλώς "ανησυχίες"...

**** ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ;
** Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή
- Το ζήτημα των οικολογικών αντοχών του Αλιάκμονα σε ένα ακόμα υδροηλεκτρικό φράγμα στο Νεστόριο φέρνει υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλος.
- Σε ερώτηση του ζητά να πληροφορηθεί εάν το έργο αυτό παραβιάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδιαίτερα την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ (άρθρο 6), επηρεάζοντας αρνητικά οικοτόπους και είδη προτεραιότητας, όπως την αρκούδα. Επίσης, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φράγμα θα καταστρέψει αρκετούς από τους πόλους έλξης των τουριστών οικοτουρισμού που κερδίζει συνεχώς οπαδούς, ενώ θα στρέψει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό προς αμφίβολα κέρδη από αρδευόμενη εντατική καλλιέργεια καλαμποκιού και μηδικής. Τέλος, σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καν εκπονηθεί προσχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής στο Υδατικό Διαμέρισμα 09 (Δυτ. Μακεδονία), ως οφείλει η χώρα στο πλαίσιο της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ.
- «Ο Αλιάκμονας έχει πέσει θύμα μιας ακατάσχετης "φραγματολαγνείας"», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Πέρα από τα τέσσερα φράγματα που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, κατασκευάζεται άλλο ένα στον Ιλαρίωνα και σχεδιάζονται και άλλα, όπως αυτό του Νεστορίου και του Ελαφίου (Γρεβενά). Εάν όλοι οι σχεδιασμοί τελεσφορήσουν, η μισή ροή του Αλιάκμονα θα μετατραπεί σε μια σχεδόν συνεχή τεχνητή λίμνη που θα απειλεί να αποκόψει την Ελλάδα στη μέση! Η κρίση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε αποφάσεις υπό το καθεστώς πανικού που θα υπονομεύσουν το ελληνικό περιβάλλον για γενιές ολόκληρες. Ούτε και πρέπει να δέχονται απειλές και λασπολογίες όσες περιβαλλοντικές οργανώσεις καταθέτουν επιστημονικές ενστάσεις για έργα όπως αυτό του Νεστορίου. Ο νηφάλιος κοινωνικός διάλογος, αλλά και ο σωστός σχεδιασμός σε επίπεδο λεκάνης απορροής υδατικού διαμερίσματος, δυστυχώς λείπουν».
- Για περισσότερες πληροφορίες: Γ. Μπλιώνης, 6944 869772
(ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Μιχ. Τρεμόπουλου)
 ~* Θέμα: Κατασκευή φράγματος επί του ποταμού Αλιάκμονα, στο Νεστόριο Καστοριάς
 - Φράγμα ύψους 75 μ. πρόκειται να κατασκευαστεί επί του ποταμού Αλιάκμονα, στην περιοχή Νεστόριο Καστοριάς, με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης [1]. Το έργο θα δημιουργήσει μια τεχνητή λίμνη εμβαδού 823 στρεμμάτων, η οποία θα κατακλύσει φαράγγι με σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς, σημαντική πανίδα (π.χ. Ursus arctos – είδος προτεραιότητας), αλλά και χιλιάδες στρέμματα παραγωγικού δάσους, τα οποία περιλαμβάνουν και συστάδες οικοτόπων προτεραιότητας [2-4]. Επομένως, η συγκεκριμένη επέμβαση έρχεται σε θεματική και χρηματοδοτική αντίφαση με το τρέχον έργο LIFE09NAT/GR/00333 που αφορά στο είδος Ursus arctos αλλά και με προηγούμενα έργα LIFE. Επίσης, η λίμνη θα επιβαρύνει την ποιότητα των νερών, ενώ είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά το κλίμα της περιοχής, να αυξήσει τη σεισμικότητα και να επιταχύνει τη διάβρωση των πρανών [5]. Τέλος, πρόκειται να ανατρέψει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό δεκαετιών προς τον οικοτουρισμό, στρέφοντάς τον σε αμφίβολα κέρδη από αρδευόμενη εντατική καλλιέργεια καλαμποκιού και μηδικής.
- Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με την οποία δόθηκε άδεια στο έργο, δεν εξετάζει άλλες εναλλακτικές λύσεις, τόσο ως προς την άρδευση όσο και ως προς την ηλεκτροπαραγωγή, ενώ δεν έχουν συνεκτιμηθεί οι επιπτώσεις από τα δεκάδες άλλα τεχνητά έργα που επιβαρύνουν το ποτάμιο σύστημα του Αλιάκμονα [6-8]. Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καν εκπονηθεί προσχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής στο Υδατικό Διαμέρισμα 09 (Δυτ. Μακεδονία), ως οφείλει η χώρα στο πλαίσιο της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ [9].
~ Ερωτάται η Επιτροπή:
- 1. Έχει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για το συγκεκριμένο έργο;
- 2. Συμφωνεί ότι αυτό παραβιάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδιαίτερα την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ (άρθρο 6), επηρεάζοντας αρνητικά οικοτόπους και είδη προτεραιότητας;
- 3. Συμφωνεί ότι υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ προγραμμάτων χρηματοδότησης;
- 4. Εκτιμά ότι οι αποφάσεις για έργα αυτού του είδους θα έπρεπε να λαμβάνονται μετά την κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής και όχι πριν;
 ** [1] http://www.minagric.gr/greek/press/2011/06/greek010611.shtml
[2] Μπούσμπουρας Δ. (Συντονιστής-Υπεύθυνος Σύνταξης) 1999. Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την περιοχή Γράμμου & Β.Δ. Βοΐου. Πρόγραμμα LIFE-NATURE «ΑΡΚΤΟΣ-2η φάση» (Αρκτούρος, ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπ. Γεωργίας, Ευρωπαϊκή Ένωση Γεν. Διευθ. ΧΙ). Θεσσαλονίκη. Τόμοι Α, Β, Γ.
[3] ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. (Συντονιστής-Υπεύθυνος Σύνταξης: Χ. Παπαϊωάννου) 2009. «Επικαιροποίηση και συμπλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) των περιοχών του δικτύου NATURA 2000: «Κορυφές Όρους Γράμμος» (GR 1320002) και εκπόνηση ΕΠΜ για την περιοχή: «Όρος Δούσκον, Ωραιόκαστρο, δάσος Μερόπης, κοιλάδα Γορμού, λίμνη Δελβινακίου» (GR 2130010). Περιφέρεια Ηπείρου (Δ/νση ΠΕΧΩ). Στάδιο Α και Β, χάρτες.
[4] Η καταγραφή και μελέτη του οικότοπου 9180 (δάση με φλαμουριές και άλλα ευγενή πλατύφυλλα), αλλά και άλλων του Παρ. (Ι) της Οδηγίας 92/43 είχε αποτελέσει αντικείμενο στο πλαίσιο 2 κοινοτικών προγραμμάτων LIFE-Nature (LIFE96NAT/GR/003222 & LIFE99NAT/GR/006498).
[5] http://www.callisto.gr/images/upload/nestorio%20fragma.pdf
[6] 4 μεγάλα φράγματα σε λειτουργία, 2 υπό κατασκευή, 1 υπό σχεδιασμό, πάνω από 20 Μικρά Υδροηλεκτρικά υπό σχεδιασμό. Έτσι, η μισή ροή του Αλιάκμονα πρόκειται να μετατραπεί σε δεξαμενή, δημιουργώντας τεράστια εμπόδια στις μετακινήσεις μεγάλων θηλαστικών.
[7] Επιστολή Αρκτούρου προς ΥΠΕΧΩΔΕ, με θέμα «Ανάγκη προστασίας του μέσου ρου του Αλιάκμονα και αποφυγή φραγμάτων», και αρ. πρωτ. 72/17-03-2008.
[8] http://www.callisto.gr/docs/aliakmon.pdf
[9] http://wfd.ypeka.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=11

