ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Όλα μαζεμένα ...όλα  λυμένα ... όλα μπερδεμένα  :
 Δευτέρα  23 Ιανουαρίου 2012 .

Το ποντικάκι μας τα  λέει !

** ** -Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω; = Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε, αυτοί μας πηδάνε!
MΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ .. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΕΙΝΑΜΕ !!


~ "• “Όποιος μπαίνει σε μυροπωλείο, έλεγε κάποιος γέροντας, κι αν ακόμη δεν αγοράσει κανένα άρωμα, βγαίνει έξω γεμάτος ευωδία. Το ίδιο συμβαίνει σ’ εκείνους που συναναστρέφονται Αγίους ανθρώπους. Παίρνει επάνω του το πνευματικό άρωμα της αρετής τους."

~** "• Ο Αββάς Ησαΐας ο αναχωρητής δίνει την ακόλουθη ορθή συμβουλή: “Μη συνηθίζεις να κουβεντιάζεις για πράγματα, που δεν είδες με τα ίδια σου τα μάτια, σαν να τα έχεις δει. Μη βεβαιώνεις με πεποίθηση εκείνα, που έχεις μόνο ακούσει. Συνήθιζε τη γλώσσα σου να λέει πάντα αλήθεια. Το ψέμα γεννιέται συχνά από τη επιθυμία να αρέσουμε στους ανθρώπους κι απομακρύνει από την ψυχή το φόβο του Θεού”."

~** "«Να αγαπήσεις την σιωπή. Να ζεις στην αφάνεια, αποκρύπτοντας από τους ανθρώπους τα καλά έργα και τους πνευματικούς κόπους σου. Να σηκώνεις αγόγγυστα τους ελέγχους, τις ατιμίες, τις λοιδορίες και την περιφρόνηση των ανθρώπων, καθώς και τα παιδαγωγικά ραπίσματα του Θεού. Να θυμάσαι τα πολλά σου αμαρτήματα και να συντρίβεσαι γι΄ αυτά. Να μελετάς και να θαυμάζεις τα υπερφυσικά κατορθώματα των Αγίων του Θεού. Να καλλιεργείς την εσωτερική αυτομεμψία. Να αποφεύγεις τους επαίνους σαν φωτιά. Τέλος, να κρατάς πάντοτε στον νου σου τη μνήμη του φοβερού δικαστηρίου του Κυρίου, εκεί που όλοι οι υπερήφανοι θα ταπεινωθούν οριστικά.» ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΩΦ (από τις εκδόσεις Ι. Μ. Παρακλήτου)."

~** "«Ουδέν κρείττον του γνώναι την οικείαν ασθένειαν και αγνωσίαν, ουδέ χείρον του ταύτα αγνοείν» ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ."

~** "«Αρετής όρος εστίν, η της ανθρωπίνης ασθενείας κατ΄ επίγνωσιν προς την θείαν δύναμιν ένωσις» ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ."

~** "υποκρισία “Πολλοί τον παρά των πολλών έπαινον επιδιώκοντες, έργω μεν την αδικίαν και πλεονεξίαν, ως ωφέλιμον προτιμώσι, σχήματι δε και λόγω την δικαιοσύνην υπερθαυμάζουσι”. Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ"

~** Παράγουν, πωλούν ή ανταλλάσουν και έτσι διαβιώνουν
Το καλοκαίρι θα χτίσουν τα πρώτα σπίτια από πηλό!

* Όλοι μαζί… μια ομάδα. Παράγουν, πουλάνε ή ανταλλάσσουν, συζητούν και διασκεδάζουν και εντέλει έχουν μια αυτοοργάνωση που τους προσφέρει απόλυτη αυτάρκεια! Οι οικοκοινότητες ή καλύτερα ένα μοτίβο που στήνεται σιγά - σιγά στο Πήλιο και το Διμήνι -προσπάθειες γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα- είναι ίσως η απάντηση στη σημερινή κρίση…

* Περισσότεροι από 50 άνθρωποι στο Πήλιο, και κυρίως στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, όλων των ηλικιών, και αρκετοί ακόμα στην περιοχή του Διμηνίου αποφάσισαν να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια οικοκοινότητα. Μια κοινότητα δηλαδή στην οποία θα ζουν όλοι μαζί, θα παράγουν, θα συνεργάζονται, θα πουλάνε και θα ανταλλάσουν και θα έχουν πλήρη αυτάρκεια!