** Για ενέργεια, λίπασμα, δουλειές και λιγότερες ποντίκες -
******** ** ΤΑ Οργανικά απόβλητα :
- Οι προκλήσεις σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων είναι πολλές εφόσον το θέμα των αποβλήτων χρειάζεται άμεσα δράση και προγραμματισμό διαφορετικά οι κάτοικοι Λευκωσίας Λεμεσού και Πάφου θα κληθούν να πληρώσουν ψηλές χρεώσεις σκουπιδιών με τη λειτουργία των νέων ΧΥΤΥ.
- Τα οργανικά απόβλητα στο σύνολό τους αποτελούνται από τα φυτικά και ζωικά κατάλοιπα κουζίνας και μαγειρευμένα φαγητά, κλαδεύματα, γρασίδι και ξηρά φύλλα και κλαδιά.
- Η σωστή διαχείριση των οργανικών αποβλήτων μπορεί να μας δώσει πρώτης τάξεως λίπασμα με τη διαδικασία της κομποστοποίησης και ενέργεια μέσω της παραγωγής βιοαερίου.
- Υπάρχουν και άλλα σοβαρά πλεονεκτήματα όταν αυτά δεν καταλήγουν σε σκυβαλότοπους όπως για παράδειγμα μείωση των εξόδων της Τοπικής Αρχής, ελαττώνεται η τροφή που μπορούν να βρουν ποντικοί και άλλα τρωκτικό και δεν απελευθερώνονται αέρια του θερμοκηπίου λόγω σήψης.
- Για τους πιο πάνω λόγους η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει υποχρεώσει με την Οδηγία 1999/31/ΕΚ να μειώσουμε στο 50% τα οργανικά απόβλητα που φτάνουν στους σκουπιδότοπους τον Ιούνιο του 2012 και στο 35% τον Ιούλιο του 2016.
- Υπάρχουν απλές και δοκιμασμένες μέθοδοι για να μειώσουμε τα οργανικά απόβλητα που καταλήγουν στους σκουπιδότοπους
** Κομποστοποίηση
- Μια πολύ διαδεδομένη πρακτική είναι η μετατροπή των πράσινων οργανικών αποβλήτων σε λίπασμα με τη μέθοδο της λιπασματοποίησης γνωστής επίσης και σαν composting.
- Η προώθηση της κομποστοποίησης βοηθά σημαντικά στη μείωση των οργανικών αποβλήτων που καταλήγουν στις χωματερές.
- Υπάρχουν δύο συστήματα που μπορεί να προωθηθούν παράλληλα, η κομποστοποίηση στο σπίτι και η συλλογή των υλικών σε κεντρικό σημείο για επεξεργασία.
- Μέτρα που μπορεί να υιοθετηθούν από τις Τοπικές Αρχές, είναι η επιδότηση στην αγορά κάδων με ένα συγκεκριμένο ποσό, η παραχώρηση δωρεάν κάδων, η κατασκευή κάδων από μπαλέττα ή βαρέλια και η παραχώρηση τους σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται.
- Είναι όμως απαραίτητο κοντά σε μεγάλες αστικές περιοχές να λειτουργήσουν μεγάλα κεντρικά συστήματα κομποστοποίησης. Η Τοπική Αρχή αναλαμβάνει τη συλλογή και μεταφορά των κλαδεμάτων από τα δέντρα των δρόμων και τα πάρκα τα οποία διαφορετικά θα κατέληγαν στον σκουπιδότοπο, σε κεντρικό σημείο κομποστοποίησης.
- Μπορεί επίσης να γίνει και ξεχωριστή συλλογή κλαδευμάτων συγκεκριμένες μέρες ή/και εποχές για να μεταφερθούν στην κεντρική κομποστοποίηση.
- Μια τέτοια ιδιωτική επιχείρηση λειτουργεί τώρα στη βιομηχανική περιοχή Γερίου αλλά υπάρχουν και επιχειρήσεις που θρυμματίζουν τα υλικά επί τόπου.
~ Υπολείμματα κουζίνας εστιατορίων
- Σε εστιατόρια και ξενοδοχεία η κομποστοποίηση ζωικών και φυτικών αποβλήτων μπορεί να γίνει με ειδικό αυτόματο επεξεργαστή όπως αυτούς που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό αλλά και από ένα εστιατόριο στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν παράγει καθόλου απόβλητα και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ενθαρρύνονται.
~ Συλλογή Οργανικών αποβλήτων
- Αν είναι όμως να πετύχουμε τους στόχους μας θα πρέπει επειγόντως να προχωρήσουμε με τη συλλογή όλων των οργανικών αποβλήτων (ζωικών και φυτικών υπολειμμάτων κουζίνας) από ξεχωριστούς κάδους που οι πολίτες θα βγάζουν έξω μαζί με τα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.
- Οι μονάδες παραγωγής βιοαερίου οι οποίες διαθέτουν και παστερίωση μπορούν να δεχτούν τέτοια απόβλητα για παραγωγή ηλεκτρισμού.
- Η λειτουργία ενός ΧΥΤΥ σε μια επαρχία επιβάλλει τη λήψη μέτρων μείωσης των αποβλήτων όπως τη συλλογή των οργανικών αποβλήτων, διαφορετικά οι χρεώσεις των σκυβάλων θα αυξηθούν πολύ όπως έχει ήδη γίνει στις περιοχές Λάρνακας Αμμοχώστου όπου λειτούργησε το πρώτο ΧΥΤΥ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου Επίτροπος περιβάλλοντος

**Ο Παπανδρέου τους δουλεύει κανονικά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
~ Τους δουλεύει κανονικά ο Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Κατέθεσε πρόταση για εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαρτίου, καθώς μέχρι εκείνη την ημερομηνία εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί το PSI αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση.-
* Η πλάκα όμως είναι, ότι την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ συζήταγαν αυτά, την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το PSI επιβεβαίωναν ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), κ. Τσάρλς Νταλλάρα, και ο Πρόεδρος της επιτροπής των πιστωτών, κ. Ζαν Λεμιέρ, σε κοινή τους δήλωση. Συγκεκριμένα είπαν, «υπό αυτές τις συνθήκες οι συζητήσεις με την Ελλάδα και το δημόσιο τομέα παύουν, προκειμένου να αξιολογηθούν τα οφέλη της εθελοντικής προσέγγισης. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να ξεκινήσει εκ νέου την δημιουργία εποικοδομητικών επαφών με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την οριστικοποίηση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας για εθελοντική ανταλλαγή χρέους στη βάση της συμφωνίας της 26ης/27ης Οκτώβριου, που θα είναι επωφελής για την Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη».
* Και η απορία μας είναι: για ποιο PSI και δανειακή σύμβαση μιλά ο Γιώργος, όταν οι διαπραγματεύσεις έχουν «καταρρεύσει», όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης;
* Ξυπνάτε εκεί στο ΠΑΣΟΚ! Σας δουλεύει ο Γιώργος ψιλό γαζί…
 Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχθούμε την υπαγωγή του ελληνικού χρέους στο Αγγλικό Δίκαιο. Αυτό είναι εθνική προδοσία!

***  Ο Γιούνκερ μόλις είπε το μεγαλύτερο ψέμμα για το ελληνικό χρέος .... ή μήπως όχι;
"Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ" είπε ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης που δημοσιεύεται σήμερα.
 - Ωστόσο, δημοσιεύματα των Financial Times, Rueters, Wall Street Journal καθώς και εκθέσεις πανεπιστημίων και νομικών εταιριών επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος της σε δραχμές με βάση το ισχύον δίκαιο και διαψεύδουν τον Γιούνκερ. Γιατί όμως ο πρόεδρος του Eurogroup δε λέει την αλήθεια;
 - Γιατί αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με το οποίο η χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή θα καταστραφεί για το χρέος της θα παραμείνει στο ευρώ. Το έχουν πει χωρίς ντροπή Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι της Τρόικας ώστε να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα για να μη διανοηθεί να ασκήσει τα μεγαλύτερα δικαιώματα της, δηλαδή να προκαλέσει αναδιάρθρωση του χρέους τη μόνη της σβήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του ή να το αποπληρώσει σε δραχμές, μεταφέροντας τις απώλειες στις τράπεζες και όχι στους πολίτες.
 - Ωστόσο, αν η νέα κυβέρνηση συνεργασίας προχωρήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης Παπανδρέου και μετατρέψει το δίκαιο που θεσπίζει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό τότε το δικαίωμα αυτό θα έχει χαθεί και ο Γιούνκερ πλέον θα έχει πει την αλήθεια. - XrimaNews.gr .-

**-  Όσο οι λαοί θα συνεχίσουν να εκλέγουν "ηγέτες" που είναι διορισμένα όργανα του διεθνούς τραπεζικού και τοκογλυφικού κεφαλαίου, οι εντάσεις θα συνεχίζονται και φαινόμενα σαν αυτό της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, θα είναι πιό πιθανό από ποτέ να επαναληφθούν.          

 - Οι ιδεολογίες των άκρων θα κερδίζουν έδαφος και οι επίδοξοι νέοι Χίτλερ και Στάλιν, θα ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Στήνοντας παράλληλα τα σύγχρονα κρεματόρια.
- Επειδή η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται.
- Άλλοτε σαν ...φάρσα και άλλοτε σαν ...τραγωδία.

** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :
Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας , ΚΑΛΑΜΑΤΑ  

~ Eπιχείρηση -«σκούπα» με 14 συλλήψεις  * Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της επιχείρησης «σκούπα» που οργάνωσε χθες από το πρωί έως το μεσημέρι η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στο πλαίσιο πρόληψης αλλά και καταστολής της εγκληματικότητας. Σε αυτή συμμετείχαν και αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παρόντες ήταν δύο δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ.
* Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 284 άτομα και 111 οχήματα. Προσήχθησαν 47 άτομα, ενώ συνελήφθηκαν τα 14 από αυτά.
 * Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνελήφθηκαν δύο Ρομά, ο πρώτος για παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ο δεύτερος μόνο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
* Συνελήφθησαν, επίσης, τρεις Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν συνολικά 28 καταδικαστικές αποφάσεις, ένας Έλληνας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, τρεις Έλληνες για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά και τέσσερις Αφγανοί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.
~ Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
* «Πλούσια» ήταν και η «συγκομιδή» από την επιχείρηση, αφού κατά τη διάρκειά της κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου, μία ξιφολόγχη, ποσότητα χασίς 1,2 γραμμαρίων, καθώς και μεγάλος αριθμός μηχανημάτων και εργαλείων, των οποίων ερευνάται η νομιμότητα κατοχής.
* Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν τρία οχήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών, που κυκλοφορούσαν παράνομα. Οδηγήθηκαν στο Τελωνείο Καλαμάτας και κατασχέθηκαν.
* Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. -