* «Είναι μεγάλη η ανάγκη επιστροφής κοντά στη φύση, όχι απλά σαν μια βολτίτσα με στόχο την αναζωογόνηση μας, αλλά η ουσιαστική επαφή και αποκατάσταση της σχέσης μας μαζί της. Να κάνουμε οικογενειακά σπιτικά με τη μορφή αυτόνομων αγροκτημάτων και οικοκοινοτήτων, όπου η κάθε οικογένεια έχει το δικό της κομμάτι γης το οποίο όχι απλά καλλιεργεί με συγκεκριμένο φυσικό τρόπο, αλλά παράλληλα δημιουργεί εκεί ένα χώρο αγάπης και ζει μόνιμα μέσα σε αυτό το χώρο, ο οποίος αποτελείται από ένα μέρος δάσος, ένα μέρος με βότανα και λαχανικά και φυσικά ένα κήπο με άνθη και το σπίτι το ίδιο. Μέσα σε ένα τέτοιο χώρο, που ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργεί εκτός των άλλων μπορεί να συμβάλλει στην αφθονία ωφέλιμης τροφής και φυσικά στην απόκτηση ενός εισοδήματος», αναφέρει ο Γιώργος Κολέμπας που εδώ και χρόνια στο Πήλιο έχει επιλέξει αυτό τον τρόπο ζωής.

* Μπορεί οι δικές μας οικοκοινότητες να μην είναι ακόμα στα μοτίβα αυτών του εξωτερικού, ωστόσο είναι στα σπάργανα και ο δρόμος είναι μακρύς… Ο Αλέξης είναι 36 ετών, μένει κοντά στις Μηλιές και αποφάσισε να μετακομίσει από την Αθήνα πριν από 6 χρόνια. Είχε ζήσει σε οικοκοινότητα στην Ιταλία και αναζητώντας μια περιοχή να στήσει το σπίτι του και να καλλιεργεί την γη αποφάσισε πως το Πήλιο είναι ό,τι καλύτερο!

* Ο Αλέξης μαζί με μερικούς άλλους ασχολούνται με τη συνεργατική καλλιέργεια ντομάτας και παραγωγής σάλτσα ντομάτας. «Όλα είναι συνεργατικά. Δηλαδή όταν είναι η εποχή που μαζεύουμε ελιές υπάρχουν κάποιοι που πάνε και δουλεύουν είτε στα δέντρα που έχουμε εμείς είτε και σε άλλα κτήματα και είτε πληρώνονται με κάποια χρήματα είτε τους δίνουν λάδι που μετά μαζί με το δικό μας το πουλάμε στην λαϊκή που κάνουμε κάθε Πέμπτη στην πλατεία Πανεπιστημίου».

* Η δουλειά τους δεν είναι… της πλάκας. Συσκευάζουν τα προϊόντα, τοποθετούν ταμπέλες και φυσικά τα ανταλλάσουν με προϊόντα άλλων παραγωγών από άλλα μέρη της Ελλάδας. «Έχουμε ένα φίλο που μας στέλνει ζυμαρικά που φτιάχνει μόνος του στην Εύβοια και εμείς του στέλνουμε λάδι και ελιές. Ότι έχει ο τόπος του καθενός», αναφέρει ο Αλέξης.

* Στους πάγκους τους θα βρεις τα πάντα: βότανα, ντομάτες, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, σαπούνια, ξύλινες κατασκευές, τσάι, αντικείμενα που είναι ίσως άχρηστα για κάποιον από αυτούς και χρήσιμα για έναν από εσάς (ρούχα, παπούτσια κ.α.), φρούτα και λαχανικά. Τα πάντα είναι εκεί, χωρίς φυτοφάρμακα, μεγαλωμένα μόνο με την βοήθεια της μητέρας φύσης και την φροντίδα των παιδιών…

~ Εκπαιδευτικό… κτήμα

* Εκτός όμως από την καλλιέργεια της γης ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα τόσο η ομάδα στο Διμήνι όσο και η ομάδα στο Νότιο Πήλιο πραγματοποιούν εκδηλώσεις με ομιλίες, σεμινάρια, προβολές, μαθήματα που έχουν να κάνουν με την τοπικοποίηση, την αυτοοργάνωση, την αυτάρκεια.