** ΚΕΔΒ Καλαμάτας

~ Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις κρίνουν την επιστροφή του  * Οι οριστικές αποφάσεις για το ΚΕΔΒ Καλαμάτας θα ληφθούν με βάση τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και την επικαιροποίηση των μελετών για τη χωροταξική διάταξη των μονάδων, υπό το πρίσμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που επιβάλλει εξορθολογισμό των δαπανών και περιορισμό του λειτουργικού κόστους, σύμφωνα με όσα απάντησε, μεταξύ άλλων, στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κων. Σπηλιόπουλος.
 * Ο κ. Λαμπρόπουλος εξέθεσε την κατάσταση που υπάρχει και τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έδιναν ο πρώην υπουργός Ευάγ. Βενιζέλος, αλλά και ο διάδοχός του Παν. Μπεγλίτης, για τη λειτουργία του ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα, καθώς και την απόφαση του κ. Μπεγλίτη, με την οποία έκλεισε το στρατόπεδο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα διορθώσει το λάθος της προηγούμενης.
* Από την πλευρά του, ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι από το κλείσιμο και τη συγχώνευση Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προέκυψε όφελος που ξεπερνά τα 34 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε ότι το ΚΕΔΒ, ενώ ήταν Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης, έπαψε να λειτουργεί ως τέτοιο από την 4η ΕΣΣΟ του 2010, μετά από απόφαση του ΓΕΣ, για εκπαίδευση του μεγαλύτερου μέρους των ειδικοτήτων των οπλιτών κάθε ΕΣΟ στις μονάδες εκστρατείας, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ειδικότητες του κέντρου αυτού. Η απόφαση για την οριστική παύση λειτουργίας ελήφθη τον Ιούλιο του 2011 και πλέον η κατάταξη των νεοσύλλεκτων οπλιτών διαβιβάσεων πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΒ στο στρατόπεδο ΜΕΛΙΔΗ στον Αυλώνα.
* Ο κ. Λαμπρόπουλος προέβαλε τις αντιρρήσεις του και κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε ότι είχε δοθεί απάντηση από τον κ. Βενιζέλο σε σχετικές αναφορές, στις 20 Μαΐου 2011, που δε γνώριζε ο Μεσσήνιος βουλευτής, βάσει των οποίων το ΓΕΣ είχε αποφασίσει την αναστολή αριθμού ΚΕΝ, μεταξύ των οποίων και αυτού της Καλαμάτας.
* Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι οι λόγοι που επέβαλαν το κλείσιμο του ΚΕΔΒ ήταν η εξοικονόμηση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού προς όφελος των λοιπών επιχειρησιακών μονάδων των Διαβιβάσεων, ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους των Κέντρων Εκπαίδευσης, αλλά και η εφαρμογή του νέου προγράμματος εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων, που δημιουργεί επιχειρησιακό όφελος στις μονάδες τις οποίες επανδρώνουν.
* Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας στον υπουργό Άμυνας, ο οποίος του απάντησε πως το ζήτημα επανεξετάζεται στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων, που προσαρμόζονται συνεχώς στις οργανωτικές δομές των μονάδων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

*** Ξεκινά τώρα ο περιμετρικός της Καλαμάτας  και ολοκληρώνεται το 2013

~ Αρχίζει άμεσα η κατασκευή της γέφυρας στο Νέδοντα  * «Πανηγυρικό» ήταν το κλίμα χθες στο Δημαρχείο. Αφορμή ήταν η παράδοση της οριστικής μελέτης του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας και τα καλά νέα που μετέφερε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου, Ι. Καρνέσης, για την τύχη του έργου.
* Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «ο εθνικός δρόμος έφτασε πλέον στην Καλαμάτα και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το έργο. Σύμφωνα δε με τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν σήμερα, το έργο αναμένεται να έχει αποπερατωθεί στο τέλος του 2013, ενώ το επόμενο 20ήμερο ξεκινούν οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας στο Νέδοντα».
 * Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της πόλεως και του Δήμου τη διαχρονική πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, καθώς και την υπηρεσιακή ηγεσία στο πρόσωπο του κ. Καρνέση, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε το έργο να φτάσει σε πορεία υλοποίησης. Η Καλαμάτα σε πολύ σύντομο χρόνο θα έχει μια αντίστοιχη Αττική Οδό, αναφέρομαι στον περιμετρικό δακτύλιο της πόλης, χωρίς, μάλιστα, να πληρώνει διόδια».
* Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου τόνισε: «Το κομμάτι της περιμετρικής οδού από τη Σπερχογεία μέχρι τον κόμβο Καρέλια είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012, εάν, όπως υπολογίζουμε, συντελεστούν οι συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις που χρειάζονται στην περιοχή του υποσταθμού της ΔΕΗ.
* Το υπόλοιπο κομμάτι της περιμετρικής οδού, δηλαδή από τον κόμβο του Καρέλια μέχρι το τέλος, με το σημερινό χρονοδιάγραμμα υπολογίζουμε ότι θα είναι έτοιμο περί τα τέλη του 2013. Το κρίσιμο κομμάτι σ’ αυτό το τμήμα είναι η κατασκευή των έργων στο κομμάτι του Νέδοντα. Δηλαδή, της γέφυρας και των στεγάστρων που είναι πριν από αυτή. Για να μπορέσουμε αυτό το τμήμα να το ολοκληρώσουμε το συντομότερο, πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα την κατασκευή της γέφυρας, κάτι που θα γίνει το επόμενο 20ήμερο.
* Από την άλλη, τα χρήματα των απαλλοτριώσεων παρακατατέθηκαν όλα στις αρχές Δεκεμβρίου 2011, χθες (σ.σ. προχθές) δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παρακατάθεση μέχρι τον κόμβο “Καρέλια”, ενώ τις επόμενες 10-15 ημέρες θα δημοσιευτεί το αντίστοιχο ΦΕΚ από τον “Καρέλια” μέχρι τη Λακωνικής. Επομένως, ουσιαστικά έκλεισε η παράδοση των χώρων εκτέλεσης.
* Το έργο της περιμετρικής είναι δωρεάν για τους χρήστες του και θα εξυπηρετήσει σημαντικά τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, αφού από τη μια πλευρά της έως την άλλη θα απαιτούνται πλέον ελάχιστα λεπτά. Επομένως, θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης. Εδώ που φτάσαμε πια, είμαστε στο τέλος για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία».
 ~ Κυκλοφοριακή μελέτη
* Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στο Δημαρχείο, με την παρουσία του συγκοινωνιολόγου και μελετητή Κωνσταντίνου Ζέκκου, για τη γενική κυκλοφοριακή μελέτη της Καλαμάτας, προσαρμοσμένη στην προοπτική λειτουργίας του περιμετρικού δακτυλίου.

**

 ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 
    .......... του ..........2012   :
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
**http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
* * http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html    , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012 .-
 * * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html  , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-
**  ** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012  .-

**

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης   ! :
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου  2012  .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012......ΑΓΑΠΗ,ΟΜΟΝΟΙΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ,ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ.....ΓΛΕΝΤΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ,ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΟΛΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΤΟ 2012 ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ......ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΟΥΣ ! stamos01 Arfara  Greece  - Hellas 2012 *********

** Άγρια κόντρα Παπανδρέου- Ψυχάρη
~ Τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη κατήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από τις επιθέσεις εις βάρος του την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός.
~ Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ψυχάρης είχε ζητήσει ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, για την κάλυψη δαπανών του ΔΟΛ.
 ~ Ο επικεφαλής της Τράπεζας, Bασίλης Ράπανος, είχε ζητήσει τη γνώμη του πρωθυπουργού για την παροχή – ή μη του δανείου- για να λάβει την απάντηση του κ. Παπανδρέου: «αν πληροί τις προϋποθέσεις, να το πάρει». Tελικά η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει το δάνειο, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, οδήγησε την περίοδο εκείνη σε σωρεία δημοσιευμάτων εις βάρος του.
 ~ Βέλη κατά του κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο κ. Ψυχάρης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι από την Εθνική Τράπεζα ανεπισήμως τον είχαν ενημερώσει ότι το δάνειο απορρίφθηκε από το Μαξίμου.
 * Η απάντηση έχει ως εξής:
 ~ «Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
 ~ Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.
 ~ Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
 ~ Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
~Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

** Λουκέτο σε εργοστάσιο της Boeing

* Το κλείσιμο ενός εργοστασίου της Boeing ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία, το οποίο απασχολεί 2.160 εργαζομένους.
 * Η μονάδα εδρεύει στο Ουΐτσιτα στο Κάνσας (κέντρο των ΗΠΑ) και κατασκευάζει καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά 'B52', αλλά και 767 International Cargo, που προορίζεται για ανεφοδιασμό εν πτήσει.
 * Η Βoeing πάντως δεν διευκρίνισε για το ποσοστό των απολύσεων και ανέφερε: «Μερικοί εργαζόμενοί μας θα μετατεθούν σε άλλα εργοστάσιά μας, είναι πρόωρο να δηλώσουμε, από τούδε, πόσοι θα είναι αυτοί. Θα το γνωρίζουμε αυτό μετά από την παρέλευση μερικών μηνών».
 ~ Η μονάδα αναμένεται να κλείσει μέχρι το 2013.
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

** Σαλαγιάννης προς Παπανδρέου: Συμπεριφερθήκατε ως δυναστεία και πρίγκιπες

*«Θερμό επεισόδιο» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε προ ολίγου, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και το Νίκο Σαλαγιάννη.
 ~ Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σαλαγιάννης ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να προωθηθούν οι διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας.
 ~ Σε έντονο ύφος, ο κ. Σαλαγιάννης απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι την προηγούμενη διετία συμπεριφέρθηκε ως «δυνάστης» ως απόλυτος κυρίαρχος, και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος, ως όφειλε.
 ~ Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον κ. Σαλαγιάννη και απαντώντας ανέφερε «άρα, έχει δίκιο ο αδελφός μου!
 ~ «Μια φορά ακόμα να παρέμβει έτσι ο αδελφός σας δεν θα μείνει τίποτα από το κύρος σας στην κοινωνία. Ο αδελφός σας μίλησε ως εκπρόσωπος δυναστείας με τη νοοτροπία του πρίγκιπα», απάντησε ο κ. Σαλαγιάννης.
Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

** Θέτει ζήτημα Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό

* Ζήτημα διεξαγωγής Διεθνούς Διάσκεψης για την επίλυση του Κυπριακού έθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, λέγοντας ότι εάν υπάρχει βούληση πολιτική, τότε είναι εφικτό να διευθετηθεί το θέμασε μικρό χρονικό διάστημα.
 * Κατά τα άλλα ο Τούρκος υπουργός επαναλαμβάνει τις θέσεις της Τουρκίας σχετικά με την Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 * Σε δηλώσεις του προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή» ο κ. Νταβούτογλου αξιολογώντας την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας για το 2011 αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.
* Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ένταση με αφορμή την κυπριακή προεδρία, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως «εάν μία διοίκηση που έχει σφετεριστεί σε διεθνές επίπεδο τον τίτλο του Κυπριακού κράτους, επιχειρήσει να το συνεχίσει αυτό, τούτη τη φορά ως προεδρία της ΕΕ, και ακολουθήσει μία τακτική της μορφής ‘να πάρω εγώ πρώτα, μονομερώς την προεδρία στην ΕΕ και ίσως στη συνέχεια υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες και να το αναβάλουμε αυτό, αφού το 2013 θα γίνουν οι εκλογές’, η Τουρκία δεν τίθεται θέμα να το εγκρίνει».
 * Μιλώντας για το Κυπριακό και τις συνομιλίες, ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «στην τελευταία συνάντηση υπήρξε μια θετική κινητικότητα συνομιλιών, με τη συμβολή του κ. Έρογλου» και τόνισε: «Συνεπώς έχει δημιουργηθεί μία ελπίδα, μία προσδοκία. Εύχομαι το πνεύμα αυτό συμβιβασμού να προχωρήσει ακόμη περισσότερο κατά την επερχόμενη συνάντηση».
 * Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, «έξι μήνες είναι αρκετό διάστημα για την ειρήνη, διότι δεν υπάρχει στο Κυπριακό θέμα που δεν έχει συζητηθεί. Κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται ότι μέσα σε έξι μήνες δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση λέει συνεχώς «πώς θα γίνει εντός έξι μηνών;». Και όμως αν υπάρχει πολιτική βούληση και καλές προθέσεις, μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα σε έξι εβδομάδες, ακόμη και σε έξι μέρες».
 * «Ελπίζουμε να αξιοποιηθεί καλά το προσεχές εξάμηνο» είπε ο κ. Νταβούτογλου και συνέχισε: «Μετά τις συνομιλίες του Ιανουαρίου, το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο μπορεί να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, τον Απρίλιο ή το Μάιο μπορεί να γίνουν τα δημοψηφίσματα, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2012 το νέο κράτος όπου ο Πρόεδρος θα πρόσκειται στη μία πλευρά και ο υπουργός Εξωτερικών στην άλλη, να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Έτσι και η ΕΕ θα δείξει ότι είναι ένα όραμα ειρήνης. Εάν όμως η ΕΕ δώσει μονομερώς την προεδρία στους Ελληνοκυπρίους, πράγμα που θα τους ενισχύσει, τότε η ΕΕ θα έχει υποστεί μονομερώς απώλεια κύρους».
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