* Στα άμεσα πλάνα, ήδη μάλιστα γίνονται προσπάθειες, των παιδιών που μένουν στο Πήλιο είναι η δημιουργία ενός «εκπαιδευτικού κτήματος», ενός χώρου που θα διαμορφώσουν κατάλληλα ώστε να μπορούν εκεί να γίνονται οι διάφορες εκδηλώσεις και να μπορεί να τις παρακολουθεί κόσμος που ενδιαφέρεται να γνωρίσει αυτό τον τρόπο ζωής, μακριά από τον καταναλωτισμό…

~ Σπίτια από πηλό και άχυρα

* Το Μάρτιο τα παιδιά ξεκινάνε ακόμα μια μεγάλη προσπάθεια που πιστεύουν ότι με σκληρή και συλλογική δουλειά θα έχουν τελειώσει μέχρι και το καλοκαίρι. Θα κατασκευάσουν τα πρώτα στην περιοχή μας σπίτια με φυσική δόμηση όπως είναι ο δόκιμος όρος, δηλαδή σπίτια από πηλό και αχυρόμπαλες.

*  «Έχουμε ανθρώπους που έχουν τις γνώσεις να μας βοηθήσουν και με πολύ δουλειά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», μας λέει ο Αλέξης. Στο κομπ, τα σπίτια από πηλό, χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια για να σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμιγμένου με άμμο και άχυρο οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα.

* Τα γήινα σπίτια είναι δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά τον χειμώνα. Η αντοχή τους σε μια μεγάλη γκάμα καιρικών συνθηκών τα κάνει άνετα και βιώσιμα στα πιο κρύα κλίματα αλλά και συνθήκες ερήμου. Οι τοίχοι με πάχος που κυμαίνεται από 40 έως και 60 εκατοστά έχουν τεράστια θερμική μάζα και επαρκή μόνωση ειδική για χρήση παθητικών ηλιακών συστημάτων θέρμανσης. Απαιτείται ελάχιστη πρόσθετη θέρμανση τον χειμώνα και καθόλου ψύξη ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες.

* Εκτός όμως από τα… πήλινα σπίτια σκοπό έχουν να κατασκευάσουν και αχυρόσπιτα καθώς το άχυρο σαν οικοδομικό υλικό αποτελεί ανανεώσιμη πηγή, έχει εξαιρετικές μονωτικές δυνατότητες, καλύτερες από οποιοδήποτε άλλο υλικό και είναι πολύ εύκολο στο κτίσιμο. Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

~** Οι ευκαιρίες της κρίσης!‏

* Η καπιταλιστική κρίση έχει μετατραπεί σε μια τεράστια ευκαιρία για την πλουτοκρατία και το κεφάλαιο. Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης σύγχυσης, παραπληροφόρησης, προπαγάνδας, τρομοκρατίας, και εκβιασμών, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, επιβάλουν στα λαϊκά στρώματα, μέτρα που υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα τολμούσαν ούτε καν να ψελλίσουν, έχοντας ως σκοπό να διατηρηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, ακόμα και μέσα στην κρίση που τα ίδια δημιούργησαν, ενώ την ίδια στιγμή καλούν το λαό να πληρώσει τα σπασμένα!
** Ο λαός μέσα σε αυτές τις άγριες συνθήκες, έχει κι αυτός μια ευκαιρία. Έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί πως αυτό το σύστημα υπηρετεί τους ταξικούς του εχθρούς, και είναι ενάντια στην ίδια του τη ζωή. Έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί πως με την διαχείριση του καπιταλισμού, δεν μπορεί να υπάρξει καμία "φιλολαϊκή" διέξοδος, είτε η διαχείριση προέρχεται από δεξιά, είτε από κεντροαριστερά, είτε από αριστερά! Έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί, ποια είναι η εναλλακτική πολιτική που τον υπερασπίζεται απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Έχει την ευκαιρία να οξύνει τους ταξικούς αγώνες, και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά, στην ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος με την περίσσια δυσωδία. Έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί πως η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος, είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων που θα θέσει τον παραγόμενο πλούτο στην υπηρεσία αυτών που τον παράγουν!
** "Η σωματική ζωή και η απόλαυση του βίου με εξουσία και πολύ πλούτο, γίνονται θάνατος της ψυχής. Ενώ ο κόπος και η υπομονή και η στέρησης με ευχαριστία προς τον Θεών και ο θάνατος του σώματος, είναι ζωή και αιωνία απόλαυσης της ψυχής. Γράφει: Mέγας Αντώνιος Καλη μέρα ομορφες Ψυχες ...."