** Επιδοτήσεις 2008-2009

~ Επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ εντόκως ζητά η Κομισιόν  * Την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ποσό που αφορά, όπως αναφέρει, σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009.
* Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε., καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.
 * Στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη και υφυπουργού Οικονομικών Ν. Λέγκα.
* Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «στις πληρωμές αυτές δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων. Ταυτόχρονα, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί που συνόδευσαν τις πληρωμές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλήθηκε άμεσα στις Βρυξέλλες ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας».
* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι πληρωμές συμβιβάζονται με την κοινοτική νομοθεσία. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της ίδιας έρευνας, η Ε.Ε. εξέτασε και αντίστοιχες πληρωμές, ύψους 387 εκατ. ευρώ, που έγιναν επίσης μέσω του ΕΛΓΑ το 2008, φθάνοντας έτσι το συνολικό αντικείμενο της έρευνας στα 802 εκατ. ευρώ.
* Μετά από τρία χρόνια συνεχών επαφών και διαβουλεύσεων, η Επιτροπή αποδέχθηκε τελικά τα επιχειρήματα των ελληνικών αρχών, αλλά για την αιτιολόγηση των 378 από το σύνολο των 802 εκατ. ευρώ.
* Έτσι, σύμφωνα με απόφαση που θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., το συνολικό ύψος των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, που κατά την Επιτροπή πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ.
* Όπως τονίζει το υπουργείο, ποσό 500 περίπου εκατ. ευρώ θα βαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό και τα ελλείμματα. Κι αυτό, χωρίς να συνυπολογίζονται επιπλέον πρόστιμα άνω των 220 εκατ. ευρώ το χρόνο, που παρακρατούνται από την Ε.Ε. για παραλείψεις και παρατυπίες των προηγούμενων χρόνων, που επίσης επιβαρύνουν τα ελλείμματα της χώρας.
* Παράλληλα, με την ίδια απόφαση η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών. Επίσης, ζητά πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκτηση, μέχρι τις 8-2-2012.
* Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδας, ζητώντας την επιβολή κατ’ αποκοπή ποσών ή και χρηματικής ποινής. Η απόφαση, μάλιστα, είναι άμεσα εκτελεστή.
* Οι κοινοτικές επιδοτήσεις της ελληνικής γεωργίας ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, πέραν των εθνικών χρηματοδοτήσεων του κλάδου. Τα ποσά αυτά, αν διαχειριστούν ορθολογικά, αντιπροσωπεύουν το 40% του εισοδήματος των αγροτών και το 75% των γεωργικών επενδύσεων. -

** Την ερχόμενη Δευτέρα

~ Ο υφυπουργός Υγείας Δ. Βαρτζόπουλος έρχεται στην Καλαμάτα  * Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παν. Νίκας.
* Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι με τον υφυπουργό θα γίνουν συσκέψεις για προνοιακά θέματα και επισκέψεις σε διάφορες προνοιακές δομές, όπως είναι το δημοτικό παντοπωλείο, το γηροκομείο, αλλά και το Β’ ΚΑΠΗ.
 * Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, «η επίσκεψη συνδέεται με ωφέλειες τις οποίες προσδοκούμε να έχουμε. Κι αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η ένταξη του Δήμου Καλαμάτας σε όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα προνοιακού χαρακτήρα. Από το “Ζωή και Ποδήλατο” μέχρι την τηλεματική και την ενίσχυση της “Βοήθειας στο Σπίτι” και του Δημοτικού Ιατρείου. Οτιδήποτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα υπάρχει, θα το διεκδικήσουμε. Έχουμε ήδη υποβάλει προτάσεις και ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε περισσότερες. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για τη σίτιση, για παροχή τροφίμων. Μέσα από αυτά μπορείς να πάρεις και προσωπικό. Με την επίσκεψή του ο υφυπουργός θα αποκτήσει μια εικόνα για την κατάσταση των προνοιακών δομών της περιοχής μας, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, η Μητρόπολη Μεσσηνίας, μια και σε αυτή πέφτει το μεγαλύτερο βάρος του προνοιακού έργου».

** EOΠΥΥ

~ Δεν έγιναν δεκτές συνταγές μη συμβεβλημένων γιατρών  * Παράπονα από γιατρούς του νομού ότι οι συνταγογραφήσεις τους για ασθενείς δεν έγιναν δεκτές από το ασφαλιστικό ταμείο, επειδή οι ίδιοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, δέχθηκε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.
* Όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρός του, Μιχάλης Μιχαήλ, τα περιστατικά σημειώθηκαν σε ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, όπου η συνταγογράφηση ή οι παρακλινικές εξετάσεις δεν έγιναν δεκτές από τον έλεγχο, επειδή το χαρτί του γιατρού έγραφε «μη συμβεβλημένος».
 * «Με αυτό τον τρόπο» λέει ο κ. Μιχαήλ, «αναγκάζουν τους ασφαλισμένους να στήνονται στην ουρά με τις ώρες για να τους εξετάσουν οι συμβεβλημένοι γιατροί, οι οποίοι είναι λίγοι σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και δεν είναι δυνατόν να προλάβουν να εξυπηρετήσουν όλους τους ασφαλισμένους».

**   *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  για σήμερα 

4/1/2012 :

Στην τελευταία  αγωνιστική του

Α΄γύρου στην Σούπερ Λίγκ  στο

Ελληνικό ποδόσφαιρο :
*ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης-Λεβαδειακός 3-1  .- ^
Τα γκόλ : 21΄Ίβιτσ , 48 ΄ και  84 ΄ Στέφανος Αθανασιάδης , 90΄Στέφανος Ναπολεόνι .- ^
Κάρτες : Στέλιος Μαλεζάς , Απόστολος Γιάννου , Κοστίν Λάζαρ , Θανάσης Μουλόπουλος .- ^
* Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-1 .-  ^
Τα γκόλ : 63΄ Ανρί Καμαρά , 90+ ΄Τοτσέ .- ^
Κάρτες : Στάθης Καραμαλίκης , Γιώργος Κούσας , Σαντρίκ Καντέ , Αντώνης Πετρόπουλος , Γιώργος Καραγκούνης , Ματέ Τζούνιορ  Σιμάο .- ^
* Κέρκυρα - Άρης Θεσσαλονίκης 1-0 , (0-0).-
Το  γκόλ : 48΄Χουάν Μαρτίν Εντουάρντο .- ^
Κάρτες : Δημήτρης Γραμμόζης , Λευτέρης Σακελλαρίου , Χουάν Τόχα , Ρικάρντο Φατί , Καμίρ Σολτάνι , Γιάννης Γιαννιώτης .- ^
* Εργοτέλης - Ξάνθη 1-2 , (1-0).- ^
Τα γκόλ : 45΄Νίκος Κατσικοκέρης , 49΄και 76΄ Μάρκο Μαρκόφσκι .- ^
Κάρτες : Μάριο Χίμπλιγκερ , Ηλίας Κυριακίδης , Μιχάλης Φραγκουλάκης , Μίχαλ Στάσιακ .-^
* Ολυμπιακός Πειραιώς - Ατρόμητος Αθηνών 1-0 , (0-0).- 
Τα γκόλ : 53΄Ιβάν Μαρκάνο , .-^
Κάρτες  : Αβραάμ Παπαδόπουλος ,Χοσέ Χολέβας ,Βασίλης Τοροσίδης ,  Ελίνι Δημούτσος , Φραντσλίσκο Ζουέλα , Νίκολα Μπέλιτς , ,.-^

~** Για την Φούτ  μπώλ Λίγκ 2 στο

ελληνικό ποδόσφαιρο :
~ Αναγέννηση Επανωμής  - Εθνικός Αστέρας  0-0 .- ^
~ Αναγέννηση Γιαννιτσών -Α.Ε. Λάρισα  0-3 , (0-2).- ^
~ Διαγόρας Ρόδου - Πιερικός  0-2 , (0-0) .-^
~ Φωκικός - Θρασύβουλος  2-0 ,( 1-0).- ^
~ Καλλονή Μυτιλίνης - Βέροια  0-1 , (0-0).- ^
~ Παναχαϊκή - Αγροτικός Αστέρας  2-1 , (0-0).- ^
~ Πανσεραϊκός - Πανθρακικός  0-0 .- ^
~ Βύζας Μεγάρων - Πλατανιάς Χανίων  2-1 , ( 1-0).- ^
~ Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέρα  2-1 , (0-2).- ^

** Μυστικό deal με βιτρίνα το

ποδόσφαιρο
* Στον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη «Μαφία των καυσίμων» και τις σχεδόν καθημερινές πια αποκαλύψεις για τη δράση του, η «zougla.gr», η οποία και πρώτη αποκάλυψε την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος και των παραφυάδων του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγινε αποδέκτης μιας εντυπωσιακής καταγγελίας.
 * Στο νησί της Λέσβου δρα ανεξέλεγκτα εδώ και πολύ καιρό κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων με πρωταγωνιστή πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας του νησιού, πρώην ναυτικό και νυν κάτοικο της Σαουδικής Αραβίας. Δεξί του χέρι στο νησί, είναι υπάλληλος της ΕΥΠ, τη δραστηριότητα του οποίου αποκαλύπτει εν μέρει τοπικό στέλεχος της μυστικής αυτής υπηρεσίας.
 * Η υπόθεση βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στο μικροσκόπιο του τοπικού κλιμακίου του ΣΔΟΕ, όχι τόσο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όσο γιατί υφίστανται βάσιμες υπόνοιες ότι η ποδοσφαιρική ομάδα «ΑΕΛΚ» η οποία κατάφερε να «ανελιχθεί» εντός τριετίας κατά τρεις κατηγορίες, καθώς και άλλες επιχειρηματικού τύπου δοσοληψίες, ενδεχομένως να αποτελούν τη βιτρίνα μιας καλά στημένης επιχείρησης πλυντηρίου «μαύρου χρήματος».
Την Τρίτη το μεσημέρι έφθασε στην αίθουσα σύνταξης της zougla.gr τηλεομοιοτυπία προερχόμενη συγκεκριμένα από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Λέσβου (σε αυτήν την διεύθυνση παρέπεμπε ο τηλεφωνικός αριθμός). Πρόκειται για μία καταγγελία η οποία είναι ανώνυμη, πλην όμως, προηγουμένως μία γυναίκα είχε φροντίσει να τηλεφωνήσει προκειμένου να πληροφορήσει -ανωνύμως πάντα- για την αποστολή της επιστολής.