** "Τον αθλητή τον δοκιμάζει το στάδιο, το στρατηγό η παράταξη και το χριστιανό η συμφορά." - "Μη διστάζεις να πεθάνεις για χάρη εκείνου για το οποίο ζεις." - "Οι μόνες βέβαιες αρετές είναι αυτές που ούτε καν τις υποπτεύεται κανείς." Μέγας Βασίλειος"

** ""ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ! ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ!" ΑΓ. ΕΦΡΑΙΜ"
** "«Αν κρίνεις την αγάπη από τις πράξεις της, είναι περισσότερο σαν να μισείς παρά σαν ν' αγαπάς.» Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό"

** "22/1 Α΄Τιμόθεος δ΄ 9-16 9 πιστὸς ὁ λόγος καὶ πάσης ἀποδοχῆς ἄξιος· 10 εἰς τοῦτο γὰρ καὶ κοπιῶμεν καὶ ὀνειδιζόμεθα, ὅτι ἠλπίκαμεν ἐπὶ Θεῷ ζῶντι, ὅς ἐστι σωτὴρ πάντων ἀνθρώπων, μάλιστα πιστῶν. Πῶς νὰ φέρεται καὶ τί νὰ διδάσκῃ ὁ Τιμόθεος 11 Παράγγελλε ταῦτα καὶ δίδασκε. 12 μηδείς σου τῆς νεότητος καταφρονείτω, ἀλλὰ τύπος γίνου τῶν πιστῶν ἐν λόγῳ, ἐν ἀναστροφῇ, ἐν ἀγάπῃ, ἐν πνεύματι, ἐν πίστει, ἐν ἁγνείᾳ. 13 ἕως ἔρχομαι πρόσεχε τῇ ἀναγνώσει, τῇ παρακλήσει, τῇ διδασκαλίᾳ. 14 μὴ ἀμέλει τοῦ ἐν σοὶ χαρίσματος, ὃ ἐδόθη σοι διὰ προφητείας μετὰ ἐπιθέσεως τῶν χειρῶν τοῦ πρεσβυτερίου. 15 ταῦτα μελέτα, ἐν τούτοις ἴσθι, ἵνα σου ἡ προκοπὴ φανερὰ ᾖ ἐν πᾶσιν. 16 ἔπεχε σεαυτῷ καὶ τῇ διδασκαλίᾳ, ἐπίμενε αὐτοῖς· τοῦτο γὰρ ποιῶν καὶ σεαυτὸν σώσεις καὶ τοὺς ἀκούοντάς σου."

** "22/1 Λουκάς ιθ΄-10 Ευαγγελιον ΙΘ´\ΚΑΙ εἰσελθὼν διήρχετο τὴν ῾Ιεριχώ· 2 καὶ ἰδοὺ ἀνὴρ ὀνόματι καλούμενος Ζακχαῖος, καὶ αὐτὸς ἦν ἀρχιτελώνης, καὶ οὗτος ἦν πλούσιος, 3 καὶ ἐζήτει ἰδεῖν τὸν ᾿Ιησοῦν τίς ἐστι, καὶ οὐκ ἠδύνατο ἀπὸ τοῦ ὄχλου, ὅτι τῇ ἡλικίᾳ μικρὸς ἦν. 4 καὶ προδραμὼν ἔμπροσθεν ἀνέβη ἐπὶ συκομορέαν, ἵνα ἴδῃ αὐτόν, ὅτι ἐκείνης ἤμελλε διέρχεσθαι. 5 καὶ ὡς ἦλθεν ἐπὶ τὸν τόπον, ἀναβλέψας ὁ ᾿Ιησοῦς εἶδεν αὐτὸν καὶ εἶπε πρὸς αὐτόν· Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι· σήμερον γὰρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι. 6 καὶ σπεύσας κατέβη, καὶ ὑπεδέξατο αὐτὸν χαίρων. 7 καὶ ἰδόντες πάντες διεγόγγυζον λέγοντες ὅτι παρὰ ἁμαρτωλῷ ἀνδρὶ εἰσῆλθε καταλῦσαι. 8 σταθεὶς δὲ Ζακχαῖος εἶπε πρὸς τὸν Κύριον· ἰδοὺ τὰ ἡμίση τῶν ὑπαρχόντων μου, Κύριε, δίδωμι τοῖς πτωχοῖς, καὶ εἴ τινός τι ἐσυκοφάντησα, ἀποδίδωμι τετραπλοῦν. 9 εἶπε δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ ᾿Ιησοῦς ὅτι σήμερον σωτηρία τῷ οἴκῳ τούτῳ ἐγένετο, καθότι καὶ αὐτὸς υἱὸς ᾿Αβραάμ ἐστιν. 10 ἦλθε γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ζητῆσαι καὶ σῶσαι τὸ ἀπολωλός."