Πρόεδρος ΠΑΕ
* Ο πρόεδρος της ΠΑΕΚατά την καταγγέλλουσα λοιπόν, ο Νικόλαος Μιχαλάκης από το Σκουτάρο Λέσβου, πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στην εταιρεία «Silver Company» ανέλαβε την ηγεσία της τοπικής ομάδας της Καλλονής Λέσβου, αφού κατά την πλέον πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η προηγούμενη ηγεσία δεν συμμετείχε. Σημειωτέον ότι η προηγούμενη ηγεσία του συλλόγου είχε ηγετικό ρόλο και στην έτερη ομάδα του νησιού, τον γνωστό «Αιολικό».  * Δεξί χέρι του Ν. Μιχαλάκη είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος, τοπικός υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Κατά τα πρώτα βήματα της έρευνας διαπιστώθηκε ωστόσο πως την επιστολή – καταγγελία από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Λέσβου θα πρέπει να εστάλη, όχι από κάποιο στέλεχος του Επιμελητηρίου αλλά από το τοπικό στέλεχος της ΕΥΠ, το οποίο διατηρεί μακρά δικαστική διαμάχη με τον Κώστα Παπαδόπουλο. Προφανώς στην περίπτωση αυτή ισχύει το «κόρακας βγάζει κοράκου μάτι».
 * Κατά την καταγγελία ο Ν. Μιχαλάκης ηγείται δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων στο νησί, προβαίνει σε παράνομες μεταγγίσεις φορτίων από πλοίο σε πλοίο (ship to ship) αλλά και για τον λόγο αυτό
Αντιπρόεδρος ΠΑΕ
* Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ επέλεξε να κατοικεί στο εξωτερικό και μάλιστα στη Σαουδική Αραβία, με ελάχιστες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το νησί.  * Η Εισαγγελία Λέσβου έχει λάβει γνώση των σχετικών καταγγελιών πλην όμως δεν έχει ενεργήσει, διότι οι καταγγέλλοντες διατηρούν την ανωνυμία τους.
 * Σημειωτέον, ο βίος και η πολιτεία του διδύμου Μιχαλάκη – Παπαδόπουλου, αρχής γενομένης από την ενασχόληση τους με τα ποδοσφαιρικά ζητήματα για να καταλήξουν στις ύποπτες δοσοληψίες με τον κόσμο των καυσίμων, αποτελεί κοινό μυστικό, αν όχι και καθημερινό αντικείμενο συζήτησης στα καφενεία του νησιού.
~ * ΤΟ ΣΔΟΕ
 * Αντιθέτως το τοπικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μικροσκόπιο του τον Ν. Μιχαλάκη τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2010. Η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το ΣΔΟΕ εξετάζει την προέλευση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλονής (πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ) καθώς και η άκρως περίεργη και ουδόλως εξηγήσιμη ανέλιξη της ομάδας από το Ναδίρ στη Β' Εθνική, σκαρφαλώνοντας εντός μιας τριετίας... τρεις κατηγορίες. Παράλληλα, πάντα, κατά το ΣΔΟΕ εξετάζονται και άλλες οικονομικές δοσοληψίες του Ν. Μιχαλάκη προκειμένου να διαλευκανθεί αν πρόκειται για διακίνηση «μαύρου χρήματος».
 * Παράλληλα, η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το ΣΔΟΕ ερευνά τη διακίνηση χρημάτων στους προσωπικούς λογαριασμούς των πρωταγωνιστών καθώς και των οικογενειών τους. Για την… ιστορία, προπονητής της ομάδας βεβαίως είναι ο γνωστός Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Λουτσιάνο.
* «Πάρτι» εκατομμυρίων

 * Στην προσπάθειά μας να ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης βρεθήκαμε προ πολλών εκπλήξεων. Κατ΄αρχήν προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Πώς δικαιολογείται το budget μιας τοπικής ομάδας να ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ για το 2010 και τα 2.000.000 ευρώ για το 2011; Έχει γίνει ποτέ έλεγχος όσον αφορά την καταγγελία περί εισαγωγής παράνομου πετρελαίου στη χώρα με τη μέθοδο μετάγγισης από πλοίο σε πλοίο (ship to ship); Αν αναλογιστούμε το μέγεθος της απώλειας οικονομικών πόρων προς το ελληνικό Δημόσιο τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα -τεραστίων διαστάσεων- οικονομικό έγκλημα.
 * Πριν από λίγο καιρό, μιλώντας από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας o πρόεδρος της ΑΕΛ Καλλονής διέψευσε τα όσα ακούστηκαν για το budget της ομάδας. «Ξοδέψαμε 300.000 ευρώ και όχι 1.000.000 ευρώ, όπως διαδίδουν διάφοροι νενέκοι, κακοήθεις και κακομοίρηδες. Ουδέποτε το ΣΔΟΕ ήλεγξε τους λογαριασμούς μου, αλλά είμαι στη διάθεσή του αν χρειαστεί». Ωστόσο, ο κ. Μιχαλάκης υπέπεσε σε σφάλμα, καθώς το ΣΔΟΕ Λέσβου ήδη ξεσκονίζει τα οικονομικά του ιδίου.
 * Να σημειωθεί επίσης ότι ο ίδιος αποκάλυψε πως του έγινε πρόταση για να στήσει ματς, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία του ως «τραυματική».-
 * Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ να σημειώσουμε ότι η επιστολή-καταγγελία έχει ως αποδέκτες τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιώαννη Τέντε και κοινοποιείται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, την εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, κα Λαμπέα, τον Δ/κτη της ΕΥΠ, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον επικεφαλής της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. -Από ...  Zougla .gr .-
** 
** Βίντεο από Άγιο Όρος  σε επίσκεψη μου το  2010 :

** ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΘΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 :
http://youtu.be/1vWVkE8fWjE  ,



ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 23 ΕΩΣ 30 -08-2010 :
http://youtu.be/1UXueBOGGus



ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ το περιβόλι της Παναγίας :
http://youtu.be/jTLjZ5fJveA  ,




ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ …ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ-ΚΑΡΤΣΩΝΑΙΪΚΑ : http://youtu.be/T2LamLTkOO4



Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης από 23 εως 30 -08-2010 :
http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ  ,



** ΜΕΤΟΧΙ ΜΟΝΗΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ 2011:
http://youtu.be/SMgvT76ycMI  ,



** Μετόχη Ι.Μονής Μικρομάνης Μεσσηνίας :
http://youtu.be/Lcf3B4lPYFc



** ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2012 :
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
**   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html  ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
 ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-

*