** "Κόσμημα και καλλονή όλων των αρετών είναι η ταπείνωση. Αυτή είναι για την ανθρώπινη ψυχή ό,τι είναι η βροχή για την ξεραμένη γη. Η αληθινή ταπείνωση έχει την αρχή της στον ταπεινό Ιησού Χριστό. «Μάθετε απ’ εμού», μας προτρέπει ο Κύριος, «ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία, και ευρήσετε ανάπαυσιν ταίς ψυχαίς υμών» (Ματθ. 11:29)"
** "Σε όλη τη ζωή μην ξεχνάτε , πριν από κάθε σας ενέργεια , να ρωτάτε τον εαυτό σας: «Αυτό που προτίθεμαι να κάνω μήπως είναι αντίθετο στο θέλημα του Θεού; Μήπως είναι επιζήμιο για την ψυχή μου; μήπως είναι άδικο για τον αδελφό μου;» αν μετά από μια τέτοια αυστηρή αυτοεξέταση η συνείδησή σας δεν διαμαρτύρεται, μπορείτε ακίνδυνα να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας. Αν όμως η συνείδηση σας ελέγχει, συγκρατηθείτε και αποφύγετε την εκτέλεσή της."

** "Γνωρίζοντας αυτή την αλήθεια , μην ασχολείστε με το ποιός και γιατί σας αδίκησε. Θυμηθείτε μόνο πως χωρίς παραχώρηση Θεού κανείς δεν θα τολμούσε να σας ακουμπήσει. Καλύτερα, λοιπόν , να ευγνωμονείτε τον Κυριο, γιατί οι δοκιμασίες του Αυτός επιτρέπει αποδεικνύουν πως είστε δικά Του παιδιά. Αυτός φροντίζει για σας και με κάθε τρόπο σας καθοδηγεί στη βασιλεία των ουρανών. «Ει παιδείαν υπομένετε, ως υιοίς προσφέρεται ο Θεός∙ τις γαρ εστίν υιός ον ου παιδεύει πατήρ;( Εβρ. 12:7)"

** "Μην κρίνετε ποτέ τον πλησίον σας, είτε ζει ενάρετα είτε ζει αμαρτωλά. «Συ τις ει ο κρίνων αλλότριον οικέτην; τω ιδίω Κυρίω στήκει ή πίπτει ∙ σταθήσετα δε∙ δυνατός γαρ εστίν ο Θεός στήσαι αυτόν».(Ρωμ.14:4)"
** "Πολεμήστε με κάθε τρόπο το πάθος του θυμού, και, με τη βοήθεια του Θεού, αυτό θα υποχωρήσει. Αν τυχόν νευριάσετε ή οργιστείτε, είναι προτιμότερο να μην πείτε τίποτε. Απομακρυνθείτε ή , αν κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, κείστε σφιχτά τα χείλη σας για να μην παταχθεί έξω η οργισμένη φλόγα που καίει στην ψυχή σας και αναστατώσει όλο σας το περιβάλλον. Η σιωπή και η προσευχή είναι το καλύτερο φάρμακο γι’ αυτές τις στιγμές. Όταν η φλόγα του θυμού σβήσει και η καρδιά σας γαληνέψει , τότε μόνο μπορείτε να πείτε με ασφάλεια λόγους ωφέλιμους."

**




*** ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 2012 :

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html  ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html  , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html  , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012 .-
* * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html  , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Ηλεκτρονική ενημέρωση στο σήμερα : Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/14-15.html  , Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html  , ΌΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ : Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/16012012.html  ,Στο δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 16/01/2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012.-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πεμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/14-20-2012.html  , Αθλητικά της βδομάδας που μας έφησε 14 - 20 Ιανουαρίου 2012 , Παρασκευή 20/01/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/21-22-2012.html  , Άρωμα Σαββατοκύριακου στην ενημέρωση 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/21-01-2012.html  , Άρωμα στο αγιάζι Σαββατιάτικης ενημέρωσης 21 /01 /2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/23-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης ,Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 .-

**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/23-2012.html , Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 .-


**** Πονάει το έμβρυο όταν του κάνουν έκτρωση ?:

**  http://youtu.be/GauAWGha8lY ,



**

2 σχόλια: